Picture
από την ΖΟΥΓΚΛΑ έρχονται τα ευχάριστα διαβάστε.

Σταθμό για τους δανειολήπτες που δέχονται ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες αποτελεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε εισπρακτική εταιρεία να πληρώσει αποζημίωση σε οφειλέτη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Μετά την απόφαση του εφετείου που δικαίωσε τον οφειλέτη, δεκάδες ομοιοπαθείς του προσφεύγουν τώρα στα δικαστήρια σε βάρος εισπρακτικών εταιρειών για να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση λογά ηθικής βλάβης υποχρεώνοντας την τράπεζα και την εισπρακτική εταιρεία να πληρώσουν στον οφειλέτη συνολικά περίπου έξι χλιδές ευρώ.

Το εφετείο έκρινε ότι η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη ερήμην του από την τράπεζα στην εισπρακτική συνιστά παραβίαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Share |
 
Picture
Τέσσερις άνδρες επιτέθηκαν με βάρβαρο τρόπο σε Βρετανό καθηγητή τον οποίον χάραξαν στο πρόσωπο και τον άφησαν με κατάγματα στο κρανίο, επειδή δεν ενέκριναν τον διδασκαλία των θρησκευτικών που έκανε σε μουσουλμάνες μαθήτριες.

Ο 26χρονος Akmol Hussein, ο 27χρονος Sheikh Rashid, ο 25χρονος Azad Hussain και ο 19χρονος Simon Alam, επιτέθηκαν στον Gary Smith με ένα μαχαίρι, μία σιδερένια ράβδο και ένα κομάτι τσιμέντου.

Ο κ. Smith, (φωτο κάτω) ο οποίος είναι επικεφαλής της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο σχολείο Σχολείο Θηλέων ‘Central Foundation Girls' School’ στην περιοχή Bow του ανατολικού Λονδίνου, υπέστη επίσης, κάταγμα κρανίου.
Picture
Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν τώρα ποινή φυλάκισης.

Ντετέκτιβ της αστυνομίας είχαν κάνει μυστικές ηχογραφήσεις του σχεδίου της συμμορίας να επιτεθεί στον Smith, πριν από την βάρβαρη επίθεση.

Η μυστική ηχογράφηση συνέλαβε την συμμορία να κατηγορεί τον κ. Σμιθ για την «διδασκαλία άλλων θρησκειών στις αδελφές μας», όπως άκουσε το δικαστήριο.

Ο δάσκαλος των θρησκευτικών έγινε στόχος καθώς περπατούσε κατά μήκος της Burdett Road στο κοντινό Mile End στις 12 Ιουλίου του περασμένου έτους.

Η Εισαγγελέας Sarah Whitehouse είπε στο δικαστήριο: «Τα στοιχεία από όλα όσα ειπώθηκαν στο ακροατήριο δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρχε θρησκευτικό κίνητρο για αυτή την επίθεση."

Πιστεύεται ότι η συμμορία είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες προσπάθειες για να επιτεθεί στο δάσκαλο.

Ένα πέμπτο μέλος της συμμορίας, ο 23χρονος Badruzzuha Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους κακοποιούς, κρύβοντας τα ματωμένα τους ρούχα.

Ο δικαστής John Hand, QC, διέταξε την κράτηση των κατηγορούμενων μέχρι την να ορισθεί κανονική δικάσμος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης εκ προθέσεως.

Ο Uddin, παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους δράστες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Share |
 
Picture
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η αξιοπιστία των τηλεδημοσιογράφων βρίσκεται στα τάρταρα. Κατά τ’ άλλα, συνεχίζουν να κάνουν κήρυγμα, έχοντας το ύφος του φωτεινού παντογνώστη.

Είναι απόλυτο λογικό οι τηλεδημοσιογράφοι να μην έχουν καμία αξιοπιστία. Οι ίδιοι άνθρωποι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή -που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία- συνέχισαν να αποθεώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, το Μνημόνιο, την Τρόικα και ό,τι άλλο συνέφερε τα γλοιώδη αφεντικά τους. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος τηλεθεατής κατάλαβε πια τι συμβαίνει. Άργησε, βέβαια.

Από την ημέρα που η χώρα παραδόθηκε στο ΔΝΤ, οι τηλεδημοσιογράφοι –με την εντολή των αφεντικών τους- κήρυξαν πόλεμο σε όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησαν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους και τα απύλωτα στόματά τους, για να κατασυκοφαντήσουν όποιον προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά.

Δεν ήταν μόνο οι τηλεδημοσιογράφοι που προσπάθησαν να ξεσκίσουν τον ελληνικό λαό. Σχεδόν το σύνολο των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες και τα άλλα μέσα των νταβατζήδων της διαπλοκής έκανε το ίδιο.

Σαφώς, πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετική γνώμη και το δικαίωμα στην έκφραση, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού – εδώ έχουμε την επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης. Η άποψη του Πρετεντέρη –τον οποίο εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του το 2,3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS- παρουσιάζεται σαν το Ευαγγέλιο. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Πρετεντέρη και τον Παπαχελά στον Καιάδα.

Έτσι έφτασαν στο σημείο να αποκρύπτουν την επίθεση των μεγαλοεργολάβων με τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Κερατέας, ενώ, όταν πια δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν στο θέμα -επειδή το διαδίκτυο είχε βουίξει και φάνηκε ο βρομερός ρόλος τους-, κατασυκοφάντησαν τους κατοίκους της Κερατέας και τους παρουσίασαν σαν απολίτιστους, βάρβαρους και οπισθοδρομικούς.

Μάλιστα θεώρησαν πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κατοίκους της Κερατέας -που τόλμησαν να αντισταθούν στην εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή τους-, χαρακτηρίζοντάς τους σαν «αναρχικούς». Κι ο Κολοκοτρώνης αναρχικός ήταν. Αυτός δεν είπε "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"; Δεν το είπε μόνο - το έκανε κιόλας. Και έσωσε την Επανάσταση.

Ευτυχώς, οι «αναρχικοί» κάτοικοι της Κερατέας δεν έχουν ακόμα την τύχη που είχε η αναρχική –κατά δήλωσή της- Φέι Μάγιερ, η οποία προφυλακίστηκε, επειδή τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους».

Περιέργως, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που θεωρούν αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης –και σκίζουν τα ρούχα τους για την ελευθερία του λόγου- δεν βρέθηκε ούτε ένας να γράψει μια γραμμή για το δικαίωμα της Φέι Μάγιερ στην ελεύθερη έκφραση. Ακόμα και οι ορθολογιστές και λαλίστατοι -σε άλλες περιπτώσεις- δημοσιογράφοι σώπασαν (τα καλά και συμφέροντα). Κι όμως, σε μια δημοκρατική χώρα, θα είχε γίνει επανάσταση, αν κάποιος προφυλακιζόταν εξαιτίας των απόψεών του.

Τώρα που αποδείχτηκε πως το Μνημόνιο ήταν η καταδίκη και η ταφόπλακα της χώρας, τώρα που δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την σκληρή αλήθεια, τώρα που οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τον προδοτικό ρόλο των τηλεδημοσιογράφων και των αφεντικών τους, τώρα που τρέμουν από το φόβο τους, τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης κάνουν μια απότομη κωλοτούμπα, παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του λαού και νομίζουν πως έχουμε πάθει ομαδική αμνησία και θα ξεχάσουμε τις αθλιότητές τους.

Να μην ξεχάσουμε. Είναι εχθροί του λαού. Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν πρέπει να έχουν την τύχη των δωσίλογων της Κατοχής, οι οποίοι -αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές- πήραν τις καλύτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν φοράνε κουκούλες, αλλά τους προδίδει το τεντωμένο δάχτυλο – το δάχτυλο που δείχνει εμάς και δεν κλείνει με τίποτα.

(Και για να μην ξεχνιόμαστε: Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.)
πιτσιρίκος
Share |
 
Picture
ΓΡΑΦΕΙ Ο


Με τον πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης (πρώην κι’ αυτό) και το γνωστό διεθνώς βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» ασχολείται το τεύχος Φεβρουαρίου του σκοπιανού περιοδικού «Μακεδονίτσα».

Σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα επιχειρούν να «απαντήσουν» σε έναν κατ’ εξοχήν γνώστη του θέματος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μάρτης μιλά για Έλληνες κατοίκους στην Μακεδονία και αγνοεί τους «Μακεδόνες».

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ αμφισβητεί τις ιστορικές πηγές, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αναφορές της Παλαιάς Διαθήκης στους Μακεδόνες, αλλά και την πολιτιστική παρουσία του ελληνισμού σε Σκόπια, Σερβία και Βουλγαρία.

Το περιοδικό αποστέλλεται στα μέλη της σκοπιανής ομογένειας σε όλον τον κόσμο και φυσικά δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο πλήθος των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Ηράκλειας στο Μοναστήρι (Μπίτολα) ή για το αντίγραφο του Αισχίνη, που εδώ και μια δεκαετία το έχουν κρύψει σε απομονωμένη και «απαγορευμένη» αίθουσα, μαζί με αρχαία ελληνικά νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αποφευχθεί ο «κίνδυνος» να αντικρίσει κάποιος τουρίστας κατάματα την αλήθεια.

Μπροστά σε μια τέτοια ελληνική επιγραφή στάθηκε ο αείμνηστος Γιάννης Βούλτεψης το 1968, στην Ηράκλεια και ακολούθησε διάρρηξη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στα Σκόπια, όπου του έσπασαν την κλειδαριά της βαλίτσας προκειμένου να την παραβιάσουν!

Σε εκπομπή του κρατικού P/Σ των Σκοπίων που εκπέμπει σε καθημερινή βάση και στο πρόγραμμα «Μπιλιάνα», που μεταδίδεται και στην ελληνική γλώσσα, έχει αναφερθεί πως οι μεγαλύτεροι εχθροί του «Μακεδονικού έθνους» είναι ο Ν. Μάρτης, ο Νίκος Μέρτζος και ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης !

Και ενώ  επιχειρούν ασύστολα την παραχάραξη της ιστορίας μας γραπτώς και από... αέρος, στη Φλώρινα κάποιοι ισχυροί έχουν επιβάλει εμπάργκο στα μέσα ενημέρωσης - και  μάλιστα τα κρατικά -  που δεν τολμούν να μιλήσουν για το Σκοπιανό !

Είναι οι ίδιοι που κάθε Τρίτη και Παρασκευή οδεύουν στις λαϊκές του Μοναστηρίου για να  ψωνίσουν και όχι μόνο, μια και φέρνουν μεγάλες ποσότητες διαλύοντας την εσωτερική αγορά. Κυριολεκτικά ΜΠΑΧΑΛΟ ! Και οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι ...πέρα βρέχει ! 

Επιτέλους ας σκεφθεί κάποιος ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ας πάρει κάποια μέτρα για να αντιμετωπίζουμε  τους «γείτονες» όπως τουλάχιστον αυτοί εμάς!

Οι Ακρίτες μας είναι απογοητευμένοι  και περιμένουν δυναμική πολιτική από την πολιτεία τουλάχιστον στα εθνικά μας δίκαια .
 
Share |
 
Picture
«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα οδικώς και να περάσω από τη Θράκη».

Την επιθυµία αυτή είχε εκφράσει ο Αχµέτ Νταβούτογλου στην ελληνική διπλωµατική αποστολή στο Ερζερούµ. Οδικώς δεν θα έρθει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών – πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη το διάστηµα 8-10 Μαρτίου – αλλά από τη Θράκη θέλει να περάσει.

Αυτή, λένε διπλωµατικές πηγές, ίσως να είναικαι η µόνη είδηση που θα προκύψει στο µέτωπο των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον µέχρι τις εκλογές της 12ης Ιουνίου στηνΤουρκία.

Οπου δεν πρέπει βέβαια να αποκλείονται και «δείγµατα γραφής» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάµεις, όπως φάνηκε από την πιο πρόσφατη διέλευση της τουρκικής κορβέτας απότις Κυκλάδες, Παρότι οι ηµεροµηνίες και το ακριβέςπρόγραµµα της επίσκεψης του Αχµέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσηµη επίσκεψη που πραγµατοποίησε τον περασµένο Απρίλιο στην Αγκυρα ο ∆ηµήτρης ∆ρούτσας,βρίσκονται ακόµηυπό διαµόρφωσηκαι θα ανακοινωθούν τις επόµενες µέρες, διπλωµατικές πηγές θεωρούν βέβαιη την επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Θράκη.


Κι αυτό διότι ο ίδιος είχε εκφράσει και τον περασµένο Μάρτιο την επιθυµία να µεταβεί στη Θράκη – κατά τη διάρκεια της επίσηµης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα – αλλά κατόπιν συνεννοήσεως µε τον έλληνα οµόλογό του συµφώνησαν ότι θα ήταν καλύτερονα αποφευχθεί το πέρασµααπό τη Θράκη και να προγραµµατιστείσε άλλη χρονική στιγµή.

ΝΑΥΑΓΗΣΕ η ΤΡΙΜΕΡΗΣ.
Μάλιστα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Αχµέτ Νταβούτογλου είχεπροτείνει πριν από την άφιξήτου στην Αθήνα την οδική µετάβασή του στη Βουλγαρία και την πραγµατοποίηση στα σύνορα µιας τριµερούς ελληνο-τουρκο-βουλγα ρικής συνάντησης για τα µέτρα που λαµβάνονται στα σύνορα για τουςπαράνοµους µετανάστες.

Σχεδίαζε κατόπιν να συνεχίσει οδικώς στη Θράκη και µετά στην Αθήνα. Η ιδέα της τριµερούς συνάντησης ναυάγησε, καθώς υπήρχεκώλυµα από τη βουλγαρική πλευρά κι έτσι µένει η Θράκη...

Οπως όλα δείχνουν, ο τούρκος ΥΠΕΞ θα µεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση µε τον έλληνα ΥΠΕΞ και κατόπιν στη Θράκη.

Αν και η ελληνική πλευρά διαµηνύει ότι «εµείς δεν έχουµε τίποτα να φοβηθούµε», ουδείς αποκλείει ότι ο Αχµέτ Νταβούτογλου θα ανεβάσει τους τόνους λόγω της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, ενώ διπλωµατικές πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θαεπαναφέρει το ζήτηµα της αµοιβαιότητας µε την Ελλάδα στο θέµα των µειονοτήτων, επαναλαµβάνοντας τις τουρκικές θέσεις για απευθείας εκλογή των µουφτήδων από τηµειονότητα, καθώς και για ενίσχυση των µειονοτικών σχολείων στη Θράκη.

Αλλωστε, σηµειώνουν οι ίδιες πηγές, αυτήν τη φορά η τουρκικήπλευρά θα προβάλλει και το επιχείρηµα ότι η κυβέρνηση Ερντογάνχορήγησε τουρκικές υπηκοότητες σε έλληνες µητροπολίτεςπου επιθυµούν να συµµετάσχουν στη ζωή του Πατριαρχείου.

Την ίδια ώρα, η ελληνοτουρκική συνεργασία σε θέµατα χαµηλής πολιτικής προχωρεί,µε την Αθήνανα στηρίζει και να προωθεί τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος βίζας για τους τούρκους πολίτες, µε επιχείρηµα το αυξηµένο ρεύµα τουριστών προς την Ελλάδα.

Κλιµακωτά µέχρι τα 12 µίλια

Από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούµ κι έπειτα, έχει πραγµατοποιηθεί µόνο µια συνάντησητων δύο οµάδων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, αναµένεται ναπραγµατοποιηθεί ακόµη µια συνάντηση των πρέσβεων Παύλου Αποστολίδη και ΦεριντούνΣινιρλίογλου στο τέλος Μαρτίουκι αυτή θα είναι η τελευταία µέχρι τις βουλευτικές εκλογές της12ης ίουνίου στην Τουρκία. Αλλά παρότι έχει σηµειωθεί κάποια πρόοδος στο θέµα τωνχωρικών υδάτων, ούτε σε αυτό το ζήτηµα έχει επιτευχθεί συµφωνία επί ορισµένου εύρους.

Σε κάθε περίπτωση όπως, εµµέσως πλην σαφώς, κατέστησε σαφές ο ΤαγίπΕρντογάν στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους στο Ερζερούµ, ο διάλογοςαναµένεται να εντατικοποιηθεί αµέσως µετά τις εκλογές στηνΤουρκία.

Γι’ αυτό και ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από τον έλληνα οµόλογό του να καθυστερήσει την επίσηµη επίσκεψή τουστην Αγκυρα και να την προγραµµατίσει τον ίούλιο.
ακρίτες
Share |
 
Βιομηχανία χαμηλότοκων δανείων προς τους Μουσουλμάνους της Θράκης, έχει στηθεί από την Τουρκική Τράπεζα. - Θα επανεξεταστούν οι δραστηριότητές της, δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. - Τι αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντής.
Picture

Οι δραστηριότητες της Τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank, η οποία έχει υποκαταστήματα σε Αθήνα,Κομοτηνή και Ξάνθη και το νομοθετικό πλαίσιο που τις καλύπτει, θα επανεξεταστούν.

Αυτό προκύπτει από όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή.

"Τα θέματα που αφορούν δικαιοπραξίες σε παραμεθόριες περιοχές καθορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το κεφάλαιο Β (άρθρα 24-32) του Ν.1892/90, καθώς και από το ΝΔ 22/24-6-1927.

Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο επανεξετάζεται από ομάδα εργασίας στην οποία μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία –το καθένα από την οπτική γωνία των αρμοδιοτήτων και προτεραιοτήτων του",είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν κατέθεσε τυχαία την ερώτηση,αν κι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μεγάλος θόρυβος για τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Ο κ. Κοραντής στην ερώτησή του επικαλείται πληροφορίες για τη λειτουργία δύο νέων υποκαταστημάτων σε Ρόδο και Κω.

Αναφέρει ο κ. Κοραντής:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στη Ρόδο, η τουρκική Τράπεζα Ziraat Bank έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της σε Ρόδο και Κω.

Η εν λόγω Τράπεζα, ως γνωστόν, ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2008 με την ίδρυση υποκαταστημάτων διαδοχικά σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη, αποκτώντας ταχέως πελάτες, στους οποίους προσφέρει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, καταναλωτικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, μόλις 3% ετησίως, την στιγμή που οι ελληνικές Τράπεζες απαιτούν επιτόκια 12-16%.

Δεν αποτελεί ασφαλώς σύμπτωση το ότι η τουρκική αυτή κρατική Τράπεζα επιλέγει να ανοίξει υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κω, δύο νησιά, όπου η επίσημη Τουρκία, εδώ και καιρό, με σειρά δηλώσεων και επισήμων τοποθετήσεων κυβερνητικών παραγόντων, ως και με έντονη προπαγάνδα, υποστηρίζει ότι υπάρχει «τουρκική κοινότητα», της οποίας παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα.

Είναι παράλληλα γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει έναν οικονομικό και εμπορικό ομφάλιο λώρο εξάρτησης των νήσων του Αιγαίου και ειδικότερα Ρόδου και Κω από τα τουρκικά παράλια.

Είναι σαφές συνεπώς ότι τυχόν άνοιγμα υποκαταστημάτων της Ziraat Bank στα δύο αυτά νησιά θα εξυπηρετούσε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς τουρκικούς στόχους, που βαίνουν πολύ πέραν της απλής επιχειρηματικής δραστηριότητας

Παράλληλα ανακύπτει εύλογα το ερώτημα, πως είναι δυνατόν μία Τράπεζα, εκτός ΕΕ, να υποθηκεύει ένα ακίνητο σε παραμεθόριο περιοχή -προκειμένου να χορηγήσει πχ ένα στεγαστικό δάνειο -με συνέπεια να το διεκδικήσει σε περίπτωση αδυναμίας του δανειολήπτη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, όταν είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η πώληση ακινήτου εντός παραμεθορίου περιοχής σε αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο χώρας εκτός ΕΕ προϋποθέτει άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1) Είναι ενήμεροι των σχεδίων της εν λόγω τουρκικής Τράπεζας; Η ανωτέρω Τράπεζα έχει λάβει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τις σχετικές άδειες;

2) Οι δραστηριότητες της Ziraat Bank ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κυβέρνηση, στο σύνολό τους;

3) Εκτιμούν ότι η ίδρυση υποκαταστημάτων της στην Ρόδο και την Κω δεν σχετίζεται με τις θέσεις που έχει εκφράσει η τουρκική Κυβέρνηση, ως ανωτέρω;

4) Παραμένουν ισχύοντες οι περιορισμοί απόκτησης ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς την προηγούμενη άδεια του ΥΠΕΘΑ; Στην περίπτωση αυτή, τι θα συνέβαινε, εάν η εν λόγω Τράπεζα διεκδικούσε την κυριότητα υποθηκευμένου ακινήτου στην Ρόδο και Κω;

5) Σε κάθε περίπτωση, πώς αντιδρά η Κυβέρνηση στην οργανωμένη διείσδυση τουρκικής κρατικής Τράπεζας, που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά σημαντικών βιομηχανικών μονάδων όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στη Θράκη;

6) Πιστεύουν ότι στην υποθετική περίπτωση που μία ελληνική Τράπεζα και μάλιστα κρατική, όπως πχ η ΑΤΕ, ζητούσε να ανοίξει υποκατάστημα στην Τραπεζούντα, θα ελάμβανε την σχετική άδεια από τις τουρκικές Αρχές;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Κοραντής".

Σημειώνεται ότι η τουρκική τράπεζα ZΙRAAT BANK δίνει επιλεκτικά δάνεια σε μουσουλμάνους της περιοχής, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες δανειοδότησης σε επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλεκτικής παροχής δανείων από την ZΙRAAT BANK στην Θράκη είναι οι μουσουλμάνοι της περιοχής (που σε πολλές περιπτώσεις φωνάζουν ότι είναι Τούρκοι) πλεονεκτούν επιχειρηματικά και αγοραστικά έναντι των Χριστιανών Ελλήνων, γιατί έχουν την οικονομική στήριξη από την τουρκική τράπεζα.

Τα δάνεια της ZΙRAAT δεν δίνονται μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε ιδιώτες που θέλουν να αγοράσουν εκτάσεις και ακίνητα στη Θράκη, που έτσι σιγά σιγά περιέρχονται στο σύνολό τους στη μουσουλμανική μειονότητα.

Προ μηνών όμως, η τουρκική τράπεζα έκανε το μοιραίο λάθος, καθώς αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι χρηματοδοτεί μόνο projects της Θράκης.

Αυτό όμως αντίκειται στους όρους λειτουργίας τραπεζών στην Ελλάδα και ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει μεγάλη έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα δάνεια, που έχει δώσει η τουρκική τράπεζα δεν έχουν καθόλου επιχειρηματικό χαρακτήρα, καθώς τα έχει δώσει σε συνδέσμους και συλλόγους εξωραϊστικούς στα Πομακοχώρια Θράκης και στα Φίλυρα.
Share |
 
Picture
Σε δύο σημεία έχει "κολλήσει" ο αυτοκινητόδρομος μέσα στη Μεσσηνία: στην παλιά κοίτη Παμίσου, στο βάλτο του Αγίου Φλώρου εξαιτίας του εδάφους, και στην ευθεία της Ανθειας στον υφιστάμενο δρόμο, λόγων των αρχαίων που έχουν βρεθεί.

Η πρώτη εκκρεμότητα πάει προς τα πίσω την ολοκλήρωση του τμήματος από την Τσακώνα έως τον κόμβο Αρφαρών, που δε θα παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου όπως υπολογιζόταν, αλλά 1-2 μήνες αργότερα.

«Πάντως ο αυτοκινητόδρομος έως το "Πράκτικερ" θα παραδοθεί μέσα στο 2011», μας καθησύχασε στέλεχος του υπουργείου Υποδομών.

Επισήμανε επίσης ότι «θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το δρόμο στον Αγιο Φλώρο. Είναι δύσκολο σημείο και δε βιαζόμαστε εκεί να ξεκινήσουμε τη γέφυρα. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Οσο για την καθυστέρηση στην Ανθεια, το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων πρόκειται να περάσει από το ΚΑΣ αυτές τις μέρες, ώστε να δοθεί έγκριση για τη συνέχιση των εργασιών.

Γ.Σ.
Share |
 
Picture
*** ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ***
Picture
Γράφει ο
Αντώνης Ανδρουλιδάκης
ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Υπήρξαν Έλληνες δάσκαλοι που σε ανύποπτο (μνημονιακά) χρόνο υποστήριξαν με θέρμη την άποψη, ότι η κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στην ελληνική και στη δυτική κοσμοαντίληψη, έγκειται απλά στο γεγονός ότι, τον Έλληνα πρέπει από παιδί να τον εκπαιδεύσεις να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο ή στην παραλία, ενώ τον Γερμανό πρέπει να τον εκπαιδεύσεις να μην σκοτώσει τη μάνα του.

Πιθανολογώ ότι, αυτή η αντίληψη πέρασε στους συνέλληνες, και μάλιστα σε όσους την αντιλήφθηκαν, ως εξυπνακίστικη ρητορική που περισσότερο γαργαλούσε ή βαυκάλιζε μιαν ασύνειδη μειονεξία έναντι της Ευρώπης, παρά εξέφραζε μιαν ειδοποιό  διαφορετικότητα.

Εν τούτοις, ο μνημονιακός χρόνος που εισέβαλε με βάναυσο τρόπο στις ζωές μας, απαιτώντας την εδώ και τώρα ανατροπή των πάντων, επανέφερε στην επικαιρότητα το δίλημμα αυτό, μ’ έναν τρόπο που δειλά–δειλά αποδίδει στα δύο κοσμοσυστήματα το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Η αποκρουστική εικόνα της Δύσης με τους εκβιασμούς της, τις σεξοπεινασμένες άθλιες χειρονομίες της, τη χυδαία χρησιμοθηρία της και την απανθρωπιά της, φάνηκε να σκάει με επικίνδυνο τρόπο στα μούτρα των μέχρι χθες υμνητών της.

Οι Έλληνες άρχιζαν -για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση από το ανολοκλήρωτο ’21- να υποψιάζονται ότι τα φώτα της Εσπερίας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προβολείς που τύφλωναν την ιδιοπροσωπεία τους, μαγεύοντας τους με «πετροκαλαμήθρες κι’ άλλα τηλεσκόπια» και διαιωνίζοντας την ξένη εξάρτηση, που θεμελιώθηκε  με την ίδρυση του δύσμοιρου κρατιδίου.

Και βέβαια οι πάσης φύσεως ψυχίατροι, ψυχαναλυτές και λογής ψυχοβγάλτες, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο διαιώνισης της  εξάρτησης, από την ενοχοποίηση.

Άλλωστε στον πυρήνα του λεγόμενου πολιτισμού της νεωτερικότητας, βρίσκεται ακριβώς αυτό. «Η νεωτερική κοινωνία είναι αυτή που – όπως υποστήριζε ο Νόρµπερτ Ελίας (« Η εξέλιξη του πολιτισµού », 1939, ελλ. έκδοση Νεφέλη)– έχει εγκαταλείψει τον ετεροαναγκασµό ως µέσο ελέγχου της συµπεριφοράς για χάρη του εσωτερικού αναγκασµού. Στην περίπτωση που δεν αρκεί ο εσωτερικός καταναγκασµός λειτουργεί το κράτος ως νόµιµος φορέας άσκησης της βίας.»

Λοιπόν, εδώ βρίσκεται το ζουμί και γι’ αυτό εγκαλείται ο Έλληνας. Δεν διαθέτει –ο Έλληνας- ενσωματωμένο τον μηχανισμό εσωτερικού καταναγκασμού και ω τι μέγιστη τραγωδία, το κράτος δεν ανταποκρίνεται –προφανώς εκ του ίδιου λόγου- ως νόμιμος φορέας άσκησης βίας. Το καζανάκι δεν διαθέτει φλοτέρ για να αποτρέψει την υπερχείλιση και ω τι μπέρδεμα, δεν βρίσκεται κι ένα κρατικό χέρι να διακόψει την παροχή!

Να γιατί χρεωκοπήσαμε !

Γιατί χωρίς φλοτέρ, καταναλώναμε ανεξέλεγκτα διακοποδάνεια, η δημοσιοϋπαλληλία το ‘ριξε στο ραχάτι, το σύστημα υγείας διαβρώθηκε απ΄το φακελάκι των γιατρών, η παιδεία εξέπεσε σε παραπαιδεία, ο αθλητισμός σε παραγοντισμό, η είσπραξη φόρων σε μέσο πλουτισμού των λειτουργών του κράτους, η γεωργική παραγωγή σε είσπραξη επιδοτήσεων, η φιλοξενία των μεταναστών σε εκμετάλλευση, , η αγορά σε αμοραλιστική αρένα, η επικοινωνία σε παραπληροφόρηση, η ελληνική Ιστορία σε εθνικιστικό παροξυσμό, η Ορθοδοξία σε επίσημη θρησκεία, η Εκκλησία σε ιερατείο και η πολιτική σχέση σε πελατειακή εξάρτηση. Προσθέστε όποια άλλη κατηγόρια θέλετε.

Αναζητήστε τις επισημάνσεις των εκπροσώπων του συστήματος για τα αίτια της τρέχουσας κρίσης και θα ανακαλύψετε παντού να υποκρύπτεται αυτή η καταγγελία.

Για την κατάντια μας φταίει το πρόσωπο μας. Ακόμη και πίσω από το παγκάλειο «μαζί τα φάγαμε», λανθάνει η φτυσιά στο πρόσωπο μας, που δεν κατάφερε να γίνει ευρωπαϊκό. Που δεν κατάφερε να ενταχθεί εγκαίρως στον πολιτισμό της νεωτερικότητας.

Φταίμε που δεν γίναμε μονδέρνοι Γερμανοί, με το φλοτέρ του πειθαρχημένου αυτοκαταναγκασμού, σφηνωμένο, εκεί, στη θέση της καρδιάς. Άλλωστε, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, 37% του πληθυσμού εμπιστεύεται περισσότερο παντός άλλου, τους Ευρωπαίους για τη διακυβέρνηση του τόπου!

Ακόμη και πίσω από «φαινόµενα όπως η ασκούµενη βία κατά των πολιτικών (µε αποκορύφωµα την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, και κατόπιν κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη), η εξέγερση της Κερατέας, το κίνηµα «∆εν πληρώνω», ακόµη και η θλιβερή επίθεση των χούλιγκαν κατά του Θεάτρου Τέχνης, προεόρτια τελετή των όσων συνέβησαν στο πρόσφατο µατς Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού, δεν είναι τίποτα άλλο από απλά δείγµατα της απουσίας των πολιτισµικών συµπεριφορών που διαµόρφωσαν τις νεωτερικές κοινωνίες…και της αδυναµίας του κράτους να λειτουργήσει ως νοµιµοποιηµένος φορέας άσκησης βίας».

Δεν απουσιάζει, δηλαδή, μόνο το φλοτέρ της αυτοπειθαρχίας, απουσιάζει και το στιβαρό χέρι της νόμιμης κρατικής βίας, για να την επιβάλλει με το στανιό.

Ιδού, λοιπόν ευρέθη το πρόβλημα. Και ποιά είναι η αιτία του; Μα προφανώς τα 400 χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας που παρά τα  σπουδαία που επισώρευσε στον ελληνικό χώρο –κατά την εκδοχή Βερέμη και λοιπών- δεν επέτρεψε τον πολυπόθητο εξευρωπαϊσμό.

Έτσι, για τους δικολάβους του εκδυτικισμού, όλες οι παραπάνω κοινωνικές «εκδηλώσεις», είναι αποτέλεσμα του «θλιβερού» γεγονότος ότι στην Ελλάδα «η διαδικασία µετάβασης από τις βίαιες προνεωτερικές κοινωνίες, στις κοινωνίες που τον ρόλο της νόµιµης άσκησης βίας παίζει το κράτος, συντοµεύτηκε και περιορίστηκε µόνο στο πλαίσιο των πολιτειακών µετασχηµατισµών.»

Δηλαδή, στον ελληνικό χώρο πριν από την εμφάνιση του πολιτισμού της νεωτερικότητας, οι άνθρωποι πλακώνονταν μεταξύ τους για ψύλλου πήδημα, η μία κοινωνική ομάδα ή τάξη κατασπάρασσε με βάρβαρο τρόπο την άλλη και ένα γενικό μπάχαλο επικρατούσε παντού. Και ήρθε μεν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, μας έδωσε τα φώτα του, αλλά δεν μας τα έδωσε πλήρως, άσε που κι εμείς βιαζόμασταν και έτσι περιορίστηκε μόνο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού!
Άρα; Άρα αυτό που τώρα απαιτείται είναι:

α) ο «εκσυχρονισμός», η «επανίδρυση», η «μεταρρύθμιση», ο «εξευρωπαισμός», η «αναγέννηση» του κράτους, (αυτές οι εκφράσεις επαναλαμβάνονται μονότροπα εδώ και 200 χρόνια) που πρέπει επιτέλους να μπορεί να λειτουργεί ως φορέας νόμιμης βίας (ακόμη περισσότερο;) και,
β)   η εθελούσια αυτοπειθαρχία του πολίτη στα κελεύσματα του (γιατί προφανώς κανένα κράτος δεν μπορεί να πλακώνει στο ξύλο μια συνολικά εξεγερμένη συλλογικότητα).

Πώς επιτυγχάνονται αυτά;

Με τη συρρίκνωση των κάθε είδους δικαιωμάτων των πολιτών και τον θεσμικό (και όχι μόνο) εξοπλισμό του κράτους από τη μιά και με την ενοχοποίηση της προνεωτερικής ελληνικής ταυτότητας και ιδιοπροσωπείας από την άλλη. Ιδού οι βαθύτεροι στόχοι της μνημονιακής κατοχής! Ιδού οι σκοποί που «γλυκοταργουδάνε» οι καλοπληρωμένες σειρήνες της παγκοσμιοποίησης και οι αυλητρίδες της.

Εδώ και το πλέον κρίσιμο  ερώτημα:

Υπάρχει περίπτωση ο προνεωτερικός ελληνικός πολιτισμός, να ήταν τουλάχιστον εφάμιλλος, αλλά διάφορος των καλυτέρων ευρωπαϊκών;

Υπάρχει περίπτωση ο μεσαιωνικός ελληνισμός να κατάφερε να διαμορφώσει πολιτισμική πρόταση με οικουμενικό ενδιαφέρον, ριζικά διάφορη της δυτικής αλλοτριωμένης εκδοχής της;

Υπάρχει περίπτωση το «αλληλέγγυον» βυζαντινό φορολογικό σύστημα να υπερέχει του πλέον σύγχρονου δυτικού;

Υπάρχει περίπτωση στον ελληνικό Μεσαίωνα να οικοδομήθηκε το πρώτο νοσοκομείο με γυναίκες γιατρούς και το πρώτο πανεπιστήμιο που δεν διδάσκονταν μόνο «θρησκευτικές προκαταλήψεις»;  

  Υπάρχει περίπτωση να κατορθώθηκε ποτέ πολεοδομικό σύστημα, που απαγόρευε την ανύψωση οικοδομών που θα απέκλειαν τη θέα προς τη θάλασσα;

Υπάρχει περίπτωση να κατορθώθηκε τέτοια αρχιτεκτονική, μουσική και ζωγραφική τέχνη ώστε «το παραμικρό κεντητό πουκάμισο, το πιο φτηνό βαρκάκι, το πιο ταπεινό εκκλησάκι, το τέμπλο, το κιούπι, το χράμι, όλα τους αποπνέανε μιαν αρχοντιά κατά τι ανώτερη των Λουδοβίκων»;

.Υπάρχει περίπτωση το ελληνικό αγαπητικό Πρόσωπο να υπήρξε –ακόμη και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας- ως κατόρθωμα βίου υπερβατικό της τυφλής ανάγκης που γεννά τη βία;

Υπάρχει περίπτωση η ελληνική ιδιαιτερότητα να κατόρθωσε το ανθρωπολογικό άλμα από το εγωκεντρικό Άτομο στο αγαπητικό Πρόσωπο;

Υπήρξαν, με άλλα λόγια, οι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες των Ελλήνων μέχρι αλλά και μετά την ίδρυση του δυτικού κακέκτυπου κρατιδίου; Υπήρξαν οι συντεχνίες και τα εισνάφια ως σύστημα αυτορύθμισης της αγοράς;

Υπήρξε η Εκκλησία ως Ενορία, δηλαδή ως Τρόπος αυθυπέρβασης της χρείας, ως κοινωνία εθελούσιας αυτοπροσφοράς;

Υπήρξαμε άραγε ποτέ ως ώριμοι πολίτες-οπλίτες, πριν την ίδρυση του κράτους; Πολύ περισσότερο, υπήρξαμε ως Έθνος με επίγνωση της ιδιοπροσωπείας του, πριν την ίδρυση του κράτος;

Κι αν ναι, πώς καζαντίσαμε έτσι; Μήπως γιατί τα καζανάκια που έχουν δικό τους πρωτοποριακό σύστημα αυτορύθμισης, τρελαίνονται όταν τους επιβάλλονται μονδέρνα φλοτέρ;

Υπάρχει περίπτωση οι ελίτ που καθοδήγησαν τον τόπο από ιδρύσεως του κράτους, σχεδόν πάντα ξενόφερτες και ξενόδουλες, αλλά πάντοτε δυτικοσπουδαγμένες και συμπλεγματικές, να μην πήραν χαμπάρι από τον Τρόπο του τόπου μας; 

Η απάντηση είναι χρέος αναζήτησης του κάθε Έλληνα.

Νομίζω μονάχα, πως αξίζει να συμπληρώσουμε κάτι. Αν όλα αυτά πράγματι υπήρξαν και δεν είναι εφευρέσεις «ελληναράδων εθνικιστών», ίσως έτσι, να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ακόμη και σήμερα αρκεί να συμβουλεύσεις έναν Έλληνα να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο, ενώ χρειάζεται να εκπαιδεύσεις έναν Γερμανό για να μην σκοτώσει τη μάννα του!

Ιδιαίτερα μάλιστα, τώρα, όταν όλα δείχνουν πως οι σημερινοί απόγονοι του ναζιστικού εσωτερικού καταναγκασμού, την έκαναν κοπάνα στα σχετικά μαθήματα εξανθρωπισμού. Αυτοί δεν το ‘χουν για τίποτα να εξοντώσουν τον ελληνισμό, ως πνευματικό πατέρα τους. Αρκεί να είναι χρήσιμο για την οικονομική τους ανάπτυξη!
 
*οι αναφορές εντός εισαγωγικών είναι αυτούσια τμήματα από άρθρο του Γιώργου Σιακαντάρη, διδάκτορα Κοινωνιολογίας, αναπληρωτή επιστηµονικού διευθυντή στο ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου.
Share |
 
Picture
Η φρεγάτα ΥΔΡΑ, αντικατέστησε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ, στη πολυεθνική αρμάδα που πλέει στα ανοιχτά της Λιβύης. Αυτή τη στιγμή 15 πολεμικά πλοία από διάφορες χώρες συμμετέχουν σε μια ναυτική αποστολή τα όρια και οι στόχοι της οποίας παραμένουν "θολά".

Τα πλοία διατάχθηκαν να σπεύσουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ξένων πολιτών. Ωστόσο,τελικά παραμένουν και περιπολούν δίνοντας περισσοτερο το στρατιωτικό ναυτικό παρόν.

Στα πλοία επιβαίνουν ομάδες βατραχανθρώπων,όπως και στη φρεγάτα ΥΔΡΑ. 18 πάνοπλοι βατραχάνθρωποι βρίσκονται επί της φρεγάτας.
Share |
 
Picture
Από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2011, στην περιοχή ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε άσκηση Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων με πραγματικά πυρά και με την υποστήριξη πυρών Πυροβολικού.
Picture
Picture
Share |
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010