Κρίνει τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, «ρίχνει» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στον Καιάδα της Ιστορίας ενώ προβλέπει ότι ο επόμενος που θα έχει αυτή την τύχη θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο λόγος για τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος μιλάει για την επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ενώ τονίζει ότι το θρίλερ με τις υπογραφές το «έστησαν» στο εσωτερικό με στόχο  να κατασυκοφαντήσουν και να μειώσουν τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κρανιδιώτης υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά προμηνύει αλλαγές στο εσωτερικό της «γαλάζιας πολυκατοικίας» λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δεν θα κυβερνήσει με αυτούς που νομίζουν».

- Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες και να σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες;


Ο κ. Παπαδήμος δεν είναι σωτήρας, ούτε προϊόν παρθενογένεσης.

Έχει πολύχρονη παρουσία στα δημόσια πράγματα κι έχει συνδεθεί με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Ανήκει στο σύστημα.

Σίγουρα βέβαια έχει ικανότητες και κάποιο κύρος αλλά όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της σύντομης παρουσίας του στην ηγεσία αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, από τον τρόπο και τον βαθμό επιτυχίας της εκπλήρωσης των τριών ειδικών σκοπών που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει: εκταμίευση της έκτης δόσης, ψήφιση της δανειακής σύμβασης και διενέργεια εκλογών στις 19/2/2012.

Πάντως αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει «πλυντήριο» των τεράστιων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του, ούτε εργαλείο διάχυσης της συνενοχής του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του για δυο χαμένα χρόνια.

- Ποια λάθη οδήγησαν τον κ. Παπανδρέου στην κατάρρευση; Πιστεύετε ότι είναι πολιτικά νεκρός;

Ο κ. Παπανδρέου με τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό και την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα έβλαψε σοβαρά την Πατρίδα. Δεν υλοποιήθηκε ούτε ένας στόχος από αυτούς που έθεσε. Σήμερα είμαστε πολύ χειρότερα από την 4-10-2009. Εκλέχτηκε με άλλο πρόγραμμα, με μια κολοσσιαία πολιτική απάτη πουλώντας στους «ιθαγενείς» τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν».

Εν συνεχεία έχασε πολύτιμο χρόνο υλοποιώντας τις προκατακλυσμιαίες American liberal ιδεοληψίες του.

Αντί να λάβει γρήγορα μέτρα για την οικονομία, ασχολήθηκε με τα πολύωρα κυριακάτικα υπουργικά συμβούλια, σόου σε ζωντανή μετάδοση, την ψήφιση του τερατουργήματος, του νόμου-κράχτη για  την λαθρομετανάστευση και την  ελληνοποίηση με χαλαρά κριτήρια κάθε καρυδιάς καρύδι, την κατάργηση του «εθνικής» από το παιδείας και άλλά μηδενιστικά και «πολιτικώς ορθά» επικίνδυνα φληναφήματα.

Εν συνεχεία οδήγησε την χώρα ψευδόμενος στο ΔΝΤ κι ακολούθησε μια ιταμή πολιτική αλλεπάλληλων πολιτικών εκβιασμών, κατατρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης ανά την υφήλιο του ελληνικού λαού και της χώρας, την οποία «έσωζε» ανά τρίμηνο.

-Σήμερα όμως, πού βρισκόμαστε;

Σήμερα έχουμε πάνω από 1.000.000 ανέργους, ύφεση, υπανάπτυξη, έχουμε πολύ μεγαλύτερο χρέος, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, και μετά από καμιά δεκαπενταριά φορολογικά νομοσχέδια, τσουνάμι φόρων και χαράτσια, έχουμε υστέρηση εσόδων!

Πρόκειται για άθλο αναποτελεσματικότητας. Τέλος, με το δήθεν «κόλπο γκρόσο» του δημοψηφίσματος πήγε το κύρος της χώρας στα τάρταρα κι έβαλε στην αυλή μας τεράστιους κινδύνους, μια τυχοδιωκτική ενέργεια που και με την πίεση του Αντώνη Σαμαρά  τον οδήγησε στην παραίτηση από την πρωθυπουργία.

Αφού κόντεψε να καταστρέψει την Ελλάδα με την πολιτική ανεπάρκεια αυτού και των συνεργατών του, θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε περαιτέρω συρρίκνωση και θα λάβει την θέση που του αξίζει: στον πολιτικό Καιάδα της Ιστορίας.

Δεν ξέρω αν είναι πολιτικά νεκρός αλλά σίγουρα είναι απόβλητος. Την τύχη του θα ακολουθήσει και ο πολύς κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπερθεμάτιζε από του βήματος για το δημοψήφισμα και κουνώντας το δάχτυλο καλούσε τους Έλληνες με το δημοψήφισμα να διαλέξουν ανάμεσα στην Ελλάδα του Ευρώ ή στην επιστροφή στη δραχμή, στην Ελλάδα του 1960 ή και 1950. Μετά πόνεσε η κοιλιά του κι έγινε…διαφωνών!   

- Στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, εάν αυτές γίνουν, πιστεύετε πως θα υπάρξει αυτοδυναμία; 

Πιστεύω πως θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν θα κυβερνήσει με αυτούς που νομίζουν, ούτε με τον τρόπο που νομίζουν και θα βάλει την χώρα επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης, διοικώντας δια του παραδείγματος και δημιουργώντας τις πολύτιμες συνθήκες θεσμικής, φορολογικής και κοινωνικής σταθερότητας, που χρειάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Κυρίως όμως θα δώσει στους Έλληνες το πλέον πολύτιμο πράγμα για τους μελλοντικούς μας αγώνες: υψηλό φρόνημα..

- Πιστεύετε υπάρχουν εσωκομματικοί εχθροί του Αντώνη Σαμαρά και υπονομευτές του έργου του;

Η Νέα Δημοκρατία είναι κοινωνικά φιλελεύθερο, λαϊκό και πατριωτικό κόμμα. Η βάση της είναι αρραγώς ενωμένη κι έχει έναν αδιαφιλονίκητο Αρχηγό, τον οποίο εξέλεξαν τα απλά μέλη με μεγάλη πλειοψηφία και χαίρει αδιαμφισβήτητης νομιμοποίησης στις συνειδήσεις του αληθινού κόμματος, που είναι η λαϊκή βάση. Ουδείς εχέφρων θα τολμήσει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανώνυμους αγωνιστές και ψηφοφόρους, αυτούς που δίνουν ή αφαιρούν τις βουλευτικές έδρες, αυτούς που είναι οι ταπεινοί αλλά τόσο άξιοι σημαιοφόροι των μεγάλων αγώνων.  

- Τι έχετε να πείτε για την επιστολή του κ. Σαμαρά; Συνιστά συμβιβασμό κα υποχώρηση;

Ζητούσαν «ένα κείμενο με πέντε υπογραφές» εκ των οποίων η μία να ήταν του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από αυτή του κ. Παπανδρέου και στην ουσία άνευ όρων παράδοση για το μέλλον. Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι το ζήτημα των υπογραφών εκκινείτο από το εσωτερικό, κακόβουλα και με στόχο μικροκομματικά οφέλη από ενδεχόμενη υποχώρηση, μείωση του Αντώνη Σαμαρά.

Όμως ο Αρχηγός της ΝΔ έκανε copy paste και έστειλε την ίδια επιστολή που έστειλε και στο ΕΛΚ, στον κ. Μάρτενς, όπου αναφέρει ρητά ότι πρέπει να τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές. Είναι ο μόνος από τους στηρίζοντες αυτή την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, 100 ημερών και εκλογών, που το θέτει.

Οι άλλοι περιμένουν το χαρτάκι με τις ξενόγλωσσες οδηγίες. 

Ένα οργανωμένο σύστημα παραπληροφόρησης προσπάθησε να τον εμφανίσει ως συμβιβασμένο, ότι εγκατέλειψε την θέση για επαναδιαπραγμάτευση κλπ. Μα η δήλωση που εμπεριέχεται στην επιστολή, ότι «πρέπει  να τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές» νοηματικά και πολιτικά τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει, αν όχι την αλλαγή των πολιτικών αυτών με διαπραγμάτευση;

- Υπάρχει ελεύθερος λόγος, αρχικά στο Κοινοβούλιο και δευτερευόντως στην πολιτική; Εάν υπάρχει, πως σχολιάζετε την ξεκάθαρη απειλή του κ. Σαμαρά περί διαγραφής όποιου βουλευτή ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα; Δεν γίνεται έμμεση λογοκρισία; (Δεν αναφέρω για τις διαγραφές «πράσινων» βουλευτών γιατί μιλάμε για την ΝΔ στην οποία πολιτεύεστε).

Όπως στην κοινωνία, έτσι και στην πολιτική, δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας. Η «διαφοροποίηση», στο κομματικό σύστημα εν γένει και διαχρονικά, για μερικούς είναι το άλλοθι μιας προσωπικής ιδιοτελούς ατζέντας χωρίς ηθική και όρια.

Εγώ πιστεύω στις ιδέες, στα σύμβολα και στην φυσική ηγεσία, στον Αρχηγό που είναι σημαιοφόρος των ιδεών μας. Πιστεύω επίσης στην ιεραρχία και στην ενσυνείδητη πειθαρχία πάνω σε προαποφασισμένους στόχους, με ιδεολογική βάση. Το ασύντακτο, διχασμένο κι ακέφαλο κοπάδι δεν κερδίζει καμία μάχη.

Το πολύ – πολύ να πάει στο σφαγείο ή για κούρεμα.  

Πηγή: PRESS Time
athenapost



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010