Την Εβδομάδα από 21 έως 25 Μαΐου 2012, στην Περιοχή Ευθύνης της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης στην Λήμνο, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού των Μονάδων του Σχηματισμού, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, στιγμιότυπα των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω.
 
Εντυπωσιασμένος ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απο την  Άσκηση ''ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ 1/12 '' Εγραψε στο twitter !
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ TWITTER ΕΔΩ
 

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Ακούω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διακηρύσσει ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο για να ξαναβρούμε την Εθνική Κυριαρχία μας. Φυσικά τα λόγια είναι ωραία, αλλά στην πράξη προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Για τις οικονομικές συνέπειες της καταγγελίας των 2 Μνημονίων άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού, αν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί  μετριοπαθέστερη γλώσσα μιλώντας στις επιστολές του απλώς για επανεξέταση.

Προσωπικά έχω μία μεγάλη απορία: Τί ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του όταν μιλούν για Εθνική Κυριαρχία; Και η απορία μου αναλύεται στα εξής επιμέρους ερωτήματα:

Για να μιλάς για Εθνική Κυριαρχία πρέπει να δέχεσαι την έννοια του Έθνους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πολλά στελέχη και ρεύματα που ομνύουν στο όνομα του διεθνισμού και ανατριχιάζουν στο άκουσμα της λέξης «έθνος». Δέχονται, κ. Τσίπρα, την αξία του έθνους, του εθνικού κράτους και της εθνικής συνείδησης όλες οι συνιστώσες του κόμματός σας;

Επί παραδείγματι η «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» ποια άποψη έχει περί αυτού; Καλό θα ήταν να αποκαλυφθεί η πραγματική ιδεολογία όλων των επισήμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για να κατανοήσουμε πώς εννοούν τις έννοιες και τις αξίες.

Την κυριαρχία ποιού έθνους θα εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας όταν προτείνει και προβάλλει ως βουλευτές ανθρώπους που πολεμούν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού; Ο νεοεκλεγείς κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας στο επάγγελμα, έβγαινε πριν από ένα χρόνο στο γυαλί της τηλεοράσεως και παρουσίαζε μία σειρά ατεκμηρίωτων ντοκυμαντέρ που τόνιζαν ότι πριν από το 1780 δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος. Δεν υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού, αλλά την εθνική μας συνείδηση την κατασκεύασαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές ήταν το συμπέρασμα των 8 αυτών ντοκυμαντέρ. Πώς θα κατοχυρώστε Εθνική Κυριαρχία κ. Τσίπρα, όταν τα στελέχη σας διαστρεβλώνουν την ιστορία αυτού του Έθνους;

Πώς θα κατοχυρώσει ο κ. Τσίπρας την Εθνική Κυριαρχία, όταν ο ίδιος δήλωσε προ 4 ετών ότι προτείνει την κατάργηση των στρατών;

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν στο επίσημο πρόγραμμά του προτείνει να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή να μην την ανακηρύξουμε ποτέ, αφού η Τουρκία διαφωνεί; Θυμίζω ότι η μικρή Κύπρος δεν ρώτησε τους Τούρκους και ανακήρυξε υπερήφανα την ΑΟΖ, την οποία και εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με το αμυντικά ισχυρό Ισραήλ.

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα κατοχυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η Νεολαία του συμπλέει με τα Σκόπια για την αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας και για πλαστογράφηση του ονόματος Μακεδονία; Είναι πλέον γνωστό ότι στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, που εκφράζει μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύθηκε είδηση για τη συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε διαδήλωση με νέους των Σκοπίων στις 17 Μαίου 2011.

Το δημοσίευμα όχι απλώς αποκαλεί τη ΦΥΡΟΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά παραθέτει και το ψήφισμα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που υπογράμμιζαν: «Εμείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση «να βαφτίσει τη γειτονική χώρα»! Πάρτους στον γάμο σου να σου πουν και του χρόνου!

Ποια Εθνική Κυριαρχία θα υπερασπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιτρέπει  με πράξεις και με λόγια την εθνολογική μας αλλοίωση και την κατάληψη της χώρας από ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών; Ο ακραίος ρατσισμός τρέφεται από τις πολυπολιτισμικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων του και από την ανοχή που επέδειξε μέχρι τώρα η Πολιτεία στους λαθραίους υπό την πίεση του κόμματος του κ. Τσίπρα.

Στο επίσημο πρόγραμμά τους ζητούν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, αρνούνται το μέτρο των απελάσεων, δεν γράφουν τίποτε για το τείχος του Έβρου, προτείνουν ανοικτά κέντρα φύλαξης, δηλαδή αυξημένη εγκληματικότητα, και ουσιαστικά ζητούν την διάλυση του Λιμενικού - την ονομάζουν αποστρατιωτικοποίηση - το οποίο φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά μας από τους λαθραίους.

Αν η Εθνική Κυριαρχία μειώνεται μία φορά με τα Μνημόνια, απειλείται πολύ περισσότερο και σε μεγαλύτερο χρονικό βάθος από την είσοδο  των αλλοδαπών εισβολέων που υπονομεύουν ανοικτά την εθνική μας ταυτότητα, την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπεία, τη δημόσια τάξη και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και όλοι συμφωνούμε. Δεν λέει όμως ότι η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνεται από τους λαθρομετανάστες και από το παραεμπόριο.

Δεν είδα ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον μέσο Έλληνα καταστηματάρχη που υφίσταται ζημία από το παραεμπόριο των αλλοδαπών ούτε άκουσα κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για τους πάσης φύσεως αλλοδαπούς «εμπόρους» που ουδέποτε κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια. Πώς θα νιώσει «εθνικά κυρίαρχος» ο Έλληνας όταν με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν τα καταστήματα των Ελλήνων και ανθεί η παρανομία των αλλοδαπών;

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες επιτυχίες του Ελληνισμού στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους έγινε την περίοδο 1893-1912 μετά την πτώχευση του Χαρ. Τρικούπη και με την Εθνική μας Κυριαρχία μειωμένη λόγω Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (η τρόϊκα της εποχής).

Η εθνική ανάταση καλλιεργήθηκε από την ελληνορθοδοξη παιδεία και από ελληνοκεντρικούς διανοουμένους. Για να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση με πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού και την ελπίδα που καλλιεργεί η Ορθοδοξία.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται αυτές τις πνευματικές αξίες. Με εθνομηδενιστές δεν έρχεται η Εθνική Αναγέννηση.
 
 
Γράφει ο
Θανάσης Τζιούμπας
Ρήξη  (φ. 84)


Τη στιγμή που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπονομεύει καθημερινά την αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων, από δεξιά και αριστερά πληθαίνουν οι φωνές που ενοχοποιούν για την κρίση τις στρατιωτικές δαπάνες και ειδικότερα αυτές για τους εξοπλισμούς.

Πολλοί ακολουθούν τον Κον Μπεντίτ στην αρχετυπική συλλογιστική «βούτυρο ή κανόνια», ενιστάμενοι για το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την άμυνα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιπαρέρχονται το γεγονός ότι δεν συνορεύουμε με την πατρίδα του Κον Μπεντίτ (που δεν χρειάζεται Πάντζερ, αλλά Ράιχενμπαχ για να επιβάλει τη νέα κατοχή), αλλά με την Τουρκία. Άρα το θέμα των ελληνικών στρατιωτικών δαπανών δεν μπορεί να συγκρίνεται σε αυτό με χώρες, όπου η στρατιωτική δύναμη προορίζεται για συμμετοχή σε αμερικάνικης έμπνευσης επεμβάσεις στο εξωτερικό, αλλά με τα μέτρα της απειλής την οποία πρέπει να αποτραπεί, κι αυτή ακούει στο όνομα τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η μεγάλη απάτη, που συνεχίζεται εδώ και χρόνια με τις ζεϊμπεκιές, τις κουμπαριές και άλλες οσφυοκαμψίες, στηρίζεται στο ότι δήθεν υπάρχει, από την τουρκική πλευρά, μια πρόθεση συμφωνίας μείωσης των εξοπλισμών «για το καλό των λαών».

Για όσους δεν έχουν διαβάσει το πόνημα του Αχμέτ Νταβούτογλου, μια πιο προσεκτική ματιά για το πώς αυτή η πολιτική υλοποιείται στα εξοπλιστικά προγράμματα των γειτόνων θα ήταν διαφωτιστική, αν διαθέτουν τα μάτια να τη δουν.

Η Χουριέτ, στην αγγλόφωνη έκδοσή της, στις 27 Μάρτη, δημοσίευσε με τον τίτλο: «Timetable unveiled for Turkey’s defense boost», πληροφορίες για την εξοπλιστική προσπάθεια, με πηγή ανώτατο στέλεχος της Γραμματείας για την Αμυντική Βιομηχανία (SSM), όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο νέο πενταετές (2012 – 2015) εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Κι αυτά αφορούν μόνο τα τουρκικής παραγωγής συστήματα. δεν περιλαμβάνουν παραγγελίες όπως αυτή του Στελθ μαχητικού F-35, από την παραγωγή του οποίου η τουρκική βιομηχανία αναμένει επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα σε υποκατασκευαστικό έργο και τεχνογνωσία, όπως συνέβη και με το F-16. Τα βασικότερα προγράμματα, κατά την εφημερίδα:

• Ο νέος τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος εξοπλισμένος με ραντάρ ΣΑΡ, θα είναι έτοιμος μέχρι το 2016.
• Το τέταρτης γενιάς κύριο άρμα μάχης ΑΛΤΑΪ, θα αρχίσει να παραδίδεται κατά το τέλος του 2015.
• Το πρώτο αντιτορπιλικό θα παραδοθεί στον τουρκικό ναυτικό μέχρι το τέλος του 2016. Οι μελέτες σχετικά με την εγχώρια ναυπήγηση υποβρυχίου θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2015.
• Το Τ-129 ΑΤΑΚ, το επιθετικό ελικόπτερο βασισμένο σε ιταλικά σχέδια και εγχώρια παραγωγή, θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το 2013.
• Ένας τύπος ελικόπτερου γενικής χρήσης θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2016.
• Η μαζική παραγωγή ενός ατομικού όπλου πεζικού ξεκινά τον Ιούλιο.
• Τα ΧΙΟΥΡΚΟΥΣ, (εκπαιδευτικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε από την  ΤΟΥΣΑΣ), και ΑΝΚΑ, (μη επανδρωμένο αεροσκάφος), θα παραδοθούν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το τέλος του 2015 και 2014 αντίστοιχα. Επίσης ένας τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής κινητήρας τζετ θα είναι έτοιμος μέχρι το 2016.
• Δύο μεγάλης εμβέλειας και μέσου βεληνεκούς αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα θα είναι στη διάθεση του τουρκικού στρατού από το τέλος του 2012 και 2013 αντίστοιχα.
• Το βλήμα ημιενεργού καθοδήγησης λέιζερ, το ΤΖΙΡΙΤ, θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή και θα εξοπλίζει τα ελικόπτερα ATAK μέχρι το τέλος του 2013.
• Χαμηλού και μεσαίου ύψους συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα έχουν σχεδιαστεί μέχρι το τέλος του 2016.
• Η τουρκική κυβέρνηση θα στηρίξει τη δημιουργία εγκαταστάσεων δοκιμών και πιστοποίησης σε κέντρα που πληρούν τα διεθνή πρότυπα. Ένα δορυφορικό κέντρο συγκέντρωσης πληροφοριών και ένα κέντρο ελέγχου και ολοκλήρωσης θα είναι μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο.
Κόστος: Μόνο οι συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2011 για 250 προγράμματα ανέρχονται στο ποσό των 27,3 δισ. δολαρίων. Και ανάλογα υψηλού κόστους φαίνεται να είναι και οι «ποιοτικοί» στόχοι της χρησιμοποίησης της παραγωγής όπλων ως βασικού μοχλού οικονομικής ανάπτυξης, μέσα από την ηγεμονική θέση της πολεμικής βιομηχανίας και της σύνδεσης επιστημονικής έρευνας και παραγωγής άλλων βιομηχανιών στο άρμα της πολεμικής προπαρασκευής.

Η Τουρκία, ακολουθώντας το δόγμα Νταβούτογλου, χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ισχύ και την απειλή χρήσης της ως μέσο για την απόκτηση γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων στην ευρύτερη περιοχή, με πιο συζητημένο το μερίδιο που διεκδικεί στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω το κόστος των εξοπλισμών.

Εξάλλου η εξαγωγική προσπάθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που αποτελούν ταυτόχρονα πολιτικό στόχο και χρηματοδοτικό μέσο, είναι σημαντική:    «Το σχέδιο προβλέπει, η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας να εισέλθει ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα σε πέντε χρόνια. Ο συνολικός στόχος των εξαγωγών προϊόντων της αεροδιαστημικής βιομηχανίας για το 2016 είναι $ 2 δισ. δολάρια, επί συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου των 8 δισ. δολαρίων.

Η Τουρκία θα δημιουργήσει γραφεία συνδέσμου στη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, τις ΗΠΑ, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και στην Ευρώπη (ΕΕ-ΝΑΤΟ). Η SSM θα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των εργολάβων, των υποκατασκευαστών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για τη βελτίωση της τεχνολογικής βάσης.»

Όσο κι αν τέτοια δημοσιεύματα στοχεύουν παράλληλα να υποστηρίξουν την εσωτερική και εξωτερική επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας, όσο κι αν η υιοθέτηση τέτοιων στόχων κινδυνεύει να εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά των γειτόνων, το γεγονός παραμένει.

Η Τουρκία έχει κάνει προ πολλού τις επιλογές της, κι αυτές συνοψίζονται σε μια φράση: στρατιωτική ισχύς. Έχει βγάλει επίσης τα συμπεράσματά της από την αντιπαράθεση με το Ισραήλ, που της στέρησε σημαντικά συστήματα, ώστε όλο και πιο πολύ επιλέγει την οδό της «καθετοποίησης» (έρευνα, δοκιμές, παραγωγή) σε μια δομική ολοκλήρωση που καθοδηγείται από μια πολιτική διαχρονική, και δομές όπως η Γραμματεία Εξοπλισμών (SSM) που διασφαλίζουν αυτήν την συνέχεια.

Με αυτή την ισχύ βρίσκονται αντιμέτωπες σε ξηρά, αέρα και θάλασσα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, βαλλόμενες εσωτερικά τόσο από την οικονομική κρίση, που έχει κάνει την απόκτηση ανάλογων οπλικών συστημάτων πρωταπριλιάτικο αστείο, όσο και από τις πολιτικές εκείνες του εφησυχασμού, της παραίτησης και της υποταγής τελικά στη νεοοθωμανική ισχύ. Μπορεί το δίκιο να οπλίζει τις καρδιές, αλλά, την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είναι οπλισμένα και τα χέρια. Αλλιώς σηκώνονται ψηλά, για την παράδοση.
 
Μια πολύ λιτή, συγκινητική και εξόχως πολιτική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων για τη διάλυση του Οργανισμού στο πλαίσιο της περικοπής εταιρειών του Δημοσίου. Τα σχόλια ανήκουν στους αναγνώστες:

«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά'', γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Το. Μέλλον είναι...μόνο το. '' ηλεκτρονικό βιβλίο'' και οι ''διαδραστικοί πίνακες''.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 ευρώ), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δεκαπέντε χιλιάδες πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λπ.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά, που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά.

Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την πολύχρονη συνεργασία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού.

Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές - επιτηρητές - τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών»
 
Την 31 Μαΐου 2012 διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης η άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12», κατά την διάρκεια της οποίας εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία οι παρακάτω βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας (High Risk):


• Βλήματος επιφανείας - επιφανείας ΜΜ-38 EXOCET από την ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
• Βλήματος επιφανείας - αέρος NSSM από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ για την αναχαίτιση του ανωτέρω βλήματος ΜΜ-38 EXOCET.
• Δύο βλημάτων επιφανείας - επιφανείας PENGUIN από την ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ εναντίον πλωτού στόχου.
• Βλήματος αέρος - επιφανείας ΑΜ-39Μk2 EXOCET από αεροσκάφος Μirage2000 εναντίον πλωτού στόχου.
• Δύο βλημάτων αέρος - επιφανείας AGM 114 K1 HELLFIRE από δύο ελικόπτερα AH-64DHA LONGBOW (APACHE) εναντίον πλωτού στόχου.
• Επιπλέον η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΟΤΗΣ και η ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ εκτέλεσαν βολές πυροβόλων κατά πλωτού στόχου.

Την άσκηση παρακολούθησαν από την Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος και οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης.
 
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» - Νίκος Καζαντζάκης
Ήδη πέρασε μία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και αυτά που ζούμε εις ό,τι αφορά την προβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν είναι πρωτόγνωρα, είναι απόλυτα αναμενόμενα και δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς. Οι μικροί και οι μεγάλοι νταβατζήδες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Εμάς κατηγορούν για... φασίστες, αλλά αυτοί αποδεικνύονται σταλινικότεροι του Στάλιν!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εξέδωσε σχετική εντολή ότι δικαιούμεθα το 7% του τηλεοπτικού χρόνου, των τηλεοπτικών προεκλογικών εκπομπών. Ανάλογη απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο των Εσωτερικών. («Η κατανομή του χρόνου γίνεται αναλογικά με την εκλογική δύναμη των κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και είναι η εξής: Στη Ν.Δ. ποσοστό 19,574 %, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 17,425 %, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ 13,686 %, στους Ανεξάρτητους Έλληνες 11,007 %, στο Κ.Κ.Ε. 8,806%, στο Λ.Σ. Χρυσή Αυγή ποσοστό 7,238 %, στη Δημοκρατική Αριστερά 6,345%, στους Οικολόγους− Πράσινους 3,043 % και στο ΛΑ.Ο.Σ 3,011 %.»)

Και, όμως, παρ’ όλα αυτά ελάχιστες ήταν οι προσκλήσεις, τις οποίες λάβαμε και στις οποίες φυσικά ανταποκριθήκαμε από πανελλήνιας και τοπικής εμβελείας τηλεοπτικούς σταθμούς. Πριν τις εκλογές έλεγαν το μεγάλο ψέμα ότι… ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΑΝ(!) και τώρα μας αποκλείουν, παρανομώντας ολοφάνερα.

Καταδικάζουν στην σιωπή 440.992 Έλληνες και Ελληνίδες

Οι θλιβεροί τύραννοι της κοινής γνώμης, οι υμνολόγοι του μαρξιστικού υποκόσμου και των λακέδων του Μνημονίου, το οποίο υποδουλώνει την Πατρίδα μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους, ρίχνουν από επάνω τους κάθε προσωπείο της δήθεν δημοκρατικότητας τους και αποκλείουν συστηματικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ρίχνουν στον καιάδα της σκοτεινής σκοπιμότητας, την οποία με το αζημίωτο υπηρετούν κάθε ίχνος αντικειμενικότητας και καταδικάζουν στην σιωπή 440.992 Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι τίμησαν με την ψήφο τους την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Χρησιμοποιούν σαν φτηνό επιχείρημα ότι δεν δέχονται οι άλλοι να συζητήσουν μαζί μας. Φυσικά και δεν δέχονται, γιατί δεν αντέχουν τον διάλογο με τους Εθνικιστές, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να μας διαθέσουν αυτό το 7% του τηλεοπτικού χρόνου, το οποίο σύμφωνα με τον νόμο υποχρεούνται να μας δώσουν.

Δεν το κάνουν, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στο ψευτορωμαϊικο που ζούμε, στο γραικυλιστάν, επάνω από νόμους και αρχές είναι τα συμφέροντα των μικρών και των μεγάλων «νταβατζήδων», οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλους αυτούς, τους οποίους με προθυμία προβάλλουν, από κάπου τους έχουν στο χέρι εκτός από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Όλοι αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους και κατευθύνουν τα μεγάλα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, συμπεριφέρονται και μάλιστα σε περίοδο προεκλογική, σαν να είναι οι σταθμοί αυτοί το αμπέλι του παππού τους... σαν να είναι προσωπικά τους μαγαζάκια και αυτό την στιγμή, που είναι όλοι τους παράνομοι, χωρίς άδεια και επιπλέον χρωστούν στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν πληρώνουν όταν αυτό το ίδιο το κράτος οδηγεί στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες και έχει περικόψει σε επίπεδο πείνας τις συντάξεις των Ελλήνων και τα επιδόματα ανεργίας!

Ας σημειωθεί και ας τονισθεί ότι οι ηλεκτρονικές συχνότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού για την οποία όλοι αυτοί οι σπουδαιοφανείς διαπλεκόμενοι δεν έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή! Και όχι μόνον. Έχει συντελεστεί ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ενώ δεν έχουν άδειες έχουν εισάγει μέχρι και μετοχές τους στο Χρηματιστήριο, μετοχές των παρανόμων εταιρειών τους και έχουν και πουλήσει και τμήμα των εταιρειών τους, των οποίων επαναλαμβάνω βασικό στοιχείο είναι οι συχνότητες που είναι η περιουσία του Ελληνικού Λαού, σε «οφσόρ» εταιρείες!

Ένα ολόκληρο αμαρτωλό καθεστώς έχει κτιστεί γύρω από αυτήν την ψευτοενημέρωση, η οποία δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το μάτι που βλέπει τα πάντα, από έναν μηχανισμό πλύσεως εγκεφάλου για τον ντόπιο big brother.

Η 6η Μαΐου του 2012 δεν τους δίδαξε τίποτε

Πιστεύουν ότι θα μας σταματήσουν. Φαίνεται πως η 6η Μαΐου 2012, όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μαχόμενη ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, έλαβε το 7% των ψήφων δεν τους δίδαξε τίποτε. Δεν πήραν είδηση ακόμη ότι η λάσπη και ο βρώμικος πόλεμος, τον οποίο εξαπέλυσαν ενάντια σε κάθε ηθική και πολιτική αρχή, κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των αγωνιστών της, δεν κατέστη δυνατόν να ανακόψει την δυναμική μας πορεία.

Επιμένουν, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο γιατί γι’ αυτό πληρώνονται, για να κάνουν βρώμικο πόλεμο. Δεν είναι όμως μόνον ότι μας αποκλείουν συστηματικά κατά παράβαση του νόμου, αλλά και έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά από κάθε πρόσχημα, προβάλλοντας συστηματικά κόμματα όπως του Καρατζαφέρη που πήρε 2,9%, του Μάνου και του Τζήμερου, τα οποία πήραν ακόμη λιγότερους ψήφους, προβάλλοντας περισσότερο ακόμη και το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας της κ. Κατσέλη, το οποίο έλαβε περίπου 1%, την ίδια στιγμή κατά την οποία «θάβουν» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του 7% !

Την ίδια ώρα λαμβάνουν χώρα επιθέσεις κατά πολιτευτών και βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τοπικών τηλεοπτικών, οι οποίοι μας δίνουν βήμα  και οργανώνονται ολόκληρες αστυνομικές επιχειρήσεις για να παρεμποδιστεί η νόμιμη προεκλογική μας δράση!

Το περασμένο Σάββατο 26 Μαΐου 2012 έγινε μηχανοκίνητη προεκλογική πορεία περισσότερων από 200 Χρυσαυγιτών στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Κυψέλης, της Πλατείας Αττικής, του Άγιου Παντελεήμονα.

Ο κόσμος έβγαινε από τα παράθυρα και χειροκροτούσε, Ελληνικές Σημαίες έβγαιναν στα μπαλκόνια και ξαφνικά περικύκλωσαν τους Χρυσαυγίτες ομάδες της Αστυνομίας για να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν την ενημερωτική τους εκστρατεία, εκτελώντας άνωθεν εντολές...

Η γελοιότητα του εγχειρήματός τους φάνηκε όταν τελικά αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την συνέχιση της εκστρατείας, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να πουν ότι είναι η όλη εκστρατεία αποτελεί τροχονομική παράβαση!!!

Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να σταματήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε η μοναδική ελπίδα σε ένα αμαρτωλό καθεστώς, το οποίο καταρρέει, είμαστε η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων σε μια Πατρίδα που σκληρά δοκιμάζεται.

Είμαστε το  υπερήφανο Γαλανόλευκο Λάβαρο που υψώνεται σε ένα κάστρο άπαρτο, το οποίο έχει δεχθεί σφοδρά πυρά από κάθε κατεύθυνση. Μισογκρεμισμένα τα τείχη, αλλά ο πύργος στέκει ορθός, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γράφει επάνω το κάστρο το άπαρτο και δεν θα το πάρουν! Ας το πάρουν απόφαση...

Σε μια χώρα έρημη από Ιδανικά

Μόνοι εναντίον όλων! Σε μια χώρα έρημη από Ιδανικά, με τους νέους και τον λαό στην πρωτοπορία του Αγώνα μας! Με τα ποσοστά μας υψηλά στα νιάτα της Ελλάδας, στους άνεργους, στις λαϊκές γειτονιές και εκεί όπου κτυπά η καρδιά της Έθνους σε χωριά και πολιτείες, δίνουμε τον Αγώνα μας και δεν θα μας σταματήσουν ούτε τα τουρκο-τσοντοκάναλα, ούτε οι λακέδες του συστήματος!

Ας γνωρίζουν ότι η ώρα της κατάρρευσης, μιας κατάρρευσης για την οποία είναι απόλυτα ένοχοι και υπεύθυνοι πλησιάζει και την ώρα εκείνη εμείς θα είμαστε όρθιοι για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα και δεν θα υπάρξει κανένα έλεος και κανένας οίκτος για αυτούς που πρόδωσαν το Γένος, την Πίστη και την Ιστορία του, γι’ αυτούς που ξεπούλησαν τις ελπίδες ενός ολόκληρου Λαού!

Είναι λογικό να προσπαθούν με κάθε βρώμικο τρόπο να μας σταματήσουν. Δείχνουν πλέον ξεκάθαρα τον πραγματικό τους εαυτό. Η μάσκα του ψευτοδημοκράτη ξεφτίζει και εμφανίζεται το εφιαλτικό πρόσωπο ενός τυραννικού καθεστώτος, το οποίο θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την ώρα της μεγάλης νίκης.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, είμαστε μόνοι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, αλλά μετρηθήκαμε 440.992. Είμαστε πάρα πολλοί για να μας σταματήσουν με τα βρώμικα παιχνίδια τους και το ακόμα χειρότερο γι’ αυτούς στα στήθη μας κτυπούν δυνατές Ελληνικές καρδιές, που δεν πρόκειται να τις λυγίσουν ό,τι και να κάνουν! Οι δρόμοι και οι πλατείες, οι πόλεις και τα χωριά μας περιμένουν. Εμπρός για μια νέα νίκη στις 17 Ιουνίου του 2012!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
 
Απ' όπου πέρασαν, χύθηκε αίμα, σφαγιάστηκαν άνθρωποι, εξολοθεύτηκαν μεγάλοι πληθυσμοί ανθρώπων. Ο λόγος για τα έργα και τις ημέρες του Αττίλα. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες.

Ένα υπόμνημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που φέρει τίτλο «Έλληνες-Κύπριοι αγνοούμενοι και συγγενείς τους - Ανάγκη για αποτελεσματική εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Κύπρος κατά της Τουρκίας», υποβλήθηκε στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (ΣτΕ).

Κάνει λόγο για τα τουρκικά εγκλήματα αλλά και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας με στόχο την μη ολοκλήρωση των ερευνών, σχετικά με τύχη των Ελλήνων αγνοουμένων.

Η έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται μαρτυρίες υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματικών που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή το 1974, στηλιτεύει την Τουρκία για το ότι αρνείται να εφαρμόσει αποτελεσματικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και με διάφορα προσκόμματα, εμποδίζει το έργο της Επιτροπής Αγνοουμένων, 11 χρόνια μετά από την σχετική και καταδικαστική για την Τουρκία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Όπως αναφέρει ο κυπριακός Τύπος, «σε επιστολή-μνημόνιο, που αποκαλύπτει το ΚΥΠΕ, η επικεφαλής της Μόνιμης Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, πρέσβειρα Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, γνωστοποιεί, στις 25 Μαΐου 2012, στην Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ ότι, με τρεις αναγνωρίσεις Κυπρίων αγνοουμένων τον μήνα, το έργο της ΔΕΑ θα χρειασθεί πολλές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί και ότι χωρίς την πλήρη και επείγουσα συνεργασία της Τουρκίας, θα μείνουν ανολοκλήρωτες οι προσπάθειες για να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων».

Ξέρουν και δεν μιλούν...

«Ο τουρκικός στρατός έχει στην κατοχή του πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα και τους χώρους ταφής των Ελλήνων Κυπρίων αμάχων που σκοτώθηκαν από Τούρκους στρατιώτες καθώς και πληροφορίες, για πρόσωπα που συνελήφθησαν εν ζωή και σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι», επισημαίνεται στο υπόμνημα, όπου επισημαίνεται ότι η Τουρκία θέτει συνεχώς προσκόμματα στη διεξαγωγή των ερευνών.

Συγκεκριμένα, δεν παραδίδει αμέσως, όπως υποχρεούται κατόπιν δικαστικής απόφασης του ΕΔΑΔ, όσες πληροφορίες και στοιχεία έχει στην κατοχή της για την δραστηριότητα των ενόπλων δυνάμεων της, τόσον κατά τη διάρκεια όσον και μεταγενέστερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Επίσης, «εξαιτίας της άρνησης του τουρκικού στρατού να επιστρέψει εκταφές σε στρατιωτικές ζώνες και της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων των νεκρών Ελληνοκύπριων αμάχων σ' άγνωστες τοποθεσίες, δημιουργείται μία ζοφερή εικόνα, για τις προοπτικές που έχει η ΔΕΑ να ολοκληρώσει το έργο της να δώσει μία απάντηση στο ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως «παρά τις δηλώσεις και προτροπές του ΓΓ του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές τοποθεσίες ταφής ή ομαδικούς τάφους των αγνοουμένων, οι τουρκικές αρχές δεν συνεργάζονται με την ΔΕΑ και τα λείψανα μεταφέρθηκαν και διατηρούνται σε άγνωστους και μυστικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής, ούτε η ΔΕΑ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας έχει ενημερωθεί, επισήμως, από τις τουρκικές αρχές για την τύχη αυτών των λειψάνων. Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, να επιτραπεί η πρόσβαση σ' όλους τους χώρους, οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδειες ανασκαφής σε περιορισμένες περιοχές ή σε χώρους που, αργότερα, κηρύχθηκαν στρατιωτικές ζώνες από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζεται στην επιστολή.

Σημειώνεται δε χαρακτηριστικά ότι, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ανασκαφές, σε στρατόπεδα ή στρατιωτικές περιοχές όπου, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, πιστεύεται ότι τα άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται έχουν ταφεί».

Απίστευτες τουρκικές μεθοδεύσεις

Διαβάστε τι γράφει ο κυπριακός Τύπος: «Η κυπριακή κυβέρνηση, έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Τουρκία, να επιτρέψει την άμεση πρόσβαση και εκταφές σε γνωστά μέρη στην κατεχόμενη Κύπρο (π.χ. κοντά στο ξενοδοχείο Celebrity στην Κερύνεια, και στα χωριά Βόνη και Κοντένεμος).

Για να αποφύγουν τις εκταφές σ' αυτούς τους χώρους, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων, ο τουρκικός στρατός προχώρησε στην περίφραξη των περιοχών και αμέσως τις χαρακτήρισε ως στρατιωτικές ζώνες. Είναι χαρακτηριστικό, επισημαίνεται, ότι οι μέχρι σήμερα, πληροφορίες για τις τοποθεσίες ταφής, προήλθαν από απλούς Τουρκοκύπριους, και όχι από τις επίσημες τουρκικές αρχές ή τον τουρκικό στρατό».

Μαρτυρίες (δημοσιεύματα από τον κυπριακό Τύπο)

Η επιστολή-μνημόνιο, της επικεφαλής της Μόνιμης Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, πρέσβειρας Θεοδώρας Κωνσταντινίδου, συνοδεύεται κι' από ειδικό προσάρτημα, στο οποίο αναφέρεται ότι:

«Τα τελευταία χρόνια, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, που υπηρέτησαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, δημοσίευσαν τα απομνημονεύματα τους. Σε αυτά, περιλαμβάνονται πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με μάχες, τα άτομα που σκοτώθηκαν, συνελήφθησαν ή κρατήθηκαν και μέχρι σήμερα αγνοούνται».

Επισυνάπτονται, μάλιστα, και αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα τριών υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματικών, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο της Τουρκάλας συγγραφέως, Ερόλ Μουτερτζιμλέρ, «Satilik Ada Kibris: Kibris Baris Harekatinin Bilinmeyen Yonleri» («Κύπρος: Το νησί προς πώληση - άγνωστες πτυχές του την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρος»).

Ο συνταγματάρχης Salih Guleryuz, διοικητής της Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός πέρα από κάθε αμφιβολία, όταν λέει: «Τα απαραίτητα έγγραφα που τηρούνταν στην ημερήσια αναφορά για τις μάχες στις οποίες η Ταξιαρχία Καταδρομών συμμετείχε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ειρήνης, έχουν υποβληθεί προς τις ανώτερες αρχές».

Οι πληροφορίες αυτές, επιβεβαιώνουν τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης ότι, ο τουρκικός στρατός κατέχει στοιχεία και δεδομένα που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση της τύχης μεγάλου αριθμού αγνοουμένων.

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο του συνταγματάρχη Πεζικού Salih Guleryuz, διοικητή των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων:

«Τρίτη 4 Αυγούστου 1974: Μας ενημέρωσαν ότι 14 Έλληνοκύπριοι, οι οποίοι κατοικούσαν στο χωριό Σύσκλιμπος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας σε ένα σπίτι. Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκα το χωριό, μαζί με τον δεκανέα Μαχμούτ Μπόγιοσλου. Οκτώ άτομα ήταν σε πολυθρόνες και καρέκλες, πνιγμένα στο αίμα, με διάτρητο το στήθος και το κεφάλι από σφαίρες. Υπήρχαν άλλοι πέντε νεκροί , άνδρες και γυναίκες, ενώ κοντά στην είσοδο του σπιτιού υπήρχε άλλο ένα πτώμα αποκεφαλισμένο, πάνω σε μια πολυθρόνα».

16 Αυγούστου, 1974: «Άνδρες του Πυροβολικού βρήκαν δώδεκα τραυματίες Ελληνοκύπριους στρατιώτες, που κρύβονταν στα χωράφια του χωριού Λεύκα. Τους συνέλαβαν και τους έκλεισαν σε μία αποθήκη».

15 Σεπτεμβρίου 1974: «Δεκαεπτά άτομα που προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνο-κυπριακό τομέα, μέσα από την περιοχή της Σκυλλούρας-Αγίου Βασιλείου-Γερόλακκος-ΕΛΔΥΚ, έχασαν το δρόμο τους συνελήφθηκαν και αιχμαλωτίσθηκαν».

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο του συνταγματάρχη Ιχάν Αλόγκλοου, της Ομάδας των Τούρκων Πεζοναυτών:

20 Ιούλη 1974: «Βρέθηκαν πνιγμένοι δύο Ελληνοκύπριοι, ύστερα από μάχη που έδωσαν με τον ανθυπασπιστή Χαντίλ Καλιγιάσι και τον Μουχτατντούρ».

24 Ιουλίου 1974 : «Το πρωί υπήρχαν εκατοντάδες μύγες και μια άσχημη μυρωδιά. Προέρχονταν από νεκρούς Ελληνοκύπριους στρατιώτες και πολίτες που βρίσκονταν σε στάδιο αποσύνθεσης . Τότε διέταξε ο Σύμβουλος Sezgin Girgin μαζί με δέκα στρατιώτες να σκάψουν ένα τάφο και να θάψουν τα πτώματα».

1 Αυγ. 1974: «Το μεσημέρι και ενώ ο εχθρός υποχωρούσε συνεχώς, συνελήφθηκαν πέντε Ελληνοκύπριοι στρατιώτες στα χωρία της Ηλείας και της Φτερούγας».
elkosmos

 
Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η "έγκριτη" αυστριακή εφημερίδα Der Standard -εφόσον είναι γνωστό ότι η Βιέννη συντάσσεται με τις επιθυμίες και επιδιώξεις του Βερολίνου- κάνοντας λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, με τίτλο "Ελληνική κρίση: Η ΕΕ ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα" η εφημερίδα επικαλείται πηγή από την Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία ορισμένες χώρες καταρτίζουν σχέδια για να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα, σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη κατάσταση στην Ελλάδα. Ωστόσο, η πηγή δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν συνθήκες χάους. Οι Ευρωπαίοι σκέφτονται να κρατήσουν τα σύνορα σφραγισμένα για τις πρώτες 30 ημέρες, επαναφέροντας τους ελέγχους σε πρόσωπα και προϊόντα.

 Οι προετοιμασίες, αναφέρει η εφημερίδα, γίνονται λόγω των φόβων για αύξηση στις παράνομες εκροές κεφαλαίων καθώς και την εκτίναξη της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ευρωπαϊκά κράτη ανησυχούν για την παράνομη μετανάστευση, αφού η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου από την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που ζουν σήμερα στην Ελλάδα εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο.

Eντάξει κύριοι δανειστές μας, φτάνουν πια τα απειλητικά μηνύματα, μας έχετε στείλει πολλά τώρα τελευταία του τύπου "Απόρριψη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ=ΧΑΟΣ=Τιμωρία σκεπτόμενων και αγανακτισμένων Ελλήνων ψηφοφόρων..."
 defencenet.gr
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010