Η πληροφορία και το κείμενο ήρθε από αναγνώστη τον οποίο ευχαριστούμε. Περιγράφει τη …δολοφονία του Όμηρου,του δικού μας Όμηρου,από το National Geographic.Για να είμαστε και πιο ορθοί την …εκτέλεση του Όμηρου.Διαβάστε γιατί:

Αναρωτιέμαι αν και πόσοι από εμάς έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα και γραφή. Θα μου πείτε  με όλα τα υπόλοιπα, που να καταλάβουμε πως εκδόθηκε από το National Geographic η Οδύσσεια του Όμηρου, εκείνου του καλού παραμυθά από το παρελθόν, στα Ελληνικά!


Θα έλεγε κανείς περήφανος: "πόσο μας εκτιμούν οι Ευρωπαίοι και πόσο σημαντικά πράγματα έκαναν οι πρόγονοί μας, κλπ, κλπ..". Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.


Η Οδύσσεια αυτή τη φορά εκδόθηκε σε ένα έκτρωμα, που μόνο ελληνική γλώσσα δεν είναι.


Αποτελείται από μόλις 21 γράμματα, όπως είχε ζητήσει ο Υφυπουργός Παιδείας της Κύπρου τον περασμένο χρόνο, αλλά εμείς ασχολούμασταν με τις φωτιές στα μπατζάκια μας που είχαμε ήδη, και δεν το προσέξαμε μάλλον!


Από αυτήν λοιπόν τη διήγηση του Όμηρου, λείπουν τα η,υ,ει,οι,ω,αι,αυ,ευ.
Υπάρχουν μόνο τα ι,ο,ε και ου, ως  ο μόνος  δίφθογγος.


Πως θα σας φαινόταν να διαβάζατε την τελευταία πρόταση που μόλις διαβάσατε, ως εξής:


Από αφτίν λιπον τι διιγισι του Ομιρου λιπουν... ή για παράδειγμα:


Αφτί ι γινέκα φορούσε στο δεξί αφτί τις ένα αρκετά εντιποσιακό σκουλαρίκι φτιαγμένο από φύλλα εφκαλίπτου και αβγά χελιδονιόν, κλπ.


Όπως θα μπορούσε κανείς να  καταλάβει, η επίθεση είναι  σε όλα τα επίπεδα.


Αν αφήσουμε να δολοφονηθεί έτσι γλώσσα μας, τότε έχουμε χάσει όλα τα παιχνίδια του μέλλοντός μας.

Εκτός των άλλων, το αγαπητό και έγκρητο περιοδικό, εκδίδει το έργο σε αρκετούς τόμους, νομίζω 8, όπερ μεθερημνεύεται σε εβδομαδιαία συνδρομή των 9,95 ευρώ. Δηλαδή και μας δολοφονούν και τους πληρώνουμε.


Δεν με ενδιαφέρει να το αναρτήσετε το κείμενό μου!  Με ενδιαφέρει όμως να το ερευνήσετε και να ευαισθτοποιηθεί ο κόσμος.     


Ιδιαίτερα δε όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση.   


Ξέρω πως η δολοφονία της γλώσσας μας έχει αρχίσει εδώ και αρκετές δεκαετίες και ξεκινάει από πολύ νωρίς (Δημοτικό).      


Αλλά πιστεύω πως όλες οι παραχωρήσεις έχουν και κάποιο όριο.   


Καλά είναι να μην πληγώνουμε τους μικρούς μαθητές με τα κόκκινα σημάδια στην ορθογραφία, αλλά γιατί να πληγώνουμε τη συνείδηση και την ψυχή ενος λαού, καταστρέφοντας και φτωχαίνοντας τη γλώσσα του;

onalert
 
Picture
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…

Ένα-ένα θα σκάνε τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού λαού ο μυαλοτσιμενταρισμένος ο  οποίος εν λευκώ εξουσιοδότησε τον τριγωνικέφαλο Κοζανίτη βαψομαλλιά, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, να ξεπουλάει την Ελλάδα.


Η Βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009» είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. 


Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη ολόκληρης της έκτασης των οφειλών των νοσοκομείων στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009!

Μόνος του ο Παπακωνσταντίνου αύξησε το έλλειμμα του 2009!

Μόνος του τι καθίκι!


Κι αυτό το θλιβερό υποκείμενο, αυτόν τον δεδηλωμένο εχθρό του λαού, για λόγους πολιτικά ανεξήγητους, τον ανέχεται ο Σαμαράς και η ΝΔ και δεν απαιτεί την άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση Παπαδήμου!


Κύριε Σαμαρά δε μάθατε τίποτα;

Δεν ακούσατε τίποτα;

Κι εσείς λαλίστατε κύριε Μιχελάκη, τι έγινε, το αμίλητο νερό ήπιατε;


ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

 
Όλοι θυμόμαστε την, πριν λίγους μήνες, υπέρμετρη αυτοπεποίθηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου. Όλοι θυμόμαστε τα μεγαλεπήβολα οράματά του για τον αυριανό ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και στο σουνιτικό Ισλάμ. Τώρα όμως;

Μήπως το κλίμα στην ανατολική Μεσόγειο αρχίζει και χαλάει για την Άγκυρα; Στην τουρκική πρωτεύουσα οι αναλυτές αρχίζουν και συμμερίζονται τους πολλούς κινδύνους που φέρνουν οι φιλοδοξίες του Ερντογάν και του ΥΠΕΞ του.. Μια όλο και πιό εντεινόμενη αστάθεια στο νότιο, μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, δημιουργείται.

Μια μεγάλη εστία έντασης, στην οποία αναμειγνύονται πολλά κράτη, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, το Ιράκ και η Συρία.

Τούρκοι διεθνολόγοι, διπλωμάτες και  αμυντικοί αναλυτές, ασχολούνται ήδη σε βάθος για τις επιπτώσεις που θα επέλθουν με τα νέα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ και την αξιοθαύμαστη επιμονή της Λευκωσίας να προχωρήσει. Μετά το πρώτο χτύπημα κατά των σχεδίων της Άγκυρας, όταν το 2004 η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι άλλαξε η ισορροπία ισχύος εις βάρος της Τουρκίας, αλλάζει για μια ακόμη φορά υπέρ της Λευκωσίας η παρτίδα.


Διότι η Τουρκία, παρά τους λεονταρισμούς της,  δεν καταφέρνει έως αυτή τη στιγμή να απαντήσει στη νέα πρωτοβουλία της Κύπρου για το φυσικό αέριο και να την ακυρώσει.

Στην Άγκυρα επικρατεί πλέον σκεπτικισμός για το εφικτόν των οραμάτων του Νταβούτογλου. Η επίλυση του κυπριακού, όπως την εννοούν στην Άγκυρα, δεν φαίνεται να έρχεται.


Η μικρή, ημικατεχόμενη Κύπρος, ανθίσταται, κι ας απέχει η φοβισμένη Αθήνα.

Και ο αντίκτυπος που μπορεί να επιφέρει η συριακή κρίση στην Τουρκία, συνιστά πρόσθετο προβληματισμό στην Άγκυρα. Συν βεβαίως, η αδιάλειπτη δράση του PKK και το πρόπλασμα κουρδικού κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Πολλές λοιπόν οι ανοιχτές εστίες έντασης, επισκιάζουν τη δυναμική εξωτερική πολιτική γραμμή του Νταβούτογλου. Μηδενικά, ή τελικά πολλαπλά προβλήματα; Με όλους τους γείτονες;

Είναι αρνητικό που η Ελλάδα, με την εφεκτική στάση της, ουσιαστικά ''καθυστερεί'' την εξέλιξη των πραγμάτων, την ώρα που οι άλλοι ''παίκτες'' στην περιοχή, ''πατούν γκάζι''.


Μια δυναμικότερη και πολυσχιδέστερη εξωτερική πολιτική της Αθήνας, όχι μόνο θα στήριζε τον άξονα με Κύπρο και Ισραήλ, αλλά μεσοπρόθεσμα θα ενίσχυε ενδεχομένως και ρεαλιστικότερες σχολές σκέψης μέσα στις τουρκικές πολιτικές ελίτ.

Σχολές σκέψης που αποβλέπουν στην σταθερότητα και όχι στην σύγκρουση. Και θέλουμε να ελπίζουμε πως υπάρχουν τέτοιες σχολές και φωνές στη σύγχρονη Τουρκία...
elkeda
 
Σχεδόν 26 λαθρομετανάστες απελαύνονται από τη χώρα μας ημερησίως, την ώρα που ο ρυθμός εισροής είναι πολλαπλάσιος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που παρέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική ερώτηση των κ.κ. Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, το πρώτο 10μηνο του 2011 απελάθηκαν συνολικά 7.951 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 178 αποχώρησαν με τρεις ειδικές πτήσεις τσάρτερ.


Αναλυτικά, στο έγγραφο αναφέρεται ότι «κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2011 έως 01.10.2011, απελάθηκαν 7.773 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων κατόπιν διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων απέλασης. Επίσης, στις 18.10, 31.10 και 10.11.2011 απομακρύνθηκαν από τη χώρα μας, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, 178 αλλοδαποί υπηκοότητας Πακιστάν και Αφγανιστάν».


Από την άλλη, τα στοιχεία εισροής λαθρομεταναστών που δίνει το σωματείο Συνοριοφυλάκων  (ΕΣΥΦΝΕ) καθιστά κάθε σύγκριση… αποκαρδιωτική! Συγκεκριμένα, η ΕΣΥΦΝΕ δηλώνει ότι «μόνο τον μήνα Οκτώβριο του 2011 και μόνο από τον Εβρο πέρασαν 9.700 λαθρομετανάστες»!


Επιπροσθέτως, τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για αιτήσεις ασύλου το πρώτο 9μηνο του 2011 έχουν ως εξής:


«Αιτήματα που εξετάστηκαν σε Α’ βαθμό (αφορά και αιτήματα που εκκρεμούσαν από προηγούμενα έτη) 6.400» από αυτά χορηγήθηκε άσυλο σε 43 περιπτώσεις (ποσοστό 0,67%).


«Αιτήματα που εξετάστηκαν σε Β’ βαθμό (αφορά και αιτήματα που εκκρεμούσαν από προηγούμενα έτη) 692» από αυτά χορηγήθηκε άσυλο σε 85 περιπτώσεις (ποσοστό 12,28%).


Επιπλέον, χορηγήθηκαν - ανανεώθηκαν : 106 αιτήματα ανθρωπιστικού καθεστώτος Α’ και Β’ βαθμού και 114 αιτήματα επικουρικής προστασίας Α και Β’ βαθμού.

protothema
 
Picture

Επέλεξα να γράψω εγώ αυτά τα κείμενα και όχι τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Όπλων διότι θεωρώ ότι η υπόθεση του Αρχηγού της ΣΣΕ και αριστούχου Έυελπι Χρήστου Φαραντάτου με αγγίζει προσωπικά ως καθηγητή του και ως άνθρωπο.

Τα δημοσιεύματα κατά του Χρήστου δεν περιορίστηκαν μόνο στο άτομο του αλλά άγγιξαν και τον πατέρα του Ταξίαρχο Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος και αυτός υπήρξε σπουδαστής μου όταν ήμουν καθηγητής στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999).

Γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και φυσικά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για άτομα υψηλής ευφυίας με αποδεδειγμένα δημοκρατικές πεποιθήσεις προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Μακάρι να μπορούσαν οι διάφοροι δημοκράτες που έπληξαν αυτή την οικογένεια να δουν όπως είδα εγώ τη θλίψη και την απόγνωση ενός πατέρα που βλέπει το όνομα του γιου του να διασύρεται άδικα και χωρίς δίκη.

Μου είναι δύσκολο να μεταφέρω στο ψηφιακό κείμενο το αβάσταχτο ειδικό βάρος που είχαν τα δάκρυα του πατέρα του που βλέπει τον αριστούχο γιο του να χάνει τα πάντα για ένα επεισόδιο που είναι ασήμαντο και ανάξιο λόγου – ένα αστείο που διογκώθηκε και μετατράπηκε σε όπλο κατά της οικογένειας του και της Σχολής Ευελπίδων.

Οι συκοφαντίες όταν εκτοξευτούν δημοσίως είναι σαν τους κόκκους της άμμου στον άνεμο – δεν μαζεύονται και δεν ξέρεις που έχουν πέσει έλεγε ένας σοφός και στην περίπτωση μας έχει άμεση εφαρμογή.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια όλα όσα παρουσιάσαμε για την ανόητη πλάκα που έγινε για λίγα λεπτά στη ΣΣΕ μετά από μια μακρά και κουραστική παραμονή στο αμφιθέατρο (αφού όλη η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο τιμήθηκε δεόντως στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ- Αυτό ξέχασαν να το αναφέρουν οι δυσφημιστές της ΣΣΕ).

Το ίδιο βράδυ ο Χρήστος κατάλαβε ότι το αστείο ήταν υπερβολικό και κάλεσε όλους τους επιλοχίες των λόχων και αφού τους ζήτησε συγνώμη για την ανοησία του να κάνει τέτοιο αστείο ζήτησε να μεταφερθεί η συγνώμη του σε όλους τους Ευέλπιδες όπως και έγινε.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς να ξεχαστεί το γεγονός και να μην πάρει διαστάσεις αν δεν έσπευδε κάποιος να το διαστρεβλώσει για λόγους που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον (όταν τελειώσει η ανάκριση).

Επισημαίνουμε προς το παρόν τα εξής:

Κακώς αναφέρθηκε το όνομα του Χρήστου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Αδίστακτοι εγκληματίες και φονιάδες, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διεφθαρμένοι πολιτικοί – όλοι ανεξαιρέτως χαίρουν ανωνυμίας μέχρι το πέρας της δίκης.


Ο Χρήστος έπρεπε να πληρώσει το τίμημα γιατί συμβολίζει κάτι που ενοχλεί.

Κακώς δικάστηκε και καταδικάστηκε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ένας αριστούχος Εύελπις – Αρχηγός της ΣΣΕ χωρίς να υπάρξει η δέουσα πειθαρχική διαδικασία.

Κακώς έσπευσαν ορισμένοι να μιλήσουν για αντιδημοκρατική δράση για ένα ανυπεράσπιστο άτομο που δεσμεύεται από το στρατιωτικό κώδικα και δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια (ούτε αυτός ούτε ο πατέρας του). Αυτές οι διαδικασίες δυσφήμισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι δημοκρατικές.

Ο αριστούχος Εύελπις και Αρχηγός της ΣΣΕ Χρήστος Φαραντάτος δεν πρέπει να γίνει έρμαιο όσων θέλουν να πλήξουν την ΣΣΕ ούτε θα γίνει όργανο αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ.


Ο Χρήστος αγαπά το Στρατό και την πατρίδα και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν θα αντέξει αυτή την αρνητική δημοσιότητα που τόσο άδικα του φόρτωσαν. Δεν πρόκειται για ένα βάναυσο και αδίστακτο χουντικό αλλά για ένα νεαρό αριστούχο στρατιωτικό επιστήμονα που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια χωρίς να ντρέπεται μπροστά στα παιδιά του για μια νεανική του ανοησία.

Θα σταθούμε όλοι δίπλα του ώστε να αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπως του αξίζει. «Όλοι κάνουμε λάθη, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω''
 
Η προσπάθεια μονιμοποίησης της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, που καταβάλλεται από εγχώριους και ξένους κύκλους, είναι εμφανής, αλλά δεν βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Όσοι πιστεύουν στη «μονιμοποίηση» μιας έκτακτης κατάστασης δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που επισώρευσε στον ελληνικό λαό η αντιαναπτυξιακή μνημονιακή πολιτική του Πασοκ, αλλά επιδιώκουν τη διατήρησή της, διότι διαπιστώνουν ότι μέσω αυτής μπορούν να αποκομίσουν τεράστια υπερκέρδη!

Γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει πολιτική που να επικεντρώνεται στην επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού λαού, αλλά μόνο στη διευθέτηση συμφωνιών και συμβάσεων.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια να επιβληθεί στην κοινή γνώμη η άποψη πως είναι αναγκαία για τη … σωτηρία της χώρας η παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και περαν του Απριλίου (!), με τη δικαιολογία ότι ο χρόνος που απαιτείται για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που αρχικά είχε συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων που τη στηρίξουν!

Στην ουσία, οι έχοντες συμφέρον από τη μεγάλη παράταση του χρόνου θητείας της διορισμένης -μη εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό- κυβέρνησης διακατέχονται από έναν φόβο απέναντι στη λειτουργία της δημοκρατίας, που είναι ύποπτος.

Στην ουσία, φοβούνται μήπως αναδειχτεί από τον οργισμένο ελληνικό λαό μια άλλη μη ελεγχόμενη κυβέρνηση που δεν θα είναι πρόθυμη να υποτάσσεται στις επιθυμίες αυτών των μεγάλων εγχώριων και ξένων οικονομικών συμφερόντων και δεν θα εφαρμόζει πολιτικές που καταστρεφουν την ελληνική οικονομία και εξαθλιώνουν τους πολίτες.

Φοβούνται ότι μια νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν θα είναι σαν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
ET

politis
 
Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών που δημιουργήθηκε πέρυσι.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση ενίσχυση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αλλά και συνολικότερα η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τέτοια ζητήματα.

Με την κίνηση μας αυτή, καλούμε τα μέλη των Οργανώσεων μας σε όλη τη χώρα, αλλά και κάθε άλλο νέο που το επιθυμεί, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία ώστε να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε κοινωνικά αναγκαίες δράσεις.

Αναλυτικά, οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες πόλεις και σημεία:
  1. Άρτα – 2 Δεκεμβρίου, Κεντρική Πλατεία Άρτας (κινητή μονάδα)
  2. Αθήνα – 1 Δεκεμβρίου, Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών
  3. Ζάκυνθος – 2 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος»
  4. Ηλεία – 5 Δεκεμβρίου, Κεντρική Πλατεία Πύργου (κινητή μονάδα)*
  5. Θεσσαλονίκη – 1 Δεκεμβρίου, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  6. Καρδίτσα – 2 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
  7. Κοζάνη – 2 Δεκεμβρίου, Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο
  8. Κόρινθος – 1 Δεκεμβρίου, Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου
  9. Λέσβος – 2 Δεκεμβρίου, Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης
  10. Πειραιάς – 1 Δεκεμβρίου, Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά
  11. Πέλλα – 5 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών*
  12. Πιερία – 2 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
  13. Ροδόπη – 2 Δεκεμβρίου, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
  14. Σάμος – 1 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Σάμου
  15. Φλώρινα – 2 Δεκεμβρίου, Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου»
  16. Χίος – 1 Δεκεμβρίου, Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου

* Στις πόλεις αυτές (Πύργος Ηλείας και Γιαννιτσά Πέλλας) η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, λόγω τεχνικών δυσκολιών.

 
Οι Rothschild εισπράττουν ημερησίως 5 ΔΙΣ δολάρια από τόκους !
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ ήταν η Neuberger Berman η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (μετοχή με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Μερικές περίεργες συμπτώσεις όσον αφορά στην εταιρία αυτή είναι πως ο νυν πρόεδρος της ήταν πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Η πιο ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όμως, είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει ιδρυθεί από ένα μέλος της οικογένειας Rothschild, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας στον κόσμο.

Ένα άλλο μέλος αυτής της οικογένειας, ο Nathaniel Rothschild, το Φεβρουάριο του 2010 υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Les Echos πως η ελληνική (και η ευρωπαϊκή κρίση) αποτελούν ‘πολύ φασαρία για το τίποτα’ και ότι στην πραγματικότητα τον καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της έπαιξαν οι κερδοσκόποι και όχι τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα.

‘Ο ρόλος τους (των κερδοσκόπων στην ελληνική κρίση) ήταν πολύ, πολύ μεγάλος’ είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: ‘όλα έγιναν τόσο εύκολα (για τους κερδοσκόπους)’. ‘Το πρωτογενές έλλειμμα της Ευρώπης δεν είναι άσχημο συγκρινόμενο με αυτό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων κρατών’.

Το πιθανότερο είναι ο Nathaniel Rothschild να ξέρει καλά τι λέει τόσο για τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης, των ΗΠΑ της Ιαπωνίας και της Ελλάδας όσο και για το ρόλο των κερδοσκόπων στην δημιουργία της τεχνητής ελληνικής και στη συνέχεια ευρωπαϊκής κρίσης.

Η οικογένεια του έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στον κόσμο στο εμπόριο χρέους έχοντας χρηματοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς με ανυπολόγιστη περιουσία και αμέτρητες 'εμπλοκές' σε χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Στις 3 Δεκεμβρίου 1923 η Chicago Evening American είχε γράψει σχετικά: ‘Οι Rothschilds μπορούν να ξεκινήσουν ή να εμποδίσουν πολέμους.

Ο λόγος τους μπορεί να δημιουργήσει ή να διαλύσει αυτοκρατορίες.’ Η New York Evening Post στις 22 Ιουλίου 1924 ε'ιχε γράψει: ‘Ο Κάιζερ έπρεπε να συμβουλευτεί έναν Rothschild προκειμένου να μάθει αν μπορεί να κάνει πόλεμο ή όχι. Ένας άλλος Rothschild σήκωσε όλο το βάρος της διαμάχης που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα.’ Στις 8 Ιουλίου 1937, οι New York Times είχαν γράψει για τη δυναστεία: ‘Οι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες’,

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild, το 2001 ο τζίρος τους από τόκους δανείων που είχαν πουλήσει ξεπερνούσε τα 5 δις δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρις δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρις.

Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιμόνι του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εμπορίας χρυσού, διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρίες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto κλπ ενώ είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

Οι Rothschilds εισήγαγαν τον υπολογισμό της spot τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδικασία καθημερινά από το 1919 μέχρι το 2004 όταν τοποθέτησαν ως αντικαταστάτη τους την Barclays, εταιρία με την οποία έχουν ισχυρούς δεσμούς.

Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε και είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας,

καθώς ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα , παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους.


Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

Μέχρι του σημείου που τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιριών (μία από αυτές η Neuberger Berman) αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίου, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιριών στην Ελλάδα.

Έτσι, το γεγονός πως η Neuberger Berman που πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009, είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μία πολύ περίεργη και προκλητική σύμπτωση. Δεν είναι, όμως, η μοναδική.

Στις 13 Μαΐου 2010 ο νυν βασικός οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα και πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Paul Volcker, υποστήριξε στο Λονδίνο ότι η ελληνική κρίση δημιούργησε το πρόβλημα μίας ‘ενδεχόμενης αποσύνθεσης του ευρώ’, προκαλώντας πανικό στις αγορές. Έχει ενδιαφέρον η σύμπτωση πως ο Paul Volcker, αφού παρέδωσε τη θέση του διοικητή της FED στον Alan Greenspan το 1987, έγινε πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας J. Rothschild, Wolfensohn & Co, της οικογένειας Rothschild.

Στις 03 Μαρτίου 2010 ο George Soros, κατηγορήθηκε μαζί με τους Paulson, Cohen και Einhorn από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ.

Είναι ενδιαφέρον πως ο Soros, μαζί με την πρώην υπουργό των ΗΠΑ Madeleine Albright και τον τραπεζίτη Jacob Rothschild, είναι συνεταίροι σε επενδυτική εταιρία με έδρα το Λονδίνο, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις στην Αφρική. Η οικογένεια Rothschild είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αφρική για περισσότερο από 200 χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά χρυσού και πολύτιμων μετάλλων.

Οι Rothschild έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη δανειοδότηση των αφρικανικών κρατών. Ο Soros είναι στενός συνεργάτης της οικογένειας Rothschild σε μία σειρά άλλων επενδυτικών έργων ενώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών του Soros έχουν υπάρξει μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών των Rothschild και αντίστροφα.


(Ο Soros, ήταν ο μεγαλύτερος δανειοδότης της πρώτης κυβέρνησης της ΠΓΔΜ). Η επενδυτική εταιρία του Soros ονομάζεται Quantum Fund.

Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας είναι ο Richard Katz ο οποίος προηγουμένως ήταν πρόεδρος της “Rothschild Italia S.p.A.” και μέλος της επιτροπής εμπορικών τραπεζών της “N.M. Rothschild & Sons” στο Λονδίνο.

Οι συμπτώσεις συνεχίζονται αυτή τη φορά με τον John Paulson, δεύτερο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μαζί με τον Nathaniel Rothschild είναι βασικοί μέτοχοι της ‘Rusal’, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Ο Steven Cohen είναι το τρίτο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.


Μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Rothschild, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του διάσημου οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (ο οίκος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) κατέχοντας το 6,2% των μετοχών της εταιρίας, με τους Rothschild να κατέχουν το 5,4%. Η μετοχή της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 700% μετά την τοποθέτηση των Rothschild και Cohen.

Οι παραπάνω είναι, πράγματι, λίγες από τις περίεργες συμπτώσεις της 'υπόθεσης ελληνική κρίση' που συνδέονται με τη δυναστεία των Rothschild. Σε επόμενα άρθρα θα παραθέσω περισσότερες και ίσως σημαντικότερες. Θα αναφέρω, όμως και μία σειρά άλλων περίεργων και προκλητικών συμπτώσεων από τις σχέσεις των πρωταγωνιστών της ελληνικής κρίσης, οι οποίες θα προβληματίσουν ακόμη και τον πιο αθώο και καλόπιστο παρατηρητή της υπόθεσης.


Πάνος Παναγιώτου - Διευθυντής ΕΚΤΑ, 3FVIP.com,
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ
 
Picture

O Wolfgang Mόnchau είναι από τους πιο ενδιαφέροντες αρθρογράφους των Financial Times. Καιρό τώρα προειδοποιεί ότι η ύπαρξη του ευρώ απειλείται. Όμως, στο τελευταίο του άρθρο, με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2011, δεν προειδοποιεί απλώς, αλλά «μετρά» την απόσταση από την… απειλή και την βρίσκει ν’ απέχει το πολύ 10 μέρες!

Όπως  λέει ο Mόnchau, η αγορά ομολόγων έχει πάψει να λειτουργεί, ο τραπεζικός τομέας έχει διαλυθεί, εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, «αέρας» κι ο EFSF, καθώς αρχίζουν και χάνονται οι υψηλές αξιολογήσεις.


 Όμως, το πρόβλημα ακόμη και τώρα λύνεται -υποστηρίζει, ΑΝ ενισχυθεί πραγματικά ο EFSF, εκδοθεί ευρωομόλογο, προχωρήσει η δημοσιονομική ένωση. Αν δηλαδή (κι εδώ μπαίνει το 10ήμερο) συμφωνήσουν στα 3ΑΝ οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής στις 9 Δεκέμβρη… «Αν όχι, (η Σύνοδος) ρισκάρει βίαιη κατάρρευση (της Ευρωζώνης)»…

Εννοείται πως  ο Mόnchau έχει… «εκλεκτή παρέα» σε όσα λέει.  Ο τελευταίος Economist μ’ ένα φλεγόμενο  ευρώ-κομήτη στο εξώφυλλό του σχολιάζει ότι το κοινό νόμισμα κινδυνεύει να καταρρεύσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ o Irwin Stelzer στο άρθρο του στη Wall Street Journal με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2011 παρομοιάζει την Ευρωζώνη με… καρχαρία που τη βγάζει δε τη βγάζει, λόγω των προβληματικών σχέσεων των ευρωπαίων εταίρων. 


Για να δείξει, μάλιστα, το βαθμό δυσκολίας ξεκινά με τα λόγια του Woody Allen στη ταινία Νευρικός Εραστής: «ο καρχαρίας που δεν πηγαίνει σταθερά προς τα μπρος, πεθαίνει. Και νομίζω πως αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένας νεκρός καρχαρίας»…

Ο Steltzer, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του, τονίζει το ίδιο πράγμα: ότι «η κ. Μέρκελ είναι εκείνη που ανθίσταται σε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα που απειλεί να καταπιεί το ευρώ. Δεν αφήνει την ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα, αρνείται το ευρωομόλογο. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, έχει κερδίσει το παρατσούκλι “Κυρία Όχι”.


Και θα συνεχίζει να κάνει το ίδιο έως ότου πείσει τους συναδέλφους της να τροποποιήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε να επιτραπεί στις Βρυξέλες (προφέρεται Β-Ε-Ρ-Ο-Λ-Ι-Ν-Ο) να ελέγχουν τους φόρους, τις δαπάνες, τη δημοσιονομική πολιτική των μελών της Ευρωζώνης».

Και ο Steltzer υπογραμμίζει πως το ευρώ δεν θα επιβιώσει χωρίς διακυβέρνηση. Με ελάχιστη, όμως, ή μέγιστη δημοσιονομική ενοποίηση, όπως απαιτεί η Μέρκελ; Περιμένει από την 9η του Δεκέμβρη να το δείξει: «σ’ αυτή τη συνάντηση, ο καρχαρίας που λέγεται Ευρωζώνη θ’ ανακτήσει την κίνηση προς τα μπρος. Εκτός, βεβαίως, αν αρκετά από τα κράτη -μέλη προτιμήσουν  ν’ αφήσουν την ευρωζώνη να γίνει κομμάτι αυτού που αρέσκονται να αποκαλούν  Τέταρτο Ράιχ!»

Follow on twitter: @karhilam
 
Κρίνει τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, «ρίχνει» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στον Καιάδα της Ιστορίας ενώ προβλέπει ότι ο επόμενος που θα έχει αυτή την τύχη θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο λόγος για τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος μιλάει για την επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ενώ τονίζει ότι το θρίλερ με τις υπογραφές το «έστησαν» στο εσωτερικό με στόχο  να κατασυκοφαντήσουν και να μειώσουν τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κρανιδιώτης υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά προμηνύει αλλαγές στο εσωτερικό της «γαλάζιας πολυκατοικίας» λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δεν θα κυβερνήσει με αυτούς που νομίζουν».

- Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες και να σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες;


Ο κ. Παπαδήμος δεν είναι σωτήρας, ούτε προϊόν παρθενογένεσης.

Έχει πολύχρονη παρουσία στα δημόσια πράγματα κι έχει συνδεθεί με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Ανήκει στο σύστημα.

Σίγουρα βέβαια έχει ικανότητες και κάποιο κύρος αλλά όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της σύντομης παρουσίας του στην ηγεσία αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, από τον τρόπο και τον βαθμό επιτυχίας της εκπλήρωσης των τριών ειδικών σκοπών που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει: εκταμίευση της έκτης δόσης, ψήφιση της δανειακής σύμβασης και διενέργεια εκλογών στις 19/2/2012.

Πάντως αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει «πλυντήριο» των τεράστιων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του, ούτε εργαλείο διάχυσης της συνενοχής του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του για δυο χαμένα χρόνια.

- Ποια λάθη οδήγησαν τον κ. Παπανδρέου στην κατάρρευση; Πιστεύετε ότι είναι πολιτικά νεκρός;

Ο κ. Παπανδρέου με τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό και την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα έβλαψε σοβαρά την Πατρίδα. Δεν υλοποιήθηκε ούτε ένας στόχος από αυτούς που έθεσε. Σήμερα είμαστε πολύ χειρότερα από την 4-10-2009. Εκλέχτηκε με άλλο πρόγραμμα, με μια κολοσσιαία πολιτική απάτη πουλώντας στους «ιθαγενείς» τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν».

Εν συνεχεία έχασε πολύτιμο χρόνο υλοποιώντας τις προκατακλυσμιαίες American liberal ιδεοληψίες του.

Αντί να λάβει γρήγορα μέτρα για την οικονομία, ασχολήθηκε με τα πολύωρα κυριακάτικα υπουργικά συμβούλια, σόου σε ζωντανή μετάδοση, την ψήφιση του τερατουργήματος, του νόμου-κράχτη για  την λαθρομετανάστευση και την  ελληνοποίηση με χαλαρά κριτήρια κάθε καρυδιάς καρύδι, την κατάργηση του «εθνικής» από το παιδείας και άλλά μηδενιστικά και «πολιτικώς ορθά» επικίνδυνα φληναφήματα.

Εν συνεχεία οδήγησε την χώρα ψευδόμενος στο ΔΝΤ κι ακολούθησε μια ιταμή πολιτική αλλεπάλληλων πολιτικών εκβιασμών, κατατρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης ανά την υφήλιο του ελληνικού λαού και της χώρας, την οποία «έσωζε» ανά τρίμηνο.

-Σήμερα όμως, πού βρισκόμαστε;

Σήμερα έχουμε πάνω από 1.000.000 ανέργους, ύφεση, υπανάπτυξη, έχουμε πολύ μεγαλύτερο χρέος, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, και μετά από καμιά δεκαπενταριά φορολογικά νομοσχέδια, τσουνάμι φόρων και χαράτσια, έχουμε υστέρηση εσόδων!

Πρόκειται για άθλο αναποτελεσματικότητας. Τέλος, με το δήθεν «κόλπο γκρόσο» του δημοψηφίσματος πήγε το κύρος της χώρας στα τάρταρα κι έβαλε στην αυλή μας τεράστιους κινδύνους, μια τυχοδιωκτική ενέργεια που και με την πίεση του Αντώνη Σαμαρά  τον οδήγησε στην παραίτηση από την πρωθυπουργία.

Αφού κόντεψε να καταστρέψει την Ελλάδα με την πολιτική ανεπάρκεια αυτού και των συνεργατών του, θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε περαιτέρω συρρίκνωση και θα λάβει την θέση που του αξίζει: στον πολιτικό Καιάδα της Ιστορίας.

Δεν ξέρω αν είναι πολιτικά νεκρός αλλά σίγουρα είναι απόβλητος. Την τύχη του θα ακολουθήσει και ο πολύς κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπερθεμάτιζε από του βήματος για το δημοψήφισμα και κουνώντας το δάχτυλο καλούσε τους Έλληνες με το δημοψήφισμα να διαλέξουν ανάμεσα στην Ελλάδα του Ευρώ ή στην επιστροφή στη δραχμή, στην Ελλάδα του 1960 ή και 1950. Μετά πόνεσε η κοιλιά του κι έγινε…διαφωνών!   

- Στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, εάν αυτές γίνουν, πιστεύετε πως θα υπάρξει αυτοδυναμία; 

Πιστεύω πως θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν θα κυβερνήσει με αυτούς που νομίζουν, ούτε με τον τρόπο που νομίζουν και θα βάλει την χώρα επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης, διοικώντας δια του παραδείγματος και δημιουργώντας τις πολύτιμες συνθήκες θεσμικής, φορολογικής και κοινωνικής σταθερότητας, που χρειάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Κυρίως όμως θα δώσει στους Έλληνες το πλέον πολύτιμο πράγμα για τους μελλοντικούς μας αγώνες: υψηλό φρόνημα..

- Πιστεύετε υπάρχουν εσωκομματικοί εχθροί του Αντώνη Σαμαρά και υπονομευτές του έργου του;

Η Νέα Δημοκρατία είναι κοινωνικά φιλελεύθερο, λαϊκό και πατριωτικό κόμμα. Η βάση της είναι αρραγώς ενωμένη κι έχει έναν αδιαφιλονίκητο Αρχηγό, τον οποίο εξέλεξαν τα απλά μέλη με μεγάλη πλειοψηφία και χαίρει αδιαμφισβήτητης νομιμοποίησης στις συνειδήσεις του αληθινού κόμματος, που είναι η λαϊκή βάση. Ουδείς εχέφρων θα τολμήσει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανώνυμους αγωνιστές και ψηφοφόρους, αυτούς που δίνουν ή αφαιρούν τις βουλευτικές έδρες, αυτούς που είναι οι ταπεινοί αλλά τόσο άξιοι σημαιοφόροι των μεγάλων αγώνων.  

- Τι έχετε να πείτε για την επιστολή του κ. Σαμαρά; Συνιστά συμβιβασμό κα υποχώρηση;

Ζητούσαν «ένα κείμενο με πέντε υπογραφές» εκ των οποίων η μία να ήταν του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από αυτή του κ. Παπανδρέου και στην ουσία άνευ όρων παράδοση για το μέλλον. Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι το ζήτημα των υπογραφών εκκινείτο από το εσωτερικό, κακόβουλα και με στόχο μικροκομματικά οφέλη από ενδεχόμενη υποχώρηση, μείωση του Αντώνη Σαμαρά.

Όμως ο Αρχηγός της ΝΔ έκανε copy paste και έστειλε την ίδια επιστολή που έστειλε και στο ΕΛΚ, στον κ. Μάρτενς, όπου αναφέρει ρητά ότι πρέπει να τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές. Είναι ο μόνος από τους στηρίζοντες αυτή την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, 100 ημερών και εκλογών, που το θέτει.

Οι άλλοι περιμένουν το χαρτάκι με τις ξενόγλωσσες οδηγίες. 

Ένα οργανωμένο σύστημα παραπληροφόρησης προσπάθησε να τον εμφανίσει ως συμβιβασμένο, ότι εγκατέλειψε την θέση για επαναδιαπραγμάτευση κλπ. Μα η δήλωση που εμπεριέχεται στην επιστολή, ότι «πρέπει  να τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές» νοηματικά και πολιτικά τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει, αν όχι την αλλαγή των πολιτικών αυτών με διαπραγμάτευση;

- Υπάρχει ελεύθερος λόγος, αρχικά στο Κοινοβούλιο και δευτερευόντως στην πολιτική; Εάν υπάρχει, πως σχολιάζετε την ξεκάθαρη απειλή του κ. Σαμαρά περί διαγραφής όποιου βουλευτή ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα; Δεν γίνεται έμμεση λογοκρισία; (Δεν αναφέρω για τις διαγραφές «πράσινων» βουλευτών γιατί μιλάμε για την ΝΔ στην οποία πολιτεύεστε).

Όπως στην κοινωνία, έτσι και στην πολιτική, δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας. Η «διαφοροποίηση», στο κομματικό σύστημα εν γένει και διαχρονικά, για μερικούς είναι το άλλοθι μιας προσωπικής ιδιοτελούς ατζέντας χωρίς ηθική και όρια.

Εγώ πιστεύω στις ιδέες, στα σύμβολα και στην φυσική ηγεσία, στον Αρχηγό που είναι σημαιοφόρος των ιδεών μας. Πιστεύω επίσης στην ιεραρχία και στην ενσυνείδητη πειθαρχία πάνω σε προαποφασισμένους στόχους, με ιδεολογική βάση. Το ασύντακτο, διχασμένο κι ακέφαλο κοπάδι δεν κερδίζει καμία μάχη.

Το πολύ – πολύ να πάει στο σφαγείο ή για κούρεμα.  

Πηγή: PRESS Time
athenapost
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010