Picture


Ωραία Σοσιαλιστική λογική...

Πρώτα ρίχνουμε έξω το κράτος και μετά αρχίζουν τα διλήμματα ...


Είτε θα
ΚΟΨΟΥΜΕ τις συντάξεις είτε δεν παίρνει ΚΑΝΕΙΣ ...

Την λεπτομέρεια που λέει ότι οι περισσότεροι ( γιατί υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν συντάξεις με πλασματικές προϋποθέσεις) έχουν
ΠΛΗΡΩΣΕΙ κατά την διάρκεια του εργασιακού τους βίου αυτά τα χρήματα για να τα πάρουν όταν γεράσουν την θυμάται κανείς ;;;

Και καλά , από ένα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ υπουργό δεν μας εκπλήσσει αυτή η πρακτική...

Η "ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ" όμως "ΔΕΞΙΑ" που "δεν  έδινε ικανοποιητικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ" όταν ήταν στην εξουσία θα συναινέσει σε αυτή την πρακτική τώρα που στηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση ;;

Καιρός να ξεκαθαρίσει για το αν θα ΨΗΦΙΣΕΙ αυτού του είδους την οικονομική πολιτική...
antilogos

 
Ένας ακόμα δημοσιογράφος που εγκαταλείπει τη θέση του για να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος ή κάτι αντίστοιχο... Όσο θυμάμαι εγώ (εντάξει δεν είμαι και πολύ μεγάλος βέβαια), αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Παναγιωτόπουλος στη ΝΔ, Ρουσόπουλος στη ΝΔ, κτλ).

Και όσο και αν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι τάχα "τα ΜΜΕ ασκούν έλεγχο στην εξουσία". Χαχαχα, η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα, καθώς ελάχιστοι δημοσιογράφοι έχουν τις γνώσεις και -κυρίως- τη διάθεση να ασκήσουν σοβαρή κριτική, εν μέσω βέβαια και των ασφυκτικών πιέσεων από τους "πράσινους" ή "μπλε" αρχιδημοσιογράφους των κυρίαρχων media.


Δείτε εδώ το τελευταίο "κρούσμα", που ανακοινώθηκε , μέσα στην απεργία των δημοσιογράφων, με τον Παντελή Καψή, γνωστό πασοκόμουτρο-διευθυντικό στέλεχος του "Βήματος" να αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, στην οποία προφανώς έχει προσχωρήσει -και επίσημα πλέον- και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), μετά τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που ήδη είχαν "κυβερνοποιηθεί".


Οι μεγάλοι αυτοί μιντιακοί όμιλοι, ο ΔΟΛ, ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας, ο εφοπλιστής Αλαφούζος έχουν σκοπό ακόμα και με ζημιές να μας φλομώσουν στην ψεύτικη προπαγάνδα (πχ
το mega channel ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι έχει ζημιές ύψους 24.67 εκ. ευρώ).

Έχοντας λεφτά από τις άλλες δραστηριότητες τους, και τις επιχορηγήσεις/φοροαπαλλαγές που παίρνουν από το κράτος, θα ξοδέψουν μερικά από τα χρήματα τους για να στηρίξουν το ρήμαγμα ενός ολόκληρου λαού, προκειμένου να διατηρήσουν το στάτους κβο, μιας και αυτοί καλοπερνούν εις βάρος των υπόλοιπων και αυτό είναι κάτι που δε θέλουν να το χάσουν με τίποτα...

O Π. Καψής ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής.


Την ίδια ώρα, και για να μην ξεχνιόμαστε, η "Καθημερινή" κυκλοφορεί σήμερα με κύριο άρθρο που τιτλοφορείται "Αδικαιολόγητη εμμονή", και στο οποίο οι υπάλληλοι του Αλαφούζου "αναρωτιούνται" γιατί κάποιοι ζητούν να γίνουν εκλογές, μιας και το "ευρωπαϊκό περιβάλλον" είναι "ασταθές" (μετάφραση: Τόσο η ντόππια, αλλά βέβαια και η ξένη ολιγαρχία, με πρώτους και καλύτερους τους πιστωτές, θέλουν να σιγουρευτούν ότι θα ξεζουμίσουν το λαό χωρίς πολλά-πολλά, και αν γίνουν εκλογές, φοβούνται ότι ο λαός δε θα βγάλει μια κυβέρνηση που θα τους εκπληρώνει πλήρως τα σχέδια τους όπως γίνεται τώρα.

Έτσι...καταργούν ακόμα και τις εκλογές, φανερώνοντας βέβαια και το ότι "σέβονται" τις εκλογές μόνο όταν τους συμφέρει, αλλά όταν δεν τους συμφέρει, τότε...άστες για αργότερα. Ένα ενδιαφέρον ομολογουμένως μάθημα που θα πρέπει και αυτό να το θυμόμαστε):

Αδικαιολόγητη εμμονή

Αδικαιολόγητη είναι η εμμονή ορισμένων με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε το απίστευτα ασταθές και γεμάτο κινδύνους ευρωπαϊκό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θέλουν την Ελλάδα να εμπλέκεται σε μια εκρηκτική προεκλογική περίοδο;


Ή μήπως νιώθουν τόσο υπερεπαρκείς και πανέτοιμοι να κυβερνήσουν μια χώρα που καταρρέει; Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και προ πάντων όχι προσωπικοί ή κομματικοί εγωισμοί αυτήν τη στιγμή. Προφανώς η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ένα σχήμα εκτάκτου ανάγκης και περιορισμένου χρόνου.

Η εμμονή, όμως, σε μια ημερομηνία, που προϋποθέτει ότι η Βουλή θα μείνει ανοιχτή για λιγότερο από ένα μήνα, δεν δικαιολογείται και μάλλον δεν συμβαδίζει με την αγωνία ενός λαού που θέλει να δει πώς θα επιβιώσει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του τόπου.
tsak-giorgis
 
Παναγιώτης Σαββίδης
Πρώτο θέμα

Picture
Ηδη στην εφημερίδα Post National του Καναδά, δημοσιεύθηκε άρθρο του προέδρου της λεγόμενης «Union Macedonian Diadpora» (UMD) Μέτο Κολόσκι, με τον προκλητικό τίτλο:

«Μια χώρα που ονομάζεται Μακεδονία», όπου επιτίθεται κατά της Ελλάδας, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του προσεχούς Μαΐου στο Σικάγο των ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα εδώ και μήνες λόγω της κρίσης χρέους απειλεί την παγκόσμια οικονομία και τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παρόλα αυτά, κατορθώνει να πληρώνει τεράστια ποσά στον πόλεμο της προπαγάνδας κατά της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Κολόσκι, επαναλαμβάνοντας την πάγια επιχειρηματολογία των Σκοπίων πως το 1913 η Ελλάδα «κατέκτησε» την Μακεδονία και πως προχώρησε σε «γενοκτονία» κατά των Μακεδόνων, που αρνείται να αναγνωρίσει ως μειονότητα.


«Το 1913, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου ακρωτηρίασε την προοπτική ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Ενα μεγάλο μέρος προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Ένα άλλο μεγάλο μέρος πήγε στη Σερβία και ένα μικρότερο μέρος στους Βουλγάρους.


Από τότε, το ελληνικό κράτος, προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια του βόρειων εδαφών του σε μια ενοποιημένη Μακεδονία, οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη συστηματική δολοφονία των Μακεδόνων στη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από τρεις μεγάλες πόλεμοι, αμέτρητοι Μακεδόνες έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους από το ελληνικό κράτος.

Picture
Κολόσκι
Η πολιτική «εξελληνισμού» απέτυχε, και μια ανήσυχη Μακεδονική μειονότητα εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της»,

συνεχίζει στο εξωφρενικά προκλητικά άρθρο του ο κ. Κολόσκι, που θεωρείται υποστηρικτής του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι, που ψευδώς αναφέρει πως

«Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η λέξη «Μακεδονία» ήταν ταμπού στην Ελλάδα».

Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία νεαρής Σκοπιανής, που κρατάει στα χέρια της τη σημαία της χώρας της, κάτω ακριβώς από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα Σκόπια.

Picture
Τεοντόρ Πετρόφ
''Βορειοαφρικανοί» οι Μακεδόνες''

Την ίδια ώρα, σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o πρόεδρος του «Macedonian Congress World» Τεοντόρ Πετρόφ, χαρακτηρίζει τους Μακεδόνες «Βορειοαφρικανούς» που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία μετά το 1913.

Ο κ. Πετρόφ, επίσης συνομιλητής και υποστηρικτής της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, θεωρείται από τους πλέον ακραίους εθνικιστές στα Σκόπια και πολλές φορές έως σήμερα έχει ζητήσει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα.


Δική του ιδέα ήταν η παραγωγή και η προβολή βίντεο στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, με τίτλο «μακεδονική προσευχή» όπου ο Θεός … παρουσιάστηκε να καλεί τους Σκοπιανούς, χαρακτηρίζοντας τους ως το «αρχαιότερο» έθνος στη γη και προγόνους της «λευκής φυλής», που χαρακτηρίζεται …. «μακεδονοειδή» σε αντίθεση με τη «negroids» και την «μογκολοειδή».

 
Picture

Γράφει ο
Μ. Μιχαήλ


Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έκανε την εμφάνισή της η ρωσική αρμάδα, που αποτελείται από το Αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και έξι ακόμα πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αφού επιβεβαίωσε την παρουσία του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ότι «η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι επίκαιρη περιοχή από γεωστρατηγικής άποψης» και σημείωσε ότι «οι διάφορες εξελίξεις που επισυμβαίνουν στον χώρο, ανάλογα αυξάνουν και το ενδιαφέρον διαφόρων χωρών».

Όπως έχει γράψει η Εφημερίδα της «Ρωμηοσύνης» σε παλαιότερο ρεπορτάζ, «ο ρωσικός στόλος θα αποπλεύσει από τη θάλασσα του Μπάρεντς και θα κατευθυνθεί αρχικά στην περιοχή, όπου διεξάγονται οι γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακολούθως θα συνεχίσει την πορεία του νότια της Κρήτης, στη Ρόδο, θα περάσει από την Κύπρο και θα καταλήξει στη Συρία.

Ερωτηθείς, αν σχετίζεται με την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ η εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτή δεν είναι νέα πληροφορία, έχει δημοσιευθεί και πριν από αρκετές βδομάδες ότι έρχεται ρωσικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή».

«Είναι γνωστό, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι επίκαιρη περιοχή από γεωστρατηγικής άποψης. Είναι πάντοτε σημαντική η στρατιωτική παρουσία διαφόρων χωρών στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι «αναμφίβολα, οι διάφορες εξελίξεις που επισυμβαίνουν στον χώρο, ανάλογα αυξάνουν και το ενδιαφέρον διαφόρων χωρών».


Ερωτηθείς κατά πόσο ρωσικές εταιρείες έχουν αγοράσει στοιχεία σεισμικών ερευνών για τα υπόλοιπα οικόπεδα στην ΑΟΖ Κύπρου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί «στο ποιες εταιρείες έχουν αγοράσει ή έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν τα αποτελέσματα από τις διάφορες σεισμικές και γεωφυσικές έρευνες, που έχει διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη υδρογονανθράκων».

Πρόσθεσε, ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι, ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο. Είναι πάρα πολλές οι εταιρείες αυτές που έχουν εξασφαλίσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, κάτι που προδιαθέτει πως το ενδιαφέρον από μέρους διαφόρων εταιρειών για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης θα είναι σημαντικό».

Από κει και πέρα, επεσήμανε, «από τη στιγμή που έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να προκηρυχθεί, συγκεκριμένα πλέον, η διαδικασία του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, θα δούμε και στην πράξη πώς μεταφράζεται αυτό το ενδιαφέρον και πόσες από αυτές τις εταιρείες θα υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».

Κληθείς να πει ποιων χωρών εταιρείες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, ο κ. Στεφάνου είπε «εταιρείες από πάρα πολλές χώρες και ισχυρές χώρες και λιγότερο ισχυρές».

Η παρουσία μιας τόσο ισχυρής ναυτικής δύναμης στην περιοχή δεν είναι φυσικά τυχαία. Εντάσσεται αρχικά στα πλαίσια των γεωπολιτικών σχεδιασμών της Ρωσίας, τόσο αναφορικά με τη διακήρυξη του δικαιώματος της Κύπρου να πραγματοποιήσει έρευνες στη δική της ΑΟΖ όσο και κάνοντας αισθητή την παρέμβασή της στα δρώμενα στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία.

Εξ άλλου, η είσοδος της ρωσικής Gasprom στη γεωπολιτική και ενεργειακή σκακιέρα, σχετίζεται με τα σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, που θα αξιοποιήσει τα κυπριακά κοιτάσματα και την εξαγωγή του αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παρά την πρόταση της Noble Energy να αναλάβει την κατασκευή του τερματικού σε συνεργασία με την Delek, η Λευκωσία προωθεί την ιδέα για κοινοπραξία, στην οποία θα συμμετέχει η ρωσική Gasprom, καθώς και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ σε δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, αναφέρεται πως η Λευκωσία υποσχέθηκε ήδη τα δύο από τα καλύτερα τεμάχια στην Gasprom. Και τούτο, δεν είναι άσχετο με το ρωσικό δάνειο που θα παραχωρηθεί προς την κυπριακή κυβέρνηση με ευνοϊκούς όρους.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Ρωσία έχει ζητήσει άδειες για γεωτρήσεις σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται ακριβώς δυτικότερα από το «Οικόπεδο 12» και στα οποία «Οικόπεδα» έκανε ασκήσεις η Τουρκία και βόλτες το Πίρι Ρέϊς, πριν από λίγες εβδομάδες.

Ενδεικτικό του διεθνούς ενδιαφέροντος και της εμπλοκής και άλλων χωρών είναι το γεγονός, ότι οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί Total και Gaz de France αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα έχουν αγοράσει πάνω από 30 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πετρελαίων.

Το Admiral Kuznetsov αναμένεται να κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά, κάτι που επιθυμεί και η Αμερική και κατ’ αυτό τον τρόπο να υπάρξει «συνένωση» των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Η επίσκεψη του Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο αποτελεί το 5ο ταξίδι του πλοίου μακριά από την βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται να συμπίπτει με την προκήρυξη από την κυπριακή κυβέρνηση του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
 
Picture
Γράφει ο
Νίκος Κοτανίδης
Συνταγματάρχης ε.α.
ΑΚΙΣ

Ποιο περιστατικό με τον Εύελπι, Αρχηγό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων; Υπάρχει περιστατικό με το παλικάρι και δεν υπάρχει μείζον ζήτημα με τις «καθωσπρέπει» αφεντιές σας; Χάσατε το δάσος ως συνήθως και κοιτάζετε το δέντρο; Αυτό είναι το θέμα σας; Δεν μπορούσατε να βρείτε κάτι καλύτερο κύριοι προοδευτικοί για να «πουλήσετε»;

Μπορείτε να δείτε το θέμα από διαφορετική οπτική και τοποθετώντας στο βήμα του κατηγορούμενου τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες από την μεταπολίτευση και μετέπειτα, παρελθούσες και παρούσες; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αποκλειστικό επιχείρημά σας το Σύνταγμα των Ελλήνων, τους νόμους και στρατιωτικούς κανονισμούς; Θέτω τα παρακάτω ερωτήματα.

Επιτρέπεται η προβολή και διάδοση πολιτικών απόψεων στις ένοπλες δυνάμεις; Για όσους γνωρίζουν πραγματικά τις ένοπλες δυνάμεις και όχι από αφηγήσεις, η απάντηση είναι περισσότερο από αυτονόητη. Απαγορεύεται σε όλους τους στρατιωτικούς η έκφραση πολιτικών πεποιθήσεων. Το μόνο δημοκρατικό δικαίωμα του έλληνα στρατιωτικού  είναι η μυστική ψηφοφορία και εκεί τελειώνει το θέμα.

Ως ουσιαστικό γεγονός, το πολυτεχνείο δεν αφορά στην πάλη  διαφορετικών πολιτικών απόψεων; Πάλη κατά της χούντας;

Είναι ή όχι οι νέοι παρορμητικοί; Οδηγούμενοι από τα συναισθήματά τους δεν πράττουν πρώτα και μετά σκέφτονται; Πώς περιμένετε να αντιδράσει ένας εικοσάχρονος όταν του βιάζουν τη ζωή και το κυριότερο την ψυχή; Κάποιοι από αυτούς πετάνε μολότωφ, άλλοι κάνουν καταλήψεις, άλλοι βανδαλισμούς, άλλοι παραιτούνται από όλα, άλλοι απλά τραγουδούν.

Τραγουδούν έτσι, για αντίδραση, αντίδραση κατά του πολιτικού κατεστημένου το οποίο στο όνομα της δημοκρατίας κατέστρεψε την πατρίδα τους και έβαλε ταφόπλακα στο δικαίωμα να ονειρεύονται.

Οι πολίτες, στις αληθινές και όχι κατ’ επίφαση δημοκρατίες, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ότι επιθυμούν και να διατυπώνουν τις απόψεις τους; Ακόμη και οι «χουντικοί»; Ή μήπως η «χούντα» δεν είναι πολιτική άποψη; Αν δεν είναι, τότε πώς είναι δυνατό να είναι η αριστερή έκφραση του «χουντισμού», ο κομμουνισμός του αιμοσταγούς Στάλιν;. Αν ναι,  γιατί τους λιθοβολείτε; Αφού τους λιθοβολείτε επί σχεδόν σαράντα χρόνια πώς μπορείτε να χαρακτηρίζεστε εσείς; Δημοκράτες;


Βγάλατε τα συμπεράσματά σας; Σίγουρα. Αλλά τα συμπεράσματα που σας βολεύουν.

Από τη μεταπολίτευση και εξής, με τις εκδηλώσεις του πολυτεχνείου διεξάγεται πολιτική κατήχηση, πολιτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις στις ένοπλες δυνάμεις. Σε ποιους;

Σε αυτούς που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τα καμώματά σας των δεκαετιών του εξήντα και εβδομήντα.

Κάθε φορά που κάνετε εκδηλώσεις για το πολυτεχνείο στα στρατόπεδα, βάζετε την πολιτική στις ένοπλες δυνάμεις. Και δεν διώκεται κανένας γι’ αυτό. Λες και σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύουν οι νόμοι και στρατιωτικοί κανονισμοί.

Αντιθέτως ζητάτε αίμα, τέτοια είναι η συνήθειά σας, για να διατηρήσετε τους θώκους σας. Αίμα νέων παιδιών με ιδανικά που είναι πολύ καλύτερα από εσάς, που είναι πολύ καλύτερα από ότι εσείς δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. 

Δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα να μιλάνε για σταγονίδια αυτοί που έφεραν τον κατακλυσμό στον ελληνικού λαό. Γιορτάζετε την επέτειο του πολυτεχνείου στις ένοπλες δυνάμεις, γιατί δεν γιορτάζετε και την επαναφορά της ομαλότητας στην Ελλάδα με την ήττα του κομμουνιστοσυμμοριτών;

Επειδή τα γεγονότα του πρώτου οδήγησαν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας;

Ποιας δημοκρατίας;

  Ξέρετε τι λέει ο λαός για τη σημερινή δημοκρατία;

Όποιον μιλά για πατρίδα και καθήκον τον αποκαλείτε «εθνικιστή», στην καλύτερη περίπτωση γιατί δεν ξέρετε τι σημαίνει πατρίδα και τι σημαίνει να δωρίζεις την ύπαρξη σου σε αυτήν.

Ή μήπως είναι μεγαλύτερης ιστορικής βαρύτητας η εξέγερση φοιτητών στο πολυτεχνείο το 73 από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, από τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο κατά των Βρετανών κατακτητών;


Πότε γιορτάζονται αυτά στα σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, στρατιωτικές σχολές;

Αποπομπή του Εύελπι Αρχηγού από τη Σχολή Ευελπίδων, ισοδυναμεί με πολιτική δίωξη, για πολιτικές απόψεις που ουδέποτε διατύπωσε και ουδέποτε ενστερνίστηκε, αλλά αγγόγγυστα του τις φορτώνετε στους ώμους του! Θα μπορούσατε να καταλάβετε την παρόρμησή του μόνο αν γινόσαστε ευέλπιδες όχι της στρατιωτικής σχολής αλλά της πατρίδας.

Ναι, γνωρίζω εκ των προτέρων τις «δημοκρατικές» απαντήσεις σας οι οποίες κατά την προσφιλή σας συνήθεια θα περιοριστούν στο λιθοβολισμό του προσώπου και όχι στα επιχειρήματα. Στην  υπεκφυγή, με τον εύκολο δημαγωγικό ελιγμό της τοποθέτησης ανύπαρκτης κομματικής ταμπέλας.

 
Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχετικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.

Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο.

Ούτε είναι της παρούσης να αναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια.

Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.

Επειδή όμως κάποια βδελυρά δημοσιεύματα είδαν το φώς της δημοσιότητας αποφάσισα να πω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρομαι στα τέσσερα άρθρα

«Σόι πάει το βασίλειο» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425340&cid=4) ,
«Να τον χαίρεστε» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4) και
«Η χούντα της ευελπίδων» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=426189&cid=4)

«Η απόρρητη έκθεση του Α2 για τα σταγονίδια στο στρατό»  (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63571793)           

Θα μιλήσω πρώτα ως γιός του Χρίστου Φαραντάτου, αποστράτου αξιωματικού.

Ο πατέρας μου είναι τάξεως 1955, 79 ετών και όταν έγινε το πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1966. Ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα. Απέχει από την ενεργό υπηρεσία από το Μάρτιο του 1983, όταν από τους τότε υπερδημοκράτες σοσιαλιστές καρατομήθηκε, ενώ ευρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, όπου υπηρετούσε ως σπουδαστής, αφού ήταν απαίτηση της τότε πολιτικής ηγεσίας, λόγω επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη.

Για όσους γνωρίζουν-γιατί οι δημοσιογράφοι του βήματος, έθνους, on-alert και zouglas δεν είναι ενημερωμένοι (είναι και παραείναι αλλά εκστασιάζονται με τη διαστρέβλωση των γεγονότων)- ο πατέρας μου έφυγε «τσιμπητός», όπως λέμε στη γλώσσα των κρίσεων.

Το αν ήταν καλός αξιωματικός ας ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι αυτοί, τους συμμαθητές του, τους εν ζωή προϊσταμένους του, αλλά κυρίως τους αξιωματικούς που είχε διοικήσει και πρωτίστως τους στρατιώτες του. Εγώ θα πω ότι είναι άριστος πατέρας, φίλος, συμπαραστάτης, ψυχούλα.

Θα μιλήσω στη συνέχεια ως αδελφός του Παναγιώτη Φαραντάτου, που έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, επί του ποτ. Έβρου (εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεωγραφίας την έχουν δει την περιοχή οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου «Διδυμότειχο μπλουζ»).

Για ενημέρωσή τους λοιπόν τους λέγω ότι στο επεισόδιο του 1982, στο οποίο αναφέρθηκαν με τόση προκλητική λασπολογία, ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι «ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ».

Άρα αυτά που γράφονται περί χαστουκιού, μείωσης συναδέλφου, βασανιστών κλπ κλπ είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων. Και επειδή θα θεωρηθεί ότι μεροληπτώ δεν θα μιλήσω για τις ικανότητές του ως αξιωματικού.

Ας ανατρέξουν στις επιδόσεις του στα διάφορα σχολεία του όπλου του, σχολές πολέμου, εθνικής άμυνας, σχολεία εξωτερικού κλπ. Ας ρωτήσουν και γι’ αυτόν τους συμμαθητές του, τους προϊσταμένους του, τους υφισταμένους του αξιωματικούς και φυσικά τους στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του. Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτόν.

Τέλος θα μιλήσω για τα ανίψια μου.

Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι ασχέτως ακαδημαϊκής επίδοσης, όπου αναγκαστικά θα υπάρχουν πρώτοι, καλοί, χειρότεροι, μέτριοι, τελευταίοι, όλοι ανεξαιρέτως οι ευέλπιδες και ανεξαρτήτως σειράς είναι άριστοι, είναι στρατευμένοι στην ιδέα της πατρίδας και της φυλής, είναι αυτοί που θα δώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή τους για την ελευθερία, όπως θα κάνουν πρόθυμα και όλοι οι Έλληνες πατριώτες.

Είναι οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών ελευθεριών μας από κάθε ξένο επιβουλέα.

Αναγκαστικά μέσα στη σχολή υπάρχει μια επετηρίδα. Δεν σημαίνει ότι ο πρώτος είναι καλύτερος από τον δεύτερο ή από τον εκατοστό τρίτο. Σημαίνει ότι απλά πέτυχε υψηλότερο σύνολο στην επίδοσή του που είναι συνισταμένη της ακαδημαϊκής επίδοσης, των αθλητικών και στρατιωτικών προσόντων κλπ. Οι ευέλπιδες από τον πρώτο έως τον τελευταίο είναι της ίδιας αξίας, είναι παραστάτες, είναι αδέλφια, είναι μια ψυχή.

Ο ανιψιός μου λοιπόν ο Χρίστος πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων το 2008 με πανελλήνιες με 19.360 μόρια και για όσους έχουν ελάχιστη γνώση αυτών των θεμάτων, αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε.

Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός.

Για την ποιότητά του και τις επιδόσεις του ας ερωτηθούν οι αξιωματικοί του αλλά κυρίως οι ευέλπιδες και οι συμμαθητές του. Το να λέει ένας  κομπλεξικός ότι «Ο νεαρός Εύελπις ήταν Αρχηγός της Σχολής, αν και υπήρχε καλύτερος σε επιδόσεις Εύελπις ο οποίος όμως δεν ήταν των Όπλων αλλά των Σωμάτων και σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεται ο Αρχηγός από τα πρώτα» είναι τουλάχιστον βλακώδες διότι διαψεύδεται από τα γεγονότα, αφού ο περσινός αρχηγός ήταν των Σωμάτων.

Τους προτρέπω λοιπόν να  ζητήσουν από κάποιο εύελπι τον προσωπικό κωδικό του (password) και ας ρίξουν μια ματιά στις βαθμολογίες όλων των ακαδημαϊκών περιόδων όλων των τελευταίων ετών, που δημοσιεύει, για λόγους διαφάνειας, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο moodle.sse.gr .

Μπορούν αν θέλουν να ρωτήσουν και τους καθηγητές του στη ΣΣΕ, αν τολμούν φυσικά.

Ο άλλος μου ανιψιός Κωνσταντίνος πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολοστρόγγυλα εικοσάρια στις πανελλήνιες. Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξείδωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας.

Για το ήθος και τον χαρακτήρα των δυο ανιψιών μου ευελπίδων, ας ρωτήσουν οι κύριοι κιτρινιστές τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. όπου ήταν και οι δυο σημαιοφόροι. Το είχαν κάνει και πριν 29 χρόνια κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, που ρωτούσαν στο Ζ’ Αρρένων Παγκρατίου για μένα και τον αδελφό μου και έφαγαν «πόρτα» και μάλιστα περισσότερο από εκείνους τους καθηγητές μας, που ήταν αριστερών πεποιθήσεων.

Και αυτό γιατί υπήρχε μεταξύ μας αγάπη και σεβασμός.

Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία.

Καλό λοιπόν είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι, πριν δημοσιεύσουν τα γεμάτα μίσος δημοσιεύματά τους, να μη ρωτούν μόνο τους χαφιέδες τους, που εξυπηρετούν άλλες ανάγκες,  αλλά και άλλους και κυρίως τα παιδιά του λαού που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μας.

Αυτοί είναι οι αδέκαστοι κριτές μας και οι αιώνιοι αδελφοί μας.

Η αμεροληψία και αντικειμενικότητα των εν λόγω βεβαιωμένων ψευτών φαίνεται άλλωστε και από τα παρακάτω στοιχεία:

1.  Γράφουν για τον μεν πρωτοετή εύελπι του επεισοδίου του 1982 ότι «Λόγω του συμβάντος ο κ. Παπαϊορδανίδης εγκατέλειψε το στρατό δίνοντας πρόωρο τέλος στην στρατιωτική του καριέρα» ενώ για τον νυν τεταρτοετή αρχηγό γράφουν «Ο 22χρονος Εύελπις έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων, τα οποία όπως και να παρουσιαστούν, όσο κι αν “στρογγυλέψουν” δεν τον απαλλάσσουν από τις ευθύνες του και το κόστος που καλείται να πληρώσει με την αποπομπή του από τη Σχολή Ευελπίδων».

Δηλαδή προδικάζουν και προδιαθέτουν τους αναγνώστες ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί, ως να μην έχει μπροστά του καριέρα, ενώ ο τότε πρωτοετής των 40 ημερών έχασε άδικα τη στρατιωτική του καριέρα.

2.   Αν δείτε το δημοσίευμα της κυρίας ζούγκλας, αναφέρει ότι «Εξ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος,  απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών».

Όμως στο ηχητικό ντοκουμέντο/συνέντευξη του Παπαϊορδανίδη στην κυρία ζούγκλα θα ακούσετε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι ο «πατέρας του που τον συνόδευσε στη σχολή έμοιαζε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Κάππο και έτσι θεωρήθηκε ότι παρενέβη ο Κάππος»(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4)


Όσο για το άρθρο κάποιου δημοσιοπλάνου ότι ανήκαμε σε μυστικές οργανώσεις με οπλοστάσια κλπ, δεν θα πω κάτι, αφού αυτό πλέον είναι καθαρά θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης, η οποία στην περίπτωσή του, εξ’ όσων έχω αντιληφθεί, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας οι γιατροί του έχουν συστήσει να ακολουθεί ειδική πρωτοποριακή αγωγή που περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινιών δράσης και ίντριγκας. Είναι ένα κατάλοιπο της παιδικής του ηλικίας, που όταν τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις αγοράκι μου όταν μεγαλώσεις;» εκείνος απαντούσε «θα γίνω εύελπις», αλλά τελικά κατέληξε να γίνει «κυνηγός χουντικών φαντασμάτων».

Τελειώνοντας απευθύνω σε όλους αυτούς τους μπούληδες δημοσιογράφους  ένα ερώτημα:

Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με μια οικογένεια δυο συνταξιούχων, δυο σπουδαστών και ενός δημοσίου υπαλλήλου; Ίσως να διακατέχονται από μια μορφή λαγνείας προς το επώνυμό μας….ποιος ξέρει;
armyalert
Προς τους λοιπούς αναγνώστες: Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση; Ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί που υπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;

Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχης εα

ΥΓ.  Ζητώ συγγνώμη από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τα κοσμητικά επίθετα «ευφάνταστοι κουραμπιέδες», «κομπλεξικοί», «λασπολόγοι», «κιτρινιστές», «καχεκτικοί», «δημοσιοπλάνοι», «μπούληδες», αλλά αν όντως ενοχλήθηκαν, τότε βεβαίως τα ανταλλάσσω με τον χαρακτηρισμό «χουντικός».
 
Για το χρέος που «εδώ και 2500 χρόνια» οφείλει η Ευρώπη στην Ελλάδα κάνει λόγο ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, που υπογράφουν δύο καθηγητές Φιλοσοφίας.

Όπως γράφουν στο άρθρο τους οι καθηγητές Τιερί Φορμέ και Μαρτέν Στεφένς, του γαλλικού πανεπιστημίου του Μετς: «Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. Χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια, έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα. Ενα χρέος αιώνιο, αφού αφορά τα θεμέλιά της».

Στη συνέχεια, οι δύο καθηγητές εξηγούν που οφείλεται αυτό το χρέος γράφοντας: «Ευρώπη δεν είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας της Φοινίκης; Οι ακαδημίες δεν έγιναν στη μνήμη του πρώτου μεγάλου θεσμού της γνώσης που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα στον κήπο του Ακάδημου, στην Αθήνα; Τα Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φέρουν το όνομα που δόθηκε από τον Αριστοτέλη στη σχολή του, το Λύκειο; Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν ακόμη και πάντα τη γεωμετρία από τα θεωρήματα του Θαλή και του Πυθαγόρα; Ο γιατρός δεν πρέπει να δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη; Τέχνη, λογοτεχνία, μυθολογία, τεχνικές κάθε είδους: ο κατάλογος αυτών που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι μακρύς.»

«Πρέπει συνεπώς να έχουμε χάσει το νόημα του πολιτισμού και κάθε ευγνωμοσύνης για να μιλάμε χωρίς μέτρο για το “ελληνικό χρέος”», υπογραμμίζουν οι δύο καθηγητές και θέτουν το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ένα κράτος να μπορεί να απειλείται από τις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν την ύπαρξή τους στο νομικό πλαίσιο που θέτουν τα κράτη».

«Από τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν τη ζωή όλων, γίνονται εχθρός του λαού», τονίζουν και προσθέτουν ότι «το κράτος έχει καθήκον να τις ξαναβάζει στη θέση τους» γιατί το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τη γαλήνη των πολιτών οπότε «όλες οι άλλες δεσμεύσεις του, έστω κι αν πρόκειται για ένα κολοσσιαίο χρέος, πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα».

Οι Φορμέ και Στεφένς συνεχίζουν γράφοντας οτι «η κρίση αυτή είναι στην πραγματικότητα μια χωρίς προηγούμενο κρίση της πολιτικής των ευρωπαϊκών κρατών» καθώς «δεν τολμάμε πια να προκρίνουμε τον εαυτό μας έναντι των ιδιωτικών συμφερόντων». «Αυτό που απαιτεί από μας σήμερα η Ελλάδα», καταλήγουν, «είναι να τιμήσουμε το ανεξάντλητο χρέος μας προς αυτήν καθιστάμενοι αντάξιοι των θεσμών που μας κληροδότησε: η δράση που θα αναλάβουμε δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική».
iefimerida
 
Μαύρες μέρες ζει μια χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι μαθητές της δε θα λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα. Τέτοιες μέρες ζούμε στην Ελλάδα του 2011 και του μνημονίου και μάλιστα στο Ηράκλειο, καθώς 13χρονος μαθητής της Α' Γυμνασίου έπεσε λιπόθυμος μπροστά στα έντρομα και έκπληκτα βλέμματα των καθηγητών και των συμμαθητών του.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, οι "μέρες της πείνας" έχουν έρθει και στην Κρήτη. Η χθεσινή αποκάλυψη, για παιδί που λιποθύμησε στο σχολείο του, σοκάρει την κοινή γνώμη του νησιού μας.

Το απίστευτο αυτό κρούσμα παρουσιάστηκε σε σχολικό συγκρότημα των δυτικών συνοικιών στο Ηράκλειο και δε φαίνεται να είναι το μόνο, αφού ολοένα και περισσότερες οικογένειες μένουν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και το καθημερινό κολατσιό του σχολείου για τα παιδιά τους!

Η μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου - που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί η ίδια να δοθεί στη δημοσιότητα το δικό της όνομα και φυσικά τα στοιχεία του παιδιού και του γυμνασίου στο οποίο συνέβη το περιστατικό - είναι συγκλονιστική.

Όπως αποκάλυψε η ίδια σε ηχογραφημένο τηλεφώνημα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ ΤV": «Ενώ ήμουνα στο γραφείο μου. Ήρθε κάποιο παιδάκι. Ήταν πραγματικά κατάχλομο και ζήτησε άδεια για να πάει σπίτι του. Είναι πάγια τακτική μας να ερχόμαστε σε επικοινωνία με τη μητέρα.

Παίρνουμε τηλέφωνο κι ενώ προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τη μητέρα, το παιδί έπεσε λιπόθυμο. Τότε φωνάξαμε τη γυμνάστρια και του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες. Στο μεταξύ επικοινωνούμε με τη μητέρα που μας είπε: "έχουμε να φάμε δύο μέρες και είναι πολύ φυσικό να λιποθυμήσει το παιδί"»...

Όπως έγινε γνωστό χθες, η συγκεκριμένη οικογένεια είναι πολύτεκνη. Η μητέρα έχει τέσσερα παιδιά να μεγαλώσει, είναι χωρισμένη και δεν έχει δουλειά. Όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου, «αυτό που έγινε είναι πρωτοφανές. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην υπηρεσία και δεν το έχω ξανασυναντήσει, πραγματικά, από ασιτία να λιποθυμήσει παιδί»...

Άμεση βοήθεια


Οι αντιδράσεις των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ήταν άμεσες. Έσπευσαν για να βοηθήσουν τη μητέρα των τεσσάρων μικρών αγοριών που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.


Μάλιστα, μετά το ρεπορτάζ του καναλιού, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου επικοινώνησαν με τα τηλέφωνα της "Ν. Κρήτης" και της "ΚΡΗΤΗ ΤV" ζητώντας να μεταδοθεί το κάλεσμά τους προς τη συγκεκριμένη οικογένεια, ώστε σήμερα το πρωί να απευθυνθεί στο Σύλλογο η μητέρα για να της παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε χρήματα και τρόφιμα και να δοθεί από το Σύλλογο οποιαδήποτε παραπέρα ενίσχυση για την αντιμετώπιση του δράματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί.

Και δυστυχώς, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών στο νομό Ηρακλείου, οι πληροφορίες τους είναι ότι παρόμοια δράματα εξελίσσονται και σε άλλα σχολεία, όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης. «Προσπαθούμε να επεμβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και να βοηθάμε τα παιδάκια αυτά.

Και βέβαια, προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα παιδιά αυτά και να τα βοηθάμε. Είτε με δωρεάν τρόφιμα από το κυλικείο είτε και μέσα από οικονομική ενίσχυση».

Υπάρχουν όμως και γονείς που είπαν χθες δημόσια με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα ότι τα παιδιά τους πηγαίνουν το μεσημέρι στο σπίτι και τους αναφέρουν ότι κάποιοι συμμαθητές τους δεν έχουν ούτε κολατσιό μαζί τους ή χρήματα να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο.

Πάντως, το θέμα αυτό μπορεί να απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία, δεν απασχολεί όμως (επίσημα) την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, που αρνείται να τοποθετηθεί για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
 
Κλίμα αναστάτωσης, αλλά συνάμα και οργής επικρατεί στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το δημοσίευμα της Κυριακής (στην εφημερίδα «Το Βήμα») για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων.

«Ας σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα» ανέφερε στη «δημοκρατία» στρατιωτικός αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς.

Η προσέγγιση αυτή δεν σημαίνει ότι οι αξιωματικοί εγκρίνουν το συγκεκριμένο περιστατικό που, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνέβη στη Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ωστόσο στέκονται με προβληματισμό για τη χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να δημοσιοποιηθεί. Αλλωστε έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες από όσα φέρεται να είπε ο τέως πρωθυπουργός στις Κάννες περί... πραξικοπήματος και την εν συνεχεία καρατόμηση -με αυτό το πρόσχημα- της στρατιωτικής ηγεσίας.

Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι οι αξιωματικοί που συμφώνησαν -με καταιγισμό τηλεφωνημάτων και προς την εφημερίδα μας- με το χθεσινό πρώτο θέμα της «δημοκρατίας», τονίζοντας με έμφαση ότι είναι αστείο το επιχείρημα ότι η δημοκρατία στη χώρα μας κινδυνεύει από μια απερίσκεπτη ενέργεια ενός 22χρονου ευέλπιδος. «Εκτός κι αν κάποιοι ενοχλούνται από την αποδοχή που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην κοινωνία και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα» έλεγαν χαρακτηριστικά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο όσοι διαμαρτύρονται υποκριτικά, «ξεχνώντας» τα εγκλήματα που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του Μνημονίου και τους υποστηρικτές της.

Η οργή στον χώρο των στρατιωτικών, και όχι μόνο, μεγαλώνει μάλιστα, καθώς διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να στηθούν ολόκληρα «συνωμοτικά» (πλην όμως ευφάνταστα) σενάρια -ακόμη και με την εμπλοκή... μυστικών υπηρεσιών-, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία κλίματος φόβου για να επιβληθεί η σιωπή και η υποταγή

Εν τω μεταξύ, με μια κίνηση με σαφή σημασία, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς επισκέφτηκε χθες τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων προκειμένου να ενημερωθεί από τον διοικητή της, ταξίαρχο Γιώργο Αρβανίτη, για την πορεία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που ξεκίνησε για το συμβάν κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την ίδια στιγμή, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίζουν οι Τούρκοι. Ειδικότερα, οι συκοφαντίες και οι σκευωρίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων από σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται την απαξίωσή τους έχουν, φυσικά, χαροποιήσει τους Τούρκους, οι οποίοι ήδη μιλούν για... ανακάλυψη υπόθεσης «Βαριοπούλα» στην Ελλάδα»!

Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Milliyet», η οποία αναφέρει την υπόθεση των δήθεν «σταγονιδίων» στη Σχολή Ευελπίδων και την υπόθεση αυτή την παρομοιάζει με το σχέδιο «Βαριοπούλα» στην Τουρκία, που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν!


Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παύσει από τα καθήκοντά του τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους τρεις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (και άλλους 15 ανώτατους αξιωματικούς, λέμε εμείς).

Η ώρα του Αβραμόπουλου


Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα υπονοούμενα που διακινούνται το τελευταίο 48ωρο, ο 22χρονος εύελπις οδηγείται σε αποπομπή από τη Σχολή Ευελπίδων. Με αυτό, άλλωστε, το ερώτημα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαθέτει όμως την ευστροφία και την ικανότητα να αφουγκράζεται το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Το... βαλς τελείωσε και αρχίζει πάλι το σκληρό ροκ. Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα δύο «όχι», σε λίστα και σε παράταση του βίου της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, παραμένουν ισχυρά και αδιαπραγμάτευτα για τη Συγγρού. Και αν το πρώτο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, το δεύτερο θα σημάνει την αρχή του τέλους της. Αν ο κ. Παπανδρέου ονειρεύεται ότι θα κυβερνά διά... χειρός Λουκά Παπαδήμου, τότε «θα του κοπεί το μακρύ χέρι» ξεκαθαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε εκλογές με την πλάτη στον τοίχο, τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις οι επιτελείς του κ. Σαμαρά, δίνοντας το σήμα για ανάκτηση της ψυχολογίας και του όποιου εδάφους έχει χαθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Για το θέμα της λίστας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αμετακίνητος. Οπως τονίζει σε στενούς του συνεργάτες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να βάλει πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου, που για δικούς του λόγους θέλει να έχει εκείνος και το μαχαίρι και το πεπόνι όχι μόνο στην επιλογή αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.


«Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό του και αφορά τα εσωκομματικά τους. Εμείς θέλουμε υποψηφίους που να τρέξουν, να οργώσουν την Ελλάδα, ώστε να σχηματίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με ανθρώπους που θα έχουν επιλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλοιώσουμε τη βούληση του λαού» τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας τέλος στα σχέδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, στη Συγγρού γνωρίζουν καλά ότι είναι το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα και, αν ανοίξουν ρωγμές σε αυτό, όπως επιθυμούν κάποιοι μέσα από τη Ν.Δ.,τότε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλά και πιθανόν μη αναστρέψιμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που κορυφαία στελέχη κοντά στον κ. Σαμαρά φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα, εντός και εκτός κόμματος, ότι η στήριξη στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού έχει ημερομηνία λήξης το αργότερο τα μέσα Μαρτίου.


Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «ακόμη και επί κυβερνήσεως εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρόλο που τα προβλήματα ήταν πολλά και μεγάλα και κυρίως εθνικά, οι εκλογές έγιναν κανονικά. Αρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιείται ο ζήτημα του PSI ως πρόσχημα μετακίνησης της ημερομηνίας των εκλογών».

Παράλληλα, στη Συγγρού εκτιμούν ότι απώτερος στόχος του τέως πρωθυπουργού είναι μέσω της παράτασης του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης να μπορέσει να βγει ο ίδιος από το «κάδρο» των ευθυνών του και να βάλει και τους άλλους μέσα σε αυτό. Με αυτό το τερτίπι και με αριστερόστροφη φρασεολογία θα μπορέσει να κάνει το comeback που ονειρεύεται.


Με βάση αυτό φέρονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν το όνειρο του κ. Παπανδρέου να πάρει σάρκα και οστά.
δημοκρατια
Νίκος Ελευθερόγλου
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010