Picture
Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας
Πολιτική «παγίδα» πήγαν να στήσουν στην ΠΑ οι Τούρκοι –εν μέσω καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο- με την πρόσκληση που απεύθυναν για συμμετοχή ελληνικών αεροσκαφών –τόσο σε στατική έκθεση όσο και με συμμετοχή στο πτητικό πρόγραμμα των επιδείξεων!- στο «πανηγυράκι»  που ετοιμάζει η τουρκική Αεροπορία για τα 100 της χρόνια.

Η πρόσκληση προς τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα αφορούσε τη συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ για τις 4 και 5 Ιουνίου στην αεροπορική του Cigli βόρεια της Σμύρνης. Στην συγκεκριμένη Αεροπορική Βάση εδρεύουν κύρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-38A Talon της 121 Μοίρας και T-37B/C της 122 Μοίρας.

«Πολύ θα θέλαμε να συμμετάσχουμε αλλά δεν μας αφήνετε διαθέσιμα αεροσκάφη λόγω των καθημερινών παραβιάσεων σας»φέρεται να απάντησε ο Αρχηγός ΓΕΑ στην τουρκική πρόσκληση όπως επίσης αρνητική ήταν και η απάντηση στην προσωπική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του να μεταβεί στην ΑΒ Cigli μετά το τέλος των εργασιών της  ετήσιας σύσκεψης των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs Conference-EURAC) που πραγματοποιείται από 1 έως 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία πρόκειται να παρευρεθεί.

Για την ιστορία οι εκδηλώσεις της τουρκικής Αεροπορίας πρόκειται να διαρκέσουν από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου και σε αυτές πρόκειται να συμμετάσχουν αρκετές διεθνείς συμμετοχές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
Picture
H Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 15.30, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Ομόνοιας.

Η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα  και η ανασφάλεια που προκαλούν  την συνεχή υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της περιοχής.

Μιας περιοχή που στο παρελθόν αποτελούσε εμπορική και πολιτιστική καρδιά της πρωτεύουσας και μέσα σε λίγα χρόνια μεταλλάχτηκε στην πιο υποβαθμισμένη γωνιά της Αττικής.

Βίαιες συμπλοκές, εμπόριο ναρκωτικών, εγκληματικότητα, παραεμπόριο αναστέλλουν προκαλούν προβλήματα την ομαλή διαβίωση γκετοποιώντας ουσιαστικά την καρδιά της πόλης.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν  όλες εκείνες οι αναγκαίες πολιτικές που θα επιτρέψουν στους κατοίκους να μπορέσουν να ζουν μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες και την εμπορική ζωή να τονωθεί ξανά, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μείωση της ανεργίας είναι ζωτική ανάγκη.

Σήμερα οι πολίτες του Κέντρου της Αθήνας δεν έχουν ανάγκη από άλλες υποσχέσεις.

Η βούληση είναι που απουσιάζει ώστε να επανέλθει ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στους Έλληνες ως αντίβαρο στη μισαλλοδοξία που κυριεύει τους πάντες όταν η επίσημη Πολιτεία απουσιάζει.

Η ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έχει ως στόχο να αφυπνίσει το κράτος και να πάρει άμεσα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα αλλά παράλληλα και να αναδείξει το δικαίωμα τους να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο που επέλεξαν.
 
Picture
Μάταια ο Αττικάρχης κ. Λιούκας προσπαθεί να συμφιλιώσει τους δυο Ταξίαρχους της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Το Σαββατοκύριακο -όπως μαθαίνουμε από το Crimes on air- ο κ. Βαλλιάνος ως αρχαιότερος εξέδωσε εσωτερική εντολή και η ΔΕΛΤΑ την οποία διοικεί ο κ. Σταύρακας,  παρέδωσε στην Άμεση Δράση τους δυο από τους τρεις φορητούς ασύρματους, που διέθετε κάθε ομάδα που απαρτίζεται συνήθως από πέντε ζευγάρια μοτοσυκλετιστών.

 Αυτό δηλαδή επιχειρησιακά θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι άντρες να συνεννοούνται μεταξύ τους.

Ο κ. Βαλλιάνος προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση για να ενισχύσει τα πληρώματα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης που μέχρι τώρα διέθεταν απ’ έναν ασύρματο.

Πολύ φοβούνται τώρα  μήπως ο Βαλλιάνος βρεθεί με κανένα «μαχαίρι» στην πλάτη και ο Σταύρακας καταφέρει μάλιστα  να πείσει και το Αργηγείο, ότι ο αρχαιότερος Ταξίαρχος προσπάθησε να … αυτοκτονήσει!

ΣΧΟΛΙΟ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
 
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ''ΒΙΑΖΟΥΝ'' ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Picture
ΑΛΛΑΖΕΙ και πάλι ο νόμος για την προστασία των δανειοληπτών από αθέμιτες πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών.

Οι αλλαγές εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ οι διατάξεις έχουν στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος νόμου που είχε ψηφιστεί προ διετίας.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παραδέχεται ότι εκείνος ο νόμος δεν περιέχει κανόνες και εγγυήσεις, που να διασφαλίζουν ότι η λειτουργία των εταιρειών αυτών κινείται στο πλαίσιο του σκοπού τους, ο οποίος είναι η ενημέρωση (και μόνο) για οφειλές.

Αντίθετα, με τις πρακτικές που ανέχεται ο παραπάνω νόμος, ο χαρακτηρισμός των εταιρειών αυτών ως «εταιρειών ενημέρωσης» αποδεικνύεται συχνά ψευδεπίγραφος. Ετσι, το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προβλέπει ότι:

1 Οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την ενημέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμη απαίτηση μόνο μετά την πάροδο δέκα ημερών από την ημέρα που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

2 Διευρύνεται ο -ενδεικτικός πλέον- κατάλογος αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών που εμπεριέχει ο ν. 3758/09 (περιπτώσεις ύπαρξης βαριάς ασθένειας ή συναγόμενης επιβάρυνσης της σωματικής ή ψυχικής υγείας, προσέγγισης γειτόνων, εργοδοτών κ.λπ., δικαστικής αμφισβήτησης της οφειλής, παραπλάνησης για τη νομική θέση του οφειλέτη κ.ά.)

3 Προσδιορίζεται συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 έως 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες ημέρες.

4 Η εταιρεία ενημέρωσης οφείλει να μην αρχίσει ή να μη συνεχίσει την επικοινωνία σε περίπτωση που ο οφειλέτης δηλώνει απροθυμία ή αδυναμία ανταπόκρισης.

5 Η επικοινωνία καταγράφεται και τηρείται για έξι τουλάχιστον μήνες προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη. Ο οφειλέτης ενημερώνεται για την καταγραφή και το σκοπό της.

6 Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, μετά από καταγγελία του οφειλέτη, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατάσταση με τα συνδετικά δεδομένα συγκεκριμένων τηλεφωνικών παροχών, προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία για αθέμιτη εισπρακτική όχληση καθώς και τα στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη.

7 Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο επικοινωνιών ενημέρωσης των οφειλετών και να γνωστοποιούν τις επικοινωνίες στις οποίες προέβησαν στον οφειλέτη ή την Γ.Γ.Κ, όταν τους ζητηθεί.

8 Σημαντικό μέρος των απαγορεύσεων εφαρμόζονται και για τους ίδιους τους δανειστές.

9 Οι απαγορεύσεις καταλαμβάνουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προβαίνουν σε κατ’ επάγγελμα ενημέρωση και συνεπώς οι κυρώσεις του νόμου μπορούν να επιβάλλονται σε βάρος όλων των παραβατών (τράπεζες, τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα), και όχι μόνο σε εταιρείες που έχουν συσταθεί με καταστατικό σκοπό την ενημέρωση των οφειλετών.

10 Απαγορεύεται μετά την έναρξη δικαστικών πράξεων η κατ’ επάγγελμα ενημέρωση του οφειλέτη.

11 Θεσπίζονται σημαντικοί περιορισμοί και για τους δικηγόρους, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα μεταφοράς των αθέμιτων εισπρακτικών μεθοδεύσεων σε δικηγορικά γραφεία.

12 Απαγορεύεται η εκχώρηση των απαιτήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, πέραν των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών, και σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες, ενώ σε περίπτωση που η εκχώρηση γίνεται σε τρίτους εκτός της ελληνικής επικράτειας, αυτοί οφείλουν να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η άσκηση των δικαιωμάτων των οφειλετών.
πηγή
 
Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια των policymakers για λογαριασμό των ισχυρών κύκλων μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας

Picture
Picture

Άρθρο του
Σταύρου Αλεξανδρή,
Λέκτορα στο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πού χρεώνονται τα αιτία της κλιματικής αλλαγής;

Δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς ότι ο άνθρωπος είναι υπέρμετρα καταστροφικός και ασύδοτος με το ίδιο του το περιβάλλον. Θα ήταν παράλογο να αποδεχθεί κανείς την άποψη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) και των ισχυρών κύκλων που την υποστηρίζουν, τις αιτίες που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Καθημερινά βλέπουν στο φως της δημοσιότητας υπέρμετρα και αβέβαια σενάρια που αγγίζουν τα όρια μιας ακραίας περιβαλλοντικής τρομολαγνείας, βασισμένα σε υποθετικές θεωρήσεις και κατευθυνόμενους διαλογισμούς. Δυστυχώς όμως η προκαλούμενη αλλαγή του κλίματος από τον άνθρωπο έχει γίνει αποδεκτή ως πραγματικότητα, δημιουργώντας μια βαθειά ριζωμένη αντίληψη μέσα στον πληθυσμό που φθάνει σε επίπεδα υστερίας.

Σήμερα, ο όρος «ρύπος» αποδίδεται για να χαρακτηρίσει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που όχι μόνο ρύπος δεν είναι, αλλά επιπλέον παραποιείται η πραγματική διάσταση της φυσικής του δράσης. Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία που φαίνεται να έχουν σκόπιμα αγνοηθεί.

Οι υδρατμοί στην ατμόσφαιρα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη συμβολή στο αποκαλούμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου, και αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% του συνολικού ποσού των αερίων του θερμοκηπίου, γεγονός που συστηματικά αγνοείται! Κάθε λεπτό της ώρας σχεδόν 1 δις τόνοι νερού διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα με τη διαδικασία της εξάτμισης από τους ωκεανούς.

Αν και το διοξείδιο του άνθρακα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις για τα αέρια του θερμοκηπίου, οι υδρατμοί διαδραματίζουν έναν ακόμα μεγαλύτερο και ουσιαστικό ρόλο στην θέρμανση της ατμόσφαιρας και στο ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη. Το μόριο του νερού έχει μία μοναδική δομή με μια εξαιρετική ικανότητα να αποθηκεύει θερμότητα, γεγονός που επιδρά σημαντικά στο σχηματισμό των καταιγίδων και έτσι το καθιστά εν γένει πρωταγωνιστή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία

Μήπως λοιπόν οι υδρατμοί είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος "ρύπος" σε σχέση με CO2 ; Θα ήταν βέβαια, παράλογο ένα πολύτιμο στοιχείο της φύσης και της ζωής όπως είναι το νερό να εισαχθεί στο “περιβαλλοντικό χρηματιστήριο εμπορίας ρύπων (Κιότο) ως αέριο του θερμοκηπίου. Είναι λοιπόν προφανής ο λόγος γιατί ο υδρατμός απουσιάζει από τον κατάλογο των ρύπων και δεν αναφέρεται ως αέριο του θερμοκηπίου από τους αρχιτέκτονες της παγκόσμιας περιβαλλοντικής πολιτικής.

Θα μπορούσε η αλήθεια να είναι διαφορετική;

Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του δυναμικού συστήματος της γης, του ήλιου και του σύμπαντος. Η κινητήρια δύναμη που προκαλεί τις κλιματικές μεταβολές του πλανήτη είναι κυρίως οι διακυμάνσεις στο πλήρες φάσμα της ακτινοβολίας του ήλιου καθώς και οι γεωμαγνητικές αλλαγές. Γενικά η χρονική διαφοροποίηση της ηλιακής δραστηριότητας συσχετίζεται με την διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας της γης ή οποία είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιορισθεί με ακρίβεια.  

Αυτό συμβαίνει αδιάκοπα κατά την διάρκεια της μακράς προϊστορίας του πλανήτη! Επίσης πολυάριθμες παλαιοκλιματολογικές παρατηρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρονικών περιόδων, συνηγορούν στο ότι η γαλαξιακή μεταβλητότητα των κοσμικών ακτίνων συνδέεται με την αλλαγή του κλίματος και επιδρά στον μηχανισμό δημιουργίας νεφών. Η ποιότητα και η ποικιλομορφία αυτών των παρατηρήσεων δείχνουν ότι είναι δύσκολο να είναι τυχαία αυτή η σχέση (Cosmics Leaving Outdoor Droplets – «CLOUD», Cern experiment).

Μια τέτοια λοιπόν φυσική διακύμανση στη πυκνότητα ροής της ακτινοβολίας μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα δεν θα ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορη την τεράστια μάζα νερού των ωκεανών οι οποίοι καλύπτουν το 71% της γήινης επιφάνειας (361.000.000 km2), που με την σειρά τους έχουν σημαντική και αναμφισβήτητη επίδραση στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος.

Σημειωτέον ότι η περισσότερη από τη εισερχόμενη μικρού μήκους κύματος ακτινοβολία (Globalradiation) που απορροφάται από τη γη δεσμεύεται από τους τροπικούς ωκεανούς. Η συνεχής κυκλική συμπεριφορά της θερμοκρασίας της επιφάνειας των ωκεανών, καθώς και ο τρόπος που οι ωκεανοί αλληλεπιδρούν με την υπερκείμενη ατμοσφαιρική στρώση, έχουν σημαντική επίδραση στην συγκέντρωση υδρατμών και CO2 στην γήινη ατμόσφαιρα και συνεπώς στο ισοζύγιο άνθρακα του πλανήτη. Επομένως αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών σημαίνει μεγαλύτερη αποδέσμευση CO2 προς την ατμόσφαιρα.

Η υπερβολή είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο με το οποίο  προβάλλονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όταν στις συζητήσεις αναφερόμαστε στη λέξη περιβάλλον αυτόματα ο συνειρμός οδηγεί στην «κλιματική αλλαγή» και στην «υπερθέρμανση του πλανήτη» λόγω των αερίων του θερμοκηπίου και συγκεκριμένα της αύξησης του CO2. Η αύξηση αυτή είναι της τάξεως των 6.8 χιλιοστών στην εκατοστιαία σύσταση της ατμόσφαιρας (0.0068%) τα τελευταία 50 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Από αυτή την ποσότητα μόνο τα 3.9 χιλιοστά οφείλονται σε ανθρωπογενείς εκπομπές και θεωρείται… ότι είναι ικανή να εξαφανίσει από τον πλανήτη παράκτιες περιοχές και νησιωτικές χώρες. Σε αυτό το αντίστοιχο διάστημα η αύξηση του πληθυσμού της γης είναι φρενήρης, 239%!!! Θα ήταν αδύνατον να μην διασαλευθεί το ισοζύγιο άνθρακα του πλανήτη.

Για να διαπιστωθεί το μέγεθος της υπερβολής των κλιματικών μοντέλων που συνδράμουν στην στήριξη αυτής της απάτης, θα πρέπει να αναφερθεί ένα παράδειγμα. Σήμερα με την χρήση των μετεωρολογικών δορυφόρων λαμβάνεται με συνεχή ροή τεράστιος αριθμός κλιματικών δεδομένων για πρόβλεψη καιρού που εισάγεται σε βαθμονομημένα μοντέλα καιρού.

Αυτά τα μοντέλα παρότι κρίνονται καθημερινά εκ του αποτελέσματος , είναι αδύνατον να κάνουν ασφαλή πρόβλεψη περισσότερο των 3 έως 5 ημερών!!! Φαντασθείτε λοιπόν την αξιοπιστία κλιματικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται για να υπολογίσουν την θερμοκρασία του πλανήτη μετά από 50 ή 100 χρόνια, βασιζόμενα σε υποθετικά και φανταστικά σενάρια.

Σήμερα η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια των policy makers. Τα τελευταία 25 χρόνια προπαγανδίζεται με ευφυέστατο τρόπο μια «περιβαλλοντική διαχείριση» βασισμένη στην παραπληροφόρηση και στα νεοσύστατα «πράσινα» χρηματιστήρια υπό την διαχείριση του United Nations Framework Convention on Climate Change (UN-ICCP) και γνωστών παγκόσμιων τραπεζικών κύκλων των οποίων διαχειριστές είναι πολιτικοί, οικονομολόγοι, και χρηματιστές. Ας αναλογισθεί κάποιος ότι “τζόγος” του CO2 στο χρηματιστήριο ρύπων των διακινούμενων κεφαλαίων το 2009 έφτασε τα 198.000.000.000 δολάρια.

Η πράσινη ανάπτυξη εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των γνωστών παγκόσμιων κύκλων

Η “Πράσινη Ανάπτυξη” με την σημερινή της μορφή της δεν αποτελεί μια νεόφερτη πολιτική προσέγγιση, ούτε είναι το νέο εφεύρημα των κυβερνήσεων. Ο όρος άνθησε στα τέλη της 10ετίας του 60 από τους οραματιστές μιας νέας παγκόσμιας διαχείρισης πραγμάτων, την στιγμή που ανεξάρτητα οικολογικά κινήματα και από τις δύο πλευρές του ατλαντικού εξέφραζαν δυναμικά την αντίθεση τους στο βιασμό των οικοσυστημάτων του πλανήτη και στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Ήταν η στιγμή λοιπόν που οι ηγέτες του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ  έκαναν μεθοδευμένα πράξη την γνωστή ρήση: «Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγείς».

Έτσι η νέα μορφή της «πράσινης ανάπτυξης» προτάσσεται σαν αντιστάθμιση στην οικονομική κρίση βασισμένη σε μια κατευθυνόμενη εικονική και υποκριτική περιβαλλοντολογική πολιτική εν ονόματι της κλιματικής αλλαγής, επιδεινώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, την φτώχια και τις αντιθέσεις. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την υπερχρέωση των αδύνατων κρατών του πλανήτη και προέρχεται από τους ίδιους κύκλους.

Ο κύριος κορμός της πράσινης ανάπτυξης είναι το χρηματιστήριο ρύπων. Σύμφωνα με το σύστημα εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο θερμοκηπίου, στο τέλος του έτους, ο φορέας κάθε εκμετάλλευσης οφείλει να αναφέρει στην αρμόδια αρχή τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που προήλθαν από τις εγκαταστάσεις του κατά τη διάρκεια του έτους.

Για παράδειγμα η ΔΕΗ ξεπερνώντας κατά 18% τα δικαιώματα ρύπων που της αναλογούσαν, καταβάλλει περίπου 110 εκατομμύρια € για αγορά επιπλέον δικαιωμάτων εκπομπών για το 2008, με συνέπεια τo έλλειμμα της ΔΕΗ να αυξάνει. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο, επιβαρύνοντας τον συνήθη ύποπτο: Τον Έλληνα φορολογούμενο.

Όσες εταιρίες στηρίζουν την παραγωγή τους σε ορυκτά καύσιμα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την εμπορία ρύπων καθώς καταργείται το καθεστώς δωρεάν παραχώρησης δικαιωμάτων τα επόμενα χρόνια (2013) έχοντας σαν αποτέλεσμα την υπέρμετρη άνοδο των τιμών στα χρηματιστήρια ρύπων.

Η λύση λοιπόν στο πρόβλημα για τους ρυπαντές της Δύσης έρχεται από την Κίνα που έχει αναπτύξει την μεγαλύτερη αγορά Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας παρέχοντας ήδη «πράσινα πιστοποιητικά» σε «τιμή κόστους» μέσω των Carbon Funds που τα διαχειρίζονται μεγάλοι κολοσσοί όπως η WorldBank, AsianDevelopmentBank. H αγοροπωλησία πράσινων δικαιωμάτων (CERs) μέσω μαζικών πωλήσεων αποδίδει τις καλλίτερες τιμές «πράσινων πιστοποιητικών». Για αυτούς λοιπόν που διαχειρίζονται τα «πράσινα» χαρτοφυλάκια γεννήθηκε η «πράσινη οικονομία», την στιγμή που 85 εκατομμύρια ευρωπαίοι συμπολίτες μας είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία και η κερδοσκοπία όλων αυτών που επιδίδονται και συναινούν εσκεμμένα ή άθελα τους στην μεγαλύτερη απάτη των ημερών μας.

Ο πλανήτης και η χώρα μας έχει ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση.
inlaw
 
Picture
Συντάκτης: Κ ωνσταντνίνος Χολέβας
πολιτικός αναλυτής

Το 1453 δεν επήλθε η πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας. Αυτή είχε συμβεί το 1204 κατά την Δ΄ Σταυροφορία. Οι Τούρκοι βρήκαν μία κεφαλή χωρίς σώμα, μία Κωνσταντινούπολη χωρίς ενδοχώρα.

Το κτύπημα που κατέφεραν οι Φράγκοι στην Ορθόδοξη Ρωμηοσύνη και η κατανομή των εδαφών της Αυτοκρατορίας άνοιξαν τον δρόμο για τη δεύτερη Άλωση από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Εκείνη τη χρονιά, το 1204, ανιχνεύουμε και τη γέννηση του Νέου Ελληνισμού. Το βυζαντινό κράτος παύει πλέον να είναι πολυεθνικό με ελληνικό πολιτισμό και στη θέση του εμφανίζονται μικρά κράτη αμιγώς ελληνικά,.

Η Νίκαια πρωτίστως, αλλά και η Ήπειρος και η Τραπεζούντα είναι τα πρώτα εθνικά κράτη στα Βαλκάνια. Εκφράζουν την ελληνορθόδοξη ελπίδα και γεννούν τη Μεγάλη Ιδέα. Το μυστικό της επιβιώσεως του Ελληνισμού μετά το 1453 βρίσκεται στην ιδεολογία και στα κείμενα των ανθρώπων που στελέχωσαν το κράτος της μικρασιατικής Νικαίας από το 1204 μέχρι το 1261, όταν αυτό το κράτος έδιωξε τους Λατίνους από την Κωνσταντινούπολη.

Το μυστικό αυτό λέγεται : Πίστη στην διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Και είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε τώρα που διερχόμαστε μία ηθική, πνευματική και οικονομική κρίση. Τώρα που πολλές μικρές αλώσεις απειλούν το έθνος μας με απώλεια ταυτότητος και προσανατολισμού.

Από το 1204 μέχρι και τον Κυπριακό Αγώνα του 1955-59 η πίστη στη συνέχεια του Ελληνισμού μάς κρατούσε όρθιους. Περάσαμε αλώσεις, δουλείες, σταυρώσεις, μαρτύρια, αλλάξαμε κατακτητές, αγωνισθήκαμε σε καιρούς πολεμικούς ή ειρηνικούς, προδοθήκαμε από συμμάχους και υπονομευθήκαμε από μισθοφόρους και από φορείς ξενόφερτων ιδεών, αλλά επιβιώσαμε. Γιατί πιστεύαμε στον εαυτό μας, στο παρελθόν μας και στο μέλλον μας.

Ήδη από το 1204 αυτή την πίστη στη συνέχεια του Ελληνισμού εκφράζουν οι Αυτοκράτορες της Νικαίας. Ο Θεόδωρος Λάσκαρις Α΄, ο Ιωάννης Δούκας Βατάτζης, ο Θεόδωρος Λάσκαρις Β΄. Αποτελεί άφθαστο μάθημα αξιοπρεπείας και ιστορίας η απάντηση του Βατάτζη -Θρακιώτη από το Διδυμότειχο- προς τον Πάπα Νικόλαο το 1237.Ο ηγέτης ενός μικρού κράτους του καθημαγμένου Ελληνισμού απαντά προς τον Πλανητάρχη της εποχής, αφού ο Παπικός θρόνος έστρεψε τους Σταυροφόρους προς την Κωνσταντινούπολη αντί για την Ιερουσαλήμ.

Γράφει, λοιπόν, ο ελεήμων και ευλαβής Ορθόδοξος Αυτοκράτωρ ότι ο ίδιος και οι υπήκοοί του κατάγονται από το αρχαίο γένος των Ελλήνων από το οποίο άνθισε η σοφία για όλο τον κόσμο και ότι οι περισσότεροι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες ήσαν και αυτοί Έλληνες. Και προσθέτει ότι στους Έλληνες εδόθη η Κωνσταντινούπολη από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ότι πιστοί στην ιστορία μας και στις παραδόσεις μας θα αγωνισθούμε για να απελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη και να την ξανακάνουμε ορθόδοξη και ελληνική.

Αν θέλαμε να κρίνουμε με σημερινά δεδομένα ο Ιωάννης Βατάτζης είναι ο ηγέτης της δυσπραγούσης Ελλάδος και ο Πάπας είναι το Δ.Ν.Τ. Τότε είχαμε ηγέτες που ύψωναν φωνή εθνικής υπερηφανείας προς τους ισχυρούς. Τώρα άραγε έχουμε;

Αυτή η πεποίθηση στη συνέχεια του Ελληνισμού έδωσε δύναμη στους προγόνους μας μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς. Έστω και αν χρησιμοποιούσαμε εναλλάξ τα εθνικά ονόματα Ρωμηός, Γραικός και Έλληνας ουδέποτε χάσαμε την εθνική μας συνείδηση που ήταν άρρηκτα δεμένη με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η πίστη στη διαχρονικότητα του Γένους διατρανώθηκε μέσα από αναγνώσματα όπως η Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου και η Αχιλλιάς, μέσα από την εμμονή στην Ελληνική γλώσσα , μέσα από την αναπαράσταση Αρχαίων σοφών στον πρόναο πολλών εκκλησιών, μέσα από ποιήματα και δημοτικά τραγούδια, μέσα από κηρύγματα και ομιλίες λογίων. Η συνέχεια του Ελληνισμού ενέπνευσε τον Ρήγα, τους κλεφταρματολούς, τις διακηρύξεις και τα Συντάγματα του 1821, τον Διονύσιο Σολωμό που καλεί τους Τριακόσιους του Λεωνίδα να σηκωθούν και να έλθουν κοντά μας.

Σήμερα που περνούμε μία πολλαπλή κρίση αναμένουμε από τους πνευματικούς ταγούς μας να ξαναμιλήσουν γι’ αυτή τη διαχρονικότητα του Έθνους, να μάς δώσουν διδάγματα από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία, να μας ποτίσουν με το κρασί του ’21 που έλεγε ο Κωστής Παλαμάς. Κι όμως βλέπουμε ορισμένους από αυτούς τους διανοουμένους μας να μάς δηλητηριάζουν με σάπιες πνευματικές τροφές.

Αρνούνται τη συνέχεια του Ελληνισμού, χλευάζουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, αφελληνίζουν την παιδεία μας, εισάγουν στρατιές μισθοφόρων από διάφορες χώρες στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού, αποδομούν την Παιδεία μετατρέποντας τα σχολεία σε κέντρα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αφήνοντας τα παιδιά χωρίς πρότυπα, χωρίς αξίες.

Μπορούμε και δικαιούμαστε να βγούμε από την κρίση. Αρκεί να μη ξεχάσουμε το μυστικό των προγόνων μας. Να αντισταθούμε στις ηθικές, πνευματικές και οικονομικές αλώσεις προτάσσοντας τη συνέχεια του Ελληνισμού. Να μετατραπούμε σε μία δυναμική ηθική πλειοψηφία, η οποία με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο θα βάλει στο περιθώριο τους διανοουμένους της συμφοράς και θα ξανασυνδέσει τις τύχες της Ελλάδας, της Κύπρου και των Αποδήμων με το γάργαρο νερό της διαχρονικής ελληνικότητας, το μόνο που μάς ξεδιψά και μας ξεπλένει.

Να βάλουμε στο περιθώριο τις υλιστικές ιδεολογίες που αποχαυνώνουν τους νέους μας μιλώντας τους είτε για τη νομοτέλεια της δικτατορίας του προλεταριάτου είτε για τη νομοτέλεια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η οποία γκρέμισε τα σύνορα για να φέρει τελικά στην Ευρώπη τα προβλήματα των αμερικανικών τραπεζών.

Το πνεύμα του Ελληνισμού ήταν πάντα αγωνιστικό και αντιστασιακό. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν υπετάγη στους όρους του Μωάμεθ, αλλά έπεσε μαχόμενος. Οι σημερινές μάχες δεν θα δοθούν με σπαθιά, αλλά με ιδέες και ιδανικά. Αρκεί να ξαναπιστέψουμε στη συνέχεια του Ελληνισμού! H αγωνιστικότητα του Παλαιολόγου και των συμμαχητών του στέλνει μηνύματα και για το σήμερα.

Η αντίσταση των τελευταίων μαχητών της Κωνσταντινουπόλεως και το "πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών" εμπνέει έκτοτε τα ΟΧΙ του Ελληνισμού. Το 1940 κατά του Μουσσολίνι, το 1941 κατά του Χίτλερ, το 1944-49 κατά της ένοπλης επιβολής του Σταλινισμού, τον συνεχή αγώνα της Κύπρου από το 1955 μέχρι σήμερα κατά της αποικιοκρατίας και του αφελληνισμού.

Το ευχάριστο είναι ότι ο Ελληνισμός και στις ημέρες μας λέει ΟΧΙ σε θέματα υψίστης εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι ψευδοπροοδευτικοί και οι οπαδοί της εθνικής μειονεξίας. Με συλλαλητήρια είπαμε ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος και του πολιτισμού της Μακεδονίας. Με λαοσυνάξεις διαμαρτυρηθήκαμε για τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητές μας και αντιδράσαμε στα πολυπολιτισμικά πρότυπα που θέλουν να εξευτελίζουν την πλειοψηφία στο όνομα διαφόρων μειοψηφιών.

Αντιδράσαμε παντοιοτρόπως στο απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού που αγιοποιούσε τους Οθωμανούς, τους Νεοτούρκους και τους σφαγείς της Μικρασίας και του Πόντου και τελικά το αποσύραμε. Τα αδέλφια μας στην Κύπρο είπαν και θα ξαναπούνε ΟΧΙ στο ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν. Τα αδέλφια μας του Βορρά αγωνίζονται για τη διαφύλαξη της ελληνικής παιδείας και εθνικής ταυτότητας στη Χειμάρρα, στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά, στο Μοναστήρι, στο Κρούσοβο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βροντοφωνάζουν καθημερινά ΟΧΙ στον Νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν και του Νταβούτογλου. Συνεχίζουν να υπεραμύνονται του πατρίου εδάφους και να χαρίζουν στο Έθνος νέους ήρωες όπως ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός, ο Ηλιάκης κ.α. Και ο κακοπληρωμένος και ελλιπώς εκπαιδευμένος αστυνομικός μας δίνει καθημερινά με κίνδυνο της ζωής του τη μάχη κατά της εισαγόμενης εγκληματικότητας, της οποίας ηθικοί αυτουργοί είναι οι θολοκουλτουριάρηδες οπαδοί της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας».

Σήμερα οφείλουμε να συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο. Οι σημερινές αλώσεις είναι μικρές και καθημερινές. Άρα ύπουλες και εξίσου επικίνδυνες. Η υπονόμευση της γλώσσας μας, η άγνοια της ιστορίας μας, η ξενομανία, οι συκοφαντίες κατά της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως μας, οι εδαφικές διεκδικήσεις των γειτόνων, η διαστρέβλωση και πλαστογράφηση της ιστορίας του 1821, της Κύπρου και της Μακεδονίας, όλα αυτά και πολλά άλλα έσωθεν ή έξωθεν προερχόμενα αποτελούν μικρές αλώσεις που απαιτούν γνώση, αντίσταση και μαχητικότητα. Δεν αρνούμαστε την επικοινωνία και την συνεργασία με άλλους λαούς και πολιτισμούς.

Ο Ελληνισμός ποτέ δε κλείστηκε στο καβούκι του. Θα αρνηθούμε όμως την αφομοίωση, την αλλοτρίωση, τις γκρίζες ζώνες. Θα αγωνισθούμε με όπλα πρωτίστως πνευματικά και ηθικά.

Και θα διδασκόμαστε από την Παράδοση και το βίωμα της Εκκλησίας μας. Η Άλωση και οι μετέπειτα εξελίξεις μάς διδάσκουν ότι τελικά επιβιώσαμε μέχρι σήμερα χάρις στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Διότι η Ορθόδοξη Παράδοση είναι Σταυροαναστάσιμη. Μας θυμίζει ότι μετά την κάθε Σταύρωση του Γένους ακολουθεί η Ανάσταση! Αυτό εύχομαι για την οικονομικά και γεωπολιτικά χειμαζομένη Ελλάδα μας!
 
Picture
Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται έκθεση της CIA, αναφέρει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα.

Η έκθεση της CIA προειδοποιεί πως η σκληρή λιτότητα και η άσχημη οικονομική κατάσταση μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της βίας και η κυβέρνηση να χάσει τον έλεγχο.

Οι εξεγέρσεις και η βία, αναφέρει η εφημερίδα, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

Επικαλείται, μάλιστα, και δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που δήλωσε ότι η Αθήνα μπορεί σύντομα να μοιάζει με την Βηρυτό της δεκαετίας του ‘70.
newsbeast
 
Picture
Ορισμένοι εκεί στο Συγκρότημα του Φαλήρου, έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.  Θα βλέπει η Ελένη Βλάχου πως κατάντησαν την εφημερίδα της και θα μετανιώνει που δεν την έκλεισε!

Γιατί η «Καθημερινή» ήταν κάποτε μια  εφημερίδα ταυτόσημη με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα. Τώρα διακινεί σενάρια.

Υπέπεσε  στην αντίληψή μου, ένα άρθρο του κ. Καλλίτση με τίτλο «Η δεύτερη πρόκληση του κ. Σαμαρά».

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Παλαιότερα τον διάβαζα στην «Ημερησία» του  κ. Μπόμπολα να εξυμνεί τον εκσυγχρονισμό του κ. Σημίτη (είναι φουλ “Σημιτικός” και εκσυγχρονιστής, ως λέγεται, όπως άλλωστε και αρκετοί άλλοι προερχόμενοι από το ΚΚΕ), μετά  έμαθα ότι πήγε στο ΕΘΝΟΣ για να καταλήξει στο  Φάληρο.

Κατ΄αρχήν,  υπάρχει ένα …μικρό θέμα ….ηθικής τάξεως. Ο  κ. Καλλίτσης είναι Σύμβουλος Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (η οποία διοίκηση διορίζεται από την Κυβέρνηση) και μέλος του  ΔΣ του Αθήνα 984, όπου υποδείχθηκε  από την παράταξη του κ. Καμίνη. Θεωρεί, ότι μπορεί να καταφέρεται εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. με τον τρόπο που το κάνει στο χθεσινό του άρθρο;

Τι μας λέει στο άρθρο του ο πολυπράγμων κ. Καλλίτσης.

Πρώτον, αμφισβητεί την διαδικασία εκλογής του κ. Σαμαρά. Εξελέγη, γράφει,  Πρόεδρος της ΝΔ,  από τους ψηφοφόρους της ….«Πολιτικής Άνοιξης και του ΚΕΠ!»  Δηλαδή, οι 860,000 χιλιάδες ψηφοφόροι, που πλημμύρισαν τα εκλογικά κέντρα  δεν είχαν καμιά σχέση με τη Ν.Δ. ! Και πως το ξέρει αυτό ο κ. Καλλίτσης; Έκανε face control  στην είσοδο, ή ζητούσε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης;

Θα προτείνω στη Ν.Δ., την επομένη φορά που θα έχει ….εσωκομματικές εκλογές,  να τις αναθέσει στον κ. Καλλίτση. Για να βγάλει τον αρχηγό της αρεσκείας του. Για να μη του μείνει ….απωθημένο!

Η αναφορά  αυτή  σε μια  διαδικασία, την οποία δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν ούτε οι χαμένοι των εκλογών, είναι άκρως προσβλητική και για τους οπαδούς και για το κόμμα.

Δεύτερον, ο κ. Καλλίτσης επικρίνει τον κ. Σαμαρά διότι με την πολιτική του, εμποδίζει τη …μεταρρύθμιση! Το μάθαμε και αυτό! Ώστε το Μνημόνιο αποτελεί …..μεταρρύθμιση! Βέβαια, με την ανεργία στο 15%, τον πληθωρισμό στο 4%, την ύφεση 4,5%, το χρέος στο 150%, το  έλλειμμα στο 10%, τα spreads  στις 1400 μονάδες και το χρηματιστήριο στις 1300,ωραία μεταρρύθμιση κάνει η κυβέρνηση:

Μάλλον  το μνημόνιο έφερε την ….απορρύθμισης της οικονομίας και της  ελληνικής κοινωνίας.  Δεν τα  βλέπει αυτά ο κ. Καλλίτσης; Δεν παρακολουθεί τι γίνεται κάθε βράδυ  στο Σύνταγμα;  Ενθουσιασμένοι από τη …μεταρρύθμιση, που συντελείται είναι όλοι αυτοί, ή οπαδοί της Πολιτικής Ανοιξης και του ΚΕΠ; Ελπίζω να τον καλέσουν στο LSE  να διδάσκει ….οικονομικά!

Τρίτον, ο κ. Καλλίτσης, το λέει ευθέως, ότι στη  Ν.Δ μελετούν σενάρια καταστροφής. Η καταγγελία είναι σοβαρή. Υπάρχει ελληνικό κόμμα που μελετά σενάρια καταστροφής της χώρας; Δηλαδή και το ΚΚΕ που αντιτίθεται στο Μνημόνιο …επιδιώκει την καταστροφή της χώρας; Κατά τη λογική του κ. Καλλίτση, όποιος αντιτίθεται στο Μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή! Φοβερό επιχείρημα!

Είναι δυνατόν δημοσιογράφος, σοβαρής (υποτίθεται εφημερίδας), να γράφει τέτοια πράγματα;  Δεν  πανικοβάλλει τον κόσμο; Δεν δημιουργεί αναστάτωση στις αγορές;

Αν ο κ. Καλλίτσης έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενά του, οφείλει να τα αποκαλύψει δημοσίως, ειδάλλως  δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα πούμε ποιός πρέπει να ασχοληθεί με τα γραφόμενά του.

Μήπως πρέπει να τον  καλέσουν στη Βουλή  για να  αποκαλύψει αυτά τα καταστροφικά σενάρια που εξυφαίνονται από τη Ν.Δ.; Μήπως κάποιος εισαγγελέας; Δηλαδή τι παραπάνω είπε εκείνος ο δυστυχής τορναδόρος από την Κρήτη;

Εκτός και αν ο κ.  Καλλίτσης,  θωρεί σενάριο καταστροφής τη πρόταση του  Ζαππείου; Μα ακόμα και η εφημερίδα του, υποδέχθηκε θετικά τις προτάσεις του κ. Σαμαρά; Από πού ενημερώνεται ο κ. Καλλίτσης; Απ’ ευθείας από τον κ. Καρχιμάκη;

Αν η πρόταση της Ν.Δ. είναι καταστροφική, τότε γιατί η τρόϊκα ανεβοκατεβαίνει στη Συγγρού για ενημέρωση; Γιατί τα  κυβερνητικά στελέχη, προτείνουν στον  κ. Παπακωνσταντίνου να υιοθετήσει τις προτάσεις του Σαμαρά; Γιατί ο ίδιος ο κ . Παπανδρέου στην ομιλία του στον ΣΕΒ αναφέρθηκε σε 10  προτάσεις που θα μπορούσε να υλοποιήσει; Ξέρω, οι γενίτσαροι είναι φανατικότεροι των originals!

Αναρωτιόμουν γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο κ. Καλλίτσης από την  άρνηση του Σαμαρά να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο: «“Τον Ιούλιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρουν μόνο ένα μέρος του μισθού τους. Τα μέσα ενημέρωσης να πάθουν στερητικό σύνδρομο λόγω μηδενισμού της κρατικής διαφήμισης. Οι επιχειρήσεις να νοσταλγήσουν τις ημέρες που μπορούσαν, έστω, να προσδοκούν σε κάποια επιστροφή ΦΠΑ”

Ποιος ευθύνεται που φτάσαμε σ’ αυτήν την κατάσταση; Οι  δημόσιοι υπάλληλοι, ούτως ή άλλως,  θα έχουν μικρότερο  μισθό  γιατί ένα μέρος θα τον κόψει το ενιαίο μισθολόγιο! Ένα  άλλο, η αυξημένη παρακράτηση, λόγω  την μείωσης του αφορολόγητου!   Έργα του μνημονίου είναι αυτά, αλλά, είπαμε, το μνημόνιο αποτελεί …μεταρρύθμιση! Μάλλον τον κ. Καλλίτση ή δεν τον  αγγίζουν οι περικοπές, ή θα ζεί σε άλλη χώρα!

Όμως το ζουμί βρίσκεται άλλού: ο κ. Καλλίτσης εκφράζει την αγωνία των αφεντικών του για τη μειωμένη κρατική διαφήμιση! Βλέπετε πέρασε ο καιρός που η Εθνική, ας πούμε  για παράδειγμα, μοίραζε αφειδώς χρήματα!

Στη συνέχεια ο  κ. Καλλίτσης δεν παραλείπει να δώσει και οδηγίες …προς τον κ. Παπανδρέου: τον καλεί να υπερβεί τα κομματικά κατεστημένα και να επιλέξει τους αρίστους! Δηλαδή,  μέχρι σήμερα επιλέγει ….κομματικούς  και …αχρήστους; Και εγώ που νόμιζα ότι εξελέγησαν με τη διαδικασία του opengov!  Και γιατί δεν έκανε αυτήν υπέρβαση νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου, αλλά  περίμενε να φτάσουμε να «ξύνουμε την θύρα της πτώχευσης»;

Όμως ο κ. Καλλίτσης, προχωράει και παραπέρα: Υποδεικνύει  στον πρωθυπουργό και ποιους να διαλέξει:  «τεχνοκράτες που έχουν αίσθηση της πολιτικής και πολιτικούς με σύγχρονες προδιαγραφές»!!  Μήπως έχει κάποια εταιρεία ….επιλογής προσωπικού;  Μήπως, φωτογραφίζει τον προϊστάμενό του, εννοώ τον κ. Ταμβακάκη  ή αυτοπροτείνεται ο ίδιος; Γιατί αν είναι για τον ίδιο, να την κάνουμε την υπέρβαση και να τον στηρίξουμε !!! Τόσα χρόνια ..σύμβουλος,  κάτι θα έμαθε!!

Όμως, κύριε Καλλίτση, …καταστροφή το Ζάππειο, αλλά το …κλέψατε το …συνθηματάκι! «Επανεκκίνηση»  ήταν η λέξη κλειδί που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς στο Ζάππειο, αν το παρακολουθήσατε! Προτείνετε στον κ. Παπανδρέου να κάνει …επανεκκίνηση; Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν στο …νεκρό ή μας πήγαινε με την …όπισθεν;

Και κλείνει …ποιητικά το άρθρο του ο κ. Καλλίτσης: «η  χώρα δεν θα αφεθεί, σαν γέρικο κάρο που κατρακυλά και αποσυντίθεται σε επικίνδυνη κατηφόρα. Αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι – έστω, πλην Λακεδαιμονίων».

Σας ….συλλαμβάνω πάλι να κάνετε μια μικρή λογοκλοπή:  το «γέρικο κάρο», μάλλον παραπέμπει στο εξαιρετικό τραγούδι του Λ. Παπαδόπουλου που μελοποίησε ο Σ. Ξαρχάκος «το απομεσήμερο έμοιαζε να στέκει, σαν αμάξι γέρικο στην ανηφοριά». Λεπτομέρειες θα πείτε, ε;

Επί της ουσίας τώρα: Με ευθύνη ποίων αποσυντίθεται η  χώρα και βρίσκεται σε επικίνδυνη κατηφόρα;

Ποιος κυβερνάει τη  χώρα εδώ και 18 μήνες;

Ποιος παρέλαβε τα spreads  στις 140 μονάδες και τα έφτασε στις 1400;

Ποιος κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν».

Τέλος, ποιος εμπόδισε τον κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει αποτελεσματικά ώστε να μη βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με την χρεοκοπία;

Και μια τελευταία ερώτηση: Αφού καταλογίζετε τόσα αρνητικά στον Σαμαρά, είναι δυνατόν να τον καλείτε να στηρίξει τον κ. Παπανδρέου.

Λυπούμαι, ειλικρινώς, για αυτό το άρθρο του κ. Καλλίτση, αλλά «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»

Αδέξιος Δεξιός

ΥΓ. Αν ενθυμούμαι καλά το όνομα του κ. Καλλίτση είχε ακουστεί για τα ψηφοδέλτια του 2007 αφού, επίσης όπως λέγεται, γνωρίζει καλά και την οικογένεια Παπανδρέου.
antinews
 
Picture
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που... θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...

Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ' ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους.

Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και ! την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος.

Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει.

Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.

Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.

Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα.

Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
newstoday
 
Picture
Picture
Αγνόησαν τις διαταγές.

Από το κέντρο τους έλεγαν να περιμένουν τους πυροσβέστες, «μην προβείτε σε καμία ενέργεια που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα». Χανόταν πολύτιμος χρόνος.

Ίσως θα ήταν πολύ αργά.

Υπήρχε πολύ κίνηση στους δρόμους.

Ο χρόνος της σκέψης είχε περάσει για εκείνους.

Το είχαν αποφασίσει.

Χωρίς κανέναν εξοπλισμό ...ρίχτηκαν στις φλόγες.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έβγαιναν με το 9χρονο Σωτήρη στην αγκαλιά.

Όλα συνέβησαν μία Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στις 19 Μαΐου, στην οδό Κολχίδος στους Αμπελοκήπους. Είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας.

Τέσσερις ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περιπολούσαν στην περιοχή και είδαν τους καπνούς που έβγαιναν από το εσωτερικό του. Στην άκρη του μπαλκονιού είδαν το 9χρονο αγόρι να φωνάζει βοήθεια.

Η μητέρα του ωρυόταν, καλώντας και εκείνη σε βοήθεια.

Παρακαλούσε γείτονες, περαστικούς και αστυνομικούς να βοηθήσουν το παιδί της.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν και εκείνοι την πυροσβεστική, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εγκλωβισμένο παιδί στο μπαλκόνι να φέρουν και κλιμακοφόρο. Το είχαν ήδη κάνει και ένοικοι της πολυκατοικίας.

Οι φωνές του παιδιού γίνονταν ολοένα και πιο πνιχτές εξαιτίας του μαύρου καπνού που πύκνωνε.

Οι τέσσερις νεαροί ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, το είχαν αποφασίσει.

Πήραν μερικούς πυροσβεστήρες στα χέρια, ανέβασαν το κασκόλ λαιμού στη μύτη, πήγαν στον 4ο όροφο και μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

Κάποιοι άνοιγαν δρόμο με τους πυροσβεστήρες και οι άλλοι πήγαν προς το μπαλκόνι για να πάρουν το παιδί. Πράγματι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχαν φθάσει κοντά του.

Το πήραν αγκαλιά.

Ένας αστυνομικός του έριξε μία μπλούζα στο πρόσωπο, και με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν κατάφεραν να βγουν αφού πέρασαν μέσα από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.

Τα είχαν καταφέρει.

Η «ανταμοιβή» τους ήταν γραμμένη στο πρόσωπο του 9χρονου αγοριού και της μητέρας του, που το έκλεισε στην αγκαλιά της.

Δεν έκαναν τίποτα, έκαναν το αυτονόητο, αυτό που έχει χαθεί στις μέρες μας.

Το αυτονόητο που δεν έχει κάνει η ηγεσία τους εδώ και 10 μέρες…
bloko
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010