Picture
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 το ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ των Πεσόντων Καταδρομέων στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση μνήμης προς τους πεσόντες καταδρομείς τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Β σώματος στρατού, αντιστράτηγος Θεόκλητος Ρουσάκης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας πεζικού  υποστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, διοικητές και αντιπροσωπείες μονάδων καθώς επίσης έδωσαν το παρών όλες οι λέσχες εφέδρων ειδικών δυνάμεων υπό την αιγίδα της πανελλήνιας ομοσπονδίας.

Picture
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου , συγγενείς και φίλοι της μεγάλης οικογένειας των ειδικών δυνάμεων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν στον μπουφέ που παρέθεσε η διοίκηση μετά το πέρας της εκδήλωσης .
Picture
 
Picture
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Εθνικής Ενότητας στο Καβούρι Βουλιαγμένης.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλος Αθανάσιος. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) κ. Βασίλειος Κλόκοζας, καθώς και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
Picture
 
Picture
Το Τμήμα Συνοριοφυλάκων στους Μεταξάδες έχει
μετατραπεί σε παράρτημα των... φυλακών Κομοτηνής!!!

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ότι μετά από εισηγήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε η πολιτική ηγεσία την δημιουργία 3 κέντρων (φιλοξενίας ) κράτησης στο Ν. Έβρο για την αντιμετώπιση των μυρίων προβλημάτων που προκύπτουν στην Αθήνα και τα λιμάνια εξόδου από την χώρα (Πάτρας - Ηγουμενίτσας) από τον συνωστισμό τεραστίων αριθμών λαθρομεταναστών.

H Ένωση μας από το το 2003 και μετά με επανειλημμένα έγγραφα έχει ζητήσει την αύξηση του αριθμού των υπηρετούντων στα τμήματα συνοριακής φύλαξης και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

Με την έναρξη των κοινών επιχειρήσεων με την FRΟΝΤΕΧ (rampit) και (posidon ) γίναμε μάρτυρες χλευαστικών σχολίων για το επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής όχι μόνο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους (Γερμανούς - Aυστριακούς – Φιλανδούς - Γάλλους - Ολλανδούς) που βρίσκονται έτη φωτός μπροστά χωρίς να αντιμετωπίζουν το οξύ πρόβλημα που εμείς έχουμε στα σύνορα τους, αλλά και από συναδέλφους χωρών όπως η Ρουμανία- Πολωνία (πτητικά μέσα με θερμικές κάμερες για την εποπτεία των συνόρων), Βουλγαρία-Εσθονία (διαθέτουν στόλο από τετρακίνητα van εξοπλισμένα με κάμερες για τον ίδιο λόγο).

Σε πλήρη αντίθεση με τους δικούς μας συναδέρφους οι οποίοι μέχρι και πέρυσι κάποιοι επιχειρούσαν με περίστροφα του 1913-14 (όσοι δεν διέθεταν από τον μισθό τους ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αγορά ατομικού οπλισμού).

Ξεροστάλιαζαν και συνεχίζουν και σήμερα, επί οκτάωρο με κάμερες χειρός σε εικοσάμετρους στρατιωτικούς πύργους, στον πολύμηνο χειμώνα του Ν. Έβρου, για να επιτευχθεί η μείωση των στατιστικών τα οποία επεξεργάζονται οι επιτελείς και δημιουργούν τα νέα σχέδια δράσης.

Κύριοι της Ένωση μας και τα μέλη της με την ίδια υπευθυνότητα που διαχειρίστηκαν κατά το περσινό έτος, έναν πρωτόγνωρο αριθμό παρανομούν μεταναστών για τα Ελληνικά δεδομένα, με τα μέσα που τους διέθεσε η πολιτεία , με την ίδια υπευθυνότητα πιστεύει ότι οφείλει να ενημερώσει για μια ακόμη φορά την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία προτού συμβούν κατά την γνώμη μας ανεπανόρθωτα λάθη.

Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει με την μακροχρόνια και αποκλειστική ενασχόληση μας με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών έχουν ως εξής:

1)Η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, μετά την απλοποίηση των διατυπώσεων για το κράτος της Αλβανίας, χρησιμοποιεί την Τουρκία ως χώρα από την οποία προσπαθούν να εισέλθουν στην χώρα μας και κατ ουσία στην Ευρώπη. Η διαφορά που προέκυψε τα τελευταία δυο χρόνια είναι ότι τα δουλεμπορικά κυκλώματα στην Τουρκία αφαιρούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα από τους λαθρομετανάστες δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της ταυτοποίησης και απέλασης των παρανόμως εισερχομένων.

2) Στα επτά (7) Τ.Σ.Φ που λειτουργούν στον Έβρο ποσοστό 70% των συναδέλφων ασχολείται με την διαχείριση των λαθρομεταναστών (ταυτοποίηση -αποτυπώματα - φύλαξη - μεταφορά σε νοσοκομεία-μεταγωγές) και ένα 30% μόνο ασχολείται με την φύλαξη των 150 κατά προσέγγιση χιλιομέτρων συνόρων με την Τουρκία.
Picture
Τα τέσσερα Τ.Σ.Φ του Νομού δεν συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων καθώς έχουν μετατραπεί το μεν Φυλάκιο σε χώρο κατ ευφημισμόν φιλοξενίας, καθώς αποτελεί κέντρο κράτησης και οι. Συνάδελφοι έχουν μετατραπεί σε σωφρονιστικούς υπάλληλους,τραυματιοφορείς, μπέιμπι σίτερ, ψυχολόγους, σιτιστές έχοντας να αντιμετωπίσουν στάσεις και εξεγέρσεις από τους έως και 600 κρατουμένους διακυβεύοντας καθημερινά το επαγγελματικό τους αύριο . ..., όπως επίσης και σε αυτά του Τυχερού και του Σουφλίου.

Το Τ.Σ.Φ. Μεταξάδων χωρίς να πληρεί καμιά προϋπόθεση έχει μετατραπεί |σε παράρτημα του σωφρονιστικού καταστήματος Κομοτηνής (κρατούνται καταδικασθέντες και υπόδικοι έως να ανοίξουν θέσεις στην φυλακή της Κομοτηνής).

Το Τ.Σ. Φ. Φερών επιφορτισμένο και αυτό με την διαχείριση των συλληφθέντων λαθρομεταναστών πραγματοποιεί περιπολίες για την φύλαξη των συνόρων μόνο με την συνδρομή της FRΟΝΤΕΧ.

Λαμβάνοντας υπ όψιν όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι η δημιουργία και λειτουργία ενός ακόμη χώρου φιλοξενίας ή κράτησης στα όρια του Νομού θα μηδενίσει τον αριθμό των συναδέλφων, που ασχολούνται με την αποτροπή και την φύλαξη των συνόρων, στο μοναδικό σημείο της Ελλάδας απ οποί) υπάρχει καθημερινή προσπάθεια (εκατοντάδων λαθρομεταναστών) διέλευσης τον συνόρων καθ όλο το μήκος του νομού.

Το σίγουρο για αυτούς που το καταφέρνουν είναι ότι δεν έχουν καμία διάθεση να παραμείνουν στον Έβρο, ο προορισμός όλων είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα λιμάνια διαφυγής προς την Ευρώπη.

Καταλήγοντας πιστεύουμε ότι λύση μπορεί να επέλθει μόνο με την ισχυροποίηση των συστημάτων και των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης καθώς μια αδυναμία αυτών των Υπηρεσιών είναι δυνατόν να προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος, την οποία τα κυκλώματα θα εκμεταλλευτούν για να πλημμυρίσουν την χώρα με μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών.
εφημ.Ελ.Θρακη,

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                             ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 
Καθάρματα που κάνατε την Ελλάδα οστεοφυλάκιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Picture
Άλλη μία φρικιαστική περίπτωση από τους “οικονομικούς μετανάστες” – δουλεμπορικά κτήνη που δρουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Όχι, μην περιμένετε πορείες “ευαίσθητων”, ούτε κάποια δήλωση από “ΜΚΟ” για τα δικαιώματα μεταναστών. Αυτές εξαντλούνται για να προασπίσουν τα ελεεινά καθάρματα, βιαστές ανηλίκων, χασάπηδες παιδιών για εμπόριο οργάνων, όπου ρέει το χρήμα της φρίκης δηλαδή. Αυτό που ταΐζει σύμφωνα και με την έκθεση των αρχών ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ για να εξασφαλίζουν την διαιώνιση του τρόμου.
Picture
Αυτό το παιδάκι βλέπετε για τα ελληνόφωνα και ξένα καθάρματα ήταν απλά ένα κομμάτι κρέας. Κανείς δεν θα “κέρδιζε” από την υπεράσπιση του.

ΠΟΥ;

Στην Ελλάδα που πρώτη στον πλανήτη προάσπισε τα δικαιωματα γυναίκας και παιδιού. Αυτή την πατρίδα εν έτει 2011 την έκαναν θέατρο μεσαιωνικής, πρωτόγονης φρίκης.

Αυτά τα καθάρματα και οι ελληναράδες συνεργάτες τους δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης στην Πατρίδα που γέννησε τον ανθρωπισμό. Δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης γενικώς.

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 41χρονος Αφγανός, αρχηγός σπείρας που διακινούσε παράνομους μετανάστες από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, την 20-5-2011 έγινε καταγγελία στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ότι αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, που διαμένει στην Αθήνα είχε κανονίσει και διεκπεραιώσει, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.800 ευρώ, την μεταφορά ανήλικου Αφγανού από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ο ανήλικος κρατείτο από την σπείρα, στην Ιταλία, η οποία με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ επιπλέον, προκειμένου να τον παραδώσει στην Ελβετία, όπου διέμενε η οικογένειά του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, αιτήθηκε μέσω των διαύλων Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, SIRENE και INTERPOL η άμεση συνεργασία των Ιταλικών Αρχών για τον εντοπισμό του ανήλικου. Βραδινές ώρες της 27-5-2011 ο ανήλικος εντοπίσθηκε στην Ρώμη και απελευθερώθηκε. (η είδηση από το CrimesOnAir)
agapinos
 
Picture
Μηχανισμός προπαγάνδας προετοιμάζεται να αμαυρώσει και να διαλύσει την όλο και αυξανόμενη συσπείρωση των ομάδων «Αγανακτισμένοι».

Τον ρόλο να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων έχουν αναλάβει αθλητικές «παρα-ομάδες-χούλιγκαν» με θολό και βρώμικο παρελθόν.

Πληροφορίες της ομάδος «AMYNIAS» αναφέρουν πώς ...τις επόμενες ημέρες οι αθλητικές «παρα-ομάδες-χούλιγκανς» με το θολό και βρώμικο παρελθόν θα διεισδύσουν μέσα στα πλήθη των ακομμάτιστα οργανωμένων πολιτών με σκοπό την δημιουργία συγκρούσεων μεταξύ τους.

Οι συγκρούσεις θα είναι τέτοιες που αφενός θα αποτρέψουν την όλο ένα αυξανόμενη εκδήλωση αγανάκτησης και αφετέρου θα δώσουν ταυτότητα χουλιγκανισμού στο νέο κύμα αντίδρασης.

Οι ενέργειες σχεδιάζονται να είναι κατά τρόπο τέτοιο που θα οδηγήσει στην έκθεση του κινήματος, και στην άμεση ανάληψη μέτρων καταστολης.
Amynias
 
Picture
Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρουσιαστής Κόναν Ο' Μπράιεν αστειεύτηκε μαζί του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, στην οποία ήταν καλεσμένος ο Τσακ Νόρις. Αυτό ήταν.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, τα ανέκδοτα που αφορούν τον Τσακ Νόρις είναι πια εκατομμύρια κι εκατοντάδες ιστοσελίδες αφιερώνονται αποκλειστικά στον... μυθικό ηθοποιό που έδερνε τους πάντες στις ταινίες όπου συμμετείχε.

Μιας και το φαινόμενο "ανέκδοτα για τον Τσακ Νόρις" είναι εσχάτως πιο έντονο από ποτέ στην Ελλάδα, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά από τα έξυπνα facts που αφορούν τον Τσακ κι ακόμα δεν μπορούμε να σταματήσουμε να γελάμε. Απολαύστε την...ευρηματικότητα των Ελλήνων!


-Ο Τσακ Νόρις έχει ασημένιο χρυσόψαρο.

-Γιατί ο Τσακ Νόρις δεν παίζει πια κομπολόι;
-Γιατί το τερμάτισε.

Ο Τσακ Νόρις έχει βάλει κουρτίνες στα Windows.

Τσακ Νόρις κρύβει άσο στο αμάνικο.

Όταν ο Ζούκερμπεργκ δημιούργησε το Facebook βρήκε αίτημα φιλίας από τον Chuck Norris Β.

-Αρχιμήδης: "Εύρηκα!"
-Τσακ Νόρις: "Άργησες!"

Ο Τσακ Νόρις πίνει... ίντερνετ καφέ.

Ο Τσακ Νόρις δεν κάνει κάμψεις. Σπρώχνει τη γη.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια να κλαίνε.

Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσο κάνει το... εμμέσως πλην σαφώς.

Όταν ο Τσάκ Νόρις ρίχνει το μπούμερανγκ, αυτό φοβάται να γυρίσει πίσω.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να αφήσει δαγκωματιά στο νερό.

-Πώς ψαρεύει ο Τσακ Νόρις;
-"Εσύ, εσύ κι εσύ, έξω!"

Ο Τσακ Νόρις έκανε την σοκολάτα υγείας να αρρωστήσει.

Ο Τσακ Νόρις, είναι ανηψιός της Θείας Λειτουργίας.

Ο Τσακ Νόρις πήγε στον ήλιο κι έμεινε 2 βράδια.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να βάλει σε αλφαβητική σειρά τα m&m's.

Ο Φόρεστ Γκαμπ έτρεχε να γλιτώσει από τον Τσακ Νόρις.

-Τι πέρασε από το μυαλό όλων των θυμάτων του Τσακ Νόρις πριν πεθάνουν;
-Το παπούτσι του...

Ο Τσακ Νόρις έχει φωτογραφίες της Ακρόπολης, όταν αυτή ήταν ακόμα οικόπεδο.

Ο Τσακ Νόρις δεν βλέπει την ώρα, αυτός αποφασίζει τι ώρα είναι.

Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται, πατάει Pause.

Ο Τσακ Νόρις έχει κάνει προσπέραση σε καρουζέλ.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να ξεμάθει ποδήλατο.

Τσακ Νόρις δεν παθαίνει καρδιακή προσβολή. Η καρδιά του φοβάται να τον προσβάλει.

Το άλογο του Τσακ Νόρις έχει 500 αυτοκίνητα.

Μην ψάχνετε στο Google και το Bing για τον Τσακ Νόρις. Θα σας βρει αυτός.

Ο Τσακ Νόρις έχει δει τον Johnnie Walker να κάθεται.

Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε; Μα, ο Τσακ Νόρις φυσικά.

Ο Τσακ Νόρις έχει τερματίσει το Super Mario προς τ' αριστερά.

Όταν ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές χαραγμένες σε πέτρινες πλάκες, ο Τσακ Νόρις τις είχε ήδη σε flashάκι.

Ο Τσακ Νόρις σκίζει σελίδες του ίντερνετ.

Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει. Ο Τσακ Νόρις όχι.

Το σπίτι του Τσακ Νόρις δεν έχει πόρτες. Περνάει από τους τοίχους.

Ο Τσακ Νόρις ξέρει "ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου, ποιος".

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να χειροκροτήσει με ένα χέρι.

Ο Τσακ Νόρις έχει λογαριασμό στην Αγία Τράπεζα.

Ο Τσακ Νόρις τρώει μαλλί του γέρου.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να φάει σούπα με πιρούνι.

Ο Τσακ Νόρις απέναντι σε 7 κακούς βγάζει το εξάσφαιρο. Ο 7ος πεθαίνει από σεβασμό.

Ο Τσακ Νόρις έχει δώσει σφαλιάρα στον ακέφαλο καβαλάρη.

Ο Τσακ Νόρις κάποτε έφαγε μια τούρτα πριν προλάβουν να του πουν οι φίλοι του ότι ήταν μέσα και μια στριπτιζέζ.

Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα φτάνει ο Τσακ Νόρις.

Ο Τσακ Νόρις φέρνει εξάρες με ένα ζάρι.

Όταν πέφτει ο Τσακ Νόρις τα άστρα κάνουν μια ευχή.

Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που χτύπησε το ρεύμα.

Όταν ο άνθρωπος έφαγε κρέας για πρώτη φορά, ο Τσακ Νόρις είχε ήδη χοληστερίνη.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να κάνει forward στο ραδιόφωνο.

Ο Τσακ Νόρις βρήκε τον ψύλλο στα άχυρα.

Όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, ο Τσακ Νόρις έβλεπε ήδη ΝΒΑ.

Ο Τσακ Νόρις πήρε την άδεια οδήγησης στην ηλικία των 16. Δευτερολέπτων.

Ο Τσακ Νόρις κρατάει ενός λεπτού σιγή σε 30 δευτερόλεπτα.

Ο Τσακ Νόρις όταν βιάζεται, δεν σκοντάφτει.

Ο Τσακ Νόρις πλήρωσε τον λογαριασμό για τον μυστικό δείπνο.
bloko
 
Picture
Του Χρήστου Μηνάγια

Μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες Τούρκων αξιωματούχων για τη Θράκη και νησιά του Αιγαίου, η Τουρκία, με μια ιδιαίτερα  αποκαλυπτική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, παρουσιάζειτιςπραγματικές της προθέσεις, αναφορικά με τα υφιστάμενα σύνορα των χωρών της περιοχής που εντάσσεται στις περιφερειακές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Κανένα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Σχεδόν όλα είναι πλασματικά (δεν χαρακτηρίζονται από φυσικότητα και αληθοφάνεια). Βέβαια
πρέπει να τα σεβόμαστε ως κράτη έθνη, ωστόσο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και οι φυσικές συνέχειες. Έτσι είναι οι εποχές.»

Οι δηλώσεις αυτές του Αχμέτ Νταβούτογλου δεν είναι καινοφανείς, απλώς επιβεβαιώνουν για μια φορά ακόμη τις θέσεις του για την ελαστικότητα στην οριοθέτηση των συνόρων με τις γειτονικές χώρες.

Ενδεικτικά για το Αιγαίο, στο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος, με τίτλο: «Η Γεωπολιτική Στρατηγική και η Στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας» (σελ. 57) παρουσιάζεται το εξής απόσπασμα των θέσεων του Τούρκου υπουργού από το βιβλίο του Στρατηγικό Βάθος: «Η συγκέντρωση των νησιών του Αιγαίου στα χέρια της Ελλάδος δημιουργεί το πιο σημαντικό αρνητικό στοιχείο στην πολιτική της Τουρκίας για τον εγγύς θαλάσσιο χώρο της. Η βασική πηγή του προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αθεράπευτη αντίφαση μεταξύ του παρόντος καθεστώτος και της σημερινής γεωλογικής-γεωπολιτικής πραγματικότητας.»

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι οι θέσεις του Νταβούτογλου παραμένουν σταθερές χωρίς καμία πρόθεση για αλλαγή τους.
Επιπρόσθετα δε, για να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα λόγια του Νταβούτογλου, ο Τούρκος ακαδημαϊκός Yusuf Yerkel της επιτελικής ομάδας του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι, τα τελευταία 100 χρόνια οι χώρες της
περιοχής χωρίσθηκαν με επιπόλαια πολιτιστικά και θρησκευτικά σύνορα, ενώ θεωρεί ότι η άρση του καθεστώτος της βίζας, αρχικά με χώρες της Μέσης Ανατολής, αποτελεί το μέσο για την άρση των εθνικών συνόρων.

Η επιδίωξη άρσης της βίζας αποτελεί μια παράμετρο της τουρκικής στρατηγικής η οποία βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, ειδικά και με τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη, η Τουρκία πέτυχε την κατάργηση της βίζας από το Μαρόκο, τη Λιβύη, το Λίβανο, τη Συρία, τη Τυνησία, την Ιορδανία, την Υεμένη, την Κροατία, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Γεωργία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Ιράν και τη Ρωσία.

Στις 2-5-2011 σε άρθρο μας με τίτλο: «H Σμύρνη Κέντρο της Τουρκικής Διπλωματίας» είχαμε επισημάνει την επιδίωξη της Τουρκίας για επέκταση των βιομηχανικών, πολιτιστικών, ενεργειακών και στρατιωτικών της γραμμών,τονίζοντας τα εξής:

• Η Άγκυρα αποτελεί το διοικητικό κέντρο και το κέντρο λήψεως αποφάσεων της χώρας.

• Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο των οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της χώρας και θεωρείται ως ένα σημαντικό εργαλείο για τις περιφερειακές επιδιώξεις των Τούρκων, τόσο προς τα Βαλκάνια όσο προς τον Καύκασο και τα τουρκόφωνα κράτη της Κεντρικής Ασίας.

• Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για ένταξη της Σμύρνης και της Αττάλειας στις περιοχές ενάσκησης της τουρκικής διπλωματίας έχει σχέση με την επιδιωκόμενη επέκταση των βιομηχανικών,πολιτιστικών, ενεργειακών και στρατιωτικών γραμμών της περιοχής των δυτικών παραλίων προς το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και
τις χώρες της Βόρειου Αφρικής.

Για την υποστήριξη της τουρκικής αντίληψης περί νέων θρησκευτικών και πολιτιστικών συνόρων, σημαντικός είναι ο ρόλος του Φετούλαχ Γκιουλέν ο οποίος κατάφερε, αφενός να διεισδύσει στον τουρκικό κρατικό μηχανισμό
(αστυνομία, στρατό, ΜΙΤ, δικαιοσύνη κ.λπ.), θεωρούμενος επίσης και ως μέντορας του πρωθυπουργού Ερντογάν, αφετέρου με τις εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες του κινήματος του επιδιώκει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάνος Ηλίαδης σε άρθρο του στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ στις 29-4-2011 αναγράφει τα εξής:
«Ενδεικτικό της ύπουλης τακτικής του Γκιουλέν αποτελεί ένα κήρυγμα που έκανε σε οπαδούς του το 1993.. “Πρέπει να κινηθείτε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανένας να προσέξει την παρουσία σας, μέχρι να φθάσετε σε όλα τα κέντρα. Μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν, πρέπει να συνεχίσετε κατ’αυτόν τον τρόπο. Αν κάνετε κάτι πρόωρα, ο κόσμος θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας”».

Επίσης, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του ΤΙΚΑ (Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης) ως εργαλείο της παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, αναφορικά με την πολιτική της «ήπιας δύναμης» στις τουρκόφωνες χώρες και στις λοιπές γειτονικές της χώρες.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι, με την επιδίωξη για σύναψη οικονομικών, εμπορικών, τεχνολογικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συμφωνιών, αποβλέπουν αφενός στη διείσδυσή τους στις χώρες αυτές,
αφετέρου να δημιουργήσουν ερωτηματικά και προβληματισμούς για την ορθότητα τωνυφιστάμενωνπολιτιστικών και θρησκευτικών συνόρων.

Επίσης, ο ΤΙΚΑ δίδει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της τουρκολογίας με τη δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων σε πανεπιστήμια του Αφγανιστάν, της Αλβανίας, της Λευκορωσίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Παλαιστίνης, της Ινδίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Λιθουανίας, της Μογγολίας, της ΠΓΔΜ, του Οζμπεκιστάν, της Σλοβακίας, της Συρίας, του Ταταριστάν, του Τουρκμενιστάν, της Ουκρανίας και της Υεμένης.

 Στα πλαίσια δε, περιφερειακών συνεργασιών υλοποιεί ένα διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης αστυνομικών αφενός με την αποστολή Τούρκων εκπαιδευτών στις χώρες που το ζητούν π.χ. Αλβανία, Παλαιστίνη, αφετέρου με την
εκπαίδευση αλλοδαπών αστυνομικών στις τουρκικές αστυνομικές σχολές.

Τέλος, χαρακτηριστικό παράδειγμα των εν λόγω τουρκικών επιδιώξεων αποτελεί το γεγονός ότι, η Τουρκία την περίοδο 2006-2009 διέθεσε περίπου 700 εκατ. δολάρια για οικονομική βοήθεια στις χώρες της περιοχής
ενδιαφέροντός της με την ακόλουθη κατανομή:

• Καύκασος και Κεντρική Ασία: 44,44%
• Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη: 26,85%
• Κεντρική Ασία και Αφρική: 24,68%
• Άπω Ανατολή: 3,87%
• Λοιπές περιοχές: 0,16%

Όλα τα παραπάνω άρχισαν να δημιουργούν προβληματισμούς σε πολλά κράτη, πλην όμως η τουρκική διπλωματία έχοντας ως σημαία το «στρατηγικό βάθος» προσπαθεί να τα παραπλανήσει λέγοντας ότι η στρατηγική της δεν ενέχει ιμπεριαλιστικές προθέσεις αλλά αποσκοπεί σ’ έναν ειρηνικό συνεταιρισμό με την περιοχή.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική διότι είναι πασιφανές ότι η Άγκυρα αποσκοπεί να διεισδύσει στις χώρες αυτές, να τις θέσει υπό την επιρροή της και να τις διαμορφώσει όπως αυτή επιθυμεί.

 Παράλληλα δε, με την προβολή της εθνικής της ισχύος προσπαθεί να πείσει τους γεωπολιτικούς των Κέντρων Αποφάσεων της Δύσης ότι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την αρμονική συνύπαρξη του Δυτικού Πολιτισμού με το Ισλάμ και τον Τουρκικό Πολιτισμότης Κεντρικής Ασίας.
geostrategy
 
Picture
Αύριο στις 7 μμ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η γνωστή συγκέντρωση που κάνουν άνθρωποι του πνεύματος κ.λ.π.

Στις ομιλίες που θα γίνουν θα εξηγηθεί από καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου, γιατί το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, γιατί το Σύνταγμα έχει στην ουσία καταλυθεί και γιατί η εξουσία που ασκείται είναι πλέον πραξικοπηματική.

Ταυτόχρονα θα εξηγηθεί γιατί....υπάρχει άμεση ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος για πραγματική δημοκρατία ως τη μόνη λύση ενάντια στο καταρρέον  διεφθαρμένο και σάπιο ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα.

Την ίδια ώρα είναι και η καθιερωμένη πλέον σύναξη στο Σύνταγμα από ανθρώπους με τα ίδια αιτήματα.

Έτσι Προπύλαια και Σύνταγμα αύριο το βράδυ θα γίνουμε ένα με έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και μετά το τέλος της συγκέντρωσης στα προπύλαια όλοι μαζί θα μεταβούμε στο Σύνταγμα. 
hassapis-peter
 
 Καλά λόγια και από Πεταλωτή, Ψυχάρη, Πρετεντέρη…
Picture
Κανάλια, εφημερίδες, κυβέρνηση, εργολάβοι, δημοσιοκάφροι, εκφράζουν "συμπάθεια"...

Οι κυρίες της Εκάλης μαζί με μαρξιστές;...

Λέτε να έγιναν όλοι τους επαναστάτες;...Λέτε κάτι να συμβαίνει;...

Λέτε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δώσει "διέξοδο" μια "γλυκειά" συναίνεση;...

Δεν γνωρίζουμε, δεν υπονοούμε τίποτα  ...απλώς αναρωτιόμαστε...
 
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010