Picture
Πήρα την παρακάτω επιστολή από τον πρώην υπουργό κ.Μαυρογιαλούρο και κατανοώντας πλήρως τις θέσεις του την δημοσιεύω.  

Αγαπητοί κύριοι Δια πολλοστήν φοράν διαβάζω εις τον Τύπον δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών που αναφέρονται στο όνομά μου, σαν παράδειγμα ανεπαρκούς και φανφαρόνου πολιτικού.

Αισθάνομαι κατάφορα αδικούμενος ιδίως όταν οι σύγχρονοι πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες) με στόμφο δηλώνουν «οι Μαυρογιαλούροι δεν έχουν θέση στην πολιτική».

Συνηθισμένοι εις τα ψεύδη, ξεχνούν ότι μπορεί μεν να υπήρξα ανεπαρκής πολιτικός, αλλά ευθύς ως ανακάλυψα την ανεπάρκειάν μου και την εξ αυτής προκαλουμένην ζημίαν εις την χώραν και τους πολίτας, ΠΑΡΗΤΗΘΗΝ.

Αυτή και μόνο η πράξις μου είναι υπεραρκετή δια να με διαχωρίσει από τον εσμόν που έχει κατακλύσει την πολιτικήν ζωήν του τόπου.

Εγώ δεν εχρηματίσθην ποτέ, και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί μου που το έπραξαν εσιχτιρίσθησαν αρκούντως.

Μπορεί να εθεώρουν την πολιτικήν ως μίαν κοινωνικήν υψηλού επιπέδου ενασχόλησιν, η οποία μου προσέφερε αναγνωρισιμότητα, κύρος, ισχύν, προνόμια, νέας γνωριμίας και άλλα πολλά έναντι πέντε δέκα υπογραφών και δυό τριών παρουσιών εις εγκαίνια και θεμελιώσεις.

Ενόμιζα αφελώς και αδικαιολογήτως ότι ο λαός και οι ψηφοφόροι μου διήγον βίον αναλόγως εύκολον.

Βλέπετε υπουργείον – σπίτι – δεξιώσεις – τραπεζώματα, είχα αποξενωθεί από τον κόσμον.

Ευθύς ως διαπίστωσα την πραγματικότητα, εθύμωσα με εμέ, εντράπην δι’ εμέ και απεχώρησα.

Έκτοτε δεν ενθυμούμαι να με εμιμήθει ουδείς.

Κατόπιν τούτου παρακαλώ όλους να μην αναφέρονται στο εξής εις εμέ ως το απόλυτον δείγμα αναξίου πολιτικού.

Η Βουλή σήμερα είναι γεμάτη από τέτοιους.

Μετά τιμής
Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
Πρώην υπουργός  

Για την αντιγραφή
Γιάννης Γούδας
pressinaction
Tell a Friend
 
Picture
του Χρήστου Κυργιάκη

Εδώ και 2 περίπου χρόνια, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, βιώνουμε αυτό που κάποιοι ονομάζουν κρίση χρέους και κάποιοι άλλοι κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όλοι όμως συμφωνούν πως πρόκειται για μία ακόμη κρίση του μετακαπιταλιστικού συστήματος. Για να συνεχίσει το κέρδος των λίγων να είναι σε υψηλά επίπεδα απαιτείται δραστική μείωση του εργατικού δυναμικού, που σημαίνει ανεργία για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και ταυτόχρονα μια σκληρή, άκαμπτη και επιθετική πολιτική, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Απαιτείται μια πολιτική που θα κόβει την ανάσα της κοινωνίας, που θα παίρνει τον αέρα των πολιτών και του όποιου μαζικού κινήματος αντιστέκεται. Με τις ευλογίες της τρόικας, η κυβέρνηση με την παρέα της, εξαφάνισαν τα δώρα στο δημόσιο τομέα, τα οποία δώρα δεν τόλμησε να αγγίξει κανένας εκτός από το «σοσιαλιστικό» ΠαΣοΚ.

Με βαριά την καρδιά των εργοδοτών και παρά τη «σθεναρή αντίσταση» της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, η κυβέρνηση με την παρέα της, μείωσαν τους μισθούς, έβαλαν χέρι στα περισσότερα επιδόματα και, συνεχίζοντας τη «φιλολαϊκή» πολιτική τoυς, θέλουν να ξεριζώσουν κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.

Επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικά επιδόματα και επιδόματα τριτέκνων αναδιαρθρώνονται στο όνομα της κρίσης ανοίγοντας, εμφανώς , το δρόμο για αναδιάρθρωση και των οικογενειακών επιδομάτων (γάμου και παιδιών) αλλά και όποιων άλλων επιδομάτων (παραμεθορίου κλπ) έρχονταν να ανακουφίσουν οικονομικά τους εργαζόμενους.

Ο άνεργος θα θεωρείται άνεργος, όχι αν έχει απολυθεί, αλλά αν δεν έχει άλλο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο. Αν έχει, δεν θα παίρνει επίδομα. Ο τρίτεκνος και ο πολύτεκνος θα θεωρούνται ως τέτοιοι όχι αν έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, αντίστοιχα, αλλά αν δεν διαθέτουν καμία οικονομική επιφάνεια.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται από τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος. Μέχρι και τη σύνταξη των 100 ευρώ για την πολύτεκνη μητέρα θέλουν να καταργήσουν. Βέβαια, όλοι ξέρουν πως στους ανθρώπους που η πολιτεία τους βάζει στο περιθώριο, πάντα εμφανίζονται ως «σωτήρες» κάποιοι επιτήδειοι που καραδοκούν να προσφέρουν βοήθεια με διάφορα ανταλλάγματα και οφέλη.

Ποιος νέος θα αποφάσιζε εύκολα με αυτές τις συνθήκες να κάνει οικογένεια και παιδιά; Και το δημογραφικό πρόβλημα πως θα αντιμετωπιστεί; Με τους μετανάστες; Μα και αυτούς δεν τους θέλουμε. Τους διώχνουμε και χτίζουμε τείχη στα σύνορά μας για να μην μπουν στη χώρα μας. Κάποιοι βέβαια, τους μπάζουν από την πίσω πόρτα θησαυρίζοντας με το εμπόριο ελπίδας.

Όντας ο ίδιος πολύτεκνος και χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου, δεν θα είχα αντίρρηση να μειωθεί το φαγητό στο πιάτο των παιδιών μου αν είναι να χορτάσει την πείνα του κάποιο άλλο παιδί.

Δεν δέχομαι όμως να στερηθούν τα παιδιά μου ούτε ένα ψίχουλο για να γεμίσει την χορτασμένη κοιλιά του ο οποιοσδήποτε τραπεζίτης.

Δεν θα είχα αντίρρηση να φορέσουν τα παιδιά μου πάλι το ίδιο ρούχο αν έτσι θα μπορέσει να φορέσει ρούχα και ένα παιδί που είναι γυμνό. Δεν δέχομαι όμως να στερηθούν τα παιδιά μου ούτε μία κλωστή για να αγοράσει άλλο ένα μεταξωτό φουλάρι η κοκέτα σύζυγος του οποιουδήποτε βιομήχανου.

Δεν θα είχα αντίρρηση ακόμη και να μειωθεί ο πενιχρός μισθός μου αν είναι να αυξηθεί ο μισθός κάποιου που παίρνει 300 ευρώ.

Δεν δέχομαι όμως να μου μειώσουν ούτε κατά 1 ευρώ το μισθό μου επειδή οι εργοδότες αγχώνονται με το ενδεχόμενο να μειώσουν τα κέρδη τους και λιγοστεύουν ακόμα και αυτά τα 300 ευρώ που δίνουν για «μισθό» στους εργαζόμενους.

Στις Ελβετικές τράπεζες αναπαύονται 600 δις, στις εγχώριες 200 δις και σε τρίτες χώρες, άλλα 200 δις. Είχε δίκιο ο Γιώργος όταν έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Όντας ο ίδιος πολύτεκνος, όπως και πολλοί άλλοι, και ,σε τρεις μήνες, άνεργος, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, δεν αντέχω να ακούω το Λοβέρδο να μιλάει για κοινωνική ευαισθησία και να γεμίζει δάκρυα η οθόνη της τηλεόρασης.

Δεν αντέχω να ακούω τον Παπανδρέου να υπόσχεται προστασία της μητρότητας και ενίσχυση των νέων ζευγαριών ώστε να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν και όχι όσα μπορούν και να τον βλέπω να μεγαλώνει η μύτη του και να τρυπάει την οθόνη.

Δεν αντέχω να ακούω τον Παπακωνσταντίνου, μ’ εκείνη την, γεμάτη ειρωνεία και σνομπισμό, φωνή του να δηλώνει, χωρίς ίχνος ντροπής ο αθεόφοβος, πως πρέπει να γίνουν περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα την ώρα που συνεδριάζει με τους ευρωπαίους ομολόγους του για να δηλώσουν πίστη στο ιερό προνόμιο των αφεντικών να θέλουν συνεχίσουν να κερδίζουν με τους ίδιους ρυθμούς.

Δεν αντέχω να ακούω τη Διαμαντοπούλου να λέει «πρώτα ο μαθητής» και εκτός των όσων άλλων έχει κάνει, να καταργεί τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια στερώντας, με το έτσι θέλω, το δικαίωμα χιλιάδων παιδιών να σπουδάσουν αφού οικονομικά θα είναι αδύνατον στις οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν αν σπουδάζουν και τα αδέλφια τους σε άλλη πόλη.

Έχουν χάσει το μέτρο. Αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν υπηκόους και τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σαν ζητιάνους.

Ένα είναι βέβαιο. Τα παιδιά μας, όσα μπόρεσε ή θέλησε να έχει ο καθένας, είτε δύσκολα είτε δυσκολότερα θα τα μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν την αλληλεγγύη από την ελεημοσύνη και την διεκδίκηση από την επαιτεία.

Εμείς, την αξιοπρέπειά μας προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε. Οι κυβερνώντες την έχουν χάσει, αν διέθεταν ποτέ αξιοπρέπεια, εδώ και καιρό.
Tell a Friend
 
Και επειδή όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά, καλού-κακού, ο Πρωθυπουργός το Σάββατο 30 Απριλίου, ας το περάσει στο γραφείο του...
Picture
Picture

γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής
[email protected]

adalis.gr

Το παλεύω καιρό τώρα! Ακούω, μαθαίνω, ανησυχώ! Και το σκέφτηκα καλά πριν γράψω αυτές τις γραμμές! Στην αρχή είχα σκεφτεί να γράψω ένα άρθρο για το Καστελόριζο συμπληρωματικό όσων είχα γράψει στην «Ελεύθερη Ζώνη» της Σοφίας Βούλτεψη! Προς το παρόν δεν το κρίνω σκόπιμο .. .ακόμα!

Αυτό όμως που με ανησυχεί, είναι ότι εδώ και ένα μήνα υπάρχει μια βουβή ανησυχία στην κεντρική πολιτική σκηνή για μια συγκεκριμένη ημερομηνία!

Πρόκειται για τις 30 Απριλίου 2011 !!!

Στην αρχή όταν το πρωτο-άκουσα το αμφισβήτησα μάλλον για λόγους ηθικής έως εγωιστικής αυτοϊκανοποίησης! Δεν γίνονται τέτοια πράγματα είπα ...

30 Απριλίου είναι Σάββατο και δεν έχει τελειώσει ακόμη η Λαμπροβδομάδα, με αποτέλεσμα όλοι οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ακόμη και Στρατιωτικοί να είναι μακριά από τις επιτελικές θέσεις εργασίας τους, αφήνοντας συνήθως, άπειρους πρωτάρηδες, τους οποίους κατά το κοινώς λεγόμενο, τους «χώνουν» για να κάνουν οι «παλιοί» τις διακοπές τους!

Η χώρα λοιπόν την μέρα αυτή είναι κατά το κοινώς λεγόμενο … «στον αυτόματο»!!!

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν ευρέως εδώ και ένα μήνα περίπου σε πολιτικά γραφεία βουλευτών όλων των κομμάτων, την ημέρα αυτή έχει επιλέξει ο Νταβούτογλου για να εδραιώσει τη νέα του βούληση για το καθεστώς του Καστελόριζου. Ο Νταβούτογλου, γνωρίζει ότι την μέρα αυτή το μισό στράτευμα αλλά όλο το επιτελείο είναι σε άδεια και συνεπώς οι Ελληνικές αντιδράσεις θα είναι πολύ αργές.

Το τι σκέφτεται να κάνει είναι ακόμα ασαφές αλλά σκέφτεται δύο ημερομηνίες. Την30η Απριλίου και την 11η Ιουνίουπου επίσης πέφτει Σάββατο.

Στις 15 Απριλίου έληξε ο διεθνής διαγωνισμός που είχε κάνει η Τουρκία για την κατάθεση προσφορών για έρευνες πετρελαίου στην περιοχή. Θέλει να δείξει λοιπόν σε όσους κατέθεσαν προσφορά ή ενδιαφέρον, ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της περιοχής και θα δημιουργήσει ΑΟΖ που θα διασπάσει την θέληση των Ισραηλινών για κοινή ΑΟΖ Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος!

Και φυσικά, ηΜέρκελπήγε πρόσφατα εκτάκτως στην Κύπρο γι να διακηρύξει ότι υποστηρίζει την κοινή ενέργεια με το Ισραήλ. Αρα η Τουρκία δεν θα τολμήσει να τα βάλει ευθέως με τον γίγαντα της Ευρώπης!

Ο «αδύναμος κρίκος» είναι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή! Κι ο Νταβούτογλου σκέφτεται να πιάσει στον ύπνο την χώρα μας , την μέρα αυτή δημιουργώντας ένα θερμό επεισόδιο μεγαλύτερης ίσως έντασης από αυτό των Ιμίων, σε μια περίοδο που στην Ελλάδα δεν το πολύ-πιστεύει κανείς γιατί μόλις ξεκινά η τουριστική περίοδος! Τουλάχιστον αυτά λένε οι υφέρπουσες φήμες!

Δεν θα σας έγραφα τίποτα από τα παραπάνω Πασχαλιάτικα, πολύ απλά διότι τέτοια σενάρια κατά καιρούς ακούγονται πολλά! Όμως, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, ο Στρατός μας έκοψε τις άδειες στο μισό! Δηλαδή, μόνο οι μισοί σε σχέση με πέρυσι θα πάρουν άδεια για Πάσχα!

Αυτό σημαίνει ότι κάτι τρέχει! Πέραν των ψίθυρων !!!

Προσωπικά, έχω ακούσει πολλές φορές τέτοιες ιστορίες και ουδέποτε έγραψα το παραμικρό!

Ένα όμως έχω να πω!

Ότι ο Νταβούτογλου δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο αν γνώριζε ότι στην υπόθεση θα έχει ενεργό ανάμειξη το Ισραήλ! Και για να έχει ενεργό ανάμειξη το Ισραήλ θα πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν σε δευτερόλεπτα !

Συνεπώς, αν το Σάββατο 30 Απριλίου 2011, ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα και όχι σε κάποιο Πασχαλινό εξοχικό θέρετρο, τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να συμβεί! Πιστέψτε με...

Τουλάχιστον την ημερομηνία αυτή. Πολύ απλά διότι το τουρκικό επιτελείο φοβάται τις σχέσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών (μεταξύ των οποίων και του Γ. Παπανδρέου) με το Ισραηλινό Λόμπυ!

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν ποτέ η Τουρκία αποφασίσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων, στο Καστελόριζο, θα επιλέξει μια μέρα που θα λείπει ο Πρωθυπουργός από την χώρα και αν είναι δυνατόν και όσοι εκ της αντιπολιτεύσεως έχουν ευθεία γραμμή με το Ισραήλ!

Και επειδή όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά, καλού-κακού, ο Πρωθυπουργός το Σάββατο 30/4, ας το περάσει στο γραφείο του γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας!!
H είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στις 20/4/2011
Tell a Friend
 
Picture
Στην αναγνώριση γλωσσικών μειονοτήτων προχωρά έμμεσα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την  απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Με ποιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θράκη μας ότι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα;».

Πιο συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης όπου και ανήγγειλε την εξέταση των υποψηφίων οδηγών που δεν ομιλούν καλά τα ελληνικά στην τουρκική-μητρική τους γλώσσα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αρχικά σύγχυση διότι η μητρική γλώσσα των Πομάκων είναι τα Πομακικά και όχι τα τουρκικά.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε από το υπουργείο κατόπιν της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου «Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό τη διευκόλυνση όσων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και για να μπορούν να δίνουν (θεωρητικές) εξετάσεις σε γλώσσα που κατανοούν εφαρμόζει σύστημα θεωρητικών εξετάσεων σε αγγλικά, αλβανικά και ρωσικά. Στο πλαίσιο αναθεωρήσεως της διαδικασίας χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης εξετάζεται η επέκταση του συστήματος στην αραβική στη γαλλική και στη τουρκική γλώσσα κυρίως για τη χρήση του οπτικοακουστικού υλικού.»

  • Με απλά λόγια η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει την ύπαρξη γλωσσικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, αφού όργανα του ελληνικού κράτους θα αποδέχονται να συνδιαλέγονται με τον πλέον επίσημο τρόπο σε γλώσσες εκτός της ελληνικής. Από αυτή την απόφαση θα μπορούσαν να προκύψουν σειρά προβλημάτων που προφανώς οι εμπνευστές της δεν έχουν υπολογίσει. Πρώτα από όλα δημιουργείται μία νέα κατάσταση, αυτή της υποχώρησης της ελληνικής πολιτείας όσον αφορά την γλώσσα την οποία αλλοδαπά άτομα ή πολίτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να φέρουν εις πέρας μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  • Δεύτερο ποιός θα εμποδίσει στο μέλλον άτομα που ομιλούν την αγγλική, την αλβανική, τη γαλλική, την αραβική, τη ρωσική και την τουρκική γλώσσα να ζητήσουν την επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εκτός από την διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης.  Έχει κανείς υπολογίσει αυτή την πιθανότητα, τις δυσκολίες εφαρμογής αυτού του μέτρου και το κόστος εφαρμογής του.
  • Τρίτον ποιός θα μπορούσε να εμποδίσει αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και ομιλούν άλλη γλώσσα εκτός από τις προαναφερθείσες, να διεκδικήσουν και αυτοί την εφαρμογή του μέτρου και για αυτούς. Δηλαδή ποιός θα μπορούσε να αρνηθεί μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου το αίτημα της πακιστανικής ή της αφγανικής κοινότητας ή της νιγηριανής κοινότητας να χρησιμοποιούνται από το ελληνικό Δημόσιο και οι γλώσσες τους.
  • Τέταρτο δυστυχώς με την απόφαση αυτή οδηγούμε του Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας, αφού ουσιαστικά ακόμα και σε αυτούς που δεν ομιλούν ελληνικά καλά (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) τους δίνουμε ως εναλλακτική λύση τα … τούρκικα 
  • Και τέλος με ποιο τρόπο προσδοκούμε ως πολιτεία να εντάξουμε τους αλλοδαπούς στην ελληνική κοινωνία όταν ανοίγουμε το «παραθυράκι» για την διαφοροποίηση τους από τους υπολοίπους συμπολίτες τους, όταν το ελληνικό κράτος επιβραβεύει την ομαδοποίηση τους σε συγκεκριμένες εθνικές ή γλωσσικές κοινότητες.

Άραγε όταν οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν νόμιμα ως μετανάστες στην Αμερική και στην Αυστραλία και έγιναν πολίτες αυτών των δύο χωρών οι εκεί αρχές ενέταξαν την γλώσσα τους στα πλαίσια της επίσημη λειτουργίας των οργάνων του κράτους. Δηλαδή με απλά λόγια οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και την Αυστραλία έδωσαν εξετάσεις στα ελληνικα για να λάβουν το δίπλωμα οδήγησης. Από όσο γνωρίζουμε όχι.

Επομένως μήπως είμαστε λίγο πιο τολμηροί και μάλλον προσπαθούμε να φανούμε Βασιλικότεροι του Βασιλέως φοβούμενοι ότι δεν θα μας αποκαλέσουν προοδευτικούς.

Μήπως χάνουμε την ουσία και εισερχόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών μόνο και μόνο επειδή θέλουμε ως κράτος να φανούμε προοδευτικό και σύγχρονο με βάση μία θεώρηση που ήδη έχει εγκαταλειφτεί από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tell a Friend
 
Picture
Επίθεση Ταλιμπάν με ελαφρύ οπλισμό έγινε πριν από λίγο στη περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Εκεί όπου υπηρετούν τρεις Έλληνες αεροπόροι και στρατοπεδεύουν κα οι 20 στρατιωτικοί σύμβουλοι ,αξιωματικοί των ελληνικών ΕΔ.

Όλοι τους είναι καλά όπως διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ. Νεκρός είναι ένας αμερικανός στρατιώτης ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.
οnalert
Tell a Friend
 
Picture
Το ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι ο Λαβρωφ θα υποστηρίξει έντονα την «Μακεδονική Ιστορια».

Το μήνυμα είναι τριπλό ή καλυτερα τετραπλό.

1) Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται ακόμα για τα Βαλκάνια ως γεωγραφική περιοχή Σλαβικού, οικονομικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος(Σερβία, πΓΔΜ).

2) Ενδυναμώνουν την πολιτιστική σχέση τους με την πΓΔΜ, ως αδελφό έθνος. Μάλιστα Σκοπιανά μεσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Λαβρωφ θα παραδώσει στον Γκρουεφσκι αρχεία από το Ρωσικό ΥΠΕΞ που πιστοποιούν την ύπαρξη του «μακεδονικού» έθνους και του αγώνα του για ανεξαρτησια από τον 18ο αιώνα.
Αυτή η κίνηση εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλαδα μιας και θα σφυρηλατήσει και θα αναγνωρίσει πιο εντονα από ποτέ από πλευρας Ρωσίας, τη «μακεδονική» ταυτότητα (ΕΘνος, Πολιτισμο, Γλωσσα).
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα εχουν και οι δηλώσεις του Ρωσου κατά τις οποίες αναμένεται να πάρει θεση για το ζήτημα της ονομασίας και πιθανόν και της ταυτότητας (με μια εμμεση αλλα ενδεικτικη αναφορά).
Ισως η Ρωσια προχωρησει και παραπερα και δηλώσει αν θα ακολουθούσουν και υιοθετήσουν την λύση που θα προκυψει από την διαδικασία με τα ΗΕ (το πιθανότερο), ή αν ούτος ή άλλως θα αναγνωρίζει συνταγματικά την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» ανεξαρτήτως της λύσης στα ΗΕ. (το απευκταίο)

3)Τα Σκόπια παίζουν ένα παιχνίδι τώρα που οι σχέσεις τους με τις ΗΠΑ δεν είναι οι καλύτερες. Μπορουμε να κοιτάξουμε και άλλου. Οι Ρωσοι αυτό θα το εκμεταλλευτούν. Το τελευταίο αν το παιξουν ευθαρσώς και δυνατά οι Σκοπιανοι μαλλον θα φανε το κεφαλι τους, αλλα δεν τους εχω για τοσο χαζούς.Ας μην ξαχναμε ότι οι Αλβανοι δεν βλεπουν τους Ρωσους με καλο ματι.

4) Μια παραπανω υποστήριξη της πΓΔΜ από την Ρωσια στο θεμα της ονομασιας αλλα κυρίως σε αυτό της ταυτότητας, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα της Ρωσίας και της εντονης δυσαρέσκειας της, λογω της φιλοαμερικανικης στροφης τη Ελλαδος και του αποκλεισμου/παγωμα ρωσικών εξοπλιστικών.

Γνωμη του γράφοντα, είναι να κοιταξει η Ελλαδα πιο μακρυα και να εκμεταλλευθει τις συγκύριες όσο μπορει.

Καμία Αμερικη ή Ρωσια δεν είναι φίλα προσκειμενη στην Ελλαδα αν δεν εχει οικονομικό συμφερον. Ας μη βιαζομαστε λοιπον να περνουμε φιλορωσικες ή φιλοαμερικανικές θεσεις.

Στην παρουσα μαλιστα συγκιρια θα τολμουσα να πώ ότι μαλλον καλα κανουμε και ειμαστε πιο κοντα στην Αμερικη. Ισως και να λαθεύω αλλα το μονο σιγουρο είναι ότι στην Εξωτερικη πολιτικη δεν χωρουν συναισθηματισμοί.
taxalia
αναρτηση 20/4/2011
Tell a Friend
 
Picture
Παρακολουθούμε από καιρό την εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας μιας απίστευτης ιστορίας: τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας.

Το κράτος που έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να υπερασπίζει και να προστατεύει τον Ελληνικό λαό, την εθνική του ταυτότητα και το μέλλον του, μέσα στα νόμιμα σύνορα της επικράτειάς του, τηρεί μια στάση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Αντί να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για την αποτροπή και τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, αποδέχεται και αναμεταδίδει την ύποπτη προπαγάνδα ξένων κέντρων, που επιδιώκουν, για δικούς τους λόγους, τη διάσπαση της εθνικής συνοχής της χώρας και την εθνική της αποδόμηση.

Προβάλλεται απροκάλυπτα από πολιτικές ηγεσίες, περιλαμβανομένων παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος και εκπροσώπων του κράτους, το γνωστό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης ότι «πρέπει και η Ελλάδα να γίνει πολυπολιτισμική». Γιατί «πρέπει» η Ελλάδα να γίνει «πολυπολιτισμική»;

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει την εισαγωγή και εγκατάσταση στο έδαφός της ξένων πληθυσμών ώστε να γίνει «πολυπολιτισμική»; Σημαίνει τη δημιουργία στο έδαφός της εθνικών μειονοτήτων και τη Βαλκανοποίησή της ώστε να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη από αυτούς που επιδιώκουν μια νέα τάξη στα Βαλκάνια;

Γιατί το κράτος μπορούσε προηγουμένως να ελέγχει τα σύνορά του και παρουσιάζεται σήμερα να μην μπορεί; Γιατί δεν έρχονταν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πριν το 1990 και τώρα έρχονται μαζικά; Δεν υπήρχε προηγουμένως μεγαλύτερη ακόμη φτώχεια στον Τρίτο Κόσμο;

Προβάλλεται ως ένας λόγος γι' αυτό το άνοιγμα των συνόρων μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το δικαίωμα όμως των υπηκόων των χωρών αυτών να βγουν από τα σύνορά τους δεν σημαίνει αυτομάτως δικαίωμά τους να μπουν παρανόμως στη δική μας χώρα. Η Ελλάδα θα μπορούσε άλλωστε να βοηθήσει τις γειτονικές της χώρες με την παροχή πολυετών αδειών προσωρινής διαμονής, εγκατάστασης και εργασίας και όχι με μόνιμη εγκατάσταση.

Διαπιστώνει όμως κανείς ότι η λαθρομετανάστευση και η ανοχή της δεν σταμάτησε στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Πήραν τη σκυτάλη, στη συνέχεια, νέα κύματα λαθρομεταναστών, πολύ μεγαλύτερα ακόμη, από χώρες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου, Μουσουλμανικές κυρίως χώρες της Ασίας, και από την Αφρική.

Είναι φανερό ότι το φαινόμενο συνδέεται γενικότερα με την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, που οι ΗΠΑ άρχισαν να προωθούν δυναμικά, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ως μέρος μια στρατηγικής που είχε ως κύριο στόχο την επιβολή διεθνώς ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου, οικονομικού συστήματος, οχήματος μιας επιδιωκόμενης παγκόσμιας μονοπολικής ηγεμονίας.

Είναι προφανές ότι, με τη λογική αυτή, η δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς ελευθέρων ανταλλαγών συνεπάγεται φιλελευθεροποίηση στη διακίνηση των τριών βασικών στοιχείων που συνιστούν κάθε αγορά: κεφαλαίων, προϊόντων και εργατικού δυναμικού. Έτσι εξηγείται η περίεργη χαλάρωση του ελέγχου των εθνικών συνόρων, προφανώς υπό εξωτερική πολιτική και ιδεολογική πίεση και επιρροή.

Έτσι εξηγείται επίσης η προπαγάνδα για «πολυπολιτισμική κοινωνία», για «εύκαμπτα, διαπερατά σύνορα» (soft frontiers), ή αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στη χώρα και η προκαταβολική διαμόρφωση ενός πραγματικού νομικού οπλοστασίου κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων.

Το οπλοστάσιο αυτό έχει ως στόχο, στην πραγματικότητα, να λειτουργεί προληπτικά ως όπλο ιδεολογικής τρομοκρατίας για την αποτροπή κάθε αντιδράσεως του Ελληνικού λαού κατά της επιχειρούμενης εθνικής αποδόμησης.

Έτσι εξηγείται, τέλος, η συστηματική υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας και η παρουσίαση του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ταυτότητας ως δήθεν μύθου και εφευρήματος του 19ου αιώνα.

Η πολιτική αυτή δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, με ψευδεπίγραφα συνθήματα για δήθεν «εκσυγχρονισμό». Συνεχίσθηκε όμως και από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακραίο παράδειγμα και πρόκληση της πολιτικής αυτής ήταν το βιβλίο ιστορίας της Στ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση, το οποίο η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου έσπευσε να υπερασπισθεί πεισματικά παρά την καταλυτική καταδίκη και απόρριψή του από την Ακαδημία Αθηνών.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι, δυστυχώς, το μόνο δείγμα μιας απίστευτης εκτροπής, που αγγίζει τα όρια της δολιοφθοράς σε βάρος της ιστορίας και της ταυτότητας της χώρας. Από εκείνους μάλιστα που είναι εντεταλμένοι από το σύνταγμα να διδάσκουν την Ελληνική παιδεία και πληρώνονται γι' αυτό από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας, της ιδέας του έθνους και της εθνικής ιστορίας, δεν περιορίζεται στο Δημοτικό σχολείο. Διαπερνά όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και αξιοποιεί για το σκοπό αυτό τη γενικότερη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Εκπαίδευση.

Γι' αυτό όμως ο Ελληνικός λαός χρηματοδοτεί από το υστέρημά του τη δημόσια εκπαίδευση; Για να σταδιοδρομούν και να ρητορεύουν από καθέδρας και με την πανεπιστημιακή τήβεννο ανάξιοι εκπαιδευτικοί που απεργάζονται απροκάλυπτα την αποδόμηση του δήθεν εθνικού «μύθου» και προπαγανδίζουν τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης;

Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να κλέψουν από τους νέους αλλά και από όλους τους Έλληνες τη δόξα και την υπερηφάνεια της καταγωγής τους, να υπονομεύσουν τη γλώσσα τους, που έγινε μέσα από τους αιώνες εγκόλπιο πολιτισμού για όλη την ανθρωπότητα και να τους στερήσουν το προνόμιο μιας μοναδικής εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανεδείχθη και καθιερώθηκε ταυτόχρονα ως κλασική και οικουμενική κληρονομιά;

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανεχθεί περαιτέρω αυτή τη λαθροχειρία σε βάρος της επιστήμης, της ιστορίας και της παιδείας του. Ένας λόγος παραπάνω, γιατί η υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας συμπορεύεται με το γενικότερο στόχο της εθνικής αποδόμησης, που έχει ως κεντρικό άξονα τη μαζική λαθρομετανάστευση.

Λαθρομετανάστευση δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Ειδικότερα όμως, σε ότι αφορά την Ελλάδα, είναι ολοφάνερο ότι η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ανομολόγητα και ως γεωπολιτικό όπλο. Προφανής στόχος είναι η διαμόρφωση νέων δεδομένων στον ελληνικό χώρο, με τη μαζική εγκατάσταση ξένων πληθυσμών, που δεν έχουν καμία σχέση ή συνάφεια με τον Ελληνικό λαό.

Ο στόχος αυτός συνδέεται, συγκεκριμένα, με την επιδιωκόμενη από τις ΗΠΑ νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια και την επαναφορά της Τουρκίας στην Ευρώπη, μέσω της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ένταξης της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνδέεται επίσης, ειδικότερα, με τις νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδος.

Δεν αποτελεί γι' αυτό έκπληξη το γεγονός ότι η Άγκυρα αρνείται συστηματικά κάθε συνεργασία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από το έδαφός της. Αντιθέτως, έχει καταστεί εφαλτήριο, αν όχι άμεσος συνεργός, ενός ασταμάτητου κύματος Μουσουλμανικών λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Που οδηγεί αυτή η κατάσταση;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντις για ν' αντιληφθεί ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση αλλά και η περίεργη ανοχή που έχει επιδειχθεί μέχρι τώρα από το κράτος και εξακολουθεί ανευθύνως να επιδεικνύεται από Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες και δυνάμεις, οδηγεί σταδιακά στην πλήρη αλλοτρίωση της Ελλάδος και στην καταστροφή της ως έθνους και εθνικού κράτους.

Ποιοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να ξηλώσουν την Ελλάδα και να την κάνουν «πολυπολιτισμική»; Ποιοί είναι αυτοί, κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες, που έδειξαν μέχρι τώρα ασύγγνωστη ανοχή και προώθησαν τέτοια σχέδια και τέτοιες πολιτικές, κυριολεκτικά πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού; Γι'αυτό τους τίμησε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός;

Αυτός είναι ο σεβασμός στο σύνταγμα του Ελληνικού λαού; Αυτή είναι η εθνική άμυνα και ασφάλεια που ανέλαβαν να κατοχυρώσουν και να εγγυηθούν κατά κάθε συμβατικής ή ασύμμετρης απειλής, όπως είναι η ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση;

Ποιοί είναι αυτοί που εξακολουθούν ακόμα να υποστηρίζουν απροκάλυπτα τη λαθρομετανάστευση, όταν έχει γίνει ηλίου φαεινότερον ότι αυτή εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ότι συνδέεται με την ίδια την εθνική της ύπαρξη; Έχουν αντιληφθεί πιο είναι σήμερα το αίσθημα ανασφάλειας και αγωνίας που διακατέχει τον Ελληνικό λαό για το παρόν και το εθνικό του μέλλον;

Έχουν συνειδητοποιήσει που έχει φτάσει η εγκληματικότητα; Η τελευταία δεν συνδέεται, ασφαλώς, μόνο με τη λαθρομετανάστευση. Λόγω όμως αυτής, αυτή έχει εκτοξευθεί στα ύψη και έχει καταστεί εφιάλτης για τον κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στις πιο φτωχές συνοικίες αλλά και σε μεγάλο μέρος του κέντρου των Αθηνών, που θυμίζει τριτοκοσμική πόλη.

Αυτή είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος που υποσχέθηκαν και υπόσχονται στον Ελληνικό λαό; Η ανοχή μιας ανεξέλεγκτης εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και η δημιουργία ενός τεράστιου διεθνούς υποπρολεταριάτου, όταν ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα και ολοένα και περισσότερο το φάσμα της ανεργίας;

Προβάλλονται ως επιχειρήματα η «ανθρωπιά» και τα «καλά αισθήματα» του Ελληνικού λαού. Ακόμη και ο Ισοκράτης και ο Ξένιος Ζευς. Πρόκειται για απίστευτη αφέλεια, αν δεν πρόκειται για σκόπιμη υποκρισία και ύπουλη εκμετάλλευση των αισθημάτων του Ελληνικού λαού ως όπλων εναντίον του.

Αν δεν πρόκειται επίσης για σκόπιμη παραχάραξη του νοήματος της Ελληνικής παιδείας, στην οποία αναφέρεται ο Ισοκράτης, και της φιλοξενίας, που συμβολίζει ο Ξένιος Ζεύς.

Προφανώς, δεν είναι μέτοχοι της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας οι φτωχοί και ταλαίπωροι λαθρομετανάστες που πλημμυρίζουν την Ελλάδα ούτε, βεβαίως, η έννοια της «φιλοξενίας» ταυτίζεται με την ανοχή του μαζικού εποικισμού της χώρας για λόγους «φιλοξενίας».

Προβάλλονται ακόμη τα επιχειρήματα ότι «εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και ότι πήγαμε και μεις μετανάστες». Πρόκειται για άλλη σκόπιμη σύγχυση, που συνιστά παραχάραξη της αλήθειας και σοφιστεία. Οι Έλληνες, ναι, ξέρουμε από προσφυγιά.

Γνωρίσαμε την εθνική και θρησκευτική καταδίωξη, τις σφαγές και τις λεηλασίες σε βάρος μας. Οι Έλληνες, κατά πρώτο λόγο της Μικράς Ασίας, αλλά και από άλλα μέρη, όπου ήκμαζε παλαιότερα ο Ελληνισμός, ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, στο πλαίσιο της εθνικής αλληλεγγύης αλλά και συγκεκριμένων συμφωνιών για ανταλλαγή πληθυσμών.

Δεν ήρθαν ως ξένοι λαθρομετανάστες, που δηλώνουν όλοι συστηματικά, για προφανείς λόγους, πρόσφυγες.

Οι Έλληνες πήγαν επίσης μετανάστες στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ευρώπη, κατά νόμιμο τρόπο, με την έγκριση των ενδιαφερομένων χωρών.

Δεν πήγαν ως λαθρομετανάστες.

Προβάλλεται επίσης κατ' εξοχήν το επιχείρημα ότι οι λαθρομετανάστες είναι φτωχοί και δυστυχισμένοι και ότι πρέπει γι' αυτό να δείξουμε ανθρωπιά, ανοχή και αλληλεγγύη, στη βάση ενός διεθνούς ανθρωπισμού και οικουμενισμού. Υποβάλλεται, στο πνεύμα αυτό, η ιδέα ότι δεν υπάρχει, δυστυχώς, άλλη εφικτή «λύση» από την «ένταξή» τους στην ελληνική κοινωνία.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι η φτώχεια και η υπανάπτυξη αποτελούν όνειδος για την ανθρωπότητα και ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Πιστεύει όμως κανείς σοβαρά ότι η αντιμετώπιση και η λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος μπορεί να προέλθει από τη μαζική λαθρομετανάστευση;

Πιστεύει κανείς, ειδικότερα, ότι η Ελλάδα, μικρή χώρα με πολλά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα, χωρίς αποικιακό παρελθόν και ευθύνες απέναντι σε πρώην αποικιακούς λαούς, μπορεί και πρέπει να σηκώσει το βάρος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και να θυσιάσει ουσιαστικά την εθνική και κοινωνική της συνοχή και ταυτότητα και το εθνικό της μέλλον στο βωμό του «διεθνισμού» του χρηματιστικού κεφαλαίου της παγκοσμιοποίησης και των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ αλλά και της Τουρκίας στην περιοχή;

Η εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας στον Τρίτο Κόσμο μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά προτεραιότητα ως παγκόσμιο πρόβλημα, με συστηματικές πολιτικές και αποφασιστική αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας. Η Ελλάδα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, μπορεί να πρωτοστατήσει, τόσο σε εθνικό όσο και σ' Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προώθηση και την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών.

Δεν μπορεί όμως να υφίσταται παθητικά εισβολή και εποικισμό, εν ονόματι του προβλήματος αυτού, και να θέτει σε κίνδυνο την εθνική της ταυτότητα και το εθνικό της μέλλον.

Η μεγάλη διεθνής χρηματιστική και μετέπειτα οικονομική κρίση έδειξε ποιός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του διεθνούς χρηματιστικού καπιταλισμού, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς μιας απίστευτα ιδιοτελούς και κυνικής οικονομικής ολιγαρχίας.

Έδειξε επίσης το ρόλο και την αξία του εθνικού κράτους. Αυτού, που με κάθε μέσο, προσπαθεί να δυσφημήσει, να υπονομεύσει και να απαξιώσει η παγκοσμιοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ασύδοτης αγοράς, που δήθεν αυτορυθμίζεται πάνω από εθνικά σύνορα και κράτη.

Η Κυβέρνηση και οι κομματικοί ιθύνοντες κάθε αποχρώσεως οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι η Ελλάδα είναι μόνο ιδιοκτησία και πολύτιμη κληρονομιά του λαού της.

Για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της διεξήγαγαν σκληρούς αγώνες και έχυσαν το αίμα τους διαδοχικές γενεές Ελλήνων, από τους επαναστάτες ήρωες του 1821 μέχρι τους μαχητές της Πίνδου και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Όλοι εμπνέονταν και παραδειγματίζονταν από το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδος και την αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα του διαχρονικού Ελληνισμού.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υποθηκεύσει την ελευθερία και την ίδια την εθνική ύπαρξη της Ελλάδος με ολέθρια ιδεολογήματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική αποδόμηση και αλλοτρίωση της Ελλάδος.

Η διακηρυσσόμενη «ένταξη» των λαθρομεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, όταν αφορά εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαθρομεταναστών, είναι το ψευδώνυμο του εποικισμού. Αυτού που επικυρώνει και νομιμοποιεί τετελεσμένα γεγονότα.

Η επιδεικνυόμενη άλλωστε σπουδή προς την κατεύθυνση αυτή, από διάφορους και με διάφορα μέσα, περιλαμβανομένης της ιδεολογικής τρομοκρατίας περί «ρατσισμού», αποσκοπεί ακριβώς στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, πριν αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός τα τεκταινόμενα και τις πραγματικές τους συνέπειες και αντιδράσει αποφασιστικά.

Στο πνεύμα αυτό, έχει αναληφθεί, μεταξύ άλλων, εκστρατεία για την κατάργηση του ισχύοντος δικαίου εθνικής καταγωγής, που είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, και την εσπευσμένη αντικατάστασή του από το λεγόμενο δίκαιο του εδάφους.

Προφανώς, μια τέτοια εξέλιξη θα διευκόλυνε την αδιάκριτη πολιτογράφηση και Ελληνοποίηση των πάντων. Για λόγους συναισθηματικού επηρεασμού και προετοιμασίας του εδάφους, προτάσσεται η νομιμοποίηση των παιδιών των λαθρομεταναστών, για ν' ακολουθήσει, στη συνέχεια, ως ανθρωπιστικό μέτρο, η νομιμοποίηση και των γονέων και η παροχή Ελληνικής ιθαγένειας στους πάντες.

Αναρωτιέται κανείς γιατί, με τη λογική αυτή, να μη διεκδικήσουν ανάλογη μεταχείριση και οι Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο;

Είναι γνωστή όμως η αρχή του διεθνούς δικαίου ότι «παράνομος νόμιμον ου ποιεί». Η υποστήριξη τέτοιων απόψεων θα είχε μικρή σημασία αν προερχόταν από ορισμένους πολιτικούς σχηματισμούς, άτομα ή από τις ποικιλώνυμες μη κυβερνητικές οργανώσεις, που είναι γνωστές για την ακραία και άκριτη συνθηματολογία τους.

Δυστυχώς, όμως, προέρχεται επίσης από κυβερνητικούς ιθύνοντες, κατ' εξοχήν αρμόδιους για το θέμα. Ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για το θέμα αυτό, λίγους μήνες πριν, υπερακόντισε, υποστηρίζοντας ότι η απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας πρέπει να βασίζεται στη βούληση του κάθε ενδιαφερομένου.

Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, όποιος θέλει παίρνει την Ελληνική ιθαγένεια. Πρόκειται για άκριτη και επικίνδυνη άποψη, που μπορεί να ανοίξει κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου.

Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός πολιτικού και κανενός υπουργού. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μοιράζει την Ελληνική ιθαγένεια σε κάθε ενδιαφερόμενο λαθρομετανάστη από κάθε γωνιά της γης.

Η απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας είναι προνόμιο που απονέμεται με απόλυτη φειδώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της νομιμότητας και των υψηλών συμφερόντων της χώρας.

Προβάλλεται επίσης συστηματικά η ιδέα ότι η λαθρομετανάστευση «πάει πακέτο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο μέτρο που ταυτίζεται με τις ΗΠΑ στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς χρηματιστικού νεοφιλελευθερισμού, ευνοεί την ανάπτυξη μεταναστευτικών πιέσεων και της λαθρομετανάστευσης.

Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά την οριοθέτηση του καθεστώτος του πολιτικού ασύλου και του πολιτικού πρόσφυγα, το οποίο αφήνει περιθώρια για σκόπιμη σύγχυση μεταξύ πολιτικών προσφύγων και λαθρομεταναστών, εφόσον οι πάντες έχουν κάθε λόγο να παρουσιάζονται συστηματικά ως πολιτικοί πρόσφυγες και να ζητούν πολιτικό άσυλο.

Δεν είναι όμως καθόλου ακριβές ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την Ελλάδα, ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα - μέλος, τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Αντιθέτως, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους κατά της Ισπανίας, π.χ. όταν ο πρωθυπουργός της Θαπατέρο απεφάσισε τη μαζική νομιμοποίηση 600.000 παρανόμων μεταναστών.

Η Ισπανία πλήρωσε ακριβά την απόφασή της αυτή γιατί έγινε γρήγορα στόχος νέου ανεξέλεγκτου κύματος λαθρομεταναστών. Χρειάσθηκε να κινητοποιήσει, για την αντιμετώπισή του, το Ναυτικό και την Αεροπορία της χώρας και να λάβει άλλα συμπληρωματικά δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή του.

Η Ισπανία πρωτοστατεί σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λήψη αυστηρότατων μέτρων για τον αποτελεσματικό έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Η Ιταλική Κυβέρνηση υιοθέτησε επίσης αυστηρότατα μέτρα, έστειλε σαφέστατο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά λαθρομετανάστευση και υπέγραψε, στο πλαίσιο αυτό, με τη Λιβύη συμφωνία επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που έρχονται προς την Ιταλία από τις Λιβυκές ακτές.

Η Ολλανδία και η Δανία, χώρες που είχαν πρωτοστατήσει στο παρελθόν στην προβολή και υποστήριξη της λεγόμενης «πολυπολιτισμικής κοινωνίας», έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών.

Θεωρούν ως αδιέξοδη και επικίνδυνη μια τέτοια πολιτική και προοπτική, ιδίως σε ότι αφορά τη Μουσουλμανική μετανάστευση, και υποστηρίζουν αυστηρότατα μέτρα, σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Την ίδια περίπου πολιτική υποστηρίζουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, με σχετική εξαίρεση τη Σουηδία. Η τελευταία επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του πολιτικού ασύλου. Η στάση της όμως αυτή δεν είναι, βεβαίως, άσχετη με τη γεωγραφική της θέση στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης.

Προφανώς, οι λαθρομετανάστες δεν μπορούν να φτάσουν εκεί, όπως φτάνουν στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Ισπανία. Η Γαλλία πήρε, επί της Προεδρίας της, την πρωτοβουλία για την υπογραφή Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση, με στόχο το συντονισμό των Ευρωπαϊκών πολιτικών και τη χάραξη κοινής γραμμής, εφόσον η νομιμοποίηση λαθρομεταναστών σε μια χώρα επηρεάζει αυτομάτως και τις άλλες, λόγω της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων στο χώρο Σένγκεν.

Πρώτο άρθρο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση είναι η ανάληψη απ' όλες τις χώρες-μέλη της υποχρέωσης να μη προχωρήσουν σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών.

Η Ελλάδα είναι από τη γεωγραφική της θέση αλλά και για λόγους γεωπολιτικής, που αναφέρθηκαν, στην πιο δύσκολη θέση απ' όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ,σε ότι αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Περιέργως και παραδόξως όμως, οι πολιτικές ηγεσίες της έδειξαν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, μια απίστευτη ανοχή και απάθεια απέναντι στη λαθρομετανάστευση, επικαλούμενοι διάφορα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης και συγχέοντας χονδροειδώς τον διεθνισμό του χρηματιστικού κεφαλαίου της παγκοσμιοποίησης με τον καλώς νοούμενο διεθνισμό των λαών και τον οικουμενισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ηγεσίες «δεξιάς» και «αριστεράς» άρχισαν να μιλούν για «πολυπολιτισμική» μετάλλαξη της Ελλάδος, παρουσιαζόμενης ως δήθεν «προοδευτικού» κατορθώματος. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνέβαλε αποφασιστικά ο τύπος και η ραδιοτηλεόραση, αναμεταδίδοντας και επιβάλλοντας τα ιδεολογήματα αυτά ως «καθώς πρέπει» πολιτικές θέσεις και σκέψεις, που ανταποκρίνονται δήθεν στη νέα σημερινή εποχή.

Στο πνεύμα αυτό, η Κυβέρνηση Σημίτη θεώρησε σκόπιμη την αξιοποίηση της Ελληνικής Προεδρίας, το 2003, για την προώθηση Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της φιλελευθεροποίησης των μέτρων υπέρ των μεταναστών/λαθρομεταναστών.

Από τότε χρονολογούνται οι δύο Κοινοτικές Οδηγίες 108/2003 και 109/2003, που αφορούν αντιστοίχως τους μονίμως διαμένοντες μετανάστες και την οικογενειακή επανένωση. Με βάση τις παραπάνω Οδηγίες, οι μετανάστες που συμπληρώνουν 5 χρόνια νόμιμης διαμονής, αποκτούν αυτομάτως καθεστώς μονίμως διαμένοντος και μπορούν, μεταξύ άλλων, να ασκήσουν το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης. Να φέρουν δηλαδή, νομίμως, και την οικογένειά τους.

Το παραπάνω είναι μια παράμετρος που δεν λαμβάνεται συνήθως υπ' όψιν στην καταμέτρηση των νομιμοποιούμενων λαθρομεταναστών.

Εάν νομιμοποιηθούν, π.χ., 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θα πρέπει να συνυπολογισθεί και το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης, μετά από 5 χρόνια νόμιμης διαμονής, γεγονός που σημαίνει πολλαπλασιασμό του 2 επί 3 ή επί 5, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών.

Η Ελλάδα, υπό την επίδραση των πολιτικών αυτών, έσπευσε επίσης να προσυπογράψει τη Συμφωνία του Δουβλίνου, ή οποία προβλέπει ότι οι λαθρομετανάστες, τους οποίους νομιμοποιεί μια χώρα-μέλος, εάν μετακινηθούν σε άλλη χώρα που δεν τους θέλει, η χώρα που τους νομιμοποίησε είναι υποχρεωμένη να τους δεχθεί πίσω.

Η συμφωνία αυτή καταρρίπτει το μύθο ότι οι λαθρομετανάστες είναι δήθεν περαστικοί από την Ελλάδα και ότι θα φύγουν και θα πάνε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η γιγάντωση του κύματος των λαθρομεταναστών, η πρωτοφανής έξαρση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας, η αφύπνιση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης και ο φόβος των πολιτικών συνεπειών, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των προσφάτων Ευρωπαϊκών εκλογών, έφεραν επιτέλους μια αλλαγή του κλίματος.

Η Κυβέρνηση διεπίστωσε, έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων, ότι η Τουρκία παίζει απροκάλυπτα παιχνίδι με τους λαθρομετανάστες και αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής των προερχομένων από τα Τουρκικά παράλια λαθρομεταναστών.

Διεπίστωσε επίσης την ανάγκη να προστρέξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταγγείλει το ρόλο της Τουρκίας και να ζητήσει Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και βοήθεια για την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

Διακατέχεται όμως κανείς από δικαιολογημένη αμφιβολία και σκεπτικισμό για το αν υπάρχει πραγματική θέληση στην Κυβέρνηση αλλά και στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την λήψη των αποφασιστικών και αποτελεσματικών μέτρων, που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που απειλεί, σε προοπτική, την ίδια την εθνική ύπαρξη της χώρας.

Το περιβόητο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), που λειτουργεί άτυπα ως όργανο κυβερνητικής πολιτικής, έχει μέχρι τώρα ως γραμμή και στόχο όχι την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών αλλά την «ένταξή» τους στην ελληνική κοινωνία.

Προσπαθεί, μάλιστα, στο πνεύμα αυτό, χρησιμοποιώντας το κύρος του κράτους, να εμπλέξει στην πολιτική του και να καταστήσει συνένοχες κοινωνικές οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Εκκλησίας, και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προβάλλοντας ως δήθεν μονόδρομο την πολιτική αυτή. Η πολιτική όμως αυτή, καταλήγει ουσιαστικά να καθιστά, εκ των πραγμάτων, το Ελληνικό κράτος και την Ελληνική κοινωνία ανταποκριτή, απολογητή και συνένοχο των δουλεμπόρων, που έχουν, βεβαίως, κάθε λόγο να θέλουν να συνεχίσουν, με το αζημίωτο, το εγκληματικό τους έργο.

Το μέγα αυτό θέμα, που αφορά την εθνική και κοινωνική συνοχή της χώρας και είναι καθοριστικό για το μέλλον της, έμεινε επί πολλά χρόνια, διακριτικά στο περιθώριο, παρά την αλματώδη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, που έγιναν πραγματική πλημμυρίδα.

Δεν διεξαγόταν γι' αυτό καμιά δημόσια συζήτηση στα μαζικά μέσα επικοινωνίας, σε αντίθεση με την ασύστολη προπαγάνδα για «ρατσισμό» και «ξενοφοβία», που κατέκλυσε τα ΜΜΕ. Δεν προβαλλόταν επίσης ως πολιτικό πρόβλημα, το οποίο θα έπρεπε να δημιουργεί ανησυχίες και να θέτει επιτακτικά την ανάγκη για τη λήψη αποτελεσματικών αποτρεπτικών μέτρων.

Μόλις προσφάτως κατέρρευσε το τείχος της σιωπής, υπό το βάρος της πραγματικότητας, που δεν αποκρύπτεται πλέον με τίποτε. Η ρητορική όμως αυτών, που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία εκ του μη όντος του μεγάλου αυτού προβλήματος, δεν παρέχει κανένα εχέγγυο ότι θα μεταφρασθεί σε αποτελεσματική πολιτική και δράση. Είναι γι' αυτό η ώρα ο ίδιος ο λαός, οι απλοί πολίτες, να πάρουν την πρωτοβουλία και να θέσουν επιτακτικά το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ν' αντιληφθούν ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό. Τον καλούμε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να οργανώσει σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό Επιτροπές Αγώνα.

Ένα παράδειγμα, είναι αυτή που οργάνωσαν οι απελπισμένοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα, που προεικονίζει το μέλλον, στο οποίο οδηγούν την Ελλάδα οι ανεύθυνες πολιτικές και η ανοχή των κυβερνώντων, σημερινών και χθεσινών, και άλλων κομματικών ιθυνόντων και ιδεολογικών απολογητών, κυρίως στο χώρο των ΜΜΕ.

Μόνο η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ν' αναχαιτίσει μια δρομολογημένη δυναμική, μια ολέθρια μηχανή, που έχει ως στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και την εθνική αποδόμηση της χώρας, με τη φενάκη της δήθεν «προοδευτικής» πολιτικής και του «διεθνισμού».

Η Ελλάδα και τα ανθρωπιστικά και οικουμενικά ιδεώδη, που εκπροσωπεί διαχρονικά, μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, είναι παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν είναι όμως άλλοθι και πρόσχημα για όσους θέλουν να πλήξουν, για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, την Ελληνική εθνική ταυτότητα και το Ελληνικό εθνικό κράτος.

* Το παραπάνω κείμενο είναι της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης (ΠΕΑΕΛ) και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στις 24 Σεπτεμβρίου 2009. Αναδημοσιεύεται, ως δραματικά επίκαιρο, με δεδομένη την άκρως αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.
ΕΛΚΕΔΑ
Tell a Friend
 
Picture
Στο σχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου με 506 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 44 αποχές, οι ευρωβουλευτές συγχαίρουν την κυβέρνηση της FYROM για την "αποτελεσματική εφαρμογή" της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ, αλλά εκφράζουν τη λύπη τους για το ότι τα κράτη μέλη δεν έχουν λάβει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρά τις συστάσεις του ΕΚ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, το ΕΚ εκφράζει την ανησυχία του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, μεταξύ άλλων για το μποϊκοτάζ του εθνικού κοινοβουλίου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επίσης εκφράζεται ανησυχία για τον κίνδυνο μήπως οι εξελίξεις αυτές επηρεάσουν δυσμενώς το θεματολόγιο της χώρας που αφορά την ΕΕ  και υπενθυμίζεται η προηγούμενη σύστασή του προς το Συμβούλιο να αρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις.

Καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων και όλα τα κρατικά όργανα να αξιοποιήσουν την Συμφωνία της Αχρίδας ενώ ανησυχεί για τις αυξανόμενες διεθνοτικές εντάσεις σχετικά με την ανέγερση ενός κτιρίου στη θέση του φρουρίου Kale στα Σκόπια. Καλεί όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και τα ΜΜΕ να ενεργούν υπεύθυνα και να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις διεθνοτικές εντάσεις.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να καλλιεργήσει συνολικό διάλογο μεταξύ των εθνοτικών κοινοτήτων, να λάβει δεόντως υπόψη τις ευαισθησίες όλων των κοινοτήτων και των μειονοτήτων στις αποφάσεις της, όπως σε σχέση με το χωροταξικό σχέδιο "Σκόπια 2014", και να αποφύγει ενέργειες και πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στην ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας εις βάρος άλλων κοινοτήτων.

Σχετικά με τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΠΓΔΜ, το Ε.Κ. χαιρετίζει την πολιτική βούληση να απαλλαγεί η χώρα από την παλαιά κομμουνιστική εποχή· παρατηρεί, ωστόσο, ανεπαρκή πρόοδο στην πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων και παροτρύνει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει χωρίς καθυστέρηση τη διαδικασία της κάθαρσης, αποφεύγοντας την επιλεκτική της χρήση για πολιτικούς σκοπούς, όπως η πολιτική αυτονομιμοποίηση ή η δυσφήμηση πολιτικών αντιπάλων.

Επαναλαμβάνει ότι τα ελεύθερα και ανεξάρτητα ΜΜΕ αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη σταθερής δημοκρατίας. Ανησυχεί ωστόσο για την πολιτικοποίηση των ΜΜΕ και την παρέμβαση στο έργο τους, καθώς και για την οικονομική εξάρτηση και τη συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας στα ΜΜΕ, γεγονός που έχει συχνά ως αποτέλεσμα την έλλειψη συντακτικής ανεξαρτησίας και χαμηλό επίπεδο δημοσιογραφίας.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για την αισθητή επιδείνωση της ελευθερίας των ΜΜΕ στη χώρα, όπως δείχνει η σημαντική πτώση (από την 34η στην 68η θέση) στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που δημοσίευσε η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για το 2010.

Υπογραμμίζει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα υποστηρίζει την ενσωμάτωση των εθνοτικών κοινοτήτων. Προς τούτο, ζητεί την ταχεία υλοποίηση της ολοκληρωμένης από κοινού εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων με σταδιακή κατάργηση του διαχωρισμού βάσει εθνοτικών κριτηρίων και με αύξηση της εκμάθησης όλων των επίσημων γλωσσών στην ΠΓΔΜ.

Παρατηρεί έλλειψη προόδου στον από κοινού εορτασμό κοινών ιστορικών γεγονότων με γειτονικά κράτη μέλη της ΕΕ, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και στη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και ζητεί επιμόνως την εισαγωγή σχολικών διδακτικών βιβλίων που να είναι απαλλαγμένα από ιδεολογικές ερμηνείες της ιστορίας

Υπογραμμίζει τη σημασία της προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία αποτελεί στυλοβάτη των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών και επισημαίνει με λύπη ότι πολλά νεκροταφεία, ενεπίγραφες τοιχογραφίες και τεχνουργήματα, τα οποία ανήκουν στη βουλγαρική πολιτιστική κληρονομιά, έχουν εγκαταλειφθεί τελείως και έχουν καταστραφεί.

Ως προς το ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα, το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του διότι οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση της διένεξης για το ζήτημα της ονομασίας δεν έχουν αποδώσει απτά αποτελέσματα, καθώς και για το γεγονός ότι η εν λόγω διένεξη εξακολουθεί να κλείνει το δρόμο της χώρας προς την ένταξη στην ΕΕ.

Υπογραμμίζει τη σημασία που έχουν στη διαδικασία αυτή οι σχέσεις καλής γειτονίας και η κατανόηση των ευαισθησιών των γειτονικών χωρών. Καλεί τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών να αποφεύγουν χειρονομίες, αμφιλεγόμενες ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και να προκαλέσουν εντάσεις στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Σημειώνει με ανησυχία τη χρήση ιστορικών επιχειρημάτων στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου του φαινόμενου της λεγόμενης «αρχαιοποίησης», που απειλεί να αυξήσει τις εντάσεις με τις γειτονικές χώρες και να δημιουργήσει νέους εσωτερικούς διχασμούς.

Καλεί την Ύπατη Εκπρόσωπο, τον αρμόδιο για τη διεύρυνση και την Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας να διευκολύνουν μια συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και να προσφέρουν πολιτική καθοδήγηση, με πλήρη σεβασμό προς τη διεξαγόμενη διαδικασία διαπραγματεύσεων και τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, θεωρεί ότι η περαιτέρω παράταση του status quo σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας και με άλλα ανοικτά ζητήματα με τις γειτονικές χώρες θα μπορούσε να υπονομεύσει όχι μόνο τη σταθερότητα της χώρας και της περιοχής, αλλά και την αξιοπιστία της πολιτικής της διεύρυνσης.

Ως εκ τούτου, καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν καλή θέληση, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα ως προς την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν και καλεί τις αρχές της χώρας να προωθήσουν την πρωτοβουλία συγκρότησης κοινών επιτροπών εμπειρογνωμόνων με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα σε θέματα ιστορίας και εκπαίδευσης.

Tell a Friend
 
Picture
Ο Jonas Gahr Støre στα Σκόπια
Ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στόρε, σε κοινή συνέντευξη τύπου  με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι η Νορβηγία στηρίζει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Ελπίζω να δούμε  το δυνατό συντομότερο την πΓΔΜ στην ΕΕ και ως σύμμαχο  της Νορβηγίας,  στο ΝΑΤΟ. Προσμένουμε να φύγει και το τελευταίο εμπόδιο, μέσα από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε ο επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας.


Τόνισε ακόμη ότι η Νορβηγία παρέχει όλη την υποστήριξή της στην πΓΔΜ για να την ενθαρρύνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ένταξή της, στην ΕΕ.

Υπογράμμισε ότι η Νορβηγία και η πΓΔΜ συνεργάζονται απόλυτα στις αποστολές  του ΝΑΤΟ,  στο Αφγανιστάν.
Ο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι η πΓΔΜ έχει επίγνωση των εμποδίων που τίθενται για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, για την υποστήριξη του Βασιλείου της Νορβηγίας, στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ότι μετά τις εκλογές,  η κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση του πρώτου πρεσβευτή των Σκοπίων, στο Όσλο.
echedoros-a
Tell a Friend
 
Picture
Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε λάβει ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 πληροφορίες ότι τα εξτρεμιστικά Ισλαμιστικά στοιχεία που μετέπειτα απασχόλησαν τη διεθνή κοινή γνώμη ως φορείς πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, είχαν είτε περάσει είτε εγκατασταθεί για ένα διάστημα στη χώρα.

Λόγω και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συστηματική παρακολούθηση πυρήνων εξτρεμιστών, κυρίως στην Αθήνα έλαβε χώρα με τουλάχιστον 2.000 υπόπτους ενώ άλλα 50.000 άτομα τέθηκαν σε βάσεις αρχείου λόγω διασυνδέσεων η ενδείξεων για τυχόν μελλοντική δράση.

  Εκείνη την περίοδο Έλληνες αξιωματούχοι και στελέχη της Ε.Λ.Α.Σ, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασύμμετρων απειλών και της σύγχρονης τρομοκρατικής δράσης στις ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία και άλλες χώρες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή ένα συνεχές σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε απολύτως επιτυχές.

Μετά το 2004 και σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τις Μουσουλμανικές χώρες, οι Ελληνικές Αρχές ατόνησαν, με συνέπεια να δημιουργηθεί μια σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση και να αναζωπυρωθούν οι εξτρεμιστικοί πυρήνες στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με ασφάλεις πληροφορίες δρουν ομάδες της Χαμάς, Χεζμπολλάχ, Ιρακινών, της Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία αφιέρωσε λίγους πόρους και στελεχιακό δυναμικό για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση της κατάστασης που συνδέεται τόσο με την εθνική όσο και με τη διεθνή ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, οι κρατικές αρχές διατηρούν δίκτυα πληροφοριοδοτών στους κύκλους των ακραίων Ισλαμικών στοιχείων ενώ κατά καιρούς υπάρχει αξιόπιστη ροή πληροφοριών τόσο με τους Νατοϊκούς εταίρους όσο και με τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη.

Η κατάσταση πάντως σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής καθότι η διαρκής και ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων στην Ελλάδα από Ισλαμικές χώρες καθιστά την αντιμετώπιση του προβλήματος δυσχερέστατη. Οι Ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμάται λόγου χάρη ότι διατηρούν κλιμάκια συλλογής πληροφοριών όπως και αντικατασκοπείας για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που συντηρούν σε Ελληνικό έδαφος.

Η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού αντί-καθεστωτικών Ιρανών όπως και της κρατικής τράπεζας εξαγωγών του Ιράν στο κέντρο της Αθήνας (Τράπεζα Σαντεράτ), συνομολογούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Πιο συγκεκριμένα η Σαντεράτ είναι στη μαύρη λίστα των Αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος προς τη Χεζμπολλάχ, ενώ ταυτόχρονα αρμόδια επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου ήδη από το 2007 έχει συντάξει συλλογικό τόμο για θέματα ασφαλείας όπου καταγράφεται ότι δρα καλά οργανωμένη ομάδα της Χεζμπολλάχ στην Αθήνα που ασχολείτε με λαθρεμπόριο καπνού και ξεπλένει τα χρήματα της στην Αθήνα και τα στέλνει προς ενίσχυση της μητρικής οργάνωσης στη Βυρρητό.

Στη γειτονική Αλβανία, οι Ιρανοί έχουν αποκτήσει αξιόλογη επιρροή μέσω ιδρυμάτων όπως το Albania – Iran Friendship Association, Kuran Foundation, Saadi College, Saadi Sirazi Cultural Foundation κ.α.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η διείσδυση των Ισλαμικών στοιχείων στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω των εισερχόμενων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και μέσω των στρατολογημένων από τους Ισλαμικούς κύκλους, Αλβανών, Βούλγαρων, Σκοπιανών και λοιπών Βαλκανικών στοιχείων.

Το ζήτημα έχει σαφέστατα διττή όσο και περίπλοκη πλευρά και απαιτεί μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική ασφαλείας από αυτή που διέπει τη σημερινή Ελληνική κρατική δομή.

Ταυτόχρονα πρέπει να θεωρείτε ως δεδομένο ότι ενεργή στον Ελλαδικό χώρο είναι η Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών καθότι η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν πλέον διάδρομος μεταφοράς των υπηκόων του Πακιστάν στην ΕΕ. Παρουσία στην Ελλάδα ακόμα και μέσω Ελλήνων τη καταγωγή διαφαίνεται ότι διατηρούν τα περισσότερα Μουσουλμανικά κράτη όπως η Αίγυπτος, Συρία, Σαουδική Αραβία, Λιβύη κ.α

Από τα τέλη Μαΐου του 2009 και την τότε προβοκάτσια εις βάρος του Ελληνικού κράτους με το περιβόητο «σκίσιμο του Κορανίου», αποκαλύφθηκε ότι έχει εμφιλοχωρήσει η υποστήριξη των Ισλαμιστικών κέντρων και σε κλιμάκια του Ελληνικού κράτους αλλά και στα εθνικής εμβελείας ΜΜΕ.

Η μαρτυρία ενός Σύριου προαγωγού και εν τη παρούσα φάση καταδικασμένου διαρρήκτη, είχε ως συνέπεια να αποδειχθεί ότι και εσωτερικοί κύκλοι επιθυμούν την πολυδιάσπαση της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας διαμέσου των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.

Η δε οργάνωση αυτών κατέστη δυνατή σε ταχύ χρονικό διάστημα χάρης τη βοήθεια Ελλήνων παραπολιτικών και ακραίων παραγόντων που διατηρούσαν συνδέσμους στις κοινότητες του Μουσουλμάνων και συντόνιζαν τις κινήσεις τους όπως και την προβολή τους στα ΜΜΕ.

Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές θεωρείται ως σημαντική για την περαιτέρω εξάπλωση του Ισλαμιστικού ρεύματος προς την Ευρώπη ως χώρος τράνσιτ αλλά και λογιστικής υποστήριξης. Το 2008 στην Ιταλία Σουδανός δουλέμπορος συννελήφθη από τις εκεί Αρχές κατηγορούμενος ως συνεργός σε τρομοκρατική ομάδα, ενώ ο ίδιος είχε ζήσει και στην Ελλάδα όπου παράλληλα με το τράφικινγκ λαθρομεταναστών διατηρούσε επαφές με πληθώρα Ισλαμιστικών κύκλων.

Η κοινότητα των Σουδανών στην Αθήνα είχε γίνει αντικείμενο προηγούμενης αστυνομικής έρευνας όταν συννελήφθηκαν ανώτερα μέλη της να διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στα ίδια τα γραφεία της ένωση τους.

Τέλος η νεοεισερχόμενη σε ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς κοινότητα των Σομαλών στην Αθήνα, εάν και σχεδόν κατά 100% άνεργη ή άεργη, εμφανίζεται ραγδαίως εμπλεκόμενη στο λιανεμπόριο ναρκωτικών ουσιών αλλά και στη δημιουργία κλειστών γειτονιών τύπου γκέττο με τεμένη και χώρους αποθήκευσης λαθραίων προϊόντων.

Εάν και υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό η πλέον επίφοβη Σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαχάμπ να έχει επεκταθεί μέσω αυτών και στην Ελλάδα, καθότι οι Σομαλοί λαθρομετανάστες κατά κύριο λόγο φτάνουν στη χώρα μέσω Σουδάν και με απευθείας πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη εν συνεχεία προωθούνται στη χώρα.

Τόσο στο Σουδάν όσο και στη Σομαλία η μετακίνηση αυτή των ανθρώπων ελέγχεται ως επί το πλείστον από εξτρεμιστικές οργανώσεις που μετέπειτα ζητούν ανταλλάγματα για την μεταφορά τους στην Ευρώπη είτε αυτό είναι πάσης φύσεως παράνομη δραστηριότητα, είτε συλλογής πληροφοριών και ενδεχομένως και της διάπραξης σοβαρών εγκληματικών πράξεων όπως η προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.
εθνικά θέματα
Tell a Friend
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010