Picture
Picture



Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΣΕ ΕΝΑ ανέκδοτο ποίημά του, ο μεγάλος ποιητής μας, Κώστας Μόντης, έγραψε για την ελληνική σημαία:

«Είν’ όμορφη, ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε;».

Η ελληνική σημαία είναι όμορφη για όσους Έλληνες την τιμούν και τη σέβονται και γι’ αυτήν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και τη ζωή τους.

Αυτό δεν χρειάστηκε να το πει κανείς στους……
Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Μάτση, Πετράκη Γιάλλουρο, Λένα, Πατάτσο, Καραολή…

Η ελληνική σημαία είναι πανέμορφη για όσους κατανοούν τους συμβολισμούς της ως η ένσαρκη αποτύπωση της ιστορίας μας, ως η αδιαμφισβήτητη ταύτισή μας με τους αγώνες του ελληνικού Έθνους, ως η εθνική μας ιδιοπροσωπία, ως η αλατόμητη πιστοποίηση της αξιοπρέπειας, της λεβεντιάς, του αίματος, των θυσιών και των ολοκαυτωμάτων στρατιών Ελλήνων.

Η ελληνική σημαία είναι όμορφη, πώς να το κάνουμε, για όσους ριγούν από υπερηφάνεια υπό τις πτυχώσεις της, επειδή συμβολίζει τι είμαστε, ποιοι είμαστε και γιατί οφείλουμε να αγαπάμε όσα εκφράζει και επιβεβαιώνει: την ελληνικότητά μας.

Γράφουμε αυτά με αφορμή μια νέα προσπάθεια κάποιων να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες αντί του Ιούδα, σε λαμπρατζιά έξω από το οίκημα της ΠΕΟ, στη Λευκωσία.

Οι άγνωστοι αποκλήθηκαν ανεγκέφαλοι. Λάθος! Αυτοί είναι τα κωμικά εκτελεστικά όργανα άλλων, που για δεκαετίες τώρα τους φυτεύουν στα μυαλά ότι δεν είναι Έλληνες αλλ’ απλώς… Κύπριοι. Και αφού έτσι τους έκαναν να πιστεύουν, και να μισούν καθετί το ελληνικό, γι΄ αυτό και, ασεβούντες, θέλησαν να κάψουν τρεις, όχι μια, ελληνικές σημαίες.

Όσοι υποκίνησαν τους νεαρούς, εμφανώς δεν γνωρίζουν τι η ελληνική σημαία συμβολίζει για μας τους Έλληνες της Κύπρου. Να τους επισημάνουμε, λοιπόν, ότι χωριανοί του προέδρου Χριστόφια, Δικωμίτες, στις 30/4/1930 («Φωνή της Κύπρου», 1/5/1930), φυλακίστηκαν για δέκα ημέρες, επειδή παραβίασαν τον αποικιοκρατικό νόμο περί παρελάσεων και την 25η Μαρτίου παρέλασαν στο χωριό με επικεφαλής ελληνική σημαία.

Κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο αρχηγός Διγενής είχε εκδώσει διαταγή (29/1/1956) προς όλους τους τομεάρχες όπως στα ελληνικά σχολεία αναρτώνται ελληνικές σημαίες.

Επίσης, κάθε Κυριακή, όλοι οι Έλληνες της Κύπρου καλούνταν να αναρτούν μπροστά από τα σπίτια τους την ελληνική σημαία.

Γιατί; Διότι, πρώτον, ήταν ευθεία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των Ελλήνων. Δεύτερον, ήταν πράξη αντίστασης και αντίδρασης στο Βρετανό δυνάστη και, τρίτον, ήταν η έμπρακτη απόδειξη του προαιώνιου πόθου των Ελλήνων για Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ διεξαγόταν μια ατέλειωτη μάχη σημαιών, που κερδήθηκε από τους Έλληνες.

Όσα, όμως, δεν πέτυχαν οι Εγγλέζοι επιχειρούν να το πετύχουν κυπριακές κυβερνήσεις και ένα κόμμα. Προτάσσουν την κυπριακή και αφαιρούν την ελληνική σημαία. Πρόκειται περί γελοίας προσπάθειας επειδή οι δύο σημαίες μπορούν να συνυπάρχουν. Η κυπριακή εκφράζει την κρατική μας υπόσταση και η ελληνική την ελληνική μας ταυτότητα.

Και οι δύο είναι κάρφος και πρόκληση για τους Τούρκους ή για ημέτερους τουρκόφρονες και τουρκολιγούρηδες. Γιατί; Επειδή η κυπριακή και η ελληνική σημαίες αντιμάχονται και εκφράζουν την αντίστασή μας στον τουρκισμό. Η ελληνική σημαία μας δίνει το δικαίωμα στην εθνική ταυτότητα.

Οι Έλληνες της Κύπρου ανήκουμε στο ελληνικό έθνος. Αυτό δεν μπορούν να το διαγράψουν ή να το αμφισβητήσουν ούτε όσοι κατά καιρούς καίνε ελληνικές σημαίες ούτε οι ιδεολογικοί ινστρούχτορες και μέντορές τους.

Πώς να το κάνουμε;

Η ελληνική σημαία είναι όμορφη, πανέμορφη και είναι η σημαία του ελληνικού έθνους μας.

Να το χωνέψουν!

sigmalive
hellasnet
Tell a Friend
 
Picture
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στους Έλληνες η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να βραβεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου -πρωθυπουργό μιας χρεοκοπημένης χώρας- για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής νομοθεσίας για το κάπνισμα.

Η βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την σκληρή στάση του απέναντι στο τσιγάρο δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

Είναι ένας τρόπος, ώστε να προετοιμαστούν οι Έλληνες για να

πάρουν το παγκόσμιο βραβείο για τα τσιμπούκια.
pitsirikos
Tell a Friend
 
Picture
  Γράφει ο Gianapo
saktsak

Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.

Οι δικές μου πουτάνες είναι στο δρόμο εκ γενετής. Αγαπούν τη δουλειά τους και την κάνουν με κέφι και ευχαρίστηση. Είναι θηλυκές αλλά και αρσενικές και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής.

Είναι οι πουτάνες κράτη, οι πουτάνες ηγέτες, οι πουτάνες δικτάτορες, οι πουτάνες κερδοσκόποι, οι πουτάνες...

Αυτές οι πουτάνες δεν μας περιμένουν σαν πελάτες, έτοιμες να ανοίξουν τα πόδια τους σε όποιον καταβάλει το τίμημα. Είναι πουτάνες με ειδικές δεξιότητες και περιμένουν από εμάς να ανοίξουμε τα πόδια μας, ή στην ανάγκη μας τα ανοίγουν με το ζόρι και εισπράττουν για αμοιβή τους ότι τους καπνίσει, χρεώνοντας πανάκριβα τις υπηρεσίες τους που μας παρέχουν με το ζόρι.

Θάθελα να σας γνωρίσω μερικές από αυτές αλλά φοβάμαι. Είναι πουτάνες επικίνδυνες και πρέπει να προσέχω.
Όμως σας έχω εμπιστοσύνη και έτσι θα σας αποκαλύψω μερικές.

Και πρώτη -πρώτη και ακριβότερη η πουτάνα Αμερική που μας πηδάει από αέρος και θαλάσσης και μας χρεώνει τα έξοδα ( προφυλακτικά και βαζελίνη). Αν δεν το πιστεύετε θα σας το επιβεβαιώσουν οι Λίβυοι, οι Ιρακινοί, οι Γιουγκοσλάβοι, οι Αφγανοί και πολλοί άλλοι.

Κατόπιν έρχεται η πουτάνα Ευρώπη με τσατσά την Άγκελα Μέρκελ, που πηδάει σε συνεργασία με την πουτάνα Αμερική όποιον της καπνίσει χρεώνοντας μας ότι της αρέσει, αλλά δίνοντας το ανάλογο ποσοστό στην αρχιπουτάνα Αμερική για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Άφησα για το τέλος την πουτάνα Ισραήλ που τη βρίσκει να πηδάει Παλαιστίνιους, αλλά και άλλους λαούς της γειτονιάς της, επιδεικνύοντας με καμάρι τα μεγάλα της προσόντα.

Όμως δεν στεναχωριέμαι. Όσο οι λαοί αφήνουν τους δικτατορίσκους πουτάνες να τους αρμέγουν τη ζωή, όσο οι λαοί ψηφοφόροι ψηφίζουν υπέρ της ατομικής τους ευημερίας αδιαφορώντας για τους άλλους, όσο κυκλοφορούμε με τη βαζελίνη στην τσέπη για να αποφύγουμε το τσούξιμο, όσο σκύβουμε και ανοίγουμε τα πόδια μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε τη διείσδυση..

Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Και δεν θεωρώ αντίσταση να απαλλαγούμε απ΄την βαζελίνη που κουβαλάμε πάνω μας.

Αντίσταση δεν είναι η άρνηση του σκυψίματος και η αδιαφορία.

Αντίσταση δεν είναι η άρνηση της πληρωμής για πηδήματα που μας επιβάλλουν.

Αντίσταση είναι η απαλλαγή μας από τις πουτάνες της εξουσίας.

Αντίσταση είναι να τις βάλουμε στη θέση τους.

Αντίσταση είναι να τους επιβάλουμε να μας παρέχουν τις υπηρεσίες που τους αρμόζει.

Αντίσταση είναι να τις καβαλάμε πριν μας καβαλήσουνε.


Tell a Friend
 
Picture
Γνωστή βεβαίως η ιστορία με τους διάφορους (δήθεν πολιτιστικούς) τουρκοσυλλόγους της περιοχής μας και την προφανέστατη σχέση τους με το Προξενείο Κομοτηνής.

Συνεχείς και οι επισκέψεις των συλλόγων αυτών στον Πρόξενο της Τουρκίας, προφανώς γιαα να μην απομείνει καμμία αμφιβολία σε κανένα για το ποιος είναι το…αφεντικό όλων αυτών των φορέων τουρκισμού, αλυτρωτισμού και φυλετικού μίσους μέσα στην ελληνική Θράκη.

Κατά τις προηγούμενες μέρες λοιπόν είχαμε άλλες δύο επισκέψεις από τέτοιους συλλόγους:  στις 20 Απρολίου πήγε στο Προξενείο (α΄φωτό) το ΔΣ του «Συλλόγου Γυναικών Μικρού Δουκάτου» (ήτοι μιας ανθυποπολίχνης 10 χλμ έξω απ’ την Κομοτηνή – τρέχα γύρευε δηλαδή) και όπως μάλιστα δήλωσε η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου πρώτη δραστηριότητα του συλλόγου θα είναι – κρατηθείτε – η διοργάνωση πικνίκ προς τιμήν της κυρίας Εσίν Σαρνίτς (σ.σ. έτσι, για να μην έχετε αμφιβολίες περί του τι είδους πολιτιστικός οργασμός επίκειται, ε;).

Μια βδομάδα όμως πριν (β΄φωτό), τις πύλες του Προξενείου είχε διαβεί και τo Δ. Σ. του «Μειονοτικού Μορφωτικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαππών», με την (σ.σ. φέρουσα – υπενθυμίζω – εισέτι ελληνική υπηκοότητα) πρόεδρο Ντετσλά Τσαβούς να κάνει λόγο για «επίσκεψη στον πρόξενό μας»!

Διαβάστε αναλυτικότερα για τα δύο περιστατικά (από αντίστοιχα δημοσιεύματα της τοπικής «Μπιρλίκ», τα οποία αναμφίβολα πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας για το φαινόμενο όλων αυτών των συλλόγων, που όπως παρατηρούμε πια πως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Άλλο ένα σημείο των καιρών και αυτό. Και καθόλου τυχαίο βέβαια…      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μικρού Δουκάτου επισκέφτηκε τον πρόξενο Σάρνιτς

     Γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο που απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή ενώθηκαν για να αναπτύξουν κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Όπως το Δ.Σ. των άλλων συλλόγων μας, έτσι και αυτό κάνει μια σειρά από συναντήσεις. Σε μια από αυτές επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Μετά την επίσκεψη μιλώντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου είπε τα εξής:

     «22 γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο ιδρύσαμε έναν νέο σύλλογο. Εγώ η Βιλντάν Μεχμέτογλου ως πρόεδρος μαζί με τις 7 φίλες μου θα προσπαθήσουμε να διοικήσουμε το σύλλογο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το όνομα του συλλόγου μας είναι ¨Σύλλογος Γυναικών Μικρού Δουκάτου¨ και για πρώτη φορά ιδρύεται σύλλογος στο Μικρό Δουκάτο. Πρώτη μας δραστηριότητα θα είναι να οργανώσουμε ένα πικνίκ προς την κυρία Εσίν (Σάρνιτς) και μετά θα συνεχίσουμε με άλλες εκδηλώσεις».
Picture
Ο πρόξενος Σάρνιτς, σχολιάζοντας από την πλευρά του την επίσκεψη, είπε: «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για αυτήν την επίσκεψη. Συνεχάρηκα την πρόεδρο Βιλντάν και τα μέλη του συλλόγου. Είδα ότι πραγματικά είναι ενθουσιασμένες.

Ο ενθουσιασμός για την ίδρυση του νέου συλλόγου φαινόταν στο πρόσωπο τους. Συζητήσαμε όλοι μαζί. Τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες.

Για μια ακόμη φορά με την ίδρυση αυτού του συλλόγου σε αυτό το μικρό χωριό, αποδεικνύεται το πόσο δυνατές και ανιδιοτελείς είναι οι γυναίκες της μειονότητας, και το τι μπορούνε να πετύχουν όταν θέλουν. Πραγματικά πρόκειται για μια σημαντική κίνηση. Διότι το Μικρό Δουκάτο είναι ένα χωριό στα 9 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή με λίγους κατοίκους από τη μειονότητα.

Εντέλει το να υπάρχει μια τέτοια κίνηση σε τόσο μικρό χωριό είναι σημαντικό. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το τι μπορούνε να κάνουν την επόμενη περίοδο. Είδα πως είναι σε επαφή με την σύζυγο μου Εσίν, και πως επιθυμούνε να την καλέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να οργανώσουν εκδηλώσεις σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο και τελικά αυτός ο σύλλογος πρέπει να γεμίσει.

Είναι σημαντική η δημιουργία συλλόγων. Η οργανωμένη κοινωνία πάντα διασφαλίζει κέρδος. Υπό αυτή την έννοια τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες και να φανούνε επωφελείς¨     

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συγχαίρουμε όλους όσους ίδρυσαν και στηρίζουν το σύλλογο, και επιθυμούμε να αναφέρουμε πως θα είμαστε αρωγοί τους (σ.σ. ε, αλλοίμονο!), όποτε το ζητήσουν»

     Επίσκεψη από τον Σύλλογο Σαππών στον πρόξενο Σάρνιτς

     To Δ. Σ. του Μειονοτικού Μορφωτικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαππών επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρντις. Τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου υπό την προεδρία της Ντετσλά Τσαβούς, επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στο γραφείο του. Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα. Η πρόεδρος Νετσλάμ Τσαβούς και οι συνάδελφοι της ενημέρωσαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν κάνει και για αυτές που σχεδιάζουν να κάνουν στο μέλλον.

    Σχολιάζοντας την επίσκεψη η πρόεδρος Νετσλά Τσαβούς δήλωσε στην εφημερίδα Μπιρλίκ : «Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη αβροφροσύνης στον πρόξενο μας και τον ενημερώσαμε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουμε κάνει και για αυτές που σχεδιάζουμε να κάνουμε στο μέλλον».

    Εμείς πάλι τις…αναμένουμε κάθιδροι…

proxeneio-stop

Tell a Friend
 
Picture
ΓΡΑΦΕΙ Ο
Κ ωνσταντνίνος Χολέβας,
πολιτικός αναλυτής

Όπως και στην περίπτωση του απαράδεκτου και ορθώς αποσυρθέντος βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού έτσι και τώρα η Ακαδημία Αθηνών τιμά το όνομά της και παρεμβαίνει κατά των διαστρεβλωτών της ελληνικής ιστορίας.

Εκ μέρους και άλλων Ακαδημαϊκών ο Ομότιμος Καθηγητής Κωνσταντίνος Σβολόπουλος υπογράφει σύντομη, αλλά περιεκτική ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται σε πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα σχετικά δημοσιεύματα για το 1821.

Η ανακοίνωση των Ακαδημαϊκών υπογραμμίζει ότι οι κυριώτεροι παράγοντες, οι οποίοι συνετέλεσαν στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων ήταν η γλώσσα, οι μνήμες από το ιστορικό παρελθόν και η Ορθόδοξη Πίστη.

Η ανακοίνωση στηλιτεύει ιδιαιτέρως την απόπειρα των « μεταμοντέρνων» ιστορικών να ταυτίσουν τη γέννηση του κράτους με τη γέννηση του έθνους και τονίζει ότι « Ο Ελληνισμός επιβίωσε επί χιλιετίες. Το ελληνικό έθνος στη νεώτερη διαδρομή του μορφοποιήθηκε κατά τις αρχές του 13ου αιώνα.

Η ταύτιση της αφετηρίας του με τη δημιουργία της νεώτερης Ελλάδας ως κράτους, αντιφάσκει με την επιστημονική αλήθεια». Αυτά μεταξύ άλλων λέγουν οι Ακαδημαϊκοί και τους είμαστε ευγνώμονες διότι βάζουν τα πράγματα στη θέση τους απέναντι στην αγχώδη προσπάθεια κάποιων δήθεν ιστορικών, οι οποίοι αρνούνται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εξασφάλιση αυτής της συνέχειας.

Μεγάλη Εβδομάδα είναι αυτή που διανύουμε και η πορεία του Κυρίου από την Σταύρωση προς την Ανάσταση μάς θυμίζει την πορεία του Ελληνισμού. Είναι και αυτή Σταυροαναστάσιμη: Από θριάμβους σε ήττες, από τραγωδίες σε επιτυχίες. Σήμερα ο λαός μας περνά μία παρατεταμένη περίοδο παθών λόγω του μνημονίου.

Πίσω όμως από τα οικονομικά προβλήματα σοβεί μία βαθύτατη ηθική και πνευματική κρίση. Σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις χρεωκοπιών και εθνικών τραγωδιών κατορθώσαμε επιβιώσαμε βασισμένοι στις ρίζες μας και στις παραδοσιακές αξίες μας. Αυτές που υπενθυμίζει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Όπως και επί Τουρκοκρατίας επιβιώσαμε με την ελληνική γλώσσα, την αίσθηση ιστορικής συνέχειας του Έθνους και με την Ορθόδοξη Πίστη, έτσι και σε άλλες περιόδους οικονομικού και εθνικού προβληματισμού αυτές οι ρίζες μάς κράτησαν όρθιους. Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης ανεφώνησε το περίφημο: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Και το 1898 μετά τον εν μέρει ατυχή πόλεμο του 1897- γράφω εν μέρει διότι ναι μεν οι Τούρκοι μας νίκησαν στη Θεσσαλία, αλλά επιτύχαμε τη διπλωματική αναγνώριση της Αυτονομίας της Κρήτης- επιβλήθηκε στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, η τρόϊκα της εποχής εκείνης.

Ο ΔΟΕ ήλεγχε τα κρατικά μονοπώλια της Ελλάδος και έπαιρνε από την πηγή τα ποσά που ζητούσαν οι ξένες χώρες, οι οποίες μάς είχαν δανείσει. Παρ’ όλα αυτά η πτωχευμένη και εν μέρει ηττημένη Ελλάς ορθοπόδησε και μετά από λίγα χρόνια επέτυχε τους θριάμβους του 1912- 13. Ελευθέρωσε τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση της Θράκης.

Ποιές ηθικές δυνάμεις οδήγησαν τους προγόνους μας από την οικονομική κατάρρευση στην ανόρθωση του ηθικού και στην εθνική αναγέννηση; Πολλοί θα αναφέρουν την έλευση του Ελ. Βενιζέλου από την Κρήτη στην Ελλάδα, όμως τα πρόσωπα από μόνα τους δεν μπορούν να επιτύχουν πολλά αν δεν υπάρχει το κατάλληλο πνευματικό υπόβαθρο. Οι αξίες που διέσωσαν τον Ελληνισμό και τον γλύτωσαν από την εθνική κατάθλιψη ήταν και τότε όπως και μετά το 1453 οι ίδιες.

Οι ελληνορθόδοξες ρίζες μας και η πεποίθηση ότι είμαστε η συνέχεια του διαχρονικά ζωντανού και θαυμαστού Έθνους των Ελλήνων. Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι με υπερηφάνεια, διότι το χρωστούμε όπως θα έλεγε ο Κωστής Παλαμάς « σε όσους ήλθαν, πέρασαν, θαρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μάς δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί» !

Ο ίδιος ο μεγάλος ποιητής μας έθρεψε πνευματικά τη γενιά των Βαλκανικών Πολέμων με την ποιητική αναβάπτιση στα νάματα της Ελληνικής διαχρονίας, της συνέχειας του Ελληνισμού. Στο επικό ποίημά του «Η Φλογέρα του Βασιλιά» αναφέρεται στα κατορθώματα του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Βασιλείου Β΄ του Μακεδόνος και ταυτόχρονα εξυμνεί την Ελληνική Διάρκεια από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα μέσω του Βυζαντίου.

Την ίδια περίοδο η Πηνελόπη Δέλτα έγραφε βιβλία για παιδιά - και για μεγάλους- φέρνοντας στην επιφάνεια το Βυζάντιο, απαραίτητο κρίκο στη συνειδητοποίηση της ελληνικής συνέχειας. Είχε φυσικά προηγηθεί η εξαιρετική επιστημονική εργασία του Παπαρρηγόπουλου και του Ζαμπέλιου, οι οποίοι κονιορτοποίησαν τα επιχειρήματα του Φαλμεράγιερ και των αμφισβητιών της εθνικής μας ταυτότητας.

Στη συνέχεια του Ελληνισμού, στην ιστορική μας μνήμη, στην αξιοποίηση του γλωσσικού μας πλούτου και στην Ορθόδοξη παράδοσή μας θα βρουν και σήμερα τα ελληνόπουλα την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον. Αν τους τρέφουμε μόνο με στατιστικές για τα οικονομικά μας μεγέθη ή με τα ανελλήνιστα βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνουμε την εθνική κατάθλιψη.

Οφείλουμε στα παιδιά μας, αλλά και στους εαυτούς μας, να δώσουμε μία αχτίδα ελπίδας και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Ας ξαναβρούμε τις ρίζες μας και ας τις μετατρέψουμε σε εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διδάσκει ότι μετά τη Σταύρωση ακολουθεί πάντα η Ανάσταση.

Καλή Ανάσταση συνέλληνες!
Tell a Friend
 
Η προπαγάνδα των γειτόνων μέσα από τα σχολικά βιβλία. Απίστευτο το τι μαθαίνουν στα παιδιά. Διαβάστε τι γράφουν
Picture
Σε μία ταραγμένη για τον πλανήτη περίοδο, η αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και φανατισμού, αλλά το κυριότερο είναι ότι προωθεί μια πλαστογραφημένη ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι φυσικό, από την στιγμή που το βιβλίο είναι δομημένο στη λογική της «Μεγάλης Αλβανίας», διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 



Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Picture
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όλα αυτά τυπώθηκαν και βρίσκονται φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Με βάση το νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και την γεωγραφία γειτονικών τους περιοχών που σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Picture
Σύμφωνα με το βιβλίο δεν είναι λίγες οι «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».



Picture
Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» η οποία αποσκοπούσε στον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.

Παράλληλα ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» ο οποίος περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες «αλβανικές περιοχές», αποτελεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα:

«Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
newstoday
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Tell a Friend
 
Picture
Τουλάχιστον 20 Έλληνες υπηρετούν ως μισθοφόροι για τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι σε ένα σύνολο 400 έως 500 Ευρωπαίων μισθοφόρων που πολεμούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη, σύμφωνα με το EUobserver. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Ευρωπαίοι που έχουν στρατολογηθεί και ενισχύουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης από χώρες της Ε.Ε. είναι Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Έλληνες ενώ έχει αναφερθεί η παρουσία μεγάλου αριθμού Πολωνών χειριστών ελικοπτέρων. H πλειοψηφία ωστόσο των μισθοφόρων είναι από τη Λευκορωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία.

Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης.

Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται κυρίως από τον Μιχάλη Κουτουζή, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση.

Οι Έλληνες υπηρετούν κυρίως σε διοικητικές θέσεις ή στην λογιστική υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων. Υπάρχουν ωστόσο "τουλάχιστον πέντε" στην πρώτη γραμμή του μετώπου, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις και βρίσκονται επικεφαλής ομάδων που επιχειρούν καταδρομές στις γραμμές των επαναστατών. Η αμοιβή των μισθοφόρων αυτών κυμαίνεται από 2000 μέχρι 5.000 δολάρια την ημέρα, ανάλογα με την θέση που υπηρετούν.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντως οι απλοί στρατιώτες μισθοφόροι που επανδρώνουν τις μονάδες του Καντάφι στη πρώτη γραμμή προέρχονται από αφρικανικές φυλές και συγκεκριμένα από το Τσαντ, το Νίγηρα, το Μάλι, τη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία  και τη Σομαλία. 

Ως πύλη εισόδου των μισθοφόρων έχουν αναφερθεί τα εναπομείναντα στις κυβερνητικές δυνάμεις στρατιωτικά αεροδρόμια. Οι απώλειες και οι λιποταξίες έχουν περιορίσει την συμβατικού Στρατού του Μ.Καντάφι σε περίπου 30.000 ωστόσο οι γιοί του διοικούν ακόμη τρεις επίλεκτες ταξιαρχίες με καλά εξοπλισμένο προσωπικό που αριθμεί τους 35.000 με 50.000 συνολικά. Εκεί είναι ενταγμένοι και οι Έλληνες μισθοφόροι. 

Αναφέρεται ότι υπάρχουν "Δύο Έλληνες αξιωματικοί που ηγούνται ειδικής μονάδας Ευρωπαίων μισθοφόρων που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη των επαναστατών, αφού έχει καταφέρει πολλές φορές να ανατρέψει την αρνητική για τους κυβερνητικούς εξέλιξη της μάχης στην Μπρέγκα, αρχικά και κατόπιν στην Μισράτα. Είναι εξοπλισμένοι με ανατολικής προέλευσης εξοπλισμό".

Παραδόξως σήμερα το ρόλο της στρατολόγησης των μισθοφόρων τπου Μ.Καντάφι τον έχει αναλάβει μια ισραηλινή εταιρεία η Global CST3, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον υποστράτηγο ε.α. Ιsrael Ziv και αυτό καταδεικνύει ποτι το Ισραήλ στηρίζει με κάθε τρόπο τον Λίβυο ηγέτη καθώς είναι άμεσα αναμεμιγμένο στην αποστολή χιλιάδων αφρικανών μισθοφόρων προς ενίσχυση του δικτάτορα της Λιβύης και η απόφαση ελήφθη από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς εκτιμάται ότι η πτώση του Καντάφι ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάδειξη ριζοσπαστικής ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη.

Ήταν η μία από τις δύο ισραηλινές εταιρείες που είχαν εκπαιδεύσει τις ενόπλες δυνάμεις της Γεωργίας πριν από το πόλεμο του Αυγούστου 2008 και πλέον δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη στρατιωτική ανοικοδόμηση της αποσχισθείσας Αμπχαζίας!

Η πηγή της είδησης είναι Ισραηλινός δημοσιογράφος της εφημερίδας Yedioth Aharonoth, σύμφωνα με τον οποίο σε συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak και ο υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman αποφάσισαν να αναθέσουν στην Global CST τη στρατολόγηση, τον εξοπλισμό και τη προώθηση των Αφρικανών μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης. Οι ομάδες αυτές θα τάσσονταν υπό τις εντολές του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης, Abdullah Sanoussi.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βoρείου Αφρικής του ΥπΕξ Salom Koen και ο αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (Αman) υποστράτηγος Aviv Kokhavi, ο οποίος εξέθεσε τα «φονταμενταλιστικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά» της επανάστασης της Λιβύης, καθώς και την ανάμιξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην χώρα, και κυρίως στην Βεγγάζη.

Ακολούθησε  συνάντηση σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα του Τσαντ μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων, περιλαμβανομένων από ισραηλινής πλευράς ενός ταξίαρχου ε.α., ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών και ενός τέως πρέσβη αφενός και από πλευράς Λιβύης του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Abdullah Sanoussi και αξιωματούχων πιστών του Qaddafi αφετέρου.

Εκει ο Sanoussi ζήτησε από την ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στη παροχή στρατιωτικών συμβούλων, να ενισχύσει το καθεστώς με μισθοφορικές μονάδες και ιδίως με μονάδες που έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες σε αστικές περιοχές. Συμφωνήθηκε επίσης η μεταφορά των μονάδων στο Τσαντ και εν συνεχεία σε επιλεγμένες περιοχές της Λιβύης.  

Ως αντάλλαγμα οι εκπρόσωποι του καθεστώτος Qaddafi παρείχαν στην ισραηλινή εταιρεία και κατ’ επέκταση στο Ισραήλ, εγγυήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα της Λιβύης, μετά την καταστολή της εξέγερσης. Παράλληλα, οι Λίβυοι δεσμεύθηκαν να υπογράψουν με την Global CST συμφωνία για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του Λίβυου ηγέτη δεσμεύθηκαν επίσης να επιτρέψουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα επιχειρήσεις από τα εδάφη της Λιβύης κατά γειτονικών εχθρικών χωρών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Tell a Friend
 
Picture
Αυτό που επεδίωκαν οι Τούρκοι επί δεκαετίες, είναι όπως φαίνεται, θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα:

Να εκλέγεται δηλαδή ο μουφτής και όχι να διορίζεται από το ελληνικό κράτος.

Οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά άσχημες για την ελληνική κυριαρχίσ στην δυτική Θράκη. Αυτό θα σημαίνει ότι οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων (Ξάνθης και Κομοτηνής) θα είναι αποκλειστικά όργανα του τουρκικού Προξενείου, θα ασκούν και επίσημα πλέον την τουρκική προπαγάνδα και θα διαχειρίζονται κατά βούληση τη βακουφική περιουσία.

Ήδη, βρίσκονται κατηγορούμενοι οι δυο εκλεγμένοι ψευτομουφτήδες, διότι με παράνομο έρανο εντός ελληνικού εδάφους έδωσαν χρήματα στον Ερντογάν, για να τα στείλει ως βοήθεια στο Πακιστάν.

Η τουρκική διείσδυση όμως δεν γνωρίζει φραγμούς.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη στη Βουλγαρία, η οποία ήταν μέχρι πρότινος ανυποχώρητη σε τέτοια ζητήματα, αλλά περιέργως το Εφετείο της Σόφιας, πρόσφατα, έκρινε διαφορετικά και ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT μεταδίδει σχετικά:

«Πραγματοποιήθηκε επιτέλους η αναμενόμενη πράξη εκ μέρους της Βουλγαρίας. Διορίστηκε ο εκλεγμένος Αρχιμουφτής Mustafa Aliş Hacı με την απόφαση του Εφετείου της Σόφιας, την οποία επιβεβαίωσε στο TRT, ο Γραμματέας της Αρχιμουφτείας Hüseyin Hafızov.

Το Δημοτικό Δικαστήριο της Σόφιας είχε απορρίψει την απόφαση του συνέδριου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2011. Μετά την απόρριψη, ο εκλεγμένος Αρχιμουφτής Mustafa Aliş Hacı, κατέθεσε ένσταση στο Εφετείο. Σύμφωνα με τον Hüseyin Hafızov, με την απόφαση του Εφετείου ακυρώνεται η απόρριψη του Δημοτικού Δικαστηρίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου είχε συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, για την επίλυση του προβλήματος της Αρχιμουφτείας, όπου ομόφωνα εκλέγει Αρχιμουφτής, ο Mustafa Aliş Hacι».

Αυτά μεταδίδει περιχαρές λοιπόν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας.

Επειδή ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική απόφαση, που θα επηρεάσει άμεσα και τα ανάλογα πράγματα στην Ελλάδα, αφού δημιουργεί προηγούμενο, θέτουμε το ερώτημα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτές και τις λοιπές μεθοδεύσεις (οικονομικές κοκ) της Άγκυρας σε βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην δυτική Θράκη.
ΕΛΚΕΔΑ
Tell a Friend
 
Picture
ΑΝΤΙΝΕWS

Βαρελότο που έσκασε στα χέρια του αποδείχτηκε για τον Γιώργο Καρατζαφέρη η καταγγελία του για δήθεν γαλαζοπράσινο σκάνδαλο. Άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνηθίζει να πολιτεύεται ρίχνοντας πυροτεχνήματα που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται τζούφια…

Έτσι και πριν από λίγο όταν αποχωρώντας από τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, έκανε λόγο για «πλακάκια» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι δήθεν δεν συμμετέχει ο ίδιος σε «συμπαιγνίες».

Του απάντησε ο πρώην Υπουργός Άμυνας επί ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποκαλύπτοντας ότι σε συνομιλία που είχε μαζί του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ του ζήτησε να παραλάβει τα υποβρύχια.

«Στο όνομα του λαϊκισμού ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες» είπε ο κ. Μειμαράκης αποκαλύπτοντας ότι «ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια»…

Το βαρελότο έσκασε και για μια ακόμα φορά ανατινάχθηκε και η αξιοπιστία του Γ. Καρατζαφέρη. Βουλευτές της ΝΔ διερωτάται ύστερα από τα σημερινά «μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν σαν ΛΑγΟΣ»;

O Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.

” Δεν είναι δυνατόν να ζητείται προανακριτική για όλους, όταν επί ΝΔ ούτε υπογράψαμε συμβάσεις, ούτε παρέλαβα το υποβρύχιο, ούτε δέχθηκα να δω όλους αυτούς της κατασκευάστριας εταιρείας”, τόνισε.



 Ο πρώην υπουργός σημείωσε ακόμα ότι η ίδια η δικογραφία προσδιορίζει με διαφορετικό τρόπο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και τις “τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεω픨

Συνέχισε, λέγοντας για τον ισχυρισμό της γερμανικής δικογραφίας ότι δόθηκαν μίζες το 2007, ότι από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αυτά δόθηκαν σε αυτούς που συνέταξαν και προώθησαν τη σύμβαση:

   

Αν είχα παραλάβει τα υποβρύχια, πώς θα υποστηρίζαμε σήμερα ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι χρειάζεται διερεύνηση πρώτα για τα πραγματικά περιστατικά μέσω εξεταστικής και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, όπως απαιτείται για την προκαταρκτική; Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός είπε, ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του με καθαρό κεφάλι και ζήτησε να εξεταστεί από εξεταστική επιτροπή, “προκειμένου να φανεί ποιοι είναι οι συκοφάντες”.

Οι ερωτήσεις του ΛΑΟΣ στην Βουλή

Picture
Picture
Αntiκοινοβουλευτικός
Tell a Friend
 
Picture
Πουθενά και κανείς δεν ασχολείται με τον πριγκηπικό γάμο.
Κανείς εκτός από τα τηλεοπτικά κανάλια (δελτία ειδήσεων και μεσημεριαναδικα).


ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ
ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΑΜΟ;


Πρέπει να αναλογισθούμε ότι οι συγκεκριμένοι ΚΑΝΑΛΑΡΧΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ δεν κάνουν τίποτα στην τύχη και χωρίς όφελος.
Tell a Friend
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010