Picture
_
Γράφει ο
Γιώργος Δελαστίκ
ΠΡΙΝ

Σούργελο έχει γίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να την παίρνει στα σοβαρά και να τη σέβεται, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό δεν νοιάζει καθόλου τους κύκλους που επέβαλαν ως πρωθυπουργό τον τραπεζίτη της ΕΚΤ.

Τους νοιάζει όμως ότι ο Παπαδήμος δεν έφερε τα λεφτά των δανείων από τη Μέρκελ, ούτε κατάφερε να πείσει τους ιδιώτες τραπεζίτες να χάσουν τα μισά λεφτά που έχουν επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Τους νοιάζει επίσης το γεγονός ότι λόγω αυτής της αρχικής αποτυχίας του, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου γράφουν πλέον δημοσίως στα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν ανακόπτει τη διαρκή πτώση του, η οποία το έχει οδηγήσει στις σφυγμομετρήσεις σε ποσοστά εφάμιλλα εκείνων που είχε πάρει προ... σαρακονταετίας, το 1974!

Η ΝΔ ανακαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ πάγωσε τους οπαδούς της και εξάλειψε εντελώς κάθε ανοδική τάση, έστω και βασανιστικά αργή, που παρουσίαζε, εκμηδενίζοντας έτσι κάθε ελπίδα της για αυτοδυναμία. Σοκ έχει υποστεί και το ΛΑΟΣ, το οποίο έχει χάσει ήδη περίπου το ένα τέταρτο της υποστήριξης που εμφάνιζε δημοσκοπικά.

Το τίμημα δηλαδή για την εκπλήρωση του ονείρου του αρχηγού του, Γιώργου Καρατζαφέρη, να πάρει το ΛΑΟΣ από το ακροδεξιό περιθώριο και να το φέρει στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι ως αξιόπιστο και «αξιοπρεπή» κυβερνητικό εταίρο, έχει βαρύτατο εκλογικό αντίτιμο. Έτσι ξέσπασε απερίγραπτη φαγωμάρα ανάμεσα στα κόμματα της «μνημονιακής συγκυβέρνησης» που αλληλοβρίζονται δημόσια και ουσιαστικά γελοιοποιούν τον πρωθυπουργικό ρόλο του Παπαδήμου.

Τους τα είπε ο Καρατζαφέρης και μάλιστα στη Βουλή, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμφωνήσουν να μείνει ο Παπαδήμος πρωθυπουγός ακόμη όχι για δύο μήνες αλλά για ...δύο χρόνια!! «Πώς θα πάμε σε εκλογές όταν έρχεται η τρόικα με ένα βαρύ Μνημόνιο;

Παίρνουμε το Μνημόνιο και πάμε σε εκλογές, δίνοντας 50% στην Αριστερά; Ή περιμένουμε, πριν από τις κάλπες, να καρποφορήσουν τα μέτρα ή διαφορετικά να πάμε τώρα σε εκλογές!», υπογράμμισε. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έβαλε άγριο χέρι και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επίδοξο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσπάθησε με συγκαλυμμένο τρόπο να εκβιάσει τα υπόλοιπα κυβερνητικά κόμματα ότι θα ...διώξει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, αν δεν πειθαρχούν στη γραμμή που τους υποδεικνύει!

«Η κυβέρνηση δεν είναι προϊόν έλλειψης κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι προϊόν απόφασης και βούλησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ» διακήρυξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Καρατζαφέρης πήρε φωτιά: «Εάν το μήνυμα προς εμάς είναι καθήστε καλά ειδάλλως θα συνεχίσουμε μόνοι μας», σας λέμε να το ξεχάσετε... Η κυβέρνηση Παπαδήμου προήλθε γιατί σαπίσατε! Σαπίσατε, γι’ αυτό και μας ζητήσατε να μπούμε μέσα!», του απάντησε.Φυσικά, η «αξιοπρέπεια» του αρχηγού του ΛΑΟΣ δεν φτάνει και μέχρι του σημείου να απειλήσει έστω με αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το εντελώς αντίθετο! «Εάν υπονοείτε ότι μετά το μακιγιάζ που κάναμε εμείς με τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κυβερνά μόνο του, αυτό είναι ακραίο πολιτικό πραξικόπημα!», τόνισε με έκδηλη αγωνία, έτοιμος να καταγγείλει ως δήθεν «πραξικοπηματία» το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό αποφασίσει να κυβερνήσει χωρίς το ΛΑΟΣ, βασιζόμενο στην πλειοψηφία που έχει στο κοινοβούλιο μετά τις επιλογές του 2009! Μια κυβέρνηση χωρίς το ΛΑΟΣ είναι... ακραίο πολιτικό πραξικόπημα»!!!

Πέρα όμως από αυτές τις πολιτικές ανοησίες, το βέβαιο είναι πως τόσο η ελληνική αστική τάξη όσο και τα καθεστωτικά κόμματα βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ως προς το τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Από τη μια δεν θέλουν εκλογές, από την άλλη δρουν μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου με μοναδικό σχεδόν κριτήριο τι επιπτώσεις θα έχει η κάθε θέση που υιοθετούν είτε στις βουλευτικές εκλογές (αυτό είναι το κριτήριο για τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ) είτε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αργηχού στο ΠΑΣΟΚ αν ποτέ κατορθώσουν να ξεκολλήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την προεδρική καρέκλα!

Πράγμα άκρως αμφίβολο, γιατί αυτός έχει γαντζωθεί με χέρια και με πόδια στο αρχηγικό γραφείο της Ιπποκράτους και δεν θέλει να φύγει με τίποτα, ειδικά τώρα που τελειώνει τον Ιούνιο και η θητεία του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και όλοι οι ξένοι σύντροφοί του τον έχουν πλέον στο φτύσιμο! Ποιος θα του πληρώνει τα έξοδα για να κάνει τσάμπα πολιτικό τουρισμό, αν τον απολύσουν από πρόεδρο και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ;

Τεράστιο πρόβλημα!Πάντως, λίγα φαίνονται τα πολιτικά ψωμιά του Παπαδήμου. Η ολιγαρχία βλέπει ότι δεν περπατάει η περίπτωσή του. Έτσι, ενώ από τη μια προσπαθεί να τον στηρίξει όσο μπορεί περισσότερο, ιδίως στον τομέα των εντυπώσεων, από την άλλη προετοιμάζεται για αναπροσαρμογή των σχεδίων στη βάση εκλογών που θα γίνουν, βάσει των σημερινών τοποθετήσεων ισχυρών εκπροσώπων της, μέσα στον Μάρτιο το πολύ.

Ούτε αυτές οι εκτιμήσεις όμως έχουν οποιαδήποτε αξία.

Αν «σκάσουν μύτη» και τίποτα λεφτά από τα δάνεια, η ...«στρατηγική» του ελληνικού καπιταλισμού θα αλλάξει και πάλι θεαματικά.
 
Picture
_Το όνομα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ σε αυτή την χώρα χρησιμεύει σαν εργαλείο ανικανότητας. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που η εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική ΔΕΝ δουλεύουν!

Μια κοινωνία τόσο διαβρωμένη και διαφθερμένη σε βαθμό που δεν πάει΄αλλο…. τι την κάνεις;

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής,  για τους λόγους που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλλουν προ διημέρου επιστολή παραίτησης, στην οποία ανέφεραν μεταξύ των άλλων, ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση». 

Μόνο από αυτό το γεγονός η χώρα μας είναι καταδικασμένη!

Ά υπάρχει και η τέταρτη εξουσία αλλά μάλλον στην Ελλάδα είναι 1η και φυσικά τα ίδια σκατά

 
Picture


Γράφει ο
Σταύρος Λυγερός
Καθημερινή

Oπως αναμενόταν, η γεώτρηση στο Oικόπεδο 12 απέδειξε ότι η κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) κρύβει ενεργειακό πλούτο. Η αξία μόνο του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος υπολογίζεται τουλάχιστον σε 100 δισ. δολ. Είναι προφανές ότι ένας τέτοιος ενεργειακός πλούτος αλλάζει όχι μόνο τη γεωοικονομία, αλλά και τη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. τη βλέπουν με άλλο μάτι. Εδώ και χρόνια, οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο οδηγεί και σε πολιτική εξάρτηση. Τώρα, η Ευρώπη έχει ενεργειακές πηγές στην αυλή της. Τα συμφέροντα και των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για πρώτη, ίσως, φορά συγκλίνουν με τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Οι Δυτικοί προτιμούν τα ενεργειακά κοιτάσματα να ελέγχονται από την αδύναμη Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε., παρά από τη δύσκολη Τουρκία, η οποία κάνει το δικό της γεωπολιτικό παιχνίδι. Το ίδιο και η Μόσχα, η οποία διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς με τη Λευκωσία και προσδοκά βασίμως ότι θα συμμετάσχουν και ρωσικές εταιρείες στην εκμετάλλευση. Ενεργό στήριξη παρέχει και το Ισραήλ, επειδή αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντά του.

Ο γεωπολιτικός λόγος είναι ότι για τους Ισραηλινούς η ασφαλής δίοδος προς τη Δύση είναι ζωτικός παράγοντας ασφαλείας. Η ρήξη με τη νεοοθωμανική Τουρκία και η αλλαγή καθεστώτος στην Αίγυπτο υποχρέωσαν το Ισραήλ να επανεκτιμήσει την αξία που έχoυν η ελεύθερη Κύπρος και η Ελλάδα ως ασφαλής δίοδος προς τη Δύση. Ο γεωοικονομικός λόγος είναι ότι οι Ισραηλινοί έχουν ανάγκη την Κύπρο για την εξαγωγή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η λύση που προτείνουν είναι το ισραηλινό και κυπριακό αέριο να μεταφερθεί με αγωγό σε μονάδα υγροποίησής του, που θα κατασκευαστεί στη νότια Κύπρο. Είναι, λοιπόν, η σύγκλιση συμφερόντων που ώθησε το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία να οικοδομήσουν μία στρατηγική σχέση, η οποία εκ των πραγμάτων συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Η Ελλάδα οφείλει έστω και καθυστερημένα να ξαναδεί τον εαυτό της ως χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Το δόγμα «η Κύπρος είναι μακριά», που έχει εμποτίσει γενιές διπλωματών, δεν είναι μόνο εθνικά μίζερο. Η μονοδιάστατη αντίληψη για την εθνική ασφάλεια, που έχει προκαλέσει την αναδίπλωση του ελληνικού ενδιαφέροντος αποκλειστικά στο Αιγαίο, βολεύει εξαιρετικά την Τουρκία.

Πρώτον, της αφήνει ελεύθερο το πεδίο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου πραγματοποιεί συχνές αεροναυτικές ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της θαλάσσιας οδού που ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα. Δεύτερον, τη διευκολύνει να εγείρει αξιώσεις που δεν στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης δεν είναι λόγος να εγκαταλείψει ένα γήπεδο, που εκτός από γεωπολιτική έχει και τεράστια γεωοικονομική σημασία.

Ας μην ξεχνάμε ότι -σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις- το ενδιαφέρον για την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων εστιάζεται κυρίως στον βυθό νοτίως και νοτιοανατολικώς της Κρήτης.
 
Picture
_Ο κύβος ερρίφθη! Η Ρωσία δεν έχει άλλη υπομονή να κάνει τα «στραβά μάτια» στην Ελλάδα και τις αποφάσεις που παίρνει, που σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Ρώσου ηγέτη είναι επικίνδυνες και επιπόλαιες.

Στην Ρωσία είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την σύγκρουση στα άκρα, μετά και την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, η οποία ήταν από την αρχή «casus belli» για τους (πρώην) συμμάχους μας…

Μάλιστα οι Ρώσοι είχαν στο παρελθόν ανακαλύψει, ούτε μία , ούτε δύο , αλλά τρεις φορές κατασκοπεία Ελλήνων εις βάρος τους , για λογαριασμό «δυτικών δυνάμεων» , αλλά είχαν κάνει πίσω, γιατί ο Πούτιν πίστευε πολύ στην συνεργασία με την Ελλάδα. Σύμφωνα όμως με διασταυρωμένες πληροφορίες οι Ρώσοι λένε «ως εδώ και μη παρέκει»

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθεται πλέον , είναι τι θα γίνει αν η Ρωσία αξιώσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που τους χρωστάμε από ανεξόφλητες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αλλά και αν θα συνεχιστεί η αθρόα εισροή συναλλάγματος από τους Ρώσους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Ελλάδα…
parapolitika

 
_Ζούμε σε πολύπλοκους και ψεύτικους καιρούς, που μας επιβάλλονται ετσιθελικά...
Λένε οτι ο λαός έχει πάντα τους ηγέτες που τον αντιπροσωπεύουν και που του αξίζουν.. ΌΧΙ! .. Αυτός ο λαός δεν αποτελείται απο αλήτες, καιροσκόπους και τυχοδιώκτες.. ούτε απο έπαγγελματίες απατεώνες διεφθαρμένους.. ούτε απο καταχραστές της εμπιστοσύνης και δουλοπρεπείς προδότες...

Η Ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, αποτελείται απο.. "ηλίθιους ρομαντικούς", εκφραστές του φιλότιμου, ευκολόπιστους, που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους, που σπεύδουν και βοηθούν, με ό,τι έχει και δεν έχει ο καθένας, τον συνάνθρωπο και κάθε ανθρωπιστικό σκοπό, όποτε καλείται να το κάνει, και ανταποκρίνεται αξιοθαύμαστα και θεαματικά σε διάφορους.. τηλεοπτικούς μαραθώνιους!..

Αυτή η Ελληνική κοινωνία αγαπά τον τόπο της, την θρησκεία της και τον Θεό που πιστεύει ευλαβικά... σέβεται και τιμά τους προγόνους της, αναγνωρίζει τους ήρωές της και νοιώθει περήφανη για την ένδοξη ιστορία της στο πέρασμα των αιώνων.. Σέβεται και υπακούει στους κανόνες, σε νόμους και θεσμούς, και έστω και αν κρίνονται άδικοι, εκείνη υπομένει καρτερικά, καταπίνοντας και καταπνίγοντας την αγανάκτιση εν τη γεννέσει της..
Picture
__Αυτή η Ελληνική κοινωνία  επενδύει στον ύψιστο θεσμό της οικογένειας, αγωνίζεται για αυτή, μέρα και νύχτα, θυσιάζεται, δέχεται συμβιβασμούς, κάνει παραχωρήσεις και υπερβάσεις, γιατι, ο καθένας που αποτελεί αυτή την κοινωνία, θέτει την οικογένεια και το μέλλον των παιδιών του πάνω απο κάθε τί άλλο, απο κάθε προσωπική του φιλοδοξία..

Πάνω σε αυτές τις ύψιστες, λοιπόν, αξίες, που αποτελούν και την "Αχίλλειο πτέρνα" μιας ολόκληρης κοινωνίας, "επενδύουν" οι βιαστές της.. αυτοί που εκμεταλλεύονται τα τρωτά της σημεία, θρασσύτατα, ανάλγητα και στυγνά!..

Και ποιά σχέση με την κοινωνία μπορεί να έχει μια συμμορία ληστών και δολοφόνων που κάνει επιδρομές, εκβιάζει, βιάζει και λεηλατεί το μέλλον, που δολοφονεί το όραμα, τα όνειρα και την ελπίδα αυτής της κοινωνίας, απαιτώντας απο κάθε έναν που την αποτελεί να καταθέτει στα ταμεία της διαφθοράς, της παρανομίας και της ασυλίας τους, την ίδια τη ζωή του;;;

Απολύτως καμμιά.. όπως καμμιά απολύτως σχέση δεν έχει το δικό τους "κράτος" που έστησαν παράνομα μέσα στην ίδια μας τη χώρα.. αλλά.. ας το έχουν υπ' όψιν τους, όλοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ηγέτες αυτής της πατρίδας, απο τον πρώτο τη τάξει, αυτό το.. "κουρδιστό γεροντάκι", που καταλαμβάνει αναίτια - και έναντι εξωπραγματικής αμοιβής - την τιμημένη προεδρική θέση, μέχρι τον τελευταίο βουλευτάκο του συρμού και του διασυρμού, κι απο τον πρώτο πολιτειακό "άρχοντα" μέχρι τον τελευταίο δουλοπρεπή υπάλληλό του, οτι απο αυτόν τον Ιερό Τόπο πέρασαν ηγέτες και ηγετίσκοι, υπάνθρωποι και ανθυπάνθρωποι, επίδοξοι κατακτητές και οι δουλοπάροικοί τους.. όλοι τους ήρθαν, πέρασαν και χάθηκαν..

Όμως. αυτός ο Άγιος Τόπος, η Ελλάδα μας που υπήρχε απο πάντα, υπάρχει και θα εξακολουθεί να υπάρχει  μέχρι... συντέλειας!.. Κι αυτός είναι ένας πολύ σπουδαίος λόγος για να ανησυχούν σοβαρά, για τα ανθρωπόμορφα κουφάρια -των ίδιων και των ομοίων τους!..

_Κατέγραψα εδώ τις σκέψεις μου, με αφορμή ένα κατάπτυστο σλόγκαν που διάβασα περνώντας τυχαία κάπου στο κέντρο της Αθήνας.. Έπιανε χώρο με περίσσιο θράσσος, απλωμένο σε έναν τοίχο ψηλά και.. λιαζόταν- χωρίς να δικαιούται τον ήλιο..
Ανδρέας Τσουκαλάς
 
Picture
_Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων εντόπισε δύο Αλβανούς να περιεργάζονται γυναικείες τσάντες μέσα σε συρμό στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους δράστες μέχρι το Σταθμό των Σεπολίων, όπου και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 20 και 21 ετών, αντέδρασαν έντονα στον έλεγχο και άρχισαν να απωθούν βίαια τους αστυνομικούς, με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο και να διαφύγουν.

Στην προσπάθειά τους αυτή όμως, ο 20χρονος τράβηξε πιστόλι, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν γεμάτο, απειλώντας τους αστυνομικούς!

Ευτυχώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πριν προλάβει να το χρησιμοποιήσει.

Οι δύο Αλβανοί οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια κατά τον έλεγχο, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema.gr

 
Picture
_Δεν φέρει οπλισμό το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στο οποίο εκδηλώθηκε σήμερα πυρκαγιά, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το υποβρύχιο βρίσκονταν για επισκευές στο λιμάνι Μούρμανσκ στα βόρεια της χώρας και όπως ανέφεραν οι Αρχές, πέτυχαν να κλείσουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Καπνοί υψώνονται από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο, όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ru-RTR

Το πυρηνικό υποβρύχιο φέρει το όνομα « Γεκατερίνμπουργκ» και βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μούρμανσκ για επισκευές όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Οι φλόγες άρχισαν από τις σκαλωσιές που βρίσκονταν γύρω από το κύτος του, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε.

Οι αρχές της Ρωσίας έκλεισαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα του υποβρυχίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι ρωσικές αρχές επισημαίνουν ότι το υποβρύχιο δεν έφερε οπλισμό.

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην Σεβερομόρσκ, μία πόλη στην οποία δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια. Το λιμάνι της είναι μία από τις σημαντικότερες βάσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

 
_
Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Habertürk, σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdoğan ζήτησε επίσημα την έναρξη προγράμματος για την ανάπτυξη Βαλλιστικών Βλημάτων Μέσου Βεληνεκούς (MRBM) κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιστήμης & Τεχνολογίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ιράν που έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη βαλλιστικών βλημάτων βεληνεκούς 2.500km, φέρεται να έδωσε τη σχετική εντολή για την ανάπτυξη αντίστοιχων βαλλιστικών βλημάτων στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στο γνωστό Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TÜBİTAK).

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ήδη άγνωστο αριθμό Βαλλιστικών Βλημάτων Μικρού Βεληνεκούς (SRBM) τύπου J-600Τ Yildirim Ι, βεληνεκούς 150km ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη εκδόσεων μεγαλύτερης εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, στην παρέλαση της 30ης Αυγούστου 2007, ο Τουρκικός Στρατός παρουσίασε επίσημα το Βαλλιστικό Βλήμα Μικρού Βεληνεκούς (SRBM) J-600Τ Yildirim Ι (“Αστραπή”) και τρεις εκτοξευτές F-600T σε σασί MAN 26.372 6×6 σε παραλλαγή ερήμου, που χρησιμοποιεί κυρίως στα οχήματά του που επιχειρούν στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας (και την Κύπρο), με τον αριθμό πλαισίου των οχημάτων να αναφέρει χρονολογία παραγωγής τον Μάρτιο του 2001.

Στις 7 Ιουλίου 2007 είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ (United Nations Register of Conventional Arms) συνολικά 6 οχήματα εκτόξευσης και 97 βλήματα Yildirim, τα οποία εδρεύουν στην 58η Μοίρα Πυροβολικού στο Polatli της Άγκυρας. Στη στρατιωτική παρέλαση του 2009 παρουσιάστηκε ουλαμός 6 εκτοξευτών F-600T με ισάριθμα βλήματα.

Στο περιοδικό Savunma ve Havacilik τεύχος 124/2007 παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για το σχέδιο επέκτασης βεληνεκούς των τουρκικών βαλλιστικών βλημάτων από την εγχώρια βιομηχανία με στόχο επίτευξη βεληνεκούς 500km μέχρι το 2008 και 1.000km το 2009.

Από τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία, τον Μάρτιο του 2008 εκτελέσθηκε βολή της βελτιωμένης έκδοσης J-600Τ Yildirim II στο Πεδίο Bολής Sile της Ανατολικής Θράκης, στην οποία καταγράφηκε βεληνεκές 350km αν και ως επιχειρησιακό βεληνεκές αναφέρονται τα 250km. H επέκταση βεληνεκούς σε τέτοιας κατηγορίας βλήματα (SRBM) δε θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία ωστόσο η επιχειρησιακή τους αξία στο πεδίο της μάχης παραμένει αμελητέα.
_
Η ανάπτυξη των Yildirim

Η προσπάθεια ανάπτυξης πυραυλικής τεχνολογίας από την Άγκυρα ανάγεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οπότε φημολογείται η έναρξη συνεργασίας της Τουρκίας με το Πακιστάν. Τον Απρίλιο του 1990, η Άγκυρα ανακοίνωσε τη δοκιμή του ASR-227, ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η ανάπτυξη του ASR-227 βασίστηκε στην εγχώρια έρευνα και κατασκευάστηκε με υλικά πακιστανικής προέλευσης. Το 1996 η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση 72 πυραύλων MGM-140 ATACMS από τις ΗΠΑ για τους 12 εκτοξευτές MLRS. Η δυσανάλογη σχέση βλημάτων και εκτοξευτών πιθανολογείται ότι οφείλεται στις προσπάθειες αντιγραφής του πυραύλου από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα γίνεται γνωστή η συμφωνία προμήθειας από την Κίνα μιας πυροβολαρχίας πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) WS-1 βεληνεκούς 80km και ταυτόχρονα μεταφορά τεχνογνωσίας για την εγχώρια παραγωγή και τελική συναρμολόγηση άλλων πέντε πυροβολαρχιών από τη κρατική ΜΚΕΚ. Η ύπαρξη 24 επιπλέον εκτοξευτών της βελτιωμένης έκδοσης T-300Β Kasirga (“Τυφώνας”), όπως ονομάζονται από τον Τουρκικό Στρατό, μέγιστου βεληνεκούς 180km, αποκαλύφθηκε μόλις το 2006.
Στις 26 Δεκεμβρίου 1999 η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού της βλήματος στο Πεδίο Βολής Sile της Μαύρης Θάλασσας, επιτυγχάνοντας βεληνεκές 120km. Η αποκάλυψη έγινε από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μilliyet της 14ης Ιανουαρίου 2002, το οποίο ανέφερε ότι η εκτόξευση του τουρκικής κατασκευής βλήματος J ήταν επιτυχής και εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν.

Καθώς η υπανάπτυκτη και ασταθής Τουρκία έμπαινε στο κλειστό κλάμπ των χωρών που κατέχουν τέτοια τεχνολογία, το άρθρο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει αντιδράσεις διεθνώς, από το έγκριτο Jane’s (“Turkey tests ‘Project J’ missile”), και στην Ελλάδα, με εκτενές δημοσίευμα του περιοδικού Στρατηγική (τ. 89, Φεβρουάριος 2002). Το 2003 το βλήμα πετύχε, στη τρίτη δοκιμαστική του εκτόξευση, βεληνεκές 152km οπότε και ολοκληρώθηκε (επίσημα) η ανάπτυξη.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Υildirim βασίζεται στο βλήμα Β611, το οποίο ανέπτυξε η Εταιρεία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Βιομηχανίας της Κίνας (CASIC). Το Β611 είναι SRBM ενός σταδίου, στερεών καυσίμων, με επιδόσεις γενικά συγκρίσιμες του ρωσικού Iskander-E, και βεληνεκές 150km. Στηριζόμενο στην τεχνολογία του DF-15 (M-7), το B611 μεταφέρει πολεμική κεφαλή Υψηλής Εκρηκτικότητας (ΗΕ) βάρους 480kg, ή εναλλακτικά με βομβίδες ή νάρκες, αντιαρματικές ή κατά προσωπικού εφόσον απαιτηθεί από το χρήστη.

Θεωρείται βαλλιστικό βλήμα χαμηλού κόστους, μικρού πιθανού κυκλικού σφάλματος (CEP) που ενσωματώνει τεχνολογία περιορισμού της ανακλαστικής επιφάνειας ραντάρ (RCS).


Αναλυτές εκτιμούν ότι η ελληνική αντιαεροπορική-αντιβαλλιστική αμύνα με τη σημερινή της δομή μπορεί να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενη εξαπόλυση των Yildirim, πολλώ δε μάλλον όταν το Πολεμικό Ναυτικό επανακτήσει την ικανότητα αεράμυνας περιοχής.
strategyreports
 
_Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011. Απάντηση κ. Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή:
«Ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα. Ως υπουργός Οικονομικών έχω χρέος να στηρίξω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και υποχρέωσή μου. Υποχρέωσή μας είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα από αυτά που πρέπει»

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011. Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ευ. Βενιζέλος δηλώνει: «Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον. Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος (του Μνημονίου) δεν επιβεβαιώθηκαν».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.Απάντηση κ. Ευ. Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής:

«Δυστυχώς, καταβυθιζόμαστε στη χειρότερη εκδοχή της ίντριγκας και της παραπολιτικής. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε και αυτή η κυβέρνηση, αυτή η ευκαιρία για τον τόπο να θυσιαστεί στο βωμό της ευτέλειας, του παρασκηνίου, της παραπολιτικής. Και είμαι βέβαιος ότι εκφράζω απολύτως την πολιτική αντίληψη και την πολιτική αισθητική του Πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου και την προσωπική μου, λέγοντας: «Έλεος! Αφήστε τη χώρα να ονειρευτεί, ν’ αναπνεύσει, να αισιοδοξήσει. Ας μην τα μετράμε όλα με τα χαμηλά μέτρα και σταθμά μιας ξεπερασμένης κομματικής πολιτικής».

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011. Τοποθέτηση του κ. Ευ. Βενιζέλου στο Πολιτικό Συμβούλιο, για το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ: «Οι λύσεις πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση. Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την Κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ; Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον».

Και κάπως έτσι, μέσα σε διάστημα 19 μόλις ημερών κατέρρευσε ο μύθος του Ευάγγελου Βενιζέλου.  Το «εθνικό καθήκον» αποδείχτηκε ότι ήταν η προσωπική του φιλοδοξία να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Η ντροπή που ένιωθε όταν συζητιόταν το θέμα της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έγινε κύριο θέμα των δικών του συζητήσεων. Η αποστροφή του για την ξεπερασμένη πολιτική έγινε ο δικός του τρόπος πολιτικής λειτουργίας.

Τον καθάρισε τον Βενιζέλο ο Γιωργάκης. Τον χάζεψε. Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες στο υπουργείο Οικονομικών για να μετατρέψει τον ογκόλιθο Βενιζέλο σε Βαγγελάκη. Μέσα σε μόλις 19 ημέρες, ο μέγας και τρανός υπερ- υπουργός μεταβλήθηκε σε ένα ανθρωπάκι που εκλιπαρεί να τον αποδεσμεύσουν από τις αρμοδιότητές του για να μπορεί να ασχοληθεί με τις προεκλογικές διαδικασίες στο κόμμα του.

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο χαζός Γιωργάκης θα εξευτέλιζε μπροστά στα μάτια μας αυτόν τον γίγαντα της Ρητορικής Τέχνης. Κι όμως, τα κατάφερε πανεύκολα. Του φόρτωσε το υπουργείο Οικονομικών, τον έβαλε σε πρώτο πλάνο κι ο Βαγγελάκης νόμιζε ότι όλα αυτά προετοίμαζαν την τελετή διαδοχής.

Τα ίδια έπαθε κι ο Λοβέρδος. Γέμισε κατάρες και κάποιες σίγουρα θα τον πιάσουν, έχει αποκτήσει το βλέμμα του Εφραίμ όταν μιλάει για λεφτά, διάλυσε ολοκληρωτικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κατέστρεψε το ασφαλιστικό σύστημα, κατήργησε όλα τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ελπίζοντας ότι η δημοσιότητα και οι σπουδαίοι φίλοι που θα κέρδιζε, θα του εξασφάλιζαν τη διαδοχή.

Φαινόταν τόσο εύκολη η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, που μέχρι και η καμαριέρα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Άννα Διαμαντοπούλου, θεώρησε καλή σκέψη να δηλώσει παρούσα στις διαδικασίες. Μέχρι κι αυτό το κυδώνι της πολιτικής, ο Χρυσοχοΐδης, θεώρησε εαυτόν διάδοχο του πράσινου θρόνου.

Κι εκεί που ξαφνικά όλοι αυτοί θεωρούσαν τελειωμένο τον χαζό Γιωργάκη, εκείνος έδειξε ότι οι σοσιαλιστικές φιλίες του με τον Καντάφι και τον Μουμπάρακ του έδωσαν πολλά μαθήματα.

Ο χαζός Γιωργάκης απέδειξε με τη δήλωσή του «Θα πράξω το καθήκον μου όταν έρθει η ώρα» ότι μπορεί να μην καταλαβαίνει κι ο ίδιος τί εννοεί, αλλά ότι σίγουρα δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τόσο εύκολα το κόμμα του μπαμπά του.

Εν ολίγοις, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που αποτελεί από μόνος του ξεχωριστή μονάδα μέτρησης χαζομάρας, έκανε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ένα τελευταίο δώρο. Τους αποκάλυψε ότι οι διεκδικητές του θρόνου είναι ακόμη πιο χαζοί από εκείνον. Ότι αν και θεόχαζος ο ίδιος μπόρεσε άνετα να κοροϊδέψει τον Βαγγελάκη, τον Ανδρίκο, την Αννούλα και τον Μιχαλάκη.

Ξεμπέρδεψε, όμως, και με τους προσωπικούς οπαδούς του κάθε διαδόχου, δηλώνοντας μέσα στο πολιτικό συμβούλιο ότι δεν είναι κανείς ανεύθυνος των λαθών που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Ξεκαθάρισε ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησής του, αλλά και οι βουλευτές έχουν την ίδια ευθύνη μ’ εκείνον για το Μνημόνιο και τα μέτρα.

Ναι, μπορεί να αηδιάζω με τον Γιώργο Παπανδρέου και να αποτελεί αιτία εκτίναξης του μίσους μου, όμως ήρθε η ώρα να φωνάξω «Κράτα γερά Γιώργο». Ξεφτίλισέ τους. Βασάνισε τις φιλοδοξίες τους. Κάψε τους ζωντανούς. Δείξε πόσο γελοίοι και μικροί είναι. Δικαίωσε όσους φωνάζαμε ότι όλοι το ίδιο λακέδες και προδότες είστε. Έτσι Γιώργο.

Όμως, όταν αυτό το κοπάδι από πιράνχας αποφασίσει να τον κατασπαράξει, ένα μόνο ελπίζω. Να αφήσουν κάτι και για μας. Έστω το άδειο του κεφάλι για να παίζουν μπάλα τα παιδιά των άστεγων. Κατά τα λοιπά, τρέλανέ τους Γιώργο.
καρτέσιος

      Ομορφάααααντρα μουυυυυυυ! Δεν πειράζει. Θα σου βάλω και σος για να γλιστράει.
 
_Παρά τις πρόσφατες αποκρουστικές ειδήσεις προερχόμενες από τα χείλη του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες, παρά τους θανάτους που αυτοί προκάλεσαν, παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν και στοίχισαν στους Έλληνες φορολογούμενους τεράστια ποσά, κάποιοι ακόμα και στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας στήνουν κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ο οποίος είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ με τις γνωστές του δηλώσεις περί του μέλλοντος της Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, μαζί με επιτροπή που τον συνόδευε επισκέφτηκε την Αδριανούπολη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Χαμδή Σεντεφτσί και τον πρόεδρο του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Τζεμίλ Γκιουλέρ.

Μετά από συζητήσεις οι δύο πλευρές αποφάσισαν να
υλοποιήσουν τα παρακάτω


1- Χάριν της αμοιβαίας ανάπτυξης τουρισμού και εμπορίου, να ιδρυθούνε σε Αλεξανδρούπολη και Αδριανούπολη κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας. Τα κέντρα αυτά θα στηθούνε στο κέντρο των πόλεων και έτσι θα παρουσιάζονται οι περιοχές.

2- Στις εμπορικές εκθέσεις που θα οργανώνονται σε Αδριανούπολη και Αλεξανδρούπολη θα υπάρχουν σταντ και των δύο δήμων. Μάλιστα τέθηκε θέμα ώστε το 2013 για τα εγκαίνια μιας κοινής έκθεσης, η οποία κάθε χρόνο θα εναλλάσσεται σε αυτές τις δύο πόλεις.

3 – Οι δήμαρχοι Αδριανούπολης και Αλεξανδρούπολης θα επισκεφτούνε την Σόφια και θα γίνει ένα συνέδριο για την χρήση των υδάτων του Έβρου.

Και μετά απορούμε γιατί οι Τούρκοι δεν δείχνουν ούτε το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι μας. Αλήθεια τι άλλο πρέπει οι γείτονες να μας κάνουν για να αντιληφτούμε ότι έχει έρθει η ώρα να ζητήσουν συγνώμη από τα
θύματα τους για αυτά που έπραξαν και να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας σε νέες βάσεις αυτή την φορά σε ισότιμη βάση.


Επι την ευκαιρία ο μουσουλμάνος αγρότης που εντελώς τυχαία το καλοκαίρι που πέρασε έβαλε την φωτιά με το τρακτέρ του στον Έβρο τι γίνεται ;  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010