Picture
Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας, όπως γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης στο elkosmos.gr.

Ο Ντερβίς επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης – σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας.

Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους.

Με τις υποδείξεις του Ντερβίς η τουρκική κυβέρνηση ακολούθησε μια λογική οικονομική πολιτική, μειώνοντας στο 10% την φορολογία των επιχειρήσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και προσελκύοντας νέους επενδυτές.

Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν στο σφυρί δημόσια περιουσία. Με τέτοιους τιμονιέρηδες η Τουρκία διαολόστειλε άρον-άρον το ΔΝΤ από τη χώρα και σήμερα όλοι οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας τους, η οποία αναγνωρίζεται σήμερα ως η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Έχοντας πλούσια εμπειρία σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην τσάρος της τουρκικής Οικονομίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αμέσως μόλις ο Στρος Καν εκδήλωσε το δικό του ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία της Γαλλίας, απέναντι από τον Μαρί Λε Πεν.

Θεωρητικά, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός. Προφανώς, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς προωθεί και η Γερμανία.

Η σύνθεση της Τρόικας όμως μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει κατά τα δύο τρίτα. Έρχεται δηλαδή νέος επικεφαλής στο ΔΝΤ, αλλά αποχωρεί και ο φιλικός προς την Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι φαίνεται να πήρε το «οκ» και από τη Γαλλία και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή…

Η Ελλάδα από τα χαστούκια του Ντερβίς – αν αναλάβει το ΔΝΤ – θα πέφτει στις κλωτσιές του Ντράγκι, πρώην γενικού διευθυντή της… Goldman Sachs την περίοδο 2002-2006.

Και μόνο η συζήτηση γύρω από το ενδιαφέρον του Κεμάλ Ντερβίς να αναλάβει την διεύθυνση του ΔΝΤ, βάζει σε κίνδυνο πολύ επώδυνων πιέσεων και διαπραγματεύσεων το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων.

Άραγε τολμά κανείς να φαντασθεί την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τον Ντερβίς την διαχείριση του ελληνικού χρέους;
ΧΡΟΝΟΣ
Tell a Friend
 
Picture
Η ευκαιρία να δείξουν το ανθελληνικό τους μένος δόθηκε κατά την κήρυξη του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου.

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, εντάσσονται στον Ιταλικό Στρατό οργανώνοντας δύο (2) Τάγματα δικά τους και με 15 περίπου Αλβανικά Τάγματα, αποτελούμενα απο 15.000 άνδρες, εισβάλουν στη Σαγιάδα και στους Φιλιάτες, ως μισθοφόροι σύμμαχοι των Ιταλών.

Παράλληλα, άλλοι που υπηρετούσαν - ως Έλληνες πολίτες – στον ελληνικό στρατό έπαιξαν το ρόλο της «πέμπτης φάλαγγας». Μετά την κατάρρευση του μετώπου, οι Ιταλοί παρέδωσαν τη Θεσπρωτία στο έλεος των Τσιάμηδων. Συγκεκριμμένα, σε στενή συνεργασία με επιφανείς Τσιάμηδες σχεδίασαν στην Παραμυθιά, όπου κατέλυσαν και διέλυσαν τις Ελληνικές Αρχές, τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής (3 Μαΐου 1941).

Έτσι σε μικτά χωριά έδωσαν τη διοίκηση σε Μουσουλμάνους αποκλειστικά. Ίδρυσαν την Αλβανική Φασιστική Νεολαία «Μιλίτσια» και με διάταγμα της Ιταλικής κυβερνήσεως διορίστηκαν οι αδελφοί Νουρή Ντίνο και Ναζάρ Ντίνο από την Παραμυθιά, ο μεν πρώτος Ύπατος Αρμοστής Θεσπρωτίας (!) , ο δε δεύτερος Συνταγματάρχης της «Μιλίτσια». Αργότερα , τον Ιούλιο του 1942, και πάντα υπό την σκέπη των Ιταλών, οι Τσάμηδες συγκροτούν την διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση K.S.I.L.I.A. («Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως») με 14 Τάγματα έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Με την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα εντάσσονται στα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής , φέροντας και αναγνωριστικό περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό ή και κανονική γερμανική στολή.

Εκείνη την περίοδο, σε συνεργασία με τους Γερμανούς, ενσπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στην περιοχή, διαπράττοντας δολοφονίες, αρπαγές περιουσιών, προδοσίες, βιασμούς, λεηλασίες, επιδρομές και πυρπολήσεις σπιτιών και ολόκληρων χωριών. Από τον μακρύ κατάλογο της εγκληματικής δράσεώς τους σταχυολογούμε ενδεικτικά τα ακόλουθα :

α) Στις 19 Φεβρουαρίου 1942 δολοφονείται ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Γεώργιος Βασιλάκος.

β) Στις 24 Οκτωβρίου εκτελείται στην Καλτερίζα ο ιερέας Ανδρέας Βασιλείου (Παπανδρέας).

γ) Στις 27 Ιουλίου 1943, μετά την αποτυχία της επιθέσεως κατά του χωριού Αγία Κυριακή (Πόποβο), 800 Τσάμηδες της «K.S.I.L.I.A» («Ξίλια») , υπό την αρχηγία των αδελφών Ντίνο, σε συνεργασία με δυνάμεις Κατοχής, έκαναν επιδρομή στα χωριά του Φαναρίου. Λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν 519 κατοικίες, σκοτώθηκαν 800 κάτοικοι (από αυτούς οι 231 ήσαν γυναίκες που προηγουμένως βιάσθηκαν) και συνελήφθηκαν 500 άτομα που στάλθηκαν όμηροι στα Ιωάννινα. Ολοσχερής ήταν η απώλεια του κτηνοτροφικού πλούτου. Περίπου 243 χωριά ερημώθηκαν.

Αποκορύφωμα των παραπάνω πράξεών τους ήταν η ομαδική εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943, αφού διατάχθηκαν να σκάψουν μόνοι τους τον τάφο τους. Ξεχωρίζουμε τον ιερέα Ευάγγελο Τσιαμάτο , τον ιατρό Ελευθ. Βαλασκάκη, τον Σχολάρχη Απόστ. Χρυσοχόου, τον Δήμαρχο Αθαν. Ρίγγα, τον Γυμνασιάρχη Κων/νο Σιωμόπουλο, τον Διευθυντή Τραπέζης Εμμ. Γκουτσαλέρη, Δασκάλους, Εμπόρους, Επιχειρηματίες κ.α.
Picture
ΝΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ


του «Συστήματος Αλβανικής Πολιτικής Διοικήσεως («K.S.I.L.I.A.»)

κατά την κατοχή στη Θεσπρωτία.

Δολοφονηθέντες υπό των Τσάμηδων, μόνων ή εν συνεργασία με τα στρατεύματα Κατοχής
632

Εξαφανισθέντες και αρπαχθέντες ως όμηροι
428

Βιασμοί γυναικών και κορασίδων
209

Απαγωγαί
31

Πυρποληθείσαι οικίαι
2.332

Λεηλατηθέντα ολοσχερώς χωρία
53

Διαρπαγέντα Αιγοπρόβατα
37.556

Βοοειδή
9.285

Ιπποειδή
4.148

Πουλερικά(ολίγων μόνο χωρίων)
30.000

Κυψέλαι
742

Και συνεχίζουν οι Εκθέσεις ως εξής: «Τα ανωτέρω (είναι) κατώτερα της πραγματικότητος… (και έγιναν) Πανστρατιά Τσάμηδων» και «Όλος ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Θεσπρωτίας, από 17-70 ετών, είχεν εξοπλισθή από τους Ιταλούς, οι οποίοι στους περισσοτέρους έδωσαν στρατιωτικές στολές (…) ενώ περί τους 2.400 Τσάμηδες είχαν ενταχθή εθελοντές στον Αλβανικό Φασιστικό Στρατό».

Αναλογιζόμενοι ότι θα έδιναν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τις ενέργειές τους εγκαταλείπουν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 1944, μετά τήν 2η μάχη της Μενίνας (Νεράϊδας) Παραμυθίας στις 20 καί 21/9/1944, ακολουθώντας οικειοθελώς τους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Αναφέρει σχετικά η Έκθεση του Ελληνικού Συνδέσμου στην Βαλκανική Επιτροπή του Ο.Η.Ε., όπως δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Τύπο της 14.7.1949 : « Είναι γνωστόν ότι 16 - 17.000 Τσάμηδες είχον εθελουσίως εγκαταλείψει την Ελλάδα κατά το τέλος του πολέμου και είχον καταφύγει εις την Αλβανίαν εκ φόβου μη κληθούν και δώσουν λόγον προ της Ελληνικής Δικαιοσύνης δια τα εγκλήματα, τα οποία είχον διαπράξει κατά την κατοχήν, εν στενή συνεργασία μετά των Ιταλικών , Αλβανικών και Γερμανικών στρατευμάτων ...».

Υπάρχουν άλλως τε, και αδιάψευστες ομολογίες ακόμη και Μουσουλμάνων Τσάμηδων κατατεθειμένες αρμοδίως, οι οποίες καταμαρτυρούν του λόγου του αληθές, όπως η παρακάτω, του Τσάμη Νουχτί Λατίφ, από τα Τρίκορφα Φιλιατών :

« Εμείς οι Μωαμεθανοί δεν είχαμε κανένα παράπονο κατά της Ελληνικής Διοικήσεως, ώστε να μην μπορώ να καταλάβω, γιατί με την Αξονική Κατοχή όλοι οι Μωαμεθανοί, όχι μόνον έγιναν όργανα των Ιταλών και Γερμανών, αλλά, ακόμη περισσότερο, με φόνους και άλλες εγκληματικές πράξεις, εξεδήλωσαν την πρόθεσή των να εξαλείψουν το Ελληνικό στοιχείο από την περιφέρεια της Θεσπρωτίας».

Αλλά και από τη νέα πατρίδα που επέλεξαν οι Τσάμηδες αυτοί, συνέχισαν τις ανθελληνικές ενέργειες ενισχύοντας και τον συμμοριτοπόλεμο με 5.700 άνδρες, ηλικίας 17-40 ετών, καθώς και με συχνές ενοχλήσεις εις βάρος των Βορειοηπειρωτών.
Picture
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων των Ιωαννίνων, κατά πάντα νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο, εκδίδει μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες (1.700) και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των εγκληματιών Τσάμηδων. Γνωστότερη αυτών (των αποφάσεων) είναι η υπʼ αριθμ. 344/23-5-1945 απόφαση του, διεκτραγωδώντας έτσι τα αποδεδειγμένα αποτρόπαιά τους.

Επακολούθησε η στέρηση της Ελληνικής Ιθαγένειάς τους με την υπʼ αριθμ. Α.Π. 50862/47 απόφαση του Υπουργείου Στρατιωτικών, καθώς και η Δήμευση των Περιουσιών τους, (Β.Δ. 2185/1952 και Ν. 2781/54) που διατέθηκαν στα θύματα της θηριωδίας τους και σε ακτήμονες σύμφωνα με τις διεθνείς ανάλογες διατάξεις.

Όσοι απέμειναν στις εστίες τους (232 άτομα μέχρι το 1949) ζούσαν ανενόχλητοι και απελάμβαναν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα Πολίτη.

Ό,τι αφορά την πληθυσμιακή κατάσταση, οι μωαμεθανοί της «Τσαμουριάς» με την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων (1912-1913) υπολογίζονταν σε 8.450 άτομα. Με την εθνική απογραφή στην Ελλάδα της 17ης Μαρτίου 1991 οι «Τσάμηδες» που ζουν σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται σε τρεις κοινότητες του νομού Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα αριθμούν 56 άτομα.

Αξιώσεις αποζημιώσεως της Ελλάδος κατά της Αλβανίας
Άρθρο Επιτίμου Δικηγόρου Αθανασίου Λέκκα (…)
Εφημερίδα «Βορειοηπειρωτικόν Βήμα» 1992

Κυρίως οι Αλβανοί επιδιώκουν την εξασφάλισιν αποζημιώσεως δια την περιουσίαν των Τσάμηδων. Και πάλιν όμως, ως εγκληματίαι πολέμου, ουδεμιάς αποζημιώσεως δικαιούνται. Αντιθέτως, η χώρα μας έχει αξιώσεις αποζημιώσεως εκ μέρους της Αλβανίας.

Από πλευράς της πατρίδος μας αι διεκδικήσεις μας έναντι της Αλβανίας συνίστανται :

1) Εις την αποζημίωσιν των οικογενειών των εκτελεσθέντων Ελλήνων υπό των Τσάμηδων και Αλβανών, των προμνησθεισών επαρχιών της Ηπείρου.

2) Εις την αποζημίωσιν των ιδιοκτητών των πυρπολειθεισών οικιών των Ελλήνων των ανωτέρω επαρχιών.

3) Εις την αποζημίωσιν των Ελλήνων υπηκόων εν Αλβανία, που υπέστησαν ζημίας λόγω του πολέμου, απελάθησαν η εξεδιώχθησαν.

4) Εις την απόδοσιν ποσού 218.000.000 δραχμών που κατέβαλεν η πατρίς μας εις την Αλβανίαν επί κατοχής, το έτος 1942, δια ζημίας που επροκάλεσε, δήθεν, ο Ελληνικός Στρατός. Η Ελλάς ήτο αμυνομένη και όχι επιτιθεμένη και ως εκ τούτου παρανόμως απεζημιώθησαν.

5) Εις απαιτήσεις Ελλήνων, που υπεχρεώθησαν από τους Αλβανούς εις καταναγκαστικά έργα.

6) Εις αποζημίωσιν δια την καταστροφήν των εκκλησιών και την λεηλασίαν του εξοπλισμού τούτων υπό των Αλβανών, κατά την περίοδον της διακυβερνήσεως της χώρας των υπό του Εμβέρ Χότζα.

7) Εις αποζημίωσιν δια την καταστροφήν των Σχολείων της Βορείου Ηπείρου κατά την περίοδον ταύτην.

8) Εις αποζημιώσεις δια τας καταστροφάς και ζημίας που υπέστησαν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.
Picture
ΕΕΕΤΣΙ.ΧΕΡΑΚΙ-ΧΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΛΥΣΜΑ
mathainoumeellinikiistoria
Βασ.Γεωργίου : "Βόρειος Ήπειρος"
Αθαν.Κόρμαλη : "Αντίσταση στην Βορειοηπειρωτική Γη"
Αθαν.Κόρμαλη : "Χειμάρρα"
Χρυσηίς Κακοφεγγίτου : "Αλύτρωτες Πατρίδες και Μεγάλη Ιδέα"
Περιοδικό ΤΟΤΕ : Τεύχη 44 - 46
Tell a Friend
 
Picture
«Η Κορυτσά έχει παράδοση στην εργασία, στον πολιτισμό, στην οικονομία, στις μικρές μεταποιητικές βιομηχανίες, στην τέχνη, την ποιότητα της εκπαίδευσης. Και σε αυτήν την εξέλιξη η λέξη κλειδί είναι ο πατριωτισμός. »

Για την αγάπη προς την Αλβανία, την αγάπη προς την Κορυτσά, την αγάπη προς τη σημαία, αυτό είναι το σύνθημα του κόμματός μας, PDIU. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα κάθε Αλβανού, παλαιού και νέου.

»Δεν συμφωνούμε στην εθνικιστική προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία η Κορυτσά πρέπει να χάσει τους δεσμούς της με τους γείτονές της. Όχι. Θέλουμε η Κορυτσά να ανακτήσει την σημασία της στην περιοχή.

»Η Κορυτσά αποτελεί τον κόμβο που συνδέει την Ελλάδα με την πΓΔΜ, είναι το πιο σημαντικό σημείο του τριγώνου αυτού. Επιζητούμε να αναφανεί η μοναδική αλβανική προοπτική της και όχι η ελληνική, σε μια προοπτική, ανοίγματος των συνόρων.

»Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η γειτονική χώρα, η οποία κατέχει παράνομα περιουσία των Αλβανών τσάμηδων της Κορυτσάς, επεκτείνει τα πολιτιστικά σύνορά της μέχρι την Κορυτσά; Μήπως η Αλβανία δεν είναι τόσο κακή για να γίνεται αυτό;

Η Κορυτσά είναι αλβανική
»Θέλουμε η Αλβανία να προστατεύσει τα προϊόντα της Κορυτσάς, Θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας στην Κορυτσά. Θέλουμε η Κορυτσά να παραμείνει, ως έχει, αλβανική.

»Γνωρίζουμε ότι η Κορυτσά είναι μια πόλη που δημιουργεί με σθένος αστική κουλτούρα, έχει την ιστορία της, τους δρόμους της, τους διανοούμενούς της, τους εμπόρους της, την ιστορία της με τις όμορφες εκκλησιές της και τα ιστορικά τζαμιά της, συνέχεια του μεσαιωνικού πολιτισμού της Βοσκόπολης.

»Όμως, θέλουμε να τονίσουμε και σήμερα ότι η Κορυτσά είναι αλβανική.

»Ως κόμμα έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τη γελοία προσπάθεια της γειτονικής χώρας που με τους απεσταλμένους της δημιουργούν προκλήσεις στην Κορυτσά.

»Σήμερα θα πρέπει να αποδεχτούμε με σεβασμό την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κορυτσάς που έδωσε μια απάντηση που άξιζε στον απεσταλμένο της.

Για τον Έλληνα πρόξενο της Κορυτσάς
»Αυτός τώρα δεν μπορεί να διανέμει και να πωλεί τις θεωρήσεις μέσω των εμπόρων των πολιτικών κομμάτων ή των ενώσεων.

»Αυτός τώρα δεν μπορεί να χειριστεί, όπως άλλη φορά, όταν η Αλβανία ήταν φτωχή, τα ιστορικά μνημεία και τους τάφους των προγόνων μας.

»Αυτός ο άνθρωπος είναι προβοκάτορας και δεν μπορεί να παίζει με τους Βλάχους, την φωτεινότερη συνιστώσα του αλβανικού έθνους, οι οποίοι έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στην εθνική αναγέννησή μας. Οι Βλάχοι γνωρίζουν τι είναι και δεν χρειάζονται έναν τύπο με σακάκι και γραβάτα που περιφέρεται γύρω από την ένδοξη μας Κορυτσά, για να τους το πει.

»Τα πατριωτικά αισθήματα των Αλβανών της Κορυτσάς σήμερα τον 21ο αιώνα είναι ισχυρότερα από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Αλβανία ήταν χωρισμένη και όταν οι γείτονες προσπάθησαν να μας αφήσουν χωρίς την Κορυτσά μας.

Οι Αλβανοί μαθητές πρώτοι στην Ελλάδα
»Έχουμε να αντιμετωπίσουμε του νέους που ψηφίζουν φέτος πρώτη φορά. Έχουν ακούσει όλοι, μεγάλες συζητήσεις που γίνονται στην κοινωνία, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, όπου τα αλβανόφωνα παιδιά έρχονται πρώτα στα ελληνικά σχολεία και βάσει του νόμου θα πρέπει να κρατούν τη σημαία στις παρελάσεις.

»Οι Αλβανοί είναι πρώτοι παντού και όταν έχουν τις προϋποθέσεις, εφ’ όσον τους δίνεται η ευκαιρία, λαμβάνουν μέρος σε τακτικούς διαγωνισμούς. Δεν διακατέχονται, όμως, από κανένα φθόνο. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει την ταυτότητά τους.

»Καλώ τη νεολαία μας να κρατήσει τον αετό (της σημαίας μας) πάντα στην καρδιά τους.
Αν οι Αλβανοί πωλούσαν την ταυτότητά τους κατά τον 19ο αιώνα χύνοντας το αίμα τους για να τους προστατεύσουν, θα το αρνηθούν σήμερα. Η Αλβανία είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Σήμερα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα.

Οι ελληνικές συντάξεις
»Οι ελληνικές συντάξεις είναι επαιτεία και να δείτε ότι η Ελλάδα δεν θα διαρκέσει πολύ. Τότε, γιατί πρέπει να πουλήσουμε την ταυτότητά μας; Αυτός που πωλεί την ταυτότητά τους χάνει το σεβασμό των άλλων. Κανείς δεν εμπνέει σεβασμό όταν έχει πωλήσει τη σημαία του έθνους του.

Η βόρειος Ελλάδα ανήκει στην Αλβανία
»Γνωρίζατε, αγαπητοί φίλοι, ότι οι παππούδες σας έχουν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας σε γη και σε πόλεις, σε γεωργικές εκτάσεις στη βόρειο Ελλάδα;

»Πως μπορούμε να δεχθούμε να συμπεριφέρονται οι γείτονες ως αφεντικά όταν οι Αλβανοί είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες της Βόρειας Ελλάδας;

»Είδατε πόσα πολλά ιστορικά μνημεία έχει η Κορυτσά; Είδατε πόσο όμορφες είναι οι εκκλησιές μας. Αυτά είναι δημιουργήματα Αλβανών και αποδεικτικά στοιχεία της αλβανικής Κορυτσάς.

»Πρέπει να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία. Ένα έθνος που αρνείται την ιστορία του, δεν έχει μέλλον.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίτλος: «Patriotizmi modern - Nga Shpëtim Idrizi» ΙΝΑ, 30.4.2011.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗ!!!
Tell a Friend
 
Picture
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!

Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

O γενικός διευθυντής της TURKSAT Oζκάν Ντάλμπαϊ δηλώνει πως στους δυο δορυφόρους η χωριτικότητα έχει ξεπεράσει το 90%. " Η ζήτηση που έχουμε για τις συχνότητες και απο το εσωτερικό και απο το εσωτερικό είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Γι'αυτό και μέχρι το 2012 νοικιάσαμε συχνότητες απο τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT. Τις υπηρεσίες που μπρούμε να τις μεταφέρουμε τις δίνουμε στον δορυφόρο αυτό.

Για παράδειγμα τις συχνότητες των τηλεοπτικών δικτύων δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε. Νομίζω όμως πως δεν θα φτάσει και αυτό. Θεωρώ πως μέσα στο χρόνο θα παρουμε κι άλλες συχνότητες.

Ο Ντάλμπαϊ τόνισε οτι ο HELLAS SAT διέθεσε άνετα τη χωριτικότητα του καθώς "λόγω της οικονομικής τους κρίσης δεν υπάρχει ζήτηση στο εσωτερικό και δεν γεμίζουν τη χωριτικότητα τους, ήδη απο τον προηγούμενο μήνα χρησιμοποιούμε και τον ελληνικό δορυφόρο" δήλωσε.

Η Τουρκία πάντως ηδη ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους. Ο ΤURKSAT 4A θα βρίσκεται στο διάστημα το Νοέμβριο του 2013 και ο ΤURKSAT 4B το Φεβρουάριο του 2014. Μέχρι τότε ....ας είναι καλα οι Έλληνες.

Ενα απλό ερώτημα σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητούσε τη χρήση του TURKSAT θα δίνονταν έγκριση απο την Τουρκία και κυρίως απο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εδικές συχνότητες στους δορυφόρους αυτούς;
onalert
Tell a Friend
 
Picture
Toυ Δήμου Βερύκιου

Μια ολόκληρη ταξιαρχία παραμένει στην Πελοπόννησο για να... φυλάει τα στενά των Δερβενακίων, κοστίζοντας ετησίως στον πολύπαθο Ελληνα φορολογούμενο 21 εκατομμύρια ευρω!

Παρόμοια κατάσταση σε ολόκληρη την ενδοχώρα με εκατοντάδες στρατόπεδα-φαντάσματα (επιλαρχίες, τάγματα, ταξιαρχίες) που συνεχίζουν να υπολειτουργούν για να θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο, όπου οι ένοπλες δυνάμεις ήταν προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού.

Όλα αυτά τα διάσπαρτα στρατόπεδα, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία κοστίζουν «ο κούκος-αηδόνι». Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, βάσει Ειδικής Μελέτης του ΓΕΣ ετησίως τα λειτουργικά έξοδα για μία Επιλαρχία ανέρχονται σε 5,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα τάγμα κοστίζει 7,1 εκατομμύρια ευρώ και μία ταξιαρχία 21 εκατομμύρια ευρώ! Και ενώ το κόστος λειτουργίας είναι δυσθεώρητο, το Συμβούλιο Άμυνας αποφάσισε να μην το αντιμετωπίσει στη ρίζα του. Δεν προχώρησε σε κλείσιμο μονάδων στην ενδοχώρα.

Δεν έφτιαξε σχέδιο δράσης περικοπών όπως ανέμενε η τρόικα. Και για την ακρίβεια, απλώς το Α΄ Σώμα Στρατού υποβιβάστηκε σε Μεραρχία και η Κοζάνη πια αντί για αντιστράτηγο θα έχει υποστράτηγο, ενώ η Τρίπολη και τα Ιωάννινα αντί για υποστράτηγο που είχαν μέχρι τώρα, στο εξής θα έχουν ταξίαρχο.

Από τις εν λόγω μεταβολές, το ελληνικό δημόσιο εξοικονομεί συνολικά 450 ευρώ, αφού η διαφορά μεταξύ αντιστράτηγου-υποστράτηγου και ταξίαρχου είναι μόλις 150 ευρώ! Δηλαδή μία «τρύπα στο νερό»...

Ευκαιρία
Άλλη μία ευκαιρία, η 7η μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια χάθηκε... Η εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ είχε αποτέλεσμα μια στασιμότητα ακόμη και μετά τα γεγονότα της Κύπρου. Μετά την κρίση των Ιμίων, όμως, άρχισε να γίνεται συνείδηση και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ότι πρέπει:

Να καταργηθούν οι περισσότερες μονάδες στις περιοχές που δεν υπήρχε στρατιωτική απειλή.

Να δημιουργηθούν ευέλικτες και ταχυκίνητες μονάδες με ειδική επάνδρωση και εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα παρόμοιες απειλές.

Να αυξηθεί η επάνδρωση και η μαχητική ικανότητα των επιχειρησιακών μονάδων που έχουν αποστολή να αποτρέψουν πιθανή τουρκική επιθετική ενέργεια.

Tο 2001 εγκρίθηκε για πρώτη φορά η Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση (ΑΣΑ), προτείνοντας τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μέχρι το 2015. Με την ΑΣΑ έγινε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια μείωσης των στρατιωτικών μονάδων από περιοχές που δεν υπήρχε απειλή. Ωστόσο από τότε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά... αναδιοργανώσεις χωρίς να έχει μειωθεί στο παραμικρό ο στρατός ξηράς!

Τι πρέπει να γίνει
Η κάθε δομή δυνάμεων θα πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα σχέδια, για να αντιμετωπιστούν η απειλή και οι περιφερειακοί κίνδυνοι.

Για να γίνει αυτό και να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες θα πρέπει υλοποιηθεί η διακλαδικότητα, να συμμαζευτεί και εκλογικευτεί η διάσπαρτη δομή του στρατού. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να έχουν τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης, θα πρέπει να έχουν απλή δομή, χωρίς ενδιάμεσα επίπεδα και περιττές διοικήσεις, που αυξάνουν μεν τις θέσεις των στρατηγών αλλά είναι αναποτελεσματικές.

Η μείωση όλων αυτών των επιπέδων θα μπορούσε να επιφέρει όφελος 10.000 ατόμων και 2.500 οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα αυξανόταν η ευελιξία και θα μειωνόταν η γραφειοκρατία. Γι άλλη μια φορά η «νέα» δομή των ενόπλων δυνάμεων συνδέθηκε με κομματικούς μηχανισμούς, δεσποτάδες, δημάρχους και σουβλατζήδες...

Το Συμβούλιο Άμυνας κόλλησε στις εποχές του «Δράμαλη» και του «ψυχρού πολέμου», παραβλέποντας ότι τα οικονομικά δεδομένα της χώρας δεν είναι ίδια με εκείνα της δεκαετίας του '90. Προς το παρόν, ο «Καλλικράτης» ηττήθηκε στο χώρο της άμυνας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οφελος 80 δισ. ευρώ

Οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί στρατοί βρίσκονται σε διαρκή τροχιά εκσυγχρονισμού και μείωσης δυνάμεων και κόστους. Πριν από μερικούς μήνες η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων από 250.000 στις 163.000. Η γνωστή Bundeswehr θα είναι μικρότερη κατά 90.000 αλλά ικανότερη ώστε να μπορεί να διαθέτει 14.000 προσωπικό σαν αιχμή του δόρατος από 70.000 καλά εκπαιδευμένους άνδρες και γυναίκες. Η θητεία θα μειωθεί από 12 στους έξι μήνες. Θα μειωθεί μεγάλος αριθμός από τα υπάρχοντα 403 στρατόπεδα και τις εννέα διοικήσεις επιπέδου ταξιαρχίας. Το όφελος θα είναι γύρω στα 80 δισ. ευρώ στο διάστημα από 2011 μέχρι 2014 και ένα μέρος του θα δοθεί στις αμοιβές του προσωπικού που θα παραμείνει. Παρόμοια αναδιοργάνωση έγινε το 1998 στη Μ. Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ατοχεύουν σε μικρότερους και πιο ευέλικτους στρατούς με σωστή συγκρότηση, δυνάμεις με υψηλή επάνδρωση, ποιοτικά ανώτερες, που να μπορούν να αντιμετωπίσουν αριθμητικά υπέρτερο σε μέσα και προσωπικό αντίπαλο.
newstrap
www.imerisia.gr
Tell a Friend
 
Picture
Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες στο στενό του Καφηρέα, όπου ένα ταχύπλοο σκάφος με αμερικανική σημαία, αλλά με πλήρωμα ...  δύο Τούρκους εξέδωσε σήμα κνδύνου επειδή... δηλητηριάστηκαν από τα καυσαέρια του κινητήρα του σκάφους!

Στο σημείο (3 ναυτικά μίλια βόρεια του Καφηρέα) έφτασε ελικόπτερο Super Puma και παρέλαβε τους δύο Τούρκους. Στις 16.10 μτο ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και οι δύο τούρκοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα ερωτήματα είναι αρκετά. Τι γύρευαν στον Καφηρέα, σημείο εισόδου και εξόδου του στόλου στο Βόρειο Αιγαίο οι δύο Τούρκοι με το ταχύπλοο και μάλιστα με αμερικανική σημαία. Τι είδους δηλητηρίαση υπέστησαν και χρειάστηκε να ζητήσουν διάσωση;
( defencenet.gr)
Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια διευκρίνηση για το συγκεκριμένο γεγονός.
Εάν κάνω λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε.
Tell a Friend
 
Συνοπτική, εικονογραφημένη
Βερέµειος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους
Αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη υπό του Αλαφούζειου Ιδρύματος για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση στην Ψωροκώσταινα
Picture
18ος αιώνας: Η άλλοτε προοδευτική και ανεκτική Οθωµα­νική Αυτοκρατορία έχει µετατραπεί σε ένα διεφθαρµένο δηµοσιοϋπαλληλικό κράτος.
Picture
1800: Βαλκάνιοι διαφωτιστές στην δυτική Ευρώπη κατασκευάζουν µία φαντασιακή κοινότητα µε το brand name «ελληνικό έθνος».
Picture
1800-1820: Οι πεφωτισµένοι διαφωτιστές φωτίζουν τοπικούς πολέµαρχους των βάρβαρων φυλών της νοτίου Βαλκανικής και τους µετατρέπουν σε Έλληνες.
Picture
1821: Όχλος κουκουλοφόρων, ΣΤΑΖιέρ και ανέργων του ΟΑΕΔ ισοπεδώνει και λεηλατεί την Τριπολιτσά. Διακρίνεται ο συνδικαλιστής Θ. Κολοκοτρώνης.
Picture
1822: Οι Φιλέλληνες βοηθούν τους επαναστάτες µε οµόλογα και χαµηλότοκα δάνεια, ενώ ο Λόρδος Μπάυρον διοργανώνει τηλεµαραθώνιους υπέρ των Ελλήνων.
Picture
1823-1825: Εµφύλιος πόλεµος ανάµεσα στην εκσυγχρονιστική πτέρυγα της πολιτικής ηγεσίας και την κλεφταρµατωλική δηµοσιοϋπαλληλική φαυλοκρατία.
Picture
1826: Οι πολιορκηµένοι νεοφιλελεύθεροι του Μεσσολογγίου προσπαθούν να σπάσουν τα µπλόκα των αγροτών που εµπόδιζαν τον ανεφοδιασµό της πόλης, ζητώντας οθωµανικές επιδοτήσεις για τα προϊόντα τους.
Picture
1827: Οι Προστάτιδες Δυνάµεις, πεισµένες για τον αγνό, γνήσιο και ανόθευτο νεοφιλελευθερισµό των επαναστατών, καταβυθίζουν τον στόλο του οθωµανικού δηµοσίου στο Ναυαρίνο και κηρύττουν την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Picture
1828: Ο οικονοµολόγος Ι. Καποδίστριας διορίζεται κυβερνήτης από την Τρόικα (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσσία). Οι Έλληνες, εξαγριωµένοι από το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων και άλλες µεταρρυθµίσεις του, τον δολοφονούν.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ
Picture
παραγωγή:
Picture
Tell a Friend
 
Picture
Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται "Έλληνας".

Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα!

Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος.

Αργότερα μετατάχθηκε στο State Department, με την ιδιότητα του χειριστή των κέντρων επικοινωνιών στις πρεσβείες Βελιγραδίου (1983-85) και Κωνσταντινούπολης (1985-89), απ’ όπου συνέχισε να διοχετεύει απόρρητες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αφού από τα χέρια του περνούσαν όλα τα σημαντικά έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Tο Δεκέμβριο του 1990 μετατέθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας και Προγραμμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Συνέχισε να παραδίδει απόρρητα σήματα και πληροφορίες στην ΕΥΠ.

Ο επιπόλαιος χειρισμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ και η κοινοποίηση των πληροφοριών που έδινε μέχρι και σε ... Αμερικανούς, οδήγησαν στην αποκάλυψη της δράσης του, το Φεβρουάριο του 1993.

Τον Απρίλιο του 1993 κλήθηκε να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, συνελήφθη αμέσως. Καταδικάστηκε με την κατηγορία της “συνωμοσίας με σκοπό την κατασκοπεία προς όφελος συμμάχου χώρας” σε 14ετή κάθειρξη και σε καθεστώς επιτήρησης πέντε ετών.

Είναι γεγονός ότι στις ΗΠΑ αναγνωρίστηκε το πατριωτικό του κίνητρο και το γεγονός ότι δεν ζημίωσε επ'ουδενί τα συμφέροντα του αμερικανικού κράτους.

Τιμή και δόξα σε έναν πραγματικό Έλληνα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tell a Friend
 
Picture
Απίστευτο και όμως αληθινό...

Ένας φούρναρης απο την περιοχή του Ρίο έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε πως το ταψί με τις πατάτες που του έφεραν αλλοδαποί προκειμένου να ψήσει περιείχε …κρέας σκύλου!

Τρείς Αφγανοί είχαν αφήσει το πρωί στον φούρνο ένα ταψί, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν να το παραλάβουν.

Όταν όμως επέστρεψαν, δέχτηκαν τη μήνη του αρτοποιού, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τους ρωτούσε τί είδους κρέας του έδωσαν.

Εκείνοι εξήγησαν στον άντρα με τη μέθοδο της νοηματικής ότι το κρέας δεν ήταν αρνί, αλλά σκύλος!

Τότε ήταν που ο φούρναρης πέταξε το ταψί και άρχισε να λογομαχεί με τους μετανάστες, οι οποίοι έφυγαν άρον άρον!
ellinikanea
Tell a Friend
 
Picture
ΟΥΟΥΟΥΟΥΠΣ!!! ΛΑΙΔΗ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Picture
Tell a Friend
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010