Picture
Το Τμήμα Συνοριοφυλάκων στους Μεταξάδες έχει
μετατραπεί σε παράρτημα των... φυλακών Κομοτηνής!!!

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ότι μετά από εισηγήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε η πολιτική ηγεσία την δημιουργία 3 κέντρων (φιλοξενίας ) κράτησης στο Ν. Έβρο για την αντιμετώπιση των μυρίων προβλημάτων που προκύπτουν στην Αθήνα και τα λιμάνια εξόδου από την χώρα (Πάτρας - Ηγουμενίτσας) από τον συνωστισμό τεραστίων αριθμών λαθρομεταναστών.

H Ένωση μας από το το 2003 και μετά με επανειλημμένα έγγραφα έχει ζητήσει την αύξηση του αριθμού των υπηρετούντων στα τμήματα συνοριακής φύλαξης και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

Με την έναρξη των κοινών επιχειρήσεων με την FRΟΝΤΕΧ (rampit) και (posidon ) γίναμε μάρτυρες χλευαστικών σχολίων για το επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής όχι μόνο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους (Γερμανούς - Aυστριακούς – Φιλανδούς - Γάλλους - Ολλανδούς) που βρίσκονται έτη φωτός μπροστά χωρίς να αντιμετωπίζουν το οξύ πρόβλημα που εμείς έχουμε στα σύνορα τους, αλλά και από συναδέλφους χωρών όπως η Ρουμανία- Πολωνία (πτητικά μέσα με θερμικές κάμερες για την εποπτεία των συνόρων), Βουλγαρία-Εσθονία (διαθέτουν στόλο από τετρακίνητα van εξοπλισμένα με κάμερες για τον ίδιο λόγο).

Σε πλήρη αντίθεση με τους δικούς μας συναδέρφους οι οποίοι μέχρι και πέρυσι κάποιοι επιχειρούσαν με περίστροφα του 1913-14 (όσοι δεν διέθεταν από τον μισθό τους ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αγορά ατομικού οπλισμού).

Ξεροστάλιαζαν και συνεχίζουν και σήμερα, επί οκτάωρο με κάμερες χειρός σε εικοσάμετρους στρατιωτικούς πύργους, στον πολύμηνο χειμώνα του Ν. Έβρου, για να επιτευχθεί η μείωση των στατιστικών τα οποία επεξεργάζονται οι επιτελείς και δημιουργούν τα νέα σχέδια δράσης.

Κύριοι της Ένωση μας και τα μέλη της με την ίδια υπευθυνότητα που διαχειρίστηκαν κατά το περσινό έτος, έναν πρωτόγνωρο αριθμό παρανομούν μεταναστών για τα Ελληνικά δεδομένα, με τα μέσα που τους διέθεσε η πολιτεία , με την ίδια υπευθυνότητα πιστεύει ότι οφείλει να ενημερώσει για μια ακόμη φορά την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία προτού συμβούν κατά την γνώμη μας ανεπανόρθωτα λάθη.

Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει με την μακροχρόνια και αποκλειστική ενασχόληση μας με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών έχουν ως εξής:

1)Η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, μετά την απλοποίηση των διατυπώσεων για το κράτος της Αλβανίας, χρησιμοποιεί την Τουρκία ως χώρα από την οποία προσπαθούν να εισέλθουν στην χώρα μας και κατ ουσία στην Ευρώπη. Η διαφορά που προέκυψε τα τελευταία δυο χρόνια είναι ότι τα δουλεμπορικά κυκλώματα στην Τουρκία αφαιρούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα από τους λαθρομετανάστες δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της ταυτοποίησης και απέλασης των παρανόμως εισερχομένων.

2) Στα επτά (7) Τ.Σ.Φ που λειτουργούν στον Έβρο ποσοστό 70% των συναδέλφων ασχολείται με την διαχείριση των λαθρομεταναστών (ταυτοποίηση -αποτυπώματα - φύλαξη - μεταφορά σε νοσοκομεία-μεταγωγές) και ένα 30% μόνο ασχολείται με την φύλαξη των 150 κατά προσέγγιση χιλιομέτρων συνόρων με την Τουρκία.
Picture
Τα τέσσερα Τ.Σ.Φ του Νομού δεν συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων καθώς έχουν μετατραπεί το μεν Φυλάκιο σε χώρο κατ ευφημισμόν φιλοξενίας, καθώς αποτελεί κέντρο κράτησης και οι. Συνάδελφοι έχουν μετατραπεί σε σωφρονιστικούς υπάλληλους,τραυματιοφορείς, μπέιμπι σίτερ, ψυχολόγους, σιτιστές έχοντας να αντιμετωπίσουν στάσεις και εξεγέρσεις από τους έως και 600 κρατουμένους διακυβεύοντας καθημερινά το επαγγελματικό τους αύριο . ..., όπως επίσης και σε αυτά του Τυχερού και του Σουφλίου.

Το Τ.Σ.Φ. Μεταξάδων χωρίς να πληρεί καμιά προϋπόθεση έχει μετατραπεί |σε παράρτημα του σωφρονιστικού καταστήματος Κομοτηνής (κρατούνται καταδικασθέντες και υπόδικοι έως να ανοίξουν θέσεις στην φυλακή της Κομοτηνής).

Το Τ.Σ. Φ. Φερών επιφορτισμένο και αυτό με την διαχείριση των συλληφθέντων λαθρομεταναστών πραγματοποιεί περιπολίες για την φύλαξη των συνόρων μόνο με την συνδρομή της FRΟΝΤΕΧ.

Λαμβάνοντας υπ όψιν όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι η δημιουργία και λειτουργία ενός ακόμη χώρου φιλοξενίας ή κράτησης στα όρια του Νομού θα μηδενίσει τον αριθμό των συναδέλφων, που ασχολούνται με την αποτροπή και την φύλαξη των συνόρων, στο μοναδικό σημείο της Ελλάδας απ οποί) υπάρχει καθημερινή προσπάθεια (εκατοντάδων λαθρομεταναστών) διέλευσης τον συνόρων καθ όλο το μήκος του νομού.

Το σίγουρο για αυτούς που το καταφέρνουν είναι ότι δεν έχουν καμία διάθεση να παραμείνουν στον Έβρο, ο προορισμός όλων είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα λιμάνια διαφυγής προς την Ευρώπη.

Καταλήγοντας πιστεύουμε ότι λύση μπορεί να επέλθει μόνο με την ισχυροποίηση των συστημάτων και των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης καθώς μια αδυναμία αυτών των Υπηρεσιών είναι δυνατόν να προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος, την οποία τα κυκλώματα θα εκμεταλλευτούν για να πλημμυρίσουν την χώρα με μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών.
εφημ.Ελ.Θρακη,

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                             ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010