Και ακούς ακόμα τα κάθε λογής ιδεολογικά απολιθώματα της αριστεράς να λένε ακόμα πως οι "μετανάστες κουβαλούν και παράγουν πλούτο και ήταν είναι και θα είναι πάντα αναγκαίοι για την χώρα μας"!!!!

Αυτά έλεγαν σήμερα δύο όρνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συνέντευξη του κόμματος στην ΕΡΤ και βέβαια αυτά τα ακούς από όλα τα αριστερίστικα κόμματα.

Οι δημοσιογράφοι βέβαια δεν τους ρώτησαν το παραμικρό για το απαγορευμένο ναζιστικό σύμβολο του σφυροδρέπανου στην Ρωσία και την Ευρώπη, ούτε για τις σφαγές του Στάλιν, του Μάο και του Πολ Ποτ... Τσιμουδιά...

Και την ίδια στιγμή που κάθε μέρα σφάζονται από δύο γριούλες με σκοπό τη ληστεία, και ενώ οι λάθρο μας κοστίζουν κάθε χρόνο 40 δις ευρώ χρήματα που εάν έμεναν στα χέρια Ελλήνων, ποτέ δεν θα είχαμε πέσει στα νύχια του ΔΝΤ και του 4ου Ράιχ, οι λάθρο κουβαλάνε και παράγουν και πλούτο!!!!

Τι πλούτο κουβαλούσε και παρήγαγε δηλαδή η 22η Ρωσίδα πουτάνα που εν γνώσει της σκόρπαγε το θάνατο σε χιλιάδες ανυποψίαστους πελάτες της;

Ήλθαν στην Ελλάδα οι λάθρο να παράγουν τι; Πορνεία; παρεμπόριο, ναρκωτικά; Έφτιαξαν και μερικά γιοφύρια και πολυκατοικίες και τι τα κάναμε;

Μήπως  πουλήσαμε οικοδομές στο εξωτερικό για να εισρεύσει και χρήμα αφού μόνο με εξαγωγές ένα κράτος μπορεί να έχει ανάπτυξη και γεμάτα ταμεία;

Και δεν φτάνει που μας έχουν ξεζουμίσει, σκορπάνε και το θάνατο με το έναν ή τον άλλο τρόπο!
υγρό πυρ
 
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ – ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

                 Ο Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ,
                                ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Εδώ και λίγες ώρες, τα κέντρα εκείνα που προσπαθούν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ελληνική κοινωνία, βρήκαν ένα νέο σενάριο να πλήξουν το Κίνημά μας και συγκεκριμένα την οικογένεια του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, την οποία εμφανίζουν ως ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της οδού Λιοσίων, στο οποίο όπως λένε εργάζονται αλλοδαποί.

Οι άνθρωποι μέσα στην απελπισία τους για να βρουν κάτι εναντίον μας γράφουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ εφόσον τόσο ο Ν. Ευαγγελάτος, όσο και ο Κ. Χαρδαβέλας έστειλαν δημοσιογράφους και κάμερες για «ρεπορτάζ» και γνωρίζουν την πάσα αλήθεια.

Το ξενοδοχείο New Dream ουδεμία σχέση έχει με εμάς και αυτοί που το υποστηρίζουν γνωρίζουν ότι ιδιοκτήτες είναι μια οικογένεια Βορειοηπειρωτών, η οποία έχει ενοικιάσει το ακίνητο από την οικογένεια της συζύγου του Γ.Γ. Της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Ευαγγελάτος, έχει αναδειχθεί σε Νο1 υβριστή μας τις τελευταίες ημέρες διά της ιστοσελίδος Newsit γιατί ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής κατ’ επανάληψη ΑΡΝΗΘΗΚΕ να του δώσει συνέντευξη. Εις ό,τι αφορά τον διακεκριμένο… ουφολόγο-ερευνητή Χαρδαβέλα, να σας θυμίσουμε μόνο ότι 3 ημέρες πριν δήλωσε ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει ταξιδέψει στην Γερμανία (την οποία δεν έχει επισκεφθεί ποτέ…) για να γιορτάσει την επέτειο γέννησης του Χίτλερ!

Αυτά για να ξέρουν οι αναγνώστες μας ποιοι πρωτοστατούν στην παραπληροφόρηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Τον λόγο βεβαίως θα έχει η Δικαιοσύνη.Σημαντική λεπτομέρεια: Η Ασφάλεια έδωσε στους υβριστές μας κάποια στοιχεία για κάποιον “αλλοδαπό” εργαζόμενο που έπεσε θύμα ληστείας. Κατόπιν δικής μας έρευνας προέκυψε ότι το εν λόγω άτομο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, αλλά Έλληνας με καναδική υπηκοότητα.

Αυτό φυσικά το γνώριζε και η Ασφάλεια και οι υβριστές της Χρυσής Αυγής, προτίμησαν όμως να ψευδολογήσουν ασύστολα, θεωρώντας πως με τέτοιες ανοησίες θα πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα.

                 Ας το βουλώσουν λοιπόν, γιατί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
 
Καταγγέλλουμε τους σταθμούς ΣΚΑΪ και ΣΤΑΡ για την απαράδεκτη στάση που κράτησαν όσον αφορά τον χρόνο της μετάδοσης του τηλεοπτικού 5λέπτου της Χρυσής Αυγής και την παράνομη, σαφώς εσκεμμένα, παραβίαση της οδηγίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα το ΕΣΡ στις 20 Απριλίου εξέδωσε οδηγία που αφορά τις παραμέτρους της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 6ης Μαίου 2012. Ακριβέστερα :

«Σήμερα ημέρα Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Τσουράκης, απόντα τα μέλη Γιώργος Στεφανάκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς.» Και συνεχίζει η οδηγία μεταξύ άλλων: «Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 Πολιτικές διαφημίσεις

2. Εφιστάται η προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί ωρών μετάδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων των κομμάτων από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (18:00 – 1:00) και από τους σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας ( 7:00 – 1:00) ως και περί αναλογίας κατανομής του χρόνου διαφημίσεων στα πολιτικά κόμματα, κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 7, 8 και 9 της υπ’ αρ. 8945/18.04.2012 Υπουργικής Αποφάσεως»

Αυτά ακριβώς είχε εκδώσει ως οδηγία το ΕΣΡ για τα διαφημιστικά μηνύματα των εκλογών. Φαίνεται οι υπεύθυνοι προγράμματος του ΣΚΑΙ, το οποίο επέλεξε να δείξει το πεντάλεπτο της χρυσής αυγής στις 6.30 το πρωί της 29ης Απριλίου, δεν γνώριζαν γι’ αυτή την οδηγία, ούτε φυσικά οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ το οποίο επέλεξε να προβάλλει το διαφημιστικό μας σποτ στις 2.00 τα ξημερώματα της 30ης Απριλίου.

Το θλιβερό είναι πως έξι μόλις ημέρες πριν τις εκλογές ο σάπιος και βρώμικος πόλεμος των πουλημένων και διεφθαρμένων ΜΜΕ συνεχίζεται. Το ακόμα πιο θλιβερό όμως είναι για αυτούς και για το γεγονός ότι σε μια μόλις εβδομάδα θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Περαστικά σας!

                                         ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΟΥΣ…
                    Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!
 
Εξαφανίστε τους πολιτικούς πρωταίτιους της καταστροφής.
Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980.

Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων  που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αφού η πολιτική τάξη εξάντλησε τα όριά της: ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει και μάλιστα να υπερβεί τον εαυτό της.          

Δύο χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τη χώρα στο λάκκο των λεόντων, η πολιτική τάξη δεν έπραξε το παραμικρό όχι μόνο για να άρει τα αίτια της κρίσης, που στο σύνολό της δημιούργησε, αλλά και για να δείξει την παραμικρή διάθεση μεταμέλειας και αλλαγής πορείας.

Διαγκωνίζεται πάνω στα συντρίμμια της χώρας για να υφαρπάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση με ψευδή διλήμματα του τύπου "μνημόνιο ή χρεωκοπία", "ευρώ ή δραχμή", "σταθερότητα ή ακυβερνησία", ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι η χώρα δεν θα αποφύγει ούτε τη χρεωκοπία ούτε ίσως την επάνοδο στη δραχμή, εάν δεν αρθούν τα αίτια της κρίσης.         

Η Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού είναι όμηρος των ολιγαρχικών συμμοριών που ύφανε η πολιτική τάξη στο σύνολο του κράτους, οι οποίες τη λυμαίνονται και τη σπιλώνουν. Συνένοχες στον κατήφορο αυτό, είναι τόσο οι "μνημονιακές" δυνάμεις, που έριξαν τη χώρα βορά στη διεθνή των αγορών, όσο και οι "αντι-μνημονιακές" δυνάμεις, το σύνολο σχεδόν της πολιτικής τάξης.          

Η ελληνική κοινωνία παρίσταται μάρτυρας μιας άγονης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων, που επικεντρώνεται στο σύμπτωμα -στα υπέρ ή κατά του μνημονίου-, προκειμένου να αντιπαρέλθουν το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την άρνησή τους να εναρμονισθούν με το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας.     

Υπεραμύνονται με πάθος τα προκλητικά τους προνόμια, τις ευφάνταστες ασυλίες τους, το "δικαίωμά" τους να μην υπάγονται στη δικαιοσύνη, να διαπλέκονται με σκοπό τη διαφθορά, να μην αγγίζουν τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη για να την χρησιμοποιούν προς όφελος των ιδίων και της "πολιτικής τους πελατείας", με την κάλυψη του ίδιου του Συντάγματος. Η κοινωνία των πολιτών έχει αναδειχθεί στον πρωταρχικό και μείζονα εχθρό του συνόλου της πολιτικής τάξης.          

Έχοντας επίγνωση της εμμονής αυτής της πολιτικής τάξης να μην αγγίξει, μέχρι σήμερα, το απεχθές της σύστημα, η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναζητήσει τρόπους ώστε πολιτικοί και κράτος να αισθάνονται καθημερινά την ανάσα της. Να πιστέψει ότι η αλλαγή του μίγματος της ακολουθούμενης πολιτικής, θα διέλθει, σε πρώτη φάση, μόνο από τον εξαναγκασμό της πολιτικής τάξης να εναρμονισθεί με το κοινό συμφέρον, δηλαδή με την κατάλυση του λεηλατικού της καθεστώτος.

Και στη συνέχεια, με την ανάκτηση μέρους, τουλάχιστον, της πολιτικής της κυριαρχίας, με την θεσμική συνεκτίμηση της βούλησής της στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση του "ελέγχειν" και του "ευθύνειν" του πολιτικού προσωπικού, για τα πεπραγμένα του. Να αντιληφθεί, τελικά, ότι η παντοδυναμία της κομματοκρατίας και των αγορών συναρτάται άμεσα από τον δικό της αποκλεισμό από το πολιτικό σύστημα. Σε τελική ανάλυση, η κοινωνία ως ο λόγος ύπαρξης και της πολιτικής τάξης και των αγορών.          

Οι εκλογές, παρόλον ότι γίνονται με σημαδεμένα χαρτιά και με προκλητικά αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, δίνουν τη μοναδική δυνατότητα στην κοινωνία των πολιτών να εξαφανίσει τους πολιτικούς πρωταίτιους της καταστροφής, να εξαναγκάσει την πολιτική τάξη, θέτοντάς την σε κατ'οίκον περιορισμό, να αλλάξει άρδην ή, εάν όπως όλα δείχνουν, επιλέξει την αντίσταση, να την οδηγήσει στην κατάρρευση, προκειμένου, πριν να είναι αργά, να έρθουν στο προσκήνιο δυνάμεις που θα οδηγήσουν στην υπέρβαση του δυναστικού καθεστώτος.         

Είναι προφανές πια ότι η πολιτική τάξη αποτελεί την μείζονα απειλή. Η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και στο ευρώ, η αποτροπή της περαιτέρω εξαθλίωσης και της ταπείνωσης της κοινωνίας, η ίδια η ύπαρξη της χώρας, διέρχονται αποκλειστικά από την υπέρβαση του συστήματος που θεσμοθετεί την κομματοκρατία και το δυναστικό κράτος.         

Η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη από ένα μνημόνιο εναντίον του κράτους και όχι εναντίον της κοινωνίας.Διότι εάν αυτό δεν συμβεί, ακόμη και αν η ελληνική κοινωνία προσφέρει δωρεάν την εργασία της ή τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, ουδείς θα αποδεχθεί να επενδύσει στο μέτρο που θα γνωρίζει ότι τον αναμένουν τα πιράνχας της γραφειοκρατικής ιδιοποίησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς να τον κατασπαράξουν. 

Εκτός και αν η Ελλάδα μεταβληθεί σε "μη χώρα", σε ομοίωμα κράτους, χρήσιμο ως προνομιακή χωματερή της διεθνούς των αγορών, για τις ενδο-ευρωπαϊκές ηγεμονικές διεργασίες και ως "χώρος" πρόσφορος στα διεθνή παίγνια.          

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια νέα προσφυγιά και στην οριστική της εξαθλίωση και υποτέλεια.

Αθήνα, 27/4/2012

Οι υπογράφοντες

Σταύρος Ξαρχάκος, Συνθέτης

Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής


contogeorgis
Προεδρικη δημοκρατία
 
Με μαζική άσκηση του στόλου, τη «Θαλασσόλυκος», απαντά η Ελλάδα στην πρόκληση της Τουρκίας να δοθεί άδεια εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για τη διενέργεια ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Χωρίς να χάσει χρόνο το ΓΕΕΘΑ έστειλε… δια του Πολεμικού Ναυτικού το πρώτο μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα «βρίσκεται εκεί», για μια ακόμη φορά και ότι όσοι – εάν υπάρχουν – πληροφορούν τους Τούρκους στρατηγούς και τους πολιτικούς ηγέτες ότι η ελληνική θαλάσσια ισχύς είναι σε υποχώρηση λόγω προβλημάτων τα οποία είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης, απλώς θα εκπλαγούν…

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προκύπτει ότι για μια ακόμη φορά είχε κάνει καλά και – κυρίως – έγκαιρα τη δουλειά του, έχοντας προβλέψει με ακρίβεια τις τουρκικές κινήσεις και είχε ενημερώσει αρμοδίως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Το σκεπτικό είναι εξαιρετικά απλό και στηρίζεται στην πλούσια εμπειρία που προσφέρουν οι δεκαετίες της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα «πρότυπα» συμπεριφοράς της Άγκυρας, η οποία έχει καταντήσει… βαρετά προβλέψιμη.


Βασική – θεμελιώδης παραδοχή στην ανάλυση των επιτελείων είναι ότι οι περίοδοι που στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική κρίση και διχασμός είναι εξ ορισμού «επικίνδυνες». Γενικά, η Τουρκία φρόντιζε να αξιοποιεί κάθε συγκυρία στη χώρα μας όπου είτε επικρατούσε διχασμός, είτε πολιτικό κενό, ώστε μέσω της εκμετάλλευσης της «συστημικής αδυναμίας» και της εστίασης του ενδιαφέροντος και της προσοχής της κοινής γνώμης σε άλλα ζητήματα, κατόρθωνε να αιφνιδιάσει, τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό.

Με απλά λόγια, οι επιτελείς φοβούνται εδώ και πολύ καιρό ότι η οικονομική κρίση, ο διχασμός της χώρας με αφορμή το Μνημόνιο και η αλλαγή του πολιτικού τοπίου – των συσχετισμών ισχύος ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, θα μπορούσε να μας βάλει σε περιπέτειες.

Μήπως λοιπόν η Τουρκία εξυπηρετείται μια χαρά στα σχέδιά της και θα έκανε τα πάντα να υποδαυλίσει περαιτέρω την αντίδραση και την απαξίωση του πολιτικού κόσμου της χώρας από την κοινωνία; Η παρατήρηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν δίνει «συγχωροχάρτι» στους πολιτικούς, απλά αποτελεί μια καίρια νομίζουμε επισήμανση, ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»…

Η έμφαση στα επιτελεία έχει δοθεί στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, καθώς ορθά αναγνώστηκε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα ανακαλύψουν αργά ή γρήγορα ότι από την εκμετάλλευσή τους μπορεί να προέλθει μέρος τουλάχιστον της λύσεως και της επιστροφής της χώρας στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

Από τη στιγμή δε που η αξιοποίησή τους αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Άγκυρα αφού απειλεί να ακυρώσει την στρατηγική δεκαετιών, η πιθανότητα αντίδρασης ήταν εμφανώς πολύ υψηλή. Για μια ακόμη φορά φοβούνταν ότι η Άγκυρα θα επιχειρούσε να μπλοκάρει κάθε εξέλιξη μέσω της πρόκλησης κάποιας κρίσης.

Λόγω των γνωστών ζητημάτων – διεκδικήσεων που εγείρει η Τουρκία στην περιοχή του Καστελορίζου όχι μόνο για να ελέγξει – αποσπάσει κάποια κρίσιμη περιοχή από την Ελλάδα, αλλά και για να σταματήσει τον υπό δημιουργία ενεργειακό – και όχι μόνο – «διάδρομο» που θα ξεκινάει από τα μεσανατολικά παράλια του Ισραήλ και μέσω Κύπρου και Ελλάδας θα μεταφέρει τους υδρογονάνθρακες στη Δύση. Όλα αυτά τα γνώριζαν, τα είχαν αξιολογήσει και είχαν καταλήξει εγκαίρως σε συγκεκριμένα συμπεράσματα οι στρατηγοί…
Στο σημείο αυτό δεν μένει παρά να απευθύνει κανείς έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο και να εκπέμψουν σαφή μηνύματα αποτροπής προς την Άγκυρα.

Πρέπει άμεσα να δοθεί η εντύπωση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι σε γνώση του προβλήματος και ότι το παρακολουθούν και πως κάθε προσπάθεια της Άγκυρας να «δοκιμάσει» τον νέο πρωθυπουργό ή/και την εξ ορισμού αδύναμη κυβέρνηση συνασπισμού που θα προκύψει θα πέσει στο κενό. Διπλή αξία θα είχε τα μηνύματα αυτά να προέλθουν και από τον χώρο της Αριστεράς.

Τσίπρας, Κουβέλης και Παπαρήγα πρέπει άμεσα να «σηκώσουν» το θέμα προειδοποιώντας τους Τούρκους ότι οι μέρες του «ρομαντισμού» όπου «το Αιγαίο ανήκε στα ψάρια του» έχουν περάσει.

Το κόλπο των Ιμίων όπου δοκίμασαν τον Σημίτη ο οποίος ελαφρά τη καρδία είχε δημοσιεύσει σε βιβλίο του διάφορα περί της ανάγκης μείωσης των εξοπλισμών (μετά βέβαια ξόδεψε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον…) και η γενικότερη ατελής αρχική συναίσθηση αλλά και η ευδιάκριτη απέχθεια ενασχόλησης με τα του τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα.

Βενιζέλος και Σαμαράς θα έπρεπε ήδη να είχαν προβεί στην αποστολή των κατάλληλων μηνυμάτων προς την Άγκυρα με έμφαση στο ότι εάν οι φίλοι Τούρκοι ποντάρουν στην προεκλογική αντιπαράθεση των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας για την εξουσία στη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τετελεσμένα, απλώς αυτή τη φορά θα την πατήσουν.

Δεν είναι δύσκολο. Ένα τηλεφωνάκι του ενός στον άλλο είναι, αδιάφορο ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία. Ας συμφωνήσουν στη διατύπωση και επιτέλους ας εμφανιστούμε ως σοβαρό και οργανωμένο κράτος που προβλέπει και ετοιμάζεται εγκαίρως. Δεν αντιδρά μονίμως στις εξελίξεις.

Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι η στάση της χώρας στην ουσία την καθιστούσε «προφανές θύμα» στην άσκηση πιέσεων αφού η υποχώρηση και αποδοχή όσων ζητούσαν οι διαμεσολαβητές «για χάρη της ειρήνης» εμφανιζόταν σχεδόν ως νομοτελειακή.

Σήμερα, ενδεχόμενη σοβαρή στάση θα έχει πολλαπλά οφέλη, κυρίως όμως ένα:
Θα λάβουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει, ότι η Ελλάδα έχει πλήρη συνείδηση των αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και ότι δεν σκοπεύει να… αυτοεξαιρεθεί, αλλά να διεκδικήσει τον ρόλο που αρμόζει στην Ιστορία της στο πλαίσιο των νέων συσχετισμών ισχύος και των συμμαχιών που αναδύονται, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής για αρκετές δεκαετίες.

Επίσης, ότι έναν σοβαρό εταίρο σε μια κρίσιμη περιοχή, ο οποίος έκανε την αυτοκριτική του και κινείται με ταχύτητα να αποκαταστήσει τα λάθη δεκαετιών, δεν δικαιολογείται να τον αφήνει στην τύχη του όποιος επιθυμεί να επενδύσει σε αυτόν. Και τέτοιοι «δυνητικοί επενδυτές» έχουν εμφανιστεί περισσότεροι του ενός, επιχειρώντας να ελέγξουν από τομείς της οικονομίας μέχρι… όσα περισσότερα μπορέσουν.

Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού των ισχυρών. Ας φροντίσει επιτέλους να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει και συν τω χρόνω, ας προσπαθήσει να μετατραπεί πεδίο συνεννόησης αυτών των ισχυρών. Αν στο μεταξύ ξυπνήσει και η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση… τόσο το καλύτερο.
defence-point
 
• Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες ημέρες οι προκλητικές και βίαιες ενέργειες των Αλβανών σε βάρος Βορειοηπειρωτών, αλλά και πολλών ναών και σπιτιών στην περιοχή. Τα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο, με τους εκπροσώπους των ομογενών να ζητούν από την Ελλάδα και τις διεθνείς οργανώσεις να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, αφού οι Αλβανοί αλωνίζουν και καταπατούν κάθε έννοια ελευθερίας των Βορειοηπειρωτών.

Το τελευταίο διάστημα, ιερόσυλοι Αλβανοί βεβηλώνουν συνεχώς Ορθόδοξους ναούς, με πιο πρόσφατο περιστατικό τη διάρρηξη αυτού των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι Αλβανοί, χρησιμοποιώντας κάθε ευφάνταστη αφορμή, εισβάλλουν με τη βία στους Ναούς μας, πολλοί εκ των οποίων έχουν χτιστεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και τους λεηλατούν. Ποιος θα προστατέψει τα ιερά κειμήλια και την ιστορία του τόπου μας;» διερωτώνται αγανακτισμένοι Βορειοηπειρώτες που, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας, ζητούν από κόμματα και υποψηφίους βουλευτές να έχουν στις πρώτες θέσεις της ατζέντας τους, τα Βορειοηπειρωτικά θέματα.

Η «Ομόνοια»…
Τις όλο και πιο πολλές βεβηλώσεις ναών στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και το πλήγμα που δέχεται ο πολιτισμός, από την αδιανόητη τακτική των Αλβανών, καταγγέλλει η ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια».

«Έχουμε κάνει επανειλημμένα έκκληση στις αρμόδιες αρχές για προστασία και διαφύλαξη των θρησκευτικών μας μνημείων και είχαμε καταγγείλει την αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών φορέων με παραδείγματα. Δυστυχώς όμως, δεν είχαμε καμιά εξέλιξη προς το καλύτερο. Αντιθέτως η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και αυτό με τη συνενοχή της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Και απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στην πολιτική ηγεσία της χώρας να εξετάσει με την αρμόζουσα προσοχή την κατάσταση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για τη διαφύλαξη των θρησκευτικών μας μνημείων.

Τα σπίτια…
Υπενθυμίζεται, ότι  το τελευταίο διάστημα αυξάνονται επικίνδυνα και οι κατεδαφίσεις κτισμάτων, που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες, από Αλβανούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμη και βία!

Το γεγονός έχει αναδείξει ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), είχε καταγγείλει τη χρήση «απροκάλυπτης βίας κατά Ελλήνων της Μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας, από κρατικές υπηρεσίες, και οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες».

Αφορμή τα αυθαίρετα…
Όπως έχει γίνει γνωστό, συνεργεία της Αλβανικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών βρέθηκαν προ ημερών στην περιοχή για αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων.

Όμως, έκαναν επιλογή μόνο σε βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής (των ομογενών μας  δηλαδή) και «προχώρησαν σε κατεδαφίσεις, χωρίς απόφαση, και για εκδικητικούς λόγους» (!) όπως δήλωσε ο κ. Μπολάνος.

Να σημειωθεί, ότι αυτή την τακτική των Αλβανών καταγγέλλει και η Ένωση Χιμαριωτών, με ανακοίνωσή της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ενώ στους ελληνικής καταγωγής ντόπιους κατοίκους το αλβανικό κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του, προκλητικά κτίρια, με σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις, ως προς την ιδιοκτησία, αλλά και τους όρους δόμησης, έμειναν άθικτα»
 
Picture
Αυτή τη φορά, μετά τον υποψήφιο της ΝΔ, ήταν η σειρά των υποψηφίων της ΔΗ.ΣΥ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον πρώτο μάλιστα να πλέκει το εγκώμιο του αλήστου μνήμης ιδρυτή του DEB Αχμέτ Σαδήκ και τον δεύτερο να προβαίνει σε χαρακτηριστικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»!

     Συνεχίζονται οι επισκέψεις των μειονοτικών υποψήφιων βουλευτών στα γραφεία του ρατσιστικού τουρκο-κόμματος DEB στην Ξάνθη.

Ο τελευταίος (μέχρι στιγμής φυσικά) που το διέπραξε, ήταν ο Τουρκές Χατζιμεμίς, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της Μητσοτάκαινας, όπως μας πληροφορεί η επίσημη ιστοσελίδα του DEB, στην οποία διαβάζουμε ακόμη τα εξής: «Κατά την επίσκεψη που έγινε στις 24-4 δίπλα στον αντιπρόεδρο του κόμματος DEB και υπεύθυνο των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου παραβρέθηκε και η ηγεσία του κόμματος στην Ξάνθη.

Στην επίσκεψη πρώτος πήρε τον λόγο ο Τουρκές Χατζιμεμίς (σ.σ. τον βλέπετε πρώτο από αριστερά στην παρακείμενη φωτογραφία, ενώ δίπλα του κάθεται ο Αχμέτογλου) και χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις:

¨Καταρχήν ευχαριστώ το κόμμα DEB για αυτή την ωραία υποδοχή.
Το κόμμα DEB είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο ηγέτη μας, τον Αχμέτ Σαδήκ. Ο Αχμέτ Σαδήκ είναι ένας ηγέτης που αγωνίστηκε επί πολλά χρόνια για αυτή την μειονότητα. Τα χρόνια κατά τα οποία εκείνος και οι άλλοι ηγέτες της μειονότητας αγωνίστηκαν, εμείς ήμασταν φοιτητές πανεπιστημίου και θυμόμαστε εκείνη την περίοδο πολύ καλά. Και εμείς σήμερα λοιπόν μπήκαμε υποψήφιοι για να αγωνιστούμε για την μειονότητα μας. Πιστεύω πως το κόμμα με το οποίο είμαι υποψήφιος θα επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία για τα θέματα της μειονότητας.

Υποστηρίζω πως οι ηγέτες και οι σύλλογοι της μειονότητας πρέπει να συνεργαστούν για επωφελείς για αυτή την κοινότητα εργασίες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ένας βουλευτής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Κινούμενοι σε συνεργασία οι φορείς της μειονότητας, σύλλογοι και αυτοδιοικητικοί, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή την ωραία υποδοχή».

Picture
Και δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»

Τρεις ημέρες πριν (21 Απριλίου) είχε επισκεφθεί τα ίδια γραφεία και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του DEB  Οζάν Αχμέτογλου (βλέπετε μαζί τους δυο τους στη 2η φωτογραφία), καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος από την Ξάνθη.

     Κατά την επίσκεψη παίρνοντας τον λόγο ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως έγινε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, για να εκπροσωπήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μειονότητα και είπε τα εξής :

    «Καταρχήν ευχαριστώ την ηγεσία του DEB για αυτήν την θερμή υποδοχή. Το DEB είναι ένα κόμμα, το οποίο επιχειρεί εξ ονόματος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι.

Στόχος μας η κατά τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπηση της μειονότητας μας στην πολιτική αρένα. Εγώ έγινα υποψήφιος στο συγκεκριμένο κόμμα, διότι πιστεύω πως έχει την πιο σωστή στάση απέναντι στη μειονότητα. Πιστεύω πως θα εκπροσωπήσω καλύτερα την μειονότητα μου μέσα από αυτό το κόμμα.

Πρώτη μου προτεραιότητα φυσικά είναι να εργαστώ, ώστε να βρεθεί λύση για τα θέματα της μειονότητας. Και υποστηρίζω πως αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους της μειονότητας. Σε περίπτωση που εκλεγώ, θα εργαστώ ώστε τα θέματα της μειονότητας μας να λυθούνε σε συνεργασία με φορείς και εκπροσώπους της μειονότητας. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό είναι τα θέματα της κοινότητας και μετά τα πιστεύω του κόμματος. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν τη θερμή υποδοχή».

Picture
Μιλώντας στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου ευχήθηκε εκλογική επιτυχία στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και πρόσθεσε τα εξής:

«Εμείς ως κόμμα DEΒ ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους της μειονότητας επιτυχία στις εκλογές…

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μειονοτικοί βουλευτές που θα εκλεγούν στις 6 Μαΐου, να έχουν μια συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με το σύνολο της μειονότητας και τους μειονοτικούς φορείς.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στο άκρως αντιδημοκρατικό πλαφόν του 3% που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές. Εμείς ως κόμμα DEB πιστεύουμε ότι οι βουλευτές που θα εκλεγούν θα πρέπει να θέσουν αυτό το θέμα και να ζητήσουν να βρεθεί λύση. Εύχομαι ξανά εκλογική επιτυχία στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς και οι επόμενες εκλογές να βγουν επωφελείς για τη μειονότητα μας».     
Εμείς αντί άλλου σχολίου, να σας περιγράψουμε απλώς την 3η φωτογραφία από την ίδια συνάντηση, στην οποία (αρχίζοντας από αριστερά) βλέπουμε: 

1) τον Ιλτέρ Μέτσο – ιμάμη που τον έστειλε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην Ρόδο για να «εξυπηρετήσει» (δηλαδή να εκτουρκίσει) τους εκεί μουσουλμάνους,
2) τον υπάλληλο της ψευδομουφτείας Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα και
3) τον αντιπρόεδρο του DEB και δημοσιογράφο Οζάν Αχμέτογλου (της εφημερίδας «Γκιουντέμ» – που φυσικά δεν είναι παρά το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του προξενείου Κομοτηνής και το ηχείο του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών στην ελληνική Θράκη).

Βρε μπας και θα έπρεπε, αντί να ανοίγει γραφεία στην Ξάνθη το DEB, να ανοίξουμε εκεί ακόμη ένα τουρκικό προξενείο, να τελειώνουμε; Το γελοίο ελληνέζικο κράτος πάντως των ραγιάδων και των προσκυνημένων δεν νομίζουμε ότι θα είχε κάποια ιδιαίτερη αντίρρηση…
ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-ΣΤΟΠ

 
Ο διορισμένος και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος Λ Παπαδήμος στην χρονική περίοδο 2004 με 2011 πλήρωσε φόρο 511 ευρώ ενώ δήλωσε εισόδημα 2,238 εκατ ευρώ.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Παρόν αναφέρει ότι ο Λ Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ λάμβανε αφορολόγητες απολαβές μεταξύ 250 και 311 χιλ ευρώ ετησίως.

Προφανώς και ο πρωθυπουργός δεν έκανε κάτι παράνομο.

Καλυπτόταν από το καθεστώς που ισχύσει στην ΕΚΤ να λαμβάνουν αφορολόγητες απολαβές τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας.

Προφανώς η εξέλιξη αυτή είναι ηθικά απαράδεκτη.

Η ΕΚΤ δεν συμμετείχε στο ελληνικό haircut ενώ ταυτόχρονα η ΕΚΤ μεριμνά τα μέλη της να πληρώνονται αφορολόγητα.

Δυστυχώς οι θεσμικοί έχουν πλήρως διαβρωθεί.

Ο Πρωθυπουργός Λ Παπαδήμος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι όμως προκύπτει ένα θέμα ηθικής τάξης.

Από την μια για 2,238 εκατ ευρώ πλήρωσε 511 ευρώ άλλος θα πλήρωνε πάνω από 700 χιλ ευρώ ενώ από την άλλη δεν μπορεί να ζητάει θυσίες από τον ελληνικό λαό χωρίς να έχει κάνει καμία ο ίδιος.

Δυστυχώς η χώρα έχει καταρρεύσει προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.
bankingnews
 
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Picture

Γράφει ο
ΒΑΣ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΤ. ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ο ελληνικός λαός οδηγείται στις εκλογές από μια κυβέρνηση, προελθούσα  από το κόμμα, ο αρχηγός του οποίου μας έφερε στην κρίση την οποία βιώνουμε, αλλά και εκείνο της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που αναγκάσθηκε να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, υπό την απειλή  περικοπής των δόσεων δανείου του πρώτου τούτων. 

Η προδοσία του ελληνικού λαού άρχισε από τότε που ο Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ εγνώριζε και διεκήρυττε πως θα ήταν καταστρεπτική η υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ., διαπραγματευόταν υπογείως με τον Στρος Καν, πριν αναλάβει ως πρωθυπουργός και είχε συμφωνήσει την υπαγωγή της Ελλάδος στο Ταμείο τούτο!

Οι Έλληνες επί χρόνια ζητούν να μάθουν το ύψος των χρεών της χώρας, πότε και γιατί αυτά δημιουργήθηκαν και πόσα χρήματα καταβλήθηκαν για καθένα τούτων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να δώσει καμμιά απάντηση στα άνω ερωτήματα του λαού, ψήφισε αμέσως την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και την περικοπή μισθών και συντάξεων.

Ο ελληνικός λαός σήμερα πιστεύει ευλόγως, ότι εφαρμόζεται σχέδιο εξαθλιώσεώς του και αρπαγής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από τους δανειστές, σε τιμές ευκαιρίας. Χρειάζεται πολύ θράσος για να ψηφίζουν οι βουλευτές τους άνω νόμους, όταν δεν εξηγούν πώς προήλθαν οι οφειλές, για τις οποίες ο λαός ουδεμία είχε ευθύνη, ούτε ποτέ ρωτήθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ διεκήρυττε από το 1981 ότι θα αναδιανείμει τον πλούτο και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις.

Το μόνο που επέτυχε, είναι η χρεοκοπία των βιομηχανικών επιχειρήσεων, που στήριζαν την Ελλάδα, όπως τα Μεταλλεία Σκαλιστήρη, η Πειραϊκή Πατραϊκή, διάφορα άλλα Κλωστήρια Τρικάλων και Ναούσης, η εταιρεία Αφων Κεφάλα με τη SOFTEX, καθώς και πολλά βιοτεχνικά εργαστήρια.

Για τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων αναγκάσθηκε να δανεισθεί – χωρίς όμως και πάλι την έγκριση του λαού – δημοσίως από πιστωτικούς οργανισμούς, που απαιτούν σήμερα τα χρήματά τους.

  Αλλά ενώ η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να επικαλεσθεί τη ρήτρα της αναπτύξεως, δηλαδή την πληρωμή των χρεών εκ του προϊόντος της μελλούσης αναπτύξεως, δέχθηκε σχεδόν την εκποίηση όλης της Ελλάδος προς ικανοποίηση των δανειστών της.

Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν τα αυτά ή και περισσότερα χρέη, προς τους ιδίους δανειστές. Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη για να εφαρμοστεί σχέδιο εξαγοράς της περιουσίας της, η Ελλάς υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Είμαστε μία χώρα εκτεταμένη, η οποία ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση η Γερμανία και η Αυστρία (450.000 τετρ. χιλιόμετρα). Εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου, περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Και από το τριεθνές στον Έβρο, ως τα ανοικτά της Λιβύης. Για να διανύσει τις άνω αποστάσεις ένα αεροπλάνο και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα μέχρι τη Λάρνακα, απαιτούνται 2 ώρες.  Περαιτέρω η Ελλάς είναι προικισμένη με αγαθά, που δεν έχουν άλλες κατάχρεες χώρες. Δέχεται 16 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Συνεπώς διαθέτει μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

Έχει τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία, που κατασκευάζουν κάθε είδους πλοίο. Διαθέτει βιομηχανίες αμαξωμάτων, που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, μπετονιέρες, βυτία κ.ά.

Έχει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία και είναι έτσι πρώτη στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία.

Έχει επίσης 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά. Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες είναι πέμπτοι στον κόσμο. 

Επιπλέον, είναι δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή πρόβιου γάλακτος, τρίτη στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και το σπουδαιότερο, είναι πρώτη στον κόσμο σε νικέλιο, σε λευκόλιθο, σε υδρομαγνησίτη, σε περλίτη και πρώτη στην Ε.Ε. σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), δεύτερη δε στον κόσμο σε μπετονίτη, σε χρωμίτη, σε ψευδάργυρο και σε αλουμίνιο.

Νοτίως της Κρήτης υπάρχουν 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη αξίζει 38 δις ευρώ.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ευρίσκονται τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Η αξία του πετρελαίου και του αερίου, που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο, αποτιμάται σε 10 τρις δολάρια, όπως αναφέρει το Γεωπολιτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ στο ΥΣΓΣ.  Αυτή τη χώρα, με το καλύτερο και πλέον ηλιόλουστο οικόπεδο του κόσμου, επιχειρούν να ξεπουλήσουν για 340 δις ευρώ ξενόφερτοι πολιτικοί, που ανέλαβαν την εξουσία εξαπατήσαντες το λαό.

Πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός, όσο κι αν τον εξαθλιώσουν, όσο κι αν φροντίσουν για το θάνατο των ηλικιωμένων ελλείψει φαρμάκων, θα ανεχθεί αυτή την προδοσία;

Αν αυτά δεν είναι αλήθεια, ας μας βεβαιώσει η κυβέρνηση ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Διαφορετικά, επειδή ο λαός δεν ευθύνεται για τα χρέη της χώρας μας, ούτε ρωτήθηκε ποτέ γι΄ αυτά, ούτε τα ενέκρινε, ας ευρεθεί τρόπος να λογοδοτήσουν εκείνοι, που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και κυρίως ο Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός του επί των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που ζητούν και επιβράβευση των πράξεών τους δια ψηφίσεώς τους στις προσεχείς εκλογές.

Και οι δύο διέπραξαν το έγκλημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Διότι παρέλειψαν σκοπίμως να δανεισθούν εκ της αγοράς τα αναγκαία για την χώρα χρήματα, αμέσως μετά τις εκλογές, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, αλλά και αργότερα, όταν τους προσεφέρθησαν 20 δις, αντί των 4 που ζήτησαν.

Αντιθέτως, διεκήρυτταν στο εξωτερικό, ότι η οικονομία της Ελλάδος είναι στην εντατική (Γ. Παπανδρέου) και έχει την πορεία του Τιτανικού (Γ. Παπακωνσταντίνου), για να προκληθεί η αύξηση των επιτοκίων και να διευκολυνθεί η προσφυγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, που είχαν συμφωνηθεί με το Στρος Καν προ των εκλογών, όπως ο τελευταίος ομολόγησε.

Ενόψει τούτων οι πολίτες που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ κι αν ακόμη έχουν ωφεληθεί πολλαπλώς από αυτό, θα ενεργήσουν εναντίον του συμφέροντος του λαού και της πατρίδας.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ζητεί να ευρεθεί τρόπος να οδηγηθούν στο δικαστήριο οι ανωτέρω και να δώσουν λόγο για τα δεινά που εσώρευσαν στον τόπο.

Αυτά ασφαλώς δεν θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν δια των εκλογών, όπως είναι φανερό με όσα λέγονται και γράφονται στον Τύπο. 
 
Picture
Ας προσέξουμε το μήνυμα για.... “Αυτονομία”, που στέλνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου εξέδωσε η γνωστή και μη εξαιρετέα «’Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», με αφορμή τις επικείμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, δεν διστάζει να μιλά ακόμα και για «αυτονομία της τουρκικής μειονότητας», ζητώντας από τους «Τούρκους» του, εμμέσως πλην σαφώς, να στηρίξει υποψήφιους, μειονοτικούς βουλευτές, που «έχουν την ίδια οπτική»!

Επίσης, η αναφορά σε αυτονομία, την οποία επιθυμούν να «επαναποκτήσουν», μόνο σε σκέψεις μπορεί να μας βάλει…

Κατά τα άλλα, προφανώς δεν συμμεριζόμαστε τις ακρότητες από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται, δεν μπορούμε όμως να μη θεωρήσουμε και τη στάση ορισμένων ως ιδιαιτέρως προκλητική, επιδεχόμενη πολλαπλών αναγνώσεων…

Απολαύστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν:

Picture

Αγαπητοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τις μέρες αυτές που βρισκόμαστε στις παραμονές των γενικών πρόωρων εκλογών, τα πολιτικά κόμματα επιτάχυναν τις προετοιμασίες τους και άρχισαν να ανακοινώνουν τους υποψηφίους τους.

Άρχισαν να ανακοινώνονται από τα κόμματα που είναι μέλη, και τα ονόματα αυτών που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην πολιτική σκηνή.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους όλων των διαφορετικών πολιτικών κομμάτων.

Αν και βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, συμμεριζόμαστε και εμείς, ως εθελοντές αντιπρόσωποι των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων στην Ευρώπη, την αγωνία των πρόωρων εκλογών.

»Επειδή θέλουμε και εμείς να έχουμε λόγο στις εκλογές αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας, θα έρθουμε στην πατρίδα μας για να ασκήσουμε το εκλογικό δικαίωμά μας.

Θα ψηφίσουμε για να εκπροσωπηθεί η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στη Βουλή των Ελλήνων.

Θα καθορίσουμε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον μας, επιλέγοντας τους βουλευτές μας που θα μοχθήσουν για να επαναποκτήσει το καθεστώς αυτονομίας της η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά θέματα, όπως είχε θεσπιστεί, αλλά δικαίωμα, που σήμερα στην πράξη έχει καταργηθεί.

Και εμείς, ως Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε διεθνή επίπεδο για την επιστροφή του καθεστώς αυτονομίας στα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

»Την 28η Φεβρουαρίου, εκφράσαμε τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην Επιτροπή Ζητημάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ομόσπονδης Βουλής της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Ενώ την 29η Μαρτίου, βρισκόμασταν στις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, μεταφέραμε στον ευρωβουλευτή Iuliu Winkler τα προβλήματα της μειονότητας μας και εξηγήσαμε το τι ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση για την επίλυσή των.

Ενώ από τη μια συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο, από την άλλη και με την επιρροή της κακής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, έχουμε γίνει στόχος της ακροδεξιάς.

»Η ρατσιστική και ανεπιεικής στάση κατά της μειονότητας μας, δυστυχώς κάποιες φορές εξωτερικεύεται με τη μορφή επιθέσεων μίσους.

Όπως γνωρίζουμε, στην είσοδο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης γράφτηκε ‘Έξω οι Τούρκοι’.

Ενώ στην δεύτερη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, άγνωστοι έγραψαν στο εξωτερικό τοίχωμα του Μπεκτασίδικου μαυσωλείου που βρίσκεται στη συνοικία ‘Ασαγή μαχαλλέ’. ‘Ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ο νεκρός Τούρκος’.

Η ανεπιείκεια και ο ρατσισμός που έχει αυξηθεί κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια.

Η συμπεριφορά, ιδίως προς τους παράνομους μετανάστες, συμπυκνώνει την ρατσιστική και ανεπιεικής στάση που επικρατεί στην Ελλάδα.

»Τέλος, να αναφέρουμε και το γεγονός του Έλληνα υπηκόου που μετά τον διαπληκτισμό του με μετανάστες στο κέντρο του Βαρδάρη, πήγε στο σπίτι του, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και επιστρέφοντας πυροβόλησε τρεις μετανάστες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν, ο δράστης εξέφρασε ότι επηρεάστηκε από τις πρόσφατες ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον τύπου σχετικά με τους παράνομους μετανάστες.

Από την άλλη, ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ενώ υπό την κατάσταση αυτή των ανησυχητικών γεγονότων, έπρεπε να συμβάλλει στην μείωση της τεταμένης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Νόμου που προβλέπει την δημιουργία τζαμιού για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας.

»Τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι αρκετά στενάχωρα και δημιουργούν ανησυχίες για το μέλλον…

Όπως τονίζω κάθε φορά και στις επαφές μου με τους πολιτικούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στις συναντήσεις μου με τους εκπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανώσεων, στη χώρα μας, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, ίσης σημασίας, που χρήζουν επίλυση.

Το βασικότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η ματιά με την οποία βλέπει αυτά… Η χώρα μας, πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει ως πλούτο αυτούς που ανήκουν σε διαφορετική θρησκεία και γλωσσική ομάδα και όχι ως εχθρό.

Ελπίζω, υπό το πρίσμα των γεγονότων αυτών, οι πρόωρες γενικές εκλογές να αποτελέσουν μια ευκαιρία για τη χώρα μας και κατόπιν των εκλογών, να καταφέρουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα, βασιζόμενο σε μια καινούρια αντίληψη.

Με τιμή

Χαλήτ Χαμπίπογλου

Πρόεδρος Ε.Ο.Τ.Δ.Θ»

Εφημ.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010