Το όλο θέμα κινήθηκε από μία γερμανίδα που λαμβάνει σύνταξη από τη χώρα μας, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον ανέκδοτο εφόσον είναι γνωστό ότι μεγάλο πλήθος Βουλγάρων προσέτρεξε να επωφεληθεί από τη νομοθεσία της Ε.Ε. που προέβλεπε ότι οι υπήκοοι κρατών μελών της Ένωσης που εργάζονται σε άλλο κράτος μέλος την τελευταία διετία πριν την συνταξιοδότηση τους, λαμβάνουν την σύνταξη από το τελευταίο κράτος μέλος.

Τοιουτοτρόπως δεκάδες χιλιάδες βούλγαροι προσέτρεξαν -σχεδόν όλοι τους- με πλασματική εργασία και πλασματική διαμονή στην χώρα μας για να λαμβάνουν στο τέλος συντάξεις Ελλάδος που ήταν -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- κατά πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες βουλγαρικές.

Να ελπίζουμε πως αυτές οι ανόητες αποφάσεις της Κομισιόν είναι καιρός να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί κάτι για αυτό το θέμα;

Άλλωστε  η κομισιόν με τις ανόητες αποφάσεις της είναι αυτή –συν την ανικανότητα των κυβερνήσεων μας- που μας έριξε στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. 

Όλα αυτά μας θυμίζουν ένα παλιό ανέκδοτο (στο ρόλο του λαμόγιου η κομισιόν...)

Πάει κάποιος φουκαράς ν’ αγοράσει καινούργιο κουστούμι.  Ο επιτήδειος πωλητής καταφέρνει και του πουλάει ένα παλιόρουχο το οποίο ίσα που στέκεται πάνω του.

Κορδωτός πάει στην γυναίκα του, το φοράει για να το δεί και εισπράττει φυσικά τα ανάλογα σχόλια.  “Σε τραβάει στο λαιμό, σου κρεμάει, να το πάς πίσω”

Μια και δυό επιστρέφει στο κατάστημα μεταφέροντας και τα επιχειρήματα του, αλλά το λαμόγιο προετοιμασμένο του απαντά: “Δεν το φοράτε καλά κύριε γι’ αυτό δεν δείχνει.  Φέρτε λίγο μπροστά το χέρι σας, λυγίστε κάπως και θα δείτε ότι δεν τραβάει καθόλου ο γιακάς”  Πράγματι έτσι φαινόταν στον καθρέφτη!

Ο άνθρωπος ξαναγυρνάει στην γυναίκα του και εκείνη του υποδεικνύει ότι τώρα τραβάει στην πλάτη και στο παντελόνι.

Επιστρέφει στο κατάστημα και πάλι δέχεται διορθώσεις στην στάση του κορμιού.

Η κατάσταση επαναλαμβάνεται πολλές φορές ώσπου σε κάποια μετακίνηση από το κατάστημα στο σπίτι, με ένα ιδιόρρυθμο βάδισμα πλέον, με τα χέρια σε αφύσικες στάσεις και τον κορμό σκυφτό και στρεβλό προ την μία μεριά, ακούει ένα επιφώνημα θαυμασμού από κάποιον περαστικό:     

Άλα κουστουμιά ο σακάτης!     

Αφήνοντας κατά μέρος το ανέκδοτο, ας δούμε πιο κάτω την απόφαση της κομισιόν καθώς και το αιτιολογικό της.

Αιτιολογημένη γνώμη για την υποχρέωση των αλλοδαπών εργαζομένων που λαμβάνουν ελληνική σύνταξη, να τηρούν τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνικές τράπεζες, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα ζήτησε από την Ελλάδα να παύσει να εφαρμόζει την πρακτική βάσει της οποίας απαιτεί από τους αλλοδαπούς εργαζομένους που λαμβάνουν ελληνική σύνταξη γήρατος να ανοίγουν και να τηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (ΕΤΕ), καθώς όπως υποστηρίζει, η πρακτική αυτή θέτει τους διακινούμενους εργαζομένους σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εκείνους που κατοικούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τα άτομα που ζουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. είναι δυνατόν να υποχρεωθούν να ταξιδέψουν προσωπικά στην Ελλάδα προκειμένου να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό και, ως εκ τούτου, να υποβληθούν σε πρόσθετες δαπάνες ταξιδιού και διαμονής.

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι όροι που μπορούν να ικανοποιούνται από τους εργαζομένους του κράτους μέλους ευκολότερα από ό,τι από τους διακινούμενους εργαζομένους, συνιστούν έμμεση διάκριση και μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση ενός ατόμου να ασκήσει το δικαίωμά του και να μετακινείται ελεύθερα μέσα στην Ένωση.

Όπως διευκρινίζεται, το αίτημα προς την Ελλάδα λαμβάνει τη μορφή «αιτιολογημένης γνώμης» βάσει των διαδικασιών της Ε.Ε. επί παραβάσει. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έχει λάβει ώστε να συμμορφωθεί με το δίκαιο της Ε.Ε.. Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε..
HellasOnTheWeb.Org
 
Τιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους.

Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.

Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.

Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους.

Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.

Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο.

Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, λέει ένα ρητό. Οι θύελλες έχουν ήδη ξεσπάσει. Οι τυφώνες έπονται...

Υ.Γ.: Δεν έχει κανένα νόημα, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικαλείται το παρών που έδωσε στον αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων, το ’41-’44, αμούστακο παιδί ων. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι εξαίρετοι στρατηγοί, δοξασμένοι ήρωες στα πεδία των μαχών, υπήρξαν τόσο ο Γάλλος Aνρί Φιλίπ Πετέν όσο και ο ημέτερος Γεώργιος Τσολάκογλου...

Κ.Ξ.
ελευθεροτυπια
 
              Αυτή η Ελλάδα μας δίνει δύναμη. Χρόνια πολλά.

                     Κάτοικοι του Τριγώνου σας ευχαριστούμε!


με οδηγό το thrakinea
 
Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιβράβευσαν όσους παρέλασαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης.

Ιδαίτερη ήταν και η επιβράβευση των Ρώσων πεζοναυτών, μελών του πλοίου Tsezar Kunikov το οποίο από χθες βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

thrakinea
 
Στην εξέδρα των επισήμων με τιμώμενο πρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννη Καπελέρη παραβρέθηκαν δύο από τους πέντε Βουλευτές Τρικάλων οι κ.κ Χρήστος Μαγκούφης και Χρήστος Χάιδος.

Οι επίσημοι υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  και περικυκλωμένοι από αστυνομικό κλοιό προσήλθαν από την πίσω πλευρά στην εξέδρα των επισήμων αποδοκιμαζόμενοι με τις ιαχές «κλέφτες κλέφτες» φέρτε τα λεφτά που φάγατε πίσω.

Στην παρέλασε εισέβαλαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατώντας πανό και πέρασαν μπροστά από τους αμήχανους επισήμους.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και μόλις μια άλλη μερίδα κόσμου εισέβαλε 50 μέτρα πιο κάτω στον χώρο της παρέλασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των επισήμων υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γιώργο Κόκκαλη και αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους επισήμους οι οποί έφυγαν τρέχοντας και πάρα τα αυξημένα μέτρα κατάφεραν να γρονθοκοπήσουν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη

επίθεση  δέχθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης με νεαρό άτομο να τον γρονθοκοπεί και να εκτοξεύονται αυγά και λεμόνια…

Στην συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ του κόσμου και των αστυνομικών δυνάμεων που κατά γενική ομολογία κράτησαν ψύχραιμη στάση.
Λίγα λεπτά μετά την σύλληψη του νεαρού που γρονθοκόπησε τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη και οδηγήθηκε στην κλούβα της Αστυνομίας, το πλήθος, περικύκλωσε την κλούβα και απειλούσε να την σπάσει αν δεν ελευθερώνονταν ο νεαρός Τρικαλινός.

Η οργή του πλήθους που απαιτούσε να ελευθερωθεί ο νεαρός και να συλληφθούν οι πολιτικοί, οδήγησε την Αστυνομία στην ικανοποίηση μόνο του πρώτου σκέλους του αιτήματος…

Ο νεαρός απελευθερώθηκε αφού πρώτα του κρατήθηκαν τα στοιχεία από την Αστυνομία.

 
Πολλές ελιές και πολλά παγάκια πετάγονταν ατελεύτητα στην εξέδρα από “άγρια νεολαία”, δημιουργώντας ένα μόνιμο άγχος στους “επίσημους”.

Αλλά η μεγάλη προσβολή συντελέστηκε όταν  όλα σχεδόν τα γυμνάσια και τα λύκεια του Αιγάλεω γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, γύρισαν δηλαδή την πλάτη τους στην εξέδρα αντίθετα από το “διατεταγμένο”.

Μία μάλιστα παραστάτης αντί να σηκώσει το χέρι για να δώσει σινιάλο γυρίσματος κεφαλής στους συμμαθητές της γύρισε και άνοιξε την παλάμη μουτζώνοντας  τους επισήμους
 
Με γιούχα και αποδοκιμασίες απο ομάδες αγανακτισμένων πολιτών καθ΄όλη την διάρκεια, εξελίχθηκε η παρέλαση στο Ναύπλιο. Παρόν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γ.Μανιάτης ο οποίος δεν έκρυβε την δυσαρέσκιά του από τις αποδοκιμασίες.

 Οι φωνές και τα γιούχα ξεκίνησαν από την κατάθεση στεφάνων και συνεχίστηκαν έπειτα κατά την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων.Να πούμε εδώ πως οι περισσότεροι μαθητές (δεν έκλειναν την κεφαλή δεξιά) ενώ πολλοί από αυτούς γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, δείχνοντας την αποστροφή τους στην κυβερνητική πολιτική.

Μετά την παρέλαση οι αστυνομική δύναμη, που ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και για πρώτη φορά σε παρέλαση, φυγάδευσε το υφυπουργό, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες εισέβαλαν στον χώρο της παρέλασης φωνάζοντας συνθήματα.
argolikeseidiseis
 
Ο κόσμος ξέσπασε στον Πύργο σήμερα το πρωί, όπου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση διεκόπη και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από την εξέδρα

των επισήμων όπου έφτασαν οι διαδηλωτές ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους υπόλοιπους επισήμους να φύγουν από εκεί. Το έναυσμα έδωσαν οι καθηγητές και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αλλά και απλοί πολίτες που τους ακολούθησαν.

Η συνέχεια ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ηλείας. Ο κόσμος έγινε ένα με τους διαδηλωτές και οι σκηνές που ακολούθησαν χαρακτηρίζουν το μέγεθος της αγανάκτησης σε αυτό που γράφαμε σε κεντρικό μας άρθρο νωρίτερα πως η κοινωνία στην Ηλεία, είναι καζάνι που βράζει…


Οι διαδηλωτές αφού αξίωσαν και τελικά πέτυχαν να κατέβουν όλοι οι επίσημοι από την εξέδρα, συνέχισαν μετά από λίγο την πορεία τους στους δρόμους της πόλης και αφού πλέον η παρέλαση είχε διακοπεί οριστικά.
ilialive
 
Κυνηγημένοι από διαδηλωτές και πολίτες, που παρακολουθούσαν την παρέλαση, έφυγαν από την εξέδρα των επισήμων  ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της παρέλασης όταν μέλη της "Ανοιχτής Συνέλευσης" μπήκαν στο χώρο και με πανό παρήλασαν.

Φθάνοντας στους επισήμους από την απέναντι πλευρά μπήκαν στο χώρο της παρέλασης άλλοι συγκεντρωμένοι με πανό που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ενωμένοι έκαναν επίθεση στους επισήμους.

Επεσαν ντομάτες και αυγά, έφυγαν καρέκλες και οι πολιτικοί έτρεξαν κυνηγημένοι από τον κόσμο προς τη Σιδηροδρομικού Σταθμού. Το κλίμα ήταν έκρυθμο πριν ξεκινήσει η παρέλαση με την έλευση των επισήμων, με αποδοκιμασίες "κλέφτες - κλέφτες" και "προδότες", αλλά και συνθήματα κυρίως προς το πρόσωπο του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, του μοναδικού πολιτικού που παρέστη στις εκδηλώσεις.

Μετά τα επεισόδια η παρέλαση συνεχίστηκε με τον κόσμο και με "αγανακτισμένους" στο χώρο των επισήμων, μαζί με το δήμαρχο Καλαμάτας και τους στρατιωτικούς.

 
Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων απαίτησαν να φύγουν οι επίσημοι από την εξέδρα για να γίνει η παρέλαση. Η απαίτησή τους εισακούστκε και έτσι για πρώτη φορά η παρέλαση έγινε χωρίς επισήμους, μπροστά σε απλό κόσμο.

Την πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας πήραν κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών, αλλά αμέσως αγκαλιάστηκε από τον απλό κόσμο που είχε κατέβει να παρακολουθήσει την παρέλαση, με αποτέλεσμα να λάβει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος. Στιγμή γεμάτη συγκινητιακή φόρτιση όταν άρχισε η παρέλαση και πέρασν μαθητές κρατώντας την ελληνική σημαία.

Ο κόσμος ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτηματα. Το ίδιο συνέβη και όταν παρέλασε η Ένωση Κυπρίων. Το ίδιο και όταν η μπάντα του Δήμου Πατρέων άρχισε να παιανίζει το "όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες". Φορτισμένη και η στιγμή στο τέλος της παρέλασης που ο κόσμος άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό ύμνο.
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010