Picture
Ε! αυτός ο άνθρωπος δεν μ’ αφήνει ν’ αγιάσω…
Ασφαλώς θα καταλάβατε ότι πάλι για τον επίτιμο λέω… Βρε άνθρωπέ μου καλέ, ασχολήσου με το δισέγγονά σου… και μην ταλαιπωρείσαι με τις συνεντεύξεις. Η κόρη σου την είχε την ευκαιρία της… και την έχασε. Τι να κάνουμε δηλαδή;

Να φέρουμε τα πάνω κάτω επειδή εσύ έχεις τον καημό να τη δεις πρωθυπουργό;

Εδώ που τα λέμε ο κάθε γονιός έχει όνειρα για τα παιδιά του και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του ώστε αυτά να ευοδωθούν… όμως όλα έχουν και τα όριά τους.Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή (για άλλη μια φορά) για να δούμε την προσφορά του επίτιμου στον τόπο αλλά και στο κόμμα της ΝΔ;

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Τον έφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΝΔ μετά τη μεταπολίτευση από το κόμμα των Φιλελευθέρων του οποίου ήταν αρχηγός, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εκλέχτηκε αρχηγός της αφού κρίθηκε ότι ήταν ο μόνος κατάλληλος (;) για να ρίξει τον Ανδρέα από την εξουσία… κάτι που κατάφερε το 1989 με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά…

Ακολούθησε το ειδικό δικαστήριο και η αθώωση (;)… ενώ παράλληλα η ΝΔ άλλαξε το όνομά της σε Φιλελεύθερη και απέσυρε διακριτικά τον πυρσό.

Μεταστροφή είχαμε και στην ιδεολογία της… όπου υιοθετήθηκε ο άκρατος φιλελευθερισμός της Θάτσερ (που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή) ενώ είχε παραγκωνιστεί η κυρίαρχη ιδεολογία του κόμματος που ήταν ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός.

Έριξε (επιμένω σ αυτό) την κυβέρνησή του… επειδή πήγε κόντρα στη λαϊκή θέληση για το Σκοπιανό… κάνοντας παράλληλα εκείνη την αψυχολόγητη δήλωση ότι σε 10 χρόνια θα έχει ξεχασθεί.

Έκανε την επανεμφάνισή του όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης… σιγοντάροντάς τον έμμεσα. Ποιος άραγε δεν θυμάται τις δηλώσεις του πριν από κάθε εκλογική διαδικασία… οι οποίες ήταν στην καλύτερη περίπτωση ουδέτερες… ενώ στη συνηθισμένη τους μορφή… υπέρ του αντιπάλου κόμματος.

Από το 2004 και μετά σιώπησε αφού ήλπιζε ότι η κόρη του θα αναλάβει την αρχηγία της ΝΔ σε μερικά χρόνια… ενώ ξαναπήρε το όπλο του μόλις ο Κ. Καραμανλής δήλωσε το 2007 ότι ήταν πολύ μικρός για να παρατήσει την πολιτική. Από εκεί και ύστερα πυροβολεί αδιακρίτως… ό,τι πάει κόντρα στα όνειρά του.

Αυτή τη στιγμή με την πολιτική ασχολούνται δυο παιδιά του και ένας εγγονός του. Άξιοι και οι τρεις… αλλά παραείναι πολλοί. Τουλάχιστον ας μείνουν δύο… ένας στη βουλή… κι ένας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τι παραπάνω δηλαδή θέλει ένας γονιός από το να δει το μικρότερο του γιο βουλευτή ή υπουργό και τον εγγονό του δήμαρχο;

Η κόρη δυστυχώς «κάηκε»…

Να σας θυμίσω ότι πολλοί κορυφαίοι υπουργοί του στην κυβέρνηση ’90-’93 βρέθηκαν μετέπειτα σε κορυφαίες θέσεις του ΠΑΣΟΚ;Αυτά εν ολίγοις… Νομίζω ότι μπορείτε να τον κρίνετε και από μονοί σας… ως πολιτικό που πρόσφερε ή δεν πρόσφερε στην πατρίδα του (κυρίως) και στη ΝΔ.

Εμένα η γνώμη μου είναι… ότι πάνω απ’ όλα πρόσφερε και θέλει να προσφέρει στην οικογένειά του… αλλά αυτή είναι προσωπική γνώμη και δεν μπορώ να σας δεσμεύσω.Όντως στα οργανωτικά θέματα ήταν και είναι πολύ καλός… εκεί που πάσχει είναι στην ιδεολογία… μια που ο άκρατος φιλελευθερισμός έχει πλέον καταδικαστεί από τους πάντες (πλην ΔΝΤ).

Φυσικά και είναι λάθος της Ντόρας που τον αφήνει και επεμβαίνει… μια που δείχνει ότι η ίδια δεν έχει άποψη αλλά είναι προέκταση πατέρα της.

Λάθος επίσης που βάζει τους ανθρώπους της να βοηθούν την κυβέρνηση στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης… μέσα από συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ή μέσα από συνδυασμούς μόνο κατ’ όνομα της ΝΔ… ενώ παράλληλα η ίδια κάνει ανοίγματα  για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Κλείνοντας αυτό που θέλω να πω είναι πως οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι ένα μέσο για να πληγεί το κύρος του Σαμαρά (ή όποιου άλλου -πλην αυτής- ήταν αρχηγός της ΝΔ)… αλλά για να ψηφίσει ο λαός τους αυτοδιοικητικούς του άρχοντες κρίνοντάς τους από το έργο που πρόσφεραν ή μπορούν να προσφέρουν… και προπάντων για να σταλεί ένα μήνυμα στο ΔΝΤ και την κυβέρνηση… ότι φτάνει ως εδώ… άλλα μέτρα δεν αντέχουμε… δεν είμαστε πειραματόζωα όπως μας αποκαλείτε… Έχουμε άποψη και θέλουμε να την εκφράσουμε… δυνατά.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010