Picture
η Βάση Ανδρέας Παπανδρέου, όπως φαίνεται από το Google Earth
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε μερικές μέρες , πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ, θα μετασταθμεύσουν στην Πάφο, και συγκεκριμένα στην βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». Τελικά  «Οι Ισραηλινοί κάνουν στην Τουρκία, ότι και αυτή στο Αιγαίο» .

Είναι να απορεί κανείς όμως με την στάση της Ελλάδας! Ενώ οι Τούρκοι μετασταθμεύουν το ένα μετά το άλλο, αεροσκάφη τους από διάφορες βάσεις της Ν.Δ Τουρκίας, στα Κατεχόμενα, εμείς εδώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!

Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία υποστηρίζουν αναφανδόν την Κύπρο, ενώ η μητέρα Ελλάδα, παριστάνει την κοιμωμένη του Χαλεπά!

Με μερικές εξαιρέσεις, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν δείχνουν ικανά να αντιληφθούν τη μοναδικότητα της στιγμής , να απομονωθεί επιτέλους ο διεθνής ταραξίας που λέγεται Τουρκία.

Και αντί να βρίσκονται στην Κύπρο Ελληνικά Αεροσκάφη, μεταβαίνουν Ισραηλινά!

Αντί να περιπολούν στη Μεσόγειο οι Ελληνικές Φρεγάτες, βρίσκονται όλοι οι λαοί του κόσμου εκτός από εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Κατά τα άλλα, εξακολουθούμε να ξοδεύουμε τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς, τους οποίους προφανώς, τους έχουμε για να τους βλέπουμε.

Φυσικά και αυτά μπορεί να εκληφθούν από κάποιους κύκλους ως πολεμοχαρείς κορώνες!

Όμως δεν είναι!

Αποτελούν κοινό τόπο όλων των σοβαρών ανθρώπων που αντιλαμβάνονται, ότι αν μεταπολιτευτικά η Ελλάδα είχε μία ευκαιρία να δείξει ότι αποτελεί ένα δυνατό κράτος με βούληση για ανάπτυξη και συμμετοχή στο ενεργειακό διεθνές προσκήνιο είναι σήμερα!

Προσωπικά, εάν σήμερα υπήρχε ένα αεροδρόμιο στην Κύπρο με το όνομα του πατέρα μου, και έσπευδαν προς βοήθεια μαχητικά F-16 από το Ισραήλ, και τα δικά μας ήταν καθηλωμένα στο έδαφος, τότε, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ από την ντροπή μου.

Δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τα δικά μου τα παιδιά στα μάτια, για να τους εξηγήσω, για ποιο λόγο κάποιοι άγνωστοι , προστατεύουν ένα νησί, στο οποίο η στρατιωτική βάση, φέρει το όνομα του παππού τους!

Πως το αντέχει αυτό ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορώ να το εξηγήσω!

Ίσως ούτε και ο ίδιος να μπορεί τελικά!!
 
Picture
Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να είναι έντονο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά, έστω και όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό τα ψηφοδέλτια, η παράδοση της οικογενειοκρατίας που είναι πολύ έντονη στο χώρο της Κεντροδεξιάς θα διατηρηθεί και με το παραπάνω.

Περισσότεροι από δέκα γιοί και κόρες  νυν και πρώην βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή. Παράλληλα θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.

Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας. Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα. Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.

Στις Σέρρες  πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστό.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου,
ενώ στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος  και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.

Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .

Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης κ.α.
δημοκρατία
 
Έναν σκύλο πέταξαν κάποιοι "άνθρωποι" από γέφυρα του Πειραιά.
Πρόκειται για το σκύλο των "αγανακτισμένων" ο οποίος υπέστη κατάγματα και κακώσεις
Picture
Τυχαίο; Ίσως, μπορεί να ναι μια απλή σύμπτωση. Πάντως το γεγονός από μόνο του πιθανά να αναδεικνύει και άλλες πτυχές.

Κάποια στιγμή μάλλον το περασμένο Σάββατο, ο Αντουάν, ο σκύλος που έκανε παρέα τους αγανακτισμένους βρέθηκε στο νερό. Τον είχαν αρπάξει από το Σύνταγμα και τον πέταξαν από γέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά 

Η ιστορία ξετυλίγεται τα ξημερώματα Σαββάτου όταν αστυνομικοί δέχτηκαν κλήση για σκύλο πεταμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το adespoto.gr, οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν το ζώο και το παρέδωσαν στα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Κέντρου Αθηναίων και σε μέλη του Σωματείου Άργους.

Το ζώο σοβαρά χτυπημένο μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο ο οποίος και ανακάλυψε:

- Εξάρθρωση των δακτύλων (μεταταρσίων) στο πίσω πόδι.

- Κάταγμα στο μπροστινό πόδι

- Εσωτερική αιμορραγία που οφείλετο σε ρήξη σπληνός

- Κακώσεις στο ήπαρ με διάχυτες μικρο-αιμορραγίες

- Μώλωπες και κακώσεις σε όλο το σώμα

- Κακώσεις στο κεφάλι και σκισίματα στα άνω και κάτω χείλη, σαγόνι και γνάθο. πόνους.

- Οι φιλοζωικές οργανώσεις παρακαλούν όποιον είδε κάτι να τηλεφωνήσει και να το καταγγείλει.

Το περίεργο της ιστορίας είναι πως ο σκυλάκος ζούσε χωρίς να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και δη στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως λοιπόν δείχνουν τα στοιχεία, αρπάχτηκε από αγνώστους από εκεί και με αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και πετάχθηκε από τη γέφυρα.
news247
 
Picture
Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας προαιρετικά και από πρώτη του 2012 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!

Τι λέτε ρε μαλάκες, σοβαρά;

Τι εννοείτε υποχρεωτικά;

Δεν θα μπορείς να αγοράσεις τίποτα χωρίς φοροκάρτα;

Πως δηλαδή θα αγοράζουν αγαθά οι λαθρομετανάστες από τα μαγαζιά;

Μα φυσικά και θα μπορούν να αγοράζουν άρα και εμείς αφού τι κάρτα να βγάλουν οι λαθραίοι όταν δεν έχουν όχι μόνο ΑΦΜ αλλά ούτε καν νόμιμα χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα..

Εξάλλου λαθρομετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα δεν είμαστε;

Δύσκολο θα είναι να πάω στο φούρνο και να ζητήσω "τέλι μία κιλό ψομί";

Γιαυτό μη μασάτε με τις παπανδρεϊστικες μαλακίες.

Κανείς μη πάρει την κάρτα - φακέλωμα.
ygro-pyr
Αγαπούν τους λαθρομετανάστες, μας θέλουν λαθρομετανάστες, μας έκαναν λαθρομετανάστες, θα πάρουν τα αρχίδια μας για φόρο λοιπόν. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΕΒΑΙΑ...

Εάν οι λάθρο δεν μπορούν να αγοράζουν τίποτα χωρίς την υποχρεωτική φοροκάρτα από πρώτη του 2012 τότε θα δούμε το φανταστικό φαινόμενο να ληστεύουν εκτός από χρήματα, και πατατάκια, μπικουτί, σερβιέτες και κωλόχαρτα (αν και για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος ότι τα χρησιμοποιούν και ποτέ). Μια ομορφιά θα γίνουμε...
 
Picture
«Το δομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι τα έχουμε κάνει μουνί.

Ουσιαστικά, ο ελληνικός λαός πληρώνει την εκδίκηση μιας απατημένης γυναίκας, που μέσω του γιου της εκδικείται τον λαό, ο οποίος χαιρέτισε έναν πρωθυπουργό που στην κοπέλα του έκανε ένα ευχάριστο σήμα να βγει από το αεροπλάνο. Αυτό πληρώνουμε»

Η παραπάνω δήλωση, ανήκει στον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, σε μια συνέντευξη-βόμβα που παραχώρησε στους Αδιάβροχους (Π. Λιάκος - Κ. Γιαννουλόπουλος) και στον Γιώργο Μητσικώστα στο ραδιόφωνο του Antenna 97,2
witnessfree
Ακούστε στο παρακάτω video, τί ακριβώς είπε ο γνωστός μουσικός...
 
Picture
«Είπαμε στον τούρκο πρωθυπουργό ότι πρέπει και υποχρεούται να ανοίξει την θεολογική σχολή της Χάλκης και εκείνος μας είπε πρέπει και η Ελλάδα κάτι να μας δώσει, τότε του θύμισα ότι με τους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία η Ελλάδα βοήθησε». 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας  ελληνοαμερικανός John Catsimatides αποκλειστικά στο protothema.gr λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση που είχε ο τούρκος πρωθυπουργός με την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπό τον Αρχ. Δημήτριο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Τι άλλο ζήτησε ο τούρκος πρωθυπουργός ; «Θέλει και η Τουρκία κάτι, μας είπε, θέλει να εκλέγει τον Μουφτή της στην Θράκη που κατοικείται από τούρκους Μουσουλμάνους». 

Στην συνάντηση κυριάρχο θέμα ήταν το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών και το ζήτημα της Χάλκης καθώς και τα δικαιώματα της Ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία που ολοένα συρρικνώνεται.

Η συνάντηση του τούρκου πρωθυπουργού με την ελληνική αντιπροσωπεία,  που σχεδόν πέρασε στα ψηλά του ελληνικού τύπου προϊστατο ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και έγινε  την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο περιθώρειο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ  με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τις εναρκτήριες εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχ. Αμερικής που εκδόθηκε αρκετά μετά την συνάντηση τονίζεται ότι «Κατά την διάρκεια της  συναντήσεως που διήρκεσε 45 λεπτά, ο Αρχιεπίσκοπος ως Έξαρχος του Οικουμενικού Θρόνου στην Αμερική, ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό εκ μέρους της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής για ορισμένες θετικές ενέργειες της Τουρκικής κυβερνήσεως που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Συγκεκριμένα, για την πρόσφατη απόφαση της να επιστρέψει περιουσίες ιδιοκτησίας των μειονοτήτων της Τουρκίας, για την εφαρμογή διαδικασίας με την οποία Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορούν να κάνουν αίτηση για την απόκτηση Τουρκικής υπηκοότητας, που έχει ως αποτέλεσμα την διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος για Πατριαρχική εκλογή, για την δυνατότητα που δόθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να λειτουργεί σε διάφορους ιστορικούς ναούς και μονές  της Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως το πρόσφατο παράδειγμα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και τέλος για την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό το σταθερό αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία παραμένει κλειστή επί 40 χρόνια. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του και τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να επεξεργάζεται τα θέματα που αφορούν στα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων μειονοτήτων της Τουρκίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν κατά την επίσκεψή του με τον Πρωθυπουργό ο κ. Μιχαήλ Τζαχάρης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Τζον Κατσιματίδης, προεδρεύων της Επιτροπής Θρησκευτικών Ελευθεριών του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Ντένις Μιέλ, μέλος της ως άνω επιτροπής και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος , βοηθός του Αρχιεπισκόπου επί Δημοσίων Σχέσεων και Διευθυντής  του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.
www.protothema.gr
newstrap
 
Picture
Ρωσία και Ισραήλ καθιστούν σαφείς, με τις πράξεις τους, τις προθέσεις τους, υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Ισραηλινά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό στις 4 Οκτωβρίου. Εξάλλου, ρωσικής στήριξης και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, θα τύχει η περιοχή του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, δύο Ισραηλιτικά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και θα κάνουν σκοπίμως κύκλους πάνω από την Κύπρο, με μεγάλες πιθανότητες προσγείωσης στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπαντρέου» στην Πάφο

Στην περίπτωση που δεν προσγειωθούν, θα κάνουν προσομοίωση προσγείωσης. Αξιόπιστη Ισραηλινή πηγή, δήλωσε στο Sigmalive ότι αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να δείξει, από τη μια, στους Κύπριους ότι δεν είναι μόνοι τους και από την άλλη, στην Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Επίσης, τα αεροσκάφη θα προβούν σε σχηματισμούς σε μια προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας.
Picture
Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη». Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «CAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία.

Οι σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας έχουν ραγδαίως επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η επιδείνωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα εννοεί να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

 
Picture
Την ώρα που ο λαός πεινά, τα ματ «πέταξαν» τεράστια ποσά κατά των διαδηλωτών

Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του ποσού αφορά τις μετακινήσεις, κυρίως από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα, μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Εν μέσω κρίσης και ενώ όλες οι δαπάνες έχουν μειωθεί δραματικά και οι περικοπές αγγίζουν μέχρι και το 90%, σε πολλές περιπτώσεις είναι προκλητικό, αν όχι ανεπίτρεπτο να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά για να παρέχεται ασφάλεια στους εκπρόσωπους του πολιτικού στερεώματος (βλέπε ΔΕΘ) και να κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ για τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας το ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε κατά 13,5 εκατομμύρια ευρώ ώστε να παραστούν σε όλες τις διαδηλώσεις και να αποτρέψουν τα επεισόδια ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του ποσού αφορά τις μετακινήσεις, κυρίως από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα, μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Επιμέρους

Περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ ήταν το κόστος για να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε… «αστακό». Ο φόβος να εκτυλιχθούν αιματηρά επεισόδια στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλος και με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπόνησε ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση που δημιουργηθεί ένταση.

Στο σχέδιο του υπουργού εντάχθηκαν χιλιάδες Αστυνομικοί από την Αθήνα και προσωπικό από υπηρεσίες της επαρχίας. Η μεταφορά τους, η διαμονή τους και ο επιπλέον μισθός τους, κόστισε ακριβά στον ελληνικό λαό.

Ακριβά κόστισε επίσης, η ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων από γειτονικούς νομούς πριν περίπου δύο μήνες όταν και η Αθήνα βρισκόταν επί τρεις συνεχόμενες μέρες σε πόλεμο. Τότε, είχαν καταβληθεί 800.000 ευρώ για τις μετακινήσεις των Αστυνομικών προς την Αθήνα.

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει επίσης ότι τα επεισόδια στην Κερατέα από τα τέλη του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2011 κόστισαν στην ΕΛ.ΑΣ και κατά συνέπεια στο ελληνικό δημόσιο λόγω της καθημερινής παρουσίας αστυνομικών περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν γύρω και από την πλατεία Συντάγματος όταν διαδήλωναν οι «Αγανακτισμένοι». Αν και όπως είχε αποδειχθεί οι διαδηλώσεις τους ήταν ειρηνικές το αρμόδιο υπουργείο είχε καλέσει ενισχύσεις, οι οποίες δεν ήταν απαραίτητες. Επίσης, ήταν αναγκαία η παρουσία έξι χιλιάδων Αστυνομικών στην ΔΕΘ που μετέτρεψαν την συμπρωτεύουσα σε «απαγορευμένη πόλη»;

Τα καρκινογόνα

Τεράστια ποσά ξοδεύονται και για τους τρόπους καταστολής που χρησιμοποιούν οι άνδρες των ΜΑΤ. Η αλόγιστη χρήση χημικών στοιχίζει μια περιουσία στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη.

Μόνο για τους τελευταίους μήνες έχουν χρησιμοποιηθεί 5.000 χημικά, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 400.000 ευρώ. Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο όταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν αλλεπάλληλες οι Αστυνομικοί έριξαν τουλάχιστον 2.800 δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών και των ταραξιών και το Δημόσιο χρεώθηκε άλλα 200.000 ευρώ.

ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Χωρίς κονδύλια η ΕΛΑΣ

Τραγικές ελλείψεις αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες χωρίς κονδύλια κινδυνεύουν ακόμη και… να διακόψουν τη λειτουργία τους. Αφού «σκορπιούνται» εκατομμύρια στην μεταφορά των Αστυνομικών από την επαρχία στην Αθήνα και τούμπαλιν, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ μένουν «γυμνές» στον κίνδυνο.

Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό κάνει περιπολίες το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο. Τα χρήματα που δίνονται για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού είναι ελάχιστα και όσοι προμηθευτούν τον επαγγελματικό εξοπλισμό είναι… τυχεροί.

Οι αστυνομικοί έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για τις ελλείψεις που μπορούν να τους στοιχήσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά ακόμη και όπλα, τα οποία ναι μεν έχουν αλλά είναι παμπάλαια και πολλές φορές δεν λειτουργούν.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και με τις στολές. Οι επαγγελματικές τους στολές δεν είναι κατάλληλες για τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα αλλά και τα αδιάβροχα που προμηθεύει η κάθε υπηρεσία το προσωπικό της είναι για… όποιον προλάβει.

Αποφασισμένοι ότι οι εκκλήσεις τους δεν θα βρουν ανταπόκριση, αγοράζουν μόνοι τους ότι είναι απαραίτητο για να μην κινδυνέψει η σωματική τους ακεραιότητα. Τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πληρωμένα από τον πενιχρό μισθό που παίρνουν κάθε μήνα.

Οι δραστικές περικοπές κονδυλίων έχουν βάλει χειρόφρενο και στα υπηρεσιακά οχήματα. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ αναγκάζεται να κάνει πεζή περιπολία καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη στα καύσιμα. Όμως και καύσιμα να είχαν, τα περισσότερα έχουν πολλές βλάβες καθώς όχι μόνο τα οχήματα είναι πολύ παλιά και έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα αλλά δεν τους έχουν κάνει ακόμη σέρβις.

Πολλά από αυτά έχουν σημαντικές φθορές όπως σπασμένα τζάμια, πόρτες και σκισμένα καθίσματα και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις στους αρμόδιους δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. Τα αυτοκίνητα παραμένουν άχρηστα παρκαρισμένα έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα ή στο συνεργείο.
εφημερίδα
press-time
 
Picture
Τετοιοι τραμπουκισμοι δεν θα περασουν.

Δεν ειναι κρατος μεσα στο κρατος δεν εχουν ιδιαιτερα προνομια αν δεν αποχωρησουν θα δωσω εντολη να βγουν με την βια ειπε στην ολομελεια της βουλης

Για αθλιοτητα της κυβερνησης κανει λογο η ΝΔ

yened.blogspot.com
 
Picture
Μπηκαν οι αποστρατοι στο ΥΠΕΘΑ πριν απο λιγο κανωντας ντου (ετσι δεν το ειπε ο Βενιζελος; ΝΤΟΥ).

Λογω της εντασης εσπασαν καποιοι υαλοπινακες στην πορτα την εσωτερικη.

Λιγο μετα την εισοδο παρεταξαν οπλιτες του Στρατου για να τους σταματησουν!!! Καποιοι βαθμοφοροι ζητουσαν να κληθει η αστυνομια.


Οι φανταροι τρομοκρατημενοι ρωταγαν "τι θα κανουν"


Οι αποστρατοι φωναζουν: ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΡΧΗΓΟΙ

yened.blogspot
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010