ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ ΟΥΤΕ ΑΔΕΔΥ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΙΦΕΣ!!!
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Picture
  Τα κανάλια και η πλειοψηφία των ΜΜΕ «έθαψαν» όπως μπορούν την 48ωρη απεργία των ταξιτζήδων. Πάνω στον πανικό τους, λοιπόν, οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι των ελεγχόμενων  μέσων ενημέρωσης έκαναν ο προβλέψιμο:

Εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κίτρινης φυλής που θέλησε να απεργήσει, με τη συνήθη δικαιολογία ότι αυτές οι ενέργειες κάνουν... κακό στον τουρισμό και στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Αυτό τους είπαν να λένε και αυτό λένε στους τηλεθεατές τους.

Άλλωστε, ζουν σε μια διαφορετική πραγματικότητα.

Όχι αυτής που έχει να κάνει με το συμφέρον του εργαζομένου και των πολλών, αλλά αυτής που αφορά τις τα αφεντικά τους, τις επιχειρήσεις και τους λίγους.
Picture
Έτσι, προσπαθούν συντονισμένα και με βρώμικη προπαγάνδα να στρέψουν ομάδες εργαζομένων εναντίον άλλων ομάδων εργαζομένων, οι οποίες πλήττονται το ίδιο από τα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλει με κάθε κόστος η κυβέρνηση.

Βλέπετε, οι αντιδράσεις των απεργών την ενοχλεί, της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και δεν μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο που της υπαγορεύουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Για όλα, λοιπόν, φταίνε οι «κακοί ταξι-τζήδες», οι «κακοί απεργοί» και οι «κακοί διαδηλωτές», που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο από αυτό που τους προσφέρουν.

Ένα αύριο δουλειάς και όχι δουλείας, όπως αυτό που θέλουν  να φτιάξουν οι μαριονέτες που έχουν στα χέρια τους την εξουσία στη χώρα μας και σε άλλες ακόμη χώρες της Ευρώπης. Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα εκείνοι που έκλεψαν, φωνάζουν.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κατάντιας που μας παρουσιάζουν με τραγικό τρόπο οι ίδιοι μιλώντας για... Οδύσσειες, προσπαθούν να ρίξουν την ενοχή σε άλλους. Φοβερά πράγματα!

 Τα ακριβοπληρωμένα εργαλεία του συστήματος,εκείνοι που έχουν αναλάβει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα, δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα για τους τηλεθεατές τους έχουν πιάσει δουλειά από τα ξημερώματα.
Picture
Για όλα τα δεινά μας φταίνε οι συντεχνίες: ο εργαζόμενος στις ΔΕΚΟ που «εκβιάζει για τα προνόμια του», ο ελεύθερος επαγγελματίας που φοροδιαφεύγει, ο συμβασιούχος που αναζητάει το ρουσφέτι, ο αγρότης που κλείνει τους δρόμους…οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι φαρμακοποιοί, οι φορτηγατζήδες, οι περιπτεράδες, οι ταξιτζήδες, οι γριές στις λαϊκές που δεν έβαλαν ταμειακή μηχανή, οι αγρότες που τσέπωναν τις επιδοτήσεις, οι φαρμακοποιοί το… κάπνισμα. Ίσως να μην έχουν σκεφθεί ακόμα να αναπαραγάγουν και τα παραμύθια περί κλιματικής αλλαγής.

Το τι ακούσαμε  δε λέγεται!

Αγανακτισμένοι δημοσιογραφίσκοι με παραφορτωμένους λογαριασμούς τραπέζης, ωρύονταν ότι οι ταξιτζήδες θα είναι η καταστροφή του ελληνικού τουρισμού! Ανέσυραν και για περισσότερο θέαμα τον Γερουλάνο και μερικούς ξενοδόχους για να δέσει η κομπόστα.

Όλα αυτά, βέβαια, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσαν να πλασάρουν με τρόπο, όπως κάθε μέρα κάνουν, τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Τα συγχαρητήριά μου, κύριοι, τέτοια προπαγάνδα θα τη ζήλευε, χωρίς αμφιβολία, μέχρι και ο Γκέμπελς...

KLYSMA
Picture
 
Picture
Picture
Δείτε τι αναγράφεται και τι προβλέπεται στην σελίδα 98 στην 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος

"Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον
  • 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον
  • 133 εκ. ευρώ το 2014 και
  • 134 εκ. ευρώ το 2015,

επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015."Ας δούμε όμως πως ήταν η κατάσταση το 2009 και πως θα διαμορφωθεί το 2015.
Picture
Το 2009 οι λειτουργικές δαπάνες αθροιστικά ήταν  1.112 δις ευρώ, ενώ το 2011 η πρόβλεψη είναι 767,2 εκατ.ευρώ !!!

Μιλάμε δηλαδή για 31% περικοπές από το 2009.

Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα γίνονται περικοπές κατά 133 εκατ., ας δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση ανα έτος:

  • 2012  634,2 εκατ.ευρώ
  • 2013  501,2 εκατ.ευρώ
  • 2014  368,2 εκατ.ευρώ
  • 2015  234,2 εκατ.ευρώ

Το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.

Άραγε τα έβαλε "κάτω" αυτά τα νούμερα, κάποιος "φωτεινός νους" της κυβέρνησης , για να δει που οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;;

Έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν;

Μπορεί κάποιος να μας πει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες, σε λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων;

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φωστήρες του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών, πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;

Και για να προλάβουμε τους "πρασινοπαπαγάλους" και καλοθελητές, θα απαντήσει κάποιος ότι, θα μειώσουν τον αριθμό των μονάδων ..

Σε ποιο επίπεδο και σε ποιο βαθμό ;;

Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτύχουν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα;

Είχε απόλυτο δίκιο το και διορατικότητα το Ολύμπια στο προφητικό άρθρο του: 

Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897. Κόλαφος ο Στυλιανίδης στη βουλή μετά τις αποκαλύψεις.

Πολύ περίεργους κύκλους κάνει η ιστορία σε αυτή τη χώρα. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Την πρώτη είχε έλθει ως “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή, αμέσως μετά την ήττα στον πόλεμο του 1897. Δείτε τώρα τις απίστευτες συμπτώσεις:

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.

ΤΩΡΑ: Ο ΓΑΠ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις. Θα μειωθούν όμως ακόμη περισσότερο με την έλευση του ΔΝΤ. Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τις περικοπές και μειώσεις μισθών...
exomatiakaivlepo
 
Picture
Με εορταστικές εκδηλώσεις  στον Άγιο Κήρυκο προς τιμήν της ημέρας από φορείς Πολιτισμού του νησιού αλλά και πολιτικών παρατάξεων ολοκληρώθηκε εχθές 17 Ιουλίου 2011 η επέτειος απελευθέρωσης του νησιού από τον Τουρκικό ζυγό πριν από 99 χρόνια.

Έντονες διαμαρτυρίες από παρευρισκομένους, κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου,οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και έτσι έδειξαν την αντίθεση τους στη παρουσία του Βουλευτή Σάμου κ Πυθαγόρα Βαρδίκου και του Περιφεριάρχη Β.Αιγαίου κ.Νάσου Γιακαλή.

Κύριο αντικείμενο της διαμαρτυρίας ήταν το θέμα του Νοσοκομείου Ικαρίας οπου είναι στα πρόθυρα της ''μετατροπής'' του σε Κέντρο Υγείας. Αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες ήρθαν και εκπρόσωποι και άλλων πολιτικών παρατάξεων.

Ενώ καταχειροκροτούμενοι ήταν οι αντιπρόσωποι του Δήμου και των Συλλόγων του νησιού (Νέων Αγίου Κηρύκου,Πανικαριακής Αδελφότητας) και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ικαριακή Ραδιοφωνία
Picture
Picture
Picture
 
Picture
Η κηδεία των λειψάνων του καταδρομέα της 31 Μοίρας Καταδρομών Κωνσταντίνου Κανέζου από το Συριανοχώρι Μόρφου, που έπεσε ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία τη 15η Ιουλίου 1974, τελέστηκε από τον Ι.Ν. Σωτήρος, συνοικισμού Ανθουπόλεως, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.

Απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Μάκη Οικονομίδη είναι και το κατωτέρω:

‘‘… Καταθέτουμε τον απεριόριστο σεβασμό μας στον οπλίτη της 31 Μοίρας Καταδρομών Κωνσταντίνο Κανέζο του Κλεάνθη, με Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου 13395 της 1973 Α ΕΣΣΟ, μα και σ’ όλους εκείνους που έπεσαν στη δυσμένεια της τύχης από κάποιο πονηρό πνεύμα ενός αθέατου εχθρού.

‘‘Εφονεύθη κατά τας επιχειρήσεις της 31ης Μοίρας Καταδρομών εν Λευκωσία, την 15ην Ιουλίου 1974, ευρισκόμενος εν υπηρεσία, εν διατεταγμένη τοιαύτη και ένεκεν ταύτης’’.

Picture
Με τις είκοσι δυο αυτές λέξεις ολοκληρώνεται λακωνικά το πόρισμα της επίσημης ανάκρισης για το χαμό του 18χρονου καταδρομέα της αήττητης 31ης Μοίρας Καταδρομών Κωνσταντίνου Κανέζου. Για να ακολουθήσει η απόθεσή του την επόμενη μέρα σε ομαδικό τάφο στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκφράζουμε το σεβασμό μας απέναντι στα δεκαοκτάχρονα παιδιά που αυτή η πολιτεία δια νόμου στρατολόγησε στην Εθνική Φρουρά. Η ίδια πολιτεία όρισε να εκτελούν άνευ αντιλογίας τις διαταγές των ανωτέρων τους. Και έπεσαν εκτελώντας όσα διατάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Την απλή αυτή στοιχειώδη αλήθεια δεν είχε αυτή η πολιτεία την υψηλοφροσύνη και γενναιότητα κατάματα να κοιτάξει και να ομολογήσει.

Η οφειλόμενη στάση μας εκπορεύεται από τη θαρραλέα αναζήτηση της αλήθειας. Και επιβάλλεται από όσα ορίζει, από τα βάθη των αιώνων, ο δοκιμασμένος σε φοβερές συμπληγάδες, ζων, ελληνικός πολιτισμός.

Το ήθος και το χρέος απέναντι στους νεκρούς, ακόμα και στην αδελφοκτόνο κι εμφύλια λαίλαπα ανέδειξε 2500 χρόνια πριν ο ελληνικός πολιτισμός από την εποχή που ο Σοφοκλής συνέγραψε την τραγωδία της Αντιγόνης. Φοβερά ηχεί στ’ αυτιά και τις ψυχές μας το τρομακτικό ερώτημα: ‘‘Τις αλκή τον θανόντα επικτανείν;’’

Το νεκρό συνόδευσε άγημα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
 
Picture
Picture
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Picture
Ενδεχόμενα να εγκληματούμε  ακόμα και σήμερα σε βάρος  ανυποψίαστων στρατιωτών μας

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του κωδικού που αναγράφεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας της Λευκωσίας για την υπόθεση των εμπορευματοκιβωτίων και το πλοίο Μohengorsk που τα μετέφερε.

Η φράση MNUC που βρίσκεται στην κορυφή κάθε εγγράφου, μεταφράζεται ως Μilitary Nuclear Applications (Στρατιωτικές Πυρηνικές Εφαρμογές) και αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των ενημερώσεων που έστελνε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Από τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτεται ότι ένα θέμα το οποίο οι Αμερικανοί χειρίζονταν ως Πυρηνικό, η Κυπριακή Δημοκρατία και η κυβέρνηση Χριστόφια το υποβάθμισε και χειρίστηκε με τον τρόπο που οδήγησε τελικά στην τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Ακόμα ένα Σήμα Κινδύνου
Η αποκάλυψη προκύπτει βέβαια χρόνια μετά τους πρώτους χειρισμούς της Κυβέρνησης, ωστόσο προκύπτει και μήνες πριν από την φονική έκρηξη, όταν διέρρευσαν αυτά τα έγγραφα μέσω του Wikileaks και σίγουρα έφθασαν και στα χέρια των Κυβερνώντων

Ενδεχομένως απλά και μόνο η σήμανση MNUC θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα ένα σήμα κινδύνου για τους Κυβερνώντες και αρμοδίους που άφησαν την Κύπρο στο έλεος των Εμπορευματοκιβωτίων και του φονικού περιεχομένου τους.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο όπως αποκαλύπτεται και από τα ίδια τα έγγραφα γνώριζε πολλά… για το φορτίο του Mohengorsk φρόντισε να το διαβαθμίσει ως θέμα «Πυρηνικών» ενώ την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία περιορίστηκε να το αντιμετωπίσει ως θέμα μερικών δεκάδων ακίνδυνων εμπορευματοκιβωτίων.
Picture
Σήμα κινδύνου και για το παρόν
Η αποκάλυψη του τρόπου χειρισμού εκ μέρους της Αμερικανικής Κυβέρνησης ενδεχομένως θα πρέπει να προβληματίσει έστω και τώρα την κυβέρνηση, μετά την μεγάλη καταστροφή και υπό το βάρος ακόμα περισσοτέρων συνεπειών.

Αρμόδιοι οφείλουν να διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους διαβαθμίστηκε ως πυρηνικό, το θέμα Mohengkorsk ώστε να προβούν σε ορθούς χειρισμούς και να εφαρμοστούν διαδικασίες για προστασία των πολιτών εάν και εφόσον χρειάζεται. Αντί αυτού, το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει και αποστέλνει στο χώρο της έκρηξης, ανυποψίαστους στρατιώτες μας από γειτονικά στρατόπεδα, στους οποίους επιβάλλει όπως εντελώς απροστάτευτοι και χωρίς κανένα απαραίτητο υπό τις περιστάσεις εξοπλισμό, διαχειρίζονται τη σκηνή και συλλέγουν τεκμήρια.

Τρία μυστήρια Εμπορευματοκιβώτια
Είναι ξεκάθαρο ότι στην ενημέρωση της Αμερικανικής Πρεσβείας αναφέρεται ότι τρία από τα 98 εμπορευματοκιβώτια δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν πλήρως και να διακριβωθεί τι περιείχαν.

Μετά της απόφαση για κατάσχεση του παράνομου φορτίου και αφού ο καπετάνιος κλήθηκε να το οδηγήσει στο λιμάνι, ο Αμερικανός πρέσβης ενημέρωνε την Ουάσιγκτον ότι το περιεχόμενο τριών από τα 98 εμπορευματοκιβώτια παραμένει άγνωστο.

Ο Αμερικανός πρέσβης μάλιστα παρουσιάζεται ενοχλημένος από την εξέλιξη αυτή διότι σπεύδει να επισημάνει στους ανωτέρους του ότι το φορτίο των τριών εμπορευματοκιβωτίων δεν αναγνωρίστηκε λόγω αδυναμίας των Λειτουργών της Κυπριακής Δημοκρατίας που ανέβηκαν στο πλοίο για καταμέτρηση και προσθέτει ότι αυτό συνέβη παρά την δική του πρόταση για συνδρομή Αμερικανών Εμπειρογνωμόνων στην διαδικασία αυτή, πρόταση βεβαίως που λόγω παρωχημένων ιδεοληψιών από πλευράς της κυβέρνησης Χριστόφια, δεν έγινε αποδεκτή.

Μακρινή και πολύπλοκη επιχείρηση
Πέρα από όσα αναφέρει για τα τρία μυστηριώδη εμπορευματοκιβώτια ο Αμερικανός πρέσβης, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, το Wikileaks προσθέτει ότι τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφερθούν στη Ναυτική Βάση στο Μαρί και χαρακτηρίζει την επιχείρηση μεταφοράς τους πολύπλοκη και μεγάλης αποστάσεως.
maxh
 
Picture
Picture

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

harryklynn.blogspot


Καμένο χαρτί για την Ευρώπη ο «Μεγάλος Στοχαστής»

«Εκεί που ήσουνα παντού, τώρα δεν είσαι πουθενά», που λέει και το τραγούδι…

Εδώ ο ΓΑΠ, εκεί ο ΓΑΠ, που είναι ο ΓΑΠ;

Κάπου-κάπου ξεπροβάλει θλιβερή καρικατούρα μέσα από τη θάλασσα του ψεύδους και την παραπληροφόρησης των λιβανονταβατζοδελτίων!

«Σου ‘στειλα χίλια γράμματα , δε μου ‘στειλες κανένα», λέει το άλλο τραγούδι…

Ούτε απάντηση το κονκλάβιο των τοκογλύφων στη μακροσκελή επιστολή που συνέταξε το ασκέρι των ειδικών και των συμβούλων που χρυσοπληρώνει ο μ@#$%^! Ελληνικός λαός!

Χαμένος ο πρωθυπουργός, πρωθυπουργός που λέει ο λόγος, της χώρας… Άφαντος και ο εκ Κοζάνης τετραγωνοκέφαλος  βαψομαλλιάς που και χρυσάφι να έπιανε, σκατά θα του γινόταν!

Για τέτοιο γκαντεμόπραμα μιλάμε…

Χαμένος πίσω από ένα γραφείο ο υπερφίαλος παπάρας που μας διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλά και όπου να ΄ναι βγαίνουμε στις αγορές…

Σφυρίζει αδιάφορα ο κατ’ επάγγελμα ψεύτης που συνέταξε τους προϋπολογισμούς της συμφοράς και «ξεπάτωσε» μια χώρα ολόκληρη εν ριπή οφθαλμού  και τώρα  κρύβεται σαν τις πουτάνες που τις κυνηγάει το ηθών…

«Έπεφτε βαθιά σιωπή» και για το πεταλωμένο ροδαλοπλαδαρό αγόρι του Έβρου που κατάπιε τη μαγκούρα και το παίζει μουγκός!

Απ’ την άλλη ο γελωτοποιός αναπληρωτής πρωθυπουργός, πανάσχετος με τα οικονομικά, επιδίδεται στους προσφιλείς του λεκτικούς ακροβατισμούς, κοινώς παπαριές, παίζει «χαρτοκεφαλιές» με τον Γιούνκερ και ζητάει στρατιωτική πειθαρχία από την αντιπολίτευση(!)… τη στιγμή που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μας ρίχνουν στα τάρταρα των σκουπιδιών…Μισό μέτρο από την κόλαση, με τον Ελληνικό λαό στα όρια της απόγνωσης και τον επιχειρηματικό κόσμο να παίζει κρυφτούλι με τον αυτοκτονικό ιδεασμό…

Με τους αγανακτισμένος που παραμένουν αγανακτισμένοι στις πλατείες…

Με τους ξευτίλες των ΜΜΕ να συνεχίζουν να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο…

Με τους καρεκλοlovers βουλευτές του «ναι σε όλα» και τους «σταρχιδιστές» υπουργούς να μας γράφουν όλους κανονικά…

Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρνούνται πεισματικά να στεγάσουν τη λαϊκή οργή…

Με τη μείζονα αντιπολίτευση να κατά-υπερψηφίζει…
.
… Και με έναν λαό αναποφάσιστο και υποταγμένο στη μοίρα, παγίδα θανάτου, που του έστησαν οι επιβήτορες της εξουσίας και οι κάθε είδους εκμεταλλευτές…

Ένα λαό «δειλό και μοιραίο αντάμα», που το μοναδικό που του απομένει  πλέον είναι ο ηθικός και ο βιολογικός του θάνατος…
 
Picture
Σύμφωνα με τον θιβετιανό βουδισμό, ο Δαλάι Λάμα είναι ένας και μοναδικός και σύμφωνα με τη βουδιστική θρησκεία μετενσαρκώνεται από γενιά σε γενιά. Αυτός ο τίτλος σήμερα ανήκει στον κύριο Tenzin Gyatso, που γεννήθηκε στις 6 Ιούλη του 1935 και έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το 1989. Ζει αυτοεξόριστος στην Ινδία και έχει σχηματίσει εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ.

διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία προβολής των εκκλήσεων του κ. Tenzin Gyatso (Δαλάι Λάμα) προς τη διεθνή κοινότητα, όπου κάνει λόγο για την...
ανεξαρτησία του Θιβέτ, για βίαιες καταστολές διαδηλώσεων και για “πολιτιστική γενοκτονία”.Στο πλαίσιο της κστρατείας αυτής συναντήθηκε και με τον "δημοκράτη" Ομπάμα.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο Δαλάι Λάμα και ποια είναι η σχέση του με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA. Πρόκειται στ’ αλήθεια για έναν θρησκευτικό ηγέτη που δεν έχει σχέση με την πολιτική;

Αν είναι έτσι γιατί αυτός ο «άγιος», που δεν σκοτώνει ούτε ένα κουνούπι για να μην αφαιρέσει ζωή, υποστήριξε με δημόσιες δηλώσεις τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία;Σ’ αυτό το θέμα, αλλά και σε πολλά άλλα, έχει ταυτόσημες θέσεις μ’ αυτές του πάπα Ιωάννη Β΄. Με τον Πολωνό πάπα συνεργάστηκε στενά η CIA για την πτώση του καθεστώτος στην Πολωνία και για τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.

Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι “θρησκευτικές ευαισθησίες” της CIA είναι επιλεκτικές. Οι θρησκευτικοί ηγέτες που αγωνίζονται για την ειρήνη ενάντια στην καταπίεση, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ρομέρο στο Σαλβαντόρ, αλλά και μουσουλμάνοι της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, δαιμονοποιούνται.

Αναφορικά με τον Δαλάι Λάμα και το Θιβέτ, δεν πρέπει να μας διαφύγει της προσοχής η παραγωγή δύο πολύ σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών από το Χόλυγουντ, με θέμα τα οράματα του θιβετιανού λαού, και όλοι γνωρίζουν ποιοι ελέγχουν την τριάδα αμερικανικών παραγωγών Hollywood - Disney – Tristar (“Kundun” του Martin Scorsese, “Επτά χρόνια στο Θιβέτ” βασισμένο στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του αυστριακού ναζί Heinrich Harrer, αλλά και ο “Μικρός Βούδας” του Bernardo Bertolucci). Μάλιστα, αυτές οι τρεις αδελφές παραγωγής ταινιών του Χόλυγουντ υποστηρίζουν ενεργά και επισήμως την οργάνωση του Δαλάι Λάμα για «Ελεύθερο Θιβέτ» (Free Tibet).

Θα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε για το πέπλος σιωπής που καλύπτει την εξόντωση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία. Πλούσιοι πολιτισμοί και παραδόσεις εξαφανίστηκαν και ποδοπατήθηκαν.

Λαοί εξολοθρεύτηκαν από όλους αυτούς τους ηγέτες που σήμερα απαιτούν σεβασμό δικαιωμάτων και προστασία του θιβετιανού πολιτισμού. Το Θιβέτ και ο θιβετιανός βουδισμός δεν θα απασχολούσαν τον αγγλικό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό αν δεν είχαν απέναντί τους την μεγάλη κινεζική επανάσταση του Μάο. Μια επανάσταση που συμπαράσυρε τα κινήματα των εκατομμυρίων αγροτών υποταγμένα και εξαθλιωμένα από την πείνα, τη διαφθορά και τη φεουδαρχική καταπίεση.
Picture
Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και η Ιαπωνία διατήρησαν υπό την κατοχή-επιρροή τους την Κίνα.

  • Το 1800 η Μεγάλη Βρετανία, ο κατακτητής της Κίνας, πραγματοποίησε δύο πολέμους εναντίον της δυναστείας Μαντσού για τον έλεγχο της πώλησης οπίου στην Κίνα.
  • Το 1904 η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε την τεράστια εξολοθρευτική εισβολή στο Θιβέτ. Το αποτέλεσμα ήταν η Κίνα, με το Σύμφωνο της Lhasa, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει δύο ελεύθερες εμπορικές ζώνες στη Μεγάλη Βρετανία και να πληρώσει ως αποζημίωση όλα τα έξοδα της στρατιωτικής εισβολής των άγγλων ιμπεριαλιστών.
  • Το 1949 ο κόκκινος Στρατός πλησίασε την ήττα από τις δυνάμεις του στρατηγού Chiang Kai-shek, που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι αμερικανοί θέλησαν υποχρεώσουν τον ΟΗΕ να αποδεχτεί το Θιβέτ ως αυτόνομη χώρα, αλλά απέτυχαν παταγωδώς γιατί το Θιβέτ, πέρα από 700 χρόνια, ήταν κινεζική επαρχία.

Σήμερα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, χωρίς αντίπαλο, γίνεται όλο και περισσότερο επιθετικός, προωθώντας στην περιοχή την ανεξαρτησία του Θιβέτ και της Ταιβάν.

Όπως ακριβώς στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα το Κόσσοβο, τα Σκόπια, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Ιράν, Β. Αφρική και ποιος ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζουν… Τα μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τα αποσχιστικά κινήματα ώστε να ελέγχουν απόλυτα τις περιοχές που δεν ανήκαν στην ιμπεριαλιστική τους κατοχή.

Το Θιβέτ, πριν τη μεγάλη κινεζική επανάσταση, ήταν μια περιοχή πλήρως υπανάπτυκτη όπου η μόνη αρχή ήταν η προσευχή. Μια φεουδαρχική θεοκρατία βασισμένη στη γεωργία και τη δουλεία. Το 90% του πληθυσμού του ήταν ακτήμονες και δουλοπάροικοι. Γεωργοί μιας γης που δεν τους ανήκε!

Τα παιδιά τους καταγραφόταν στα περιουσιακά στοιχεία του αφέντη-τσιφλικά. Μια χώρα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, αλλά με πολλά ιδιωτικά μοναστήρια που φοιτούσαν 600 παιδιά και διδάσκονταν μόνον ύμνους και προσευχές. Η γυναίκα αποτελούσε ένα απλό αντικείμενο χωρίς κανένα δικαίωμα. Καμία περίθαλψη, κανένα νοσοκομείο, κανένας γιατρός!

Κι όμως, στο Θιβέτ υπήρχαν περίπου 100 αριστοκρατικές οικογένειες που κατείχαν τα πάντα. Ο Δαλάι Λάμα ζούσε στο παλάτι Ποτάλα, των 1000 αιθουσών (τύφλα να έχει ο Γλύξμπουργκ), και επιλεγόταν από τους γιούς των αριστοκρατικών οικογενειών. Ο Δαλάι Λάμα δεν ήταν παρά ένα ανδρείκελο, μια μαριονέτα των τσιφλικάδων και εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.

Σήμερα το Θιβέτ έχει 2.380 Σχολεία, πολλές τεχνικές Σχολές και στα σχολεία διδάσκεται η θιβετιανή γλώσσα. Υπάρχουν 2.000 γιατροί, 95 Νοσοκομεία και 770 Κέντρα Υγείας.

Η κινεζική επανάσταση του 1949 απομάκρυνε το φεουδαρχικό καθεστώς και προσδιόρισε την επαρχία του Θιβέτ ως αυτόνομη περιοχή με πολλά δικαιώματα. Η δουλεία καταργήθηκε το 1959, 10 χρόνια μετά την Επανάσταση και μόνον αφού πρώτα απομονώθηκε ο Δαλάι Λάμα. Πράγματι ο Μάο προκάλεσε αναστάτωσε και ανέτρεψε τις παραδόσεις, αφού η κινέζικη κυβέρνηση πλήρωνε μισθό, με τον ισχύοντα ενιαίο μισθό για όλη την Κίνα, όσους εργάζονταν στην οικοδόμηση και κατασκευή δρόμων.

Αυτή η ενέργεια διέλυσε ολοκληρωτικά τα «έθιμα» και τις «παραδόσεις» που υποχρέωναν τον λαό να εργάζεται για τους τσιφλικάδες, με αμοιβή το φαγητό. Μια άλλη καταστροφική πράξη της κινέζικης επανάστασης ήταν η παροχή δωρεάν παιδείας στα παιδιά (αγόρια και κορίτσια): δωρεάν βιβλία, φαγητό και σπίτι για κατοικία.

Η δράση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA ξεκίνησε το 1955, όταν χρηματοδότησε και προώθησε τη δημιουργία ενός αντεπαναστατικού μισθοφορικού στρατεύματος για την «απελευθέρωση» του Θιβέτ. Ότι ακριβώς συνέβη με τους Κόντρας στη Νικαράγουα και τους τρομοκράτες του UCK στο Κόσσοβο.

Στις 16 Αυγούστου 1999, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Newsweek δημοσιεύει το άρθρο με τον τίτλο «Ένας μυστικός πόλεμος στην οροφή του κόσμου. Οι μοναχοί και η μυστική επιχείρηση της Cia στο Θιβέτ». Σ’ αυτό το άρθρο περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι επιχειρήσεις της CIA στο Θιβέτ, από το 1957 έως το 1965.

Στις 25 Γενάρη 1997, μια άλλη έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, η Chicago Tribune, περιγράφει με λεπτομέρειες την εκπαίδευση των θιβετιανών μισθοφόρων στις ΗΠΑ, στο Camp Hale, στα κόκκινα όρη του Κολοράντο, τη δεκαετία του ’50. Αυτοί οι μισθοφόροι ρίχτηκαν με αλεξίπτωτα στο Θιβέτ στις αρχές του 1960. Τ

η δεκαετία του ’50 πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 700 πτήσεις C-130 και δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης μισθοφόρων θιβετιανών σε διάφορες περιοχές (Guam, Okinawa), υπό την εποπτεία του Gyalo Thumdup, αδελφού του Δαλάι Λάμα.

Η Chicago Tribune επισημαίνει και δεν διαψεύστηκε ποτέ, ότι η CIA διέθετε ετησίως στον Δαλάι Λάμα 180.000 $, για όλη τη δεκαετία του ’60. Επίσης οργάνωσε το ραδιοσταθμό «Φωνή του Θιβέτ», που εξέπεμπε στη θιβετιανή γλώσσα και χρηματοδοτούνταν από το γραφείο CIA NATIONAL EDOWDMENT for DEMOCRACY.

Τα ερωτήματα είναι απλά και απαιτούν απαντήσεις!
- Ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία για «απελευθέρωση του Θιβέτ»;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση καταπατήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Θιβέτ;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των κατοίκων του Θιβέτ παραβιάστηκαν ή ενισχύθηκαν;
- Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ, γνωρίζουν ή αγνοούν την πραγματικότητα;
- Τα ΜΜΕ – ειδικότερα τα δημοκρατικά – και οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν την αλήθεια, ή λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία;
sibilla
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης ζει χρόνια στην Ελβετία και είναι βουλευτής της Αριστεράς (La Gauche) στην Ελβετική Ομοσπονδία. Λόγω και της ελληνικής καταγωγής του παρακολουθεί εδώ και καιρό όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και προσπαθεί να συνεισφέρει όπως μπορεί.
Picture
Τον περασμένο μήνα κατέθεσε ερώτηση στην ελβετική κυβέρνηση για το εάν υποστηρίζει τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία. Η αρμόδια υπουργός Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf, ούτε λίγο ούτε πολύ του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, παρότι οι Ελβετοί δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης.

Ε Τι σας απάντησε η αρμόδια υπουργός όταν της θέσατε το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία;

Α Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μία πιο διπλωματική απάντηση κι έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι από το 2005 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνεργασίας από την Ελλάδα για το θέμα αυτό. Πριν από δύο χρόνια οι ΗΠΑ και η Γερμανία είχαν ασκήσει εντονότατες πιέσεις για το θέμα αυτό κι έχουν αλλάξει αρκετά. Από τότε κάθε φορά που μία χώρα ζητάει από την Ελβετία συνεργασία για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, το κάνει. Απ' όσα γνωρίζω, όμως, η Ελλάδα δεν πίεσε ποτέ, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Ε Εάν υπήρχε πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση, θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα;

Α Ναι, οπωσδήποτε. Το θέλει όμως πραγματικά η ελληνική κυβέρνηση; Είναι λίγο παράξενο όταν μπορεί να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις κάνει. Η ελβετική κυβέρνηση, μάλιστα, είπε ότι «το περιμέναμε από την Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε».

Ε Δεν έχει κάνει δηλαδή τις απαραίτητες ενέργειες;

Α Σύμφωνα με τις απαντήσεις που πήρα από την υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, όχι. Εκτός εάν έχει κάνει κάποιες κρυφές κινήσεις. Ας πει η ελληνική κυβέρνηση τι έχει κάνει.

Ε Τα τελευταία χρόνια που βλέπατε την πορεία της Ελλάδας, όπως τη βλέπατε εσείς από τη δική σας οπτική γωνία, τι παρατηρούσατε;

Α Παρατηρούσα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και της παραγωγής. Εβλεπα την περιφέρεια σιγά σιγά να πεθαίνει και να χάνεται η οικονομική αυτοδυναμία. Εβλεπα την οικονομία της να μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτή των χωρών της Λατινικής Αμερικής πριν από μερικά χρόνια.

Ε Ποια είναι η βασική αιτία, κατά τη γνώμη σας, που φτάσαμε εδώ;

Α Οτι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήθελαν να χτίσουν ένα κράτος δικαίου. Η ανάπτυξη στηρίχθηκε στο δανεισμό, την κατανάλωση και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και όχι στην παραγωγή.

Ε Μπορεί κατά τη γνώμη σας η χώρα να λύσει το πρόβλημά της ακολουθώντας τη συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας;

Α Οχι, αποκλείεται. Αυτές οι συνταγές είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τα ξέρουμε τα αποτελέσματά τους. Η Ελλάδα θα μετατρέπεται σιγά σιγά σε αποικία. Εάν αυτό επιθυμεί η Ελλάδα, τότε η κατεύθυνση της τρόικας είναι σωστή.

Ε Πιστεύετε ότι η ευρωζώνη μπορεί ν' αλλάξει και να μην ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική;

Α Δυστυχώς δεν το πιστεύω πια. Με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν μπορεί να υπάρχει άλλη πολιτική πέρα από αυτή του νεοφιλελευθερισμού και τη διάλυση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Ο ευρωπαϊκός Νότος μετατρέπεται ήδη σε Λατινική Αμερική, όπως ήταν πριν τις αλλαγές των προοδευτικών κυβερνήσεων.

Ε Ο ελληνικός λαός είναι πολύ απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα της χώρας και ειδικά από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Βλέπετε πολιτική διέξοδο;

Α Ναι, πρώτον, εάν υπάρχει έλεγχος του χρέους από ανεξάρτητη επιτροπή πολιτών, για να αποφασίσει ο λαός τι θα πληρώσει στις τράπεζες, όπως έγινε στην Ισλανδία. Δεύτερον, παύση σε όλες τις στρατιωτικές δαπάνες και παύση πληρωμών των ήδη αγορασμένων αρμάτων. Τρίτον, άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος: να γίνονται δημοψηφίσματα και για θέματα που θέτει ο λαός, όχι μόνο η κυβέρνηση, απλή αναλογική στις εκλογές και μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 150.
 
Picture
Picture


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΘΝΟΣ

Την Πέμπτη θα γίνει λοιπόν η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει τι ακριβώς λύση θα επιλέξει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και επομένως δια του τρόπου αυτού θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια, πιθανότατα για δεκαετίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου κορυφής, σε αντίθεση με το απαγορευτικό σήμα που είχε εκπέμψει στην αρχική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη σύγκλησή της για την Παρασκευή που πέρασε διαπράττοντας ταυτόχρονα το μοιραίο λάθος να την εξαγγείλει χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την άδεια του Βερολίνου, οπότε φυσικά η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε!

Η συγκατάβαση της Μέρκελ υποδηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο σχέδιο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα και έχει πειθαναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να το αποδεχθεί, έστω και αν δεν έχουν καθορίσει οι Γερμανοί όλες τις λεπτομέρειες.

Παρόλο που τα δημοσιεύματα του σοβαρού γερμανικού Τύπου περιγράφουν ένα κλίμα μη επίλυσης ακόμη των ενδογερμανικών διαφωνιών ως προς το δέον γενέσθαι, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προσανατολιστεί στη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας μέσω της χρηματοδότησης της κυβέρνησης Παπανδρέου από την ΕΕ (από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης) προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά σε "σκοτωμένες" τιμές. Με έκπτωση δηλαδή που αρχικά θα κυμαίνεται γύρω στο 50%, καθώς τόσο πολύ έχουν υποτιμηθεί στις αγορές τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Αν τελικά επιλεγεί από το σενάριο, πράγμα για το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε επιφυλάξεις μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον, ενδέχεται να επιδιωχθεί να γίνει εκ των προτέρων συμφωνία με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα για να τα επαναγοράσει η Αθήνα με συμφωνημένη και σταθερή έκπτωση. Διαφορετικά, η έκπτωση θα συρρικνωθεί δραστικά μόλις δουν στην αγορά ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λεφτά και αγοράζει ελληνικά ομόλογα!

Τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό στη γερμανική στάση καθώς υπάρχει ευρύτατη ποικιλία επιλογών και συνδυασμών λύσεων, που διασφαλίζουν καλύτερα ή χειρότερα τα συμφέροντα των τραπεζών και των κυβερνήσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πολιτική βούληση να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της δεν έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους φροντίζουν πρωτίστως σε συνδυασμό με τα δικά τους στενά πολιτικά συμφέροντα, έχοντας μάλιστα καλλιεργήσει στους λαούς των χωρών τους μια έντονη εχθρότητα εναντίον των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τους οποίους παρουσιάζουν ως τεμπέληδες, σπάταλους, παράσιτα που ζουν εις βάρος των άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες "πολιτικοί νάνοι" που κυβερνούν σήμερα την Ευρώπη αναζητούν κατ' ουσίαν γελοίες τεχνοκρατικές ρυθμίσεις που ναι μεν παρέχουν προσωρινές ανάσες για λίγους μήνες στην οικονομία, κατ' ουδένα τρόπο όμως λύνουν τα προβλήματα - πόσω μάλλον σε πλαίσιο αλληλεγγύης.

Ούτε που τους νοιάζει πόσο θα υποφέρουν οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί. Ούτε που τους καίγεται καρφί για το ότι με την πολιτική που ακολουθούν ενσταλάζουν το μίσος στις καρδιές των ευρωπαϊκών λαών και οδηγούν στην αναβίωση των εθνικιστικών και ρατσιστικών στερεοτύπων που τόσο ακριβά έχει πληρώσει η Γηραιά Ηπειρος στο παρελθόν.

Οι μισοί Ευρωπαίοι αρχίζουν να θεωρούν τους υπόλοιπους "δούλους" και οι τελευταίοι αρχίζουν να μισούν τους πρώτους ως "κατακτητές". Και καλά, με τους Γερμανούς έχουμε και το προηγούμενο της ναζιστικής κατοχής. Με τους Ολλανδούς όμως ή τους Φινλανδούς ή τους Σλοβάκους, γιατί μας οδηγούν σε αμοιβαία αντιπάθεια οι ηγέτες της ΕΕ;

Χ. Κολ
"Καταστρέφει την Ευρώπη η Μέρκελ"


Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης για την πορεία που έχει δώσει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η κάποτε προστατευόμενή του, Ανγκελα Μέρκελ, εκβάλλει ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Σπίγκελ".

Δωρικής λιτότητας η φράση του Χ. Κολ για τη Μέρκελ: "Καταστρέφει την Ευρώπη μου"! Αυτό το "μου" του Χέλμουτ Κολ (εκπροσώπου μιας γενιάς που έζησε, έστω και ως παιδί, τη φρίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τα ανείπωτα εγκλήματα της Γερμανίας εναντίον της ανθρωπότητας και πρωτίστως της Ευρώπης) ενέχει το στοιχείο της τραγικότητας της σημερινής πορείας της Ευρώπης, προς άκρως επικίνδυνες ατραπούς.
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010