Picture


Γράφει ο

ΒΑΣ.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επιτ.πρόεδρος
Αρείου Πάγου


Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου δια της διακυβερνήσεώς του, απέδειξε την ανεπάρκεια, ανικανότητα και ακαταλληλότητά του, για το αξίωμα που διεκδίκησε και άσκησε επί διετία. Υποσχέθηκε στους Έλληνες ψευδώς ότι υπάρχουν λεφτά και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.

Καυχήθηκε ότι έχει διαπραγματευτικές ικανότητες, για να πείσει τους δανειστές να λογικευθούν. Ενώ παραδεχόταν ότι όσες χώρες κατέφυγαν στο Δ.Ν.Τ.  καταστράφηκαν και διακήρυττε ότι η Ελλάδα μόνη θα αντιμετωπίσει το οικονομικό της πρόβλημα, συζητούσε υπογείως με τον κ. Στρος Καν, όπως ο τελευταίος απεκάλυψε, πώς θα υπαχθεί η χώρα μας στο Δ.Ν.Τ., πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία.

Υποσχέθηκε ότι από τις πρώτες 100 ημέρες οι Έλληνες θα δουν τη βελτίωση της ζωής τους. Και εγνώρισαν τις χειρότερες ημέρες του βίου τους.

Ο Γ. Παπανδρέου, αντί να σπεύσει να δανεισθεί για τη χώρα από τις αγορές όσα χρήματα ήσαν αναγκαία, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, διαλαλούσε σε διεθνή ακροατήρια, ότι η οικονομία της είναι στην εντατική και ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι. Και μόνον όταν τα επιτόκια αυξήθηκαν υπερμέτρως, κατέφυγε στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.

Δεν πέρασε άλλος πρωθυπουργός ψευδόμενος όπως ο Γ. Παπανδρέου. Τελικώς κατάφερε να διαπιστώσουν την ανεπάρκειά του και όσοι τον εστήριζαν. Αφού συνεφώνησε με τους ηγήτορες της Ευρωζώνης την 26η και 27η Οκτωβρίου, για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αμέσως μετά εξήγγειλε την προκήρυξη δημοψηφίσματος, μη συμβιβαζομένου με όσα είχε υπογράψει προηγουμένως. Συνεπεία τούτου εξεμάνησαν δικαίως ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ, που φαίνεται πως αξίωσαν την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν γνωρίζει να υποχωρεί, χάριν του έθνους. Προσεπάθησε να επιβάλει τον κ. Πετσάλνικο. Και μόνον όταν αντέστησαν σθεναρώς οι βουλευτές του, αποδέχθηκε το σημερινό πρωθυπουργό, αναμένοντα επί τριήμερο τηλεφώνημά του, μετά την επάνοδό του από το εξωτερικό. Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος είπε ότι μετά πάροδο τριημέρου αναμονής αναγκάσθηκε να τηλεφωνήσει στη γραμματέα του κ. Παπανδρέου.

Δικαιολογημένως πολλοί Ελληνες αναζητούν τους λόγους, για τους οποίους ο κ. Παπανδρέου προτιμούσε τον κ. Πετσάλνικο, αντί του κ. Παπαδήμου, τον οποίον είχε και επί διετία άμισθο σύμβουλο. Μερικοί δίδουν την εξήγηση, ότι εφοβείτο την εκλογή του κ. Παπαδήμου, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ώστε να παραμείνει τούτο στην εξουσία.

Και το ερώτημα είναι: ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος, ενώπιον αυτού του ενδεχομένου, θα εξακολουθήσει να σιωπά;

Ο Γ. Παπανδρέου τον κατηγόρησε πως «δραπέτευσε». Παραβλέπει το ότι τον εξηνάγκασε σε πρόωρες εκλογές με τον εκβιασμό, ότι εάν δεν δεχθεί αυτές, θα ρίξει την κυβέρνηση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα ψεύδη του κ. Παπανδρέου πρέπει κάποτε να συγκεντρωθούν και να επισημανθούν στο λαό, για να αποφευχθεί νέα παραπλάνησή του στο μέλλον.

Ο αείμνηστος Καστοριάδης έγραψε ότι με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου οι Έλληνες κάποτε θα πεινάσουν.

Από το 1981, που ανήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα δανειζόταν στο εσωτερικό και το εξωτερικό, κάθε επτά ημέρες, υπενθύμισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (βλέπε πρακτικά 15ης-11-2011).

Αλλά όταν η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 17-23%, όχι για να γίνουν επενδύσεις, αλλά για να αυξηθούν οι μισθοί των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, είναι φυσικό να οδηγηθούμε σήμερα στην εξαθλίωση, που μας έφερε ο υιός του ιδρυτού του.

Το τραγικό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας εξήγγειλε θριαμβευτικά από τα Media ότι θα εφοδιάσει την αγορά με «γενόσημα» φάρμακα (αντίγραφα-μαϊμούδες) ευτελούς αξίας, αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, για να εξοικονομήσει τάχα η χώρα και ο λαός πολλά δις ευρώ.

Στην πείνα και τη δυστυχία θα προστεθεί έτσι και η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ποιά νομοθεσία διέπει τα «γενόσημα» φάρμακα;

Ποιός θα ελέγχει αυτά;

Ο υπό διάλυση Ε.Ο.Φ.;

Θα παρασκευάζονται στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και σε ποιες χώρες; Με ποιες προδιαγραφές; Έχει γίνει εξακρίβωση της αποτελεσματικότητάς τους και πώς; Η σιωπή στα ερωτήματα αυτά, σημαίνει ότι κάποιοι μας κατατάσσουν στην κατηγορία των τριτοκοσμικών χωρών.

Ωστόσο ο κ. Ομπάμα συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου, για τη συνεργασία τους στη διετία της πρωθυπουργίας του. Τί προσέφερε όμως ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα; Τον υπερδανεισμό της χώρας, την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ., τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ύφεση, τους 900.000 ανέργους και την εξαθλίωση του λαού.

Η κρίση στην Ευρώπη επεκτείνεται και επιτείνεται σε άλλα κράτη, θεωρούμενα έως τώρα οικονομικώς υποδείγματα, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Φιλανδία και αυτή η Γαλλία. Πρωτεύοντα ρόλο στην κρίση διαδραμάτισε η τράπεζα Goldman-Sachs.

Όμως τρία στελέχη αυτής κατέλαβαν αξιώματα στην Ε.Ε. Ήτοι  ο κ. Μόντι, ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο κ. Ντράγκι, ως διοικητής της Ευρωπαϊκής Τραπέζης και ο κ. Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο τελευταίος, ως πλέον ειδικός και πεπειραμένος αποτελεί την τελευταία ελπίδα της χώρας μας για να εξέλθει της κρίσεως και να οδηγηθεί στην οδό της οικονομικής ανακάμψεως. Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, η παραμονή μας στην Ευρωζώνη θα είναι προβληματική και το μέλλον μας αβέβαιο και σκοτεινό.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να υπερχρεώσει την Ελλάδα αυξάνοντας το χρέος από το 120-125% του ΑΕΠ στο 158%, με κίνδυνο να φθάσει τούτο σε δύο έτη το 196% του ΑΕΠ, χωρίς καμμία βελτίωση της οικονομίας της χώρας και των συνθηκών ζωής του λαού.

Ενώ το κράτος έχει αυξημένο δημόσιο χρέος, ο πρώην πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος διέθεσαν σοβαρά ποσά για την ανακατασκευή περιττών γραφείων. Εξ άλλου πρώην υπουργός της Κυβερνήσεως, την προηγουμένη ημέρα της παραιτήσεώς του, υπέγραψε απόφαση διαθέσεως 23.350.000 ευρώ για την αναμόρφωση του αεροδρομίου της πατρίδος του, κατόπιν αιτήσεως και εγκρίσεως της σχετικής μελέτης, που έγιναν αυθημερόν.

Αν μας απαλλάξει απ΄ όλα αυτά ο κ. Παπαδήμος και κατορθώσει να βάλει σε στοιχειώδη τάξη τους υπουργούς του, θα έχει προσφέρει πραγματική υπηρεσία στον τόπο και θα έχει δικαιώσει όσους πιστεύουν στις ικανότητές του.



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010