ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Mετά από τη χθεσινή σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, που διαιωνίζεται στην Πάτρα οι κάτοικοι, στους οποίους το λαχείο κλήρωσε να ζουν πλέον καθημερινά με το φόβο ενός νέου τραγικού περιστατικού, δεν φαίνεται να πείσθηκαν από τις «καλές» προθέσεις των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Αντιθέτως επιλέγουν να κρατήσουν «σκληρή» στάση απέναντι στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, του υπευθύνους του ΟΛΠΑ και τους εκπροσώπους των κομμάτων. Η αίσθηση που επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων, είναι ότι για μια ακόμη φορά έγινε «μια τρύπα στο νερό».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που κάνουν λόγο για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην κυριολεξία «για τα μάτια του κόσμου», ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Δείχνουν μάλιστα να διαφωνούν με την προοπτική δημιουργίας ενός Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών, ειδικά εάν αυτός πρόκειται να κατασκευαστεί σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Δηλαδή σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Πάτρας (νότιες συνοικίες), όπου ακόμα περιμένουν τα «αντισταθμιστικά οφέλη» από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και το Νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος των κατοίκων των Ιτεών Αντώνης Δημητριάδης, σχολιάζοντας στο thebest, τη συγκεκριμένη σύσκεψη αναφέρει:

«Μάπα το καρπούζι. Ο Δήμαρχος, είναι όμηρος των σκέψεών του.  Στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί και  τώρα περιμένει μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση για να του δώσει λύση.

Ο Περιφερειάρχης αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Πρώτα το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε απόφαση να μην γίνει καταυλισμός και τώρα τα γυρίζουν. Είναι διπρόσωποι. Δεν ντρέπονται;».

Οι κάτοικοι, που μετά τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, δεν επαναπαύονται.

Συνεχίζουν να θεωρούν ότι η μόνη απάντηση, στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, είναι η άμεση απομάκρυνση όλων των μεταναστών από την Πάτρα.

Η Επιτροπή Αγώνα που έχουν δημιουργήσει, παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και αναμένεται, πολύ σύντομα, να πάρει απόφαση, για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010