Αγαπητέ Αντώνη,

Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από την αξέχαστη εκείνη Κυριακή της 29ης Νοεμβρίου όταν πάνω από 800.000 Νεοδημοκράτες κάθε ηλικίας και φύλου περίμεναν καρτερικά επί ώρες για να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρό τους.


Για να ψηφίσουν με πάθος πρωτόγνωρο και υπομονή αξιοθαύμαστη, ειδικά για τα άτομα προχωρημένης ηλικίας,εκείνον που θα έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο Κόμμα και γενικότερα στο γηρασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα.

Και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΜΜΕ αλλά και πολλών ανωτάτων στελεχών του Κόμματος
κατάφεραν εκείνο που κάποιους μήνες πριν φάνταζε σαν δονκιχωτικός μύθος.


Έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία, πολύ μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου από αυτή που ανακοινώθηκε, την δυνατότητα σε σένα να κάνεις πράξη τα όσα οράματα τους μετέδωσες στην προεκλογική εκστρατεία.

Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκες Αντώνη αλλά στις 29 του Νοέμβρη δεν έγινε μια ψηφοφορία, έγινε μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Το όραμα και η εντολή αυτής της Επανάστασης ήταν και είναι μία. Γενική ΑΝΑΤΡΟΠΗ προς οτιδήποτε το παλιό.

Προς οτιδήποτε μας πλήγωσε, μας πόνεσε, μας ντρόπιασε.

Ακόμη και εγώ, ένας διαχρονικά παλιός σου φίλος, δεν μπορούσα να φανταστώ πως η λαϊκή ορμή είχε τόση δύναμη που ισοπέδωσε στο περασμά της και ιστορικά γεγονότα που πλήγωσαν πολλούς και σένα και τη δύναμη της πανίσχυρης οικογενειοκρατίας και το καλοστημένο εδώ και χρόνια οικοδόμημα της προσυμφωνημένης διαδοχής.

Όλα τα παραπάνω προσδίδουν στους ώμους σου μια τεράστια ευθύνη για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες εκείνων.

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως καμία Επανάσταση στην ιστορία δεν πέτυχε χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα.

Αυτό δεν είναι προτροπή για αιματοχυσία, είναι απλώς μια υπόμνηση ότι εδώ έχουμε να διαχειριστούμε μια Επανάσταση.

Δεν χρωστάς σε κανέναν παρά μόνο σε όλους εμάς και κυρίως στο εαυτό σου.

Ούτε σε πρώην αρχηγούς, ούτε σε συνυποψηφίους, ούτε σε κανέναν γαλάζιο σημαιοφόρο.

To καινούργιο, το άφθαρτο θα έρθει από καινούργιους, από άφθαρτους και όχι από την ανακύκλωση φθαρμένων υλικών.

Αυτό ζητήθηκε απ' τους επαναστάτες κι η εντολή αυτή είναι. Προσοχή όμως. Η συνθήκη δεν είναι ικανή και αναγκαία. Οτι δεν είναι παλιό, ότι είναι νέο δεν είναι κατ΄ανάγκη και το σωστό. Δεν απαιτείται λοιπόν απλώς κάτι νέο, αλλά νέο, σωστό και ικανό. Αρα για σένα και για μας, ο οποιοσδήποτε τυχόν συμβιβασμός είναι μια πράξη ενάντια στη βούληση εκείνων που σε ψήφισαν.

Πέρασαν κι' όλας δύο χρόνια. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν παραγνωρίζει πως τον πρώτο καιρό ο ρόλος του Αρχηγού της ΝΔ ταυτιζόταν και με αυτόν του ακροβάτη. Έτσι απαιτούν τα γεγονότα και οι συνθήκες και αυτό είναι κατανοητό.


Κάποτε όμως αυτή η περίοδος τελείωσε και πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί στο δρόμο που έδειξε η ψήφος της 29 του Νοέμβρη. Δεν χρειάζονται μαθηματικοί υπολογισμοί.

Οι πλειοψηφίες ούτε συγκολλούνται, ούτε αθροίζονται περιστασιακά ούτε είναι δεδομένες ούτε ακολουθούν συνταγές. Οι πλειοψηφίες δημιουργούνται και διατηρούνται όταν εμπνέονται. Μια Κυριακή κάποιου Νοέμβρη του 2009 η θεωρία αυτή αποδείχτηκε πως είναι πέρα για πέρα σωστή.

Αγαπητέ Αντώνη,

Σε σένα έλαχε ο κλήρος και η τιμή να σηκώσεις τη σημαία αυτής της Επανάστασης. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ , το επαναλαμβάνω, δεν ψήφισαν, επαναστάτησαν. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό και κυρίως μην τους απογοητεύσεις.


Σήμερα βρισκόμαστε λίγους μήνες από τη στιγμή που ο λαός θα σε καλέσει να πάρεις τη διακυβέρνηση της Χώρας στα χέρια σου. Θα αναλάβεις στη δυσκολότερη εποχή που ανέλαβε Ελληνας Πρωθυπουργός. Εχε εμπιστοσύνη στον Ελληνα και μην τον απογοητεύσεις αλλά κυρίως μην τον ξεγελάσεις.

Ο Ελληνας, αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλοί, ξύπνησε.

Πολλές φορές είναι και μπροστά από την πολιτική του ηγεσία.

Πες του την αλήθεια όπως την λες στο σπίτι σου η στους φίλους σου και να είσαι σίγουρος πως αυτός θα είναι το στήριγμα σου στο δύσκολο δρόμο σου. Ενέπνευσε του την σιγουριά και την πεποίθηση πως όχι μόνο δεν υστερεί από τους άλλους Ευρωπαίους αλλά με τα κατάλληλα κίνητρα υπερτερεί.

Κέντρισε του το φιλότιμο και θα μεγαλουργήσει και είναι αυτός που θα μας βγάλει όλους από το τέλμα.

Είπα και λίγα και πολλά αλλά έτσι σοφός που έγινες με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες τα παραπάνω τι σημαίνουν.

Με αγάπη και εκτίμηση
Καππαδόκης
liberalgreek
 
Για τις επομενες ωρες θα προσπαθησουμε να μην αναρτησουμε τιποτε αλλο.

Ο λογος ειναι πως θελουμε ολοι να διαβασετε τι μας εκμυστηρευτηκε φιλη μας, στελεχος, που καθημερινα παει για να παρει με το αυτοκινητο τα παιδια απο το σχολειο.

Της ζητησαν λοιπον, τα παιδια της, ΝΑ "ΡΙΧΝΕΙ" ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ για να μην φαινεται η στολη της!!!


Για να μην την πουν "σταγονιδιο";

Για να μην λενε τα παιδια της "σταγονιδια" τα αλλα παιδακια;;;Αγνωστο.

Δεν ρωτησε και νομιζουμε καλα εκανε.Να χαιρονται τα "κατορθωματα" τους οσοι εφτασαν τα πραγματα σε αυτο το σημειο.


ΥΕΝΕΔ
 
Συνεχίζει και τώρα να κάνει, όπως έκανε από την αρχή της πρωθυπουργίας του, μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα.

Με τις συνεντεύξεις του στα γερμανικά –κυρίως-  έντυπα που έχουν αναλάβει εργολαβικά, τα δυο τελευταία χρόνια, τη δυσφήμηση και την απαξίωση της χώρας, με τα σόου και τους λόγους που εκφωνεί εδώ κι εκεί στην Ευρώπη, επιμένοντας στο παραμύθι του δημοψηφίσματος ως δήθεν «παραχώρησής του προς το λαό»!

Του δημοψηφίσματος δηλαδή που έφερε την Ελλάδα  όχι πια στο χείλος αλλά μέσα στην άβυσσο, με τη δήθεν αυτοκριτική, μέσω της οποίας ανακυκλώνει τον απίστευτο διασυρμό   που (αυτός κυρίως, ο διασυρμός) έριξε  τη χώρα πάνω στα βράχια, με όλα αυτά και με τις προσπάθειες να φιλοτεχνήσει (αν είναι δυνατόν!) ένα νέο προφίλ για  κάποια διεθνή θέση.

Αν δεν  καταλαβαίνει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τη ζημιά που προσθέτει στις καταστροφές που έχει ήδη προκαλέσει (μαζί με τον κ. Παπακωσταντίνου) στην Ελλάδα και το λαό της, το ΠΑΣΟΚ έχει ανθρώπους που τουλάχιστον...

agapinos
 
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
προεδρικη δημοκρατια

Όλοι περίμεναν πως όταν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες και άλλα παρόμοια.

Χθες λοιπόν οι πρώτοι 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο και όμως δεν άνοιξε μύτη. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα φύγουν άλλες 10.000. Και απ΄ ότι φαίνεται, το σύστημα της εφεδρείας θα συνεχίσει να...δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γιατί όμως δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από το οργανωμένο συνδικαλιστικά ΠΑΣΟΚ; Εμείς κοιτάξαμε λίγο τις προϋποθέσεις της εφεδρείας (δηλαδή ουσιαστικά της απόλυσης) των δημοσίων υπαλλήλων και είδαμε ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια εργασίας.

Μετά κάναμε μια αφαίρεση. Δηλαδή, από το έτος 2011, αφαιρέσαμε 33 έτη και «ώ του θαύματος» πέσαμε στο 1978 και πίσω. Ποιος όμως κυβερνούσε το 1978, αλλά και πιο πριν;;

Φυσικά η Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία περί τα τέλη του 1981 και από εκεί και μετά κομματικοποίησε το κράτος. Τι βλέπουμε λοιπόν;

Ότι κανένας προσληφθείς μετά το 1981 επί ΠΑΣΟΚ δεν απολύεται.

Θέλετε και το καλύτερο;

Για να φτάσουμε να αρχίσουν να απολύονται, με το θεσμό της εφεδρείας, δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, θα πρέπει να προσθέσουμε στο 1981 τον αριθμό 33 και τότε τι βλέπουμε; Ότι θα αρχίσουν να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, μετά το έτος 2014.

Αλλά τότε, αφενός θα έχει ολοκληρωθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που έχει υπολογιστεί να απολυθούν, αφετέρου, τότε υποτίθεται ότι δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και επομένως άλλος θα τραβήξει το σχετικό ζόρι. Αθάνατο επιστημονικό ΠΑΣΟΚ!!!

Πελατειακό κράτος για πάντα.

Σε ότι δε αφορά την Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί συναινεί σε όλα αυτά. Δεν έχει καταλάβει τι της γίνεται ή θέλει να συντηρήσει το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ;

Αντίθετα, εκείνος που φώναξε λίγο, για την μη οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, ήταν ο κ. Βορίδης από τον ΛΑΟΣ.

Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουμε, ήταν εκείνη που πέταξε μια ιδέα περί εφεδρείας, αλλά την εννοούσε διαφορετικά ισχυρίζεται. Πήρε όμως αυτή την ετικέτα το ΠΑΣΟΚ, που είναι αξεπέραστο στην προπαγάνδα και την χρησιμοποίησε έτσι όπως την χρησιμοποίησε.

 Γιατί άραγε το ΠΑΣΟΚ δεν απολύει τους 26.000 υπαλλήλους που προσέλαβε τα δύο τελευταία χρόνια, όπως είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο και ο κ. Σόϊμπλε; Γιατί άραγε δυσκολεύεται το ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει ή να διαλύσει ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς, που συντηρούμε εμείς, με τους δυσβάστακτους φόρους που μας επιβάλλονται, ξεπουλώντας τις περιουσίες μας και μειώνοντας τις καταθέσεις μας;;

Για σκεφτείτε λίγο;;
 
Picture


Γράφει ο

ΒΑΣ.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επιτ.πρόεδρος
Αρείου Πάγου


Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου δια της διακυβερνήσεώς του, απέδειξε την ανεπάρκεια, ανικανότητα και ακαταλληλότητά του, για το αξίωμα που διεκδίκησε και άσκησε επί διετία. Υποσχέθηκε στους Έλληνες ψευδώς ότι υπάρχουν λεφτά και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.

Καυχήθηκε ότι έχει διαπραγματευτικές ικανότητες, για να πείσει τους δανειστές να λογικευθούν. Ενώ παραδεχόταν ότι όσες χώρες κατέφυγαν στο Δ.Ν.Τ.  καταστράφηκαν και διακήρυττε ότι η Ελλάδα μόνη θα αντιμετωπίσει το οικονομικό της πρόβλημα, συζητούσε υπογείως με τον κ. Στρος Καν, όπως ο τελευταίος απεκάλυψε, πώς θα υπαχθεί η χώρα μας στο Δ.Ν.Τ., πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία.

Υποσχέθηκε ότι από τις πρώτες 100 ημέρες οι Έλληνες θα δουν τη βελτίωση της ζωής τους. Και εγνώρισαν τις χειρότερες ημέρες του βίου τους.

Ο Γ. Παπανδρέου, αντί να σπεύσει να δανεισθεί για τη χώρα από τις αγορές όσα χρήματα ήσαν αναγκαία, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, διαλαλούσε σε διεθνή ακροατήρια, ότι η οικονομία της είναι στην εντατική και ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι. Και μόνον όταν τα επιτόκια αυξήθηκαν υπερμέτρως, κατέφυγε στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.

Δεν πέρασε άλλος πρωθυπουργός ψευδόμενος όπως ο Γ. Παπανδρέου. Τελικώς κατάφερε να διαπιστώσουν την ανεπάρκειά του και όσοι τον εστήριζαν. Αφού συνεφώνησε με τους ηγήτορες της Ευρωζώνης την 26η και 27η Οκτωβρίου, για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αμέσως μετά εξήγγειλε την προκήρυξη δημοψηφίσματος, μη συμβιβαζομένου με όσα είχε υπογράψει προηγουμένως. Συνεπεία τούτου εξεμάνησαν δικαίως ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ, που φαίνεται πως αξίωσαν την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν γνωρίζει να υποχωρεί, χάριν του έθνους. Προσεπάθησε να επιβάλει τον κ. Πετσάλνικο. Και μόνον όταν αντέστησαν σθεναρώς οι βουλευτές του, αποδέχθηκε το σημερινό πρωθυπουργό, αναμένοντα επί τριήμερο τηλεφώνημά του, μετά την επάνοδό του από το εξωτερικό. Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος είπε ότι μετά πάροδο τριημέρου αναμονής αναγκάσθηκε να τηλεφωνήσει στη γραμματέα του κ. Παπανδρέου.

Δικαιολογημένως πολλοί Ελληνες αναζητούν τους λόγους, για τους οποίους ο κ. Παπανδρέου προτιμούσε τον κ. Πετσάλνικο, αντί του κ. Παπαδήμου, τον οποίον είχε και επί διετία άμισθο σύμβουλο. Μερικοί δίδουν την εξήγηση, ότι εφοβείτο την εκλογή του κ. Παπαδήμου, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ώστε να παραμείνει τούτο στην εξουσία.

Και το ερώτημα είναι: ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος, ενώπιον αυτού του ενδεχομένου, θα εξακολουθήσει να σιωπά;

Ο Γ. Παπανδρέου τον κατηγόρησε πως «δραπέτευσε». Παραβλέπει το ότι τον εξηνάγκασε σε πρόωρες εκλογές με τον εκβιασμό, ότι εάν δεν δεχθεί αυτές, θα ρίξει την κυβέρνηση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα ψεύδη του κ. Παπανδρέου πρέπει κάποτε να συγκεντρωθούν και να επισημανθούν στο λαό, για να αποφευχθεί νέα παραπλάνησή του στο μέλλον.

Ο αείμνηστος Καστοριάδης έγραψε ότι με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου οι Έλληνες κάποτε θα πεινάσουν.

Από το 1981, που ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα δανειζόταν στο εσωτερικό και το εξωτερικό, κάθε επτά ημέρες, υπενθύμισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (βλέπε πρακτικά 15ης-11-2011).

Αλλά όταν η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 17-23%, όχι για να γίνουν επενδύσεις, αλλά για να αυξηθούν οι μισθοί των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, είναι φυσικό να οδηγηθούμε σήμερα στην εξαθλίωση, που μας έφερε ο υιός του ιδρυτού του.

Το τραγικό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας εξήγγειλε θριαμβευτικά από τα Media ότι θα εφοδιάσει την αγορά με «γενόσημα» φάρμακα (αντίγραφα-μαϊμούδες) ευτελούς αξίας, αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, για να εξοικονομήσει τάχα η χώρα και ο λαός πολλά δις ευρώ.

Στην πείνα και τη δυστυχία θα προστεθεί έτσι και η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ποιά νομοθεσία διέπει τα «γενόσημα» φάρμακα;

Ποιός θα ελέγχει αυτά;

Ο υπό διάλυση Ε.Ο.Φ.;

Θα παρασκευάζονται στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και σε ποιες χώρες; Με ποιες προδιαγραφές; Έχει γίνει εξακρίβωση της αποτελεσματικότητάς τους και πώς; Η σιωπή στα ερωτήματα αυτά, σημαίνει ότι κάποιοι μας κατατάσσουν στην κατηγορία των τριτοκοσμικών χωρών.

Ωστόσο ο κ. Ομπάμα συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου, για τη συνεργασία τους στη διετία της πρωθυπουργίας του. Τί προσέφερε όμως ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα; Τον υπερδανεισμό της χώρας, την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ., τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ύφεση, τους 900.000 ανέργους και την εξαθλίωση του λαού.

Η κρίση στην Ευρώπη επεκτείνεται και επιτείνεται σε άλλα κράτη, θεωρούμενα έως τώρα οικονομικώς υποδείγματα, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Φιλανδία και αυτή η Γαλλία. Πρωτεύοντα ρόλο στην κρίση διαδραμάτισε η τράπεζα Goldman-Sachs.

Όμως τρία στελέχη αυτής κατέλαβαν αξιώματα στην Ε.Ε. Ήτοι  ο κ. Μόντι, ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο κ. Ντράγκι, ως διοικητής της Ευρωπαϊκής Τραπέζης και ο κ. Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο τελευταίος, ως πλέον ειδικός και πεπειραμένος αποτελεί την τελευταία ελπίδα της χώρας μας για να εξέλθει της κρίσεως και να οδηγηθεί στην οδό της οικονομικής ανακάμψεως. Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, η παραμονή μας στην Ευρωζώνη θα είναι προβληματική και το μέλλον μας αβέβαιο και σκοτεινό.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να υπερχρεώσει την Ελλάδα αυξάνοντας το χρέος από το 120-125% του ΑΕΠ στο 158%, με κίνδυνο να φθάσει τούτο σε δύο έτη το 196% του ΑΕΠ, χωρίς καμμία βελτίωση της οικονομίας της χώρας και των συνθηκών ζωής του λαού.

Ενώ το κράτος έχει αυξημένο δημόσιο χρέος, ο πρώην πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος διέθεσαν σοβαρά ποσά για την ανακατασκευή περιττών γραφείων. Εξ άλλου πρώην υπουργός της Κυβερνήσεως, την προηγουμένη ημέρα της παραιτήσεώς του, υπέγραψε απόφαση διαθέσεως 23.350.000 ευρώ για την αναμόρφωση του αεροδρομίου της πατρίδος του, κατόπιν αιτήσεως και εγκρίσεως της σχετικής μελέτης, που έγιναν αυθημερόν.

Αν μας απαλλάξει απ΄ όλα αυτά ο κ. Παπαδήμος και κατορθώσει να βάλει σε στοιχειώδη τάξη τους υπουργούς του, θα έχει προσφέρει πραγματική υπηρεσία στον τόπο και θα έχει δικαιώσει όσους πιστεύουν στις ικανότητές του.
 
Picture


γράφει ο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ






Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, είναι το "αγαπημένο παιδί" του αμερικανικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου. Υπηρέτησε στην Ουάσιγκτον και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στενές σχέσεις με τους "εγκεφάλους" της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Είχε και την ευθύνη για τον συντονισμό του "εβραϊκού λόμπι", άρα και των σχέσεων με τους Τουρκο-αμερικανούς.

Εχει, λοιπόν, ιδιαίτερη σημασία η δήλωσή του ότι το Ισραήλ θα προστατεύσει τις κυπριακές γεωτρήσεις εάν απειληθούν. Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι απειλές προέρχονται μόνο από την Τουρκία, η ηγεσία της οποίας κυριαρχείται από φασιστικό ηγεμονισμό. Γι' αυτό είναι επικίνδυνη.

Το Ισραήλ προστατεύει τα συμφέροντά του και το αποδεικνύει από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους. Στηρίχθηκε στην υποστήριξη των Αμερικανών όταν όλη η ανθρωπότητα ήταν εναντίον του, και κατάφερε εκβιαστικά να ταυτίσουν οι Αμερικανοί τα συμφέροντά τους με τα δικά του.

Εκμεταλλευόμενο τη δική του ΑΟΖ με την Κύπρο προσπάθησε να "βάλει στο παιχνίδι" και την Ελλάδα, χωρίς επιτυχία. Μετά την πρόταση που μετέφερε ο κ. Αγιαλόν προς την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, για να γίνει η χώρα μας ενεργειακός κόμβος, θα αναγκαστούν οι κυβερνώντες να "χορέψουν" μαζί με το Τελ Αβίβ και τη Λευκωσία.

Η οικονομική κρίση άλλαξε σχεδιασμούς, προγραμματισμούς και συμμαχίες. Είναι λογικό πολλοί να νιώθουμε άβολα με τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας. Το να ήταν κανείς φιλοπαλαιστίνιος και αντιισραηλινός ήταν "πρέπει". Η κατοχή, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι καταστροφές των παλαιστινιακών οικισμών και των προσφυγικών καταυλισμών δικαιολογημένα μας συγκλόνιζαν.

Οι Παλαιστίνιοι πια στράφηκαν προς την Τουρκία, που πάντα τους έδειχνε την πλάτη, και ο πρόεδρός τους ισχυρίστηκε στον ΟΗΕ και ενώπιον του Προέδρου της Κύπρου ότι μόνο η Παλαιστίνη είναι κατεχόμενη πατρίδα. Είναι δικαίωμά τους να αποφασίζουν για την τύχη τους.

Αρα είναι δικαίωμα και του κ. Χριστόφια να συμμαχεί με οποιονδήποτε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Κύπρου, που απειλούνται αποδεδειγμένα από την Τουρκία.

Το Ισραήλ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση συνεργασία για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης.

Οπως επιβεβαίωσα, οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πρέπει να συνεχιστούν χωρίς καθυστέρηση...


 
Picture

γράφει ο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
εθνος



Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες.

Από τους Γάλλους και τους Ιταλούς ως τους Ελληνες, τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους, πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εσχάτως κατά της Γερμανίας με αφορμή την κρίση του δημόσιου χρέους και του ευρώ. Θεωρούν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ επιδεινώνει δραματικά τις συνέπειες του προβλήματος και οδηγεί προς την κατάρρευση ακόμη και της Ευρωζώνης.

Οι όροι του Βερολίνου εκλαμβάνονται ως απαίτηση "γερμανοποίησης" της Ευρώπης και υπαγωγής των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ σε καθεστώς γερμανικής επικυριαρχίας, μετατροπής τους σε "επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ". "Ο φόβος της "γερμανικής Ευρώπης" επανεμφανίζεται μεταξύ των Γάλλων ηγετών" έγραφε στον τίτλο ολοσέλιδης ανάλυσής της η γαλλική εφημερίδα "Μοντ" την περασμένη εβδομάδα. "Πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία οι επικρίσεις εναντίον του Βερολίνου, το οποίο φαίνεται να κρατά το κλειδί του μέλλοντος της Ευρωζώνης" επεσήμαινε ο υπότιτλος.

"Οι Γερμανοί κυριαρχούν στα πάντα. Περιμένουμε τις αποφάσεις τους χωρίς να έχουμε δυνατότητα επηρεασμού των γεγονότων" δηλώνει στην εφημερίδα "περίλυπο σημαίνον στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης", όπως γράφει. "Η Γερμανία φέρει ολική ευθύνη για την αποτυχία του συστήματος" δηλώνει στη "Μοντ" ο δεξιός κυβερνητικός βουλευτής Ζακ Μιάρ και συνεχίζει: "Μετά τη μονομανία της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής, θέλουν να μας προτείνουν την υπαγόρευση του προϋπολογισμού, το γερμανικό ρόπαλο. Είναι το τέλος των εθνικών δημοκρατιών" τονίζει.

"Η κυβέρνηση της αυριανής Ευρωζώνης δεν μπορεί να είναι γερμανογερμανική και να έχει επιβληθεί σε χώρες που δεν μπορούν να αρνηθούν επειδή τις έχουν πιάσει ομήρους οι αγορές" υποστηρίζει ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν.

"Η κατάρα της Γερμανίας" ήταν το Σάββατο ο τίτλος πρωτοσέλιδου σχολίου της κεντροαριστερής εφημερίδας "Ρεπούμπλικα" της Ιταλίας, στο οποίο υπογραμμιζόταν μεταξύ άλλων: "Κάποια μέρα θα κατορθώσουμε ίσως να δαμάσουμε την κρίση του ευρώ. Ή να το θάψουμε με όλες τις τιμές, τουλάχιστον εμείς οι Νοτιοευρωπαίοι, αφήνοντας στους Γερμανούς και τους ομοίους τους την ικανοποίηση να βαφτίσουν το ''νόιρο'', το ''ευρώ του Βορρά''.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε πληρώσει υψηλότατο κόστος γι' αυτό το μοναδικό πείραμα του ευρώ, το οποίο έγινε στις πλάτες των Ευρωπαίων εξ ονόματος της Ευρώπης. Θα το πληρώσουμε εμείς οι Ιταλοί. Το πληρώνουν με τραγικό τρόπο οι χώρες της νότιας Ευρώπης, που βρισκόμαστε ήδη μέσα στο βάραθρο από το οποίο προσπαθούμε να βγούμε... Κανένας όμως στην Ευρώπη δεν θα βγει πιο ισχυρός από αυτή τη θύελλα" υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα και καταλήγει στην απαρίθμηση ορισμένων καθηκόντων που αποπνέουν δραματικές αναμενόμενες εξελίξεις:

"Το ουσιώδες είναι να σώσουμε ό,τι σώζεται από τις δημοκρατίες μας, από τις αξίες μας, από τον πολιτισμό μας. Να αποτρέψουμε να αναπαραγάγουν τα τέρατα του αυταρχικού ρατσισμού, εναντίον των οποίων δεν υπάρχουν αιώνια εμβόλια, οι καταστροφές που θα προκαλέσει το εκτός ελέγχου χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα δομικά ελαττώματα του ευρώ και η απονομιμοποίηση της πολιτικής".

"Η σκληρή γραμμή της Μέρκελ - Ευρωπαίοι φυλακισμένοι στο γερμανικό δόγμα" ήταν την επόμενη μέρα ο τίτλος επίσης πρωτοσέλιδου άρθρου της κεντροδεξιάς ναυαρχίδας του ιταλικού Τύπου, της "Κοριέρε ντέλα Σέρα", η οποία επισημαίνει ότι "υπάρχει ήδη γερμανικό ζήτημα".

"Η Ευρώπη μιλάει γερμανικά" είναι ο τίτλος άρθρου στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" - μια φράση που την είπε στο συνέδριο του κόμματος της Μέρκελ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, ονόματι Φόλκερ Κάουντερ, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η βρετανική "Ντέιλι Μέιλ" να τον παρομοιάζει με τον... Γκέμπελς! "Το καλύτερο αυτού του εφιάλτη που ζούμε είναι ότι μας δίνει την ευκαιρία να θάψουμε την παλιά Ευρώπη... Η οικονομική κρίση είναι το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης" υποστηρίζει ο Ισπανός αρθρογράφος Φρανθίσκο Μπαστέρα στην "Ελ Παΐς".

Ευρωσκεπτικισμός
Η εμπιστοσύνη των πολιτών χάθηκε πια

Αποκαρδιωτικά για την απήχηση της ΕΕ στους λαούς των χωρών - μελών της είναι τα ευρήματα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου, της μεγάλης δημοσκόπησης που κάνει δύο φορές τον χρόνο η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Κατά μέσο όρο το 47% των πολιτών της ΕΕ δεν την εμπιστεύεται πλέον, ενώ μόνο το 41% την εμπιστεύεται. Δραματικές οι αλλαγές.

Το 2001 μόλις το 22% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονταν την ΕΕ, σήμερα όμως το ποσοστό αυτό απογειώθηκε στο... 67%! Προ δεκαετίας μόλις το 17% των Ιταλών δεν εμπιστευόταν την ΕΕ, σήμερα όμως το ποσοστό αυτό έφτασε στο 40%. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει κυριεύσει και τους Γερμανούς, με το 55% του πληθυσμού να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται πλέον την ΕΕ. Λογικό, με όλα αυτά που του λένε οι ηγέτες του...


 
Μετά από δυό χρόνια νεοφιλελεύθερου ακτιβισμού, που απαιτούσε σφιχτοδεμένη γραβάτα σε σινιέ κουστούμι, ο Παπανδρέου θυμήθηκε τα επικοινωνιακά αξεσουάρ των ηρωικών σοσιαλιστικών του-και καλά!- χρόνων: σηκωμένα μανίκια και γροθιά (που κρύβει τα καλολιμαρισμένα του νύχια).

Πρέπει λοιπόν το έργο που ζήσαμε σαν τραγωδία να το ξαναζήσουμε σώνει και καλά και σαν κωμωδία; Δεν γίνεται τέλος πάντων αυτό το έργο να κατέβει οριστικά και αμετάκλητα από τη σκηνή; Αφού δεν πουλάει εισιτήρια τέλος πάντων…
Παλιότερα συνδύαζε τη γροθιά με γράβατα,αμπέχωνο-καστόρινο- και χαμόγελο που σκοτώνει.
Υ.Γ. Άσχετο αλλά καλό: στην Ευρωσοσιαλιστική σύναξη ήταν και μια παλιά γνώριμη μας-ξεχασμένη και απαξιωμένη από τον ελληνικό λαό.

Η εικόνα της είναι η πεμπτουσία μιας ζωής ξοδεμένης στα ταπεινά και τα πρόστυχα της ζωής μικροσυμφέροντα.

Είναι πολύ σενιαριστή στη φωτογραφία αλλά και άλλο τόσο αξιοθρήνητη. Καμαρώστε τη! Όλη δικιά σας!

Η ικεσία προς το φακό για λίγο μάταιο έλεος:η μοχθηρία γερνάει τον άνθρωπο άσχημα.
 
Picture
δημοσιογραφος την ωρα που κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ!!


Επάνω, το ανυπόγραφο άρθρο που ρίχνει νερό στο μύλο εκείνων που επί βδομάδες διασύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για κίνδυνο πραξικοπήματος.

Κάτω, το περιβόητο δημοσίευμα-ανταπόκριση της ίδιας εφημερίδας από την ανύπαρκτη συνάντηση Καραμανλή-Εrdogan το 2009.
strategyreports

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010