Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Την 25 Μαρ 11, η Σχολή συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με την Πολεμική της Σημαία και 2 Τάγματα Ευελπίδων
Tell a Friend
 
Picture
Στις 25 Μαρτίου 2011, στην έδρα του ΤΕΣΑΦ στο Αφγανιστάν, έλαβε χώρα η τελετή αλλαγής Διοικήσεως. Ο παραδίδων Διοικητής Ανχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Τακόπουλος, παρέδωσε τη Διοίκηση της Μονάδος στον Ανχη (ΠΖ) Ιωάννη Κίντα. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Πακιστάν κος Μαυροειδής Πέτρος, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν κος Ουζάτσκας Βισκάουτζας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν κος Ομάρ Σουλτάν.
Picture
Στo Τάγμα Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), υπηρετούν 124 στελέχη, με 74 οχήματα – μηχανήματα Μηχανικού και  έχει ως αποστολή  την εκτέλεση έργων υποδομής, όπως παρακάτω:
(1) Κατασκευή – ανακατασκευή και διαπλάτυνση οδών – γεφυρών.
(2) Κατασκευή κτιρίων υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
(3) Κατασκευή έργων για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στρατοπέδων.
(4) Εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών.
(5) Ανακατασκευή σχολείων.
(6) Αποχιονισμούς, κατά τη χειμερινή περίοδο.
(7) Εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, σε όλη την περιοχή ευθύνης της  Διοίκησης Περιοχής Πρωτεύουσας (RC-C).
(8) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Picture
Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την κυβέρνηση και το λαό του Αφγανιστάν, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προσφέρει κατά καιρούς διάφορα μέσα και υλικά, όπως ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περονοφόρο όχημα, ημιφορτηγά οχήματα, νοσοκομειακό όχημα, σκηνές, GPS, εξοπλισμό καθαρισμού νερού κλπ. Επίσης, οι άνδρες του ΤΕΣΑΦ έχουν μοιράσει στα σχολεία της περιοχής της Καμπούλ είδη ρουχισμού, σχολικά είδη, καθώς και τρόφιμα.
Picture
Tell a Friend
 
Picture
Στα δύσβατα και πολλές φορές χιονισμένα βουνά του Αφγανιστάν, μία χούφτα αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,έχει αναλάβει μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή.

Είναι οι «στρατιωτικοί σύμβουλοι»,οι εκπαιδευτές επί της ουσίας του «νεογέννητου» Αφγανικού στρατού,ο οποίος σύντομα θα αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο,του ελέγχου της ταραγμένης αυτής χώρας. Έργο που δεν κατάφεραν να επιτελέσουν ούτε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Το Onalert, εξασφάλισε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευση των Αφγανών στρατιωτικών, από τους Έλληνες αξιωματικούς.
Picture
Η συνεργασία Ελλήνων και Αφγανών είναι ανέφελη.

Δεν είναι μόνο η ιστορία με το πέρασμα του Μ.Αλεξάνδρου από τη χώρα όταν κατευθυνόταν στην εκστρατεία για την Ινδία,που κάνει συμπαθείς τους Έλληνες στους ταλαιπωρημένους από τόσους πολέμους Αφγανούς.

Η παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν, στα περίχωρα της Καμπούλ είναι πιο πρόσφατη από την ιστορία του Αλέξανδρου και σίγουρα αποτελεσματική.
Picture
Οι Έλληνες στρατιώτες βοήθησαν όσο μπορούσαν σε έργα ανοικοδόμησης και υποδομών, για μεγάλα χρονικά διαστήματα εξυπηρετούσαν με κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο, επείγουσες ανάγκες εξέτασης και περίθαλψης πολιτών της Καμπούλ και γενικά δεν έδωσαν ποτέ την εντύπωση στρατιωτών που βρίσκονται σε μία ξένη χώρα για να «διατηρήσουν την ειρήνη διά του φόβου και της βίας».
Picture
Αυτά σ΄ ότι αφορά στους στρατιώτες Μηχανικού που βρίσκονται στη Καμπούλ. Οι 22 αξιωματικοί μας όμως που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των Αφγανών έχουν σαφώς πιο δύσκολη αποστολή. Κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
Picture
Η εκπαίδευση των στελεχών των Αφγανικών ΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των OMLTs (Operational Mentor Liaison Teams) της Συμμαχίας. Το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της στρατηγικής του ΝΑΤΟ, η οποία στοχεύει στη σταθερότητα και ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν.
Picture
Οι ομάδες των OMLTs αποτελούνται από 11 έως 28 στελέχη που ανήκουν σε μία ή περισσότερες χώρες. Το πλήθος των στελεχών κάθε ομάδας εξαρτάται από τον τύπο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης που καλύπτουν. Κάθε ομάδα διατίθεται σε συγκεκριμένη Αφγανική Μονάδα κατ΄ ελάχιστον για μια περίοδο έξι μηνών.

Η αποστολή των OMLTs είναι να παρέχουν εκπαίδευση και συμβουλές στον Αφγανικό Στρατό, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δυνάμεων της ISAF και των Αφγανικών ΕΔ. Στοχεύουν δε, στη δημιουργία αξιόπιστων, σύγχρονων και αυτοδύναμων ΕΔ στο Αφγανιστάν.
Picture
Στην παρούσα φάση έχουν δημιουργηθεί 143 ομάδες OMLTs, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται η δημιουργία 25 επιπλέον ομάδων. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 12 επιπλέον ομάδες, ούτως ώστε να υποστηρίζεται πλήρως η επιχειρησιακή εκπαίδευση των Αφγανικών ΕΔ, που ανέρχεται σε 134.000 στελέχη, με προοπτική να αυξηθούν σε 176.600 στελέχη, έως τον Οκτώβριο του 2011.

Η Ελλάδα συμμετέχει από τον Αύγουστο του 2010, με είκοσι δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν ως εκπαιδευτές στο Τάγμα Υποστήριξης της νεοσύστατης Μεραρχίας της Πρωτεύουσας του Αφγανικού Στρατού.
Picture
Λόγω της ρεαλιστικότητας της εκπαίδευσης, η οποία πολλές φορές πραγματοποιείται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, οι Έλληνες OMLTs έχουν αποσπάσει τα ευμενή σχόλια των στελεχών του Αφγανικού Στρατού, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι βετεράνοι πολεμιστές και κατέχουν ηγετικά καθήκοντα στις Αφγανικές ΕΔ.
onalert
Tell a Friend
 
το μεταφέρω αυτούσιο από την  zagalisa
Picture
Η Ζαγάλισα αποκαλύπτει σήμερα μετά από προσεκτική επιτόπια έρευνα πολλών μηνών, ότι ο ισχυρισμός της γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο και ωραίο ΠΑΡΑΜΥΘΙ, για να κοροϊδεύουν οι Τούρκοι τους εαυτούς τους, αλλά και πολλούς μουσουλμάνους από τη Θράκη.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να τονώσουν το εθνικό φρόνημα, έχει δοθεί «γραμμή», ώστε οποιοδήποτε τουριστικό γκρουπ «Τούρκων» της Ελληνικής Θράκης αποτελούμενο από πολιτιστικούς συλλόγους και κυρίως δημοτικά σχολεία, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, να πηγαίνει συμβολικά πρώτα στο …σπίτι του Κεμάλ και μετά οπουδήποτε αλλού.

Για τον τουρκικό εθνικισμό το ιστορικότερο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης είναι το …σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ!   Σε πολλά φύλλα των τουρκόφωνων εφημερίδων καταχωρούνται όλο και πιο συχνά φωτογραφίες από συλλόγους και μειονοτικά σχολεία της Θράκης τα οποία επισκέπτονται το …σπίτι του μεγάλου ηγέτη! Έχει γίνει πλέον της μόδας για κάθε «Τούρκο» της Θράκης! Μόνο που το προσκύνημα είναι σε μαϊμού μέρος

  Ο Κεμάλ, δεν γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη της εποχής εκείνης (δεν ήταν «πρωτευουσιάνος» όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο Τουρκικός εθνικισμός), αλλά σε ένα μικρό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά, την Χρυσαυγή, όπου μέχρι τα οκτώ περίπου χρόνια του φύλαγε αγελάδες και πρόβατα στους γύρω λόφους! Εκεί πήγε στο δημοτικό σχολείο. Φυσικά σε καμιά τουρκική βιογραφία ή εγκυκλοπαίδεια δεν θα διαβάσετε αυτή την αλήθεια.  

Η ΑΛΗΘΕΙΑ 

Η Ζαγάλισα εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επιτόπια (και βιβλιογραφική) έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας (ένα τμήμα μόνο) παρουσιάζονται σε αυτό το φύλλο και οι αναγνώστες μας, θα μάθουν αλήθειες που θα αλλάξουν την εικόνα που είχαν για τα πράγματα και για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί το πόσο εύκολα οι Τούρκοι, χρησιμοποιούν το ψέμα για να πετύχουν τους στόχους τους. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και για να χρησιμοποιήσουμε μια δική τους παροιμία «Ο ήλιος δεν κρύβεται με την λάσπη»!
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ
Picture
 Όταν οι χριστιανοί ανατολικοθρακιώτες πρόσφυγες πρωτοήρθαν (1922) στο Σαρίγερ (σήμερα Χρυσαυγή), οι Τούρκοι του χωριού δεν είχαν φύγει ακόμα.

Έφευγαν σταδιακά κατά ομάδες και χρειάστηκε ένας περίπου χρόνος για να φύγει και η τελευταία οικογένεια. Στο διάστημα αυτό συγκατοίκησαν χριστιανοί πρόσφυγες και ντόπιοι μουσουλμάνοι.

Μάλιστα, αναπτύχθηκαν και κάποιες φιλίες παρά τις εντάσεις της εποχής. Από τους ντόπιους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού έμαθαν οι Έλληνες ότι, ο Κεμάλ είχε γεννηθεί στο χωριό αυτό και μέχρι περίπου οκτώ χρονών είχε μεγαλώσει εκεί.

Μάλιστα, λίγα χρόνια πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών, στην Χρυσαυγή, ζούσε και η γριά μαμή που τον είχε ξεγεννήσει (η Φατμέ Χανούμ), η οποία πρέπει να πέθανε γύρω στο 1911. 
Τότε, αρχές της δεκαετίας του 1920, ο τουρκικός εθνικισμός δεν είχε προλάβει ναδημιουργήσει το μύθο ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έτσι ήταν πολύ φυσικό να γνωρίζουν όλοι και να λένε την αλήθεια.

Picture
Στο σπίτι στο Σαρίγερ, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ, εγκαταστάθηκε η οικογένεια του πρόσφυγα από την ανατολική Θράκη Ανδρέα Στάθη, ο οποίος αργότερα έγινε και πρόεδρος του χωριού Χρυσαυγή.

Μάλιστα, οι συγχωριανοί του αστειευόμενοι επειδή εγκαταστάθηκε στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ, τον φώναζαν με το παρατσούκλι «Κεμάλ» ! Ο Α. Στάθης πέθανε το 1979 στην Χρυσαυγή.  

Το σπίτι του Κεμάλ ήταν χτισμένο από πέτρες και πλιθιά και ήταν διώροφο. Στον επάνω όροφο είχε δύο δωμάτια και κάτω το χαγιάτι. Είχε και αυλή. Βρισκόταν στην άκρη του χωριού μακριά από το τζαμί και δεν ανήκε στην κατηγορία των πλούσιων, αλλά των φτωχών σπιτιών.

Ήταν χτισμένο κολλητά με άλλα δύο σπίτια.   Οι ντόπιοι μουσουλμάνοι κάτοικοι, πριν μεταναστεύσουν, θυμούνταν ότι σε νεαρή ηλικία έβοσκαν με τον μικρό Κεμάλ πρόβατα και αγελάδες γύρω από το χωριό.

Ήταν ένα συνηθισμένο παιδί της εποχής του. Όμως, στη συνέχεια χωρίς να γνωρίζουν γιατί, η μητέρα του τον πήρε και έφυγαν στηΘεσσαλονίκη. 

Οι τοίχοι του σπιτιού του Κεμάλ σώζονταν σε ύψος μισού περίπου μέτρου μέχρι τις αρχές του 1980. Τα σπίτι του όπως και τα υπόλοιπα του χωριού τα είχαν γκρεμίσει οι Θρακιώτες πρόσφυγες το 1924-25 για να πάρουν τις πέτρες και να χτίσουν καινούργια σπίτια στη σημερινή νέα Χρυσαυγή (πιο κοντά στον Λαγκαδά). 

Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον καλπάζοντα τουρκικό εθνικισμό ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάσει τον Κεμάλγεννημένο στην μεγάλη πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία άκμαζε και έλαμπε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη, και όχι σε ένα άγνωστο φτωχό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά.  

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Τούρκοι πρόσφυγες που έφυγαν με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών από το παλιό Σαρίγερ γνώριζαν την αλήθεια και παρά τα ψέματα του τουρκικού εθνικισμού, ερχόντουσαν πριν το 1981, ατομικά κυρίως, για προσκύνημα στον αληθινό τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ.

Υπήρχε μάλιστα ένας ντόπιος αγελαδάρης ο Κωνσταντίνος Γιαμουτζής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την αληθινή ιστορία και αυτός συνόδευε τους επισκέπτες από την Τουρκία στο Σαρίγερ και τους έδειχνε τα ερείπια του σπιτιού.   Αργότερα άρχισαν να έρχονται και με λεωφορεία από την Τουρκία.

Το τελευταίο ήρθε το καλοκαίρι του 2007.

Πολλοίεπισκέπτες Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια και την επιβεβαιώνουν, ότι δηλαδή ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στο χωριό αυτό.

Μάλιστα, ένας Τούρκος από τη Σμύρνη, προσκύνησε, φίλησε το χώμα και πήρε πέτρες από τα θεμέλια του σπιτιού του Κεμάλ για ενθύμιο.

Όταν τον ρώτησαν εάν θα πάει και στο σπίτι της Θεσσαλονίκης, είπε «Αυτό είναι ψέμα. Ντροπή που άλλαξαν τον τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Προσβάλλουν την μνήμη του. Δεν θα επισκεφτώ το ψευτο-σπίτι της Θεσσαλονίκης»
Η ... ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ
Picture
Φαίνεται ότι και κάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά δεν τολμούν να την αποκαλύψουν.

Το έτος 1981, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μουσταφά Κεμάλ, επισκέφθηκε την Χρυσαυγή (το κτίριο της τότε κοινότητας) ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης μαζί με τον γραμματέα του (σχετικό ρεπορτάζ στην εφημ. Θεσσαλονίκης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, 10 Μαίου 1981) συνοδευόμενοι και από Τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Ο ίδιος ήξερε την αλήθεια και γι’ αυτό παρακάλεσε τους κατοίκους να του υποδείξουν το ακριβές σημείο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ.

Στάθηκε με σεβασμό και τράβηξε πολλές φωτογραφίες. Σε κάποια στιγμή αποκάλυψε στους Έλληνες συνοδούς του: «γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε επίσημα και καταλαβαίνετε το λόγο…».

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την ανέγερση μουσείου, το οποίο θα βοηθούσε και την ανάπτυξη του χωριού… 

Το 1981 πάλι, με αφορμή τους …εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κεμάλ, οι βουλευτές Νικήτας Βενιζέλος και Κ. Μπαντουβάς, με ερώτησή τους στο Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, αμφισβήτησαν επισήμως τη θεωρία ότι το σπίτι δίπλα στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης είναι αυτό στο οποίο γεννήθηκε οΚεμάλ, επικαλούμενοι μάλιστα και αυτοί την μαρτυρία της ίδιας της αδελφής του της Μακμπουλέ, όπως διασώθηκε σε τουρκικές βιβλιογραφικές πηγές (Aydemir κλπ)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
Αλλά, ακόμα και αν ο Κεμάλ είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, τότε σύμφωνα με μαρτυρία που διασώθηκε από την ίδια την αδερφή του, την Μακμπουλέ «ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι, αλλά σε ένα άλλο, σε κοντινή γειτονιά» (βλ. Μουσταφά Κεμάλ, Χ. Χριστοδούλου, Θεσσαλονίκη 2007, σ. 28).

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση τομουσείο έχει στηθεί σε ΛΑΘΟΣ σπίτι. 

Γιατί, λοιπόν, το Ελληνικό κράτος δέχθηκε ως πόλη γέννησης του Κεμάλ την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα το μαϊμού σπίτι της οδού Αγ. Δημητρίου, δίπλα στο Τουρκικό προξενείο;
Picture


Η απάντηση βρίσκεται στο φανφαρόνικο κλίμα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης που επικρατούσε την δεκαετία του 1930, όπου πολλές υπερβολές και χειρονομίες φιλίας ανταλλάσσονταν μεταξύ των Ελληνικών (κυρίως) και Τουρκικών κυβερνήσεων.

Ο τουρκικός εθνικισμός-με την ανοχή του ιδίου του Κεμάλ-είχε ήδη ανακηρύξει ως πόλη γέννησής του τη Θεσσαλονίκη και δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους της Ελλάδας να απομυθοποιήσει τον μύθο.

Δεν θα είχε άλλωστε καμία σημασία για τα δεδομένα της εποχής εκείνης.

Picture
Το 1934 η Ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι-μαϊμού, μία πινακίδα όπου αναφερόταν ότι «εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 1937 η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, σε μία συμβολική κίνηση προς την …φίλη Τουρκία, έδωσε εντολή στο δήμο Θεσσαλονίκης να αγοράσει το μαϊμού-σπίτι από τον Ελληνική οικογένεια (Σεραφειμίδου, έμποροι υποδημάτων), που το κατοικούσε.

Όταν η οικογένεια αρνήθηκε να το πουλήσει προφανώς από εθνική ευαισθησία, τότε το κράτος προχώρησε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωσή του Μετά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Μερκουρίου, ενημέρωσε επίσημα με επιστολή του την κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, ότι χαρίζει το σπίτι στο Τουρκικό κράτος.

Picture
Ο Κεμάλ και η μητέρα του Ζουμπεϊντέ γνώριζαν την αλήθεια, αλλά έκαναν την …πάπια!

Άραγε, θα μπορούσαν να πουν, ότι δεν γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι, αλλά σε ένα χωριατόσπιτο στην περιοχή του Λαγκαδά;

Και τι θα μπορούσε να γίνει; Να τους χαρίσουν ένα γκρεμισμένο χωριατόσπιτο βουτηγμένο στις λάσπες σε ένα άγνωστο χωριό; Αυτό δεν θα ταίριαζε στην εικόνα και στην ιστορία του μεγάλου ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας. 

Προφανώς και η Ελληνική κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια, αλλά θέλησε με αυτή την κίνηση να κολακεύσει τον ίδιο τον Κεμάλ. Η επίσημη αναγνώριση του σπιτιού από την ίδια την Ελληνική κυβέρνηση, θα έκλεινε οριστικά το ζήτημα.

Όμως πέρα από την επίσημη ιστορία που γράφεται και επιβάλλεται από πολιτικές σ κ ο π ι μ ό τ η τ ε ς υπάρχει και η αλήθεια του λαού, η μνήμη του οποίου δεν αλλοιώνεται από τέτοιες σκοπιμότητες.

Αυτή καταγράφουμε, όπως διασώθηκε αρχικά από τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού Σαρίγερ και στη συνέχεια μεταδόθηκε στους χριστιανούς πρόσφυγες.

Η αλήθεια στην λαϊκή μνήμη επιβιώνει μέχρι σήμερα.

Η Ζαγάλισα διαθέτει άφθονο υλικό από βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις κατοίκων, όπου αποδεικνύονται με λεπτομέρειες όλα τα παραπάνω.

Picture
μαιμου διακοσμηση
Οι Τούρκοι χαρούμενοι για την ανέλπιστη Ελληνική δωρεά, πήραν το μαϊμού–σπίτι και στη συνέχεια έφεραν μαϊμού έπιπλα και άλλες απομιμήσεις από το ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ και Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης, ακόμα και …ρούχα του Κεμάλ και τα εκθέτουν πλέον στο μουσείο δίνοντας την εντύπωση στον σημερινό επισκέπτη του μουσείου, ότι τα μαϊμού έπιπλα και οι φορεσιές χρησιμοποιήθηκαν μέσα σε αυτό το σπίτι, από τον ίδιο τον Κεμάλ.

Το χέρι του Κεμάλ ποτέ δεν ακούμπησε αυτά τα ιμιτασιόν έπιπλα…  

Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το σπίτι είχε κατοικηθεί από Ελληνικές οικογένειες για πολλά χρόνια.

Έτσι, η όλη υπόθεση θυμίζει μ ά λ λ ο ν θεατρικό σκηνικό σε κωμωδία…στην οποία συνέβαλε και το Ελληνικό κράτος.

Όμως, η ιδεολογική λειτουργία του βαμμένου με ροζ χρώμα μαϊμού-σπιτιού είναι έντονη και εκεί κατευθύνονται συστηματικά πλέον σχολεία και σύλλογοι από την Θράκη, προκειμένου να βαθαίνουν ακόμη περισσότερο τον συνειδησιακό εκτουρκισμό των Πομάκων. 

Οι Πομάκοι, όταν επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια. Πρέπει να πάψουμε να τρώμε κουτόχορτο στοροζ ψευτόσπιτο! Είναι προτιμότερη μια βόλτα στο λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης!

(τεύχος 35, Νοέμβριος 2009)
Tell a Friend
 
Picture
Στους λόγους για τους οποίους ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προσπαθούσε να τηρήσει ουδέτερη στάση όσον αφορά την κρίση στη Λιβύη διερευνά η βελγική εφημερίδα De Standaard σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Για την Τουρκία, Λιβύη σημαίνει χρήματα», με υπέρτιτλο «Ο Ερντογάν σκέφτεται τα οικονομικά οφέλη της χώρας του» και υπότιτλο «Ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός υπήρξε ο πρώτος που συμβούλεψε τον Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία στην Αίγυπτο, στην περίπτωση του Καντάφι τηρεί σιγή ιχθύος. Και αυτό διότι για την Τουρκία διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Λιβύη».

   

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τα οικονομικά συμφέροντα που έχει η Τουρκία στην Λιβύη αποτιμώνται σε 30 δις δολάρια. Εξηγεί ότι οι τουρκικές εξαγωγές προς την Λιβύη έφτασαν πέρυσι τα 2 δις ευρώ ενώ στην χώρα δραστηριοποιούνται 200 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, των οποίων τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός έχουν λεηλατηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας τις στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.


Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, 30.000 Τούρκοι κέρδιζαν το ψωμί τους στην Λιβύη, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί τώρα να επιστρέψουν κακήν κακώς στην Τουρκία εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

   

Κατά την εφημερίδα, ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν είναι μήπως -- από τη στιγμή που φύγει από το προσκήνιο ο Καντάφι -- οι τουρκικές εταιρείες χάσουν την προνομιακή πρόσβαση που είχαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Λιβύης.


Για τον λόγο αυτό, επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν.

Τώρα πια ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνεχίζει η εφημερίδα, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη μικρή διάρκεια του πολέμου ώστε να επανέλθει το κλίμα σταθερότητας στην χώρα και οι τουρκικές εταιρείες να μπορέσουν να ανακτήσουν την δεσπόζουσα θέση τους στην τουρκική αγορά.

   

Η βελγική εφημερίδα δεν παραλείπει ωστόσο να τονίσει ότι η επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους και απειλεί να αμαυρώσει την διεθνή εικόνα της Τουρκίας, στο βαθμό που έχει προκαλέσει την ενόχληση της Δύσης, η οποία βλέπει τον Τούρκο πρωθυπουργό να αντιστρατεύεται τα συμφέροντά της σε κάθε διεθνές θέμα που ανακύπτει, παρά το γεγονός ότι ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι κάθε άλλο παρά συμπαθής στην τουρκική κοινή γνώμη εξαιτίας παλαιότερων δηλώσεών του για το Κουρδικό.

onalert
Tell a Friend
 
Picture
Ο «γίγαντας» Στυλιανός Λένας, ο άριστος κατασκευαστής χειροβομβίδων

Ο θρυλικός Στυλιανός Λένας γεννήθηκε στο χωριό Χανδριά της Λεμεσού, στις 20 Ιουλίου του 1931. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία όπου εργάσθηκε ως σιδηρουργός. Λόγω της βαθιάς του χριστιανικής πίστης και της μεγάλης του επιθυμίας για την ποθούμενη Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα, γίνεται στέλεχος της ΟΧΕΝ, και δίνει πρόθυμα τον όρκο της ΕΟΚΑ ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

*1η Απριλίου 1955: Ο Λένας, ως ένας από τους πέντε πρώτους ομαδάρχες Λευκωσίας, ανατινάσσει τον αγγλικό στρατιωτικό ραδιοσταθμό Γούσλεϊ Μπάρακς, ενώ στις 19 Ιουνίου συμμετέχει σε απόπειρα εναντίον του Άγγλου κυβερνήτη Άρμιτεϊζ, στην οποία παίρνει μέρος και ο ήρωας Μάρκος Δράκος.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου αναλαμβάνει την εκπαίδευση των εφεδρικών ομάδων δολιοφθορέων του τομέα Αμμοχώστου, ενώ αργότερα καταφεύγει στο Μαύρο Βουνό του Πενταδάκτυλου και στην επιδρομή του Aστυνομικού Σταθμού Λευκονοίκου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Το Νοέμβριο του 1955, με την ανάθεση του τομέα Πιτσιλιάς στον Αυξεντίου, τον ακολουθεί και ο Λένας, αναλαμβάνοντας ως ένας από τους υποτομεάρχες του, στην περιοχή της νότιας Πιτσιλιάς.

*Αύγουστος του 1956 και ο Λένας, επικεφαλής της ομάδας του τμήματος από τον Άγιο Θεόδωρο μέχρι και τον Άγιο Μάμα, ξεχωρίζει για τις συχνές και επιτυχείς επιθέσεις του εναντίον των Άγγλων, οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή του παίρνοντας πάντοτε Έλληνες ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες.

*29 Δεκεμβρίου του 1956 πέφτει μαχόμενος ο Μιχαήλ Γιωργάλλας, ενώ τραυματίζεται ο τομεάρχης Γρηγόρης Αυξεντίου. Οι Άγγλοι, μετά από στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την αποδιοργάνωση της Οργάνωσης, ανακαλύπτουν το εργαστήριο κατασκευής χειροβομβίδων του Λένα και κρησφύγετα διαμονής και απόκρυψης ανταρτών. Αυτό είχε ως επακόλουθο να αναστείλει τη δράση της η Οργάνωση και οι αντάρτες να αποσυρθούν σε ορεινά κρησφύγετα και καταφύγια, εντός και εκτός τομέα.

*Γενάρης του 1957: Ο Λένας και η επταμελή ομάδα των ανταρτών του κρύβονται σε κρησφύγετο στο χωριό Πελένδρι και στη συνέχεια σε ένα καταφύγιο κοντά στην περιοχή της Γεράσας. Μετά από προδοσία, ο αγγλικός στρατός ψάχνει σε όλη την περιοχή της Πιτσιλιάς για να τους εντοπίσει.

Ο Λένας καταστρέφει υλικό της ΕΟΚΑ από φόβο μήπως το βρουν οι Άγγλοι. Αφού τακτοποιήθηκαν πρόχειρα οι αντάρτες του σε παλιές μάντρες, γύρισε πίσω με τον Παναγιώτη Αριστείδου για κατασκευή νέου κρυψώνα σε λαγούμι νερού, μεταξύ των χωριών Ποταμίτισσας - Πελενδρίου, για να επαναφέρει τους αντάρτες του πίσω στον τομέα τους, σε μέρος που δεν θα το γνώριζαν οι προδότες και θα ήταν όλοι ασφαλείς.

Η μάχη
*17 Φεβρουαρίου 1957: Η ομάδα του Λένα πέφτει σε ενέδρα των Άγγλων με αποτέλεσμα ο Δημητράκης Χριστοδούλου να πέσει μαχόμενος και στη συνέχεια να χάσει τη μάχη και ο Σωτήρης Τσαγκάρης που προσπάθησε να συνοδεύσει μακριά από τις αγγλικές επιχειρήσεις τον καταζητούμενο αντάρτη Παναγιώτη Αριστείδου, ο οποίος, πέφτοντας κατά γης, εκκένωσε το όπλο του εναντίον των στρατιωτών και κατόρθωσε να απομακρυνθεί βαριά τραυματισμένος.

Ο Λένας συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κλοιό των Άγγλων και μεταφέρεται στο αγγλικό νοσοκομείο.

Οι γίγαντες δεν υποκύπτουν

Οι Άγγλοι πίστεψαν πως θα μπορούσε να ήταν πηγή πληροφοριών, ο «γίγαντας» Λένας, γι’ αυτό και τον διατηρούσαν στη ζωή. Τα βασανιστήρια φριχτά, ο Στυλιανός δεν υποκύπτει σε κανέναν. Το μόνο του παράπονο ήταν που δεν σκοτώθηκε στη μάχη. Στους δικούς του είπε: «Αφού με πιάσανε ζωντανό, γιατί δεν φέρατε μαζί σας λίγο δηλητήριο για να μου δώσετε;».

39 μέρες πίεσης πέρασαν, 39 μέρες φρικτών βασανιστηρίων... Οι Άγγλοι κατάλαβαν πως μάταια τον κρατούν στη ζωή, δεν πρόκειται να τους αποκαλύψει το παραμικρό.

*28 Μαρτίου 1957: Ο «Κρουπ» της ΕΟΚΑ, ο άφθαστος κατασκευαστής χειροβομβίδων, ο περήφανος Έλληνας Στυλιανός Λένας περνά στην αθανασία και αφήνει σε όλους εμάς, 54 χρόνια μετά, μαθήματα ζωής, αγώνα και πίστης για την πατρίδα.

Ο «Κρουπ της ΕΟΚΑ»
Ο «ΓΙΓΑΝΤΑΣ» Λένας ήταν άριστος κατασκευαστής χειροβομβίδων και γι’ αυτόν το λόγο οι Άγγλοι τον αποκαλούσαν ο «Κρουπ της ΕΟΚΑ».

Τον διέκρινε η μεγάλη του δεξιοτεχνία για κατασκευή και τελειοποίηση χειροβομβίδων τύπου ΜΚ2. Χαρακτηριστικό περιστατικό, όπου φαίνεται το πάθος και η επιμονή για αγώνα, ήταν όταν στην προσπάθειά του να θέσει το πυρακτωμένο υγρό σε καλούπια, κάποια σταγόνα ξέφυγε και κάθισε στο κεφάλι του.

Φριχτοί οι πόνοι, αλλά ο Στυλιανός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του λέγοντας: «Θα ήτο κρίμα να χαθούν δύο χειροβομβίδες…».

ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ,
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Tell a Friend
 
Picture
Άρθρο – φωτογραφίες από: VigilantCitizen (και λίγα σχόλια από το http://snippits-and-slappits.blogspot.com/)
Picture
Στην φώτο η JonBenet Ramsey, ένα παιδί που τα μάτια του είδαν πάρα πολλά για το νεαρό της ηλικίας του* (βλ. στο τέλος του άρθρου).

Έχω γράψει αρκετές φορές για το πρόγραμμα MK Ultra και τον έλεγχο του νου, που χρησιμοποιείται πολλές φορές από παιδεραστές και σατανιστές. Έχω γράψει σχετικά με την κακοποίηση που έχουν υποστεί παιδιά, όπως η Jon Benet Ramsay.

Το τεύχος του γαλλικού περιοδικού μόδας ‘Vogue’ περιέχει σοκαριστικές φωτογραφίες μικρών κοριτσιών (περίπου 6 ετών) με βαρύ μακιγιάζ, ψηλά τακούνια και ρούχα επώνυμων σχεδιαστών. Μερικές εικόνες πραγματικά "σεξουαλικοποιούν" αυτά τα κορίτσια τοποθετώντας τα σε παράξενες στάσεις.

Παρατηρήστε την παρουσία από δέρματα αιλουροειδών σε πολλές φωτογραφίες ~ μία αναφορά στο πρόγραμμα ‘Sex Kitten’ (γνωστό και ως ‘Beta Πρόγραμμα’).

Η απώλεια της αθωότητας, η πρόωρη σεξουαλικοποίηση, οι αμήχανες στάσεις, η τελετουργική κακοποίηση, τα άδεια βλέμματα ... με τα οποία ατενίζουν τον φακό τα μικρά κορίτσια σε αυτές τις φωτογραφίες ‘βρωμάνε’ απόλυτο έλεγχο του νου και διαπνέουν τον ‘αέρα’ ενός MK Ultra sex προγράμματος.

Ξεκινάνε από την μικρή ηλικία για να κατασκευάσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα χειραγωγούμενου ‘ρομπότ’.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν το πόσο χαμηλά έχουν πέσει τα στάνταρ της Γαλλίας.

Picture
Picture
Στην φώτο: Ξανθιές, άμυαλες, bimbo κορίτσια, με τα χέρια, να κρύβουν αποκρυφιστικά και σεξουαλικά μηνύματα. Μοντέλα πολυτελείας και εκπαιδευμένες ‘Stepford wives’ (‘οι γυναίκες του Stepford’ταινία του 1975 που ξαναγυρίστηκε το 2004 με την Νικόλ Κίντμαν, όπου στη τέλεια πόλη Stepford οι γυναίκες είναι κούκλες και υπάκουες).
Picture
Picture
Απλά λάθος! Η ‘πορνοποίηση’ των θυγατέρων μας.
Picture
Οι αστράγαλοί της είναι "αλυσοδεμένοι". Και όπως η Όστρια, η παγανιστική θεά της Άνοιξης, κρατάει δύο κουνέλια, τα σύμβολα της γονιμότητας.
Picture
Τα πάντα εδώ είναι συγκλονιστικά, ο συμβολισμός του καθρέφτη, οι στάσεις, η γάτα, τα κεριά, το κοράκι, η κοσμική ανία αυτών των παιδιών. Στον κόσμο της MK Ultra, ένα μέρος της εκπαίδευσης ‘sex kitten’ περιλαμβάνει την ένδυση γουνών ζώων .. Γατόπαρδοι, οσελότοι, τίγρεις. Όλα τα ισχυρά αιλουροειδή.
Picture
Ένα τρίο βαρεμένων σοφιστικέ μικρών ή MK Ultra κοριτσιών..
Picture
Η Cathy O'Brien (βλ. και ΕΔΩ) μίλησε πολύ για την σεξουαλικοποίησή της πάνω στα καθήκοντά της ως σεξ σκλάβα του MK Ultra, συμπεριλαμβανομένης της χρησιμοποίησής της στην πορνογραφία.
Ω, τι ωραία αλυσίδα σκλάβου για το παιδί.
Picture
Ένα "δώρο Χριστουγέννων" (cadeaux) κάτω από το δέντρο;
Picture
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.
Picture
Εδώ βλέπετε τι γίνεται στην Αμερική και πως σεξουαλικοποιούν και ευτελίζουν την αξία των μικρών κοριτσιών.
Δεν λέω ότι όλα τα παιδιά σε αυτές τις φωτογραφίες έχουν υποστεί έλεγχο του νου α λά MK Ultra. Αλλά η σεξουαλικοποίηση των μικρών κοριτσιών είναι προφανής.
Picture
* H Τζονμπένετ Ράμσεϋ ήταν ένα μικρό κορίτσι από τις ΗΠΑ που στην ηλικία των 6 χρονών είχε απασχολήσει τα αμερικάνικα ΜΜΕ, λόγω της συμμετοχής της σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά και την στέψη της ως το ομορφότερο μικρό κορίτσι των ΗΠΑ.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 1996 όμως η μικρή ΤζονΜπένετ απασχόλησε τα ΜΜΕ της χώρας της αυτήν την φορά για έναν άλλο σοβαρότερο λόγο Το μικρό κορίτσι αγνοούνταν για 8 ώρες όταν βρέθηκε στο υπόγειο του Σπιτιού των γονιών της στο Κολοράντο των ΗΠΑ νεκρή.

Πριν βρεθεί νεκρή η μικρή Τζονμπένετ και όταν ακόμα ήταν αγνοούμενη οι Γονείς της είχαν βγει στα ΜΜΕ και είχαν προσφέρει 118.000 δολάρια σε όποιον τους έδινε πληροφορίες για το πού ήταν η κόρη τους.

Μέχρι και σήμερα ο φόνος της μικρής Τζον Μπένετ παραμένει ανεξιχνίαστος.

Παρά το γεγονός πως οι ενδείξεις της Αστυνομίας λένε πως την σκότωσαν οι γονείς της εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για αυτό μέχρι τώρα....
Tell a Friend
 
Picture
του Νίκου Μελέτη
ΕΘΝΟΣ


Μεθοδικά και συστηματικά η Τουρκία σφίγγει τον κλοιό στην περιοχή του Καστελόριζου, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα της δώσουν πρόσβαση στα αποθέματα ενέργειας που πιθανολογείται ότι κρύβονται στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η τουρκική πολιτική για την ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου ξεδιπλώθηκε όχι μόνο με τη θεωρητική-διπλωματική προσέγγιση του Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και με συγκεκριμένες κινήσεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν μια suis generis κατάσταση, η οποία καθιστά πιο ευάλωτη την ελληνική κυριαρχία στις θαλάσσιες ζώνες που διαθέτει το νησί βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Με κάθε ευκαιρία η Αγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου σε όλη την έκταση από τα δυτικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι και νοτίως της Κρήτης, ενώ νέες εντάσεις αναμένεται να δημιουργήσει η εκ νέου δραστηριοποίηση στις επίμαχες περιοχές της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ. Περιοχές μάλιστα που βρίσκονται νοτίως του Καστελόριζου.

Την Τρίτη, η Αθήνα βρέθηκε αντιμέτωπη με ακόμη μία μεθοδευμένη πρόκληση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος R/V OGS EXPLORA, το οποίο μόλις πριν από δέκα ημέρες είχε απασχολήσει και πάλι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ξεκινούσε από τις ακτές του Ισραήλ με κατεύθυνση την Ιταλία για την ολοκλήρωση της αποστολής του, που ήταν η έρευνα του βυθού για την εναπόθεση καλωδίου οπτικών ινών.

Στις 12 Μαρτίου το πλοίο, πραγματοποιώντας έρευνα και κατευθυνόμενο προς το Ισραήλ, είχε παρενοχληθεί από τουρκική κορβέτα, η οποία το υποχρέωσε να αποχωρήσει υποστηρίζοντας ότι η άδεια που είχε λάβει από τις ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ γιατί η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Ο τουρκικός ισχυρισμός προϋποθέτει φυσικά ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει καμία θαλάσσια ζώνη πέραν των χωρικών υδάτων του. Η Ελλάδα απάντησε με διάβημα προς την Άγκυρα.

Την περασμένη Τρίτη, όμως, και ενώ το ίδιο πλοίο επρόκειτο να περάσει σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία εξέδωσε την 206/11 NAVTEX (οδηγία προς ναυτιλλομένους), με την οποία ενημέρωνε, ως να επρόκειτο για τουρκική περιοχή, για την ωκεανογραφική έρευνα που θα πραγματοποιούσε από 22-24 Μαρτίου.

Αμέσως μετά εκδόθηκε και ελληνική NAVWARN, με την οποία αναλάμβαναν οι ελληνικές αρχές να ενημερώσουν για τον πλόα του OGS EXPLORA καθώς βρισκόταν σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ελληνικές πηγές επέμεναν ότι οι Ιταλοί ζήτησαν και στο δεύτερο σκέλος της έρευνάς τους άδεια από τις ελληνικές αρχές και, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε από το ιταλικό ΥΠΕΞ, δεν είχε υποβληθεί ανάλογο αίτημα και προς την Τουρκία (κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί).Η έκδοση, όμως, τουρκικής NAVTEX σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για το δρομολόγιό του και τις έρευνες που θα πραγματοποιούσε, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από τουρκική κορβέτα.

Με το τελευταίο περιστατικό και ενώ είχε προηγηθεί ο ατυχής χειρισμός από την τότε ελληνική κυβέρνηση της υπόθεσης του νορβηγικού σκάφους Malene Ostervold (2008), που παρά τα διαβήματα έμεινε και συνέχισε τις σεισμογραφικές έρευνες νοτίως του Καστελόριζου λόγω τεχνικού προβλήματος, αποδεικνύεται ότι η επίδοση διαβημάτων δεν αρκεί για την προάσπιση της κυριαρχίας σε κρίσιμες θαλάσσιες περιοχές και δεν αποτρέπει τη διαμόρφωση νέων «γκρίζων ζωνών».

Την Τρίτη, όμως, με δημοσίευσή της στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης η Turkish Petroleum Corp. (ΤΡΑΟ) ανακοίνωνε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων (3D seismic offshore data acquisition) στη Μεσόγειο γενικώς, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη περιοχή που αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.

Η ΤΡΑΟ, όμως, έχει ήδη βγάλει σε διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα «οικοπέδων» που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 km2 στον κόλπο της Αττάλειας, αλλά και νοτιότερα σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Tell a Friend
 
Picture
Picture


του
Παναγιώτη Αποστόλου

Η διπλωματία μας είναι σε επιλεκτική δίωξη από την ελληνική κυβέρνηση; Προ ημερών ο κ. Γιώργος Αυφαντής, πρόξενός μας στο Βανκούβερ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δέχθηκε την μήνη του Υπ.Εξ. κ. Δρούτσα, ο οποίος τον κάλεσε σε απολογία λόγω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Βήμα».

Ο πρόξενός μας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, όταν ο κ. Παπανδρέου κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία (Ερζερούμ) συζήτησε με τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ τον κατηγόρησε πως κάτι αντίστοιχο δεν είχε κάνει προηγουμένως με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυφαντής είπε τα παρακάτω πολύ σοβαρά, που ξευτιλίζουν την ανύπαρκτη και ταυτόχρονα ύποπτη πολιτική της εξωτερικής μας πολιτικής: «Εκτιμώ πως οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ.

Διότι από τα όσα θα ανακοινωθούν εκεί, θα μάθουν και οι Έλληνες διπλωμάτες  κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία και τις πτυχές της οποίας τα στελέχη της αγνοούν. Όπως άλλωστε τις αγνοεί και το υπουργικό συμβούλιο, το ΚΥΣΕΑ και η κοινή γνώμη». 
 
Όμως επίσης πολύ σοβαρό γεγονός με το παραπάνω, που δυστυχώς διέλαθε σκόπιμα και αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα ΜΜΕ ήταν η ανάκληση του Προξένου Κορυτσάς κ. Θεοδώρου Οικονόμου από το Υπουργείο Εξωτερικών και η ανάκληση, της ανάκλησης μερικές ημέρες μετά από το ίδιο Υπουργείο, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ήδη το antinews:  Αλβανικότεροι των Αλβανών;

Ο κ. Οικονόμου Θεόδωρος, Γενικός Πρόξενός μας στην Κορυτσά, παραβρέθηκε σε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και ο οποίος είπε προς τους ομογενείς μας. «Να δώσετε το παρόν στην Απογραφή!

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχετε να δηλώσετε την Ελληνικότητά σας και να απαιτήσετε τα δικαιώματά σας για την Βόρειο Ήπειρο. Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…».

Έπραξε δηλαδή ο πρόξενος μας αυτό που του επέβαλε η Εθνική του συνείδηση και το χρέος του προς την πατρίδα. Τίμησε δηλαδή τις παλαιότερες παραινέσεις προς τους ομογενείς μας της Β. Ηπείρου του Μεγάλου Ιεράρχη της εκκλησίας μας, Μακαριστού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κυρού Σεβαστιανού:

«Σεις που είστε χορτασμένοι, θυμηθείτε εκείνους που μένουν νηστικοί, σεις που έχετε πατρίδα, μην ξεχνάτε τα αδέλφια σας που την χάνουν, όσοι θέλετε να λέγεστε Έλληνες, σταθείτε επιτέλους σαν Έλληνες».

Ο Πρόξενος  Οικονόμου λοιπόν, έπραξε το χρέος του ως ευσυνείδητος Έλληνας. Η πολιτεία όμως από την πλευρά της, τι έπραξε;

Στις 17 Φεβρουαρίου ζήτησε την ανάκληση του Γενικού μας Προξένου στην Κορυτσά για τα όσα είπε προς τους ομογενείς μας και κυρίως γιατί αποκάλεσε την Βόρειο Ήπειρο με το όνομά της. Δηλαδή αντί να εγκαλεί καθημερινά η Ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αλβανίας για την παραβίαση κατά συρροή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, εγκαλεί τον Έλληνα Πρόξενο.

Ένα πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 17 Μαΐου του 1914, που ακόμα ισχύει και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά και προέβλεπε ως αυτόνομη Ελληνική πολιτεία την Βόρειο Ήπειρο, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, θρησκείας, παιδείας, γλώσσας αυτοδιοικήσεως. Αυτά τα δικαιώματα τα αρνούνται οι Αλβανοί στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες, ενώ τα θεωρούν λίγα για τους ομογενείς τους του Κοσσυφοπεδίου.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα προς την Ελληνική κυβέρνηση: Γιατί δεν υπερασπίζεσθε την συνθήκη του 1914 και δεν απαιτείτε από την Αλβανική κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή της; Αντίθετα δέχεσθε όλες τις προκλήσεις και τις αναίτιες διεκδικήσεις από την πλευρά της εκάστοτε Αλβανικής κυβερνήσεως.

Δέχεσθε με υπέρμετρη καρτερικότητα τις ανόητες διεκδικήσεις τους για το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς. Ανύπαρκτο ζήτημα όμως, που πολύ φοβάμαι, θα γίνει υπαρκτό με την απύθμενη αναισθησία και ανοχή σας, στις μεθοδευμένες και καθοδηγούμενες από ξένα κέντρα αποφάσεων, ενέργειες των γειτόνων μας σε όλα τα διεθνή forum, ενέργειες επί σειρά ετών, που θα έχουν ως τελική κατάληξη την προσφυγή τους στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Εσείς λοιπόν, που χρόνια τώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, συνειδητά τροφοδοτείτε με πλεονεκτήματα τους γείτονες, όπως η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο στην χώρα μας χιλιάδων Αλβανών, που σύντομα θα διεκδικήσουν το δικαίωμα αναγνώρισης «αλβανικής μειονότητας», δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε κάποια στιγμή με ευαισθησία, αποφασιστικότητα και με την δέουσα προσοχή, με ένα θέμα που τείνει να γίνει πολύ σοβαρό;

Έτσι η ανάκληση της ανάκλησης του Γενικού Προξένου μας στην Κορυτσά, δεν σας απαλλάσσει από την καταγεγραμμένη καταδικαστική άποψη της κοινής γνώμης για την επιδειγμένη οσφυοκαμψία σας στα εθνικά θέματα και την ρηχή τους αντιμετώπιση.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης έτσι προασπίζεστε τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνικού λαού; Ποιους τέλος πάντων κοροϊδεύετε;

Είναι δυνατόν να ξευτιλίζετε τους διπλωμάτες μας αγνοώντας τους και εγκαλώντας τους; Έχετε υποχρέωση να σοβαρευτείτε αμέσως αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες σας απέναντι στον λαό μας και την πατρίδα μας. Τα εθνικά μας θέματα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι τσιφλίκι των πατεράδων σας. Είναι κτήμα και περιουσία του Ελληνικού λαού.

                                   ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ...

Tell a Friend
 
«Καλλικράτης» και στον Στρατό Ξηράς! Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για τα εξής Κέντρα Εκπαίδευσης
Picture
  • Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.
  • Υγειονομικού στην Αρτα.
  • Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
  • 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
  • Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
  • 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
  • Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό.
Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων δεκαεπτά μικρότερων Κέντρων Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια μετά το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για μικρότερα Κέντρα, όπως στη Ρεντίνα, στο Μάλεμε Χανίων, στο Κιλκίς, στη Νιγρίτα, στη Λεπτή Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στην Καβησσό Εβρου, στη Ροδόπολη Σερρών, καθώς και εκείνα στη νησιωτική Ελλάδα που λειτουργούν περιοδικά, όπως: Μύρινας Λήμνου, Λέσβου, Καρδάμυλων Χίου, Καρλοβασίου Σάμου, Κω και Ρόδου. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί η τύχη των μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη και Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Ωστόσο, το κόστος λειτουργίας τους κρίνεται ασύμφορο, καθότι, σύμφωνα με την επίσημη μελέτη του ΓΕΣ, το κόστος εκπαίδευσης σ' ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σ' ένα μικρό ? περιφερειακό κέντρο.

Είναι σαφές ότι στην παρούσα φάση, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανάγκη δραστικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων, δεν δύναται να συνεχιστεί η λειτουργία 33 Κέντρων Νεοσυλλέκτων που δημιούργησε η ΝΔ για καθαρά μικροπολιτικούς και κομματικούς λόγους εφαρμόζοντας το δόγμα «Κάθε πόλη και στρατόπεδο ? κάθε χωριό και φυλάκιο».

Ηταν χαρακτηριστική η αντίδραση των τοπικών βουλευτών της ΝΔ όταν το 2009 τέθηκε ζήτημα κατάργησης του αντίστοιχου Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Κιλκίς. Πρωτοστατούντος του Σάββα Τσιτουρίδη, που υπενθύμιζε στον τότε υπουργό Αμυνας Β. Μεϊμαράκη ότι δεν θα πρέπει να τολμήσει το κλείσιμο του Κέντρου διότι πριν από τριάντα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Αμυνας Αλ. Αβραμίδη, καταγόμενου από το Κιλκίς, δημιούργησε το συγκεκριμένο Κέντρο στο 604 Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο Καμπάνη. Επομένως ?τόνιζε ο Σ. Τσιτουρίδης? τυχόν κλείσιμό του θα έχει επιζήμιες συνέπειες για μια ακριτική πόλη και την ευρύτερη περιοχή της...

Ωστόσο, η ισχύς του παραπάνω επιχειρήματος Τσιτουρίδη και σχεδόν όλων των τοπικών βουλευτών έχει ατονήσει στις μέρες μας. Λόγω της μείωσης των εβδομάδων εκπαίδευσης από πέντε σε τρεις, οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν δυνατότητα εξόδου και άρα δεν υπάρχει όφελος για τους τοπικούς επαγγελματίες.

Εξοικονόμηση
Ρεαλιστική κίνηση

Η λειτουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ) ανά εδαφικό διαμέρισμα και κατάργηση όλων των υπολοίπων κρίνεται ως η πιο ρεαλιστική κίνηση στην παρούσα περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα θα μπορούν να λειτουργούν:

  • Ενα ΚΕΝ στη Μακεδονία που θα δέχεται νεοσύλλεκτους από τα εδαφικά διαμερίσματα Θράκης και Μακεδονίας.
  • Ενα στην Ηπειρο που θα κατατάσσονται όλοι από το εδαφικό διαμέρισμα της Ηπείρου.
  • Ενα στη Θεσσαλία για τις ανάγκες της περιοχής.
  • Ενα στο Λεκανοπέδιο Αττικής που θα δέχεται νεοσύλλεκτους από την πρωτεύουσα, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά Κεντρικού Αιγαίου και Ιονίου.
  • Ενα στην Πελοπόννησο όπου θα δέχεται νεοσύλλεκτους από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Νοτίου Ανατ. Αιγαίου.
  • Ενα στην Κρήτη που θα δέχεται τους Κρητικούς.
Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομείται χρόνος και χρήμα που σήμερα σπαταλιέται κατά τις μετακινήσεις από τα ΚΕΝ - ΕΚΕ στα Νοσοκομεία.

Τα αγκάθια
Επιπλέον η διασπορά των Μονάδων, η ελλιπής στελέχωση και η ενασχόληση του προσωπικού με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, δρουν απαγορευτικά στην καθολική συμμετοχή στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην αποκτούν -κύρια οι στρατεύσιμοι- συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες που είναι απολύτως αναγκαίες για όλη τους τη στρατιωτική ζωή τους που ουσιαστικά ολοκληρώνεται μετά την οριστική διαγραφή από τους επιστρατευτικούς καταλόγους.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
ΕΘΝΟΣ
Tell a Friend
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010