_Φίδια στον κόρφο της εκτρέφει η Ελλάδα, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της οποίας δεν φτάνει που παρακαλάνε αυτούς που προωθούν την τουρκική αναθεωρητική ατζέντα με στόχο της «κοσοβοποίηση» της ελληνικής επαρχίας, είναι εντελώς απορροφημένοι με τα πολιτικά τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα να θέτουν την ελληνική εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο.

Μιλάμε γι’ αυτούς που με συνέπεια επιχειρούν να τουρκοποιήσουν τους Ρομά και τους Τσιγγάνους καπηλευόμενοι τη συνείδησή τους και μετατρέποντάς τους σε εργαλείο προώθησης της αναθεωρητικής πολιτικής του φασιστικής νοοτροπίας κρατικού κατασκευάσματος του αιμοσταγή σφαγέα – εγκληματία πολέμου με βάση τη σημερινή καθομιλουμένη… – πολλών εθνών, Κεμάλ Ατατούρκ, τον οποίο και αντιμετωπίζουν σα… θεότητα…

Τι έγινε λοιπόν; Την 21 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λάζλο Τόκες. Ο Πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, Χαλίτ Χαμπίπογλου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΤΔΘ, Ενγκίν Σοϊγιλμάζ, μετέφεραν στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα βασικότερα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης…
_
Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην συνεδρίαση της Ομάδας Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου η ΕΟΤΔΘ είχε προβάλλει τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Τουρκική» Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως προς τη μη αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς της και ως προς το πεδίο της εκπαιδευτικής και θρησκευτικής αυτονομίας.

Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, είπε πως η «τουρκική» ταυτότητα της Μειονότητας δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα και πως η πολιτεία αντί του όρου «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» χρησιμοποιεί την ορολογία «Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη».

O Πρόεδρος Χαμπίπογλου ανέφερε επίσης, ότι οι ανήκοντες στην μη αναγνωρισμένη συλλογικά ως «Τουρκική», Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σύλλογοι, που περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τούρκος-Τουρκικός» έχουν απαγορευτεί, ενώ η ίδρυση νεότερων δεν επιτρέπεται.

Ο Χαμπίπογλου δήλωσε πως αν και υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα, το πρόβλημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου εξήγησε επίσης, πως την περίοδο 1955-1998, 60.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης «μη έχοντες Ελληνική εθνική καταγωγή» υπέστησαν αφαίρεση της ελληνικής τους ιθαγένειας δυνάμει του καταργηθέντος άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατέχει αυτονομία στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα και πως η αυτονομία αυτή ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί με πρακτικές που ξεκίνησαν με τη Χούντα των Στρατιωτικών του 1967 και συνεχίστηκαν μετέπειτα.

Ο Χαμπίπογλου είπε πως λόγω της μη εφαρμογής του καθεστώτος της αυτονομίας με τον προβλεπόμενο στη Συνθήκη τρόπο, έχουν προκύψει πληθώρα προβλημάτων στο θρησκευτικό και εκπαιδευτικό πεδίο.

Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι επειδή η μειονοτική εκπαίδευση απέχει πολύ από το να παρέχει σύγχρονους μεθόδους εκπαίδευσης, οι οικογένειες που θέλουν να παρέχουν μια καλή εκπαίδευση στα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα στείλουν σε δημόσια σχολεία αντί των μειονοτικών.

Ως προς το θρησκευτικό πεδίο, ο Χαμπίπογλου είπε, πως η Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας τους μουφτήδες που έχει εκλέξει η Μειονότητα, έχει διορίσει άλλους στη θέση αυτή, και παρότι τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την επίλυση του προβλήματος, το ζήτημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.

Επιπρόσθετα, ο Χαμπίπογλου αναφέρθηκε ότι λόγω του εκλογικού πλαφόν που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχει κλειστεί και ο δρόμος της εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελληνική Βουλή.

Αυτός ο κύριος βέβαια δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί στη μεγάλη «δημοκρατία» της Τουρκίας, όπου το πλαφόν για την εκλογή κομμάτων είναι το 10%, ούτε ανέφερε ότι το 3% απαγορεύει όχι μόνο σε αυτούς αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και για όλα τα πολιτικά κόμματα την εκλογή βουλευτών.
 
_Το χωριουδάκι που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Άλμα ,βρίσκεται στη Ξάνθη και κατοικείται από 300 Πομάκους. Ποιο είναι το ενδιαφέρον του;

Σ΄αυτό το χωριό δείτε τι χτίζεται,σύμφωνα με όσα γράφει η πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης ο Αντιφωνητής!
_Αὐτό τό τζαµί!

Και σχολιάζει ο Αντιφωνητής:

“Αὐτή ἦταν ἡ ἀνάγκη τῶν κατοίκων, ὑποτίθεται, καί µάζεψαν χρήµατα γιά νά τό χτίσουν! Δέν πειράζει πού τό σχολεῖο εἶναι ἄθλιο, πού τό χωριό δέν ἔχει νερό τό µεγαλύτερο διάστηµα τοῦ χρόνου, πού δέν ὑπάρχει µιά παιδική χαρά πουθενά…

Τό τέµενος νά γίνει, καί τ’ ἄλλα ἄς περιµένουν.

Καί ποιός δίνει τά χρήµατα; Θά µαζέψει κάθε οἰκογένεια ἀπό 1.000 εὐρώ τόν χρόνο, ὥστε νά ξοφληθεῖ σέ 2-3 χρόνια; Ἤ µήπως κάποιοι γενναιόδωροι δωρητές πού προέκυψαν ἔχουν τίς ἀβάντες τους;

Προξενεῖ ἀπορίες ἡ τόση γαλαντοµία, δέν Προξενεῖ;

Πραγµατικά εἶναι δύσκολο νά πεῖς ἄν πρόκειται γιά ἀληθινή προτεραιότητα τῶν κατοίκων ἤ γιά ὑποδαυλισµένη ἐνέργεια ἀπό τούς πράκτορες τῆς Ἄγκυρας. Ὁµοίως δύσκολο εἶναι νά πεῖς τί θά ἦταν τό χειρότερο ἀπό τά δύο.

Ποιός θά ἐλέγξει κάποτε τό ἄπειρο µαῦρο χρῆµα τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου πού διαστρέφει τό πᾶν στή Θράκη;

Ὅπως ἔλεγε καί τό γνωστό ποίηµα γιά τήν ἀπαγγελία τοῦ ὁποίου εἶχε φυλακιστεῖ κάποτε ὁ (τότε δήµαρχος) Ἐρντογάν, «στρατῶνες τά τεµένη µας, ξιφολόγχες οἱ µιναρέδες µας». Ἔ, εἴµαστε σέ καλό δρόµο”
 
_Το ενδιαφέρον όλων μας έχει στραφεί στα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτά κι έτσι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χάρτης που βλέπετε. Είναι χάρτης που έχει επίσημα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Ο χάρτης περιλαμβάνεται στην ενημέρωση που είχε κάνει ο κ.Γιάννης Μανιάτης υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή και είναι εντυπωσιακός!

Όλες οι περιοχές που έχουν σημειωθεί έχουν βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο.

Αποθέματα νικελίου,ψευδαργύρου,μολύβδου,χαλκού,χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και στη Θράκη.

Ποια είναι η αξία τους; Με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή,τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων,υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 28 δις ευρώ!

Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασμολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο κ.Μανιάτης , η Βόρεια Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικά περιφέρειες της Ευρώπης και αποτελεί σταθερή μεταλλευτική πηγή για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Αυτά βλέπουν και θέλουν οι δανειστές. Αυτά θέλουν να υποθηκεύσουν.
onalert
 
_“Τέτοιον το έθος, τέτοιες κι οι πράξεις ἡ δ᾽ ἠθικὴ ἐξ ἔθους περιγίνεται,…”
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ηθικά Νικομάχεια [1103α] (15)
_Ο δοτός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του Υπουργικού είπε :
«Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της» «Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”.

Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της, αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

Επίσης μεταδίδει κι η Ζέζα Ζήκου σήμερα, ο κοινωνικός διάλογος εξπρές, που ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει στόχο τη δημιουργία κοινού μετώπου και…
κυρίως συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, που επιμένει να ζητεί βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, θέτοντας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ δεν έχει ξεχάσει και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά διαρρέουν…

Ο Αριστοτέλης μας έλεγε από Αιώνες στα Ηθικά Νικομάχεια ότι η ηθική ενός ανθρώπου έχει ρίζες στις συνήθειες του.

Για τον κ.Παπαδήμο ή καλύτερα mr. Papademos, δεν χρειαζόταν και πολύ να καταλάβουμε τις δικές του συνήθειες.

Σπουδαγμένος στην Εσπερία, απεκατεστημένος επαγγελματικά στο άντρο των βρυκολάκων, την ΕΚΤ και εκλεκτός δοτός Πρωθυπουργός των Μπετατζίδων και των Καναλαρχών.
Είναι λίγο δύσκολο να γίνει Ελληνας Πρωθυπουργός κάποιος που συναγωνίζεται ακόμη και τον ανελλήνιστο ΓΑΠ στην…”Ελληνικότητα”.

Με την ΔΕΗ απαξιωμένη, το Ελληνικό Αεροδρόμιο έτοιμο “τσιμέντο να γίνει”, όλες τις άλλες ΔΕΚΟ στα τάρταρα του Χρηματιστηρίου, ΠΔΕ…ανέκδοτο, ΟΠΑΠ και τυχερά παιχνίδια στους…εκλεκτούς και τα ακίνητα να έχουν τιμές όσο ένα …μπιτόνι λάδι, αναζητεί “ανάπτυξη” στην σφαγή των Εργαζομένων!
Η Αργεντινή χρεωκόπησε όταν έφτασε το έλλειμμα 11%, η ανεργία 20% κι ο πληθωρισμός 44%. Εχουμε τα δυο πρώτα, πάμε να τριτώσουμε.

Οταν λέει “κοκκινες γραμμές” λοιπόν δεν εννοεί τίποτα άλλο από αυτές των Τραπεζών, που τον πλήρωναν τόσα χρόνια κι όχι των Ελλήνων. Για τους Ελληνες, οι “κόκκινες γραμμές” του ψευδοΠρωθυπουργού μεταφράζονται σε “κόκκινα φανάρια” εξαθλίωσης και εργασιακού Μεσαίωνα.
Οχι οτι δεν θα βγούν τα νούμερα στα χαρτιά, θα βγούν, όπως βγαίνουν και σε άλλες χώρες από όπου περασε η πριονοκορδέλα των Τραπεζών.

Σε χώρες που πέρασαν Γύπες, σαν τον Παπαδήμο, έχουμε ανάπτυξη, Σομαλία +2,6%, Μαλί +4,5%, Γουτεμάλα +2,6%, Χιλή +5,20, Νιγηρία +8,4 % , Κονγκό, +8,8%
Λοιπόν όταν λέει ο ψευδο Πρωθυπουργός σήμερα:

«Εάν δεν κλείσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν θα μπορέσουμε, επίσης να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας κατά τρόπο αποτελεσματικό, βιώσιμο και επωφελή»

Ξέρουμε τι εννοεί “ χάσμα ανταγωνιστικότητας ” σε σχέση με τους μισθούς Βουλγαρίας όπως και ξέρουμε το διακύβευμα της απειλής “Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας “.
“Κοκκινες γραμμές” για τις Τράπεζες και στα “κοκκινα φανάρια” ο λαός για ένα κομμάτι ψωμί.
                                      ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

ΠΗΓΗ netakias
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
kathimerini
netwar

 
Picture
Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες.

Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507, το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5% και ανήλθαν σε 622, ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598.

Το έγγραφο κατατέθηκε στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών παρουσιάζεται στη χώρα μας μέσα στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.
_

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178 και το 2011 σε 198

Στη Θεσσαλονίκη το 2009 σε 55, το 2010 σε 98 και το 2011 σε 97

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη το 2009 σε 30, 2010 39 και 2011 30

Κεντρική Μακεδονία το 2009 σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25

Δυτική Μακεδονία το 2009 σε 9 το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15

Ηπειρος το 2009 σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16

Θεσσαλία το 2009 σε 32 το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46

Στερεά Ελλάδα το 2009 σε 34 το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25

Πελοπόννησος το 2009 σε 41 το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36

Δυτικής Ελλάδα το 2009 σε 32 το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41

Νησιά Ιονίου το 2009 σε 12 το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8

Νησιά Βορείου Αιγαίου το 2009 σε 5 το 2010 σε 12 και το 2011 σε 13

Κρήτη το 2009 σε 37 το 2010 σε 30 και το 2011 σε 39
 
__1. Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2012 ως έτος του όπλου του Πεζικού προκηρύσσει διαγωνισμό αφίσας με θέμα το Πεζικό (100 χρόνια Πεζικό).

2. Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (μόνιμοι, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό), υποβάλλοντας τις συμμετοχές του ταχυδρομικώς στο ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/5ο (Στρατόπεδο Παπάγου, Μεσογείων 227-231, Χολαργός, ΣΤΓ 1020) μέχρι 20 Φεβ 12.

3. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή. Ο πρώτος νικητής καλύτερης αφίσας θα βραβευθεί με 300€.

4. Οι συμμετοχές να περιέλθουν στο ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/5Ο, σε ηλεκτρονική μορφή, ταχυδρομικώς, με οπτικό μέσο αποθήκευσης, σε μορφή TIFF ή PDF με ανάλυση 300dpi και διαστάσεις 50χ70cm τετράχρωμη (CMYK). Η ίδια αφίσα να προσαρμοστεί από τους συμμετέχοντες σε διαστάσεις 220X92cm (πάνελ) με ανάλυση 200dpi.

5. Οι συμμετοχές να περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία (βαθμό, ονοματεπώνυμο, μονάδα), τηλέφωνα επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) .

6. Πληροφορίες σχετικές με το διαγωνισμό, στα τηλέφωνα 210-6553979 (ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/5).
 
Picture
_
Τα ψέματα τελείωσαν για την νεοθωμανική Τουρκία.


Ενώ η απειλή πολεμικής σύγκρουσης της Δύσης με το Ιράν πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά, η Τεχεράνη επισημαίνει πως ήρθε η ώρα για την Τουρκία να αποδείξει την «φιλία» της προς αυτή!


Η Τεχεράνη, σε «απάντηση» της αμερικανική επίσκεψης στην Άγκυρα, σχεδιάζει να στείλει σήμερα (11 Ιανουαρίου) στην Τουρκία τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί την γείτονα στις 18 του μηνός.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Τεχεράνης, ισχυρίζονται διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν. Η δήλωση του Ιρανού υψηλόβαθμου στελέχους της υπουργείου Εξωτερικών έγινε με αφορμή τις συνομιλίες του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς με Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Ιρανός διπλωμάτης Μπαχμάν Χουσεϊνπούρ δήλωσε σχετικά, πως οι ΗΠΑ: «Προσπαθούν να καταστρέψουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν… Αλλά, από τη στιγμή που οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει τις σχέσεις τους, οι δεσμοί αυτοί δεν μπορούν να διαρραγούν από κανέναν άνεμο», και συμπλήρωσε με νόημα, πως μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές «λέμε ωραία λόγια η μία στην άλλη, αλλά είναι η ώρα να τα κάνουμε πράξη»

Picture
_Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η Τουρκία με τις νεοθωμανικές πολιτικές της καθώς και με τα παραμύθια περί «μηδενικών προβλημάτων» βρίσκεται πλέον στο σημείο καμπής για την ιστορία της αλλά και για τη μελλοντική της τοποθέτηση στην διεθνή κονίστρα.

Το Ιράν αντιλαμβανόμενο την όλο και μεγαλύτερη πίεση που δέχεται αλλά και πρόκειται να δεχθεί αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της αλήθειας, τουλάχιστον αναφορικά με το να δει ποιος είναι μαζί του και ποιος εναντίον του.

Στην προσπάθειά του λοιπόν να δημιουργήσει αρραγείς συμμαχίες αλλά και να διασπάσει την Δύση, είναι φυσικό πως θα αρχίσει να πιέζει την Άγκυρα να πάρει ανοιχτά θέση.

Αυτό είναι προφανές πως θα οδηγήσει την Άγκυρα στη θέση που είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2003, εάν όχι σε χειρότερη, όταν είχε να διαλέξει μεταξύ της παροχής διευκολύνσεων για την δημιουργία του Βορείου Μετώπου στο Ιράκ από τους Αμερικανούς, ή θα τους κρέμαγε και θα έκανε αυτό που τελικά έκανε, να τους αφήσει μόνους τους να «βγάλουν το φίδι από τη τρύπα».

Βέβαια το αποτέλεσμα το βλέπουν κάθε ημέρα πλέον στα σύνορά τους με το… Ιρακινό Κουρδιστάν, στο οποίο η σημαία των Κούρδων του κοιτάει απειλητικά, σαν κάτι να περιμένει…

Ένα είναι σίγουρο πλέον, το τι θα αποφασίσει ο νεοθωμανός Σουλτάνος αναφορικά με το Ιράν και την Ανατολική Μεσόγειο θα καθορίσει την μοίρα της χώρας του για τον 21ο αιώνα…
defence-point

 
_Καλεί προς υποστήριξη της οργάνωσης της η Σκοπιανή Διασπορά (UMD), με κάθε αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας βίζα που εκδίδει η ίδια... Πώς ανταμοίβονται οι κάτοχοι της; 
Η πιστωτική κάρτα βίζα παρέχεται χωρίς ετήσια αμοιβή.

Χαμηλό εισαγωγικό συνολικό ετήσιο ποσοστό επιβάρυνσης  στις αγορές και κανένα κόστος μεταφοράς υπολοίπου για 6 μήνες.

Μπόνους πόντοι για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, εμπορεύματα, επιστροφή μετρητών και περισσότερα με τις  συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (Το ποιές είναι αυτές και από πού προέρχονται τα χρήματα είναι βέβαια ένα ερώτημα...)

50 δολάρια δωρεά από την τράπεζα, με την πρώτη χρήση της κάρτας και συνεχιζόμενες συνεισφορές.

Ενισχυμένα οφέλη της Platinum Visa, συμπεριλαμβανομένης της Εξυπηρέτησης Πελατών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για έκτακτες ανάγκες, 100% Προστασία από απάτη, ενοικίαση αυτοκινητου και ταξιδιωτική ασφάλιση ατυχημάτων και πολλά άλλα.
_Τα κεφάλαια που θα προκύψουν από την κάρτα βίζα της Σκοπιανής Διασποράς θα χρησιμοποιηθούν για τα διάφορα προγράμματα υπεράσπισης, εκπαίδευσης και φιλανθρωπίας που έχει συστήσει η UMD για να συμβάλει στην προώθηση της ενότητας μεταξύ των Σκοπιανών καθώς και του "αγώνα" τους.

Και ενώ η Σκοπιανή Διασπορά εκδίδει ακόμη και πιστωτικές κάρτες για τον προπαγανδισμό του ψευδομακεδονισμού, σε αυτήν την πλευρά της "λίμνης" έχουμε το ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο διεξήγαγε (ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΕΔΩ) Δημόσια συζήτηση με θέμα "Τα επόμενα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Ομιλητές οι: Ευάγγελος Κωφός, Ειδικός Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ, πρώην Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Βαλκανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος  Μαλλιάς, Πρέσβης ε.τ., Ειδικός Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος  Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ..  

Η συζήτηση αυτοχαρακτηρίστηκε ως δημόσια, ωστόσο στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης των όποιων πολιτικών, οι διοργανωτές απέφυγαν επιμελώς να καλέσουν και να αναδείξουν, ως όφειλαν, τις θέσεις των Μακεδονικών οργανώσεων δια των  εκπροσώπων τους.

Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά σε αυτήν τη χώρα.. όπου οι κατέχοντες τις καίριες θέσεις συζητούν για το μέλλον της πατρίδας μας χωρίς εμάς, τους άμεσα ενδιαφερόμενους, παρόντες!

Δ.Η.Σ.
MacedoniaHellenicLand.Eu
 
Picture
_
Το ΕΛΙΑΜΕΠ διεξήγαγε χθες Δημόσια συζήτηση με θέμα "Τα επόμενα βήματα στις σχέσεις Ελλάδας – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας". 


Η συζήτηση αν και αυτοχαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως δημόσια ωστόσο στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης των όποιων πολιτικών  απέφυγε επιμελώς να καλέσει και να αναδείξει τις θέσεις των Μακεδόνων εκπροσώπων.

_Αγαπητοί κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ,
 
Ονομάζομαι Νίνα Γκατζούλη και είμαι η Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Ενημερωθήκαμε μέσω διαδικτύου για την συνεδρίαση αυτή του ΕΛΙΑΜΕΠ που έχει ως θέμα τις σχέσεις Ελλάδας και Σκοπίων (ασφαλώς με κύριο θέμα το όνομα της γείτονος) με κύριους ομιλητές πρόσωπα που χειρίστηκαν το τόσο σοβαρό αυτό θέμα για τόσα χρόνια. Αυτή η συζήτηση γίνεται σ' ένα ίδρυμα το οποίο επηρεάζει την κυβέρνηση για το θέμα της Μακεδονίας χωρίς όμως τους Μακεδόνες. Δεν νομίζετε πως θα ήταν απαραίτητο να παραβρίσκονται και οι Μακεδόνες σ' αυτή την εκδήλωση και μάλιστα να μας προειδοποιήσετε για να προετοιμαστούμε γι αυτή τη συζήτηση;
 
Σας παρακαλούμε δείτε το ψήφισμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ  από το συνέδριο του 2011 το οποίο υιοθετήθηκε από τους Μακεδόνες εντός και εκτός Ελλάδος.


Επίσης η επιστολή προς τον κ. Κωφό στα ελληνικά μπορεί να βρεθεί εδω

Φανταζόμαστε πως οι θέσεις των Μακεδόνων έγιναν κατανοητές.
_Οι Μακεδόνες:
  • Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
  • Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
  • Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
  • Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
  • Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
    Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια
    (Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
  • Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
  • Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
    Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
  • «Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
  • Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
  • Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος 
ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ   ΣΤΟ  "ΚΟΙΝΟ   ΤΩΝ   ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"

  • Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Φλώρινας
  • Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Αμυνταίου
  • Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Φλώρινας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέοι Ορίζοντες"  Σιταριάς Φλώρινας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Μέγας Αλέξανδρος" Πολυπλάτανου Φλώρινας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα» Μελίτης Φλώρινας
  • Φορέας ιστορίας και πολιτισμού "Ιερά Δρύς" Κέλλας Φλώρινας
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος "Αμύντας" Σκοπιάς Φλώρινας
  • Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης "Οι Μακεδνοί"
  • Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
  • Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας-Αλμωπίας
  • Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
  • Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού Έδεσσας «Πατριάρχης Χρύσανθος»
  • Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
  • Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
  • Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ιων Δραγούμης»
  • Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
  • Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
  • Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
  • Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας Έδεσσας
  •  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Η Αγία Παρασκευή»
  • Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαρίεσσας Νάουσσας " 'Αγιος Δημήτριος"
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλάτανου Νάουσσας
  • Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας Κιλκίς
  • Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός» Θεσσαλονίκη
  • Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματατείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» Θες/νίκη
  • Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
  • Σύλλογος  Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
  • Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Σερρών Θεσσαλονίκης
  • Σύλλογος Σκοπηνών  Θεσσαλονίκης "Ο Ορφέας"
  • Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης
  • Πολιτιστικός Σύλλογος "Εμμανουήλ Παππάς" Θεσσαλονίκης
  • Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας Χαλκιδικής
  • Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντάπολις Σερρών
  • Σύλλογος Σιδηροκαστρινών και περιχώρων "Το Ρούπελ"
  • Πολιτιστικός Μακεδονικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος"  Χαρωπού Σερρών
  • Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωράφων Σερρών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτουσαίων Σερρών
  • Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
  • Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
  • Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
  • Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων Μελενίκου "Η Αρμονία"
  • Σύλλογος Ευελπίδων Μελενίκου
  • Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
  • Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών.
  • Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
  • Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
  • Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
  • Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
  • Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου
  • Σύνδεσμος Πολιτών Ρήγας
 
_Αναμνηστικά με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας, μοιράζουν  διπλωμάτες των Σκοπίων, παρά την  πρόσφατη κατηγορηματική τοποθέτηση του  Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, πως πρόκειται για ένα σύμβολο που ανήκει στην Ελλάδα. Τα Σκόπια συνεχίζουν να προκαλούν στην προσπάθεια τους να οικειοποιηθούν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας, εκμεταλλευόμενα την κρίση στην Ελλάδα και της προτεραιότητες της Αθήνας.
Picture
_Όπως  είναι γνωστό, με  βάση την Ενδιάμεση  Συμφωνία του 1995 ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και  στην Ελλάδα, τα Σκόπια απέσυραν την  κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και δεσμεύτηκαν να μην ξαναχρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σύμβολο με οιανδήποτε μορφή.

Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν προκλητικά, είτε αυτούσιο είτε με μικρές παραλλαγές (με 12 ή  10 ακτίνες), όχι μόνο ακραίοι εθνικιστές αλλά και επίσημοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Νίκολα Πόποφσκι ζητούσε από την Ελλάδα να σεβαστεί την ετυμηγορία της Χάγης και να μην σταθεί εκ νέου εμπόδιο στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας του,  ο Γενικός Πρόξενος στο Τορόντο του Καναδά, κ.Ντράγκαν Τσιουρκιέβσκι, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες, με χαραγμένο τον Ήλιο της Βεργίνας, πιστό αντίγραφο του συμβόλου, στη χρυσή λάρνακα του βασιλιά Φιλίππου.

Ο κ. Τσιουρκιέβσκι  δεν είναι ένας τυχαίος διπλωμάτης, αλλά ένας από τους έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού κ.Νίκολα Γκρούεφσκι, που σε ηλικία μόλις 32 ετών βρέθηκε από προπονητής κολύμβησης … πρόξενος στο μακρινό Τορόντο, όπου ζουν αρκετές χιλιάδες Σκοπιανοί της διασποράς, που θεωρούνται οι πλέον σκληροπυρηνικοί στη διαφορά με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας.

_Δεν είναι  μόνο οι πλακέτες. Τον περασμένο Ιούλιο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στη Χάγη η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΓΔΜ, ο κ.Τσιουρκιέβσκι, όχι μόνο εμφανιζόταν σε εκδήλωση των συμπατριωτών του,  όπου κυριαρχούσε η κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά δήλωνε και δημόσια προς τους συμπατριώτες του πως ο ήλιος των Μακεδόνων Βασιλέων είναι «εθνικοϊστορικό» σύμβολο των Σκοπιανών, που θα πρέπει να υπερασπιστούν και να είναι περήφανοι για αυτό.

Αν τα παραπάνω υποστήριζε κάποιος γραφικός εθνικιστής των Σκοπίων, που απεγνωσμένα αναζητάει ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα, δεν θα αποτελούσε είδηση. Το θέμα είναι, πως πρόκειται για ενέργειες και δηλώσεις ενός επίσημου αξιωματούχου, που παραβιάζει επίσημες συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας που εκπροσωπεί.

Να σημειωθεί πως στην ίδια εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της ΠΓΔΜ στον Καναδά κ.Λιούμεπν Τεβντόβσκι. 

«Στην καρδιά του η Μεγάλη Μακεδονία»

Λάτρης  των νέων τεχνολογιών και των  σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο  νεαρός διπλωμάτης, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με μία απλή αναζήτηση στο προσωπικό προφίλ στο facebook, που δεν είναι απόρρητο, πως τα όσα δημόσια έχει αναρτήσει σε αυτό, σαφώς και δεν συνάδουν με το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας που υποτίθεται επιδιώκει ο ίδιος η κυβέρνηση που εκπροσωπεί με την Ελλάδα.
_Εκτός από φωτογραφίες που τον εμφανίζουν, είτε να φοράει μπλουζάκια και κασκόλ με την Ήλιο της Βεργίνας,   είτε στο γραφείο με τους τοίχους  διακοσμημένους με πίνακες και γλυπτά του αρχαιομακεδονικού συμβόλου, αίσθηση προκαλεί  μια υποτιθέμενη  ακτινογραφία του θώρακα του, που στη θέση της καρδιάς εμφανίζεται προκλητικά ο χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας».
Απαντώντας  πρόσφατα σε επιστολή του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Τορόντο, κ.Δημήτρη. Αζιμόπουλου, στην εφημερίδα «National Post» ο κ.Τσιουρκιέβσκι, επιχείρησε να αποβάλλει το εθνικιστικό του προσωπείο, υποστηρίζοντας : «η χώρα μου έχει ακολουθήσει ενεργά μια πολιτική καλής γειτονίας με το νότιο γείτονά της, και επιβεβαίωσε ότι η πολιτική σε πράξεις, μεταξύ άλλων, μέσω τροποποιήσεων του συντάγματος, ώστε να προσεγγίσει ελληνικές διεκδικήσεις».

Ο νεαρός διπλωμάτης αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αγίων Κύριλλος και Μεθόδιος των Σκοπίων και αρχικά εργάστηκε ως προπονητής κολύμβησης. Μέλος του κόμματος VMRO γρήγορα αξιοποιήθηκε στον κρατικό μηχανισμό μετά το 2004 και την ανάληψη της εξουσίας από τον κ.Νίκολα Γκρούεφσκι.

 «Οι ενέργειες του Σκοπιανού διπλωμάτη στον Καναδά όχι μόνο προκαλούν, αλλά και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Φανταστείτε τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν εάν ένας Έλληνας διπλωμάτης στο εξωτερικό αναρτούσε στο facebook  χάρτη της «Μεγάλης Ελλάδας» με την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Θα επέστρεφε άμεσα στην Αθήνα και θα τον καλούσαν για απολογία» δήλωσε  η Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη, σχολιάζοντας καυστικά και τη στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ σε ένα βασικό ερώτημα το οποίο έχουν θέσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου. για τις χώρες που έως σήμερα έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική του ονομασία.

«Τον  περασμένο Σεπτέμβριο, στη Γ.Σ  του ΟΗΕ ο κ.Γκρούεφσκι υποστήριξε πως 131 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ελλείψει επίσημων στοιχείων από  το ΥΠΕΞ του γειτονικού κράτους, για  επιβεβαίωση του ισχυρισμού αυτού  τον οποίον και αμφισβητούμε,  οι ζητήσαμε από το ελληνικό ΥΠΕΞ τον κατάλογο με αυτές τις χώρες, καθώς και εξηγήσεις για την πολιτική αποδοχής σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Απάντηση βέβαια δεν λάβαμε μέχρι σήμερα» κατέληξε με νόημα η κυρία Γκατζούλη.
Παναγιώτης Σαββίδης
Πρώτο θέμα
_
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010