Picture
Νέα λασπολογία κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο νεόφυτος υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων, Ζόραν Σταβρέβσκι, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώνει έκπληκτος με την ανικανότητα της ΕΕ να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, προτρέποντας την μάλιστα να κάνει επίσημη την πτώχευση της Ελλάδας, καθώς η χώρα "βρίσκεται σε χάος εδώ και αρκετό καιρό."

 Ο Σταβρέβσκι ωστόσο εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένος από την συμπεριφορά της ΕΕ, ακόμη και τώρα που η ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας είναι γεγονός.

Τι δηλώνει λοιπόν ο νεόφυτος υπουργός;

Ότι η απόφαση των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών να "συγχωρήσουν" το 50 και πλέον τοις εκατό του Ελληνικού χρέους,δεν είναι μια απόφαση που θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά ένα βήμα έξω από το κατεστημένο. 

"Η απόφαση να εξαλείφθει το 50% του Ελληνικού χρέους αποτελεί επίσημη κήρυξη πτώχευσης για την Αθήνα, λόγω της ανικανότητας τους να αποπληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν σε ξένες χώρες, τράπεζες και οργανισμούς. Αυτή η πτώχευση "πουλιέται" καλύτερα επειδή παρουσιάστηκε ως 'εμπορική τακτοποίηση' ή 'συμφωνία', αν θέλετε.

Ανεξάρτητα από αυτό, εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να βγει από την  περίεργη θέση της, επειδή το χρέος της ως προς το ΑΕΠ είναι τεράστιο και θα οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα σε λίγους μήνες από τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κράτη που πνίγονται στο χρέος, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Τι θα συμβεί σε όλους τους επενδυτές στη Γαλλία και τη Γερμανία, όταν τους ζητείται να καταπιούν μια απώλεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ; Πολύ σκληρή πώληση πραγματικά"

Που αποσκοπούν οι παραπάνω δηλώσεις;

Μα στην προσέλκυση επενδυτών στα Σκόπια, καθώς, όπως δήλωσε ο νεόφυτος υπουργός, θα ήταν σπουδαίο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τους οργανισμούς να στρέψουν το βλέμμα τους μακριά από οικονομικά ανεύθυνες χώρες και να προσφέρουν κεφάλαια σε  σταθερές οικονομίες.

Αυτό θα βοηθούσε να γυρίσει η Ευρώπη προς τη σωστή κατεύθυνση, λόγω της ανάγκης να συνεχίσουν να παράγουν οι σταθερές οικονομίες, "ώστε να μην καταλήξει ολόκληρη η ήπειρος σαν την Ελλάδα."
macedoniahellenicland




Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010