Picture
_










Προς τους Διευθυντές των εφημερίδων:
8 Ιανουαρίου 2012
Κύριε Διευθυντά,

_Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου!

Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας τη στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς.

Η δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τελευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Η Αίγυπτος έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνον εάν δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Εάν ανεχθούμε αυτή την έμμεση αναγνώριση των τουρκικών θέσεων, θα δυσχεράνουμε αφάνταστα τη μέλλουσα διαπραγματευτική μας θέση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τη φημολογούμενη πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου να μεταφέρει το πετρέλαιο και το αέριο της χώρας του στην Τουρκία, αντί να συνδράμει άμεσα και να συμβάλει στην περαιτέρω ενεργοποίηση των στενών σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, τότε ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου θα υπογράψει μόνος του την υποταγή του στους Νεο-Οθωμανούς.

Η σημερινή χάωδης πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να αναμένουμε μοιρολατρικά το τέλος μας.

Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνον η κυβέρνηση της Κύπρου να αρνηθεί να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα δύο κράτη, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ να διακηρύξουν τρανταχτά την πρόθεση κοινής δράσης αμέσως μετά το πέρας των επικείμενων, ελπίζουμε, ελληνικών εκλογών.
hellasontheweb
Σε αυτή την έκκλησή μας ζητούμε την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται κομματικά αλλά εθνικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
 
_Επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία και τις χρηματικές ενισχύσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και πάγωμα των χρηματοδοτήσεων νέων προγραμμάτων τους, μέχρι να επανεξεταστούν τα παλαιότερα, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), ο ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλης ανέφερε πως η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει από επιτροπή ορκωτών λογιστών, να εξετάσει εκ νέου τους 195 επίμαχους φακέλους της περιόδου 2000-2008, πριν υπάρξει οριστικό κλείσιμό τους.

Σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα των ορκωτών λογιστών, οι 431 ΜΚΟ που υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών έλαβαν €115 εκατομμύρια μόνο την τελευταία δεκαετία ενώ αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Γιάννη Τραγάκη ότι ΜΚΟ εισέπραξε €8 εκατ. για την αποναρκοθέτηση του Έβρου και ανέθεσε τις εργασίες σε …πακιστανούς!

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει πρόταση νόμου, η οποία θα θεσπίζει αυστηρό πλαίσιο για τις όποιες νέες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ υπάρξουν- και οι οποίες θα αφορούν αποκλειστικά τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας, στο πλαίσιο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

«Αναπτυξιακή βοήθεια για το εσωτερικό της χώρας δεν νοείται», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Δόλλης, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί το αναπτυξιακό χρήμα για την ανάδειξη διαφόρων οργανώσεων στο εσωτερικό».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης παρατήρησε πως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις φθάνουν τις 80.000- μεγάλη μερίδα των οποίων διασπάθισε δημόσιο χρήμα, εκμεταλλευόμενη τα κενά του θεσμικού πλαισίου.

Τόσο ο Ιω. Τραγάκης, όσο και ο Σ. Βαλυράκης πρότειναν τη διενέργεια ΕΔΕ για τις αποκλίσεις στους οικονομικούς απολογισμούς των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών, οι οποίες, για κάποια έτη, φθάνουν τα €12 εκατ. 

Προληπτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο μέλλον πρότεινε ο Πρ. Παυλόπουλος ενώ τη δυσφορία της για τα αποτελέσματα των χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε η Λιάνα Κανέλλη.

Ο Ιω. Κοραντής μίλησε μεταξύ άλλων για το πραγματικό όφελος που έχει η χώρα από τις χρηματοδοτήσεις ορισμένων ΜΚΟ και, αναφερόμενος σε οργάνωση για την ελληνοτουρκική επιχειρηματικότητα, η οποία από το 2001 έως και το 2004 έλαβε περίπου €580.000, αναρωτήθηκε «ποιο το νόημα να χρηματοδοτούμε μόνο εμείς τα συγκεκριμένα συνέδρια».

Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης έλαβε περίπου €9 εκατομμύρια την περίοδο 2000-2004, για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών, με €400.000 περίπου χρηματοδοτήθηκε το ΙΣΤΑΜΕ για την τριετία 2002-2004, με €544.000 το ΕΛΙΑΜΕΠ, σχεδόν €7,5 εκατ. εισέπραξε το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική, η Ελληνική Δράση Αφρικής έλαβε €1,1 εκατ., ενώ η ΜΚΟ Αλληλεγγύη πήρε €23,126 εκατ.
strategyreports
 
_Διεθνώς ρεζίλι γίνεται η Ελλάδα μετά την χθεσινή πρόταση Γιακουμάτου να δώσουμε προς ενοικίαση σε ιδιώτες (!) την Ακρόπολη και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
_Την δήλωση Γιακουμάτου αναμεταδίδουν από χθες τα μεγάλα ΜΜΕ της κόσμου, που “πάτησαν” πάνω στη αψυχολόγητη κίνηση του βουλευτή για να εξευτελίσουν τη χώρα. Αφορμή πήρε και η Γερμανική Bild που έχει διασύρει επανειλημμένως την Ελλάδα, αλλά και το δίκτυο Bloomberg.

Ο τίτλος της Bild: «Οι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη»

Το Bloomberg γράφει: «Ελληνας βουλευτής προτείνει να νοικιαστεί η Ακρόπολη».

Τι γράφει η Bild στο άρθρο της για την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Γιακουμάτου;

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός βάζει στο παιχνίδι ακόμη και την Ακρόπολη για την αποκατάσταση των οικονομικών της Ελλάδας»

Υπενθυμίζει μάλιστα, ότι τον Μάιο του 2012 είχε προτείνει στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά και την Ακρόπολη για να ξεχρεώσει και τώρα έρχεται ένας βουλευτής να τους επιβεβαιώσει!
 
Picture




Γράφει ο
Ν. Λυγερός
lygeros.org

_Η αλλαγή φάσης υπάρχει. Η ΑΟΖ δεν είναι πλέον υπό αμφισβήτηση από όλους τους άλλους, αντιθέτως, θέλουν πλέον να προλάβουν τα οφέλη της ελληνικής ΑΟΖ, πριν ακόμα υπάρξει καν η θέσπισή της.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικοί δικοί μας που δεν πείστηκαν από το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, φανταζόμαστε τώρα ότι οι ΑΟΖ της Αιγύπτου αλλά και της Τουρκίας θα καταφέρουν πιο αποτελεσματικά ν’ αλλάξουν και τους άπιστους της ΑΟΖ.

Τώρα, όσον αφορά στους υποστηρικτές της, έγινε πλέον κατανοητό απ’ όλους, ότι το θέμα της ΑΟΖ έχει μια δυναμική, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις, αν αυτοί δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες είναι πια απαιτήσεις για την πατρίδα μας.

Το timing είναι καλό, έχουμε την τεχνογνωσία και γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της τοποθεσίας μας μέσα στην τοποστρατηγική Μεσόγειο, κατά συνέπεια το όλο θέμα είναι πια μια πολιτική πρωτοβουλία.

Μόνο που πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, διότι οι άλλοι δεν θα περιμένουν τη σειρά τους για να προσπαθήσουν να σπάσουν το μέτωπο της ελληνικής ΑΟΖ σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ. Διότι ξέρουν από την ανάλυσή τους, ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη γι’ αυτούς.

Η Κύπρος το κατανόησε πολύ καλά και θα περάσει σύντομα στον δεύτερο γύρο, την ώρα που οι κυβερνήσεις αναρωτιούνται ακόμα πού διεξάγεται ο αγώνας.

Ακόμα κι αν δεν παίξει η Ελλάδα το παίγνιο της Μεσογείου, όσον αφορά στην ΑΟΖ, έχει αρχίσει πραγματικά, δεν είναι πλέον θεωρητικό αλλά τρομερά πρακτικό. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά δικαιολογία και δεν είναι η ρητορική που θα σώσει την κατάσταση εκ των υστέρων, είναι τα στρατηγικά μας βήματα που πρέπει να εφαρμοστούν πριν περάσουμε σε τακτικό επίπεδο.

Ο στόχος της θέσπισης δεν είναι ούτε περίπλοκος, ούτε πολλαπλός. Ένας είναι, δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση. Μία είναι η λύση και μία είναι η αποστολή. Δεν χρειάζεται να συζητάν ακόμα οι τριακόσιοι της βουλής. Έχουν όλα τα δεδομένα στα χέρια τους.

Όποιο και να είναι το κόμμα, η ιδέα είναι η ίδια, διότι η Ελλάδα είναι μία. Δεν μας ενδιαφέρει καν να συμφωνήσουν, ας αφήσουν έναν άνθρωπο με ψυχή να το κάνει για όλους τους άλλους. Στην πατρίδα μας, ακόμα και οι θεσμικές αποφάσεις γίνονται από μια χούφτα ανθρώπων, διότι ο λαός πιστεύει στις αξίες και όχι στις αρχές. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με την αξία.

Η ΑΟΖ δεν είναι μια αρχή αλλά μια αξία ανεξάρτητη από κάθε πολιτικάντικη προσέγγιση. Όποιος θέλει να επωφεληθεί της ύπαρξης της ΑΟΖ, ας το κάνει, οι θέσεις και η καριέρα τους μας αφήνουν αδιάφορους. Ας το κάνει για τον εαυτό του, αλλά ας το κάνει. Δεν είναι ανάγκη να μας πείσει για τις καλές προθέσεις του, αφού αξία έχει μόνο η ΑΟΖ.

Δεν είναι ανάγκη να δικαιωθεί άμεσα, ας το κάνει η ιστορία μετά. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά εύκολα. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και τυπικότητες που όχι μόνο δεν έχουν σημασία, αλλά σε λίγο δεν θα έχουν καν νόημα.

Η τοποστρατηγική Μεσόγειος υπάρχει, η σκόνη του Cantor υπάρχει στο Αιγαίο, οι κυψέλες Voronoi υπάρχουν για τα νησιά μας, ας υπάρξει λοιπόν η ΑΟΖ για την πατρίδα μας.
 
_Για “νέες πηγές πλούτου”,μίλησε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.Μόνο που για να υπάρξουν αυτές οι νέες πηγές πλούτου,θα πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να το πάρει απόφαση και να προχωρήσει στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Τι την εμποδίζει; Η φοβία των τουρκικών απειλών,ας μην κρυβόμαστε. Οι ψευτο-παλλικαρισμοί της Άγκυρας στ΄ ανοιχτά της Κύπρου έμοιαζαν μάταιοι,αλλά ήταν και “υποθήκη” γι΄ αυτά που θα ακολουθήσουν στο Αιγαίο. Όμως ούτε αυτό μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την απαράδεκτη καθυστέρηση της Ελλάδας να ασκήσει τα απολύτως νόμιμα δικαιώματά της.

Ποιο είναι το σημείο όπου θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση από την Άγκυρα;Το Καστελόριζο. Το ελληνικό νησί-αγκάθι για τη Τουρκία.Το γιατί φαίνεται στο χάρτη.
_Το Καστελόριζο “παγώνει” τα σχέδια της Άγκυρας για να ορίσει ΑΟΖ με την Αίγυπτο,χώρα η οποία λόγω της αδιαφορίας των Ελληνικών κυβερνήσεων να “κλείσουν” το θέμα της ΑΟΖ, έχει συμφωνήσει με τη θέση της Τουρκίας,σύμφωνα με την οποία το Καστελόριζο δεν ...υπάρχει σ΄ότι αφορά στην ΑΟΖ!

Το σενάριο να δεχτεί κάτι τέτοιο η Ελλάδα είναι εφιάλτης. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που η Τουρκία “σβήσει” το Καστελόριζο από το χάρτη ,η Ελλάδα δεν θα έχει ΑΟΖ με τη Κύπρο! Οι ευθύνες όσων τα τελευταία χρόνια που η Κύπρος ζητούσε να προχωρήσει ο ορισμός ΑΟΖ είναι τεράστιες!

Η δραματική καθυστέρηση και η εγκληματική αναποφασιστικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων έχει προσθέσει κι ένα ακόμη αγκάθι,που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εμποδίσει την Ελλάδα να υερασπιστεί τις θέσεις της και τα δικαιώματά της .Αρκεί να το αποφασίσει.

Το Φεβρουάριο του 2009, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε μια απόφαση για ταυτόχρονη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία.Τι σχέση έχει αυτό με την Ελλάδα;

Το αντικείμενο της διαμάχης είχε να κάνει με μια βραχονησίδα στη Μαύρη Θάλασσα.Η Ρουμανία υποστήριζε ότι δεν δικαιούται υφαλοκρηπίδακαι ΑΟΖ,η Ουκρανία το αντίθετο.
_Η απόφαση της 3ης Φεβρουαρίου 2009 δεν απέρριψε τελείως τους ισχυρισμούς της Ρουμανίας.Γι΄ αυτό και αυτή η απόφαση πρέπει να μελετηθεί και να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία.

Όμως για να μην πελαγοδρομούμε. Τα νομικά επιχειρήματα της Ελλάδας είναι πανίσχυρα. Και γι΄ αυτό είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει με τρόπο ανορθόδοξο και βίαιο να τα καταρρίψει.Να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά.Να αναστατώσει τη περιοχή προκαλώντας μια σοβαρή κρίση που στόχο θα έχει να οδηγήσει την Ελλάδα σε δεινή θέση και σε συζήτηση και διαπραγμάτευση συμφερόντων και δικαιωμάτων της.

Σ΄αυτή τη περίπτωση η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να έχει θέσει εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει επ΄ ουδενί να ξεπεράσει.Κι εδώ ανοίγει το θέμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το υπάρχον ελληνικό οπλοστάσιο,με βασικούς υπεύθυνους τους υποστηρικτές της άποψης “έλα μωρέ δεν θα γίνει και πόλεμος”.Πόλεμος σαν κι αυτούς που έβλεπαν μικροί στη τηλεόραση πιθανότατα δεν θα γίνει.Αλλά όσα προαναφέραμε είναι “πόλεμος” που η έκβασή του έχει μεγάλη σημασία για ζωτικά συμφέροντα της χώρας.
onalert
 
Picture

επιμέλεια: Σόνια Μαυρίδου
ΕΛ.ΩΡΑ


Είναι πια φανερό σε κάθε πραγματικό Έλληνα ότι η Πατρίδα μας γνωρίζει αυτή την στιγμή μια φοβερή και ύπουλη επίθεση από ανθελληνικά κέντρα, που τρέφουν άσβεστο μίσος για την Ελλάδα ΜΑΣ!

Από παντού άλλωστε δεχόμαστε ως Έθνος και ως Λαός έναν αόρατο πόλεμο, που αποσκοπεί στην εξόντωσή μας σαν Εθνότητα, σαν Ιστορία και σαν Πολιτισμός!... Περιτριγυρισμένοι από φυλές βάρβαρες και χωρίς κανένα ιστορικό βάθος, που ζηλεύουν και φθονούν τους Έλληνες, βρισκόμαστε πάντοτε, από ένα σκληρό παιχνίδι της Μοίρας, στο κέντρο του τυφώνα των εξελίξεων...

Και όντας στον κόσμο αυτό εντελώς ΜΟΝΟΙ και Ανάδελφοι, αφού δεν ανήκουμε σε καμία ομοεθνία, ποτέ δεν είχαμε και ούτε και θα έχουμε κανέναν απολύτως για να μας στηρίξει σε δύσκολες ώρες... Γι’ αυτό και θα πρέπει και ΜΟΝΟΙ να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε όλα όσα έχουμε από τους προγόνους μας: την Γλώσσα, την Ιστορία, την Γη μας!...

Τα ύπουλα αυτά σχέδια των εχθρών μας ανθελλήνων περιλαμβάνουν φυσικά και τον ακρωτηριασμό της Εθνικής ΜΑΣ επικράτειας! Την συρρίκνωση του Εθνικού ΜΑΣ χώρου ακόμα περισσότερο, αφού δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Πατρίδα ΜΑΣ συνορεύει από ΠΑΝΤΟΥ με Ελληνικά εδάφη!... Που μας τα έχουν αρπάξει με τον δόλο και την βία, όπως π.χ. την γη της Ιωνίας και την μισή Κύπρο ή με πισώπλατη μαχαιριά απ’ τους «συμμάχους» μας, όπως έγινε με την Βόρειο Ήπειρο...

Τώρα σχεδιάζουν να μας κλέψουν και άλλα εδάφη και να θρηνήσουμε και άλλες σκλάβες (και ΟΧΙ «χαμένες»!) Πατρίδες: μιλάνε λοιπόν για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», για «συνομοσπονδία στην Κύπρο», για «μακεδονική μειονότητα του Αιγαίου», για «αλβανική μειονότητα στην Ήπειρο», για «ανεξάρτητη Κρήτη»... Και τώρα μιλάνε και για «ανεξάρτητη Θράκη»!

_Είναι ένα άλλο εγκληματικό σχέδιο κατά της Πατρίδας ΜΑΣ, με στόχο να αφελληνίσουν και να υφαρπάξουν και αυτά τα χώματά μας, με σκοπό να τα δώσουν στην Τουρκία! Και να μην μου πει κανείς ότι λέω «ακρότητες» ή «φανατισμούς» (λες και είναι... κακό να είναι κάποιος «ακραίος» ή «φανατικός» για την Πατρίδα του!), γιατί έτσι έλεγαν πριν μερικά χρόνια και για τα άλλα Εθνικά μας θέματα και έπειτα τα βρήκαμε μπροστά μας...

Έλεγαν για παράδειγμα ότι δήθεν δεν υφίσταται «κίνδυνος από τον βορρά» και έπειτα μας ήρθε κατακέφαλα το ζήτημα με τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Γυφτοσκοπιανών!... Έτσι λοιπόν τώρα και στην Θράκη, ετοιμάζονται να μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, για να μας πάρουν και αυτή μας τη γη...

Το ύπουλο σχέδιο αφελληνισμού και τουρκοποίησης της Θράκης, που έχουν εκπονήσει οι σιωνιστικοί κύκλοι των ΗΠΑ, στηρίζεται σε πολλά και ταυτόχρονα σημεία. Βέβαια, το πρώτο είναι η ύπαρξη στον χώρο αυτό μιας μειονότητας τόσο πολύ διφορούμενης και αμφισβητούμενης ως προς την ταυτότητά της, που αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» στον λαιμό της Ελλάδας! Γιατί όσο αυτός ο πληθυσμός έχει τουρκική και όχι Ελληνική συνείδηση, τόσο είναι ένας παράγοντας που σε περίπτωση π.χ. ελληνοτουρκικού πολέμου θα αποδειχτεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των δικών μας σχεδίων! Ωφελόντας έτσι τον Μογγόλο Εχθρό...

Και αυτή η μειονότητα υπάρχει σήμερα ΜΟΝΟ λόγω της Ελληνικής μεγαλοψυχίας, αφού κανονικά θα έπρεπε και εμείς να την διώξουμε τότε που οι προαιώνιοί μας Εχθροί έσβηναν την δική μας μειονότητα της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου!... Παραβιάζοντας έτσι την συνθήκη της Λωζάνης, αφού εκείνη προέβλεπε την εξαίρεση αυτών των πληθυσμών από την τότε ανταλλαγή...

Αλλά οι Τούρκοι, μισέλληνες όπως πάντα, μας έδιωξαν από τα δικά ΜΑΣ μέρη, ακριβώς για να μην τα διεκδικήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον! Έπραξαν δηλαδή πονηρά, ενώ εμείς μεγαλόκαρδα κάναμε το λάθος να μην απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα! Αυτή είναι η Αλήθεια: ύπουλο φίδι ο Τούρκος, μεγαλόψυχος και πολιτισμένος ο Έλληνας... Τεράστια διαφορά επιπέδου, υπέρ των Ελλήνων φυσικά, που όμως δεν μας βοήθησε και τόσο στα Εθνικά ΜΑΣ θέματα, αφού έχουμε να κάνουμε με βάρβαρους γείτονες...

Από εκεί κι ύστερα, το κράτος «μας» προσφέρει κι αυτό τις ευκαιρίες για το επιδιωκόμενο από τους ξένους εβραιοσιωνιστικούς κύκλους σχέδιο αρπαγής της Θράκης ΜΑΣ... Μιας περιοχής που καταρχήν την έχει επίτηδες εγκαταλείψει η κεντρική (ανθ)«ελληνική» διοίκηση και την αφήνει υπανάπτυκτη, χωρίς την κατάλληλου επιπέδου υγειονομική περίθαλψη και χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση. Δύο θεμελιώδη δηλαδή πράγματα για κάθε κοινωνία.

Έτσι, έμμεσα, είναι σαν να στρέφει τον πληθυσμό της περιοχής (ειδικά τον τουρκικής συνείδησης μουσουλμανικό) προς την... Ανατολική Θράκη, την σκλαβωμένη στους Τούρκους, για να καταφεύγουν εκεί για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής!...

Δημιουργήθηκε έτσι το ψυχολογικό υπόβαθρο απομάκρυνσης αυτού του πληθυσμού από τον υπόλοιπο Ελληνικό Εθνικό κορμό. Και συμπληρώθηκε πρόσφατα με το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο ως σύστημα αυτοδιοίκησης υποβοηθάει τους στόχους αυτούς των Εβραιοαμερικανών και των Μογγόλων! Έτσι, με τον εγκληματικό «Καλλικράτη» περιοχές της Ελεύθερης Θράκης ΜΑΣ που συνορεύουν μεταξύ τους και που ελέγχονται από μουσουλμάνους μπορούν πια να... συνενωθούν και να αποτελέσουν μια άλλη «διοίκηση», που δεν είναι υποχρεωμένη να υπακούει στο Ελληνικό Σύνταγμα!...

Αλλά που να μπορεί να υιοθετήσει ως δικό της ένα άλλο νομικό πλαίσιο, π.χ. το τουρκικό! Αυτό λοιπόν το περίφημο νομοθετικό «κενό» που διαπιστώθηκε από την αρχή στον «Καλλικράτη» μάλλον... δεν ήταν και τόσο τυχαίο!...

Πέρα από αυτό, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον ρόλο του τουρκικού προξενείου, που υπάρχει ΑΚΟΜΑ στην Κομοτηνή και παίζει τον γνωστό ανθελληνικό ρόλο... Και συντονίζει την... άτυπη τοπική κυβέρνηση των «Τούρκων», η οποία δρα με την βιτρίνα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Τούρκων Δυτικής Θράκης»! Προσέξτε αυτό το «Τούρκων», δεν το κρύβουν καν, όπως παλιότερα!... Και σ’ αυτή την τοπική «τουρκική» κυβέρνηση συμμετέχουν όλοι οι πρώην και νυν βουλευτές όλων των «ελληνικών» κομμάτων...

Από κοινού η «κυβέρνηση της τουρκικής Δυτικής Θράκης» και το προξενείο έχουν προβεί τον τελευταίο καιρό σε ένα μπαράζ ίδρυσης «τουρκικών» πολιτιστικών συλλόγων, τα οποία και προωθούν στην περιοχή της Θράκης ΜΑΣ τα... ιδανικά του τουρκισμού και διαστρεβλώνουν την ιστορία της περιοχής, παρουσιάζοντάς την ως «τουρκική» που θα πρέπει μια μέρα να επιστρέψει στην «μάνα-Τουρκία»!

Και, τέλος, η τραπεζική-οικονομική διείσδυση μέσω της Ziraat Bank (της Αγροτικής Τράπεζας της Τουρκίας), για την οποία τόσα και τόσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν πρόσφατα... Γύρω από την «δυναμική» δραστηριότητα της οποίας κινείται η... αυτόνομη οικονομική ζωή των μειονοτικών της Θράκης! Που βέβαια είναι εδώ και χρόνια γνωστό πως η μειονότητα κινείται οικονομικά σαν να πρόκειται για γκέτο, με μια δική της ιδιόρρυθμη εμπορική ζωή και εξέλιξη...

Και φυσικά για το φαινόμενο που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή ποτέ μουσουλμάνος δεν ψωνίζει από κατάστημα Έλληνα, ενώ ο Έλληνας ψωνίζει από παντού... Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα, θλιβερά φυσικά, μιας κρατικής πολιτικής που δεν είναι Ελληνική και Εθνικιστική!

Το πάνε οπότε σιγά-σιγά, ύπουλα και μεθοδικά, για «ανεξαρτητοποίηση» της Θράκης ΜΑΣ, όπως έγινε και με το Κόσοβο, και αργότερα την προσχώρησή της στην χώρα των Τουρανομογγόλων! Αυτό είναι εμφανές και η δική «μας» πολιτεία, χωρίς καμία Εθνική στρατηγική, αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν προς αυτή την κατεύθυνση...

Αν δεν σκουντάει κιόλας για αυτό τον σκοπό! Και το ακόμα πιο εξοργιστικό, που εμένα πραγματικά μου την δίνει! Ότι υπάρχουν μερικοί Γενίτσαροι «ελληνοτουρκιστές», που υποστηρίζουν την... ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής – ακόμα... – Δυτικής Θράκης και την ένταξή της στην Τουρκία μέσα σε μια... «συνομοσπονδία» Ελλάδος-Τουρκίας!...

Κινδυνεύουμε λοιπόν να χάσουμε και την Θράκη!!! Και πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουν εξελίξεις με την μορφή καταιγίδας ή και χιονοστιβάδας, όπου θα χάνουμε ταυτόχρονα πολλά Εθνικά ΜΑΣ εδάφη και δεν θα προλαβαίνουμε τι να πρωτοσώσουμε!... Και αυτό είναι κάτι πια που δεν το βλέπουν μόνο «ακραίοι» Εθνικιστές όπως εγώ...

Γι’ αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι η Εδώ και Τώρα Εθνική Ανάταση! Που όμως μπορεί να γίνει μόνο με Εθνικιστική Επανάσταση!...
 
Picture
_
Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική.

Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές της, βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος.

Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράςκαι η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή:

Ο Αρμαγεδδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής.

Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλονεπιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, τη μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις.

  • Ο Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11, ομολόγησε λοιπόν ότι«Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν» («ΤΟ ΒΗΜΑ»).  
  Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.11 μας ξεκαθάριζε ότι «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία»ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

·         Ο Α. Λοβέρδος,στις 18.12.11,διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε: «Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.Η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση για το λόγο αυτό» («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»).

    Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου:«Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

·         Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.11, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια» («ΣΚΑΙ», εκπ. ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ).

   Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας»REALFM»).

·         Ο Φ. Σαχινίδης, στις 19.12.11, από το βήμα της Βουλής μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».

Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Προϋπολογισμός 2012 - Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».

Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
 
Picture


Γράφει ο
Μιχάλης Ιγνατίου
από ΑΙΧΜΗ

Το καλύτερο μάθημα ζωής, που έχω διδαχθεί, προέρχεται από τον πατέρα μου. Έλεγε με την χαρακτηριστική κυπριακή προφορά του πως «όταν ο άλλος είναι κάτω στη γη, εσύ δεν τον πατάς, αλλά του δίνεις ένα ποτήρι νερό»… Είναι μία συμβουλή που τηρώ και στη ζωή μου και στην καριέρα μου και λυπάμαι όταν βλέπω να «ποδοπατούν» ανθρώπους- ακόμα και όταν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.

Κονταροκτυπήθηκα μαζί του όχι τώρα που δύει η πολιτική του καριέρα, αλλά όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την παθιασμένη και αδικαιολόγητη υποστήριξή του στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά χρόνια πριν, την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι «είναι ένας πολίτης του κόσμου», που έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως, ελάχιστη σχέση είχε.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα πολιτικής, όπου ο πατέρας από τον πρωτότοκό του, είχαν απόσταση στις θέσεις τους από τη γη μέχρι τον Άρη. Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…

Στη συνέχεια με επηρέασε αρνητικά η στενή σχέση που ανέπτυξε με την αμερικανική γραφειοκρατία. Σε βαθμό που ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε.

Θυμάμαι, μάλιστα, μία συνάντησή του με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, όταν η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής διπλωματίας τον «καθοδηγούσε» ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα θέματα της Γιουγκοσλαβίας. Αν και ως άνθρωπος αντιπαθούσα τον Μιλόσεβιτς, επειδή πίστευα πως κατέστρεφε τη χώρα και το λαό του, θύμωσα βλέποντας το απαράδεκτο θέαμα και το έγραψα για να ακολουθήσει σφοδρή διαμαρτυρία του αγαπητού Πάνου Μπεγλίτη, που τότε ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μπορώ να καταλογίσω πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου και για την περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεωκοπίας. Δέχθηκα πολλές επιθέσεις από τους «Παπατζήδες» που έσπειρε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από τα μέλη του πολύ στενού περιβάλλοντός του, που με κατηγόρησαν ότι συνωμοτούσα με εκδότες και «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εναντίον του.

Με τον αδελφό του, τον Νίκο Παπανδρέου, είχα μία ενδιαφέρουσα αλληλογραφία, που παραμένει απόρρητη (κατόπιν επιθυμίας του) όπου είχε θέσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την οικονομία, το Κυπριακό και το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, και άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παπανδρέου τα πέτρινα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Δεν με εξέπληξε η απάντηση του Νίκου προς τον συνάδελφο Χρήστο Ράπτη και απόρησα που μερικοί «έπεσαν από τα σύννεφα».

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ τη λέξη… ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου -όπως και ο Κώστας Καραμανλής- όχι μόνο έκλεισε τον κύκλο του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε ποτέ να είναι πολίτης του κόσμου και, τώρα, θα έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκα χωρίς καμία διαμαρτυρία την πολεμική των συνεργατών του που, δυστυχώς, ήταν εγκεκριμένη από τον ίδιο. Λάμβανα τα μηνύματα, αλλά δεν άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο έκανα την εργασία μου. Σίγουρα δεν του χρωστώ τίποτα, αν και η πολεμική πιστεύω ότι με έκανε ακόμα πιο προσεκτικό και πιο ακριβή στο πολύ δύσκολο οικονομικό ρεπορτάζ.

Αυτός είναι που χρωστά την εξήγηση. Και αυτή η εξήγηση-απολογία αφορά το κάλεσμά του προς τους Ελληνοκύπριους να αυτοκτονήσουν, αλλά και τη συζήτησή του με τον τότε Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, για το πώς θα επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Και αυτή η εξήγηση θα είναι καλοδεχούμενη, όποτε αποφασίσει να την δώσει…

Είμαι βέβαιος πως θα λυτρωθεί…

Follow on twitter@mignatiou
 
_ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΒC. Tην μαλακία την δημοσιευουμε ασχολίαστη.

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει ορισμένες οικογένειες σε τέτοια απόγνωση, που αναγκάζονται να αφήσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους». Με αυτή την σοκαριστική διαπίστωση ξεκινά το άρθρο που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Το άρθρο συνεχίζει με το να παραθέτει το σημείωμα που άφησε μια Ελληνίδα μάνα σε ένα νηπιαγωγείο ένα πρωί λίγο πριν τα Χριστούγεννα : «Σήμερα δεν θα περάσω να πάρω την Άννα, μετά το σχολείο, επειδή δεν μπορώ πια να της παρέχω όσα έχει ανάγκη. Σας παρακαλώ να την προσέχετε και να τη φροντίζετε. Λυπάμαι. Η μητέρα της».

Το BBC εστιάζει στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αρχή της κρίσης και μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, με τελικούς, τραγικούς αποδέκτες πολλά παιδιά.

Αρκετοί γονείς έχουν φτάσει να δηλώνουν ανίκανοι, οικονομικά, να τα θρέψουν και με το σκεπτικό ότι, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να τα φροντίσει καλύτερα και περισσότερο από τους ίδιους, αποφασίζουν να τα αφήσουν σε ιδρύματα ή στην εκκλησία και περιλαμβάνει δηλώσεις από τον πατέρα Αντώνιο και το παιδικό χωριό SOS.

O πατέρας Αντώνιος, δηλώνει μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, έξω από το κέντρο νέων, το οποίο και διευθύνει, του έχουν αφήσει τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι μόλις μερικών ημερών.

Ένα άλλο ίδρυμα, γράφει το δημοσίευμα, προσέγγισε ζευγάρι διδύμων, τα οποία νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο με υποσιτισμό, επειδή και η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και δεν είχε αρκετό γάλα να τα θηλάσει, ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περιπτώσεις αυτές σοκάρουν την ελληνική κοινωνία και ανοίγουν τεράστιες πληγές, μια και πρόκειται για χώρα, στην οποία οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ισχυρότατοι... Ή, τουλάχιστον, αυτό ίσχυε... προ κρίσης.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο του MALAKOBBC εδώ
 
_Τα εγκαίνια της «Αψίδας της Μακεδονίας» έκανε χθες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, λίγες ημέρες πριν γίνει η νέα συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών κ.κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι.

Στην «Αψίδα της Μακεδονίας» που βρίσκεται στο κέντρο της Σκοπιανής πρωτεύουσας, απεικονίζεται ως μέρος της «Μακεδονίας», η Βόρεια Ελλάδα, η Αλβανική περιοχή των Πρεσπών και το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας.

Η μεγαλοιδεατική κατασκευή στο πρότυπο της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Αλβανίας.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η δημιουργός του έργου Βαλεντίνα Στεφανόφκα παραδέχτηκε ότι στην αψίδα περιλαμβάνονται «όλα τα μέρη της Μακεδονίας» και ότι στις πλευρές του περιέλαβε και αναπαραστάσεις με στοιχεία λαογραφίας, μουσικής και παραδοσιακών φορεσιών από την «Μακεδονία του Βαρδάρη, τη Μακεδονία του Πιριν, την Μακεδονία του Αιγαίου και τις Πρέσπες»
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010