Picture
Χαιρετίζω τους Έλληνες της Κορυτσάς με την ευκαιρία  των 70χρονων της απελευθέρωσης από το φασισμό, τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Θεόδωρος Οικονόμου, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Ομόνοιας Κορυτσάς, με την ευκαιρία των 70χρονων της λαμπρής Επετείου του Σαράντα.

Η δήλωση αυτή του Έλληνα διπλωμάτη προκάλεσε πολλά σχόλια στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, φθάνοντας στο σημείο να το αποκαλέσουν και διπλωματικό σκάνδαλο.

Όπως είναι γνωστό καθετί που μιλάει για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, μια περιοχή που είναι αναγνωρισμένη  από Διεθνής Οργανισμός και για την οποία εκκρεμεί ένα Πρωτόκολλο κι αυτό υπογεγραμμένο από τις Τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις και από το ίδιο το τότε αλβανικό κράτος, τους ερεθίσει και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Τόσο που  για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν στις πρώτες ειδήσεις.

Είναι θέματα περιζήτητα για την αλβανική «δημοσιογραφία». Το ίδιο είχε γίνει με τη δήλωση του Πρόεδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου, που σύγκρινε την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με αυτά των Κοσσοβάρων,  πρώτο θέμα έγινε όταν οι πινακίδες που τόλμησε να βάλει η κατασκευαστική εταιρεία στην εθνική οδό Μαυρομάτι-Αγ. Σαράντα, μέχρι που ανάγκασαν την εταιρεία να τις αποσύρει, πρώτο θέμα έγινε και τώρα η δήλωση του Έλληνα Προξένου, που δίκαια αποκάλεσε Έλληνες τους παρευρισκόμενους Κορυτσαίους στην εκδήλωση, γιατί στην Κορυτσά  υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες.

Δεν έγινε, όμως,  ποτέ πρώτο  θέμα οι επεκτατικές τους αντιλήψεις που αποκαλούν  πέντε νόμους της Ελλάδας αλβανικούς. Και όχι μόνον. Είναι οι διεκδικήσεις (διαστρεβλώσεις) αυτές χαραγμένες σε μαθητικά βιβλία, που διδάσκονται κάθε μέρα, και δηλητηριάζουν, μαζί με τους αλβανούς μαθητές και τα Βορειοηπειρωτόπουλα.

Δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο οι δεκάδες διαστρεβλώσεις, για αλβανικές πολιτείες στην Ελλάδα, για τους όρους «μοναρχοφασίστες» , «σοβινιστές» και την βαρβαρότητα του ελληνικού στρατού εις το Δέλβινον και τα περίχωρά του, όλα αυτά αποτυπωμένα εις το νέο αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό.

Να πως το χαρακτηρίζει: «Το 1913-14 οπλισμένες συμμορίες και μονάδες του ταχτικού ελληνικού στρατού κατέλαβαν την πόλη του Δελβίνου και σχεδόν όλη την Νότια Αλβανία, έκαψαν, απεθνικοποίησαν και λεηλάτησαν την πόλη, δεκάδες μουσουλμανικά χωριά στα περίχωρά της, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες κατοίκους»

Η ανθελληνική προπαγάνδα στην Αλβανία τελευταία ανθεί και κάτι πρέπει να γίνει!Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά φτάνουν στα αυτιά της κυρίας Διαμαντοπούλου και αν συνάδουν με το πνεύμα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται και θέλει να επιβάλει!!!
borioipirotis
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010