Picture
Μετά από την επιστροφή του από την διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας μεταβαίνει στο Καστελόριζο για... δενδροφύτευση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την νέα πρωτοβουλία της Ελλάδας η οποία και εμπεδώνει την ελληνική κυριαρχία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της στην περιοχή του Καστελορίζου.

Έτσι, σήμερα ο Δ. Δρούτσας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης και το ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

Το defence-point.gr μπαίνει στον πειρασμό να σημειώσει τα εξής:

1.    Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης θα πρέπει εξ αρχής να υπογραμμίσουμε πως  η κίνηση των διαφόρων οργανισμών και φορέων για τον εμπλουτισμό της χλωρίδας της νήσου είναι πράγματι αξιέπαινη και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρει μιμητές έτσι ώστε να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι στην αναγέννηση του τόπου μας και στο περιβαλλοντολογικό πεδίο, το οποίο δεν βιάζεται λιγότερο από όλα τα υπόλοιπα.

2.    Αναρωτιόμαστε όμως πως είναι δυνατόν το υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώνει την κοινή γνώμη για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενώ έχει κουκουλώσει στην κυριολεξία την υπόθεση του EXPLORA λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν. Είναι δυνατόν το ελληνικό υπουργείο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ να μιλάει για δενδροφύτευση όταν έχουμε μόλις πριν από λίγο αντιμετωπίσει, το «αντιμετωπίσει», βέβαια, τρόπος του λέγειν, μία επιθετική ενέργεια από την Τουρκία και μία ιταμή πρόκληση από την Ιταλία η οποία ζήτησε δήθεν άδεια από την Άγκυρα για την διενέργεια εργασιών σε ελληνική ΑΟΖ.

3.    Μετά από όλα αυτά θα βγει από την ακριτική νήσο ο Δ. Δρούτσας να μας μιλήσει για... την ελληνικότητα των «Θαλάσσιων Ζωνών», και την ελληνική «αποφασιστική στάση»; ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΟΖ ΑΛΛΑ ΣΕ...ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ, με ότι αυτό σημαίνει από διπλωματική και νομική σκοπιά.
Τι φοβάστε κύριε Δρούτσα, εσείς και ο πολιτικός σας προϊστάμενος και δεν αναφέρεστε σε ΑΟΖ;
Ούτε σε αυτό το θέμα δικαιούμαστε να γνωρίζουμε; Ποιος σας ψήφισε για να κάνετε ως… πεφωτισμένοι, ότι «σας κατέβει» χωρίς να δίνεται λογαριασμό πουθενά; Από πού αντλείται τη νομιμοποίηση, εάν λάβουμε ως προϋπόθεση ότι το καθεστώς στην Ελλάδα είναι δημοκρατικό; Και ο… Καντάφι, ξέρετε, δεν έδινε λογαριασμό πουθενά, υποστήριζε όμως πως ό,τι έκανε ήταν στο όνομα και για το καλό του λιβυκού λαού.
Τι είδους δεσποτική νοοτροπία είναι αυτή που έχετε αναπτύξει;

4.    Πως θα τολμήσει κάποιος να ισχυριστεί πως ενισχύει την... αποτρεπτική ικανότητα της χώρας στην συγκεκριμένη περιοχή μέσω της... δενδροφύτευσης ενώ καταπίνει την ΜΕΓΙΣΤΗ τουρκική πρόκληση και ιταλική τουλάχιστον μη φιλική ενέργεια; Μήπως θα ισχυριστεί πως η δενδροφύτευση καλύπτει τις  δυνητικές... ζώνες ρίψης αλεξιπτωτιστών ή αεραπόβασης με ελικόπτερα;

Δυστυχώς η υπόθεση δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα, αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουνε θρήνοι...
defencepoin
Tell a Friend



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010