Picture
Picture


ΓΡΑΦΕΙ Ο
Mιχάλης Ιγνατίου

Ηπρόκληση των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο.

Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ.

Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Αλλωστε, δεν χρειάζεται καν αυτή η πληροφόρηση για να γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες πράξεις λαμβάνονται μόνο με απόφαση της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι αρμόδιοι στην Αθήνα γνώριζαν για την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση, απάντησαν με διάβημα, αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό.

Και εάν δεν ενημέρωνε την κοινή γνώμη η εφημερίδα “Αυγή” δεν θα γνωρίζαμε ότι τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ιταλικό σκάφος που έπλεε -εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας- στην περιοχή του Καστελόριζου με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Τούρκοι είπαν στον Ιταλό πλοίαρχο ότι πρέπει να αποχωρήσει πάραυτα διότι βρισκόταν σε ...τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!

Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Τούρκοι θα προστατεύσουν αυτά που θεωρούν συμφέροντά τους στη Μεσόγειο.

Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα προχωρήσουν και στη δημιουργία κρίσης στο Αιγαίο εάν θεωρήσουν ότι παρόμοιες ενέργειες, όπως η περίπτωση του ιταλικού πλοίου, ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ελληνικές θέσεις.

Το ζήτημα δεν είναι αυτό, διότι στην πράξη απέδειξαν ότι όχι μόνο παλεύουν για τα συμφέροντά τους, αλλά μάχονται και για θέματα στα οποία δεν έχουν ίχνος δικαίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττει η Ελλάδα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.

Δυστυχώς η Αθήνα αδρανεί και η ευθύνη δεν ανήκει στον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά στον πρωθυπουργό.

Αυτός έλαβε την απόφαση να “θάψει” το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, και δικό του δόγμα είναι η πορεία προσέγγισης με την Τουρκία ανεξάρτητα από προκλήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρούτσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ.
Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε.

Η πολυπολιτισμική θεωρία από την οποία κυριαρχείται απαγορεύει ακόμα και τις πολιτικές συγκρούσεις, εκτός αν πρόκειται για αδύνατα χαμηλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαγράφονται στο δευτερόλεπτο επειδή αμφισβητούν την οικονομική πολιτική.

Η θεωρία απαγορεύει ειδικά τις συγκρούσεις με τους γείτονες. Και αποτελεί μία μεγάλη αλήθεια αυτό που υποστηρίζουμε πολλοί ότι εάν δεν τον καθήλωνε η οικονομική κρίση, θα έκανε προσπάθεια να κλείσει όλα τα θέματα που έχει η Ελλάδα στην ταραγμένη γειτονιά των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Το μέγα ερωτηματικό, που διακινεί ως εκφοβιστικό εργαλείο ο πρωθυπουργός, αποτελεί πάντα η αντίδραση της Τουρκίας.

Πώς θα αντιδράσει στην πράξη σε εκείνη την περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση ορίσει τις οικονομικές της ζώνες.

Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: Θα κηρύξει πόλεμο;

Ο,τι και να πράξει -και ο πόλεμος πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν συμφέρει στην ίδια την Τουρκία- η Ελλάδα έχει δικαιώματα και πρέπει να τα ασκήσει και να τα προστατεύσει.

Ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα της ΑΟΖείναι μη παραδεκτός και η ευθύνη ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας...

ΕΡΩΤΗΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τις σκέψεις σας στην πολυτάλαντη σύμβουλο του Ελληνα πρωθυπουργού;

Δεν γνωρίζατε ότι δεν κρατά το στόμα της κλειστό;

Δεν είχατε πληροφορηθεί τα προβλήματα που δημιουργούσε πυκνά-συχνά στον μακαρίτη τον Τάσσο; Εχω και μία άλλη απορία κύριε Πρόεδρε:

Ποια είναι η κυρία για να χάνετε τόσο πολύτιμο χρόνο για να ακούτε τις αμπελοφιλοσοφίες της;

Σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, θα πείτε.

Και επειδή συμβουλεύει τον κ. Παπανδρέου εσείς πρέπει να της αποκαλύπτετε σκέψεις που φαντάζομαι δεν μοιράζεστε ούτε με τους συνεργάτες σας;

Με την ευκαιρία, μπορεί να μας πει ο αγαπητός Στέφανος ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με την εν λόγω κυρία;
Tell a Friend
 
Picture
Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine / GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs) για τη διεξαγωγή νευρολογικών ερευνών.

Στους ιατρούς που διεξήγαγαν τα πειράματα, συγκαταλέγεται και ο Semai Βek, υιός του διοικητή του 6ου Σώματος Στρατού Στρατηγού Nejat Bek, εμπλεκόμενου στην υπόθεση Βalyoz για την ανατροπή της φιλο-ισλαμικής κυβέρνησης του ΑΚΡ.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ιατροί εμφανίζονται σε βιντεοσκοπημένες λήψεις να βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα τους εγκεφάλους των οπλιτών, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους: από δυσκινησία μέχρι απώλεια αισθήσεων και προσωρινή αμνησία.

O καθηγητής Zeki Odabaşı, που επέβλεπε τη διαδικασία παραδέχθηκε ότι οι έρευνες διεξήχθησαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Βιοϊατρικής Ηθικής του τουρκικού υπουργείου Υγείας  και αρκέστηκε να δηλώσει ότι υπήρξε η αρχική συγκατάθεση των συγκεκριμένων οπλιτών, αφού με το τέλος των πειραμάτων θα ολοκλήρωναν νωρίτερα τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο αρχίατρος ε.α Nevzat Tarhan, ειδικευμένος στη Ψυχολογία, ζήτησε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση ενώ ο αντισυνταγματάρχης ε.α Kemal Mete κάλεσε τις οικογένειες των έξι στρατιώτων να καταθέσουν μηνύσεις κατά των γιατρών.

Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι στα χέρια της GATA

Τον Οκτώβριο του 2006 προκάλεσε σάλο η δημοσίευση έκθεσης από το περιοδικό Defense & Foreign Affairs Strategic Policy με το τίτλο «Τουρκία και PKK: Ετοιμασίες για τη Σύγκρουση» και περιελάμβανε στοιχεία για την χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων εναντίων των Κούρδων ανταρτών του PKK, αποκάλυπτοντας δεδομένα για τα μυστικά προγράμματα παραγωγής όπλων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις εκείνες πληροφορίες «στη διάρκεια των ετών 1984 και 1985, Eλληνοκύπριοι και Eλληνες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά την εισβολή του 1974, κατέληξαν στα μυστικά βιοχημικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού».

Eκεί, τονίζει η έκθεση, «χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα».

Tα βιοχημικά εργοστάσια ελέγχονται από την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπάγονται στην περίφημη GATA.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για τις φρικτές δολοφονίες των Eλλήνων και Eλληνοκυπρίων αγνοουμένων δόθηκαν στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από Kούρδους μαχητές που κατάφεραν να αποδράσουν από τις εγκαταστάσεις της τουρκικής Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας.

«Aυτοί οι Kούρδοι», τονίζεται χαρακτηριστικά, «ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στα βιοχημικά εργαστήρια στους Eλληνες και Eλληνοκύπριους αιχμαλώτους».

Σημειώνεται ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης εκτελέστηκε έξω από την κατοικία του στη Λευκωσία, αφού προηγουμένως, στις 12 και 13 Mαρτίου 1994, ενημέρωσε για τις αθλιότητες των Tούρκων τους συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη, στις Bρυξέλλες (βλ. Η δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες).
strategyreport
Tell a Friend
 
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πρέπει πλέον να παρέμβει.
Picture
Εγκληματική ολιγωρία στην θέσπιση Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Κατ' ευτυχή, θέλω να πιστεύω, σύμπτωση ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ο πρωθυπουργός ΚΑΙ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχετε διατελέσει υπουργοί Εξωτερικών.

Γεγονός που επέτρεψε ΚΑΙ στους ΤΡΕΙΣ να έλθετε σε ΑΜΕΣΗ επαφή με τα ΕΘΝΙΚΑ θέματα, να διαπιστώσετε τις όποιες συναρτήσεις και εξαρτήσεις τους από διάφορους παράγοντες, ποικίλες καταστάσεις και αιφνίδιες ή μη συγκυρίες.

Και να αναζητήσετε τις προσφερόμενες λύσεις στα προβλήματα τους.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε ΕΘΝΙΚΟ μας θέμα και μάλιστα κυρίαρχο ΑΝ ΟΧΙ μοναδικό.

Δεδομένου ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι εξ' αυτής η χώρα μας ΑΠΩΛΕΣΕ μέρος της εθνικής της κυριαρχίας!

Δήλωση που ΔΕΝ απέχει της πραγματικότητας, αφού την απώλεια αυτή συνυπέγραψε ο ίδιος στο περίφημο μνημόνιο παραιτούμενος από ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ της Ελλάδος και αφήνοντας στο έλεος των δανειστών μας την εδαφική ΤΗΣ ακεραιότητα και την πολιτιστική ΤΗΣ κληρονομιά.

Και επιτρέποντας στους δανειστές να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα από την οφειλή μας και την είσπραξη της σε τρίτους πχ σε Τούρκους!

Δυστυχώς, αξιότιμε κύριε πρόεδρε, για αυτήν την απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν είδα, εγώ ο απλός πολίτης, την άμεση και έντονη αντίδραση της αξιωματικής και της άλλης αντιπολίτευσης. Ούτε την έκφραση κάποιας ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ανησυχίας!

Όπως ΔΕΝ είδα την κυβερνητική και την εν γένει πολιτική αντίδραση που έπρεπε να δει ο κάθε πολίτης όταν...

- Όταν η γεωγραφική θέση του Καστελόριζου αμφισβητείται από τον υπουργό των Εξωτερικών της Τουρκίας κύριο Νταβούτογλου, ενώ ένα τουρκικό πολεμικό εκδιώκει από τα χωρικά του ύδατα ιταλικό επιστημονικό σκάφος που διεξάγει έρευνες με άδεια της χώρας μας.

- Όταν η τουρκική κυβέρνηση εκδίδει αγγελία -ΝΑVΤΕΧ- για έρευνες που θα πραγματοποιήσει ΕΝΤΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ υφαλοκρηπίδας, αγνοώντας την όποια αυριανή -έστω- ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και κλιμακώνοντας τη δημιουργία μιας νέας «γκρίζας ζώνης που θα περιλαμβάνεται σε δική ΤΗΣ ΑΟΖ.

- Όταν η αντίδραση της κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα

υποτονική, αφού αντί να γίνει σε επίπεδο πρωθυπουργού ή υπουργού Εξωτερικών, έγινε σε βαθμό ενός μέσου διπλωματικού υπαλλήλου που είναι εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, αλλά δεν είναι ούτε πρέσβης.

- Όταν η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική ολιγωρία στη θέσπιση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ, που βεβαίως θα κάλυπτε και το θέμα της υφαλοκρηπίδας και όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί απλή αντιπολίτευση ρουτίνας σε αυτό το κυβερνητικό έλλειμμα.

- Όταν «προχθές» ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κύριος Μπουλέντ Αρίντς μίλησε για πρόοδο στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας που οδηγεί σε ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ.

Και ο κύριος Αρίντς έκανε τη δήλωση του αυτή μετά λόγου γνώσης, διότι όπως σημείωσε διαβάζει τις ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.

Αλλά στις σχετικές εκθέσεις – ή τις ανάλογες ελληνικές- δεν γνωρίζω ΑΝ τις διαβάζετε ΕΣΕΙΣ ή τις κρατάει ο κύριος Παπανδρέου στο προσωπικό του γραφείο.

- Όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνουν να αδιαφορούν για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας που ευνοεί τη χώρα μας, και

- Όταν αποκαλύπτεται ΠΑΡΑΥΠΟΫΡΓΕΙΟ Εξωτερικών που μετά τον πρώτο θόρυβο το σκεπάζει άκρα σιγή!..

Μήπως, λοιπόν, χρειάζεται μια ΔΙΚΗ ΣΑΣ παρέμβαση, αξιότιμε κυρίε Πρόεδρε. Λέγοντας «κάτι» Εθνικό ΚΑΙ σε κυβέρνηση ΚΑΙ σε αντιπολίτευση;

ΖΗΝΩΝ
EΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
Tell a Friend
 
Picture
Του Δημήτρη Μυ

Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα. Μέχρι χτες, για παράδειγμα, ακούγαμε ότι «δε θα ληφθούν νέα μέτρα». Από χτες γνωρίζουμε ότι στις 15 Απρίλη θα πέσει νέο χαράτσι για να καλυφθεί μια «τρύπα» 1,7 δισ.

Καθώς, απ ότι φαίνεται, η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται με βάση το βιβλίο οδηγιών του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση είναι η (μικρο)πολιτική διαχείριση της κοινής γνώμης. Καθοριστικό μέσο γι αυτή τη διαχείριση είναι το ψεύδος.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διαχείρισης της κοινής γνώμης ακούμε για καβγάδες και διαφωνίες υπουργών, ακούμε για αλλαγές προσώπων, ακούμε για την αδυναμία συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος. Όλα αυτά ίσως και να περιλαμβάνουν κάποια κομμάτια της αλήθειας, κρύβουν ωστόσο, την ουσία της:

Η διακυβέρνηση της χώρας, η οικονομική- δημοσιονομικής της πολιτική, οι επιλογές και τα περιθώρια κινήσεων, είναι όλα καταγεγραμμένα και με κάθε λεπτομέρεια στο «βιβλίο οδηγιών» -- στη δανειακή σύμβαση. Αν (ξανα)ρίξει κανείς μια ματιά εκεί, θα έχει μια καθαρή εικόνα για τα όσα έγιναν και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν:

Από τα (προεκλογικά) λεφτά υπάρχουν η κυβέρνηση πέρασε στην άγρια πολιτική λιτότητας και την φορο-επιδρομή κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Με βάση το βιβλίο οδηγιών η κυβέρνηση προχώρησε στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, συμπιέζοντας το κόστος εργασίας και εκτοξεύοντας την ανεργία στα ύψη.

Η κατεδάφιση του Δημόσιου τομέα (με αφορμή την αναγκαία και απαραίτητη διόρθωση στρεβλώσεων) αποτελεί βασική υποχρέωση που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την δραστηριοποίηση των ιδιωτών σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια, η ενέργεια κλπ

Η πολιτική της συνολικής υποτίμησης των αξιών, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των πάντων μέχρι του ύψους (κατ αρχήν) των 50 δισ.. Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνονται ΔΕΗ, ΟΤΕ, ακτές, αρχαιολογικοί χώροι, αεροδρόμια, λιμάνια και πάει λέγοντας...

Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών. Αυτά περιγράφονται στα «βιβλία οδηγιών» (μνημόνια, δανειακές συμβάσεις) με βάση τα οποία κινείται. Όλα τα υπόλοιπα, είναι λόγια ψευταράδων...
TO ΠONTIKI
Tell a Friend
 
Picture
Επειδή είμαι μπλόγκερ -και όχι παπαγαλάκι των πολιτικών και των

νταβατζήδων της διαπλοκής- θα πρέπει να πω πως αντιλαμβάνομαι

ότι, όσο πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να ανακοινωθεί και

επίσημα η οικονομική κατάρρευση της χώρας, τόσο θα πυκνώνουν


τα νομοσχέδια για τις

  • δωρεές οργάνων,
  • την Παιδεία,
  • το Περιβάλλον,
  • τις θάλασσες,
  • τις ακτές,
  • τα ζώα,
  • τις πεταλούδες,
  • τα ηλιοβασιλέματα,
  • τα φεγγάρια,
  • την αγάπη,
  • τον έρωτα

και διάφορα άλλα με τα οποία

ελπίζουν πως θα αποσπάσουν την προσοχή μας από τα εγκλήματά

τους και θα καταφέρουν να διασωθούν.


                                     Ας μην κοροϊδευόμαστε

όσο αυτή η Μαφία πολιτικών, καναλαρχών, μεγαλοεκδοτών,

μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών εξουσιάζει τη χώρα, δεν υπάρχει

καμία ελπίδα.

                                         Πρέπει να φύγουν.

Ας κρατήσουν τα όργανά τους είναι κατεστραμμένα όπως και οι ίδιοι.

πιτσιρίκος
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ  Άρχισαν τα όργανα!

Tell a Friend
 
Εκδικάζεται στη Χάγη το εθνικό θέμα, αλλά ..
Picture
«Μακεδονία» αποκαλεί τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Βρετανός καθηγητής James Crawford, που το υπουργείο Εξωτερικών προσέλαβε, για να υπερασπίσει τις ελληνικές θέσεις στο Διεθνές  Δικαστήριο της Χάγης, όπου εκδικάζεται – αυτές τις ημέρες, μάλιστα - η προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας!

Τα σκοπιανά ΜΜΕ, όπως το άκρως προπαγανδιστικό mia.com.mk,  «πανηγυρίζουν» για το γεγονός, σχολιάζοντας καυστικά πως μέσα στην αίθουσα του Διεθνούς Δικαστηρίου, ο νομικός εκπρόσωπος της Ελλάδας αποκαλεί τα Σκόπια «FYROM» και εκτός «Μακεδονία»!

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου «ΜΑΤΡΙΧ»  με το οποίο συνεργάζεται ο κ.Crawford, υπάρχει αναρτημένο αναλυτικά το βιογραφικό του, όπου για τις  υποθέσεις με τις οποίες ο ίδιος έχει ασχοληθεί,  αναφέρεται και η δικαστική διαφορά «Macedonia VS Greece» στη Χάγη!

Το συγκεκριμένο αρχείο μετά το σάλο που προκλήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, αφαιρέθηκε από το εν λόγω βιογραφικό…

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός, απέδωσαν το ζήτημα σε λάθος του διαχειριστή της ιστοσελίδας του δικηγορικού γραφείου MATRIX, υποστηρίζοντας ότι η αφαίρεση της αναφοράς στη συμμετοχή του καθηγητή Crawford έγινε ακριβώς για να διορθωθεί.

Αν κάποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα www.matrixlaw.co.uk χτες, θα έβλεπε ότι όντως δεν αναφερόταν πουθενά η εμπλοκή του καθηγητή στην υπόθεση… Aντίθετα, υπήρχαν οι αναφορές για τη συμμετοχή του κ. Crawford σε άλλες υποθέσεις της “γειτονιάς” μας, όπως στο Κόσοβο, σε διαμάχη ελληνικής επιχείρησης με το αλβανικό δημόσιο κ.α.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Tell a Friend
 
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
Picture
ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΥΣ
Το δόγμα αυτό δεν είναι άλλο από αυτο που αμφισβητεί την ιστορικη συνέχεια των έλληνων από την αρχαιότητα εως τώρα.

Το εξαιρετικά ύποπτο είναι οτι αναπαράγεται για πολλοστή φορά απο την κ. ΑΡΒΕΛΕΡ ,στην επέτειο της 25 ΜΑΡΤΙΟΥ,σε μία χώρα όπου κάποιοι με νομικίστικες μεθοδεύσεις απόδοσης ιθαγένειας σε ΑΣΙΑΤΕΣ και ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ,επιδιώκουν την αλλοίωση του εθνικού τοπίου,ενώ πλέον ,είναι αναμενόμενο ,ο καθεστώτικός και...
αντιελληνικός αυτός εμετός να αναπαράγεται απο τους δογματικούς και ιδεοληπτικούς και ίσως αρκούντως αμαθείς ,ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ.

Ετσι λοιπόν,η κ.ΑΡΒΕΛΕΡ,θεωρόντας οτι η ανάλυση φιλολογικών κειμένων,η γλωσσομάθεια,και η επιτρέψτε μας να είμαστε επιφυλακτικοί για τα πανεπιστήμια του συστηματος,πρυτανοποίηση της,είναι αρκετα για να αποφασίσει περί της γεννετικής προέλευσης των ελλήνων,η οποία όπως λέει ,είναι μεικτή απο όλους αυτούς που πέρασαν μας λήστεψαν ,μας έσφαξαν,αλλά ωωω του θαύματος,οι έλληνες που έμειναν ζωντανοί ,ήταν αρκετοι και την γλώσσα και τα ήθη να τους διδάξουν.

είναι πράγματι λυπηρό ,που η υποτιθέμενη <<επιστήμων>>αποφασίζει οτι κάτι,είναι έτσι....επειδή,η ίδια το λέει.Δείχνει ότι απλά ,δεν έχει καμμία σχέση με την επιστήμη,και οτι η όποια θέση έχει πιθανόν την έχει προκειμένου να παρουσιάζει παραδοξότητες ενάντια στο ελληνικό γένος.

Η κυρία αυτή λοιπόν,καλό είναι να γνωρίζει

1.οτι,περί της καταγωγής των ελλήνων αποφαίνεται η επιστήμη της γεννετικής ,και της ανθρωπολογίας,
συνεπικουρούμενη απο την λαογραφία και την εθνολογία.

2.οτι
Ηεπιστήμη έχει σαν θεμέλιο λίθο της ,την απόδειξη,και η απόδειξη είναι πρωτίστως συνδεδεμένη με τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες,οπότε ας ασχολήθει με αυτό το οποίο κάνει καλύτερα ,που είναι οι διαλέξεις επι των έργων ανθρώπων σημαντικότερων της ιδίας,αφού η ίδια είναι στείρα πρωτογενούς πνευματικής ενέργειας.

Τα όσα είπε αμφισβητώντας την καταγωγή και την συνέχει των ελλήνων ,είναιαπλά.....κουραφέξαλα...

ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ,για αυτό και το βήμα της δόθηκε απο τους τοιούτους τύπους ,που είναι ανάξιοι σχολιασμού.

Η υπερτιμημένη κ. ΑΡΒΕΛΕΡ ,έκανε το λάθος να αγνοήσει οτι ακόμα στην ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει η θετική σκεψη,η οποία αποκλείει κάθε είδους προπαγάνδα.

Θα την βοηθήσουμε λοιπόν να μην πέσει στο μέλλον σε τέτοια ατοπήματα

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Ξεκινώντας από ένα κομμάτι που θα έπρεπε να το γνωρίζει,αλλά μάλλον οι θέσεις που κατέλαβε ήταν τοσο προ...δο(σ)μένες,ώστε αμέλησε να ασχολήθει με σημαντικό κομμάτι του γνωστίκου της αντικειμένου,διότι δεν χρειαζόταν να κοπιάσει ,επισημαίνουμε λοιπόν, ότι

ΟΙ αρβανιτες ,είναι τόσο αλβανοί,όσο οι είναι οι αιγυπτιώτες....αιγύπτιοι,για να την βοηθήσουμε,αιγυπτιώτες...είναι οι έλληνες της αιγύπτου

Στις επόμενες παραπομπές έχουμε την εργασία του μέγιστου καθηγητη κ.κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ,η οποία είναι μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,οχι φιλολογικό κείμενο,νουβέλα,η κείμενο δογματικής απο αυτά που είναι συνηθισμένη η εν λόγω κυρία.Θα την συμβουλεύαμε να τα μελετήσει,ίσως πριν το τέλος της ζωής της ,καταφέρει να ξεφύγει απο τον ύποπτο δογματισμό και να προσεγγίσει την επιστημη.

Η εργασία του κ. Τριανταφυλλίδη στηρίζεται στο μέτρο και στην αποδειξη.....είναι θετική εργασία ,όπου  υπάρχει το μέτρο,και γίνεται μέτρηση,και αποδεικνύει τα αντίθετα απο αυτά που πιστεύει  χωρίς να ερευνά,η κυρία.  Αποδεικνύει την γεννετική συνέχει μας ,και το ότι ούτε σλαβοι,ούρτε αλβανοι,ούτε τούρκοι,ούτε αφρικανοί νοθεύσαν το αίμα μας.

Η δεύτερη εργασία που χρονικα είναι πρωτη,είναι η εργασία του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ,που είχα την ευκαιρία να μελετήσω στα 12 μου χρόνια,όταν μάλλον η κυρία ,<<εργαζόταν >>για να γίνει πρυτανης.

Αποδεικνύει με διαφορετική μέθοδο αυτό που προανεφερα.....δηλαδή την συνέχεια μας απο την αρχαιότητα.Είναι πολύ σημαντική,γιατι???διοτι ο ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ,καθότι διεθνιστής και αριστερός ,ξεκίνησε να αποδείξει το αντιθετό,υπερίσχυσε όμως η επιστήμη,και το ήθος του ανδρός,και είπε την αληθεια.Κατι που η κυρία μαλλον αγνοει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ Κ. ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΗΣ.

Η τριτη παραπομπή μας είναι
μια τρέχουσα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.....
μια εργασία που  εξελίσεται εν θερμώ με εξέταση δηλαδή τωρινών δειγμάτων σε παγκόσμιο πληθυσμό.
Ας μελετήσει την παραπομπή μας στο διαλειμμά τακτοποίησης των μεγαλόσταυρων που απο ότι φαίνεται ,έλαβε για το τίποτα

Αφού τα μελετήσει ,καλό είναι να ζητήσει συγγνώμη είτε απο εμας για το λάθος της,είτε απο τους εργοδότες της ,δίοτι δεν έκανε με σωστό τρόπο την προπαγάνδα της

Σε κάθε περίπτωση ,η αντιεπιστημόνικη παρουσία της ,μας έπεισε για την πλαστότητα του <<πνευματικού >>κόσμου,ο οποίος μέσα απο τίτλους και φανφάρες προωθει δογματικές πολιτικές επιλογές,στην συγκεκριμένη περιπτωση ξεκαθαρα ανθελληνικές και αρα αντιανθρωπιστικές.

ΥΓ
Θα ήταν παραλειψη να μην αναφέρουμε το γιατί η κ. ΑΡΒΕΛΕΡ και το δίδυμο των τηλεοπτικών κλόουν,προωθήσαν την αμφισβήτηση της καταγωγής μας,λέγοντας μάλιστα οτι αρκεί να μιλάς ελληνικά ,αρα είσαι έλλην......υπόψιν οτι ομιλώ κινεζικά ,και η μιση υφήλιος άγγλικα,δεν είμαι κινέζος ,και η μίση υφήλιος δεν είναι αγγλοι....επιπλέον ο πρωθυπουργός μας ομιλεί αγγλικα καλύτερα απο τα ελληνικά.....

Η επιδίωξις λοιπόν και το τέχνασμα είναι ένα.
Η κ. ΑΡΒΕΛΕΡ μας λέει ότι εφόσον δεν είμαστε απόγονοι των ελλήνων,και ηρθαμε απο αλλού,δεν έχουμε το δικαίωμα της αποκλειστικής κυριαρχίας επι της ΕΛΛΑΔΟς,και έτσι και αυτοί που η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ μας κουβαλά ,θα γίνουν και αυτοί έλληνες,και έτσι και οι νυν πακιστανοαφγανοαφρικανοι,θα έχουν δικαίωμα επί της γης μας.....

Κ.ΑΡΒΕΛΕΡ
δεν απευθύνεστε σε γαλλάκια τα οποία πιθανόν να σας φιλεύαν και με έναν ακόμα μεγαλόσταυρο,η, έναν πρυτανικό θωκο για τις φιλολογικές σας ασυναρτησιες......αλλά σε έλληνες και όπως φαινεται σε απογόνους του ΟΔΥΣΣΕΑ....και απέχετε πολύ απο το να είστε η ΚΙΡΚΗ για να μας μαγέψετε


                                                         ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ


http://filopatria.wordpress.com/2008/10/16/322/
        ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82              ARHS POYLIANOS

http://www.dnatribes.com/      ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ


ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΥΣ ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΡΟΥΣ ΤΟΥ DAVID....
ΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ,ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΓΑΛΛΟΣ ,ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΙΑ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ 100% ΣΤΟΑ

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΥΡΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙ ΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ,ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ,ΣΤΑΣ ΔΥΣΜΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ....ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ...
attikanea
Tell a Friend
 
email προς [email protected]
Picture
Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των..

Και σαν  επιβράβευση μας συμβουλεύουν  να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αντίθετα  ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας οΘοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λογο.

Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets (Lidl, Aldi, Carrefour, dia)

Φανταστείτε  ποσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια  ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο  στον Gerhard, στονFranchua, στον Mario και στον Johan. Και αυτό γιατί, η από άγνοια η από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά

. Όπως γάλα  τυρί, κασέρι, γιαούρτι,   σαπούνια,   χαρτιά υγειας,  και κουζίνας,  μακαρόνια ,  μπύρες, αναψυκτικά, ποτά    μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες,   παγωτά, μπισκότα,   οδοντόκρεμες.  
      
Τόσο απλά..

Φανταστείτε  τώρα ότι όλοι οι Έλληνες  αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά, και  η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της

Σίγουρα θα  χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους  μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα  περισσότερο σιτάρι (αγρότες), .
Σίγουρα  κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους  θα πρέπει να προσλάβει.

Σαυτους  τους νεοπροσλαμβανόμενους  φανταστείτελέει,να είναι το παιδί σας που ψάχνει δουλειά.
Η ακόμα  ακόμα και εσείς  οι ίδιοι
Και όλα  αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια  Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla  η μακαρόνια Lidl
Τυχαίο?????                          Δεν  νομίζω!!!

                                                    Στο  τέλος τέλος ας  το δούμε και  εγωιστικά.

                                                             Τρωει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα??
                                                                           Πινει καφέ Λουμιδη??
                                                                Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos??
                                                                  Τρωει λουκάνικα Τζουμαγιας??
                                                                 Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ??
                                                                        Τρωει κασέρι Τρικαλινό??
                                                          Πίνει ο Γάλλος  Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???


                                                   Γιατί να  παίρνουμε εμείς τα δικά τους  προιοντα?
                                                             Για να  μειώνουμε την ανεργία  τους?

Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα.
Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.
Επειδή οι  πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά  και δεν μπορούν επίσημα λόγω  Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν  τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε  εμείς  μόνοι μας μια προσπάθεια  να αλλάξουμε τις αγοραστικές  μας συνηθειες.

Ειναι απλό. Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.Τα Ελληνικά  προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από  το barcode .

Όλα τα Ελληνικά  προϊόντα  στο barcode τους  τα τρία  πρώτα  νούμερα είναι  5 20

Αντί  παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα ,  Κρι Κρι,   δέλτα.

Αντί βούτυρα  Αdoro,Lurpak, προτιμήστε βιταμ,αγνο,Κερκυρας.

Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας,Υφαντης,creta farm έδεσμα

Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα. Fix. Alfa.

Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta

Αντί γάλατα Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη

Αντί ουίσκι,  βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.

Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό

Αντί coca cola,fanta,srite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.

Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ.μελισσα, μισκο.

Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh,oulodent.

Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex.

Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα

Επομένως  όταν κάνετε την  επόμενη αγορά  σας, σκεφτείτε ότι  ίσως να βοηθάτε  μεσοπρόθεσμα την  επαγγελματική σας  εξέλιξη ή την  επαγγελματική εξέλιξη  αγαπημένων σας  προσώπων.

 ΑΝ  ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ  ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ  ΤΟ MAIL
Tell a Friend
 
Picture
Mπορεί οι Αμερικανοί να διαθέτουν την μεγαλύτερη και πιο ισχυρή πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, αλλά τις τελευταίες ημέρες γνώρισαν κάτι που πραγματικά τους τρόμαξε:

                                        Τον κόσμο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Τον οποίο όταν το αντίκρυσαν ετράπησαν σε "άτακτο φυγή" και αυτός ο τρόμος τους φαίνεται ότι αναθεωρεί και τα σχέδιά τους για ανάπτυξη επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του defencenet.gr, κλιμάκιο της USAF, επισκέφθηκε προ ημερών τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας εν όψει την ανάπτυξης στις βάσεις αυτές μαχητικών κρούσης F-15E από το Λάκεντ της Βρετανίας και ηλεκτρονικού πολέμου-καταστολής αεράμυνας F-16CJ από το Σπαντάλεμ της Γερμανίας.

Κατ΄αρχήν υπάρχει ένας προβληματισμός για την ανάπτυξη των F-15, αφού είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα F-16, οπότε δεν χωράνε στα νυν σέλτερ του Αράξου, ενώ υπάρχει θέμα ακόμα και για τα σέλτερ της Ανδραβίδας (1,3 μ. πιο φαρδύ το F-15 από τα ελληνικά F-4 που επιχειρούν από την Ανδραβίδα).

Αλλά οι Αμερικανοί προκειμένου να αναπτύξουν δυνάμεις στην περιφέρεια εμπόλεμης ζώνης για επιχειρήσεις φροντίζουν τα πάντα, ελέγχοντας κάθε λεπτομέρεια και κυρίως τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι δυνάμεις τους, από την στιγμή που πρόκειται για συμμαχική χώρα.

Έτσι το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Εκεί … «τα είδαν όλα»!  Δηλαδή είδαν την καθημερινότητα του νοσοκομείου, τα ράντζα απλωμένα στους διαδρόμους, τον πανικό που επικρατούσε, την έλλειψη προσωπικού (σε μια χώρα που δαπανά 25 δισ. ετησίως, το 10% του προϋπολογισμού της στο χώρο της Υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας προχθές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο συμπαθέστατος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος).

Το σοκ για τους Αμερικανούς ήταν τέτοιο που οι ίδιοι μιλάνε για «αξεπέραστο πρόβλημα» εκτος και αν «Διατεθεί ειδική μονάδα του νοσοκομείου που να είναι έτοιμη να περιθάλψει το προσωπικό της USAF αν χρειαστεί». Και δεν αναφέρονται μόνο στην περίθαλψη των πιλότων που τυχόν θα κτυπηθούν, αλλά στο πάσης φύσεως αμερικανικό προσωπικό που θα εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο για όλη την διάρκεια των επιχειρήσεων. 

Το αποτέλεσμα ήταν οι Αμερικανοί να διαγράψουν τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας από τις υποψήφιες αεροπορικές μονάδες για την μεταστάθμευση των αεροσκαφών τους, ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να επιθεωρήσουν την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και φυσικά το νοσοκομείο της πόλης.  

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Tell a Friend
 
Μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώσει κανείς από τις δηλώσεις Δρούτσα στο Καστελόριζο.
                                    Αρκεί να τις εννοεί.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από το Καστελόριζο στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Οι δηλώσεις θα παρατεθούν στη συνέχεια, ωστόσο, όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως θα παραμένουν εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα αποδείξει ότι εννοεί όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και δεν ωθήθηκε να τις διατυπώσει συναισθανόμενος την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, από τα... καφενεία, μέχρι τα πανεπιστήμια...

Εμείς να προσυπογράψουμε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κανενός και πως δεν θα πρέπει να διαιρούνται οι Έλληνες σε πατριώτες και προδότες. Θα επιμείνουμε όμως ότι ουδείς έχει λάβει εντολή εν κρυπτώ διεξαγωγής και ανάπτυξης εξωτερικής πολιτικής αφενός και αφετέρου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η νοοτροπία που συνάγεται ότι διέπει το υπουργείο Εξωτερικών, ότι λόγω της εξειδικευμένης φύσεως του θέματος τα πάντα πρέπει αν γίνονται στο σκοτάδι και ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να ενημερώνονται.

Διότι αγαπητέ κύριε Δρούτσα, εάν η ελληνική κοινωνία σας πει όχι στον διάλογο με την Τουρκία με τον τρόπο με τον οποίο τον διεξάγεται, χωρίς αρχή και τέλος, τότε να μας συγχωρήσετε, αλλά απλώς οφείλεται να τον τερματίσετε, ασχέτως του αν έχετε δίκιο ή όχι. Αυτό είναι το νόημα της Δημοκρατίας και στο πλαίσιό της, έχετε υποχρέωση ως κυβέρνηση να προσπαθήσετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία να σας υποστηρίξει. Μόνον τότε θα έχει νόημα να συζητήσετε και να συμφωνήσετε (λέμε τώρα...) σε οτιδήποτε.

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιληφθούν ότιείναι ευθύνη τους να ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ την ελληνική κοινωνία στα «μυστικά» της εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνια. Δυστυχώς όμως, λόγω της ιδιότυπης νοοτροπίας που επικρατεί στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, αυτή η διαδικασία ούτε καν έχει ξεκινήσει.Και εάν απαντάτε ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται τους «πατριδοκάπηλους» και τους «εθνικιστές» ή/και τους λαϊκιστές που δε διστάζουν μπροστά σε οτιδήποτε για να πετύχουν τον αυτοσκοπό της εξουσίας, τότε είναι σα να αμφισβητείται το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο, καλώς ή κακώς, πολλοί το εκμεταλλεύονται.

Ενημερώνετε τον κόσμο και εάν έχετε δίκιο, αργά ή γρήγορα θα το βρείτε. Και θα έχετε προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο έθνος, διότι θα έχετε συμβάλλει ώστε σταδιακά να «ωριμάσει» και ο κόσμος που – όντως – έχει μια τάση να αντιμετωπίζει με απλουστευτικό τρόπο τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας. Κι αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Και ναι, ευθύνεται και ο Τύπος, σαφέστατα.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι εφόσον απευθύνεται σε μια απαίδευτη κοινωνία θα συμπεριφερθεί διαφορετικά; Πολλές φορές είναι και θέμα άγνοιας. Άλλες φορές γίνεται και σκοπίμως. Η επανάσταση σε αυτό τον τομέα πρέπει να ξεκινήσει από το «κεφάλι».

Αυτό δεν έχει γίνει εν πολλοίς και στο θέμα της οικονομικής κρίσης; Έχετε αντιληφθεί πόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αντιλαμβάνεται – παραδέχεται πλέον ότι μια χώρα διοικείται ουσιαστικά όπως ένα περίπτερο; Έσοδα – έξοδα. Και σε αυτό κολοσσιαία ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες.

Ο λαός όμως πλέον έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και καταλογίζει και ο καθένας στον εαυτό του μερίδιο ευθύνης. Αυτό είναι ένδειξη ωρίμανσης μιας κοινωνίας και ταυτόχρονα προϋπόθεση αλλαγής. Κάντε το ίδιο και στους τομείς εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής!

Διότι τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο. Μήπως και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε τα ίδια; Πόσοι υπουργοί Εξωτερικών έχουν παραμερίσει το Διπλωματικό Σώμα ασκώντας προσωπική εξωτερική πολιτική; Μη γελιόμαστε.
Picture
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Δρούτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, δήλωσε, ότι

«...όπως δεν έχει δυστυχώς αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο. Όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα, όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Και συνέχισε:

«Το μήνυμά μας λοιπόν προς όλους, προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη.

Ο αγώνας που δίνετε, αγαπητοί φίλοι, ημέρα και νύχτα από την εσχατιά της πατρίδας, να ξέρετε ότι δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους.

Το οφείλουμε αυτό στην πατρίδα μας που δοκιμάζεται, το οφείλουμε αυτό σε εσάς που με κάθε ευκαιρία μας αποδεικνύετε πώς κερδίζονται οι μάχες, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που αξίζουν μία Ελλάδα ισχυρή, χτισμένη σε γερά θεμέλια.

Σήμερα, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό, ως Έλληνας που μεγάλωσα κι εγώ στη διασπορά, είμαι πολύ υπερήφανος που μπορώ κι εγώ να βάλω τις δικές μου ρίζες σε αυτόν εδώ τον τόπο, στο Καστελόριζο, όπως είπα στην καρδιά της Ελλάδας».
defencepoint

Ας ελπίσουμε ότι άπαντες θα συμμορφωθούν για το καλό αυτού του τόπου...
Tell a Friend
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010