Picture
Γράφει ο
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ

Την ιστορία του Ελληνικού Έθνους ξαναγράφουν κέντρα και ερευνητικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και διεθνή ιδρύματα και φόρουμ επιρροής Τζορτζ Σόρος.

Σε αυτή την ιστορία αποσιωπάται ο ρόλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του Ελληνισμού διαχρονικά, θεωρείται ως αφετηρία της Νεοελληνικής Ιστορίας η ...Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ αμφισβητείται η ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και η ιστορία της Μακεδονίας.

Η προσπάθεια, λέει, ανήκει στο κέντρο για τη δημοκρατία και τη συμφιλίωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εξέδωσε τέσσερα εγχειρίδια ιστορίας της Ν.Α. Ευρώπης για ένταξη στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Βαλκανικών κρατών, για να συμβάλουν στην ειρηνική συμβίωση και φιλία των Βαλκανίων...

Η κοινή ιστορική αφετηρία των βαλκανικών λαών, κατά τους συγγραφείς, είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αντικείμενο, μάλιστα, του πρώτου βιβλίου εργασίας.

Χρονολογικά, ξεκινά επί των ημερών του Σουλτάνου Οσμάν Α’, το 1281, όταν ουσιαστικά συντίθεται το κράτος των Τούρκων Οθωμανών (Οσμάν – Οσμανοί – Οθωμανοί).

Το ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εξακολουθούσε να υπάρχει, αφού είχε ανασυσταθεί υπό τον Μιχαήλ Η’ τον Παλαιολόγο με την ανακατάληψη της Κων/πολης από τους Φράγκους, την ίδια περίοδο δεν φαίνεται να συγκινεί τους εμπνευστές της κοινής Ιστορίας των Βαλκανίων...

Στο δεύτερο βιβλίο εργασίας του Κέντρου CDRSEE, με τον τίτλο «Οι ιστορικές ρίζες του μακεδονικού έθνους», ο συγγραφέας προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Σκοπιανοί έλκουν την καταγωγή τους από τον Φίλιππο και τον ...τσάρο Αλέξανδρο τον Μακεδόνα!

Καλεί στα όπλα τους συμπατριώτες του ο Γ. Πουπλιέφσκι προκειμένου να φανούν αντάξιοι των προγόνων τους. «Πατρίδα μας είναι αυτό το μέρος που τόσο πολύ αγάπησαν οι Μακεδόνες, το βασίλειο του Φιλίππου, η αυτοκρατορία των χρόνων των παλιών του Τσάρου του Αλεξάνδρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας ήταν ξακουστός σ’ ολόκληρη την Οικουμένη. Ο Μέγας Αλέξανδρος άφησε την αυτοκρατορία του στη Χερσόνησο των Βαλκανίων σε όλους τους βουνίσιους Σλάβους.
Πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να κάνουμε τα πάντα για να την πάρουμε πίσω. Είναι παλιό το μακεδονικό μας βασίλειο. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί. Ας κάνουμε τα πάντα για την κοινή σωτηρία»...

Κι όμως αυτή η ιστορική αναφορά, κατά τους υπευθύνους του Κέντρου, προάγει τη φιλία και τη συνεννόηση των Βαλκανικών λαών!

Σε άλλο σημείο του ίδιου βιβλίου παρουσιάζονται οι απόψεις του Κρίστε Μισίρκοφ, συγγραφέα του βιβλίου «Περί Μακεδονικών Ζητημάτων» του 1903, από το οποίο αντλούν σήμερα την επιχειρηματολογία τους οι ηγέτες της ΠΓΔΜ.

Ο Μισίρκοφ επιχειρηματολογεί υπέρ «της δημιουργίας ενιαίας αποστολικής Εκκλησίας στη Μακεδονία, δηλαδή την Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, η οποία θα μετατραπεί σε Αρχιεπισκοπή Μακεδονίας».

Ο ίδιος παραθέτει στο άρθρο του τα πλεονεκτήματα που θα έχουν οι συμπατριώτες του, αν παραμείνουν υπό την σκέπη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εγκαινιάζοντας την σκοπιανοτουρκική προσέγγιση που συναντάμε ακόμα και σήμερα.

«Τα εθνικά μας συμφέροντα υπαγορεύουν στη μακεδονική διανόηση και στο λαό της Μακεδονίας να βοηθήσουν την Τουρκία, ώστε η τελευταία να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει οδηγηθεί από την θρησκευτική και την εθνική προπαγάνδα που κυκλοφορεί στη Μακεδονία, καθώς και από τα κράτη που έχουν συμφέροντα σ’ αυτή».

Οι αναφορές στο ιστορικό υπόβαθρο των σημερινών διεκδικήσεων των Σκοπίων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου CDRSEE επί σειρά ετών διατελούσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς...

Η συγγραφική δραστηριότητα του Κέντρου και ο ρόλος του Νίμιτς αποτέλεσαν αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Παλατίδη προς την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Στη Βουλή είχα ρωτήσει κατά πόσο μπορεί να είναι έντιμος διαπραγματευτής ο κ. Νίμιτς, από τη στιγμή που είναι υπάλληλος του Τζορτζ Σόρος, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, αφού είναι καθηγητής του Ουγγρικού Πανεπιστημίου, το οποίο χρηματοδοτεί ο Σόρος και έχει αποδεδειγμένα φιλοσκοπιανή και ανθελληνική στάση».

Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ανθίσταται στη διείσδυση της εναλλακτικής κοινής βαλκανικής ιστορίας του CDRSEE στο εκπαιδευτικό σύστημά της.

Στις περισσότερες χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, όμως, έχει ήδη εισαχθεί.

Πηγή του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση της ΝΑ Ευρώπης μας ενημερώνει ότι το τετράτομο έργο έχει ήδη δοθεί στο διδακτικό προσωπικό στις περισσότερες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην Αλβανία, αλλά και στην Κύπρο ως ενισχυτικό διδασκαλίας και αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στη διδακτέα ύλη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων...

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να μπουν ωμά ψεύδη στα ελληνικά σχολεία, με σκοπό να αφαιρεθεί η εθνική ταυτότητά μας, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

Το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CDRSEE), χορηγείται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες υπηρεσίες των Η.Π.Α., που είναι γνωστές οι σχέσεις τους με τον Αμερικανοούγγρο Τζορτζ Σόρος. Στη λίστα των χρηματοδοτών είναι και τα ΥΠΕΞ της Μεγ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Νορβηγίας, το υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας και το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

Αλλά, υπάρχει και η ελληνική ...υποστήριξη του κέντρου αυτού της παγκοσμιοποίησης, η οποία βρίσκεται ήδη εντός των τειχών.

Το ΥΠΕΞ και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης (πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) συγκαταλέγονται στους κυβερνητικούς οργανισμούς που στηρίζουν το έργο του Κέντρου, ενώ ανάμεσα στους χορηγούς του βρίσκεται και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ο Δήμος Θεσσαλονίκης...

Όταν βλέπουμε τόσα ελληνικά ιδρύματα και το ελληνικό ΥΠΕΞ να είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές των κέντρων εκείνων που ξαναγράφουν την ιστορία στα μέτρα της παγκοσμιοποίησης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μπαίνουν ωμά ψεύδη στα ελληνικά σχολεία, με σκοπό να αφαιρεθεί η εθνική ταυτότητά μας, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης...

Είναι αυτονόητο γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα κλπ. Επίσης, ότι ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και όταν αρνούμαστε τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό και τόσα άλλα πολλά αναληθή και ακατανόητα...

Τελευταία μάθαμε και νεότερα.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου διαβάσαμε στον αθηναϊκό Τύπο ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τουρκική πανεπιστημιακή μονάδα για την αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Έτσι, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα υπάρχει τουρκικό παράρτημα.

Για το γεγονός ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κλειστή από το 1971 και προοπτική να λειτουργήσει δεν φαίνεται, δεν μας απασχολεί καθόλου.

Πού θα εκπαιδεύσει τα στελέχη του το Πατριαρχείο, μας αφήνει αδιάφορους...

Έτσι βλέπουν την συμφιλίωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010