Picture
Picture

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΘΝΟΣ

Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Προφανώς οι δεξιοί κύκλοι που κυβερνούν την ηγεμονική χώρα της Ευρώπης θεωρούν αδιανόητο να τολμά να τους φέρνει αντιρρήσεις ένας ομοϊδεάτης τους πολιτικός από μια χώρα τόσο ασήμαντη στο μυαλό τους όπως η Ελλάδα - πόσω μάλλον που η δεξιά γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ έχει καταστήσει πρόθυμο εκτελεστή των απαιτήσεών της τον πρόεδρο της... Σοσιαλιστικής (!) Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου.

"Ο επίμονος αντάρτης της Αθήνας" ήταν π.χ. ο τίτλος χθεσινού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σοβαρότερου γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ".

Αποκαλεί τον Α. Σαμαρά... "μπαμπούλα της Ευρώπης" το περιοδικό και του επιτίθεται βίαια. "Εδώ και μήνες ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός παρακινεί σε στάση (!) τον ελληνικό πληθυσμό εναντίον της γραμμής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει (!) την αλλαγή νοοτροπίας (σ.σ. του ελληνικού λαού) που προωθούν η ΕΕ και το ΔΝΤ" υπογραμμίζει το "Σπίγκελ".

Ο εξάψαλμος συνεχίζεται: "Κομματικοί φίλοι του Σαμαρά από τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.α. του τα ψέλνουν, αλλά αυτός αποδεικνύεται ανυποχώρητος στις πιέσεις... Παρατηρούν με αυξανόμενη φρίκη πόσο ανεύθυνα συμπεριφέρεται ένας από τους δικούς τους... Υπήρξαν μάλιστα μεμονωμένες προτάσεις να αποβάλουν τη ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαιτίας της βλαπτικής για την Ευρώπη συμπεριφοράς της" προσθέτει προβοκατόρικα το γερμανικό περιοδικό.

"Κερδοσκόπο της καταστροφής" αποκαλεί τον Α. Σαμαρά στον τίτλο δικού της άρθρου η κεντροαριστερή εφημερίδα του Μονάχου "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Ο μόνιμος αντιρρησίας κάνει την Ευρωζώνη να τρέμει" ήταν ο τίτλος άρθρου και του άλλου μεγάλου, παλιού γερμανικού περιοδικού, του "Στερν". "Αντώνης Σαμαράς - Αυτός που λέει πάντα ''Οχι''" ήταν ο τίτλος άρθρου και της γερμανικής έκδοσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ενώ στους υπότιτλους της ίδιας εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι "Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της διαταγής από το εξωτερικό για λιτότητα".

Η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" έχει φυσικά να πει κι αυτή έναν "καλό" λόγο για τον πρόεδρο της ΝΔ: "Για τον Αντώνη Σαμαρά πρέπει να ξέρει κανείς ότι έχει πίσω του μια απότομη καριέρα ως διασπαστής"!

Αναγκάζεται όμως να ομολογήσει ότι "τα δεξιά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται κοντά στο κόμμα του τον υμνούν ως ήρωα και αντιστασιακό εναντίον της πολιτικής που ''επιβάλλεται με εξαναγκασμό'' από το εξωτερικό, πράγμα που ήδη αποδεικνύεται αρκετό για τις δημοσκοπήσεις".

Με εξόφθαλμη δυσφορία αναγκάζεται και το "Σπίγκελ" να παραδεχθεί την άποψη αυτή. "Στην Ελλάδα αποδίδει η σκηνοθεσία του αντάρτη εναντίον της εντολής λιτότητας απ' έξω. Στις σφυγμομετρήσεις ο Σαμαράς προηγείται του Παπανδρέου" γράφει και προσθέτει πικρόχολα: "Αυτό που στην Αθήνα προκαλεί χειροκροτήματα, στις Βρυξέλλες οδηγεί σε απελπισία τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" δηλαδή της Ευρωδεξιάς.

Οι πιέσεις των δεξιών ηγετών στον Α. Σαμαρά δεν έπιασαν τόπο πάντως ούτε χθες στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για να λάβει μέρος στην παραδοσιακή σύνοδο της Ευρωδεξιάς του ΕΛΚ που γίνεται πριν από την έναρξη κάθε συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από ανακοίνωση της ΝΔ όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε στους άλλους ηγέτες ότι δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, το αποκαλούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

ΣΥΓΧΥΣΗ
Η Ελλάδα δεν είναι φυσικά Πορτογαλία

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ είναι ο δεξιός Γερμανός ευρωβουλευτής Ελμαρ Μπροκ με την άρνηση του ομοϊδεάτη του Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει το παράδειγμα του δεξιού ηγέτη της Πορτογαλίας που είχε συναινέσει προεκλογικά στο Μνημόνιο που είχε υπογράψει ο συντριβείς και εγκαταλείψας την πολιτική σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατα προσβλητική γλώσσα για την Ελλάδα, δήλωσε στο "Σπίγκελ" μεταξύ άλλων: "Πρέπει να δοθεί τέλος στα πολιτικοκομματικά παιχνιδάκια στην Αθήνα. Από ένα σημείο και πέρα, η εσωτερική πολιτική γίνεται παντελώς αδιάφορη σαν... σκατό!".

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε προχθές σε ελληνική εφημερίδα με το ίδιο περιεχόμενο ήταν πιο κόσμιος, αλλά μόλις γύρισε στη Γερμανία... ξεσάλωσε!
 
Picture
Επί τρεισήμισι ώρες, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Ρομπάι και οι σύμμαχοί τους όπως ο Μπερλουσκόνι και ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας Κατάνεν, σφυροκοπούσαν τον Αντώνη Σαμαρά  στην σημερινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος, ασκώντας αφόρητες πιέσεις προκειμένου να συμφωνήσει στα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα και να δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και “επί τρεισήμισι ώρες ο Σαμαράς στάθηκε βράχος, ανυποχώρητος“, όπως είπε προ ολίγου μέλος της συνοδείας του. Και όχι μόνο αντιστάθηκε στις αφόρητες πιέσεις, αλλά παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ, εξηγώντας γιατί το “φάρμακο είναι λάθος” και γιατί πρέπει να αποδεχθούν τις λύσεις που προτείνει ο ίδιος και γίνονται αποδεκτές ακόμα και από τον ….ΟΗΕ. “Αν δεν το κάνετε τώρα θα ξανάρθουμε την επόμενη φορά και θα λέμε τα ίδια” τους είπε μεταξύ άλλων.

Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος της συνεδρίασης να έχουν μεταπεισθεί αρκετοί από τους συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι στηρίζουν τώρα τον Σαμαρά.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συνιστούσε “κουράγιο” και έλεγε ότι “τα ίδια τράβηξα κι εγώ“. “Ήταν καταπληκτικός ο Σαμαράς” είπε στον κ. Παπασταύρου της συνοδείας του προέδρου της ΝΔ και πρόσθεσε: “καλά κάνει και δεν κάνει πίσω“.

Υπέρ του Σαμαρά τάχθηκαν εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος, τον οποίο συνάντησε ο πρωί ο Α. Σαμαράς, ο Ισπανός Ραχόϊ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και ο πρωθυπουργός της Δανίας ο οποίος δήλωσε ότι “η ομιλία του Σαμαρά ήταν εξαιρετική“.

Απήχηση αρχίζουν να έχουν οι θέσεις Σαμαρά και στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, πολλοί από τους οποίους ζητούσαν συνεντεύξεις μετά την συνέντευξή του στους Fianancial Times.

“Κριτής όλων μας ο Ελληνικός λαός”
Picture
Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Α. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.

Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα.

Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας…

Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.

Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».

Προσερχόμενος εξάλλου στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση.

Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη.

Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου».
antinews
 
Picture
Για πρώτη φορά από την ώρα που, εδώ και ενάμιση χρόνο, ξεκίνησε η ελληνική περιπέτεια, η Γερμανία και η περί το Βερολίνο νέα «Ιερά Εξέταση», αναγκάστηκε χθες, δια στόματος της ίδιας της κυρίας Μέρκελ, να υποβάλει ένα ερώτημα που ως τώρα ήταν εντελώς αδιανόητο, απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά: «Και τι ζητάς;», του είπε…

Αν ο κ. Παπανδρέου είχε καταφέρει σε αυτό τον ενάμιση χρόνο να του απευθύνουν έστω και άπαξ το ίδιο ερώτημα, που στον κ. Σαμαρά αναγκάστηκαν να το υποβάλλουν εντός λίγων ωρών, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη…

Οι πρωτοφανείς στην ιστορία της Ευρωπαικής Ενωσης πιέσεις που ασκήθηκαν χθες στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κατά τις εργασίες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, με σκοπό να πειστεί να συναινέσει στη γραμμή που επιβάλλει η Τρόικα και έχει πλήρως υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, δεν κατάφεραν το στόχο τους: ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν κάμφθηκε.

Αντίθετα, ανάγκασε την «Ιερά Εξέταση» να τον ρωτήσει για την… αίρεσή του και νομιμοποίησε πλέον το διάλογο με τις θέσεις του.

Ο «Μπαμπούλας της Ευρώπης», όπως χαρακτηρίστηκε από Γερμανούς, που υποτίθεται ότι απειλεί με τη στάση του «να τινάξει το ευρώ στον αέρα» βρέθηκε απέναντι σε καταιγισμό πυρών, που προέρχονταν από την ίδια τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαίκης Επιτροπής κ. Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Ρομπάι, αλλά και σειρά πρωθυπουργών χωρών μελών της ευρωζώνης.

Όμως, ο κ. Σαμαράς, δεν έκανε πίσω απέναντι σε όλον αυτό τον κατακλυσμό.

Αποτέλεσμα; Αυτή, ήταν η πρώτη ημέρα, η έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης.

Ποιοι στήριξαν τη στάση του κυρίου Σαμαρά είτε άμεσα είτε έμμεσα; Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που κάτι ξέρει η χώρα του από όλα αυτά, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός που επίσης κάτι ξέρει, και ο αρχηγός του ισπανικού «αδελφού» κόμματος, ο οποίος απειλείται να… μάθει…

Αυτό το «Και τι ζητάς;» της κυρίας Μέρκελ στον άνθρωπο που δήθεν απειλεί να καταστρέψει το ευρώ, θα έπρεπε να χαιρετιστεί στην Ελλάδα ως νίκη της χώρας. Αλλωστε, πήγε ήδη κι ένα βήμα πιο πέρα:

«Πείτε μας δυο πράγματα που θα θέλατε», ρώτησε ξανά η κυρία Μέρκελ. Και πήρε την απάντηση, ενώ από τη δύσκολη θέση ανέλαβε να την βγάλει ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος, όταν άκουσε για την ευρωπαική χρηματοδότητη, δήλωσε ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη: εκεί, το αν κινδυνεύει το ευρώ ή όχι με διάλυση, ως δια μαγείας καθίσταται ξαφνικά δευτερεύον ζήτημα…

Προφανώς, η κυρία Μέρκελ, εκτός από τον κ. Σαμαρά, δεν άκουσε ούτε τον προκάτοχό της Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος, λίγες ώρες πριν είχε για πολλοστή φορά παρέμβει στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας ότι η Ευρωπαική Ενωση πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «με κάθε τρόπο», για να συνεχίσει:

«Αυτό ισχύει και για την ακραία περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει αδυναμία πληρωμών έναντι των ξένων πιστωτών της. Ακόμα και τότε – και μάλιστα τότε ακριβώς! – θα είναι πολύ σημαντικό να συμβάλει η Ευρώπη στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» και να καταλήξει στη διαπίστωση ότι «θα πρέπει να προσανατολιστεί σε βασικές κατευθυντήριες ιδέες, όπως η απασχόληση, η παραγωγικότητα και το λαϊκό εισόδημα».

Η κυρία Μέρκελ δεν άκουσε ούτε τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ρίχαρντ φον Βάετσεκερ που, επίσης λίγες ώρες πριν τη σύνοδο του ΕΛΚ δήλωσε ότι «Δεν πρόκειται μόνο για ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να αποχωριστούν από την Ελλάδα.

Εάν η Κοινότητα δείξει αδυναμία, θα αποσυντεθεί από τους κερδοσκόπους. Πολλές χώρες παραπαίουν […] Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το αγνοήσουμε; Η ευημερία μας εξαρτάται από την Ευρώπη. Εδώ πουλάμε εμείς τα 2/3 των εξαγωγών μας. Όποιος θέτει τον εαυτό του πάνω από τους Έλληνες, γελάει με τον δικό του κίνδυνο».

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν άκουσε φυσικά ούτε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ ο οποίος, την ίδια στιγμή, κάλεσε τη χώρα του να αλλάξει πολιτική και είπε ότι «Η Γερμανία έχει απωλέσει σημαντικό μέρος της φήμης της σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Περιττό ασφαλώς είναι ακόμα και να σημειωθεί ότι δεν άκουσε ούτε τις παραινέσεις των ευρωπαίων διανοούμενων, πολιτικών και οικονομολόγων, στους οποίους περιλαμβάνονται κάποια πολύ «βαριά» ονόματα ακόμα και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, που υπέγραψαν την κοινή έκκληση για εγκατάλειψη αυτής της πολιτικής και για άμεση στροφή σε μια πολιτική αληθινής πολιτικής ένωσης και αλληλεγγύης που θα σώσει την κοινή Ευρώπη…

Η στάση της Ευρώπης αλλάζει. Η λογική, αρχίζει να υψώνει τη φωνή της απέναντι στην τραπεζική παντοκρατορία και στον ηγεμονικό εθνικό εγωισμό του Βερολίνου τόσο εντός όσο και εκτός της Γερμανίας. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά κι όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί κάποιοι να παλέψουν εγκαταλείποντας τη μοιρολατρία. Η αρχή, έγινε, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.
ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Picture
Παράνομη ενδέχεται να κριθεί η τελευταία παραγγελία καυσίμων που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό!

Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ
ελευθεροτυπία

Με το μπετονάκι κινδυνεύουν να βάζουν πετρέλαιο στις φρεγάτες και στα υποβρύχια οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Και δεν είναι αστείο, αλλά μια πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του Π.Ν. αν τελικά κριθεί παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η τελευταία παραγγελία καυσίμων.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, πριν από δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την προμήθεια καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επιχείρηση Λιβύη) τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κατόπιν αυτών το Π.Ν. ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους 10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας.

Στις 2 Ιουνίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια. Στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα.

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς πρακτικά τα πλοία από το τέλος του μήνα δεν θα έχουν καύσιμα ούτε για να βγουν από το ναύσταθμο, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι περιπολίες στο Αιγαίο, θα ματαιωθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις και θα πρέπει να ανακληθούν τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και στην επιχείρηση εναντίον της πειρατείας -υποστηρίζουν τον ελληνικό εμπορικό στόλο όταν αυτό χρειαστεί.*
 
Picture
Επίδειξη των δυνατοτήτων των Ομάδων Ανορθόδοξου Πολέμου    του ΠΝ παρακολούθησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκεπτόμενος τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. Τον Κάρολο Παπούλια υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινώτης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την επίδειξη των Ομάδων Ανοθρόδοξου Πολέμου οι οποίες περιλάμβαναν ένα μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
Picture
 Το στράτευμα περπατούσε καταμεσής της ερήμου Γεδρωσίας και η ζέστη ήταν τρομερή.

Βιάζονταν να φτάσουν σε μέρος με νερό, αλλά αυτό απείχε πολύ ακόμη.

Ο Αλέξανδρος, καταβεβλημένος από την δίψα, προχωρούσε μπροστά πεζός, αν και δυσκολευόταν πολύ.

Όταν όμως έβλεπαν ο ένας τον άλλον να υποφέρει, άντεχαν καλύτερα και τη δική τους  ταλαιπωρία, πράγμα συνηθισμένο σε τέτοιες  καταστάσεις.

Κάποιοι παρέκλιναν από την πορεία των υπολοίπων και έψαξαν για νερό.

Πραγματικά ανακάλυψαν μια μικρή πηγή σε μια ρηχή χαράδρα.

Συγκέντρωσαν λοιπόν το νερό και το πήγαν στον Αλέξανδρο σαν να του πήγαιναν ένα πολύτιμο δώρο.

Φτάνοντας, το έβαλαν σε ένα κράνος και το έφεραν στον βασιλιά.

Εκείνος το πήρε, τους μίλησε με λόγια επαινετικά για την πράξη τους και μετά μπροστά σε όλους, το έχυσε!

Ήταν τέτοιο το κουράγιο που πήραν οι άνδρες από αυτή την ενέργεια, που φάνηκε σαν να ήπιαν όλοι από το νερό που εκείνος έχυσε.

Έτσι έδωσε θάρρος στη στρατιά, που είδε ότι όλοι βρίσκονταν στην ίδια μοίρα.
ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΜΕ;

ΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ;

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΕΡΙΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ.

ΖΗΣΤΕ ΡΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ,ΕΝΟΙΚΙΟ,ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΤΕΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!
Περιμένετε λοιπόν και θα μας δείτε στο Σύνταγμα. Στο σύνταγμα που εσείς έχετε χεσμένο.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.
ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΝΤΖΑΣ,ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ εεεεεε,οοοοοοο.
ΟΧΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΒΡΩΜΙΚΟ,ΣΟΥΒΛΑΚΙ  ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ''ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ''

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΡ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ.

Εκεί λοιπόν θα συναντηθούμε σε λίγες ώρες.
ΕΓΩ-ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ.
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΑ

Μας διαλύσατε τις οικογένειες την πατρίδα μας την ζωή μας.
Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να διαλύσετε και την ζωή των παιδιών μας.

                                             ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ
 
Είναι ευθύνη μας πλέον να τους ξυπνήσουμε

τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Picture
ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
 
Picture
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Moriasnews.gr

Όσοι έχουν δει κάποια από τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς (INDIANA JONES), έχουν γοητευθεί από τα σενάρια και τις εικόνες της Χολιγουντιανής αυτής παραγωγής.

Το σινεμά έχει την άδεια να μας μεταφέρει στο παρελθόν και στο μέλλον με τον δικό του τρόπο και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τα όρια της αληθινής ζωής.

Όμως τι γίνεται όταν στην αληθινή ζωή ζούμε γεγονότα που υπερβαίνουν το σινεμά;

Με άκρα μυστικότητα εδώ και μία εβδομάδα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και τεχνικών ζει κυριολεκτικά μία περιπέτεια βγαλμένη μέσα από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.

Πολύ γνωστός και εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ο κ. Θ.Α. είναι ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που κάνει ανασκαφική έρευνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με την ελπίδα (και βεβαιότητα) ότι θα βρεί τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει κρυμμένος στον κόσμο.

Ένας αμύθητος θησαυρός σε μια σπηλιά

Ας δούμε αναλυτικά την ιστορία αυτή.

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα εδώ και μερικά χρόνια είχε στα χέρια του ένα παλιό χειρόγραφο το οποίο έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για ένα θησαυρό κρυμμένο σε υπόγεια σπηλιά στους Αγίους Θεοδώρους.

Άρχισε να ψάχνει κάθε τι σχετικό με αυτή την σπηλιά και έφτασε σε ειδικούς επιστήμονες στην Αμερική.

Με την βοήθεια δορυφόρων

Οι επιστήμονες αυτοί με έφτασαν μέχρι την ΝΑΣΑ και με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά και προς έκπληξη όλων η περιγραφή του χειρόγραφου αλλά και οι φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.

Τότε πλέον τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και άρχισε να στήνεται η επιχείρηση με επιστημονικό τρόπο.

Ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση στο Ελληνικό δημόσιο και πήρε όλες τις προβλεπόμενες άδειες προκειμένου να ψάξει για τον αμύθητο θησαυρό που έχει την βεβαιότητα ότι είναι κρυμμένος στα έγκατα των Αγίων Θεοδώρων...

Από την περασμένη Παρασκευή η ομάδα έφτασε με σύγχρονα μηχανήματα στους Αγίους και άρχισε το σκάψιμο..!!

Το χειρόγραφο που έχει η ομάδα στα χέρια της αναφέρει ότι στην σπηλιά αυτή περίπου στο 1700 πειρατές έκρυψαν ένα αμύθητο θησαυρό και όταν αναγκάστηκαν να φύγουν παγίδεψαν με πολλούς τρόπους την σπηλιά.

Ετσι λοιπόν η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπεί από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο τρύπες για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις...

Βρήκαν την στοά και τη σπηλιά..!

Χθές το μεσημέρι το γεωτρύπανο κατάφερε να πέσει ακριβώς σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αμερικάνων στην στοά που οδηγεί στην πόρτα που φράσει την σπηλιά...

Το τι έγινε στο συνεργείο δεν περιγράφεται...

Αμέσως κατέβασαν κάμερα από την τρύπα η οποία επιβεβαίωσε την στοά αλλά και την πόρτα...!!

Τότε σήμανε συναγερμός και στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι επί τόπου και παρακολουθούν το έργο της ερευνητικής ομάδας..!!

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η σημαντικότερη φάση της έρευνας. Επειδή τα χώματα είναι σαθρά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί άλλο μηχάνημα για να διευρύνει την τρύπα και να μπορέσουν από άλλο σημείο να φτάσουν την πόρτα...!

Είναι η κρίσιμη μέρα και η αγωνία όλων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα.

Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν φτάσει στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού...!!

Το ξίφος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου

Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής Πατρινό επιχειρηματία, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ο θησαυρός είναι αμύθητος και η αξία του ξεπερνά τα 50 δις ευρώ..!!!!

Όμως μπορεί ο χρυσός να είναι το αντικείμενο που εξιτάρει τους πάντες αλλά το χειρόγραφο έχει μία πληροφορία που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης σε όσους εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.

Στο χειρόγραφο υπάρχει η πληροφορία ότι μέσα στην σπηλιά είναι κρυμμένο το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΞΙΦΟΣ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το οποίο μάλιστα έχει πάνω του δύο τεράστια διαμάντια...!!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν το απόγευμα φτάσουν στην σπηλιά και βρεθεί αυτό το ξίφος που αποτελεί για τον Ελληνισμό κάτι παραπάνω από ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...!!

Το ξίφος του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου ήταν και η αιτία που ο επιχειρηματίας χρηματοδότησε αυτή την πολυδάπανη έρευνα και τον έκανε να φτάσει μέχρι την ΝΑΣΑ..!

Οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι από τα χαράματα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που γίνονται με πολύ προσοχή ενώ έχει απαγορευθεί από την αστυνομία στους πάντες να πλησιάσουν την περιοχή ..!!
 
Αδρανής παραμένει η Κυβέρνηση στις προκλήσεις Αλβανών, Σκοπιανών, ενώ καθυστερούν σημαντικά οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ήπειρο, τα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών κ.α.
Picture
• Στον… αέρα βρίσκονται όλα τα Εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Οι συνεχείς προκλήσεις Αλβανών και Σκοπιανών παραμένουν αναπάντητες, ενώ η γραφειοκρατία κυρίως καθυστερεί επενδύσεις εθνικού χαρακτήρα.

Η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί την σημασία των θεμάτων αυτών και πολλών άλλων ακόμη, τη στιγμή που είναι διατεθειμένη να πουλήσει κάθε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας, ακόμη και τον… ελληνικό ήλιο, για να πάρει την πέμπτη δόση από το δάνειο της Τρόικας.

Η αδράνεια που εμφανίζει σχολιάζεται αρνητικά από πολλούς Φορείς και στην Ήπειρο, που βλέπουν, ότι ενώ οι Αλβανοί «αλωνίζουν» στη Βόρεια Ήπειρο, το Ελληνικό Κράτος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες φιλίας με την γειτονική χώρα!

«Η προστασία των συνόρων και του πληθυσμού που ζει κοντά σε αυτά είναι το πρώτο μέλημα για κάθε Κράτος και στη συνέχεια οι δεσμοί φιλίας. Για την Κυβέρνηση, όμως, τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την καταβολή του δανείου και την επιβολή νέων σκληρών μέτρων» σημειώνουν Φορείς της περιοχής.

Την ώρα, λοιπόν, που οι Αλβανοί εντείνουν τις προκλήσεις τους απέναντι στους Βορειοηπειρώτες και τη στιγμή που οι «Τσάμηδες» προκαλούν ανοιχτά την Ελλάδα, η χώρα μας, μέσω του νέου Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, εκφράζει το ενδιαφέρον της για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και τη σταδιακή προσαρμογή της στο ευρωπαϊκό κεκτημένο!

Αυτό τόνισε ο νέος Υπουργός στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στο Λουξεμβούργο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία.

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αλβανία τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος δεν αναφέρθηκε καν στις προκλήσεις των Αλβανών προς την Ελλάδα, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, για το αν πραγματικά η χώρα μας θέλει και μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις προκλήσεις.

Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ…
Αδρανής παραμένει η Ελληνική Κυβέρνηση και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση αλβανικού δικαστηρίου ακυρώθηκε η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο ο νόμος που επιτρέπει την είσοδο και παραμονή επί των αλβανικών εδαφών ναυτικής μονάδας της Άγκυρας.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αποκτά ναυτική παρουσία στην Αδριατική, κάτι που η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός -που ήταν στο παρελθόν Υπουργός Εξωτερικών- παραβλέπει!

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ…
Σαν να μην έφθανε αυτή η ανησυχητική στάση της Ελλάδας, με τον… αραμπά προχωρούν οι διαδικασίες για τις ανασκαφές ανεύρεσης πετρελαίου, όχι μόνο στο Ιόνιο, αλλά και στην Ήπειρο.

Αν και υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, η αξιοποίηση των οποίων θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος, ακόμη… τρυπάνι δεν έχει μπει πουθενά! «Αντί να διευκολυνθούν όλες οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, η Κυβέρνηση πάει με το… πάσο της! Ως πότε όμως;» ρωτούν Ηπειρώτες.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Αλβανία εδώ και χρόνια γίνονται γεωτρήσεις για πετρέλαιο, κυρίως από Αμερικάνικες εταιρείες, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π.Λ.». Από αυτές τις γεωτρήσεις τα έσοδα για το Αλβανικό κράτος είναι τεράστια, ενώ οι εταιρείες που ψάχνουν για πετρέλαιο έχουν αναλάβει και την κατασκευή δρόμων κ.α. υποδομών της χώρας!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…
Ένα ακόμη Εθνικό θέμα που έχει αφεθεί, κυριολεκτικά, στην τύχη του είναι τα Κέντρα Φιλοξενίας και Κράτησης Μεταναστών. Αν και η Αστυνομία έκανε επιχειρήσεις –σκούπα και καθάρισε την Θεσπρωτία από τους περίπου 1000 λαθρομετανάστες που ζούσαν σε παραπήγματα γύρω από την Ηγουμενίτσα, το πρόβλημα ουσιαστικά δεν έχει λυθεί. Και αυτό γιατί οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν συνεχώς, για να φύγουν στην Ιταλία.

Η δημιουργία Κέντρων Κράτησης και Φιλοξενίας, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ακόμη είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Εξετάζονται τρεις προτάσεις στη Θεσπρωτία, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και οριστικά, αφού πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και κυρίως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην διαβίωση των κατοίκων της Ηπείρου με τόσους πολλούς λαθρομετανάστες.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…
Η Κυβέρνηση δεν αντιδρά ούτε στις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών. Χθες, τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η δαπάνη για την κατασκευή ανήλθε στα 9,4 εκατομμύρια ευρώ (!), ενώ τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν το Σεπτέμβρη, πιθανόν την ημέρα ανεξαρτησίας των Σκοπίων! Το Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε χθες σιγή ιχθύος, αφήνοντας ουσιαστικά τους Σκοπιανούς ανενόχλητους να παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια!

Έτσι, η Κυβέρνηση εδώ και 20 μήνες έχει δημιουργήσει ένα άσχημο προφίλ στο εξωτερικό, ενώ έχει αυξήσει την ανησυχία των Ελλήνων στο εσωτερικό. «Είναι εμφανές, ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Αντί να πάρει ως παράδειγμα τη στάση του πανίσχυρου Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν, που έδιωξε το Δ.Ν.Τ. από την Τουρκία και σε λιγότερο από 10 χρόνια έχει αυξήσει σχεδόν 10% το ΑΕΠ της χώρας, βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση, ακολουθώντας μια τακτική που οδηγεί σε αδιέξοδο» σημειώνουν αναλυτές.
πρωινός λόγος
 
Picture
Με μόλις 30 ένσημα, δηλαδή εργασία ενός μήνα μόλις, 250.000 λαθρομετανάστες Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κλπ παίρνουν συντάξεις 700ων ευρώ τη στιγμή που ο Έλληνας αγρότης που επί 50 και 60 χρόνια λιώνει στα χωράφια, παίρνει σύνταξη μόλις 342 ευρώ!!!!

Την ίδια ώρα κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων που δουλεύουν και προσφέρουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία επί 40 χρόνια για να ταΐζουν αυτά τα ξενόφερτα παράσιτα που δεν προσφέρουν το παραμικρό στην χώρα μας!!! Πρόκειται για την απόλυτη προδοσία!

ΥΓΡΟ ΠΥΡ
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010