Picture
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Παύλου   

Είναι γεγονός μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση ότι η πατρίδα μας διέρχεται την σοβαρότερη , μεταπολεμικώς, οικονομική κρίση ,η οποία ουδείς γνωρίζει που και πως θα καταλήξει.

Δηλαδή, εάν παρά τα απολύτως εξουθενωτικά μέτρα που μας επεβλήθησαν, θα καταφέρουμε τελικώς, να «ορθοποδήσουμε» ως χώρα και Έθνος ή θα οδηγηθούμε σε πτώχευση, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για την Εθνική μας, πλέον, υπόσταση.

Ως σκεπτόμενος Έλληνας θα προσπαθήσω να διατυπώσω την γνώμη μου για τα αίτια και τους υπεύθυνους, του σημερινού, θλιβερού καταντήματός μας .

Οι λαοί εκλέγουν κυβερνήσεις, προκειμένου αυτές να επιλαμβάνονται όλων εκείνων των θεμάτων που αφορούν, αφενός μεν στην εξασφάλιση της Εθνικής των ακεραιότητας και ανεξαρτησίας ,αφετέρου δε στην σωστή λειτουργία του κράτους , άνευ της οποίας επέρχεται η διάλυση που οδηγεί στην καταστροφή και σε Εθνικές περιπέτειες .

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, βιώνουμε, όλα εκείνα τα δεινά, για την αποφυγή των οποίων, αναγκαιούν και ψηφίζονται οι κυβερνήσεις.

Μια αναδρομή στην μέχρι τούδε πορεία μας, προς την εξαθλίωση:

-Το 1974, η χούντα μη δυνάμενη να ανταπεξέλθει στην διαμορφωθείσα -από την ίδια- χαώδη κατάσταση, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά το βλακώδες πραξικόπημα του Ιωαννίδη κατά του Μακαρίου -που έδωσε στην Τουρκία ,την επιδιωκόμενη υπ’ αυτής ,αφορμή να επέμβει και εισβάλει στην μεγαλόνησο- κάλεσε τον Κων. Καραμανλή, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου εις μεν το εσωτερικό, να επαναφέρει την τάξη και να αποκαταστήσει την Δημοκρατία, εις δε την Κύπρο να ανακόψει την τουρκική εισβολή ,προέλαση και διχοτόμηση!

-Η στρατηγική του . Καραμανλή , δια μεν το εσωτερικό ήταν η ήπια μετάβαση από την χούντα στην Δημοκρατία ,–με παροχές προς τον λαό και πολιτικά ανοίγματα προς τα λοιπά κόμματα, δια δε την Κύπρο, η μη δυναμική στρατιωτική εμπλοκή μας, στην τουρκική εισβολή !!.

-Η ΝΔ κυβέρνησε την χώρα από το 1974 μέχρι και το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ του Α Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές , με κυρίαρχο σύνθημα   την «Αλλαγή»!

-Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση ,είχε μελετήσει τις αδυναμίες και αντιδράσεις της λαϊκής ψυχολογίας και είχε καταλήξει σε αποφάσεις ,για το πως έπρεπε να κυβερνήσει ,για να είναι αρεστός , αδιαμφισβήτητος και αμετακίνητος πρωθυπουργός!!!

-Πράγματι, όταν ανέλαβε την εξουσία άλλαξε τα πάντα, αλλά ,προς το χειρότερο!!!

Διοχέτευσε στον λαό την αντίληψη του άκρατου ευδαιμονισμού ,με οικονομικές παροχές , που δεν είχαν βεβαίως ως υπόβαθρο  ,την ανύπαρκτη «οικονομική ευρωστία μσς!!!» , αλλά τους αλόγιστους δανεισμούς, εκ του εξωτερικού.

-Εισήγαγε και εφήρμοσε στην χώρα μας νέες «αρχές και θεωρίες!!» περί αξιοκρατίας ,ηθικής, παιδείας, ιεραρχίας , ελεγκτικών μηχανισμών ως προς τα τεκταινόμενα, από πρόσωπα και υπηρεσίες ,δωροληψίας  κτλ κτλ.

-«.Αρχές και θεωρίες »που καθιέρωσαν –ως νέο τρόπο ζωής- τον κομματικό παραγοντισμό, την αναξιοκρατία , τον βερμπαλισμό, τον « κάθετο και οριζόντιο» ωχαδερφισμό στις κρατικές και όχι μόνο υπηρεσίες ,την διαφθορά ,τις δωροληψίες και όλα εκείνα τα αρνητικά, που τελικά μας οδήγησαν στο «τούνελ» της κοινωνικής και ηθικής παρακμής .

-Δυστυχώς συνηθίσαμε οι Έλληνες ,να αγνοούμε την σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής μας καχεξίας . Ζούσαμε και απολαμβάναμε «ανέμελα» τα πάντα - με ξένα λεφτά. Αδιαφορώντας παράλληλα για την ποικιλόμορφη διαφθορά η οποία εξαπλούτο σε όλους τους τομείς και τις συνέπειές της τις βιώναμε καθημερινώς>

-Ο Α. Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα από το 1981 μέχρι το 1990

-Κατά τις εκλογές του 1990 εξελέγη η ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη με σύνθημα την «κάθαρση εκ της διαφθοράς»!!!

-Σύνθημα, του οποίου την εφαρμογή ,επιζητούσαν όλο και περισσότεροι στην χώρα μας, που καταλάβαιναν ότι «βουλιάζουμε» στην οικονομική καταστροφή και διαφθορά.

-Και αυτή όμως η κυβέρνηση ,ακολούθησε την «πεπατημένη πολιτική τακτική» μη δυνηθείσα ή επιθυμούσα να αλλάξει τίποτα, από αυτά που βρήκε και που ανελέητα μας οδηγούσαν προς το χάος .Καίτοι τα γνώριζε και ως αντιπολίτευση τα καυτηρίαζε συνεχώς.

- Σε τρία χρόνια αυτοκατέρρευσε ουσιαστικά και κατά τις εκλογές που ακλούθησαν, η ΝΔ ηττήθη από το ΠΑΣΟΚ και επανήλθε στην εξουσία ο Α. Παπανδρέου, μέχρι το 1996! (Για να συνεχίσει το « έργο του!! ) .

-Κατά τις εκλογές του 1996 εξελέγη και πάλι το ΠΑΣΟΚ, υπό τον Σημίτη τώρα ,με κυρίαρχο σύνθημα την «εξυγίανση».!!!

-Η κυβέρνηση Σημίτη παρέμεινε στην εξουσία επί δύο τετραετίες . Και πάλι ,χωρίς να γίνει τίποτα σωστό ,για να ανακοπή η αυτοκαταστροφική μας πορεία. Αντιθέτως η διαφθορά γιγαντώθηκε , ο παραγοντισμός αυξήθηκε, η αναξιοκρατία «βασίλευσε», ,η απαξίωση της παιδείας γενικεύθηκε , ο εκφυλισμός και η ανεπάρκεια   της κρατικής μηχανής «απογειώθηκαν και παγιώθηκαν», ο αχαλίνωτος ευδαιμονισμός, εκτοξεύτηκε στα ύψη και τα πάσης φύσεως κοινωνικά και κρατικά « παρατράγουδα» της διοικητικής και οικονομικής αποσυνθέσεως» αυξήθηκαν.

-Η μεγάλη πλειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων, παρακολουθώντας έντρομη και ανήμπορη, τα τεκταινόμενα που οδηγούσαν πλέον , με μαθηματική ακρίβεια, στην καθολική καθίζηση της χώρας , στην άβυσσο της αυτοκαταστροφής ,εστράφη –εκ νέου –προς την ΝΔ, η οποία το2004 κέρδισε, τις εκλογές, με αρχηγό τον Καραμανλή τον νεώτερο!

-Το σύνθημά του ήταν η «««Επανίδρυση του κράτους και η εξυγίανσή του ,από το τέλμα της διαφθοράς  κτλ κτλ κτλ »»»!!!

-Και ο Καραμανλής όμως ήταν , μόνο «λόγια». Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα επί τέσσαρα χρόνια ,για να επανιδρύσει –όπως υποσχέθηκε -το κράτος ,αλλά ούτε καν ασχολήθηκε ,με την εξυγίανσή του ή με την πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία , των πάσης φύσεως διεφθαρμένων.

-Αντιθέτως συνέχισε   και αυτός την ίδια και χειρότερη πολιτική τακτική ,με αποτέλεσμα την καθολική σήψη , του συστήματος , την εκτίναξη του δημοσίου χρέους, σε δυσθεώρητα ύψη , και την μεγιστοποίηση των δανειακών μας αναγκών ,για να μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει ,στις ανάγκες λειτουργίας της .

-Μετά την λήξη της πρώτης τετραετίας, ζήτησε και επανεξελέγη ,δυστυχώς ,για μία ακόμα τετραετία ,προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του «« που δεν είχε καν αρχίσει κατά την πρώτη»»!!!

-Ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του, μη δυνάμενος πια να συγκαλύψει την αρνητική πραγματικότητα της διακυβερνήσεώς του   ,προσπάθησε ,να δικαιολογήσει τα «αδικαιολόγητα», εξαγγέλλοντας από την έκθεση της Θεσσαλονίκης την πρόθεσή του να λάβει πολύ ««σκληρά»»διαρθρωτικά, δημοσιονομικά και οικονομικά μέτρα για την εξυγίανση, κράτους και οικονομίας!!

-Δεν τα κατάφερε όμως διότι o Παπανδρέου ,ο οποίος επεδίωκε την άμεσο ανέλιξή του στην εξουσία , ζητούσε φορτικά να πάει επειγόντως η χώρα σε εκλογές, απειλώντας , σε αντίθετη περίπτωση, να ρίξει την κυβέρνησή με την επικείμενη ,τότε ,εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας .

-Η απειλή αυτή ήρθε «γάντι» στον Καραμανλή ,ο οποίος για να ξεφύγει ,από τα «επερχόμενα γι’αυτόν δεινά», προκήρυξε πρόωρες εκλογές ,απόλυτα βέβαιος ότι θα τις χάσει ,αλλά πιστεύοντας ,με μικρό προσωπικό πολιτικό κόστος !.Πλην όμως υπέστη μη αναμενόμενη συντριπτική ήττα, που στην ουσία καταπόντισε και τον ίδιο ,αλλά και την μεγάλη συντηρητική παράταξη ,στην οποία ,νομίζω , ότι ουδέποτε πίστεψε!!!

-Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Παπανδρέου.

-Από μεταπολιτεύσεως μέχρι και σήμερα, οι ίδιες « οικογενειακές δυναστείες» εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας μας ! Και είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς-ακόμα και μη σκεπτόμενος Έλληνας- ότι οι πολιτικοί μας αγνοούσαν -στο σύνολό τους -το τι συνέβαινε στην Πατρίδα μας, από πλευράς φαυλότητας ,διαφθοράς, αναξιοκρατίας, οικονομικής καταστροφής και διαλύσεως, ουσιαστικά του κράτους.

-Κανείς εξ αυτών που κυβέρνησαν την χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι αμέτοχος. –

-Μπορούσαν εάν ήθελαν να σταματήσουν την καταστροφή Αρκεί να πρότασσαν το Εθνικό συμφέρον ,του δικού τους πολιτικού!!!

-Δεν το έκαναν .

Γι’αυτό και ο Ελληνικός λαός , στην συντριπτική του πλειοψηφία σήμερα, έχει απαξιώσει πλήρως ,πολιτική και πολιτικούς !!

Η ευθύνη συνεπώς για την γενικευμένη συμφορά που μας πλήττει , είναι συλλογική όλων των ηγεσιών και των πολιτικών των τελευταίων τριάντα πέντε ετών.Και όχι μόνο του .Καραμανλή και της πενταετίας του.

-Αυτά ως προς τα προηγηθέντα της σημερινής θλιβερής πραγματικότητας.

-Κάποια στιγμή , έρχεται και η ώρα του λογαριασμού για όλους και για όλα. Για εμάς ήλθε τώρα.

-Η ηθελημένη εμπέδωση ,στην συνείδηση ενός λαού   μιας επικίνδυνα λανθασμένης πολιτικής, είναι αν όχι αδύνατον ,πολύ δύσκολο, να αρθεί ή διορθωθεί  άνευ απρόβλεπτων κοινωνικών εκρήξεων. Και αυτό βιώνουμε τώρα στην χώρα μας.

Ο Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με κύριο προεκλογικό σύνθημα «««Λεφτά υπάρχουν για να αναστηλωθεί η οικονομία»»» και άλλα πολλά που υποσχέθηκε ,στον πάντα ευκολόπιστο Έλληνα.

-Βεβαίως η μέθοδος του ψεύδους ,για τους πολιτικούς μας, έχει γίνει κανόνας εκλογικής τακτικής ,όλοι τάζουν και υπόσχονται προεκλογικά και τα ξεχνούν μετεκλογικά!

-Ο Παπανδρέου από τα τριάντα δισεκατομμύρια που μας διαβεβαίωνε ότι είχε για να σώσει την Ελλάδα χωρίς θυσίες. Και τις πολλές υποσχέσεις για πολίτική, κοινωνικής ευαισθησίας, κτλ κτλ, που έδιδε προεκλογικά, μόλις εξελέγη «ανακάλυψε» οικονομικό χάος το οποίο δεν μπορούσε να φαντασθεί !!!!! (Ολοι στην Ελλάδα μετά από εκλογές το ίδιο ανακαλύπτουν).

-Έτσι για μια ακόμα φορά, οι προ των εκλογών υποσχέσεις, «πήγαν περίπατο»!!!

-Και τίθεται ένα εύλογο ερώτημα, είναι δυνατόν ένας αρχηγός αξιωματική αντιπολιτεύσεως, εν δυνάμει πρωθυπουργός , ο οποίος διετέλεσε ,μάλιστα, επί μία εικοσαετία, περίπου, βασικό υπουργικό στέλεχος όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ,από το 1981,να αγνοεί, τι πραγματικά, συμβαίνει στην χώρα μας ,από πάσης πλευράς ;

-Η δήλωσή του , προσβάλει ευθέως και την νοημοσύνη μας ,αλλά και τον ίδιο. Διότι ή είναι αληθής , που σημαίνει ότι, αδιαφορούσε για τα τεκταινόμενα ,όσο την υπηρετούσε ,από θέσεις κλειδιά ή δεν αντιλαμβάνετο το τι γινόταν !

- Λυπάμαι αλλά δεν το πιστεύω .Αντιθέτως πιστεύω ότι γνώριζε την πραγματικότητα εις το ακέραιο και είχε προαποφασίσει ,τι θα πράξει ,την επομένη της εκλογής του!!!

Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος και του κ. Παπανδρέου, δεν είπε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, ευθύς εξ’ αρχής , φοβούμενος το πολιτικό κόστος .Εάν το είχε κάνει ,σήμερα τας πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά όσον αφορά τις αντιδράσεις. Γιατί κάτι που αγνοούν οι πολιτικοί μας, είναι ότι ο Έλληνας είναι πατριώτης και έχει νοημοσύνη και φιλότιμο.

- Ενώ μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάμε στο ΔΝΤ ,διότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, αμέσως ,μετά την εκλογή του, μας οδήγησε σε αυτό και υπέγραψε το περίφημο μνημόνιο, που μας «τσακίζει» στην κυριολεξία ως ανεξάρτητο κράτος και όχι μόνο.

-Βεβαίως ,κάθε νοήμων Έλληνας θεωρεί την προσφυγή μας στο ΔΝΤ ως απολύτως αναγκαίο κακό. Η Κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει, ΔΝΤ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ .

Και αποφάσισε πολύ σωστά ΔΝΤ.

-Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, ή δεν έχουν επικοινωνία με την πραγματικότητα ή έχουν πάρει «διαζύγιο» με την λογική!

-Ο κ Πρωθυπουργός εντός και εκτός συνόρων δηλώνει ότι ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του υποστηρίζει την «στρατηγική του » όσον αφορά στην εφαρμογή των   μέτρων του «περίφημου» μνημονίου και των εντολών του ΔΝΤ!!

-Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. ¨Άλλο η αποδοχή προσφυγής στο ΔΝΤ και άλλο οι «στρατηγικές» επιλογές του κ. Παπανδρέου ,στις εντολές που δίνει η Τρόικα για να βγούμε από την κρίση ,εάν ποτέ βγούμε !!

-Η προσφυγή μας στο ΔΝΤ παρουσίαζε αμφίπλευρο, ενδιαφέρον , τόσο για εμάς όσο και για τους δανειστές μας. Η πτώχευση μιας χώρας της ΕΕ ,με τόσο μεγάλο χρέος ,δεν συνέφερε για πολλούς λόγους, κανέναν..

-Συνεπώς τους δανειοληπτικούς όρους μπορούσαμε κατά την γνώμη μου να τους διαπραγματευθούμε ,πολύ καλλίτερα, για να πετύχουμε και εμείς, τουλάχιστον, χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής ,όπως έγινε με την Ιρλανδία. Χωρίς να συντριβεί η Ελλάδα, κοινωνικά, εδώ και τώρα.

-Ο Παπανδρέου ,άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει. Μη δυνάμενος να ξεφύγει από την μέγγενη του ΔΝΤ ,επέλεξε να συνθλίψει τις πτωχές και μεσαίες κοινωνικές τάξεις με εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και άφησε απέξω όλους τους διεφθαρμένους οι οποίοι άμεσα και έμμεσα σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση και σήψη του Ελληνικού κράτους.

-Κάθε μέρα ακούμε για διαφθορά ,διεφθαρμένους , κλέφτες, φοροφυγάδες ,λαμόγια και πάει λέγοντας ,αλλά δεν βλέπουμε κανέναν, από όλα αυτά τα υποκείμενα να συλλαμβάνεται ,να πηγαίνει φυλακή, να του αφαιρούνται τα προνόμια και να του κατάσχονται τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία. Γιατί ;

-Έχουν επίγνωση οι πολιτικοί μας και κυρίως οι ηγέτες μας σε τι κατάσταση κρατικής και κοινωνικής αποσύνθεσης βρισκόμαστε;

-Είναι δυνατόν το κράτος να αγνοεί πόσους Δ.Υ. έχει και πόσους πληρώνει ;

-Είναι δυνατόν το κράτος να αδυνατεί να ελέγξει την μάστιγα της φοροδιαφυγής πέφτοντας συνεχώς έξω στις προσδοκίες του και προσφεύγοντας πάντα σε θλιβερές φοροεισπρακτικές λύσεις που τσακίζουν τον μέσο Έλληνα ;

- Είναι δυνατόν να πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι σε 1,2 ή 3 χρόνια θα βγούμε από την ύφεση;

- Πως και με τι δυνατότητες θα συμβεί αυτό; Επενδύσεις για αναπτυξιακή πολιτική ούτε έχουμε ούτε προβλέπεται να μας έλθουν ,με τα μυαλά που κουβαλάμε ,χωρίς κανείς υπεύθυνος να επιχειρεί προς την σωστή κατεύθυνση .Λεφτά για να κινηθεί η αγορά δεν υπάρχουν.Η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ και οι επιχειρήσεις κλίνουν η μία μετά την άλλη.Πως λοιπόν θα γίνει η ανάπτυξη;

-Η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά πλήρους διαλύσεως και οι πολιτικοί μας αλληλοτρώγονται

για την εξουσία!

-Γνωρίζει κανείς υπεύθυνος;

*Tα πραγματικά χάλια της παιδείας μας ;

*Ποσα εκατομμύρια λαθρομετανάστες έχουν εισρεύσει στην χώρα μας και με τι ασχολούνται.

*Την πραγματική έκταση του λαθρεμπορίου. Προχθές μέτρησα από διασταύρωση Αλεξάνδρας-Πατησίων μέχρι και Ανωτάτη Εμπορική, 198 λαθρέμπορους μετανάστες και από Ιπποκράτους μέχρι Οφθαλμιατρείου άλλους 147,

*Πόσες χιλιάδες καταστήματα έχουν κλείσει

*Τι πραγματική ανεργία υπάρχει.

*Τι έκταση έχει λάβει η επαιτεία στους δρόμους μας.(Έχουμε καταντήσει η χώρα της ζητιανιάς και ουδείς ενδιαφέρεται).

*Τι σημαίνει ανασφάλεια , εγκληματικότητα και αδυναμία κυκλοφορίας.

*Τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας με το εμπόριο των ναρκωτικών. Πέρασε κανείς «ευαίσθητος» υπεύθυνος από την οδό Τοσίτσα μεταξύ Πολυτεχνείου και το Μουσείου

για να διαπιστώσει τις ευθύνες όλων των υπευθύνων για την υφισταμένη ασυδοσία εμπορείου και χρήσεως ναρκωτικών.

*Τι απόλυτα άσκοπες δαπάνες γίνονται από το Κράτος ,τις ΔΕΚΟ, τις Αυτοδιοικήσεις ενώ ο λαός πεινάει.

*Τι μισθολογικές ακαταστασίες υπάρχουν στο Δημόσιο με την απόλυτο ευθύνη των εκάστοτε κρατούντων.

*Tι συνέπειες μπορεί να έχει ,αλλά και έχει το σημερινό μας χάλι ,στα Εθνικά μας θέματα.

-Που πήγε το Ελληνικό μεγαλείο του παρελθόντος, μπροστά στο οποίου υποκλίνετο η ανθρωπότης Πως καταντήσαμε έτσι;Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010