Picture

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από την ογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου, στις παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναζητά εναγωνίως σανίδα σωτηρίας.

Θεώρησε ότι τη βρήκε σε εκβιαστικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, τα οποία έθεσε ο κ. Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του.

Συρόμενος στην αναγνώριση του πολιτικού περιεχομένου των εκλογών, που η Νέα Δημοκρατία από την αρχή επισήμανε, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών, και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική.

Δραματοποιώντας τις συνέπειες από μια πιθανή ήττα των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός απείλησε για αντίδραση των αγορών!

Μάλιστα, έφτασε έως το σημείο να πει ότι αν δεν υπάρξει καθαρή νίκη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τότε θα πάει σε εθνικές εκλογές.

Το εκβιαστικό δίλλημα του πρωθυπουργού είναι καταδικασμένο να απορριφθεί από την ίδια την κοινωνία, που θα στείλει το σωστό μήνυμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αξιώνοντας αλλαγή πολιτικής, με άλλο μείγμα.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα, δεν θέτει θέμα πρόωρων εκλογών, τις οποίες άλλωστε δεν μπορεί να επιβάλλει λόγω της ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αν, όμως, ο κ. Παπανδρέου υλοποιήσει την «απειλή» του, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει νικηφόρα την εκλογική μάχη.

Στην έκθεση ιδεών που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου απέκρυψε πολλές αλήθειες ενώ άλλες διαστρέβλωσε βάναυσα.

 • Εμφανίστηκε, για παράδειγμα, και πάλι ότι είχε άγνοια της κατάστασης της οικονομίας, πριν κερδίσει τις εκλογές. Παρά τα όσα έχουν δημοσιευθεί για την ενημέρωσή του, και παρά το βεβαιωμένο γεγονός ότι όταν εκστόμιζε το “λεφτά υπάρχουν” γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του προς το λαό.
- Στη συνέντευξή του, μάλιστα, έδωσε μια νέα εξήγηση για το τι εννοούσε τότε, λέγοντας: “λεφτά πράγματι υπάρχουν αλλά έχουν σπαταληθεί...” (;)

 • Είπε, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια έρχονται στη χώρα επενδύσεις. Δεν μας διαφώτισε επαρκώς εάν περιλαμβάνει και το φιάσκο με την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό. Οφείλουμε, όμως, να θυμηθούμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση για την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, τις τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κ.ο.κ.
 • Τόλμησε να αναφέρει ότι δεν θα φθάναμε στην κρίση εάν τους είχε ακούσει η προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι και το 2008 ακόμα ο χρόνος για αλλαγές ήταν επαρκής. Και ποιές ήταν τότε οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον το 2008 αλλά μέχρι και το 2009;Πότε στήριξε την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση; Πότε ξεπέρασε την λαϊκίστικη και μικροκομματική τακτική του; Ποτέ. Ούτε σε μια περίπτωση.
 • Δεν αναφέρθηκε καθόλου για το τι δεν έπραξε η κυβέρνησή του όλο το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την στιγμή που οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και στην επιτήρηση. Λησμόνησε τις τεράστιες ευθύνες που τη βαραίνουν διότι δεν δανείστηκε από τις αγορές όταν ακόμη μπορούσαμε να το κάνουμε και στο τέλος έστρωσαν τον δρόμο στην κρίση δανεισμού.
 • Μιλώντας για τη “σωτήρια” παρέμβασή του, ο κ. Παπανδρέου μας θύμισε το όργιο φημών για επικείμενη χρεοκοπία, που ζήσαμε πριν λίγους μήνες. Παραλείποντας να αναφέρει ότι και σε αυτή την περίπτωση τις φήμες τροφοδοτούσαν οι πολλές, ανεύθυνες και αντιφατικές δηλώσεις τους για τον “τιτανικό”, τη “διεφθαρμένη χώρα” κ.λπ.
 • Αγνοώντας τους δείκτες της πραγματικής οικονομίας παρουσίασε ένα δήθεν σχέδιο ανά έτος που υποτίθεται ότι προβλέπει το 2012 να δούμε ανάπτυξη και το 2013 το τέλος του Μνημονίου. Και όλα αυτά σε πείσμα της λογικής που υπολογίζει ότι, με αυτό το μείγμα πολιτικής, το χρέος θα πλησιάζει τότε το 150%. Ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία απάντηση για το τι θα γίνει μετά το δεύτερο ημίχρονο του πρώτου μνημονίου…
 • Όπως καμία ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε για το μείζον ζήτημα που είναι η ανάπτυξη. Η επίκληση της “πράσινης ανάπτυξης” και των καινοτομιών, στις παρούσες συνθήκες ασφαλώς δεν καθησύχασαν κανέναν.
 • Οι πολίτες ανησύχησαν ακόμη περισσότερο ακούγοντας τον κ. πρωθυπουργό να θεωρεί ότι η μάχη κατά της ακρίβειας -με πληθωρισμό στο 5,6%- δόθηκε όταν η κυβέρνηση τα έβαλε με τους φορτηγατζήδες!
 • Και βέβαια ελάχιστοι πείστηκαν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους.
 • Μακράν της αληθείας ήταν και οι απαντήσεις του κ. πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, την ευθύνη για την οποία απέδωσε στη δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων. Και αυτό, τη στιγμή που, ιδιαίτερα από τον Έβρο, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ξέφραγο αμπέλι, ενώ ο μεταναστευτικός νόμος που η κυβέρνησή του ψήφισε λειτουργεί ως μαγνήτης προσέλκυσης λαθρομεταναστών.
Ο κ. Παπανδρέου υποκριτικά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει καθαρά τι προτείνει, ποιος είναι ο διαφορετικός δρόμος και να μην κρύβεται.

Κι όμως, το μόνο που δεν έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς είναι να κρύβονται.

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη του πρωθυπουργού να θυμίσουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση ήδη από τις 7 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουσε τίποτε.

Η κοινωνία όμως αφουγκράστηκε τη πρότασή μας, έλαβε υπ' όψιν της τις θέσεις μας για το Μνημόνιο. Και να που σήμερα είναι η κοινωνία αυτή που επιβάλει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να αλλάξουν πολιτική ρότα.

Και επειδή η αξιοπιστία τους έχει τρωθεί είναι βέβαιο ότι και τα εκβιαστικά τους ψευδοδιλήμματα θα μείνουν μετέωρα.
Και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις 7 Νοεμβρίου.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010