Την Παρασκευή, 8/10, μαζευτήκαμε γείτονες, κάτοικοι και αγωνιστές του Περιστερίου, στο Άλσος για να διαδηλώσουμε στους δρόμους της πόλης μας την αντίθεσή μας με τα καταστροφικά σχέδια της Διοίκησης του Δήμου στο Άλσος, με την κατασκευή δηλαδή και εγκατάσταση της παράνομης Χαβούζας και Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών. Σε έναν χώρο χαρακτηρισμένο πράσινο, ήδη επιβαρυμένο και κατεστραμμένο – να θυμίσουμε και την παράνομη τοποθέτηση του Εκθεσιακού κέντρου, του δημοτικού Γκαράζ, τις μάντρες οικοδομικών υλικών, του Νεκροταφείου κ.α.- η Χαβούζα έρχεται να δώσει την χαριστική βολή για την υγεία και το μέλλον όλων μας και των παιδιών μας.

Η συγκέντρωση και πορεία, φώναξε δυνατά στους δρόμους και τις γειτονιές του Περιστερίου συνθήματα για την επέκταση και ενοποίηση των χώρων πρασίνου και του Άλσους, συνθήματα ενάντια στην διογκούμενη φορομπηξία στον Δήμο μας, αλλά και συνθήματα ενάντια στην εγκατάληψη των γειτονιών κι ενάντια στον “Καλλικράτη”.
Μερικά από τα συνθήματα που φωνάξαμε:
“Έξω η Χαβούζα από το Άλσος”,
“Στο κέντρο στολίδια / στις γειτονιές σκουπίδια”,
“Άλσος ενιαίο όλο πράσινο / έξω οι εργολάβοι και το εμπόριο”,
“Δήμοι – κράτη με τον καλλικράτη / φόροι και σκουπίδια στου λαού την πλάτη”,
“Αλλάζει – Αλλάζει το Περιστέρι / 60 εκατομύρια χρωστάει από χέρι” και άλλα.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άλσος, πέρασε από το Γκαράζ, την Χαβούζα με το πράσσινο σπίτι, έστριψε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και την πυροσβεστική, διέσχισε τις γειτονιές γύρω απο το άλσος, πρός την Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του 22ου δημοτικού σχολείου, και περπάτησε όλο το πεζόδρομο για να καταλήξει στο Δημαρχείο.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, το κλίμα που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους ήταν πολύ δυναμικό. Κάτοικοι και γείτονες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα, να συμμετέχουν αυθόρμητα στην πορεία, με πολλά χειροκροτήματα και φωνάζοντας δυνατά συνθήματα. Πραγματοποιήθηκε επίσης μαζική αφισοκόλληση και μοίρασμα προκήρυξης από την αρχή μέχρι το τέλος της πορείας. Ενημερωτικά έχουν μοιραστεί 6.000 προκηρύξεις και κολληθεί 1.500 αφίσες σε όλο το Περιστέρι, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η Διοίκηση (η κ. Ευσταθιάδου έχει “κηρύξει άτυπο πόλεμο” στην Επιτροπή και βγάζει συνεργεία να ξεκολλήσουν αποκλειστικά και μόνο τις αφίσες της Επιτροπής Κατοίκων).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010