Picture
Αναξιόπιστη, αλλά και… γαλαντόμος στους φοροφυγάδες αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η κυβέρνηση, καθώς θεσπίζει νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες που διακίνησαν εικονικά τιμολόγια καθώς και πρωτοφανείς διευκολύνσεις σε μεγαλόσχημους που επί χρόνια έκλεβαν το κράτος δηλώνοντας τα πολυτελή ιδιωτικά τους σκάφη αναψυχής ως επαγγελματικά.

Δύο ημέρες μετά τη διαβεβαίωσή του ότι «δεν θα κάνουμε νέα περαίωση αυτόματη όπως έγινε την προηγούμενη φορά», ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ρύθμιση με την οποία επανέρχεται η….. αυτόματη περαίωση ακριβώς όπως έγινε την προηγούμενη φορά (!) και μάλιστα ακόμη και για φορολογουμένους που είχαν εξαιρεθεί την πρώτη φορά, όπως οι επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 400.000 ευρώ και οι εταιρείες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα από 20 έως 40 εκατ. ευρώ!

Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν ακόμη και επιχειρηματίες που εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια: πληρώνοντας συγκεκριμένα ποσά φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που θα έπρεπε να καταβάλουν αν ελέγχονταν κανονικά και καταβάλλοντας τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία με έκπτωση 80% γλιτώνουν όχι μόνο από υπέρογκες επιβαρύνσεις αλλά και από πολυετείς ποινές φυλάκισης καθώς και από δεσμεύσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη ρύθμιση για τους σκαφάτους που φοροδιέφευγαν τόσα χρόνια δηλώνοντας ψευδώς ως επαγγελματικά τα ιδιωτικά τους σκάφη.

Με τη ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, τους δίδεται ουσιαστικά αμνηστία, καθώς καλούνται να πληρώσουν μικρό μόνο μέρος του ΦΠΑ και των φόρων κατανάλωσης που επί πολλά έτη γλίτωναν για τα καύσιμα, τα λιπαντικά και τα λοιπά εφόδια των σκαφών τους, χωρίς κανένα πρόστιμο ή πρόσθετο φόρο και με απαλλαγή από τις λοιπές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις της νομοθεσίας.
Politis
ΕΤ
 
O Τρισέ , προϊστάμενος του Παπαδήμου επί επτά χρόνια στην ΕΚΤ, προειδοποίησε αυστηρά τους πάντες στην Ευρωζώνη και φυσικά τον Παπανδρέου
Picture
Τα γράφαμε πριν από τον ανασχηματισμό, τα ξαναλέμε τώρα που επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα σχετικά με την άρνηση του Παπαδήμου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Χθες ο Τρισέ , προϊστάμενος του Παπαδήμου επί επτά χρόνια στην ΕΚΤ, προειδοποίησε αυστηρά τους πάντες στην Ευρωζώνη και φυσικά τον Παπανδρέου, ότι αν κάνει στάση πληρωμών τότε θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες και την Ελλάδα και το σύνολο της Ε.Ε.

«Εάν μια χώρα περιέλθει σε στάση πληρωμών, τότε δεν μπορούμε να δεχτούμε τους κρατικούς της τίτλους ως ενέχυρο» είπε , εννοώντας σαφώς ότι κάτι τέτοιο μεθοδεύεται από τους περισσότερους στην Ευρωζώνη και ο Παπανδρέου δεν κάνει τίποτα για να το αποτρέψει.

Γι΄ αυτό ο Παπαδήμος δεν ήθελε να μπει στην κυβέρνηση , επειδή ήξερε ότι ο Παπανδρέου είχε σχεδιάσει το «κούρεμα» στα ομόλογα και τη στάση πληρωμών.
parapolitika
Δ.Γ.
 
Picture
ΕΕ: Από καταλύτης λύσης σε εργαλείο πιέσεων και διχοτόμησης

Οι αθέατες πλευρές των εκβιασμών Νταβούτογλου και η φόρμουλα της «τριγωνικής αναγνώρισης»

Η λογική της εν δυνάμει λύσης και ο μάγκας Ερντογάν

Υπό τη σκιά της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου τρέχουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό με την Τουρκία να κινείται σε δύο επίπεδα:
  • 1. Στην υποβολή φόρμουλας για την άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, από τη μια, και την άρση του εμπάργκο που η Τουρκία επιβάλλει σε βάρος των πλοίων και των αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από την άλλη.
  • 2. Στον εκβιασμό σε βάρος της ΕΕ ότι, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό ώς την 1η Ιουλίου του 2012, προτού δηλαδή αρχίσει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, θα αναστείλει η ίδια τις ενταξιακές της διαδικασίες!

Η φόρμουλα

Και οι δύο αυτές πολιτικές θέσεις της Τουρκίας θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς ανάλυσης προκειμένου να αντιμετωπισθούν. Διότι ανήκουν στην τουρκική φιλοσοφία του ενός βήματος μπροστά… Ξεκινώντας από την τουρκική φόρμουλα για το εμπόριο και τα εμπάργκο, διαπιστώνουμε ότι αποτελείται από τα εξής σημεία:

  • 1. Να ανοίξει η Τουρκία ένα λιμάνι στα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας (Σμύρνη ή Μερσίνα).
  • 2. Εντός τριών μηνών να αρχίσει το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και κατεχομένων και γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία.
  • 3. Να ξεπαγώσουν όλα τα τουρκικά ενταξιακά κεφάλαια, τα οποία κρατεί παγωμένα η Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα βήματα του Χόλμπρουκ

Η φόρμουλα αυτή συνιστά ξαναζεσταμένο φαγητό και στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Στην εν δυνάμει λύση και στην τριγωνική αναγνώριση. Η εν δυνάμει λύση, όπως την είχε καθορίσει από το 1997 ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, στηρίζεται στην εξής λογική:

Εφ' όσον η λύση θα είναι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και εφ' όσον οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί ότι δεν θα επιστρέψουν στην προ του '74 κατάσταση, καθώς και ότι το βόρειο τμήμα θα είναι τουρκοκυπριακό και το νότιο ελληνοκυπριακό, από τώρα, δηλαδή προ τη λύσης, θα πρέπει στο πλαίσιο των ΜΟΕ και άλλων δράσεων η μια πλευρά να αποδεχθεί την άλλη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πολιτική και νομική αντίληψη, οι τρίτοι, πολλές φορές δεν θεωρούν παράλογες τις τουρκικές θέσεις παρότι γνωρίζουν τι είναι επί του παρόντος τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Θεωρούν, όμως, ότι προ και κατά τη λύση θα οικοδομηθεί ένα νέο νομικό status quo των «δύο συνιστώντων κρατών». Υπό αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες οι Τούρκοι προχωρούν στην «τριγωνική αναγνώριση» προ της λύσης για να καθορίσουν τη λύση. Εάν υλοποιηθεί η τουρκική φόρμουλα, που προνοεί στην ουσία το άνοιγμα της Τύμπου και του λιμανιού της Αμμοχώστου, καθώς και την έναρξη εμπορικών συναλλαγών Κύπρου - Τουρκίας, θα συμβούν τα εξής:

Από τη μια, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναγνωρίσει ότι στα κατεχόμενα υπάρχει χωριστή οντότητα, η οποία έχει: Α. λιμάνια και αεροδρόμιο και ως εκ τούτου θα έχει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο FIR και κυριαρχία. Β. τη δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με την ΕΕ και διεθνώς.

Μορφή, δηλαδή, άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Από την άλλη, το ψευδοκράτος και η Τουρκία θα αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της γραμμής Αττίλα και στη λογική της ελληνοκυπριακής διοίκησης και του μελλοντικού ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους.

Στη φόρμουλα αυτή τίθεται ως χρονοδιάγραμμα ο Οκτώβριος. Εάν η κυπριακή Κυβέρνηση την απορρίψει, τότε η τουρκική πλευρά θα ζητά την έγκριση του κανονισμού για την άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, που εκκρεμεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτοχρόνως, θα ζητά καταλογισμό ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Σε συνδυασμό δε, με το ενδεχόμενο να μην προκύψει η αναμενόμενη σύγκλιση στο Κυπριακό, τότε η τουρκική πλευρά θα ζητήσει είτε τη διεθνή διάσκεψη είτε καταλογισμό ευθυνών. Ως ένδειξη δε, νέας «καλής θελήσεως», θα θέσουν το ορόσημο της 1ης Ιουλίου του 2012!

Η ενδιάμεση ως τελική λύση…

Ο ΣΤΟΧΟΣ της Τουρκίας είναι σαφής: Εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί η φόρμουλα τη τριγωνικής αναγνώρισης, με την ενδιάμεση λύση θα καθορίσει την τελική λύση.

Ή η ενδιάμεση λύση θα καταστεί, στη λογική της χωριστής οντότητας και της Ταϊβάν, ως τελική λύση! Στην ουσία με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Διότι, εκτός του ότι θα επιτύχει τη διχοτόμηση θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξή της στην ΕΕ. Εάν πάλι η φόρμουλα της άρσης των εμπάργκο αποτύχει και αν δεν γίνει δεχτή η επιβολή λύσης τουρκικών προδιαγραφών στο Κυπριακό, η Άγκυρα καθορίζει από τώρα τις εξελίξεις με τρόπον ώστε να ανήκει η ευθύνη του αδιεξόδου στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Γεγονός, που θα επιτρέπει στην Τουρκία να ανοίξει το δρόμο της αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Και εφ' όσον η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο Β, ακόμη και αν γλιτώσει τις ευθύνες σε περίπτωση αδιεξόδου, αυτό που σίγουρα δεν θα γλιτώσει είναι αυτό το οποίο ρητορικά, αγωνιωδώς, θέλει και θέλουμε να αποφύγουμε: Την εδραίωση των τετελεσμένων της εισβολής, τη διχοτόμηση…

Το πρωτογενές δίκαιο ως συνώνυμη έννοια της παρθενογένεσης

Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ημερομηνία της 1ης Ιουλίου του 2012 στηρίζεται στην εξής λογική:

1. Εφ' όσον η διεθνής κοινότητα δεν επεμβαίνει για να θέσει χρονοδιαγράμματα λύσης, τα θέτει από μόνη της η Τουρκία. Και καθορίζει ως τέτοιο τελικό χρονοδιάγραμμα την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή θα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ η Κυπριακή Δημοκρατία.

2. Η Τουρκία, εάν δεν λυθεί το Κυπριακό, ούτως ή άλλως δεν θα δεχθεί να συνομιλεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, διότι δεν την αναγνωρίζει. Εάν συνομιλήσει με την κυπριακή Κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα που θα είναι, στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαδικασιών, τότε την αναγνωρίζει!

Συνεπώς, επιλέγει την ακόλουθη πολιτική:

α. Είτε επιλύεται το Κυπριακό και μάλιστα όπως η ίδια θέλει, δηλαδή στη βάση των διπλών κυριαρχιών και της παρθενογένεσης (Απόδειξη δε, τούτου, συνιστά η προσφάτως διατυπωθείσα, από τον κ. Έρογλου, κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες, θέση ότι η λύση θα είναι πρωτογενές δίκαιο.

Δηλαδή η λύση θα προσαρμοστεί στο κοινοτικό κεκτημένο, οπότε θα έχουμε αλλαγή του πρωτοκόλλου 10 με το οποίο εντάχθηκε ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ. Στην ουσία θα εξέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία της ΕΕ και θα ενταχθεί το ψευδοκράτος με τη μορφή του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους, στο πλαίσιο της νέας πολιτειακής μορφής που θα προκύψει από τη λύση). Είτε, αν δεν λυθεί το Κυπριακό, η Τουρκία θα αναστείλει την ενταξιακή της πορεία.

Έτσι γλιτώνει την περιπέτεια της αναγνώρισης.

Ταυτοχρόνως, ο Ερντογάν εμφανίζεται στο εσωτερικό της χώρας ως «μάγκας» και φορτώνει την αδυναμία του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τόσο επί της Κύπρου αλλά και επί της ΕΕ, την οποία θέτει ενώπιον του εξής διλήμματος:

Διάλεξε πού κλίνουν περισσότερο τα συμφέροντά σου: Με την Κύπρο ή μαζί μου; Στην ουσία, απειλεί να προκαλέσει κρίση για να στραφούν οι πιέσεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Και ταυτοχρόνως επιχειρεί να εξουδετερώσει το εργαλείο πιέσεων που είχε η κυπριακή Κυβέρνηση. Δηλαδή το πάγωμα των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών εάν η Άγκυρα δεν συναινέσει σε βιώσιμη λύση στη βάση των αρχών και των αξιών της ΕΕ.

Με άλλα λόγια η Τουρκία εξουδετερώνει το χαρτί της ΕΕ για ευρωπαϊκή δημοκρατική λύση, χωρίς αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο.

Και εφ' όσον η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχεται τη λύση των δύο συνιστώντων κρατών και τις αποκλίσεις μέσης ή μακράς διάρκειας (ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού), χρησιμοποιεί την ΕΕ με στόχο όχι την αποκατάσταση της παραβιασθείσας από την Τουρκία εννόμου τάξεως την 20ή Ιουλίου του 1974, αλλά τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής.

Δηλαδή του διοικητικού, γεωγραφικού και πληθυσμιακού διαχωρισμού της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Γιατί λοιπόν οι τουρκικές θέσεις να μην είναι πειστικές, ειδικώς σε όσους θέλουν να πεισθούν για να ξεμπερδεύουν…

β. Τη νομιμοποίησή της, εφ' όσον προκύψει αδιέξοδο, να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β, επιστρατεύοντας κυρίως μουσουλμανικά κράτη, προκειμένου να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Δρ των Διεθνών Σχέσεων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ
 
Picture
Τη φρίκη μέσα στο ίδιο της το σπίτι έζησε μια 53χρονη στα Χανιά που βιάστηκε από έναν 21χρονο Μαροκινό.

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί όταν ο νεαρός μπήκε στο σπίτι της γυναίκας από το παράθυρο.

Η 53χρονη, βρήκε τη δύναμη μετά το βιασμό της να τηλεφωνήσει στην Ασφάλεια και να καταγγείλει ότι ένας άγνωστος βρίσκεται στο σπίτι της και την έχει βιάσει.

Η αντίδραση της Ασφάλειας ήταν άμεση καθώς έφτασε στο σπίτι της παθούσας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και συνέλαβε τον βιαστή.

Ο 21χρονος θα οδηγηθεί το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτ/κών Χανίων
 
Κάλπες για εθνικούς λόγους ζητά η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά να θέτει επί ποδός τα στελέχη του κόμματος
Picture
Η Ν.Δ. μπήκε ήδη σε προεκλογική ετοιμότητα, την οποία κήρυξε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του, σε μία συνεδρίαση που συγκάλεσε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο: Να δώσει το μήνυμα στον κομματικό μηχανισμό ότι πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη Real News, μοιάζουν τώρα παρωχημένα, αφού όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί ούτε να προγραμματιστεί ούτε να διεξαχθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεταν συνήθως οι κυβερνήσεις, πριν προχωρήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η Ν.Δ. εκτιμά πως δε μπορεί πλέον να ισχύσει το σενάριο –που κατά πολλούς- είχε σχεδιαστεί για το Σεπτέμβριο.

Το σκηνικό άλλαξε ραγδαία με την κρίση που μεταδόθηκε στην ευρωζώνη, ανατρέποντας έτσι και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η Ελλάδα κινδυνεύει, κατά τη Ν.Δ., να βρεθεί απομονωμένη λόγω των κακών κυβερνητικών χειρισμών και να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια από την ευρωζώνη… Επομένως, τα όποια σχέδια διάσωσης ή διαφυγής είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου παύουν και αυτά να ισχύουν μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις.
parapolitika
 
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Picture
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
 
Picture
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
 
Picture
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
REAL NEWS
 
Picture
Γράφει :
ο Νίκος Λυγερός,
στρατηγικός αναλυτής

Για όσους δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα του λαού μας, θα πούμε τα πράγματα πιο απλά: Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο. Κι όσοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν, θα το δουν μέσα από το έργο του λαού μας.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την πλευρά της Κύπρου όσον αφορά στη διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο στις 17 Φεβρουαρίου 2003, αναδεικνύουν πολλά βασικά νοητικά σχήματα, τα οποία έγιναν ορατά με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Τα όρια της ΑΟΖ αλλάζουν ριζικά την αντίληψή μας αναφορικά με τη θάλασσα. Οι αποστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα των 6 και 12 ναυτικών μιλίων.

Το μήκος έχει επιπτώσεις και στο εμβαδόν. Κι όσοι αναρωτιούνται ποια είναι η αξία του Καστελλόριζου σε αυτό το πλαίσιο, η πιο απλή απόδειξη της επιρροής του είναι η παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης εκείνη την εποχή.

Σε μια τόσο μεγάλη απόσταση η ύπαρξη του Καστελλόριζου αλλάζει τα τριπλά σημεία των διαγραμμάτων Voronoi. Το πρώτο είναι Ελλάδα – Κύπρος – Τουρκία και το δεύτερο Αίγυπτος – Ελλάδα – Κύπρος.

Αυτό το φαινόμενο εξηγείται απλά όχι από την τοποθέτηση του Καστελλόριζου πάνω στο χάρτη, αλλά από την ακριτικότητα του! Αν δεν ήταν ακριτικό νησί με την μαθηματική κυριολεξία της έννοιας, τότε δεν θα είχε μία τόσο μεγάλη σφαίρα επιρροής στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πρόβλημα της αποκάλυψης του παρασκηνίου το 2003, θα βάλει σε δύσκολη θέση όσους εκείνη την εποχή εξέτασαν τη χώρα μόνο ως χώρο.

Διότι τώρα έρχεται η διεκδίκηση του χρόνου. Μπορεί βέβαια να θεωρούσαν ότι η καθυστέρηση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ δεν θα επέτρεπε στο λαό μας ν’ αντιληφθεί την πράξη τους, έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Διότι τώρα θα πρέπει να δικαιολογηθούν και να εξηγήσουν γιατί πίεσαν την Κύπρο να κάνει πίσω μερικά ναυτικά μίλια στο ακριτικό της block, για να μην χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σταθεροποίησης της ύπαρξης της ΑΟΖ του Καστελλόριζου.

Είχαν ποντάρει στην καθυστέρηση ή ακόμα και στην μη ύπαρξη της ελληνικής ΑΟΖ. Τώρα όμως έχουν ήδη εκτεθεί δίχως να έχουν καταφέρει να χαλάσουν το τελικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Όντως η Κύπρος μπορεί ακόμα και τώρα να ζητήσει από την Αίγυπτο να κάνει μία επέκταση της κοινής γραμμής των ΑΟΖ.

Με άλλα λόγια ακόμα και αν η κατάσταση είναι δύσκολη δεν είναι μη αναστρέψιμη.

Και το ίδιο ισχύει για το Καστελλόριζο.

Έτσι ακόμα κι αν προσπάθησαν να αποφύγουν τα προβλήματα με την Τουρκία δεν θα τα καταφέρουν με το λαό μας, ο οποίος δεν αποδέχεται τέτοιες πράξεις που μερικοί ονομάζουν απλώς λάθη.
tonoikaipnevmata
Διότι δεν μπορούμε απλώς να ξεχάσουμε τους δικούς μας στο Καστελλόριζο, διότι όπως το είπαμε:

Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο.
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010