Οι Τούρκοι επιχειρηματίες που συνόδευαν τον Τούρκο πρωθυπουργό στα πρόσφατα ταξίδια του στη χώρα μας δεν έχουν καμία διάθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα ,αλλά οι οικονομικές τους δραστηριότητες άπτονται του εμπορίου και τη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα με απώτερο στόχο τη διείσδυση σε αυτές τις περιοχές.

Στη Ρόδο μέχρι σήμερα οι ξενοδόχοι του νησιού έχουν άριστες σχέσεις με τους επιχειρηματίες γείτονες μας . Το καλοκαίρι στο νησί και μάλιστα στα περισσότερα ξενοδοχεία και Μπαρ ρέει άφθονη η τουρκική μπίρα και άλλα προϊόντα από την Τουρκία ( ακόμα και μπάμιες εισάγουν) τα οποία είναι πολύ φθηνά ,αλλά αμφιβόλου ποιότητας.

Προκειμένου λοιπόν να μην δημιουργούνται η προβλήματα με την υγεία των ξένων τουριστών οι Τούρκοι ζητούν τη δημιουργία σταθμού έλεγχου τροφίμων στη Ρόδο προκειμένου να ξεφορτώνουν Νταλίκες αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί η λιγοστή αγροτική παραγωγή του νησιού.

Από ότι μαθαίνουμε ο κ. Νικητιάδης ( υφυπουργός Τουρισμός) ο οποίος εκλέγεται στα Δωδεκάνησα συνηγορεί στη δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον αγροτικό τομέα.  Οι Τούρκοι ζητούν επίμονος να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή αποθηκευτικός χώρος για αγροτικά προϊόντα .

Σκοπός τους είναι ο εφοδιασμός της περιοχής με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές με σκοπό να πληγούν οικονομικά οι Πομάκοι της περιοχής οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι αγρότες και παράγουν εκλεκτά, αγροτικά προϊόντα.

Επίσης ζητούν να επενδύσουν Έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον ( εκλογές τον Ιούνιο, κουρδικό ) και η επάνοδος του Ιμάμη Γκιουλέν , όπου το κίνημα του θα ελέγχει όλη τη χώρα. Οι έμπειροι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι εάν αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες δεν διασφαλισθούν θα είναι αδύνατον μετά από λίγο καιρό να περιορισθεί η οικονομική διείσδυση των Τούρκων.
newscode
Κώστας ΤζεβελέκοςLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010