Picture

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών (UEP) λειτουργεί ως ομοσπονδία στρατιωτικών συνδέσμων αλεξιπτωτιστών με έδρα το Παρίσι και έχει εγγραφεί με βάση διάταξη της 1ης Ιουλίου 1901 της γαλλικής νομοθεσίας..

Picture
Σαράντα αντιπρόσωποι από έντεκα χώρες συμμετείχαν στο Εικοστό Ετήσιο Συνέδριο ‘‘ΖΗΝΩΝ’’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών, το οποίο είχε διεξαχθεί, υπό την προεδρία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων στη Λάρνακα μεταξύ 4 και 8 Οκτωβρίου 2010.

Πιο συγκεκριμένα, αποστολές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, αλλά και παρατηρητές από την Αυστρία έλαβαν μέρος στις καθορισμένες από το παρελθόν συνέδριο της Ουγγαρίας εργασίες. Της Ελλαδικής αντιπροσωπίας ηγήθηκε ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαληνός, ο οποίος υπηρέτησε στην Κύπρο το 1974, ως διοικητής του 11ου Λόχου Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών, τιμώμενος επ’ ανδραγαθία, αφού νικηφόρως οδήγησε τμήματα καταδρομών κατά των Τούρκων εισβολέων.

Επιπρόσθετα, τριάντα έξι αλεξιπτωτιστές διαγωνίσθηκαν στο Δέκατο Ετήσιο Διαγωνισμό ‘‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ’’ στη Λακατάμια. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που αναλήφθηκε επιτυχώς η προσπάθεια διεξαγωγής ταυτοχρόνως του συνεδρίου και των αγώνων αλεξιπτωτισμού, προκαλώντας το θαυμασμό των φιλοξενουμένων για την οργανωτική επάρκεια και επιτελική δεινότητα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Σταυροβούνι. Τα τμήματα, τόσο των συνέδρων όσο και των αθλητών, επιθεώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος κ. Πέτρος Τσαλικίδης. Δρομέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων μετέφερε στο χώρο, παρά το Ηρώον της 32 Μοίρας Καταδρομών, δάδα, με αφετηρία τη Μονή Σταυροβουνίου. Παρούσες, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, η σύζυγος, η θυγατέρα και ο εγγονός του αείμνηστου Διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στον Άγιο Ιλαρίωνα την 21 Ιουλίου 1974.

Picture

Οι σύνεδροι επισκέφθηκαν κατά το μη εργάσιμο χρόνο, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μας, από την ελεύθερη Αμμόχωστο έως και την Πάφο. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ενημερώθηκαν σχετικώς για το ιστορικό της πόλης του Ευαγόρα και του Τελαμώνιου Τεύκρου.

Στην Πάφο επισκέφθηκαν το Ασκληπιείο, την κατακόμβη της Αγίας Σολομωνής, τη Θεοσκέπαστη και τα περίφημα ψηφιδωτά. Ακολούθως περιηγήθηκαν στο Κούριο, στο ναό του Απόλλωνα Υλάτη και στην Αμαθούντα. Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας κατέθεσαν δάφνινο στέφανο στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της Κυπριακής ελευθερίας. Επισκεπτόμενοι τα Κεντρικά Γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Καταδρομών και γευμάτισαν με τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΦ και το Διοικητή Καταδρομών.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων πραγματοποιήθηκαν δεκάδες άλματα ακριβείας, με ελεύθερη πτώση από ύψος 1 000 περίπου μέτρων. Χρησιμοποιήθηκαν πτητικό μέσο της Διοίκησης Αεροπορίας και της Αστυνομικής Δύναμης. Οι ρίψεις πραγματοποιούνταν κατά ομάδα. Πρώτευσε η ομάδα των Ιταλών. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα της Ισπανίας και την τρίτη θέση η ομάδα της Ουγγαρίας. Τονίζεται πως οι ομάδες αυτές διεκδίκησαν ή και κατέλαβαν παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι αθλητές διέμεναν σε παραθαλάσσιο χώρο της Λάρνακας (ΚΑΑΥ).
Το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο του 2011 στην Κρακοβία της Πολωνίας.Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010