Picture
Στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι πολίτες μίλησαν! Και το μήνυμα που έστειλαν μέσα από τις κάλπες είναι αδιαμφισβήτητο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταδίκασαν την αδιέξοδη, και επώδυνη για τους πολλούς, πολιτική του Μνημονίου και τον πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό του πρωθυπουργού προς την κοινωνία.

Μόνον η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου επιμένουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους :

 • την εκλογική τους καθίζηση, σε ποσοστό που φθάνει το 10%,
 • τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία που κυμαίνεται πιά σε λιγότερο από 2%,
 • ότι βρίσκονται πίσω σε 6 περιφέρειες,
 • ότι από τις 48 νομούς που προηγούνταν το 2009, τώρα προηγούνται μόνο σε 22
Αντίθετα έσπευσαν, ήδη από το βράδυ της Κυριακής, να προχωρήσουν σε αυθαίρετη ανάγνωση του μηνύματος ώστε να δικαιολογήσουν την αποκάλυψη της απαράδεκτης «μπλόφας» των πρόωρων εκλογών.

Το «πιστόλι», όμως, του πρωθυπουργού, παρά το ότι δεν το χρησιμοποίησε, προκάλεσε ήδη «θύματα»:

 • την όποια πολιτική αξιοπιστία του είχε απομείνει μετά τις υποσχέσεις για «λεφτά», για μη υπαγωγή στο ΔΝΤ… Άλλωστε, ακόμη και τις διαβεβαιώσεις του για τη μη λήψη νέων μέτρων ήλθε τάχιστα ο κ. Γιούνκερ να τις διαψεύσει,
 • τα spreads των 10ετών ομολόγων, που αυξήθηκαν 215 μονάδες βάσης μέσα σε δύο εβδομάδες,
 • την είσοδο της χώρας στον «αστερισμό» της εκλογολογίας, που δεν θα σιγήσει, ούτε μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο άνοιξε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τη συζήτηση για το ΔΝΤ και παρά τις αρχικές διαψεύσεις είχαμε τη γνωστή κατάληξη.
Για τη Νέα Δημοκρατία, οι εκλογές της πρώτης Κυριακής αποτέλεσαν μια σημαντική επιτυχία. Έναν περίπου χρόνο μετά την οδυνηρή ήττα του Οκτωβρίου 2009 κατάφερε να:

 • μειώσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από 10,44% σε λιγότερο από 2%,
 • προηγείται στις 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας και να διεκδικεί με αξιώσεις στο δεύτερο γύρο την πλειοψηφία των περιφερειών,
 • έχει την πλειοψηφία στους 33 νομούς της χώρας, από 6 στις εκλογές του 2009,
 • αποστομώσει όσους μιλούσαν για συρρίκνωση του κόμματος – ακόμη και στις παραμονές των εκλογών δημοσκοπήσεις έδιναν διψήφια νούμερα διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ.
Και όλα αυτά εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας, που εκφράστηκε και με τα υψηλά ποσοστά αποχής και λευκών και άκυρων και, κυρίως, της αγωνίας της κοινωνίας για το αύριο.

Για τους λόγους αυτούς μπροστά στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα δώσει με αισιοδοξία τον αγώνα για να :

 • σταλεί και πάλι, ακόμη πιο εκκωφαντικά, το μήνυμα καταδίκης των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική, ώστε να μην υπάρξει καμία δυνατότητα αμφισβήτησής του από την κυβέρνηση,
 • να τιμωρηθεί η ανεύθυνη και εκβιαστική πρωθυπουργική «μπλόφα» ,
 • υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ως έμπρακτη απόδειξη απόρριψης της πολιτικής του Μνημονίου και της κυβέρνησης,
 • ισχυροποιήσει τους δεσμούς της με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και με πολίτες όλων των πολιτικών και κομματικών αποχρώσεων, ώστε αύριο να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με στόχο μια νέα πορεία για τον τόπο.
Και ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, παρά τις όποιες απεγνωσμένες απόπειρες αποπολιτικοποίησης του β΄ γύρου, το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής των εκλογών θα είναι και πάλι εξόχως πολιτικό. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει, ούτε οι ψηφοφόροι, ούτε βεβαίως, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010