Picture
 Αν του ζητηθεί συναίνεση για την ανάκαμψη θα την προσφέρει, αλλά δεν θα προσφέρει συναίνεση για μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σε δείπνο που παρέθεσαν στο ξενοδοχείο «Χάγιατ» πέντε διμερή Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό).

     «Αν μου ζητηθεί συναίνεση για Ανάκαμψη, θα την προσφέρω. Μιλάω για Ανάκαμψη που θα γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά, όχι για ημίμετρα. Ανάκαμψη. Τίποτε λιγότερο», είπε ο κ. Σαμαράς και σε άλλο σημείο επισήμανε: «Υπάρχει τρόπος να βγούμε από τους φαύλους κύκλους, υπάρχει ελπίδα, αλλά με άλλη πολιτική: Με άμεση ανάκαμψη, όχι με Συρρίκνωση.

Με μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη, όχι με καθίζηση. Όποιος θέλει να συζητήσουμε πώς θα επιτύχουμε την άμεση ανάκαμψη, εδώ είμαστε και θα βοηθήσουμε περισσότερο απ’ όσο ελπίζει κι ο πιο αισιόδοξος. Αλλά αν θέλουν να συμφωνήσουμε στα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, όχι! Τέτοια συναίνεση στα αδιέξοδα και στην ασφυξία δεν θα δώσουμε. Συναίνεση στην ασφυξία, ας αναζητήσουν αλλού, όχι από μας».

     Παράλληλα παρατήρησε πως η «συμμαχία των προθύμων», γίνεται όλο και μικρότερη, όλο και λιγότερο «συμμαχία», απ’ όλο και λιγότερο «πρόθυμους»...

     «Ακόμα κι εκείνοι που αρχικώς στήριξαν το Μνημόνιο, χωρίς να πολύ- καταλαβαίνουν τι ψήφιζαν τότε, τώρα πια αρχίζουν να αφυπνίζονται. Εντός κι εκτός κυβέρνησης... Όμως τώρα, που σιγά-σιγά έρχονται στα λόγια μας όσοι μας πολέμησαν ως τώρα, δεν πρόκειται, ασφαλώς, να αλλάξουμε εμείς...
     Ίσα-ίσα, τώρα θα ενισχύσουμε τη θετική μας πρόταση», υπογράμμισε.

     Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόπτεται για συναίνεση και φέρνει με τη μορφή κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και δίνει μόνο 11 λεπτά ομιλίας στη Ν.Δ. στη Βουλή.

«Ξόδεψαν τόσους μήνες χωρίς να αποφασίζουν τίποτε και τώρα δίνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο 11 λεπτά στη Βουλή. Είχαν τη δυνατότητα να τα εντάξουν στον Προϋπολογισμό και να γίνει συζήτηση. Δεν το έκαναν… Κι ύστερα κόπτονται για «συναίνεση». Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αν εμείς θα δώσουμε, ή όχι, συναίνεση. Το πρόβλημα είναι η Ανάκαμψη, που δεν κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

     Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο τόνισε πως παρά τα επιμέρους θετικά του για η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει στο σύνολο του γιατί η κυβέρνηση πιέζει για αναπροσαρμογή με συρρίκνωση. Μεταξύ των άρθρων που θα ψηφίσει είναι αυτό για την άρση του «πόθεν έσχες» για πρώτη κατοικία για δύο χρόνια και θα προτείνει να αρθεί το «πόθεν έσχες» γενικά για την κατοικία.

     Δήλωσε πως η Ν.Δ. δεν δέχεται μαθήματα περί συναίνεσης και σημείωσε: «Στο θέμα της συναίνεσης, εμείς μαθήματα δεν δεχόμαστε.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ μας χρωστά μια πολύ σοβαρή αυτοκριτική, για τα τόσα χρόνια που έκανε ό,τι μπορούσε να ματαιώσει αλλαγές που τότε τις έκρινε «καταστροφικές» και σήμερα τις κρίνει «σωτήριες».

Άλλωστε, εμείς δεν βγάλαμε τον κόσμο στους δρόμους, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, όταν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας προωθούσαν ίδια - και μάλιστα ηπιότερα ακόμα - μέτρα.
Εμείς ψηφίσαμε 33 από 65 νομοσχέδια που μας έφεραν στη Βουλή μέσα σε 12 μήνες, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει μόλις 7 σε πεντέμισι χρόνια!
Εμείς ψηφίσαμε όλες σχεδόν τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας πρότειναν.
Και πώς να μη τις ψηφίσουμε; Αφού ήταν στο δικό μας πρόγραμμα. Και το ΠΑΣΟΚ τις πολεμούσε τότε, ενώ τώρα τις προωθεί».

     Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε επτά πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για μια άλλη πολιτική που θα αλλάξει το κλίμα και θα δώσει ανάσα στη χώρα.

«Τα περισσότερα δεν παραβιάζουν καν το Μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε: «Αν και κάποια διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα θα χρειαστεί, αναμφίβολα, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Που είναι, όμως, απαραίτητη, για να δουλέψουν όλα τα υπόλοιπα.
Κι αυτά που προτείνουμε εμείς κι αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.
Όμως, όπως λένε και οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας, το Μνημόνιο είναι «ζωντανό πράγμα» και μπορεί να αλλάξει.

Και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουν προστεθεί λόγω υστέρησης εσόδων, επιπλέον μέτρα 6 δισ ευρώ. Ήδη προβλέπεται και η διαδικασία «επικαιροποίησής» του κάθε τρείς μήνες.
Ενώ, έστω και μόνο οριακά, έστω και ανεπαρκώς, μειώνεται ο ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις, αφού χάσαμε τη σεζόν του 2010.
Μειώνεται ακόμα ο ΦΠΑ για τα φάρμακα. Ενώ μειώνεται και ο συντελεστής φορολόγησης των μη διανεμομένων κερδών».

     Πριν την ομιλία ο κ. Σαμαράς είχε κλειστή σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης, άκουσε τα προβλήματα τους και δέχθηκε υπομνήματα με τα αιτήματα τους.



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010