Picture

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας
ΤΑ ΝΕΑ

 ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΕΣ έλληνες «κυβερνοστρατιώτες» εκτιµάται ότι έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ασάνζ κατεβάζοντας στους υπολογιστές τους το πρόγραµµα µε το οποίο πραγµατοποιήθηκαν οι επιθέσεις στις πολυεθνικές εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους µε το Wikileaks αλλά και στη σουηδική κυβέρνηση και την εισαγγελία που εξέδωσε το ένταλµα κατά του ιδρυτή της οργάνωσης.

Η εµπλοκή των ελλήνων στον «πρώτο παγκόσµιο κυβερνοπόλεµο», όπως ήδη τον αποκαλούν διεθνή έντυπα, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτει ελεύθερα σε χρήστες του Ιντερνετ το πρόγραµµα «Low Orbit Ion Canon» (LOIC) και διενεργεί µετρήσεις για το πόσες φορές έχει κατέβει σε υπολογιστές ανά χώρα. 552 «νεοσύλλεκτοι»

Ειδικότερα,απότις6 ∆εκεµβρίου έως χθες το LOIC είχεκατέβεισε 552 υπολογιστές στην Ελλάδα από την διεύθυνση sourceforge.net.

Στο ίδιο διάστηµα κλιµακώθηκαν οι επιθέσεις της οµάδας χακτιβιστών (από τις λέξεις χάκερ και ακτιβιστές)

Ανώνυµοι εναντίον των ιστοτόπων τηςMastercard, της Visa, της Paypal και άλλων. Από τις αρχές Φεβρουαρίου µέχρι τα τέλη Νοεµβρίου, οπότε ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις από τις διαρροές των αµερικανικών διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων, το LOIC είχε διατεθεί σε 330 υπολογιστές στην Ελλάδα. Από αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι η ζήτηση στη χώρα µας για το πρόγραµµα των «χακτιβιστών» έχειαυξηθεί από τις 6 ∆εκεµβρίου και µετά κατά 6.900%!
Picture
«Με το LOIC ο υπολογιστής σου γίνεται διαθέσιµος για να πραγµατοποιούνται επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων. Στην ουσία, τα κοµπιούτερ πολλών χρηστών συντονίζονται και στέλνουν ταυτόχρονα αιτήσεις σε συγκεκριµένες σελίδες στο Ιντερνετ. Λόγω του µεγάλου όγκου των αιτήσεων, η σελίδα µπλοκάρει και αδυνατεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε υπολογιστή», εξηγεί ο κ. Γιάννης Ασκοξυλάκης, ερευνητής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και ∆ικτύων του Ινστιτούτου Πληροφορικήςστο Ιδρυµα Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη. Επίσης αναφέρει ότι αυτού του είδους τα προγράµµατα είναι συνήθως «διάφανα» ώστε οι ειδικοί να µπορούν να δουν αν περιέχουν κάποιο ύποπτο κοµµάτι κώδικα που να θέτει τον υπολογιστή σε κίνδυνο. «Αυτοί που γνωρίζουν προγραµµατισµό µπορούν να καταλάβουν αν το LOIC περιέχει κάποιον ιό καθώς πρόκειται για ένα πρόγραµµα µε ανοιχτό κώδικα. Η συµµετοχή των χρηστών σε αυτές τις επιθέσεις είναι εθελούσια – τα προγράµµατα αυτά, αν όντως είναι καθαρά, λειτουργούν συνήθως υπό την καθοδήγηση του χρήστη του υπολογιστή και ενός συντονιστή. Είναι πάντως η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται τόσο µαζικά. Θα µπορούσε να είναι η αρχή µιας νέας µορφής διαµαρτυρίας για διάφορες καταστάσεις», συµπληρώνει ο κ. Ασκοξυλάκης.

Οι Ελληνες που έχουν κατεβ άσει στα κοµπιούτερ τουςτοLOIC αποτελούν πολύ µικρό µέρος του «κυβερνοστρατού» υπέρ του Wikileaks. Ενδεικτικά, την ίδιαώρααπό χθεςτοπρωί έως τις 12.3

0 τοµεσηµέρι που το πρόγραµµα κατέβηκε σε 8 ελληνικούς υπολογιστές από τη διεύθυνση sourceforge. net, στις ΗΠΑ διατέθηκε σε 327, στην Ινδία σε182, στη Γερµανία σε 175, στη Βραζιλία σε 127. Στη λίστα µε τις χώρες που κατέβασαν το LOIC περισσότερες φορές την τελευταία εβδοµάδα η Ελλάδα καταλαµβάνει την 22η θέση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες από την οµάδα των Ανωνύµων, για τις πρώτες επιθέσεις κατά του web site της ελβετικής χρηµατοοικονοµικής υπηρεσίας PostFinance χρειάστηκαν µόνο 200 υπολογιστές µε το LOIC, ενώ στις επιθέσεις εναντίον των ηλεκτρονικών σελίδων της Visa και της Mastercard χρησιµοποιήθηκαν πάνω από 3.000
PictureLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010