Οι έρευνες θα ξεκινήσουν πάλι αύριο το πρωί με μία νέα τεχνική αυτή την φορά
Picture
Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα που αναζητά ένα αμύθητο θησαυρό στους Αγίους Θεοδώρους.

Η σαθρότητα του εδάφους αλλά και οι φόβοι για παγίδευση της σπηλιάς έχουν καθυστερήσει πολύ το έργο της ανασκαφής.

Αν και πλέον χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα σκαπτικά εργαλεία δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανοίξουν ασφαλή δίοδο προς το κέντρο της σπηλιας.

Δεν μπορούν και δεν θέλουν να πάνε απο την είσοδο την οποία έχουν εντοπίσει απο το μεσημέρι της Τετάρτης και ο λόγος είναι οτι στο χειρόγραφο αναφέρεται ο κίνδυνος απο την παγίδευση που έχουν κάνει οι πειρατές που έκρυψαν εκεί τον θησαυρό τους..!

Ισως το χώμα που χρησιμοποιήθηκε απο αυτούς που σφράγισαν την σπηλιά ή διάφορες παγίδες που δεν είναι ορατές δεν τους επιτρέπουν την ασφαλή δίοδο στο εσωτερικό της.

Η ομάδα είναι εξαιρετικά αισιόδοξη οτι θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να μπεί στον χώρο που οι πληροφορίες της λένε οτι βρίσκεται ο θησαυρός και το επίσημο ξίφος του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου..!

Είναι χαρακτηριστικό οτι απο την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τους δόθηκε και νέα παράταση για να συνεχίσουν την έρευνα..

Οσο υπάρχουν αυτά τα εμπόδια τόσο μεγαλώνει η αγωνία των μελών της ομάδας αλλά και η φαντασία όλων όσων παρακολουθούν το εγχείρημα..!

Μέλος της ομάδας μας είπε οτι ήξεραν απο την αρχή πόσο δύσκολη θα ήταν η εισοδός τους στην σπηλιά.

Να σημειώσουμε οτι το εγχείρημα παρακολουθείται απο δορυφόρο.

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν πάλι αύριο το πρωί με μία νέα τεχνική αυτή την φορά που μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα..!
moriasnews

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Ψάχνουν το ξίφος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου αξίας........50 δισ.ευρώ.
 
Picture
Αυτά τα δύο κόμματα έχουν ένα εκπληκτικό χάρισμα. Ενώ συνεχώς φαίνονται να βάλλουν εναντίον όλων των κυβερνήσεων στην πραγματικότητα και στις δυσκολότερες περιστάσεις βάζουν πλάτη ώστε να περάσει η εκάστοτε κυβέρνηση τον κάβο.

Έτσι και αυτή την φορά αποφάσισαν να ΜΗΝ κατέβουν στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο, πράγμα που σημαίνει απλά ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με την πλειοψηφία των υπαρχόντων βουλευτών  δηλαδή ακόμα και με 134 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Είναι λογικό, αν η πτώχευση τους απασχολεί μια φορά για τους πολίτες να τους απασχολεί 100 φορές για τα κόμματα τους που έχουν επιδοτηθεί με άπειρο κρατικό χρήμα τόσα χρόνια και έχουν φτάσει να συντηρούν εκδοτικούς κολοσσούς και άλλες πολλές κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα καταρρεύσουν σε ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Ο καθένας στη θέση τους αυτό θα έκανε.
himaira
 
Picture
Οι Επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Η κοινωνική αγανάκτηση έχει φτάσει στο zenith και το κοινό συναίσθημα όλου του Ελληνικού λαού θα δίνει ραντεβού του στο Σύνταγμα. Μαζί τους όμως θα είναι και το κράτος της αστυνόμευσης, με όλα τα comfort. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα κλπ. Το άρθρο περιλαμβάνει μια σειρά από οδηγίες επιβίωσης στον Χημικό Πόλεμο των ΜΑΤ κατά των Ελλήνων Πολιτών.

ο πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε σε περίπτωση έκθεσης σε χημικά είναι ότι δεν

πρόκειται για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Ο φόβος που συνδέεται με αυτά είναι μεγάλος, αλλά στην πραγματικότητα, με λίγη προσοχή μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Η επίδρασή τους είναι πάντα προσωρινή .

Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με την αντιμετώπισή τους, πολλές από τις οποίες μπορεί να αποβούν βλαβερές, να εντείνουν τα συμπτώματα, ή έστω να παράσχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

1. ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.

Το κυριότερο δακρυγόνο αέριο που χρησιμοποιείται στην ελλάδα είναι το CS. Αυτό περιέχουν και οι χειροβομβίδες και τα ψεκαστήρια. Η κύρια χρήση του είναι στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και εξεγέρσεων στις φυλακές, σαν μέσο εξουδετέρωσης.

Σε πολύ μικρές ποσότητες το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε μεγαλύτερες ποσότητες τα μάτια κλείνουν ανεξέλεγκτα, καίγονται και δακρύζουν ασταμάτητα. Η μύτη καίγεται και τρέχει και το υγρό δέρμα νιώθει έντονα καψίματα. Προκαλείται έντονος βήχας και ασφυξία στο λαιμό και το θώρακα.

Συχνά παρατηρείται ζαλάδα ή ναυτία. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών, ενώ η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς.

Προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα και φλεγμονές στο δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή υπέρταση μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και να χρειαστεί η άμεση εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

Όλα τα αποτελέσματα παρουσιάζονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του δακρυγόνου και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που μετακινούμαστε σε καθαρή ατμόσφαιρα. Το ψεκαστήρι αδειάζει με συνεχή χρήση 16 δευτερολέπτων, φτάνει αμέσως σε απόσταση 20 - 30 μέτρων και το δακρυγόνο διαχέεται σε απόσταση 200 - 300 μέτρων. Δεν επηρεάζεται από τη βροχή (έτσι λένε) ή τη Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας (εμείς ξέρουμε ότι το δροσερό νερό σε 15 λεπτά έχει εξουδετερώσει τη μισή δράση του δακρυγόνου).

Η ευαισθησία στα δακρυγόνα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τη συναισθηματική κατάσταση, τη νευρικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία του σώματος. Όσο πιο θερμό και υγρό είναι το σώμα, τόσο μεγαλύτερη η δράση των δακρυγόνων. Γενικά, η αδρεναλίνη είναι το καλύτερο αντίδοτο.

2. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Α)ΣώμαΠροληπτiκά: Πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, επιβάλλεται να έχει προηγηθεί ένα καλό μπάνιο, ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα ακόμα και τα ίχνη λιπαρότητας. και να μειωθεί η δυνατότητα του σώματος να ιδρώνει. Επιβάλλονται τα μακριά ρούχα για να αποφευχθούν τα εγκαύματα ή απλά ο πόνος που προκαλεί το κάψιμο στο δέρμα. Καλό είναι να αποφεύγονται τα συνθετικά ρούχα (για παράδειγμα τα μπουφάν flying) γιατί απορροφούν μεγάλη ποσότητα χημικών καi ενισχύουν τον ιδρώτα, που βοηθά τα δακρυγόνα στη δράση τους και γίνεται πιο έντονο το κάψιμο. Να προτιμούνται τα βαμβακερά υφάσματα (κολεγιακά, φούτερ, τζην, βαμβακερές φόρμες, τα δερμάτινα μπουφάν δεν είναι πρόβλημα αλλά μόνο σε πολύ κρύο καιρό).

Σε περίπτωση έκθεσης σε δακρυγόνα, τα ρούχα πρέπει να αλλάζουν με την πρώτη ευκαιρία και να μπαίνουν αμέσως σε νερό με πολύ σαπούνι ή σε διάλυμα σόδας (ακολουθούν οδηγίες για την παρασκευή του διαλύματος σόδας) για τουλάχιστον 15 λεπτά. 'Επειτα μπορούν να πλυθούν κανονικά.

Β) Λαιμός και πρόσωπο, μάτια.

Οι πιο ευαίσθητες περιοχές είναι αυτές του λαιμού και του προσώπου, οι οποίες είναι συνήθως και οι πιo εκτεθειμένες στα δακρυγόνα. Το χημικό αέριο εκμεταλλεύεται την υγρασία του σώματος στα σημεία αυτά (λιπαρότητα δέρματος και ιδρώτας) για να δράσει.

Σε περίπτωση έκθεσης σε δακρυγόνα: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ώσπου να δράσουν για τα καλά τα δακρυγόνα έχουμε περιθώριο 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουμε. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που δεν μας ρίχνουν οι 'Ελληνες καλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ με το ψεκαστήρι απευθείας στη μούρη. Αυτό σημαίνει ότι προλαβαίνουμε να φορέσουμε τα γυαλιά αν είναι απαραίτητο να τα έχουμε μαζί μας και να βάλουμε τις μάσκες (βλέπετε παρακάτω) ή τα μαντήλια στο πρόσωπο. Είναι αυτονόητο ότι για να μείνουμε στη θέση μας και να τα κάνουμε όλα αυτά χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

1ον. Το ΛΕΜΟΝΙ κάνει καλό στη ΜΥΤΗ, γιατί διευκολύνει την αναπνοή (την εισπνοή), αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το βάζουμε στα ΜΑΤΙΑ και στο ΠΡΟΣΩΠΟ επειδή τα περισσότερα χημικά ΕΙΝΑΙ ΟΞΙΝΑ, οπότε βάζοντας λεμόνι (ή ξύδι ή μηλόξυδο ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΞΥ - όσο ασθενές κι αν είναι) σε γυμνό δέρμα, χειροτερεύουμε την κατάσταση!

2ον. Το maalox είναι υδατικό διάλυμα ΒΑΣΗΣ, οπότε ενδείκνυται για να το ρίξουμε στο πρόσωπό μας κατά τη ρίψη χημικών, αφού αυτά είναι συνήθως ΟΞΙΝΑ. Έτσι, γίνεται εξουδετέρωση των ΟΞΕΩΝ των χημικών από τη ΒΑΣΗ που περιέχεται στο maalox (απ'ότι θυμάμαι, περιέχει Al(OH)3, υδροξείδιο του αργιλίου δηλαδή, βάση, η οποία ειναι φυσικά διαλυμένη σε νερό).

Αφού λοιπόν η βάση είναι διαλυμένη στο νερό, μπορούμε άφοβα να τη ρίξουμε στο πρόσωπό μας χωρίς να χρειαστεί να τη διαλύσουμε σε περισσότερο νερό (στα φαρμακεία, όταν σου δώσουν το maalox, σου λένε ότι μπορείς να το πιείς άφοβα, αφού άλλωστε αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πωλείται - να εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου στους "στομαχικούς").

Αφού λοιπόν μπορείς να το πιείς άφοβα (είναι αρκετά αραιωμένο από μόνο του, έτσι όπως πωλείται), πόσο μάλλον να το ρίξεις στο πρόσωπό σου... Δεν τίθεται θέμα αραίωσης λοιπόν.

3ον. Το νεράκι είναι καλό και για να το πίνουμε (άφοβα) και για γαργάρες και για να το ρίξουμε στο πρόσωπό μας - αφού έτσι αραιώνεται κάπως η συγκέντρωση των ΟΞΕΩΝ των χημικών που έχουν ψεκαστεί στο πρόσωπό μας. Το maalox φυσικά είναι καλύτερο, αφού όπως ανέφερα πριν, εξουδετερώνει τα ΟΞΕΑ των ψεκαζόμενων χημικών.

4ον. Αντί για το maalox, μπορεί επίσης ως βάση να χρησιμοποιηθει κάποιο σαπούνι (είτε σε στερεή είτε σε υγρή μορφή), αλλά φυσικά ΜΟΝΟ για να το βάλουμε (ρίξουμε αν είναι υγρό) στο πρόσωπό μας.

5ον. Οι μάσκες φυσικά είναι ό,τι το καλύτερο.

6ον. Για όσους όμως δε διαθέτουν μάσκα (και θα είναι φυσικά αρκετοί), ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι ένα φουλάρι ή ένα κασκόλ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, και αν γίνεται, και ένα άλλο φουλάρι ή ένας σκούφος να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού.

Προληπτικά:Πριν από οποιοδήποτε άλλο μέσο προστασίας, ο λαιμός και το πρόσωπο πρέπει να πλένονται πολύ καλά (αφήνοντας πυκνό διάλυμα σαπουνιού πάνω στο δέρμα για ένα δίλεπτο) με ένα πολύ αλκαλικά στερεό σαπούνι. Το πλύσιμο πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουμε για την πορεία.

Το πλύσιμο αυτά βοηθάει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε ίχνους λιπαρότητας από το δέρμα του λαιμού και του προσώπου. Αυτά είναι απαραίτητο να γίνει γιατί τα λιπαρά συστατικά βοηθούν το δακρυγόνο να απορροφηθεί και να δράσει για τα καλά στο δέρμα.

Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μπαίνει και οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα στο δέρμα ή τα χείλη, όπως για παράδειγμα βαζελίνη, liposan ή μακιγιάζ. Η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σαν άμυνα απέναντι στα δακρυγόνα, αλλά τότε ο τύπος των δακρυγόνων ήταν εντελώς διαφορετικός. Σήμερα η βαζελίνη και τα λεμόνια είναι καταστρεπτικά για το δέρμα.

Για να διατηρηθεί το δέρμα ξηρό, αναγκαίο είναι να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο μια παιδική πούδρα μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα του δέρματος. Επειδή oi παιδικές πούδρες είναι πολύ άσπρες και μπορεί να μοιάζουμε με ζόμπι, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πούδρα για μακιγιάζ (αυτές που κυκλοφορούν σε κουτί με καθρεφτάκι). Μια ποσότητα πούδρας ή το κουτάκι με το καθρευτάκι πρέπει να τα έχουμε μαζί μας για να τα χρησιμοποιούμε όποτε, στη διάρκεια της πορείας νιώθουμε το δέρμα μας στο πρόσωπο υγρά ή λιπαρό.

Πρέπει δηλαδή να έχουμε μαζί μας είτε ένα σακουλάκι το οποίο Θα περιέχει πούδρα και ένα βαμβάκι εμποτισμένο στην πούδρα, είτε το κουτάκι των καλλυντικών. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Στο πρόσωπο πρέπει να απλώνεται ομοιόμορφα μεγάλη ποσότητα πούδρας και να μένει για ένα δίλεπτο πριν σκουπιστεί ή να μην σκουπίζεται καθόλου. Πρέπει να απλώνεται και στα φρύδια ή τα γένια, αν και μάλλον οι περιοχές με τρίχες θα έχουν πρ6βλημα στο άπλωμα. Η ξηρότητα που δημιουργεί η πούδρα είναι σωτήρια για το πρόσωπο σε περίπτωση που φάμε δακρυγόνο από μικρή απόσταση.

Γενικά τα βαμβακερά υφάσματα βοηθούν στο να αποφεύγεται η άμεση επαφή του δέρματος με τα χημικά και να μειώνεται η αίσθηση του καψίματός. Για το λόγο αυτό καλά είναι ο λαιμός να είναι τυλιγμένος με ένα μεγάλο βαμβακερό μαντήλι ή ύφασμα με πυκνή ύφανση, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο πρόσωπο σε περίπτωση ρίψης δακρυγόνων.

Αν συμβεί αυτό, το μαντήλι πρέπει να αλλαχθεί μια - δυο φορές (ανάλογα με την ώρα που θα τρώμε χημικά και ανάλογα με την ποσότητά τους) με ένα φρέσκο, γιατί αν απορροφήσει μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων, το αποτέλεσμά του θα είναι πολύ άσχημο για το δέρμα και για την αναπνοή. Άρα πρέπει να έχουμε μαζί μας τρία μαντήλια, ένα στο λαιμό και δύο εφεδρικά. Τα μαντήλια αν βραχούν για κάποιο λόγο, πρέπει να αλλαχτούν αμέσως. Διαφορετικά απορροφούν χημικά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λιποθυμήσουμε απότομα.

Για τα μάτια τώρα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής: Όσοι φορούν φακούς επαφής, καλά είναι στις πορείες να τους αντικαθιστούν με γυαλιά, τα οποία πρέπει να τα στηρίζουν με μια αθλητική κορδέλα (αυτό ισχύει γενικά για άσους φορούν γυαλιά, ανεξάρτητα από τα δακρυγόνα). Εάν φοράμε φακούς επαφής, μπορεί οι χημικές ουσίες να συσσωρευτούν στην περιφέρεια της επαφής του φακού με το μάτι, επειδή εκεί μαζεύονται περισσότερα υγρά και να προκληθεί σοβαρότατο έγκαυμα στο μάτι, που μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτο.

Αν αποφασίσουμε οτι θέλουμε οπωσδήποτε να προφυλάξουμε τα μάτια μας, η μόνη λύση προς το παρόν είναι τα γυαλιά κολύμβησης. Αυτά πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με μαλακό πλαστικό στα σημεία επαφής με το πρόσωπο ώστε να εφαρμόζουν αεροστεγώς. Γυαλιά πρέπει να χρησιμοποιούν έτσι και αλλιώς όσοι έχουν οποιουδήποτε είδους αλλεργία στα μάτια.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεταξύ των γυαλιών και των ματιών μπορεί να δημιουργηθεί κατάσταση υποπίεσης, ειδικά αν τα φοράμε πολλή ώρα ή αν για κάποιο λόγο δεχτούμε χτύπημα στα μάτια. Αυτό σημαίνει ότι αν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε ή αν νιώσουμε τα μάτια να πιέζονται και επιχειρήσουμε να τα διορθώσουμε για να μην μας ενοχλούν, η κίνηση αυτή δεν πρέπει να γίνει απότομα γιατί ΜΠΟΡΕ1 ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ!!! (ιατρικά λέγεται αποκόλληση).

Τι κάνουμε λοιπόν: Πιάνουμε με δυο δάχτυλα μια ελαστική άκρη από τα γυαλιά κάτω από το μάτι και πάνω από το μάγουλο. Την ανασηκώνουμε ελαφρά, έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι μπήκε λίγος αέρας. Μόνο μετά από αυτήν την κίνηση είμαστε έτοιμοι να αφαιρέσουμε ή να διορθώσουμε τα γυαλιά. Καλό είναι να γίνουν μερικές πρόβες πριν τα γυαλιά αυτά χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Επειδή πάντα τα γυαλιά μετά από κάποια ώρα χρήσης θαμπώνουν, καλό είναι να προμηθευτούμε ένα ειδικό αντιθαμβωτικό σπρέυ σιλικόνης (από το μαγαζί με αθλητικά είδη που θα πάρουμε τα γυαλιά) και να ψεκάσουμε τα γυαλιά μας σύμφώνα με τις οδηγίες.

Συνταγή Σόδας για εξάλειψη συμπτωμάτων.

Στην περίπτωση τώρα που τα δακρυγόνα δρουν και νιώθουμε σε μεγάλο βαθμό τις επιδράσεις τους στο πρόσωπο και το λαιμό, ο σίγουρος τρόπος για να ανακουφιστούμε αμέσως είναι να ρίξουμε στο δέρμα που καίγεται διάλυμα σόδας από ένα ψεκαστήρι για λουλούδια που θα έχουμε μαζί μας. Το διάλυμα αυτό πρέπει να το έχουμε φτιάξει στο σπίτι από την προηγούμενη μέρα.
Η διαδικασία είναι η εξής:

-Ρίχνουμε μια μεγάλη κούπα νερό εντελώς γεμάτη (1/4 του λίτρου) σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

-Τη βάζουμε στη φωτιά και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε σιγά σιγά σόδα μαγειρική (υπάρχει στα σουπερμάρκετ). Προσέχουμε γιατί συχνά η σόδα θα φουσκώνει και μπορεί να χυθεί από την κατσαρόλα. Σ' αυτή την περίπτωση απλά θα βγάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και δεν αφήνουμε το νερό να βράσει, αλλά σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ρίχνουμε τη σόδα μέχρι να μπορεί να διαλυθεί. Όταν δεν μπορεί να διαλυθεί σταματάμε.

-Αφήνουμε το διάλυμα να κρυώσει, το βάζουμε (όσο χωράει) σε ένα μικρό ψεκαστήρι για λουλούδια προσέχοντας να μην μπει καθόλου στερεή σόδα που μπορεί να υπάρχει στον πάτο της κατσαρόλας, και το αφήνουμε στο ψυγείο. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε για την πορεία να το βάλουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο. 'Η μπορούμε πριν φύγουμε από το σπίτι να ρίξουμε στο ψεκαστήρι μερικά παγάκια.

Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί η αντίδραση της σόδας με το δακρυγόνο παράγει επιπλέον θερμότητα. Επίσης το δροσερό διάλυμα ανακουφίζει τρομερά και σε πολύ μικρό χρόνο εξουδετερώνει το δακρυγόνο. Ψεκάζοντας τη σόδα στο πρόσωπο Θα συνέλθουμε αμέσως. Προσοχή! Αν δεν φοράμε τα γυαλιά κολύμβησης, τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά όταν ψεκάσουμε τη σόδα στο πρόσωπο και δεν πρέπει να ανοίξουν πριν τα σκουπίσουμε εξωτερικά με ένα στεγνό μαντήλι που δεν έχει δεχτεί δακρυγόνο.

     ΔΕΝ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
                                                        ΠΑΝΤΑ  ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΥΦΑΣΜΑΤΑ.


Όταν βρεθούμε στο σπίτι ή σε άλλο ασφαλές σημείο. πρώτα αλλάζουμε τα εξωτερικά ρούχα. Στη συνέχεια πλένουμε πρώτα τα χέρια με κρύο νερό και ένα στερεό αλκαλικό σαπούνι δύο φορές. 'Επειτα πλένουμε το πρόσωπο και το λαιμό δύο φορές με το ίδιο σαπούνι. 'Ετσι θα είμαστε σε λίγη ώρα απολύτως καλά.

Γ) Αναπνοή

'Εχουμε φροντίσει να εφοδιαστούμε απο μαγαζιά που πουλάνε βιομηχανικά είδη (τέτοια είναι γεμάτη η Αθηνάς και ο Πειραιάς) απλή άσπρη μάσκα που περιέχει
εσωτερικά ψήγματα ενεργού άνθρακα. Οι μάσκες αυτές είναι δύο ειδών:

- Οι απλές που είναι ίδιες εμφανισιακά με τις μάσκες των μπογιατζήδων, αλλά λίγο πιο σκούρες

- και οι άσπρες που έχουν μια μικρή βαλβίδα μπροστά για να διευκολύνεται η αναπνοή.

Οι πρώτες κοστίζουν γύρω στις 5€, και είναι μιας χρήσης αν φάμε δακρυγόνα (αλλιώς τις διατηρούμε σε κλειστή σακούλα).

Οι δεύτερες είναι προτιμότερες γιατί δεν μας δημιουργούν προβλήματα κόπωσης, καθώς διευκολύνεται η αναπνοή, είναι λίγο δυσκολότερο να βρεθούν και κοστίζουν γύρω στις 15€. Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες φορές. Διατηρούνται επίσης σε σακουλάκι, είτε τις χρησιμοποιήσουμε είτε όχι.

Πρέπει να έχουμε τη μάσκα μαζί μας και να την έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές στο πρόσωπο για να μπορούμε να τη φορέσουμε αμέσως αν χρειαστεί και να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή εφαρμογή στο πρόσωπο.

'Εχουμε τη μάσκα στο λαιμό και τη φοράμε μόλις δούμε τους «ήρωες αστυνομικούλιδες» να φοράνε τις δικές τους.Αν μας ψεκάσουνε πριν βάλουν τις μάσκες τους και δεν προλάβουμε να βάλουμε τις μάσκες, το κάνουμε το συντομότερο δυνατό.

Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις μάσκες μας.


Μάσκες με φίλτρα ενεργού άνθρακα χρησιμοποιούν και οι «ήρωες αστυνομικούλιδες». Οι δικές τους είναι full face, με μαλακό ελαστικό για να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, αλλά έχουν τα εξής μειονεκτήματα, που πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας για να ξέρουμε ότι μπορούμε να βρεθούμε αρκετές φορές σε πλεονεκτικότερη Θέση:

1 ) Τα φίλτρα τους έχουν πάχος τουλάχιστον τρία εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην αναπνοή και την κίνησή τους, όσο καλό σύστημα αναπνοής κι αν έχει η μάσκα.

2) Εξαιτίας του μεγέθους και του σχήματος της μάσκας δεν έχουν καλή οπτική επαφή με την περιοχή και δυσκολεύονται ιδιαίτερα όταν υπάρχει καπνός (π.χ. καπνογόνα ή ο καπνός από τα ίδια τους τα δακρυγόνα).

3) Οι οδηγίες των μασκών τους αναφέρουν ότι δεν πρέπει να βρίσκονται σε περιοχή όπου η συγκέντρωση των δακρυγόνων είναι πολύ ψηλή.

4) Για λόγους οικονομίας δεν αλλάζουν συχνά τα φίλτρα τους και μπορεί να έχουν χειρότερα προβλήματα από τα δικά μας όταν βρίσκονται μέσα σε περιοχή πνιγμένη στα δακρυγόνα, καθώς δεν μπορούν να βγάλουν τη μάσκα ή να πάνε σε καθαρό αέρα.

Σαν τελικό συμπέρασμα, όταν μας έχουν λούσει με δακρυγόνα (βομβίδες), προσπαθούν να είναι μακριά μας. Αυτό δεν ισχύει γiα το ψεκαστήρι, που τους δίνει το πλεονέκτημα να μας ρίχνουν από μικρή απόσταση. Ακόμα και τότε το πιο πιθανό είναι να μην φορούν τις μάσκες τους και άρα να μην μπορούν να επιτεθούν αμέσως για ξύλο και συλλήψεις, αφού η πλευρά μας είναι γεμάτη χημικά.

Προσπαθούμε τότε να απομακρυνθούμε λίγο, για να τους αναγκάσουμε να μπουν στην ψεκασμένη περιοχή αν θέλουν να μας πλησιάσουν. Ο χρόνος που Θα μεσολαβήσει για να φορέσουν τις μάσκες τους μας αφήνει το περιθώριο να προετοιμαστούμε.

H κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά μας, σε συνδυασμό με την απαιτούμενη ψυχραιμία, αφαιρεί από τους «ήρωες αστυνομικούλιδες» το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, που είναι η αίσθηση της υπεροχής του επιτιθέμενου.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μας βοηθά να βρισκόμαστε κοντά τους ή να τους κάνουμε επιθέσεις.

Ο βαρύς εξοπλισμός τους τούς κάνει δυσκίνητους, ιδρώνουν εύκολα και το δικό τους δέρμα σε πρόσωπο και λαιμό καίγεται το ίδιο, δεν βλέπουν καλά .
Picture
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το CS έχει την ιδιότητα να προκαλεί απώλεια ισορροπίας και προσανατολισμού και επίσης πανικό. Αρα προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην πανικοβληθούμε .

Το δακρυγόνο CS δεν είναι αέριο, αλλά μικροσκοπικοί κρύσταλλοι, οπότε, μια απλή μάσκα μίας χρήσης από αυτές που έχουν οι μπογιατζήδες παρέχει μία σχετική προστασία, αλλά την πετάμε μετά από κάθε πορεία. Οι ίδιες μάσκες με ένα μικρό φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι ακόμα καλύτερες (και λίγο ακριβότερες) αλλά έχουν ημερομηνία λήξης γιατί ο ενεργός άνθρακας απορροφάει ότι βρει γύρω του και μετά δεν μπορεί να απορροφήσει το δακρυγόνο. Γενικά προσοχή στις μάσκες, οι αστυνομικοί τις παρουσιάζουν σαν τεκμήριο ενοχής αν κάποιος συλληφθεί!

Πριν την πορεία:
  • Αποφεύγουμε τους φακούς επαφής και φοράμε γυαλιά, τα οποία όμως καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε έκθεση σε δακρυγόνα κατά την διάρκεια της πορείας. Το δακρυγόνο μπορεί να εγκλωβιστεί πίσω από το φακό και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο μάτι. Αν έχουμε άσμα ας πάρουμε το βραγχοδιασταλτικό σπρέι μαζί μας και ας κάνουμε μία εισπνοή πριν.
  • Κάνουμε ένα καλό μπάνιο, ο ιδρώτας ή το λίπος του σώματος απορροφά τα δακρυγόνα. Φοράμε ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα, π.χ. αποφεύγουμε τα κοντομάνικα, και καλύτερα να φοράμε βαμβακερά και όχι συνθετικά, τα οποία απορροφούν τα δακρυγόνα και επίσης βοηθάνε στο να ιδρώνουμε περισσότερο.
  • Φοράμε παπούτσια και ρούχα που μας επιτρέπουν να τρέξουμε. Δεν βάζουμε κρέμες, κραγιόν ή liposan, τα οποία απορροφούν τα δακρυγόνα.
  • Προσοχή στις έγκυες και στις γυναίκες που θηλάζουν, τα δακρυγόνα περνάνε στο έμβρυο και το γάλα, οπότε στην παραμικρή υπόνοια χρήσης δακρυγόνων πρέπει να απομακρύνονται από το χώρο, έστω προσωρινά.

Μετά την πορεία:

  • Αφήνουμε τα παπούτσια έξω από το σπίτι (τα καθαρίζουμε όμως σχολαστικά μετά) και πάμε κατευθείαν στο μπάνιο χωρίς να ακουμπήσουμε πουθενά.
  • Πλενόμαστε πολύ σχολαστικά με άφθονο νερό και σαμπουάν/σαπούνι (καθαρίζουμε ακόμα και τα νύχια μας) και πλένουμε όλα τα ρούχα μας, καλύτερα χώρια από τα υπόλοιπα, σε ψηλή θερμοκρασία.
  • Προσοχή στον καθαρισμό κοσμημάτων, ρολογιών κ.λπ., τα οποία καλά είναι να αποφεύγουμε στις πορείες.
  • Αν έχουμε ακόμα ενοχλήσεις, ειδικά αναπνευστικές, δεν διστάζουμε να πάμε κατευθείαν στο πρώτο νοσοκομείο που εφημερεύει.
  • Οι οδηγίες αυτές μειώνουν την επίδραση του δακρυγόνου χωρίς να την εξαλείφουν, αλλά η μείωση αυτή μπορεί να απόδειχθεί σωτήρια.

Να θυμόμαστε:

  •     όλα τα συμπτώματα περνούν, αν βρεθούμε γρήγορα σε καθαρό αέρα
  •     εκτός από εμάς και οι αστυνομικοί εκτίθενται στα δακρυγόνα και αυτοί...είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
  •     αν έχουμε κατέβει σε πορεία αποφασισμένοι να μην διαλυθούμε, πρέπει να έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε χρόνο.(ΒΛΕΠΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οσο κι άν φαίνεται απίστευτο ως υποψιασμένοι διαδηλωτές μπορεί να βρεθούμε με μπελάδες. Για κάποιο λόγο έχουμε δικαίωμα μόνο να υποστούμε τα δακρυγόνα όχι να αμυνθούμε! Τα προληπτικά μέτρα που θα έχουμε πάρει μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας σε περίπτωση σύλληψης όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν..

Αν οι ενοχλήσεις επιμείνουν:
  • Θυμίσου ότι τα συμπτώματα είναι προσωρινά, αλλά οι χημικές ουσίες παραμένουν στις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή, δεν έχουν αντίδοτο και μπορούν να σε ξαναμολύνουν.
  • Αν οι ενοχλήσεις δεν υποχωρούν ή επιδεινώνονται, παρά την απομάκρυνση σου από το σημείο της έκθεσης -ιδιαίτερα αν νιώθεις δύσπνοια ή αρρυθμίες- πήγαινε στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο και ζήτα τη βοήθεια των γιατρών.



ΠΗΓΕΣ
Amynias
ΚΛΥΣΜΑ
indymedia
tsak-giorgis
 
Picture
8.000 ευρώ το αφορολόγητο! Με τόσα να ζήσετε εσείς κύριε Βενιζέλο. Εσείς και η οικογένειά σας. Είστε, επιεικώς, άθλιοι, αφού τολμάτε να υποβιβάζετε επίσημα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, προκειμένου να βυθίσετε την χώρα ακόμη περισσότερο στο χρέος, ακόμη περισσότερο στην απώλεια κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας…

Χωρίς να αισθάνεστε την παραμικρή ντροπή (και αφήστε τα δακρύβρεχτα περί του «συμπονούμε τον λαό»), μπορείτε και κοιμάστε ήσυχος, όταν η φασίζουσα νοοτροπία σας επιβάλει την οικονομική εξόντωση των Ελλήνων πολιτών.

Αφαιρείται, αλλά δεν τολμάτε να το πείτε ευθέως, έναν ακόμη μισθό (και κάτι παραπάνω) από κάθε νοικοκυριό. Και αυτό το κάνετε ελαφρά τη καρδία… αφού είστε ως πολιτικός παχύδερμο (και αυτό δεν έχει να κάνει με την προσωπική σας εμφάνιση), απομακρυσμένος από την αδυσώπητη καθημερινότητα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης.

Δεν θέλω να κουράσω κανέναν, απλά θέλω να θυμίσω στον «συνταγματολόγο» (και υπεύθυνο για το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και εν γένει πολιτικών) ότι λίαν προσφάτως είχε ζητήσει στη Βουλή να νομοθετήσει έτσι ώστε να μην μπούνε κάποιοι φυλακή.

Φοβάστε την φυλακή κύριε Βενιζέλο; Μα, η φυλακή (εάν μπείτε) θα είναι το λιγότερο που θα υποστείτε για τα όσα επιβάλετε στους Έλληνες… Πιστέψτε με, η φυλακή θα είναι ο παράδεισος, εάν κατορθώσετε να πείσετε ότι πρέπει να φυλακιστείτε…

Αυτό που θα αντιμετωπίσετε εσείς οι πολιτικοί, θα είναι το Σύνταγμα. Και θα είναι το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και το Σύνταγμα ως πλατεία… Η εξουσία πηγάζει από τα χέρια των πολιτών και σε αυτούς αναθέτει ο νομοθέτης την υπεράσπιση της ίδιας της πατρίδας, των νόμων και των θεσμών…

Και το Σύνταγμα θα σας εκδικηθεί, κύριε Βενιζέλο. Το ίδιο αδυσώπητα, με την δική σας «παρέμβαση» στην ζωή των Ελλήνων πολιτών… Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο… Ακριβώς το ίδιο…

Και, όσο και αν ασχολείστε με τις "παράγκες" του ποδοσφαίρου (αποτυχημένος αντιπερισπασμός), με τίποτε δεν θα τραβήξετε την προσοχή μας από τις "γιάφκες" της πολιτικής που θυσιάζουν μία ολόκληρη χώρα προκειμένου να αποφύγουν την -ούτως ή άλλως επερχόμενη- σκληρή τιμωρία τους...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ
 
Picture
"Εγώ και τα παιδιά μου θα τα βιάσω" η δήλωση-σοκ ανήκει στο πλουσιόπαιδο από τα Βόρεια προάστια, που στο ίντερνετ και σε δημόσια θέα-διαλόγους, εξέφραζε αυτές τις φρικιαστικές απόψεις ως παιδόφιλος.
Picture
Ο Μάνος Σφακιανάκης
Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με Διοικητή τον Μάνο Σφακιανάκη, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση στα Βόρεια προάστια  και συνελήφθη ο 23χρονος για « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ».

Μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στα πλαίσια της Αστυνομικής Επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ημεδαπός, χρήστης του Ίντερνετ, να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας, με 2χρονα και 4χρονα παιδάκια να βιάζονται και να κακοποιούνται.

 Από τους αστυνομικούς θεωρείται ο πιο επικύνδινος παιδόφιλος και τώρα προσπαθούν να διερευνήσουν, αν μπορεί να διαπιστωθεί και ο βιασμός κάποιων παιδιών από τον δράστη, γόνο εύπορης οικογένειας.

 Ο 23χρονος δεν δούλευε αφού γι αυτό είχαν ... φροντίσει οι γονείς του και περνούσε ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή του.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε κατ οίκον έρευνα, από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κατασχέθηκαν : 
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • Δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  • Ένα (1) memory stick .
τα οποία εξετάζονται για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ανήλικων που κακοποιούνται και εάν ο εμπλεκόμενος είχε σχέσεις με άλλους χρήστες του Ίντερνετ από την χώρα μας, με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Picture
 
Picture
ΚΛΙΚ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
 
Picture
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΡΟΥΠΕΛ», εκδήλωση για τον εορτασμό της 98ης Επετείου της Μάχης Κιλκίς - Λαχανά (18-21 Ιουνίου 1913), στο Μνημείο του «ΛΑΧΑΝΑ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αγωνιστές της μάχης στον τομέα του ΛΑΧΑΝΑ, προσκλητήριο νεκρών, ομιλία για το ιστορικό του τριήμερου αγώνα και κατάθεση στεφάνων στο ομώνυμο μνημείο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση – ενημέρωση των προσκεκλημένων στο Στρατιωτικό Μουσείο Λαχανά, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την ιστορία του χώρου, με τα οπτικοακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα του Μουσείου καθώς και τα ζωντανά ιστορικά κειμήλια των ιδίων των μαχητών.
 
ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», Ο ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον
ΝΙΚΟ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Picture
Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον Πέρκινς
Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα. Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.

Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος».

Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».

* Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;

**Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.

Η Ελλάδα θα παραιτηθεί

Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».

**Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού συνευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;

* Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.

Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.

* Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;

* Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.

Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους. Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.

**Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.

* Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία. Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.

Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ

* Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;

* Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.

Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του '70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.

Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα. Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.

* Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;

* Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

Με σφαίρα ή με... Μόνικα

Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας».

Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.

* Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;

* Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.

Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.

Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.

Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο.
 
Picture
Η συνεργασία της Άγκυρας με τη Δαμασκό καταρρέει στον απόηχο της εξέγερσης στη Συρία και της βάναυσης καταστολής από την κυβέρνηση.

Εφόσον τα γεγονότα βγήκαν εκτός ελέγχου, ένα από τα σημαντικότερα δυσοίωνα ζητήματα για τους Τούρκους που είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό ασφάλειας είναι πώς το χάος και η απειλή της κατάρρευσης της Συρίας, θα έχει αντίκτυπο στο εσωτερικό κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας και τον αγώνα κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡKK).

Ο συνήθως ανήσυχος κουρδικός πληθυσμός της Συρίας στα βορειοανατολικά της χώρας που είναι παρακείμενος με τις περιοχές της Τουρκίας και του Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντι-καθεστωτικών διαδηλώσεων και καταστολών του καθεστώτος.

Όμως, η προοπτική μιας σκληρής στρατιωτικής απόκρισης στις περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους, παρόμοιας με αυτές που λαμβάνουν χώρα στη βορειοδυτική Συρία που κατοικείται από Άραβες, και την επακόλουθη συρροή προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας, ανησυχούν τους Τούρκους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής.

Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι, "εάν η Συρία αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω, το PKK μπορεί να βρει ένα νέο ασφαλές καταφύγιο στη Συρία ή μεταξύ των Κούρδων της Συρίας, όπως έγινε με την κατάσταση στο βόρειο Ιράκ", είπε ο Σαμπάν Καρντάς, βοηθός καθηγητή διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Τεχνολογίας TOBB στους SETimes.

Η απειλή που τίθεται από τον κουρδικό εθνικισμό και τη διασπαστική βία έχει ενισχύσει τη σχέση της Τουρκίας με τη Συρία από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Μέχρι το 1998, η σχέση είχε αμαυρωθεί επειδή η Συρία παρείχε καταφύγιο στον αρχηγό του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Όταν συμφώνησε να εκδιώξει τον αρχηγό του PKK το 1998 με αποτέλεσμα την σύλληψη του Οτσαλάν, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βελτιώθηκαν σημαντικά. Μετά τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, η Συρία και η Τουρκία ενίσχυσαν τους δεσμούς ασφάλειας προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη απειλή του αυξανόμενου κουρδικού εθνικισμού.

Η Τουρκία επένδυσε πολλά στην καλλιέργεια της σχέσης της με τη Συρία, και συχνά αντιστάθηκε σε εκκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομονώσει το καθεστώς για τους δεσμούς του με το Ιράν, την παρέμβασή του στο Λίβανο και το Ιράκ καθώς και την υποστήριξη του προς τη Χαμάς.

Οι θερμές σχέσεις με τη Συρία θεωρήθηκαν ως "το καλύτερο παράδειγμα της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας", είπε ο Καρντάς, προσθέτοντας ότι "Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή".

Η διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Η Άγκυρα ούσα επιφυλακτική για να μη ταράξει το καθεστώς, απέρριψε τη γρήγορη αλλαγή του καθεστώτος υπέρ ενός "εξελικτικού στυλ το οποίο θα μετέτρεπε ένα αυταρχικό καθεστώς σε δημοκρατικό μέσω αργών, δομικών και ειρηνικών αλλαγών", είπε ο Νουχ Γιλμάζ, διευθυντής του Ιδρύματος για την Πολιτική, Οικονομική και Κοινωνική Έρευνα (SETA) στην Ουάσιγκτον στους SETimes.

Στο ξεκίνημα της αιματηρής καταστολής του καθεστώτος αλ-Ασάντ, η Τουρκία αντέδρασε προσεκτικά αλλά "η κρίση με τους πρόσφυγες ανάγκασε τον πρωθυπουργό Ερντογάν να δράσει πολιτικά", είπε ο Γουίλιαμ Χέϊλ, ομότιμος καθηγητής του SOAS στους SETimes. "Ο Ερντογάν δεν μπορούσε να συνεχίσει να παραμένει αμέτοχος λέγοντας πως ο καλός του φίλος [Αλ-Ασάντ] θα μετέτρεπε με κάποιο τρόπο τη Συρία σε δημοκρατική κυβέρνηση".

Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, πάνω από 10.000 Άραβες πρόσφυγες έχουν φύγει από τη Συρία για την Τουρκία, κάτι που συγκρίνεται με τη συρροή Κούρδων προσφύγων που έφυγαν για να γλιτώσουν τη βάναυση καταστολή του Σαντάμ Χουσεΐν το 1991.

Η Τουρκία και οι Συμμαχικές Δυνάμεις αποκρίθηκαν με την καθιέρωση μιας ζώνης ασφαλείας στην ιρακινή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες και να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια --που αργότερα έγινε προτεκτοράτο για τους Κούρδους του Ιράκ υπό τη μορφή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Εν μέσω χάους, το PKK ήταν σε θέση να παγιώσει τις θέσεις του στο βόρειο Ιράκ και να ξεκινήσει διασυνοριακές επιδρομές στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος έχει αναφέρει ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αναπτύξει σχέδια για να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη στη βόρεια Συρία σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος, σχισματικής βίας και συρροής προσφύγω στην Τουρκία.
ακρίτες
Το παρών περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.
 
Ντροπιαστική πέρα για πέρα η χθεσινή στάση του Παπανδρέου
στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε
Picture
Ντροπιαστική πέρα για πέρα η χθεσινή στάση του Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδόθηκε χωρίς να διαπραγματευτεί το παραμικρό ενώ δέχθηκε την ευθεία , ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση των Ευρωπαίων στο πολιτικό σύστημα της χώρας αφού για πρώτη φορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής απευθύνεται σύσταση προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα «να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, καθώς και τα κύρια μέτρα».

«Δεδομένης της διάρκειας, του μεγέθους και της φύσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση της επιτυχίας» σημειώνεται στα συμπεράσματα.

Φυσικά οι Ευρωπαίοι δεν τόλμησαν να πουν τίποτα συγκεκριμένο για το ύψος των νέων δανείων που θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα και αυτό γιατί ο Σαμαράς τους εξήγησε πως με τη στάση τους διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος της χώρας και της ευρωπαϊκής συνοχής.

Ανέθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών τους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά στις αρχές του
επόμενου μήνα.
parapolitika

Δ.Γ.
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010