Picture
 
Picture
Φαίνεται πως έχουν αλλάξει τακτική στη κυβέρνηση σε ότι αφορά την "συμπεριφορά" του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Εκτός από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων εναντίον του, η Ιπποκράτους χθες κυκλοφόρησε και σχετικό non paper για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίλτο "Η Ν.Δ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ".

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όπως επισημαίνεται:

"Το  γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί είναι αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ., είναι εντελώς τυχαίο.

1. Τα γεγονότα: Στις 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ) ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που σύμφωνα με το Ν. 3919 έχει συντελεστεί από 2 Ιουλίου. Στις συναντήσεις ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί. Οι προτάσεις των ιδιοκτητών ταξί εστάλησαν μόλις την περασμένη βδομάδα.
Σήμερα, 18 Ιουλίου, χωρίς καν να περιμένουν την απάντηση του Υπουργείου, προχώρησαν σε 48ωρη απεργία. Δικαίωμά τους βέβαια, αλλά το να αποκλείουν το λιμάνι του Πειραιά και την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δημιουργώντας απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, είναι απολύτως απαράδεκτο.

2. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί είναι αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ., είναι εντελώς τυχαίο…Εξίσου τυχαία ήταν και η παρουσία πρωτοκλασσάτου στελέχους της Ν.Δ. σε χθεσινή συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί.
 
3. Υπενθυμίζουμε  επίσης ότι το Μάρτιο του  2010, τομεάρχες της Ν.Δ., κατ’εντολή  του αρχηγού της Ν.Δ., είχαν  συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις  ιδιοκτητών ταξί, που διαμαρτύρονταν  τότε στην πρόθεση της κυβέρνησης  να τους φορολογεί πλέον όπως όλους τους άλλους επαγγελματίες.
Συμπέρασμα: η ΝΔ συνεχίζει να βυθίζεται στην ανευθυνότητα".

parapolitika
 
«Ντροπή μας που καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους Κύπριους!»
Picture
Μία μέρα πριν από την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζεται σκληρός και αδιάλλακτος τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε θέματα αποχώρησης τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, του ανοίγματος των Βαρωσίων, καθώς επίσης και στο θέμα της Μόρφου.

"Θα παγώσουν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας κατά την προεδρία της Κύπρου" προειδοποιεί ο Ερντογάν.

Σε δηλώσεις που έκανε σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, τις οποίες μετέδωσε το πρωί της Τρίτης το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε: "Κατά την προεδρία της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την ΕΕ θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ".

Και συμπλήρωσε: "Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ. Θα δούμε αν θα τελειώσει αυτή η ιστορία του 2012. Εάν δεν τελειώσει, θα δούμε τι θα κάνουμε. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν αναγνωρίζουμε την ΕΕ ως συνομιλητή στο Κυπριακό. Η ΕΕ επιχειρεί να μεταφέρει το θέμα στο δικό της έδαφος. Εμείς όμως λέμε ότι αυτό θα γίνει στο έδαφος του ΟΗΕ και αυτό ενοχλεί την ΕΕ".

"Θα περιμένουν πολύ για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Αντιμετωπίζουμε την απειλή του αδιεξόδου. Ελπίζω η τέταρτη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη να ανοίξει το δρόμο" λέει ο Ερντογάν και κάνοντας λόγο για "αναγνώριση" των κατεχομένων, υποστηρίζει ότι "υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας. Δηλαδή, αν χρειαστεί, η διαδικασία θα σταματήσει. Τι θα κάνουμε, δηλαδή, αν δεν προχωρά;".

Ως προς το θέμα της αποχώρησης στρατευμάτων, ο Τούρκος πρωθυπουργός λέει: "Μας λένε αν μπορούμε να αποσύρουμε ένα μέρος της στρατιωτικής δύναμης. Όχι, δεν θα το κάνουμε. Στο σχέδιο Ανάν είχαμε δεχθεί την αποχώρηση. Αλλά δεν το δέχθηκαν και έχασαν οι ίδιοι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει το ίδιο. Θα πρέπει να το συζητήσουμε εκ νέου".

Αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν και στο θέμα της Μόρφου, λέγοντας τα εξής: "Θα είμαι πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για μένα δεν υπάρχει πλέον θέμα Μόρφου. Δεν προσεγγίζω το θέμα όπως στο σχέδιο Ανάν. Η Μόρφου ανήκει στη Βόρεια Κύπρο. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή κίνηση και στο Ριζοκάρπασο. Εάν θέλουν να έλθουν για τις λειτουργίες, ας έλθουν. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες που ίσχυαν στο σχέδιο Ανάν. Η στάση μας στο τραπέζι θα είναι διαφορετική".

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, "πρέπει να γίνει αποδεκτή μία λύση με δύο κοινότητες και δύο ισότιμα κράτη. Αν δεν το δεχθούν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Ο χρόνος πιέζει. Η Βόρεια Κύπρος τήρησε το λόγο της. Στο δημοψήφισμα η Βόρεια Κύπρος είπε "ναι" με 65% και οι Ελληνοκύπριοι "όχι" με 75%".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός λέει ότι "το έθνος αυτό δεν σκύβει το κεφάλι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε υποχώρηση σε κανένα σημείο. Μην περιμένει κανείς κάτι τέτοιο".

Ως προς το θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, ο Τούρκος πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη θέση της τουρκικής πλευράς για ταυτόχρονη άρση του εμπάργκο: "Αυτά θα είναι ταυτόχρονα. Αν το δέχονται, να το κάνουμε. Κατά τη φινλανδική προεδρία στην ΕΕ, εμείς το είχαμε προτείνει, αλλά η προεδρία δεν μπόρεσε να πείσει τις χώρες - μέλη της ΕΕ".

Ο Ερντογάν αναφέρεται και στο θέμα της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης των κατεχομένων. Λέει πως σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης και προσθέτει: "Μπορεί να γίνει και η ηλεκτροδότηση με υποθαλάσσιους αγωγούς".
πρωτο θεμα
 
Picture
«Βόμβα» αποτελεί ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη τραγωδία στην Κύπρο, ότι σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο παραμένουν μέχρι και σήμερα αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες κατασχεμένων εκρηκτικών υλών.

 Πρόκειται για 700 τόνους εκρηκτικών που κατασχέθηκαν στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή.

Στον απόηχο της έκρηξης στη ναυτική βάση της Λεμεσού με 13 νεκρούς, το φάκελο της πλημμελούς φύλαξης πολεμικού υλικού στην Ελλάδα άνοιξε με την ερώτησή του ο βουλευτής Γιάν. Δημαράς.

Αυτή τη στιγμή σε τέσσερα σημεία φυλάσσονται κατασχεμένα πυρομαχικά αντίστοιχα με αυτά της Λεμεσού, χωρίς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να έχει προχωρήσει ακόμη στην καταστροφή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο (όπως δηλ. και στην Κύπρο) βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του ΙΡΑΚ.

Επιπρόσθετα, από το 2004 υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο.

Το θέμα της ασφάλειας του συγκεκριμένου πολεμικού υλικού έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει πως «παρότι, δύο φορές, στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κατατέθηκε σχετική ερώτηση για τα πυρομαχικά αυτά, καμία μέριμνα δεν λήφθηκε υπόψη και ουδεμία ενέργεια δεν προκρίθηκε αποτελεσματικά».
 
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Picture
Την Πέμπτη 14 Ιουλ 11 πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοικήσεως του Συντάγματος Ευελπίδων.

Την Διοίκηση παρέδωσε ο Σχης (ΠΖ) Δημητρόπουλος Γεώργιος και παρέλαβε ο Σχης (ΠΖ) Νταραγιάννης Αθανάσιος.
Picture
 
Ισχυρό πλήγμα αναμένεται αν δεχθεί ο τουρισμός της χώρας μας, σε περίπτωση που η ΠΝΟ προχωρήσει τελικά στις απεργίες που έχει προαναγγείλλει
Picture
Μεγάλη ζημία στον ελληνικό τουρισμό προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ταξί. Και τα αποτελέσματα της αναμένεται να πολλαπλασιασθούν στην περίπτωση που έρθει και η σειρά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να πραγματοποιήσει την απειλή της και να κατέβει κι αυτή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Τα μέλη της έχουν προειδοποιήσει ότι θα «δέσουν» τα καράβια στα λιμάνια, διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές στις συντάξεις των ναυτικών, τις οποίες υπολογίζουν στο 6%, με βάση τα προβλεπόμενα από τον εφαρμοστικό νόμο. Επίσης βασικό τους αίτημα θα είναι να μην μειωθεί κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ η επιδότηση του ΝΑΤ, στο πλαίσιο των γενικότερων περιορισμών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τηρηθούν οι στόχοι του φετινού προϋπολογισμού.

Αν πάντως η ΠΝΟ πραγματοποιήσει την απειλή της και προχωρήσει στην απεργιακή της κινητοποίηση, τότε, δεν αποκλείεται να είναι αυτή η χαριστική βολή στον τουρισμό από θαλάσσης. Ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια, για τα οποία δόθηκε μάχη να επιστρέψουν στα ελληνικά λιμάνια, κατά τους περασμένους μήνες, μπορεί και να είναι η τελευταία φορά που «δένουν» σε ελληνικές ακτές.
voria
 
Picture
Έχει ξεφύγει για τα καλά ο Βενιζέλος με τα τόσα που του έπεσαν στο κεφάλι και μετά τη στρατιωτική πειθαρχία που ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης , χθες με τις ανακοινώσεις του κατά του Σαμαρά απαγόρευσε περίπου στον πρόεδρο της Ν.Δ. να έχει διαφορετική άποψη από εκείνη της κυβέρνησης!

Το παραλήρημα του υπουργού Οικονομικών έχει κάνει σημαία η Νέα Δημοκρατία που γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Βενιζέλος και τον θυμάται και σε άλλες φάσεις της πολιτικής του διαδρομής .

Για παράδειγμα τον θυμάται τότε που του έριξε τον καφέ ο Ρέλλος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος είχε σπεύσει να μιλήσει για παρακράτος Παπανδρέου και ενέργειες αντιδημοκρατικές!

Κάπου εδώ λοιπόν ο Μιχελάκης θα αρχίσει να του … φρεσκάρει τη μνήμη.
Δ.Γ.
 
Περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία βρίσκεται το γαλλικό πλοίο "Dignite-Al Karama" του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης.
Picture
Tο «Dignite-Al Karama» απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Ελληνες ακτιβιστές
Πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ζήτησαν από το γαλλικό σκάφος που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές με προορισμό τη Γάζα να απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.

"Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Ελληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera.

Το γαλλικό πλοίο έπλεε αργά προς το παλαιστινιακό έδαφος όπου επρόκειτο να φθάσει νωρίς το απόγευμα, ανακοίνωσε ένας από τους εκπροσώπους της επιχείρησης.
 
Picture
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010