ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
[email protected]
Εφημ.πρώτο θεμα κυριακής


Φαραωνικά μνημεία που κοστίζουν χρυσάφι, τεραστίων διαστάσεων αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στάδια
με αρχαία ελληνικά αγάλματα και παλάτια για τους Πακιστανούς... απογόνους του Ελληνα στρατηλάτη επιστρατεύει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι για να αποδείξει ότι οι κάτοικοι της χώρας του έχουν το ίδιο DNA με τον Ελληνα στρατηλάτη
Picture
Η ΜΑΚΕΤΑΤΟΥ αγάλματος

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ θεατές. Την ώρα που τα Σκόπια ζητούν από την Ελλάδα να ανάψει πράσινο φως για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, η εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι συνεχίζει να καλλιεργεί την «αρχαιομακεδονική» υστερία στη χώρα, με φαραωνικά μνημεία που κοστίζουν χρυσάφι και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις.

Η προσωπογραφία του βασιλιά Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας κοσμεί την είσοδο του ανακαινισμένου ολυμπιακού σταδίου των Σκοπίων, το οποίο μετονομάστηκε σε «Φίλιππος Β΄ ο Μακεδών», στο πλαίσιο της αρχαιομανίας της εθνικιστικής κυβέρνησης Γκρουέφκσι, που προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους της χώρας ότι έχουν ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα.

Το στάδιο που βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Αξιού χρησιμοποιείται από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των
Σκοπίων, ενώ είναι έδρα των ομάδων Βαρντάρ και Ραμποτνίτσκι, που αγωνίζονται στην Α΄ κατηγορία.
Οι Σκοπιανοί φιλοδοξούν να καταστήσουν το «Αρένα Φιλίππου Β’» το μεγαλύτερο στάδιο στα Βαλκάνια, το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2009 το «ΘΕΜΑ», θα είναι εσωτερικά διακοσμημένο με αρχαία ελληνικά αγάλματα.

Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία «Μακεδονία» των Σκοπίων έχει ολοκληρωθεί το ύψους 10 μέτρων βάθρο όπου θα στηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τμήματα του οποίου έχουν ήδη μεταφερθεί στη χώρα με απόλυτη μυστικότητα από την Ιταλία, όπου και επιχαλκώθηκε σε χυτήριο της Φλωρεντίας.
Picture
ΤΟ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ αγάλματος το οποίομεταφέρθηκε στη Φλωρεντία για να επιχαλκωθεί
Το συνολικό ύψος της Fontana di Alessandro il Grand θα ξεπεράσει τα 22 μέτρα, περίπου όσο μια 8όροφη πολυκατοικία,και θα περιστοιχίζεται από «εθνικούς», όπως η προπαγάνδα τους βαφτίζει, ήρωες των Σκοπίων, όπως ο βασιλιάς Φίλιππος της Μακεδονίας, ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ κ.ά., που θεωρούνται και παρουσιάζονται ως «Μακεδόνες».

Λιοντάρια και αρχαίοι Μακεδόνες στρατιώτες συμπληρώνουν τη σκοπιανή Disneyland, η οποία θα κοστίσει περισσότερα από 22 εκατ. ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις μεσούσης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει και τα Σκόπια. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Γκρουέφσκι θα καθυστερήσει την τοποθέτηση του αγάλματος στο βάθρο, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας σύμφωνα με τις δικές τους επιδιώξεις και θέσεις.
Picture
ΤΟ ΥΨΟΥΣ 10 μέτρων βάθρο στο οποίο θα στηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το συνολικό ύψος του μνημείου θαξεπερνά τα 22 μέτρα και θα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων
Ενα παλάτι για...τους Χούνζα

Το αρχαιομακεδονικό ντελίριο στα Σκόπια δεν έχει τελειωμό. Μετά τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι στο πριγκιπικό ζεύγος της φυλής Χούνζα του Πακιστάν, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δήμος Μπογδάντσι τους παραχώρησε έκταση 30 στρεμμάτων προκειμένου να χτίσουν το παλάτι τους, στη γη των «προγόνων» τους!

Το 2008 ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γκρουέφσκι υποδέχτηκε τον πρίγκιπα των Χούνζα Μιρ Γκανζαφάρ Αλί
Καν και τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ανάμεσα σε Σκοπιανούς που ήταν ντυμένοι με στολές αρχαίων Μακεδόνων και κρατούσαν στα χέρια τους ασπίδες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο δήμαρχος Ρίστο Ιτσκοβ τόνισε ότι το παλάτι που θέλει να χτίσει το πριγκιπικό ζεύγος των Χούνζα στην περιοχή του θα συμβάλει στην αύξηση των τουριστών.
Picture
ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝθα πλαισιώνουν το άγαλμα του Ελληνα στρατηλάτη
Πάντως αρκετά δημοσιεύματα σκοπιανών εφημερίδων είναι ιδιαίτερα επικριτικά για το νέο επεισόδιο του σίριαλ
«Τα αδέλφια μας οι Χούνζα».
Χαρακτηριστικό το σχόλιο της «Ντνέβικ»: «Εάν έχουμε τρελαθεί, πώς και δεν νιώθει ο πρίγκιπας Γκαζανφάρ ανόητος ώστε να παίζει τον κεντρικό ρόλο στην αρχαία μας φαρσοκωμωδία;».

Αλλοι πάλι λένε πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι πρίγκιπες από το μακρινό Πακιστάν είναι να χτίσουν στην περιοχή ένα παλάτι του τζόγου, δηλαδή ένα ακόμη «χρυσοφόρο καζίνο από τα πολλά που λειτουργούν στα σύνορα.

Μακεδονικά κράνη στην προεδρική φρουρά

Πρόσφατα παρουσιάστηκε στα Σκόπια η νέα στολή που θα φορούν οι άνδρες των τιμητικών αγημάτων και της
προεδρικής φρουράς της χώρας, όπου ξεχωρίζει πιστό αντίγραφο αρχαίου μακεδονικού κράνους. Πρόκειται για
κράνος φρυγικού τύπου, τo οποίο ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ατομικού οπλισμού των αρ-
χαίων Μακεδόνων Πεζών, καtά τον 4ο αιώνα π.Χ.

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος της επιτροπής σχεδίασης των στολών Αλεξάνταρ Νόσπαλ δή-
λωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, λέγοντας πως θα υπάρξουν βελτιώσεις



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010