Picture
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε, το Σάββατο το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού περιπτέρου, στη Cite Universitaire του Παρισιού.

Πολλοί Ελληνες της Γαλλίας, οι μισοί από αυτούς φοιτητές, έσπευσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση που οργάνωσε το «Ελληνικό Σπίτι» προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή της τελευταίας ταινίας του, αφιερωμένης στα προβλήματα των μεταναστών και συζήτηση με τον κινηματογραφιστή.

Οι οργανωτές όμως λογάριασαν χωρίς τον «ξενοδόχο», εν προκειμένω το Νο 2 της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, που 'κοβε τις παριζιάνικες βόλτες του το Σαββατοκύριακο.

Για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προφανώς πιστεύει ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τους «Ελληνες του εσωτερικού», μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς πρόβλημα μεταξύ των «Ελλήνων του εξωτερικού».

Οι Ελληνες φοιτητές όμως στο Παρίσι γνωρίζουν πολύ καλά τις δηλώσεις του περί «κοπριτών» και ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά και την κατάσταση στη χώρα τους. Κατάπληξη και αγανάκτηση τους κατέλαβαν μόλις τον είδαν να προσέρχεται κανονικά στην εκδήλωση, σαν να μην τρέχει τίποτα. Αρχισαν να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται και να απαιτούν να φύγει. Βαριές κουβέντες ακούστηκαν.

Ο Πάγκαλος αρνήθηκε πεισματικά να αποχωρήσει από την εκδήλωση, «παραφράζοντας» το γνωστό «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε «δεν φεύγω, δεν φεύγω» και κάλεσε τους φοιτητές σε διάλογο μαζί του την άλλη μέρα το πρωί, «όλοι σας και εγώ μόνος μου», για να εισπράξει σε απάντηση από τους φοιτητές ένα «φύγε από δω μέσα, καραγκιόζη».

Αιφνιδιασμένος από την τροπή των γεγονότων, ο Κώστας Γαβράς πήρε τελικά τον λόγο, είπε δυο-τρεις κουβέντες για την ταινία του και προσπάθησε να «κατευνάσει» τα πνεύματα.

Μόνο που το επιχείρημα που χρησιμοποίησε, ότι δηλαδή ο κ. Πάγκαλος είναι εκλεγμένος, και η προτροπή του να δεχθούν οι φοιτητές την πρόταση συζήτησης προκάλεσαν νέες διαμαρτυρίες των φοιτητών που του υπενθύμισαν, με πολύ περισσότερο σεβασμό και ευγένεια είναι αλήθεια, ότι εξελέγησαν μεν ο ίδιος και το κόμμα του, αφού όμως πρώτα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

Προ της καταστάσεως που δημιουργήθηκε, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει υπό τα γιουχαΐσματα των παρευρισκομένων. Αμήχανος ο σκηνοθέτης γύρισε το κεφάλι του τη μια προς τους φοιτητές, την άλλη προς τον αντιπρόεδρο και, χωρίς να πει τίποτα, τον ακολούθησε στην έξοδο.

Οι παριστάμενοι αποφάσισαν ότι δεν έχουν νόημα, υπό παρόμοιες συνθήκες, η συνέχιση της εκδήλωσης και η προβολή της ταινίας. Το πλήθος διαλύθηκε σε σωρό πηγαδάκια, με πολλούς φοιτητές προβληματισμένους, αν όχι θλιμμένους από τη στάση κυρίως του «ειδώλου» τους, του σκηνοθέτη του «Ζ».

«Μα γιατί έφυγε έτσι, σαν σκυλί του Παβλόφ;», διερωτούνταν ένας φοιτητής ψυχολογίας και, δίπλα του, ένας φοιτητής διεθνών σχέσεων έδινε τη δική του απάντηση: «Μα τι νομίζεις, συμβιβασμένος είναι κι αυτός. Μπορείς να γίνεις πρόεδρος της Cinematheque, αν δεν βάζεις τις σχέσεις σου πάνω απ' όλα;».

Δύο παριστάμενοι ΠΑΣΟΚοι δεν τόλμησαν να υπερασπίσουν τον Πάγκαλο, επιτίμησαν όμως τους φοιτητές υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην πολιτική διαφωνία. «Με τον Πάγκαλο δεν έχουμε πολιτική αλλά ηθική διαφωνία», τους απάντησαν εκείνοι, θυμίζοντας τις προσβολές του αντιπροέδρου («κοπρίτες», «μαζί τα φάγαμε») εις βάρος του ελληνικού λαού.

Το «επιχείρημα ματ» το είχε ένας μεσόκοπος παριστάμενος που, απευθυνόμενος στους δύο «Ηρακλείς του Στέμματος», τους είπε: «Δεν βρίσκετε λίγο παράταιρο να έρχεται σε μια συζήτηση για προβλήματα των μεταναστών ο άνθρωπος που παρέδωσε τον πρόσφυγα αρχηγό της κουρδικής επανάστασης στους διώκτες του;».

Μερικοί από τους φοιτητές ήταν στενοχωρημένοι για το άδοξο τέλος της εκδήλωσης. Αλλοι, αντίθετα, έλεγαν ότι ήταν πολύ καλύτερα που ήρθε έτσι το πράγμα. «Ηρθαμε να κουβεντιάσουμε για τη ζωή και την πραγματικότητα μέσα από την ταινία. Η ζωή και η πραγματικότητα επισκέφθηκαν όμως οι ίδιες την εκδήλωσή μας!».

konstantakopoulos.blogspot.com

eleutherotypia, 28.2.2011
Share |
 
Picture
Από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2011, στην περιοχή ευθύνης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μονάδες του Σχηματισμού διεξήγαγαν δραστηριότητες στο πλαίσιο του 6ήμερου Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, στιγμιότυπα από τις οποίες παρουσιάζονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Picture
Picture
Picture
Picture
Share |
 
Picture
ΓΡΑΦΕΙ Ο
Δρ Αλέξανδρος Τομαράς
Ομότιμος Καθηγητής Τ.Ε.Ι.


Aς ξεκινήσουμε με τα τοπωνυμικά επίθετα, τα οποία αποτελούν μιαν άμεση απόδειξη της καταγωγής μας.

Πλείστα όσα Ελληνικά επίθετα είναι τοπωνυμικά, δηλαδή έχουν ευθεία σχέση με τον τόπο καταγωγής του φέροντος ένα συγκεκριμένο επίθετο, όπως π.χ. Σουλιώτης, Χανιώτης, Φλωρινιώτης, Πατρινός, Κρητικός, Κυδωνιεύς, κ.λπ. Και για εκείνους οι οποίοι ίσως διερωτηθούν, το επίθετο του γράφοντος προέρχεται από το όνομα του βουνού της Ηπείρου Τόμαρος ή Ολύτσικας, ύψους 1816 μέτρων. 

Ας μνημονευθεί εν προκειμένω με ιδιαίτερη έμφαση το επίθετο Μακεδόνας, το οποίο συναντάται και μεταξύ των ομογενών της Αμερικής ( Makedon ) και καταμαρτυρεί την Ελληνική προέλευσή τους. Αξιοσημείωτη, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και η λίαν εύστοχη σχετική γλωσσολογική παρένθεση του Καθηγητού Γεωργίου Μπαμπινιώτη στο εκλεκτό λεξικό του της Νέας Ελληνικής Γλώσσας ( Μακεδνοί, Μακεδόνες, κ.λπ. ), η οποία ουσιαστικά κατατροπώνει τους γνωστούς γελοίους ισχυρισμούς των Σκοπίων, το κρατικό μόρφωμα των οποίων θα έπρεπε να έχει καταλογισθεί ιστορικά στις αδιαφιλονίκητες Ελληνικές Πατρίδες.

Ως κατακλείδα των τοπωνυμικών προλεχθέντων, θα πρέπει να παρατεθεί η συναφής με εκείνα ρήση του μεγίστου Αριστοτέλους, ο οποίος κατηγορηματικά όρισεν ότι
« Αρχαία Ελλάς εστίν η περί την Δωδώνην και Αχελώον. ΄Ωκον γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δ’ ΄Ελληνες ».

Δηλαδή,
« Αρχαία Ελλάς είναι η χώρα γύρω από την Δωδώνη και τον Αχελώο. Διότι ζούσαν εκεί οι Σελλοί και οι αποκαλούμενοι τότε μεν Γραικοί, τώρα δε ΄Ελληνες ».

Παρεμπιπτόντως, η Ελληνική Γλώσσα είναι μία, από τον ΄Ομηρο έως σήμερα, και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες μεταφράσεις, π.χ. της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, την οποία οι ΄Ελληνες φυσικά κατανοούν λόγω της φύτρας τους, αλλά και από τις κοινές με την Νεοελληνική Γλώσσα λέξεις και τα συμφραζόμενα.

Συνεπώς, ό,τι αναφέρεται με την χρήση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, επεξηγείται μόνον για την πιο άνετη κατανόηση εκ μέρους του αναγνώστη. Ας θυμόμαστε πάντοτε τον ορισμό του Πατέρα της Ιστορίας, του Ηροδότου, ο οποίος είπεν ότι
« Το Ελληνικόν εστί όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ηθεά τε ομότροπα »,

δηλαδή, κατά ελεύθερη απόδοση,
« ΄Ελληνες είναι εκείνοι, τους οποίους συνδέει το ίδιο αίμα, η ίδια γλώσσα, η ίδια θρησκεία και οι ίδιοι τρόποι ζωής ».

Δεν είναι όμως μόνον τα τοπωνυμικά επίθετα, τα οποία προδίδουν την καταγωγή μας. Η λέξη « ήλιος », ήταν δασυνόμενη, επειδή πριν από το αρχικό « η » υπήρχε κάποτε το δίγαμμα : F ( Fήλιος ), το οποίο όταν εξέλιπε, μετέτρεψε το « η » σε δασύ ή « προέταξε » αυτού το « σ » ( π.χ. σήλιος ), φαινόμενο το οποίο παρέμεινε και επεκράτησε για άλλα φωτεινά σώματα του ουρανού, όπως Σελήνη, Σέλας κ.λπ.

Σε πολλές αρχαίες γλώσσες, οι ρίζες sel- και sol- περιέχονται σε λέξεις, οι οποίες έχουν την έννοια του φωτεινού ( ήτοι, σήλιος : sol στη Λατινική, saule στα Λιθουανικά, suil στα Ιρλανδικά, η οποία σημαίνει οφθαλμός, κ.ο.κ. ). Σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα παραετυμολογία, οι ΄Ελληνες πήραν το όνομά τους από την ρίζα σελ-, επειδή ήσαν ωραίοι, υψηλοί, με πρόσωπο φωτεινό, πρόσωπο δηλαδή το οποίο έλαμπε από ομορφιά.

Σήμερα πάντως, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι γενάρχης των Ελλήνων ήταν ο γυιος του Δευκαλίωνος, ο ΄Ελλην, από τον οποίο προήλθε αρχικά το ηπειρωτικό γένος των Ελλών ή Σελλών, το οποίο κατοικούσε στην περιοχή της Δωδώνης.

Ο όρκος των Αρχαίων Ελλήνων στην Πατρίδα, όταν έπρεπε να την υπερασπισθούν, προκαλεί ρίγη συγκίνησης :

« Ου καταισχυνώ όπλα τα Ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην, ότω αν στοιχίσω. Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών. Την Πατρίδα δε ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι και ευηκοήσω των αεί κρινόντων ευφρόνως και τοις θεσμοίς πείσομαι και ουστινας αν άλλους το πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως. Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθεται, ουκ επιτρέψω, αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων. Και ιερά τα Πάτρια τιμήσω. ΄Ιστορες τούτων θεοί ».

Δηλαδή,

« Δεν θα ντροπιάσω τα ιερά όπλα, ούτε θα εγκαταλείψω τον παραστάτη μου, όπου κι’ αν παραταχθώ. Θα αμυνθώ δε υπέρ των ιερών και οσίων και μόνος μου και μαζί με πολλούς. Την δε Πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη από όση την παραλάβω. Και θα είμαι υπάκουος σ’ αυτούς, οι οποίοι κρίνουν σωστά, και θα είμαι πιστός στους θεσμούς, τους οποίους ο λαός   θα θεσμοθετεί ομόφρονα. Και δεν θα επιτρέψω κατάργηση ή απιστία προς τους θεσμούς από κανέναν, και θα τους υπερασπίζομαι και μόνος μου και μαζί με πολλούς άλλους. Και τα ιερά της Πατρίδας θα τιμήσω. Οι θεοί ας είναι μάρτυρες αυτών, τα οποία είπα ».

Αυτοί είμαστε οι ΄Ελληνες και ισχύουν πάντοτε για μας, αυτά τα οποία ο Ευριπίδης ανέφερε :
« βαρβάρων ΄Ελληνας άρχειν εικός, αλλ’ ου βαρβάρους Ελλήνων. Το μεν γαρ δούλον, το δε ελεύθερον ».

΄Ητοι,
« είναι φυσικό να άρχουν οι ΄Ελληνες των βαρβάρων, αλλά όχι οι βάρβαροι των Ελλήνων. Διότι οι μεν βάρβαροι είναι δούλοι, οι δε ΄Ελληνες ελεύθεροι ».

Δεν ήσαν οι Αρχαίοι ΄Ελληνες αυτοί, οι οποίοι συνέλαβαν την έννοια της άϋλης υπόστασης της ανθρώπινης ύπαρξης, δηλαδή της ψυχής; To ουσιαστικό « ψυχή », το χρησιμοποιούσαν με διάφορες έννοιες : πνοή, πνεύμα, σημείο ζωής, ζωή. Το ρήμα

« ψύχω » σήμαινε φυσώ, πνέω, αναπνέω, άρα ζω. Είχε όμως και την σημερινή του

έννοια : ψυχραίνω, δροσίζω, κάνω κάτι δροσερό ή πολύ κρύο. Η ετυμολογία του είναι πανάρχαιη : ανάγεται στην ιαπετική – δηλαδή την γλώσσα των πρώτων ανθρώπων – και συγκεκριμένα προέρχεται από την ρίζα « bhes- » ( = πνέω, φυσώ ). Το αρχικό « ψ » προήλθε από μετάπτωση του « bh ».

΄Ησαν άραγε ΄Ελληνες οι πρώτοι άνθρωποι;

Αξίζει μια αναφορά στο περιοδικό « Ιδεοθέατρον » ( έτος Η, 32, Οκτ.-Νοέμ.-Δεκ. 2005, σ. 55 ) :

΄Οταν κάποτε θα φύγω από τούτο το φως, θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ρυάκι που μουρμουρίζει. Κι’ αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική.

Η προφορά της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με τον τρόπο τον οποίο πρότεινε ο ΄Ερασμος, κάνει τον οποιονδήποτε να νομίζει ότι ακούει κάποιου είδους μουσική.

Θα ήταν ευχής έργο, αν η ερασμιακή πρόταση υιοθετείτο και για την Νέα Ελληνική Γλώσσα.

Μήπως η Δημοκρατία, το πολίτευμα αυτό το οποίο τελικά θα επικρατήσει σ’ όλον τον κόσμο με κάποια μορφή, δεν είναι Ελληνική;

Η καθιέρωσή του όμως πρέπει να έχει ως σημείο σύγκλισης τον ορισμό του Αριστοτέλους :
« λέγω δ’ οίον δοκεί δημοκρατικόν μεν είναι το κληρωτάς είναι τας αρχάς, το δ’ αιρετάς ολιγαρχικόν ».

Δηλαδή,
« πιστεύω ότι είναι δημοκρατικό οι αρχές να ορίζονται με κλήρο, ενώ το να εκλέγονται είναι ολιγαρχικό ».

Τι είδους αιρετούς ταγούς διαθέτει σήμερα η κατ’ Αριστοτέλην ολιγαρχική Ελλάς;

Για τους ολετήρες της Πολιτείας έγραψε ο Νίκος Γκάτσος :

για να σωθεί η Ελλάδα τους καιρούς τους ύστατους, βρείτε κάπου έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους. ΄Οσο για τους αγνώμονες ξένους οι οποίοι, μέσω αυτών οι οποίοι διαφεντεύουν ογκώδη καταπιστεύματα ( funds : όρα π.χ. IMF ), εκτιμούν τοκογλυφικά τα πλείστα όσα έλαβαν από τον Ελληνικό Πολιτισμό δωρεάν και συνεχώς μας προσβάλλουν βάναυσα, ας ανατρέξουν στον Δωδεκάλογο του Γύφτου,

Λόγο ή Προφητικό του Κωστή Παλαμά, για να αντιληφθούν τι πρέπει να περιμένουν :

... Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν

Με βιολιά και με ζουρνάδες

Γύφτοι, οβραίοι, αράπηδες, πασάδες.

Και τα γόνατα οι τρανοί σου θα λυγίσουν

Και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες ...

Share |
 
Picture
ΓΡΑΦΕΙ Ο
Γεώργιος Ε. Σέκερης   


Μια πρώτη διαπίστωση:
Δημοκρατία δυτικού τύπου στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο δεν υπήρξε μέχρις στιγμής – και είναι άκρως αμφίβολο να υπάρξει στο εγγύς μέλλον.

Το «τουρκικό μοντέλο», παρά την σχετική υπεροχή του, πόρω απέχει από ένα τέτοιο ιδεώδες – μεταξύ άλλων, ως προς τη μεταχείριση των μειονοτήτων, την ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργήματος και τη σχέση πολιτικής εξουσίας και στρατού. Χωρίς, άλλωστε, και η μετεξέλιξή του επί τα βελτίω να είναι δεδομένη.

Ενώ η αισιόδοξη εκτίμηση ότι η κρίση που συνταράσσει το «μουσουλμανικό τόξο» από τη Βόρεια Αφρική έως το Ιράν και ενδεχομένως επέκεινα θα γεννήσει μια δημοκρατική περιφερειακή τάξη πραγμάτων μικρή έχει συνάφεια με την αντικειμενική ανάλυση των γεγονότων και μάλλον αντανακλά ευσεβείς πόθους ή εδραίους δογματισμούς.

Μια ψυχραιμότερη θεώρηση πείθει, αντιθέτως, ότι το βέλτιστο που, υπό τις κρατούσες συνθήκες, θα μπορούσε να προκύψει στις υπό δοκιμασία χώρες είναι μια διακυβέρνηση κάπως λιγότερο επαχθής για τους τοπικούς πληθυσμούς. Εν απουσία κατάλληλου κοινωνικού περιβάλλοντος – η διαμόρφωση του οποίου είναι υπόθεση γενεών, όχι ετών – οι εξεγέρσεις δεν μεταφράζονται σε γνήσιο εκδημοκρατισμό.

Τρανό παράδειγμα η Ρωσική Επανάσταση, η οποία, διαψεύδοντας τις ελπίδες πολλών, αντικατέστησε ένα απολυταρχικό καθεστώς με ένα ασυγκρίτως πιο καταπιεστικό. Ενώ ακόμη και σήμερα, δηλαδή έναν σχεδόν αιώνα αργότερα, οι Ρώσοι δυσκολεύονται να κάνουν πράξη τα δυτικά κυβερνητικά πρότυπα.

Κατά τα λοιπά, αυτό που εκ πρώτης όψεως εκπλήσσει είναι ότι επί δεκαετίες ένα πολύ σημαντικό, αν όχι πλειοψηφικό, τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης – υπό την επήρεια, είναι αλήθεια, αδίστακτων δημαγωγών και φανατικών, εξωπραγματικών «διανοουμένων» – επικροτούσε τις πλέον καταπιεστικές κυβερνήσεις της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Με αρκετούς συμπατριώτες μας να εξαίρουν το «αρχαιοπρεπές» δημοκρατικό πολίτευμα της «Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Σοσιαλιστικής Λαϊκής Τζαμαχιρίγιας» (λίαν εύστοχη και επίκαιρη σχετική επισήμανση του Στέφανου Κασιμάτη στην «Καθημερινή» της 23ης Φεβρουαρίου) και να εξωραΐζουν απεχθή τυραννικά καθεστώτα, όπως το συριακό και το ιρανικό – καταγγέλλοντας συγχρόνως τις ηπιότερες εκδόσεις κυβερνητικού αυταρχισμού στην Αίγυπτο, την Ιορδανία ή τη Σαουδική Αραβία..

Στην πραγματικότητα, το στοιχείο που συνέδεε – και συνεχίζει να συνδέει – όλους όσους υιοθετούσαν ή και εξακολουθούν να υιοθετούν τη μονομερή αυτή προσέγγιση είναι η αποστροφή προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ. Η οποία για ορισμένους λειτουργεί ως υποκατάστατο της χρεωκοπησάσης μαρξο-κομμουνιστικής ιδεολογίας τους και για άλλους ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα δικά μας εθνικά σφάλματα και αδυναμίες.

Με τους μεν και τους δε, ωστόσο, να συμπίπτουν ως προς την επιδαψίλευση των συμπαθειών τους στις κυβερνήσεις της περί ης ο λόγος περιοχής – και όχι μόνο, σημειωτέον – ευθέως ανάλογα με την εχθρότητα που αυτές επιδεικνύουν έναντι της Δύσης γενικώς και των Αμερικανών όλως ειδικότερα.

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από την εδραίωση μιας τέτοιας γεωπολιτικώς διεστραμμένης αντίληψης είναι προφανείς. Τα ελληνικά συμφέροντα είναι στενά συνυφασμένα με τη δυτική παρουσία στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο – η εξασθένιση της οποίας αναπόφευκτα θα τα πλήξει. (Η λιβυκή κρίση εκπέμπει ήδη ένα πρώτο σχετικό μήνυμα.) Όπως βέβαια ισχύει και το αντίστροφο:

Τόνωση της δυτικής αυτής παρουσίας θα ευνοούσε και την εκεί δική μας θέση. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα κατορθώναμε να ανταποκριθούμε, τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όσο και σε εκείνο της ΕΕ, στον σημαντικό περιφερειακό ρόλο που η ιστορία και η γεωγραφία μας προσφέρουν.

Με άλλες λέξεις, καλούμεθα: Να πολιτευθούμε ως οργανικό και δραστήριο μέλος των μεγάλων ευρω-ατλαντικών θεσμών, συμβάλλοντας ενεργώς, τόσο στη χάραξη, όσο και στην εκτέλεση της πολιτικής τους.

Να εναρμονίσουμε στο μέτρο του δυνατού τις ιδιαίτερες εθνικές μας στοχεύσεις με την συλλογική αυτή δυτική πολιτική. Και πάντως να αποφύγουμε επιμελώς τριτοκοσμικούς κομπλεξισμούς που μας καταδικάζουν σε απομόνωση και περιθωριοποίηση – προς όφελος αντιπάλων μας και άσπονδων φίλων.
Share |
 
Picture
Έντονη Εθνικιστική παρουσία από τα μέλη του Κινήματος μας σήμερα είχαμε στη Μονή του Μαχαιρά, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το κρυσφήγετο με το Μέτωπο Νεολαίας του Κινήματος μας να δίνει ζωή σε αυτήν, καθώς ήταν η μόνη οργανωμένη Νεολαία που παρευρέθηκε, μιας και τα κόμματα θεώρησαν σωστό να στείλουν μόνο τους αντιπροσώπους τους για να καταθέσουν στεφάνι μπροστά από τις κάμερες.

Ευτυχώς φέτος οι νέοι μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της μάχης. Θυμίζουμε την ακύρωση της πέρσι λόγω καιρικών συνθηκών.

Αυτοί μάλιστα που δεν ντράπηκαν να ακυρώσουν πέρσι την αναπαράσταση, αποπειράθηκαν να απαγορεύσουν την κατάθεση στεφάνου από Στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), προφασιζόμενοι ανυπόστατα επιχειρήματα αλλά ευτυχώς ανατράπηκαν εγκαίρως μετά από καταλυτική παρέμβαση της ομάδας ασφαλείας του Κινήματος μας.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κόσμου, αφού ζητούσε από τους υπευθύνους τον λόγο γιατί να απαγορευτεί στο κίνημα μας να καταθέσει στεφάνι, την ίδια ώρα που επιτρέπεται σε πολιτικάντηδες που υποστηρίζουν την ομοσπονδία να το κάνουν.

Κατά την διάρκεια του μνημοσύνου αλλά και με την λήξη του μοιράστηκαν εκατοντάδες ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τις Θέσεις και τις Προτάσεις του Κινήματος μας και όπως φάνηκε, μια σεβαστή μερίδα του κόσμου γυρίζει την πλάτη της προς τους πολιτικάντηδες πάσης αποχρώσεως και συνταυτίζεται ανοικτά μαζί μας!

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Picture
Picture
Picture
Picture
Share |
 
Picture
Share |
 
Picture
Η είδηση από το blog Gates of Vienna:

Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η Σουηδία έχει γίνει γνωστή ως η «πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης», χωρίς υπερβολή. Δεν είναι μόνο που οι γυναίκες στην Σουηδία έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, να γνωρίσουν την ανεπιθύμητη και οδυνηρή ‘εμπειρία’ με άνδρες «διαφορετικών πολιτισμών» που θέλουν να τις "εμπλουτίσουν" με τον "πολιτισμό" τους, αλλά και ότι τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν ότι μπορούν για να μην αναφέρουν αυτή την μάστιγα και σπεύδουν να θάψουν οποιαδήποτε αναφορά σε σεξουαλικές επιθέσεις που προέρχονται από μετανάστες.
Picture
Ένας από τους Σουηδούς φίλους μας, έστειλε αυτό το βίντεο για ένα περιστατικό που συνέβη σε μια δημόσια πισίνα, όταν κορίτσια ηλικίας έντεκα και δώδεκα ετών δέχθηκαν επίθεση και βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες. Η αναφορά έχει ως εξής:

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με τα άτομα εκείνα που στην Σουηδία αναφέρονται ως "ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες", τα οποία μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς στη Σουηδία.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για «παιδιά», αλλά για άτομα ηλικίας γύρω στα δεκαεπτά και παραπάνω. Λένε ψέματα για την ηλικία τους και συνηθίζουν να πετάνε τα χαρτιά τους μακριά.

Δεν είναι «ασυνόδευτα», διότι πολλοί αργότερα φέρουν τις οικογένειές τους μαζί τους. Και δεν είναι «πρόσφυγες».

Picture
Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν πολλές αναφορές για περιστατικά βίας από αυτούς τους μετανάστες (που προέρχονται κυρίως από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν), και το τελευταίο περιστατικό είναι αυτό που περιγράφεται στη συνέχεια. Αυτό δεν το έχουν αναφέρει τα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη, αλλά ... νομίζω ότι η ιστορία είναι αληθινή, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βιασμών σε εκείνα τα λουτρά στο παρελθόν.

Σημείωση: Ως "λουτρό" (“bath”) σε αυτό το βίντεο αναφέρεται αυτό που οι Αμερικανοί θα αποκαλούσαν δημόσια πισίνα:



Δείτε το βίντεο:
Και η ίδια είδηση μεταφρασμένη από την Σουηδική ιστοσελίδα http://www.friatider.se/

Άλλη αναφορά – στα σουηδικά - ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Στοκχόλμη. Όλα τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν αυτή την εβδομάδα να κουκουλώσουν τον ομαδικό βιασμό που συνέβη στο υδάτινο πάρκο Husby στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, την Κυριακή. 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ (τα λεγόμενα ‘unaccompanied refugee children’ που λέγαμε παραπάνω) από το Κέντρο Διαμονής Διαμετακόμισης Björkuddens υποψιάζεται ότι είναι οι δράστες της κακοποίησης ενός 11χρονου κοριτσιού.

Το περιστατικό συνέβη όταν η χρηματοδοτούμενη από τους Σουηδούς φορολογούμενους εταιρία ‘κοινωνικής υπηρεσίας’ με την ονομασία ‘Company Attendo Care’ έκανε ένα ταξίδι για να πάει στα λουτρά Husby, 20 ‘ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες’ που ζουν στο εργοστάσιο Björkudden της εταιρείας στη περιοχή της Solna.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 17 χρονών, επιτέθηκαν σε ομάδα Σουηδέζων κοριτσιών που ήταν περίπου 11 ετών. Τα κορίτσια παρενοχλήθηκαν με θωπείες και ύβρεις, και όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν από την συμμορία των μεταναστών τα ‘παιδιά πρόσφυγες’ έσκισαν τα μαγιό τους.
Picture
Κάποια αγόρια από την παρέα των κοριτσιών προσπάθησαν να εμποδίσουν το βιασμό, αλλά δέχτηκαν επίθεση. Τα κορίτσια προσπάθησαν να κρυφτούν αλλά οι μετανάστες τα βρήκαν. Τουλάχιστον, ένα κορίτσι αναφέρεται ότι βιάστηκε. Οι επιθέσεις σταμάτησαν μόνο όταν ένας ναυαγοσώστης έφτασε στο σημείο.

Μετά το περιστατικό τα ‘ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες’ κλειδώθηκαν από το προσωπικό της πισίνας σε ένα ειδικό δωμάτιο σε αναμονή της αστυνομίας. Μια αστυνομική έκθεση συντάχθηκε επί τόπου.

Πριν έρθει η αστυνομία, το προσωπικό της Attendo είχε μια συνομιλία με τους ‘αιτούντες άσυλο’, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι τώρα ήταν αναγκασμένοι να μείνουν μόνοι χωρίς να μπορούν να θωπεύσουν ή να βιάσουν κάποια από τα κορίτσια στην πισίνα...

Τα ‘παιδιά – πρόσφυγες’ δεν είχαν καθόλου ταυτότητες ή άλλα έγγραφα και δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν. Καμία σύλληψη δεν έγινε.

Πολλά ‘σπίτια ασύλου’ έχουν προβλήματα με τα ‘ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες’ με περιστατικά βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα, το περιστατικό με κάποια κορίτσια που πήγαν για να τραγουδήσουν κάποια τραγούδια. Στο Gullspång το γυναικείο προσωπικό αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα χρηματοδοτούμενα από το κράτος λουτρά Husby, τα οποία είναι ίσως τα πιο πλούσια δημόσια λουτρά της Σουηδίας. Το Μάρτιο του 2005 μια γυναίκα βιάστηκε από ένα "αγόρι - μετανάστη" στην πισίνα και το 2006 ένα 16χρονο κορίτσι βιάστηκε από συμμορία μεταναστών.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατά καιρούς επισκέπτονται τα λουτρά και έχουν συναντήσεις με το προσωπικό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /
Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ
Share |
 
Picture
Εφημ.Ταράφ
τουρκικα νεα

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πως με βάση τη θρησκεία δεν επιτρέπεται η χρήση συσκευών ( τεχνητό αιδοίο, φουσκωτό μωρό κ.α.) για την αντιμετώπιση σεξουαλικών αναγκών.

Η ¨Επιτροπή Θρησκευτικών Ερωτημάτων¨ της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων όταν ρωτήθηκε ¨Αν επιτρέπεται η σύναψη σχέσεων με φουσκωτή γυναίκα¨ απάντησε πως ¨με βάση τη θρησκεία δεν επιτρέπεται η χρήση συσκευών ( τεχνητό αιδοίο, φουσκωτό μωρό κ.α.) για την αντιμετώπιση σεξουαλικών αναγκών¨

--δεν περάζει παιδιά...ΠΛΥΝΤΕΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Share |
 
Picture

Στο ψυγείο μπήκε η τουρκική ενταξιακή πορεία! Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση της τουρκικής, αλλά και της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την πρόσφατη σύνοδο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ. (Αντιόχεια 21-22 Φεβρουαρίου). Μόνο τρία κεφάλαια μπορεί πλέον να ανοίξει η Τουρκία. Θεωρείται, μάλιστα, βέβαιο ότι δεν θα ανοίξει άλλο κεφάλαιο ως τον Ιούνιο λόγω εκλογών.

Συνεπώς, για ένα έτος η Τουρκία δεν θα καταφέρει να ανοίξει κεφάλαιο, αφού το κεφάλαιο του ανταγωνισμού, το οποίο θα έπρεπε να ανοίξει τον περασμένο Δεκέμβριο, παραμένει παγωμένο από δική της υπαιτιότητα. Μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει ανοίξει 13 μόνο από τα 35 ενταξιακά κεφάλαια.

Τουρκία και ανταλλάγματα

Η Τουρκία πάντως δεν θα δώσει κανένα αντάλλαγμα, και ειδικότερα στο Κυπριακό, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία, αφού διαπιστώνει ότι:

1. Δεν υπάρχει αντίδραση από την καθυστέρηση και αυτό διεφάνη τον Δεκέμβριο, όταν δεν άνοιξε το κεφάλαιο για τον ανταγωνισμό.

2. Η πολιτική της Άγκυρας προβάλλει δύο ισχυρισμούς, που γίνονται πιστευτοί και την απαλλάσσουν από το πολιτικό κόστος: Α. Η Γαλλία και η Γερμανία κρύβονται πίσω από την Κύπρο για να παγώνουν τουρκικά ενταξιακά κεφάλαια και να προωθείται η ειδική σχέση αντί της πλήρους ένταξης. Β. Το άλυτο Κυπριακό δηλητηριάζει την τουρκική ενταξιακή πορεία και η Τουρκία ουδόλως ευθύνεται για τη μη λύση, διότι στήριξε το 2002 το Σχέδιο Ανάν.

3. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας περιορίζει τις αντιδράσεις, διότι με ή χωρίς την ένταξη, η Τουρκία προοδεύει, οπότε επιβεβαιώνεται η κυβερνητική θέση ότι η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει και χωρίς την ΕΕ. Και ότι οι αλλαγές γίνονται για την Τουρκία και όχι επειδή τις θέλει η ΕΕ.

Φαίνεται πάντως ότι και από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη αυτή βολεύει τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες δικαιολογούν τη θέση τους περί ειδικής σχέσης αντί πλήρους ένταξης. Διότι οι καθυστερήσεις λόγω τουρκικής υπαιτιότητας ισχυροποιούν την άποψη ότι η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη και ότι δεν μπορεί να εισπράξει καθεστώς πλήρους κράτους μέλους.

Το πρόβλημα έγκειται στην Αθήνα και στη Λευκωσία, οι οποίες στηρίζουν τις πολιτικές τους για την επίλυση του Κυπριακού και των ζητημάτων του Αιγαίου στην τουρκική ένταξη. Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε βασιλικότερες του βασιλέως, υποστηρίζοντας πιο ένθερμα την τουρκική ένταξη, ακόμη και από αυτήν την Άγκυρα…

Δεν κλείνει την πόρτα

Ο Εγκεμέν Μπαγίς υποστήριξε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην τουρκική ενταξιακή πορεία, δεν θα είναι η χώρα του αυτή που θα κλείσει την πόρτα στην ΕΕ. Εάν, είπε, δεν υπήρχαν προβλήματα, η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει 20 κεφάλαια και όχι μόνο 13.

Και δεν μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια, πρόσθεσε, επειδή υπάρχουν αποφάσεις της ΕΕ που τα κρατούν παγωμένα. Οι Τούρκοι πολίτες, τόνισε, σε ποσοστό 2 στους 3 συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τουρκική ενταξιακή πορεία, λόγω του ότι όμως υπάρχουν προβλήματα και η Ευρώπη απομακρύνεται από την Τουρκία, οι πολίτες της κατά τα 2/3 εκτιμούν ότι η χώρα δεν θα ενταχθεί ως πλήρες μέλος στην ΕΕ.

Και όπως επεσήμανε, υπάρχουν κράτη στην ΕΕ που κρύβονται πίσω από το Κυπριακό για να δημιουργούν προβλήματα στην τουρκική ενταξιακή πορεία. Και πέραν τούτων, υποστήριξε ότι η χώρα του θα πρέπει να καλείται στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Share |
 
Picture
Του ΑΠ. Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Ήδη προ 12ετίας σημειώναμε ότι το Αλβανικό Κράτος από την εποχή της τεχνητής συστάσεώς του και, ιδιαιτέρως, από της αναγνωρίσεώς του ως ανεξαρτήτου (21-10-1921), ένα πάγιο, απαρέγκλητο και μακρόπνοο στόχο έθεσε, «τον αφελληνισμό των Β/Ηπειρωτών και τον εξαλβανισμό της Β. Ηπείρου, με κάθε μέσον».

Σε ανάλογες διαπιστώσεις προβαίναμε επανειλημμένως έκτοτε μέχρι και σήμερα και, δυστυχώς, τα γεγονότα μας δικαιώνουν, πολλαπλώς, όπως τα παρακάτω ενδεικτικά:

• Η προσφυγή στον Γενικό Εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη. Στις 24-2-09 έγινε προσφυγή στον Γενικό Εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης, κατά των αλβανικών Αρχών εις βάρος της Ελληνικής Κοινότητος της Αλβανίας (των Β/Ηπειρωτών), για πολύ σοβαρές παραβιάσεις, συνεχώς αυξανόμενες, που οδηγούν στην εξόντωσή τους και συνοδεύεται από χιλιάδες συνεχώς αυξανόμενες υπογραφές Β/Ηπειρωτών και άλλων Ελλήνων.

Η Αλβανία λειτουργεί, δυστυχώς, ως όργανο της τουρκίας (Απ.Π.Π.: Οι Μουσουλμάνοι τσάμηδες – uck – ucc – Αλβανοί – Τούρκοι – Οι Αλβανοτσάμηδες, εκδ. Γ’ επαυξημένη και ενημερωμένη «Πελασγός», Αθ. 2007, σσ 53 κ.ε. και Εμμ. Μαγγιώρου «Η Αλβανία λειτουργεί ως όργανο της Τουρκίας;», με αφορμή την εγκαινίαση της Τουρκικής βάσεως «Υποβρυχίων της στο Δυρράχιο και την μη επικύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας της Συμφωνίας της οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίδος Ελλάδος – Αλβανίας, σύμφωνα άλλωστε και με το περιβόητο βιβλίο του ΥΠΕΞ Τουρκίας κ. Νταβούτογλου: «Το Στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας», υπενθυμίζοντας και την «ένδοξη» Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιδίως στα Βαλκάνια (Πρ.Λ. 9-2-11)).

• «Τα πολλά τέρατα και σημεία, που συμβαίνουν στη Β. Ήπειρο, ερήμην, ανοχή και ενοχή, ενίοτε, των Ελληνικών Αρχών, όπως:
α) Εγκαταλελειμμένα «ρημάζουν τα δύο μέγαρα των Ευεργετών στο Λάμποβο Β. Ηπείρου (Πρ.Λ. 17-2-11), β) η περαιτέρω κατακράτηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιωτικής, δημοτικής και Εκκλησιαστικής.

• Η σκανδαλώδης απομάκρυνση από την Κορυτσά του εκεί Έλληνα Γεν. Προξένου, Θεόδ. Οικονόμου, ύστερα από πιέσεις των Αλβανικών Αρχών στην Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων, διότι επιτελούσε στο ακέραιο το καθήκον του συνιστώντας στους Έλληνες Β/Ηπειρώτες να δηλώσουν, κατά την επικείμενη απογραφή από την Αλβανική Κυβέρνηση, την Ελληνικότητά τους, ως Έλληνες Β/Ηπειρώτες!

Λίαν αποκαλυπτική προς τούτο είναι και η γενομένη στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σχετική συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων τονίζει:
«Δεν ανακαλώ όσα είπα για Έλληνες και Β. Ήπειρο. Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Να μην εγκαταλείψουμε τα Εθνικά μας δίκαια. Να δώσουν το παρών στην Απογραφή (οι Β/Ηπειρώτες), που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες. Αφήνουν τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή και ανακαλούν εμένα»!

Προχωρεί μάλιστα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ηλεκτρονικά και στη διαπίστωση, ότι προηγείται στα Βαλκάνια η λύση του διεθνώς εκκρεμούς ζητήματος της Β. Ηπείρου, την οποία χαρακτηρίζει και ως το Ελληνικό «Κόσσοβο», εξιστορώντας την εξέλιξή του από το 1946, που παρεπέμφθη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των τεσσάρων Νικητριών Μ. Δυνάμεων, όπου εκκρεμεί έκτοτε, μεταξύ των «αζητήτων» στα χρονοντούλαπά του.

• Τα δε σχολικά βιβλία, που διδάσκονται εκεί τα Β/Ηπειρωτόπουλα, όπως η Ίστορία και η Γεωγραφία, μεταφρασμένα από τα αντίστοιχα Αλβανικά, συνεχίζουν να οργιάζουν από ανθελληνικές ιστορικές διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, όπως για την «Τσαμουριά» (Θεσπρωτία), που φθάνει, δήθεν, μέχρι και την Πρέβεζα κλπ., και ομιλείται η «Αρβανίτικη γλώσσα»! κ.α.τ.

• Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, απειλούν οι γείτονές μας με τους εκεί Αλβανοτσάμηδες ακόμη και με τον «Απελευθερωτικό Στρατό της Τσαμουριάς (UCC), καθώς και με τη νέα τρομοκρατική οργάνωση ACTOSH και για ευρύτερους, μάλιστα, Βαλκανικούς στόχους» (Πρ.Λ. 18-2-11)!

Όλα αυτά δεν είναι ασφαλώς άσχετα και με τη στυγερή δολοφονία του Χιμαριώτη Αριστοτ. Γκούμα (8-8-11), διότι, επέμενε να μιλάει την Ελληνική – μητρική του γλώσσα!

• Προστίθεται, ότι, τελευταία, «πυκνώνουν οι εθνικιστικές προκλήσεις των Αλβανών εις βάρος της Ελλάδος, με αποκορύφωμα, μόλις προσφάτως (Πρ.Λ. 23-2-11), την ανάρτηση από Αλβανούς φοιτητές έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα «υβριστικών πανώ κατά της Ελλάδος», που θυμίζουν άλλους καιρούς, με αφορμή τις παρακάτω άψογες πατριωτικές δηλώσεις του εν λόγω Γενικού Προξένου μας στην Κορυτσά (κ. Θεοδ. Οικονόμου), κατά την εκδήλωση εκεί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για τα 20άχρονα από την ίδρυσή της, αξιοσύστατες για κάθε απανταχού ευρισκόμενον Β/Ηπειρώτη, καθώς και για τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες, αντί να τον επιβραβεύσουν και ενισχύσουν το έργο του, τον τιμώρησαν με την ανεπιθύμητη μετάθεσή του, «αφοπλισμένον» υπηρεσιακά, στην Αθήνα!


Ας αναλογισθεί, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση τις ευθύνες της για τα τεκταινόμενα, καθώς και για τα άκρως απειλούμενα στο εγγύς και το απώτερο μέλλον, πριν φθάσουμε στα χειρότερα και ανεπανόρθωτα, που καθίστανται περισσότερο ορατά και με το άλλο μέγα πρόβλημα, το Μεταναστευτικό, ακόμη και από την φλεγόμενη Λιβύη και προτού καταντήσουμε «μειοψηφία» στην ίδια την Πατρίδα μας.

Οι καιροί ου μενετοί!

εφημ. πρωινός λόγος

Picture
Share |
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010