Τα διαταραγμένα μυαλά των ιθυνόντων «ηγεμονίσκων» της γειτονικής χώρας (FYROM) προετοιμάζουν ένα πράγματι εντυπωσιακό θέαμα, κινηματογραφικών διαστάσεων υπερπαραγωγής, για τους εορτασμούς της 8ης Σεπτεμβρίου, ημέρας ανεξαρτησίας της γείτονος, πριν από 20 χρόνια, από την ενιαία Γιουγκοσλαβία, μετά την κατάρρευσή της από εξωγενείς παράγοντες και την εσωτερική αγεφύρωτη ανομοιογένεια.
 
Picture
Του Χρυσανθόπουλου Μιχαήλ*
Καθ. ιστορικού, συγγραφέα,
δημοσιογράφου SBS Αυστραλίας

  Τα καλύτερα παιδιά της Σόγιας του σύγχρονου κεκαλυμμένου βουλγαρικού διεκδικητισμού, που, όπως αναφέραμε πολλές φορές, «αποβουλγαροποιήθηκαν» εν μιά νυκτί και ψευτομακεδονοποιήθηκαν, χωρίς όμως να αλλάξουν τα σχέδιά τους για την αυτονομία της Μακεδονίας (στα χνάρια της Αν. Ρωμυλίας το 1885) και τη σταδιακή προσάρτησή της στη Μητέρα Βουλγαρία, έχοντας προσθέσει και την πλήρη οικειοποίηση της ιστορίας της Αρχαίας Μακεδονίας (υποστηρίζοντας ότι οι Σλάβοι είναι οι αρχαίοι Μακεδόνες), γιατί μόνο έτσι (κατά τη γνώμη του «αρχαιολόγου» των Σκοπίων» Pasko Kuzman) θα μπορέσει να δικαιολογηθεί το όνομα Μακεδονία σ’ αυτούς, θα προβούν σε προκλήσεις επί προκλήσεων, όταν θα τραβηχτεί η ταινία αποκαλύψεως του τεράστιου αγάλματος του επισήμως αποκληθέντος «έφιππου πολεμιστή».

Στρατιώτες της «εθνικής φρουράς» του «στρατού» των Σκοπίων, 350 τον αριθμό, σε άψογους σχηματισμούς θα κραυγάζουν ΟΥΡΑ-ΟΥΡΑ (ζήτω) «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (!) και μετά θα παρελάσουν, ίσως για πρώτη φορά, γιατί η γειτονική χώρα δεν έχει παρελάσεις ούτε και στις «εθνικές» της εορτές, μπροστά από το άγαλμα, το οποίο θα βρέχεται (η βάση του) από νερά που θα βγαίνουν από στόματα λεόντων-αγαλμάτων τεχνητώς βρυχόντων, μπροστά από αναπαραστάσεις στρατιωτών της αρχαίας μακεδονικής φάλαγγας με ασπίδες, με τον ήλιο της Βεργίνας (με δύο ακτίνες λιγότερες).

Θα περάσουν μπροστά από τα αγάλματα του τσάρου Σαμουήλ και του άρτι ψευτομακεδονοπαηθέντος αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουστινιανού, όλων των «ηρώων» του «Ιλίντεν» (1093) των «βαρκάρηδων» και θα καταλήξουν στο αρχικό σημείο για την ομιλία του Gruevski.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, εδώ, στην πραγματική Μακεδονία, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει πώς θα εορτάσουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό και τη βουλγαρική επιβουλή.

Η αντίσταση όμως των Μακεδόνων είναι δεδομένη με το ομολογουμένως απόλυτα επιτυχές και μαζικότατο πρώτο παμμακεδονικό αντάμωμα (αντίστοιχο με των Ποντίων, των Βλάχων και των Σαρακατσάνων, που δείχνουν τον δυναμισμό και τη συνέχεια της ελληνικής φυλής ανά τους αιώνες) στη Σιταριά Φλωρίνης και τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πολυπόταμο, πάλι της Φλώρινας, που στην κυριολεξία εξόργισε τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της γειτονικής χώρας και των εσωτερικών συνεργατών τους, καταδεικνύοντας περίτρανα ότι ο μακεδονισμός υπάρχει, θα υπάρχει ως το ανάχωμα και το προπύργιο του ελληνικού γένους.

Γιατί ακριβώς αυτοί οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί προσπάθησαν -και εν μέρει προσωρινά το κατάφεραν- να γίνει ο βίαιος αποχωρισμός του εθνολογικού όρου Μακεδών από τον όρο Έλλην, οι οποίοι είναι ένα και το αυτό.

Γι’ αυτό και λένε και επαναλαμβάνουν ότι υπάρχουν «εθνικά ψευτομακεδόνες» και Έλληνες. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του Ίλιντεν στις 20 Ιουλίου του 1903 (πρόσφατος εορτασμός στα Σκόπια), οικειοποιούμενοι τα πάντα, ενώ από αναφορές όλων των ξένων προξένων, χωρών και αυτοκρατόρων της εποχής εκείνης, καθόλου ευνοϊκά διακείμενων στα ελληνικά δίκαια, γνωρίζουμε ότι το ελληνικό στοιχείο, οι Μακεδόνες, πλήρωσαν βαρύ τίμημα από την αποτυχία της «ψευτοεξεγέρσεως», που δεν ήταν τίποτε άλλο από «επίθεση» των «βουλγαρικών κομιτάτων» της BMOPO (BMPP - VMRO), της σαντραλιστικής της πτέρυγας, γιατί, ως γνωστόν, επιφανέστατα στελέχη της, όπως ο Goce Delcev (που είναι ο πιο προβεβλημένος εθνικός ήρωας της FYROM), διαφωνούσε κάθετα με την ιδέα της «εξεγέρσεως» (το αναφέρουν οι βουλγαρικές πηγές της εποχής και κατοπινές εξονυχιστικές έρευνες).


Έτσι, το «επαναστατικό κίνημα» των εθνικά «ψευδομακεδόνων» δεν ήταν τίποτε άλλο από τη σαντραλιστική αυτονομιστική έκφραση του βουλγαρισμού. Και όταν πλησίαζαν στο Κρούσοβο, το κέντρο των Βλάχων (όχι ελληνιζόντων, αλλά πραγματικών Ελλήνων), τα στρατεύματα του Ικτιάρ Πασά από το Γ΄ Σώμα Στρατού με έδρα το Μοναστήρι, οι κομιτατζήδες το εγκατέλειψαν και ο μόνος που τους αντιμετώπισε μέχρι τέλος ήταν ο Νικόλαος Πίτος Γούλης (Pito Guli το έκαναν οι γείτονες της FYROM), Βλάχος από τα Γιάννενα, που η οικογένειά του κατέφυγε στο Κρούσοβο για να γλιτώσει από την τυραννία του Αλή Πασά στην τοποθεσία «Πέτρα της Εκούδας» (Meckin Kamen!).

Όταν οι Οθωμανοί εισήλθαν στην πόλη, δεν άφησαν «λίθον επί λίθου» μόνο στην ελληνική συνοικία, που ήταν και η επικρατέστερη από όλες τις απόψεις. Ήταν άραγε τυχαίο; Αλλά όλα αυτά δεν αναλύθηκαν όπως θα έπρεπε από τους ταγούς μας, γιατί, αν γινόταν, δεν θα υπήρχε αυτή η τρομακτική προπαγάνδα, αλλά προπαγάνδα μονολόγου, καθώς δεν υπάρχει η δύναμη των επιχειρημάτων σε κανένα επίπεδο από τους γείτονες της FYROM, απλά γίνεται πλήρης εκμετάλλευση της σιωπής μας, της ηχηρής μας σιωπής.

Και αντί να αποδοθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα της υπαρχούσης μακεδονικής μειονότητας στα άλλοτε ονομαζόμενα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, όπως το Μοναστήρι, η Γευγελή, η Στρώμνιτσα και η Αχρίδα, αυτή ή αγνοείται ή σκοπίμως περιθωριοποιείται. Και αντί να ζητήσουν και να ζητούν συγγνώμη οι Σλάβοι, είτε βουλγαρίζοντες, είτε σερβίζοντες, είτε ψευτομακεδονίζοντες, για τη γενοκτονία του μακεδονισμού, επειδή το μόνο του λάθος ήταν να δηλώσει τα ελληνικά προαιώνια αισθήματά του, προσπαθούμε με αυτούς να βρούμε συμβιβαστική λύση για τη μερική ή και ολική παραχώρηση της εθνικής μας ιστορίας και αξιοπρέπειας.

Ο sir Alfred Biliotti (1833-1915), άγγλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, θα γράψει χαρακτηριστικά στα 1903: «Σήμερα μόνον οι Βούλγαροι ακούγονται στη Μακεδονία, μη εργαζόμενοι, θεωρούνται ως μη υπάρχοντες»!

Και ενώ η αντίσταση των Μακεδόνων είναι δεδομένη, είναι σαν να μην ακούγεται, γιατί δεν υπάρχει επίσημη πορεία, αλλά καθολική αδράνεια και ανυπαρξία. Και οι προκλήσεις θα συνεχιστούν, καθώς η κυβέρνηση του Gruevski προτίθεται (έκανε επίσημη ανακοίνωση) να τοποθετήσει και άλλο -τεραστίων διαστάσεων- άγαλμα του Φιλίππου του Β΄ μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών της γειτονικής χώρας, πάλι σε σιντριβάνι ύψους 27 μέτρων, με όλα τα συνεπικουρούμενα χουλιγουνιτιανά εφέ και το οποίο θα φέρει επισήμως το όνομα «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» (στάχτη στα μάτια).

Δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να απαριθμούμε τις ύβρεις εναντίον των Μακεδόνων από τους ψευτομακεδόνες.

Το θέμα είναι να συνεχίσουμε την αντίσταση σε κάθε παραχάραξη, σε κάθε επιβουλή, σε κάθε κακότροπη διαστρέβλωση τω γεγονότων, σε κάθε απόπειρα νομιμοποίησης της κλοπής της Μακεδονίας και στης ιστορίας της από τους ψευτομακεδόνες (θα επανέλθουμε για το θέμα της «αγιογράφησης» του Μ. Αλεξάνδρου), γιατί ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι το μακεδονικό όνομα δεν θα χαθεί.  
 
Picture
Ο Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, είναι ο ουσιαστικός δημιουργός της «Αστυνομίας του Ίντερνετ», μιας ομάδας κορυφαίων «Ιντερνετάκηδων» του ΕΜΠ, που αποτελεί υπόδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, είναι ένας από τους λίγους αστυνομικούς σε όλο τον πλανήτη που είναι καταγεγραμμένοι στη συνείδηση του κόσμου όπως θα έπρεπε να είναι:

Ένας διώκτης των κακών, που δεν θα βρεις να του προσάψεις τίποτα και που πάντα θα τον βρεις να δουλεύει. Ο Έλληνας cyber cop που έχει ένα μακρύ κατάλογο επιτυχιών στο ενεργητικό του, τώρα αρχίζει «σαφάρι» στο Διαδίκτυο, δίπλα στα παιδιά και τους γονείς τους…

Ίσως να τον ξέρετε από τις δεκάδες συλλήψεις παιδεραστών και απατεώνων του Ίντερνετ, ίσως από τη σύλληψη του κορυφαίου χάκερ του πλανήτη, που ξεγέλαγε τη CIA και την Ιντερπόλ, ίσως από τις δεκάδες αυτοκτονίες που έχει αποτρέψει.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, είναι ο ουσιαστικός δημιουργός της «Αστυνομίας του Ίντερνετ», μιας ομάδας κορυφαίων «Ιντερνετάκηδων» του ΕΜΠ, που αποτελεί υπόδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, ο cyber cop, με τη σύμφωνη, φυσικά, γνώμη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διοργανώνει μια σειρά ημερίδων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ήδη, έχει περάσει από Ιωάννινα, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη, Κω και Ρέθυμνο, απευθυνόμενος σε παιδιά, νέους αι γονείς, στα πλαίσια ενημέρωσης και εαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με την ασφαλή πλοήγηση στο Ίντερνετ. Αυτή, ήταν όμως μόνο η αρχή.

Ο στόχος του, είναι η ασφαλής διείσδυση του κοινού στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο Διαδίκτυο- με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι, από το φθινόπωρο, ο προϊσταμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα γυρίσει κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα, δίνοντας τις απαραίτητες συμβουλές του σε όσους τις χρειάζονται. Και πού επικεντρώνεται;

Οι κίνδυνοι

Όπως επισημαίνει ο ίδιος τα chat rooms είναι η κερκόπορτα του εγκλήματος για τους ανηλίκους ενώ μέσω αυτών πραγματοποιούνται τα περισσότερα εγκλήματα στο διαδίκτυο.

«Όλες οι ανώμαλες συμπεριφορές όλοι οι εγκληματίες που θέλουν να προσεγγίσουν ένα παιδάκι πηγαίνουν στα chat rooms». Μπορεί το διαδίκτυο να έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά ωστόσο έχει και πολλά αρνητικά.

Υπάρχουν πολλές παγίδες που κρύβονται κυρίως για τους ανήλικους, με τις οποίες πέφτουν θύματα σεξουαλικής αποπλάνησης, οδηγούνται στα ναρκωτικά αλλά και εξωθούνται στην επαιτεία. Οι σεξουαλικές επιθέσεις μέσω των chat rooms αγγίζουν το τρομακτικό ποσοστό της τάξης το 82% ενώ για τα ναρκωτικά ανέρχεται στο 75%. Όσο για το Facebook; «Εκεί γίνονται τα μεγαλύτερα… πάρτι», επισημαίνει ο κ. Σφακιανάκης.

«Σύμφωνα με την δουλειά και την έρευνα που κάνουμε έχουμε εντοπίσει ότι κερκόπορτα του εγκλήματος είναι τα chat rooms για τους ανήλικους», υπογραμμίζει ο κ. Σφακιανάκης. Όπως εξηγεί ο ίδιος, με οποιονδήποτε τρόπο μπαίνουν μέσα στις σχολικές ενότητες, οι παιδόφιλοι κτλ και διαπράττουν ότι μορφής έγκλημα υπάρχει και μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μπαίνουν μέσα σε κοινότητες ή ομάδες κοινώς chat rooms και μέσα από εκεί επικοινωνούν με το παιδί, τον ανήλικο. Ενώ συμπληρώνει και τονίζει για άλλη μια φορά ότι «το βασικό είναι ένα: ότι η κερκόπορτα του εγκλήματος για τους ανήλικους είναι τα chat rooms που μέσα από εκεί τους προσεγγίζουν όλοι. Εμείς έχουμε μέσω chat rooms πάρα πολλά εγκλήματα». Τα εγκλήματα αυτά είναι διαφόρων ειδών.

«Σεξουαλικές αποπλανήσεις, είναι ένα φαινόμενο για το οποίο μαζί με το χαμόγελο του παιδιού κάνουμε κοινές δράσεις. Άλλου είδους έγκλημα στο διαδίκτυο είναι η εμπορία ναρκωτικών μέσω internet. Μέσα από chat rooms βρίσκουν ανήλικους και τους πουλούν ναρκωτικά. Μέσω των chat rooms βρίσκουν κοπέλες και τις προσεγγίζουν και τις βγάζουν στο κλαρί».

Η αποπλάνηση ανηλίκου , από τα chat rooms τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας γίνεται ως εξής σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη. «Αποκτούν την εμπιστοσύνη των παιδιών προκαλούν σιγά σιγά συζητήσεις σεξουαλικής φύσεως στέλνουν φωτογραφίες ως κάτι το αποδεκτό και φυσιολογικό, ενώ αποσπούν πληροφορίες, τόπου διαμονής, για τα ενδιαφέροντά τους και για σεξουαλικές εμπειρίες».

«Γονείς, προσέξτε τα παιδιά σας μπροστά στον υπολογιστή»

Ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς ώστε να απαλλαγείτε από τις εγκληματικές «παγίδες» που κρύβει το Διαδίκτυο και δη τα chat rooms για τα ανήλικα παιδιά σας.

Επισημαίνει ότι πρέπει να «εγκαταστήσετε ειδικά προγράμματα παρακολούθησης της δραστηριότητας στον υπολογιστή και να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες που προσφέρουν τα προγράμματα πλοήγησης, το λειτουργικό του υπολογιστή καθώς και ο router».

Ακόμη μπορείτε να ελέγχετε το ιστορικό του προγράμματος πλοήγησης.

Στη συνέχεια, τονίζει ο κ. Σφακιανάκης «πρέπει να γίνεται η χρήση του υπολογιστή ως μέσου απασχόλησης του παιδιού χωρίς την προστασία ενηλίκου. Και δεν αφήνουμε το παιδί πολλές ώρες στον υπολογιστή».

Πάντα, κατά τον κύριο Σφακιανάκη πρέπει να επιβλέπετε τον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο υπολογιστής. Επίσης, να συζητάτε συχνά με το παιδί και να του επισημαίνετε να μην δίνει προσωπικές πληροφορίες. Καθώς και να το αποθαρρύνετε να συναντήσει άτομα που γνώρισε στο διαδίκτυο χωρίς την επίβλεψή σας.

«Ζητάμε» λέει ο κ. Σφακιανάκης, «από το παιδί να μας ενημερώσει εάν κάποιος του έστειλε υλικό που το τάραξε ή το αναστάτωσε».

Ακόμη, συμβουλεύει να μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες μαζί με τα παιδιά σας στο διαδίκτυο.

Εν τέλει όπως συμβουλεύει ο ίδιος πρέπει να καθορίζετε μαζί με το παιδί σας το ωράριο που μπορεί να είναι στο διαδίκτυο.


Οι συμβουλές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

- Δεν χρησιμοποιούμε την ημερομηνία γέννησης ή άλλα βασικά προσωπικά στοιχεία

- Δεν χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό για όλες τις περιπτώσεις

- Φροντίζουμε ο κωδικός να αποτελείται από 8 τουλάχιστον χαρακτήρες

- Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε σύμβολα, αριθμούς και γράμματα αλλάζουμε συχνά τους κωδικούς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
press-time

 
Picture
Οι άνθρωποι πολιτεύονται στη βάση και με την προσδοκία της «πρώτης εντύπωσης» -αύρα συναίνεσης υπαινίχθηκε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, κι άσε ύστερα τον αρχηγό της Ν.Δ. να τρέχει, να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας.

Μάλιστα να το αποδείξει σε... παπαγαλάκια.

Οι άνθρωποι (το είδος homo Passokius) είναι επαγγελματίες χαμαιλέοντες -από πράσινοι γίνονται μπλε σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ σε ακόμα λιγότερο χρόνο λένε άλλα αντ' άλλων, όπως πάλι χθες για τον ΦΠΑ 23%!

Είναι ένα μέτρο παράλογο και άδικο παραδέχθηκε χθες το δίδυμο Γιωργάκη - Μπενύτο, αλλά «αναγκάσθηκαν να λάβουν αυτήν την απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο»...

Αν τώρα αρχίσουν «με το πιστόλι στον κρόταφο» οι άνεργοι, οι μισθολογικώς πετσοκομμένοι και οι χαρατσωμένοι με δέκα κεφαλικούς φόρους το κεφάλι, να τα κάνουν λίμπα,

τι θα τους λέει το δίδυμο Γιωργάκη - Μπενύτο;

Οτι νόμος είναι το δίκιο της γκάφας;

Το δίκιο της ανικανότητας;

Διότι, τι άλλο από γκάφα και ανικανότητα είναι να βάζεις 23% ΦΠΑ για να αντισταθμίσεις τα λεφτά που δεν εισέπραξες λόγω του «κινήματος των αποδείξεων», μιας ακόμα γκάφας ενός άλλου ανόητου, της ίδιας συμμορίας. Τι είσαι, όταν πας να διορθώσεις μια γκάφα με μια νέα γκάφα;

Αλλά, να κατηγορεί πια κανείς αυτήν την κυβέρνηση για γκάφες και ανικανότητα, τη στιγμή που ξεπουλάει την ίδια τη χώρα, είναι μάλλον αστείο...

Οταν τρεις υπάλληλοι, τρεις γραφειοκράτες, τρεις κομισάριοι απ' τις Βρυξέλλες έχουν έρθει κι εκ μέρους της Τρόικας εξετάζουν την Ελλάδα και την κοιτάνε στα δόντια σαν να 'ναι γαϊδούρι,

όταν τρεις πιθανώς ηλίθιοι ή στενόμυαλοι -αδιάφορο- αλλά πάντως εντεταλμένοι τοποτηρητές μιας

θ α ν α τ η φ ό ρ α ς πολιτικής, έχουν δικτατορική εξουσία ζωής ή θανάτου για τη χώρα,

τότε, αυτοί που τους εκχώρησαν αυτήν την εξουσία, ηλίθιοι, ανίκανοι ή όχι, είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό.

Οχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν του λένε ψέματα (π.χ. είναι ψεύδος ότι το 23% του ΦΠΑ επεβλήθη υπό την πίεση της Τρόικας), όχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν τον κλέβουν (με περικοπές μισθών και χαράτσια δίχως τέλος), όχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν ξεπουλάνε την εθνική περιουσία, αλλά κυρίως διότι

μάς στέρησαν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας -ιδιαιτέρως από τους νεαρούς Ελληνες...

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
enet.gr
 
Κατηγορούμε τις χώρες που αναγνωρίζουν τους μαλακεδόνες, τη στιγμή που μέσα στην Ελλάδα έχουμε πολύ πιο δηλητηριώδη φίδια και μάλιστα ελληνικά, τα οποία στο βωμό του χρήματος πουλάνε μέχρι και τη μάνα και την πατρίδα τους ως γνήσιοι σύγχρονοι νεοέλληνες  νεογενίτσαροι.

Τα λαμόγια τοκογλύφοι τραπεζίτες της ALPHA BANK που τώρα χαίρονται για τον μεγάλο τραπεζικό κολοσσό που δημιούργησαν με την  EUROBANK και παρέα με αυτούς τους εκβιαστές κλεφταράδες χαίρονται και τα μεγαλοδημοσιογραφικά σκουλήκια, υπαλληλάκια των μεγαλοτραπεζιτών, επειδή τάχα τώρα θα αναπνεύσει η αγορά, αυτοί λοιπόν οι πουλημένοι αληταράδες και προδότες, κλέφτες και τοκογλύφοι μεγαλοτραπεζίτες της ALPHA BANK , είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" από το 1993. Δείτε τη σχετική φωτό από το site της τράπεζας:
Picture
Βλέπετε καθαρά πως στα "ιστορικά" της τράπεζας αναφέρουν πως από το 1993 η ALPHA ήταν η πρώτη τράπεζα που δραστηριοποιήθηκε στην... "Macedonia" όπως γράφουν....

Προσέξτε και στο τέλος την τελευταία ενημέρωση της σελίδας.... 14/07/2008. Έχει σημασία..

Αφού ήλθε λοιπόν στον αέρα των blogs η προδοσία της Πατρίδας από αυτούς τους νεογενίτσαρους τοκογλύφους της ALPHA, έσπευσαν ως τρωγλοδύτες στα μουλωχτά και άλλαξαν την σελίδα χωρίς να βγάλουν ένα δελτίο τύπου με μία έστω συγνώμη.... Δείτε το
Picture
Τώρα το "Macedonia" έγινε "in the country" (στη χώρα) και προσέξτε και το last updated στο τέλος... 29/08/2011,  δηλαδή εχθές.....

Προσέξτε τα φίδια στην Ελλάδα.

Τα αλλοδαπά φίδια τα ξέρουμε γιαυτό και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Σημασία έχει να μάθουμε τα ημεδαπά φίδια γιατί αυτά πάντα παίζουν το ρόλο του Εφιάλτη με ότι συνεπάγεται αυτό πρακτικά και ιστορικά...
ygro-pyr
 
«Οι έλληνες ήσαν άσωτοι στην πενία τους, θρυμματικοί στην εμμονή τους, και χαρούμενα μελαγχολικοί.
Τους βρίσκουμε να προτιμούν τη φιλόκαλη σπατάλη του σήμερα από την εξοικονόμηση του υστερόβουλου αύριο.
...Ένα συμπόσιο πλούσιο σε λόγους σε πιοτά και σε αυλητρίδες οι έλληνες δεν το αντάλλαζαν
ούτε με εννιά μήνες περισσότερους στη ζωή τους.»

Δημήτρης Λιαντίνης
Picture
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΣΕΧΟ ΓΙΩΡΓΟ

Μετέωρη, ανάμεσα στο ισχυρό της δίκιο και της αυτοκριτικής την πίκρα, σκέφτηκα να αποκριθώ κάπως έτσι:
Εμείς οι Έλληνες,  τις «διακοπές» τις μάθαμε από τις σκυθρωπές, βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης και της Δύσης. Πριν συναγελαστούμε με τους μελαγχολικούς λαούς ανήλιαγων χωρών, μήτε τι είναι «διακοπές» γνωρίζαμε, μήτε διακοποδάνεια...Δεν μαζεύαμε  11 μήνες ψυχαναγκασμούς για να τους αδειάσουμε τον δωδέκατο μεθώντας και ξερνώντας  στη Μεσόγειο.

Εμείς οι Έλληνες, πριν σας γνωρίσουμε, δουλεύαμε σκληρά τη μέρα μας για να χαρούμε ένα ποτήρι κρασί με 5 φίλους στο φως του φεγγαριού. Πριν ανταμώσουμε τους ρυπογόνους «παραδείσους» σας, είχαμε δίκαιο ζύγι για τη γιορτή και τη σχόλη μας. Ολοχρονίς ξορκίζαμε με ανάπαυλες μικρές τον κάματο και της ζωής τα ΠΡΕΠΕΙ.

Τον χειμωνιάτικο μόχθο τον αδειάζαμε στα διονυσιακά μας ξεφαντώματα.

Της άνοιξης τα ασπρίσματα, τα ξεσηκώματα, τον κόπο, τα ισοφαρίζαμε με τα μαγιάτικα στεφάνια στους αγρούς μας και τα σουβλιστά στις αυλές μας.
Του Θεριστή και του Αλωνάρη τον καυτό ιδρώτα τον σκουπίζαμε στα πανηγύρια του χωριού
με τα πλατάνια.
Του τρύγου, της ελιάς, της βαρυχειμωνιάς τον κάματο, παντρεύαμε με χορούς κυκλωτικούς, τραγούδια και πειράγματα, με τσίπουρο και εκλεκτά εδέσματα της γόνιμης γης μας, της νόστιμης θάλασσας...

Εμείς οι Έλληνες, , δεν κολυμπούσαμε σε πισίνες με κάγκελα, τσιμέντα και χλώρια... Κολύμπι μάθαμε σε κρούσταλλα νερά καταγάλανα... Δυο βήματα απ’ το κατώφλι του φτωχικού μας... Με το δελφίνι και τον Μαυροπετρίτη να ταξιδεύουν στη θωριά μας...

Στη μικρή, θεόπνευστη χώρα μας, , το καλοκαίρι μας ήταν πάντα μια μεγάλη φιλόξενη αγκαλιά, παυσίλυπο για τους συμπολίτες σας...

Εμείς οι Έλληνες, , τον καιρό εκείνο της τίμιας προκοπής, του μικρού νοικοκυριού  και της δωρικής αρχοντιάς, μια χούφτα τσακιστές ελιές δεν τις αλλάζαμε για δυο νταλίκες  απ’ τα τοξικά σας λουκάνικα.

Όλα αυτά, όμως, τότε... πριν σας γνωρίσουμε...
Τότε που η δραχμή έπιανε τόπο και έβρισκε κουμπαρά...

Καλά κάνετε και μας μαστιγώνετε για την όποια χαρά μας απόμεινε... Γιατί το πέτρινο σπιτάκι στην πλαγιά που ατενίζει το πέλαγος, τον ελαιώνα με τις ξερολιθιές, τον παλιό νερόμυλο με το περιβολάκι... σας τα πουλήσαμε για ένα φτηνό εισιτήριο προς τον βάρβαρο κόσμο σας.

Ελένη A. Παπαδοπούλου
 
Picture
«Γύριζε, μὴ σταθῇς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,

ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδῶ, τὸ προσκυνᾷ ἡ πλεμπάγια,

ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθῇ μιὰ σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ.

Ἀλάργα. Μόρα τῆς ψυχῆς τῆς χώρας τὰ μουράγια.

Ἀπὸ θαμποὺς ντερβίσηδες καὶ στέρφους μανταρίνους

κι ἀπὸ τοὺς χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.

Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! Χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!

Σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.

-----------

Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,

ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,

κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,

τῶν Εὐρωπαίων περιγελᾷ καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.

Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,

καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.

λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι

κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»

Κωστὴς Παλαμᾶς
 
Picture
Ενημέρωση ώρα 23:30

Εκκενώνονται τα χωριά Καλτεζές και Αγριακόνα, ανεξέλεγκτη η κατάσταση αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το μοναστήρι των Καλτεζών.Άγρια νύχτα η αποψινή.

Στο πόδι ολόκληρη η Αρκαδία
Συναγερμός έχει σημάνει για την Μονή Καλτεζών η οποία κινδυνεύει άμεσα από την λαίλαπα της φωτιάς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το έργο της Πυρόσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Τα εναέρια μέσα με το πέρας της ημέρας σταμάτησαν τις πτήσεις και αυτήν την στιγμή μάχη δίνουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα
report24
 
Picture
Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκες στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.. Ντόπιοι κτηνοτρόφοι όχι μόνο παρακρατούν τη σορό ενός Έλληνα κτηνοτρόφου που άφησε την τελευταία του πνοή στα Σκόπια, υπό αδιευκρίνιστες μάλιστα συνθήκες, αλλά ζητούν και....

λύτρα για να την επιστρέψουν!

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε περάσει τα σύνορα στην περιοχή Βορεινό της Πέλλας μαζί με έναν εκ των δύο υιών του αναζητώντας το κοπάδι τους που είχε εξαφανιστεί. Όταν έγιναν αντιληπτοί από Σκοπιανούς κτηνοτρόφους, τους περικύκλωσαν και με άγριες διαθέσεις άρχισαν να τους ρωτούν γιατί βρίσκονταν εκεί.

Αν και εξήγησαν πατέρας και υιός ότι αναζητούσαν το κοπάδι τους, ξέσπασε άγριος καυγάς. Λίγες στιγμές μετά, ο άτυχος 67χρονος κτηνοτρόφος έπεφτε νεκρός στο έδαφος. Ο υιός του μετά από κάποιες ώρες επέστρεψε στο ελληνικό έδαφος σε κατάσταση σοκ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Έδεσσας καθώς φέρει πληγές και κτυπήματα.

Σύμφωνα με τον άλλο υιό του άτυχου 67χρονου κτηνοτρόφου, οι Σκοπιανοί άρχισαν να τους κτυπούν με μανία με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον πατέρα του και να τραυματίσουν τον αδερφό του.

Οι Σκοπιανοί, από την άλλη, ισχυρίζονται ότι ο 67χρονος σκόνταψε και έπεσε, ενδεχομένως μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση τους είναι τουλάχιστον προκλητική καθώς αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του 67χρονου ζητώντας λύτρα ύψους 15.000 ευρώ για ζημιές που προκάλεσε ο ίδιος και ο υιός του στα κοπάδια τους...
moriasnews
 
Picture

Πολλές φορές και από πολλούς ειδικούς -διπλωμάτες και γεωπολιτικούς αναλυτές- έχει καταγραφεί μία ιδιαίτερη ανησυχία για το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Θράκη. Βέβαια, το ενδιαφέρον αυτό δεν διαπιστώθηκε σήμερα ή πριν 2 ή 3 χρόνια, αφού προ δεκαετιών δημοσιεύματα του Τύπου έχουν εντοπίσει και αποδείξει πως η Θράκη μπήκε στο στόχαστρο της Άγκυρας πριν από αρκετές δεκαετίες.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση στην τουρκική «πολιορκία» αυτής της Ελληνικής ακριτικής γεωγραφικής περιοχής.

Τελευταία, μάλιστα, τόσο με την τοποθέτηση του τούρκου προξένου Κομοτηνής κ. Σαρνίτς (πράκτορας της ΜΙΤ και όχι διπλωμάτης, με εμπειρία από το Κόσοβο και με αγαστή συνεργασία με μυστικές –και άλλες- υπηρεσίες διαφόρων κρατών), όσο και με την διαρροή του τουρκικού στρατιωτικού σχεδίου «Βαριοπούλα» κατά της Θράκης, διαφαίνεται μία ιδιαίτερα στοχευμένη επιθετική πολιτική της γείτονος Τουρκίας προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Ελληνική Θράκη.

Ενώ η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου διατυμπανίζει την πρόοδο των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την ίδια στιγμή παρατηρείται μία ιδιότυπη αύξηση Τούρκων τουριστών στην περιοχή της Θράκης. Κι ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε αυτή η αυξημένη επισκεψιμότητα να παρατηρείται σε χωριά και οικισμούς όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο, συμβαίνει κάτι πολύ διαφορετικό.

Οι Τούρκοι επισκέπτες δείχνουν να προτιμούν επισκέψεις στην Θάσο και στην παραλιακή ζώνη της Θράκης (από Μαρώνεια έως το δέλτα του Νέστου ποταμού). Μάλιστα, οι επισκέψεις αυτές ήταν ιδιαίτερα έντονες το τελευταίο καλοκαίρι.

Όμως, περιείχαν και δύο σημαντικά στοιχεία, που αγγίζουν το παράδοξο.

Το πρώτο παράδοξο στοιχείο είναι πως η τουριστική επισκεψιμότητα έγινε από υψηλότατου εισοδήματος (ακόμη και για τα Ελληνικά δεδομένα) τούρκους πολίτες, οι οποίοι ήρθαν την Θράκη οδικώς με ιδιωτικά αυτοκίνητα πολυτελείας και υψηλότατου κυβισμού.

Οι πλούσιοι αυτοί τουρίστες (τη στιγμή που στην Τουρκία το 67% του πληθυσμού δεν έχει εισόδημα αρκετό για να έχει τροφή από κρέας) αρέσκονταν, μάλιστα, στην καθημερινή επίσκεψη των Θρακικών παραλιών, ενώ απέφευγαν –συστηματικά- να ακολουθούνται από άλλα οχήματα (που είχαν Ελληνικές πινακίδες).

Εάν κάποιος επισκεφθεί τις Θρακικές παραλίες, εκτός από την απείρου κάλλους ομορφιά τους, θα παρατηρήσει πως υπάρχει την ανυπαρξίας στρατιωτικής αμυντικής υποδομής. Επίσης, η από εδάφους παρατήρηση –από εκπαιδευμένα μάτια- μπορεί να αποτυπώσει τα επικίνδυνα προς διέλευση εδάφη (κυρίως λόγω βαλτωδών περιοχών) για συγκεκριμένες εποχές – περιόδους του έτους.

Το δεύτερο παράδοξο στην αυξημένη τουριστική τουρκική δραστηριότητα, είναι πως την περίοδο της μουσουλμανικής νηστείας δεν υπήρξε κάποια παύση. Φαίνεται πως οι τούρκοι επισκέπτες – τουρίστες, ήταν μη θρησκευόμενοι σχεδόν στο σύνολό τους, αφού δεν έλειψαν από τις παραλίες και τις γευστικές (και οπτικές) απολαύσεις που υπήρχαν σε αυτές.

Το παράδοξο είναι στο γεγονός πως η συγκεκριμένη μουσουλμανική νηστεία απαγορεύει μέχρι και την κατάποση υγρών από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι ιμάμηδες, μάλιστα, είναι κάθετα αντίθετοι (αυστηρή απαγόρευση) και στις καλοκαιρινές βουτιές στην θάλασσα…

Όμως, οι πλούσιοι τούρκοι επισκέπτες φαίνεται πως αδιαφορούσαν πλήρως για τις εντολές του Κορανίου και έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ελληνικές παραλίες της Θράκης…

Γιατί άραγε; Μήπως μπορεί να μας απαντήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ή μήπως θα έπρεπε να μας ενημερώσει ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός Εσωτερικών;

Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον κύριο Παπανδρέου ή θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί χρησιμοποιούνται ΤΑ βαλιτσάκια για παρακολουθήσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου (και άλλων πολλών), αλλά φαίνεται πως δεν αναλαμβάνουν δράση στην Θράκη ή στα Δωδεκάνησα, όπου η Άγκυρα φαίνεται πως «οργώνει» χωρίς καμία αντίδραση (ή έστω και στοιχειώδη παρακολούθηση);

Επειδή αυτές οι επισκέψεις μπορεί να γίνονται τυχαία, μπορεί να γίνονται από τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες που ψάχνουν εδάφη για επενδύσεις (π.χ. αγορά γης για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων) ή από ειδικούς στην παρατήρηση και χαρτογράφηση για στρατιωτικούς σκοπούς… εμείς ρωτάμε: Πόσο απέχει η Θράκη από την Αθήνα σήμερα και πόσο απείχε χθες;

Μήπως έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στην απόσταση;

Ή μήπως έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση;

Τέλος, αναρωτιόμαστε, εάν έχει μπει κάποιο πωλητήριο στην Θράκη που δεν έχει δημοσιοποιηθεί…

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως πράκτορες τούρκοι κινούνται και χαρτογραφούν περιοχές στις οποίες μπορεί να γίνει συνδυασμένη (από αέρος και θαλάσσης) στρατιωτική απόβαση…

Ειλικρινά, δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως μπορεί να συμβαίνει τίποτε από τα παραπάνω και πως τα ακριβά και μεγάλου κυβισμού τουρκικά αυτοκίνητα μετέφεραν απλούς τουρίστες που δεν είναι θρήσκοι και που δεν ήθελαν να ακολουθούνται από ΚΑΝΕΝΑ άλλο αυτοκίνητο…!
ellinikovima
 
Picture
ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000.000 €  

Ακριβά, όπως φαίνεται, πληρώνουμε τις διεθνείς «ειρηνευτικές αποστολές» του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, στις οποίες συμμετέχουν, στο πλαίσιο της «Στρατιωτικής Διπλωματίας», οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η οποία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μας κοστίζει περισσότερο από 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Την ίδια στιγμή, το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί από τις νέες περικοπές στα επιδόματα των στρατιωτικών μόλις και θα προσεγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια!

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρουν στον «Ε» ειδικευμένοι σε ανάλογα θέματα στρατιωτικοί αναλυτές, οι επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να στοχεύουν στην αξιοποίηση αυτού που στη διεθνή βιβλιογραφία έχει αποκληθεί ως «μέρισμα ειρήνης» («peace dividend»), το οποίο κυρίως συνίσταται:

- Στην εξοικονόμηση πόρων, οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να κατευθυνθούν από το χώρο των εξοπλισμών προς άλλους κοινωνικούς τομείς, όπως για παράδειγμα τη Παιδεία και την Υγεία.

- Στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης με επενδύσεις, καθώς θα έχουν διασφαλιστεί και επικρατήσει συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, στις διεθνείς σχέσεις, ως προϋπόθεση χάραξης και εφαρμογής αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να υφίσταται σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο ευκταίο και το εφικτό. Το μεν πρώτο, αναφέρουν, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το «δέον γενέσθαι», ενώ το δεύτερο, προσδιορίζεται από τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αλλά και από τις γενικές αρχές της εξωτερικής πολιτικής. Υπ’ αυτού του πρίσματος και ιδίως κάτω από το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της χώρα μας, τονίζουν, το υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να επανεξετάσει τις συμμετοχές μας στις αποστολές και να τις περιορίσει στις απολύτως αναγκαίες.

Προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος των ποσών που δαπανώνται στις ειρηνευτικές αποστολές, δημοσιεύουμε πόσο κοστίζουν οκτώ από τις περισσότερο από είκοσι πέντε διεθνείς επιχειρήσεις που συμμετέχει η χώρα μας και των οποίων το σύνολο ξεπερνά το 70% των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΥΝΑΜΗ UNIFIED PROTECTOR: Ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο μετά τις αναταραχές στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι. Συμμετέχουμε στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λιβύης με μία φρεγάτα. Κάθε μήνα μας κοστίζει 4,5 εκατ. ευρώ! Αν μάλιστα κάτσουμε ένα χρόνο, θα πληρώσουμε 54 εκατ. ευρώ!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Είναι η ναυτική επιχείρηση υπό την αιγίδα της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της πειρατείας ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας και συμμετέχουμε με μία φρεγάτα. Ετήσιο κόστος 33,5 εκατ. ευρώ.

KFOR: Είναι η γνωστή ειρηνευτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο από τον Ιούνιο του 1999 και η συμμετοχή μας σε αυτή μας κοστίζει κάθε χρόνο 26,5 εκατ. ευρώ.

Συμμετέχουμε με μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία, δυο Ομάδες Συνδέσμων Παρατηρητών, δεκαοκτώ επιτελείς στα στρατηγεία, ένα λόχο γενικών μεταφορών, ένα αεροσκάφος με δύο πτήσεις το μήνα και σύνολο 430 άτομα από τα οποία τα 108 είναι στη Θεσσαλονίκη.

ΔΥΝΑΜΗ SNMG2: Η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ παρέχει στη συμμαχία συνεχή ναυτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις άμεσης αντίδρασης σε σημεία κρίσης και έντασης, όπου και συμμετέχουμε με μία φρεγάτα. Ετήσιο κόστος 18 εκατ. ευρώ.

ΔΥΝΑΜΗ SNMCMG2: Πρόκειται για συμμαχική δύναμη που παρέχει στο ΝΑΤΟ συνεχή αντιναρκική ναυτική υποστήριξη και στην οποία συνήθως συμμετέχουμε με ένα ναρκαλιευτικό. Όταν όμως έχουμε τη διοίκηση, όπως για παράδειγμα από πέρσι τον Ιούνιο 2010 ως φέτος τον Ιούλιο, συμμετέχουμε με ένα ναρκοθηρευτικό και ένα πλοίο διοικήσεως. Πέρσι πάντως μας στοίχησε 16,2 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ UNIFIL: Πρόκειται για διεθνή ναυτική δύναμη, που εκτελεί περιπολίες και έλεγχο στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Αποστολή της είναι η απαγόρευση διακίνησης παράνομου οπλισμού και συναφών υλικών προς τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Η χώρα μας συμμετέχει στην επιχείρηση με ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων ή μία κανονιοφόρο. Το χρόνο μας κοστίζει 9,9 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ACTIVE ENDEAVOUR: Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το ΝΑΤΟ προχώρησε στη δημιουργία της ACTIVE ENDEAVOUR. Πρόκειται για επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή της Μεσογείου. Το ετήσιο κόστος της ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.

Η χώρα μας συμμετέχει σε αυτή με μια φρεγάτα για είκοσι ημέρες ανά έτος, μια τορπιλάκατο σε ετοιμότητα επί συνεχούς βάσεως στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης για δεκαπέντε ημέρες, δύο εξόδους ιπτάμενων μέσων κάθε μήνα και ένα υποβρύχιο για είκοσι ημέρες το χρόνο, ενώ ο Ναύσταθμος Κρήτης διατίθεται ως προκεχωρημένη βάση.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Το 2002, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ενέκρινε την ανάπτυξη Ελληνικών Δυνάμεων στο Αφγανιστάν στην περιοχή της Καμπούλ. Το ετήσιο κόστος της αποστολής είναι 4,4 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα συμμετέχει με ένα Λόχο Μηχανικού, τμήματα υποστήριξης και ασφαλείας, δύο αεροσκάφη C-130, για εκτέλεση αερομεταφορών στο Καράτσι του Πακιστάν, ένα τμήμα για υποστήριξη της Επιχείρησης στο Καράτσι και μικρό αριθμό επιτελών-συνδέσμων. Η συνολική δύναμη της αποστολής ανέρχεται στους 175 άνδρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, το επιτελείο του Πολεμικού Ναυτικού εξετάζει την απόσυρσή μας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ SNMG2 (18 εκατ. το χρόνο) και SNMCMG2 (16,2 εκατ. ετησίως) με συνέπεια να… επιστρέψουν στη χώρα μας η φρεγάτα, το ναρκαλιευτικό μας και τα συνολικά 34,2 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010